Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πέθανε ο προπονητής του "Απόλο" στο "Ρόκι"


Ο Τόνι Μπάρτον, ο πρώην μποξέρ που υποδύθηκε τον προπονητή του Απόλο Κριντ σε έξι από τις ταινίες "Ρόκι", πέθανε σε ηλικία 78 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Η αδελφή του Μπάρτον είπε ότι πέθανε την Πέμπτη στην Καλιφόρνια. Τον τελευταίο χρόνο είχε νοσηλευτεί κατ' επανάληψη αλλά ουδέποτε έλαβε μια επίσημη διάγνωση για την ασθένεια από την οποία έπασχε, ανέφερε ο ιστότοπος MLive.com.

Πέθανε ο προπονητής του Απόλο στο Ρόκι

Ο Τόνι Μπάρτον ήταν ένας από τους ελάχιστους ηθοποιούς που συμμετείχαν σχεδόν σε όλες τις ταινίες της σειράς "Ρόκι" με πρωταγωνιστή τον Σταλόνε στον ρόλο του πυγμάχου Ρόκι Μπαλμπόα. Υποδυόταν τον "Ντιουκ", τον προπονητή του Απόλο Κριντ, του "αντιπάλου" του Ρόκι από το 1976 μέχρι το 2006. Δεν εμφανίστηκε όμως στην ταινία "Κριντ", για την οποία ο Σταλόνε είναι υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Ο ηθοποιός βασίστηκε για την ερμηνεία του στην εμπειρία που είχε αποκτήσει ως επαγγελματίας πυγμάχος. Το 1988 είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη ότι εξέτισε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για ληστεία και ότι άρχισε να ενδιαφέρεται για την ηθοποιία ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Ο Μπάρτον, που καταγόταν από το Φλιντ του Μίσιγκαν, είχε παίξει σε πολλές άλλες ταινίες, όπως στη "Λάμψη" με τον Τζακ Νίκολσον αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το υπουργείο Υγείας απαντά για το φάκελο της 4χρονης Μελίνας


Διευκρινίσεις για την υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας δίνει το υπουργείο Υγείας.

"Προς ενημέρωσή σας, η ΕΔΕ για το θάνατο του 4χρονου κοριτσιού στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, είναι ακόμα σε εξέλιξη. Επομένως, δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χάθηκε ο φάκελος της υπόθεσης, δεν ευσταθούν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συνεπώς δεν υπάρχει και φάκελος" αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου και προσθέτουν: "Η παραπάνω υπόθεση δεν πρέπει να συγχέεται με αυτή της αναισθησιολόγου, κ. Νεκταρίας Πολάκη, ο φάκελος της οποίας βρίσκεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο και έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα


Το γράφημα αποτυπώνει τις συγκεντρώσεις και μετακινήσεις των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στην ελληνική επικράτεια την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η UBS κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη


Η απάντηση της ελβετικής τράπεζας στην απόφαση του Βελγίου.

Βέλγος δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS για ξέπλυμα χρήματος και διακεκριμένη και οργανωμένη φορολογική απάτη, ανέφεραν σε σημερινή ανακοίνωση οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών.

«Υπάρχουν υπόνοιες ότι η ελβετική τράπεζα προσέγγισε άμεσα, και όχι μέσω της ελβετικής θυγατρικής της, Βέλγους πελάτες προκειμένου να τους πείσει να δημιουργήσουν ένα σύστημα με στόχο την φοροδιαφυγή», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Η τράπεζα απάντησε, υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή της πως «η UBS θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι αβάσιμων κατηγοριών».

Η απαγγελία των κατηγοριών στο Βέλγιο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ερευνών από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές στις ελβετικές τράπεζες, όπου οι αυστηροί κανόνες τραπεζικού απορρήτου τις έχουν καταστήσει παράδεισο για αφορολόγητες καταθέσεις.

Η Γαλλία ξεκίνησε επίσημη έρευνα σε βάρος της UBS το 2014, με τις δικαστικές αρχές να ζητούν από την τράπεζα να καταβάλει εγγύηση ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Οι Βέλγοι εισαγγελείς κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση σε βάρος της UBS με τη συνεργασία των γαλλικών αρχών και την έρευνα εξεταστικής επιτροπής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «πού σε πονεί και πού σε σφάζει»


Το περιστατικό με το Μακρυγιάννη που πιστεύεται ότι μας έδωσε την έκφραση.

Για κάποιον που ξυλοκοπήθηκε άγρια χρησιμοποιούμε την έκφραση «πού σε πονεί και πού σε σφάζει».

Ο Τάκης Νατσούλης υποστηρίζει ότι είναι μια από τις πολλές φράσεις που μας άφησε ο στρατηγός Μακρυγιάννης.

Λέγεται πως από παιδί ο Μακρυγιάννης είχε τρομερή δύναμη. Κάποτε, λοιπόν γέρος πια ο στρατηγός, χωρίς να το θέλει, σκούντησε κάποιον. Εκείνος παρεξηγήθηκε και ρίχτηκε να χτυπήσει το Μακρυγιάννη, χωρίς βέβαια να ξέρει με ποιον είχε να κάνει.

Ο στρατηγός τού ζήτησε τότε συγνώμη, γιατί τον ακούμπησε άθελα του. Ο παλικαράς, νομίζοντας πως ο γέρος φοβήθηκε, αποθρασύνθηκε. Αλλά ο Μακρυγιάννης, που δεν σήκωνε κάτι τέτοια, τον βούτηξε και τον έκανε του αλατιού λέγοντας του: «Διαόλου ψοφίμι, τώρα θα σου δείξω που σε πονεί και που σε σφάζει».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάνδαλο διαφθοράς ταλανίζει το Κέντρο Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου


Σε δυο συλλήψεις για χρηματισμό προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα στο Βερολίνο στο πλαίσιο μιας έρευνας για «διαφθορά» στους κόλπους της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την καταγραφή των προσφύγων στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το κέντρο Lageso, που ήδη δέχεται σφοδρές επικρίσεις λόγω της αδυναμίας διαχείρισης της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται συνολικά τέσσερις άνθρωποι: ένας επικεφαλής του Κέντρου Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου (Lageso) ηλικίας 48 ετών κι ο πρόεδρος μια επιχείρησης υπηρεσιών ασφαλείας του Βερολίνου, οι οποίοι συνελήφθησαν και άλλοι δύο εργαζόμενοι σε αυτήν την επιχείρηση, που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το στέλεχος της Lageso φέρεται να «δέχθηκε επανειλημμένα, πέρυσι» φακέλους που περιείχαν 5.000 έως 10.000 ευρώ ο καθένας εκ μέρους του επικεφαλής της επιχείρησης υπηρεσιών ασφαλείας, εξηγεί η εισαγγελία σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο ίδιος θα έπρεπε να επιβεβαιώσει ως αντάλλαγμα, όταν θα ανέθετε τις συμβάσεις διαχείρισης των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ότι το έργο της φύλαξης αυτών των κέντρων θα ανατίθετο στη συγκεκριμένη επιχείρηση που τον είχε δωροδοκήσει, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι ανακριτές διεξήγαγαν τέσσερις επιχειρήσεις ερευνών σήμερα, κυρίως στην κατοικία του στελέχους του Lageso. Μεταξύ διαφόρων «εγγράφων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού» ανακάλυψαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε «περισσότερα από 51.000 ευρώ» σε ρευστό.

Το Κέντρο Χορήγησης Ασύλου του Βερολίνου (Lageso), όπου υποχρεούνται να εγγραφούν οι αιτούντες άσυλο στο Βερολίνο προκειμένου να λάβουν κοινωνικά επιδόματα, έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων λόγω της χαοτικής του οργάνωσης και των ατελείωτων ουρών προσφύγων που σχηματίζονται έξω από το κτίριό που στεγάζεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάξτε τη δική σας αποκριάτικη μάσκα και κερδίστε


Ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης διοργανώνει έναν διασκεδαστικό διαγωνισμό.

Από έμπνευση πως τα πάτε; Γιατί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς 2016, η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου, οι Ομάδες του Κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού και ο Εμπορικός σύλλογος διοργανώνουν διαγωνισμό αποκριάτικης μάσκας.

Οι οργανωτές προσκαλούν συλλόγους, σχολεία, Οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες στον Διαγωνισμό Αποκριάτικης Μάσκας. «Δημιουργήστε μια μάσκα 1 μέτρο επι 0,5 μέτρα που να αντέχει στις καιρικές συνθήκες και παραδώστε την μέχρι την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στο Πολύκεντρο Νεολαίας για το στολισμό της πόλης» αναφέρουν οι οργανωτές σημειώνοντας πως η καλύτερη μάσκα θα βραβευτεί με ένα ξεχωριστό δώρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Δεν λαμβάνει μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων από νιτρικές ενώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή δεν λαμβάνει μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης των υδάτων από νιτρικές ενώσεις.

Αν και η οδηγία για τη νιτρορρύπανση έχει τεθεί σε ισχύ από το 1991, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ορίσει έναν αριθμό περιοχών που είναι ευάλωτες στη νιτρορρύπανση, και δεν έχει ακόμη θεσπίσει μέτρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση της ρύπανσης από νιτρικές ενώσεις στις εν λόγω ζώνες, αναφέρει στο παραπεμπτικό της η Επιτροπή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαχειριστικό “έμφραγμα” στους χώρους φιλοξενίας


Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που αποτελούν «πύλες εισόδου» στη χώρα, στο εθνικό οδικό δίκτυο και στα σύνορα με τα Σκόπια που είναι η «πύλη εξόδου» προς τον βαλκανικό διάδρομο.

Μετανάστες και πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, υγιείς και άρρωστοι, αρτιμελείς και ακρωτηριασμένοι προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να φθάσουν στη δική τους «γη της επαγγελίας», όπως πιστεύουν ότι είναι η βόρεια Ευρώπη.

Η προκλητική στάση της ηγεσίας των Σκοπίων να αυστηροποιήσει υπέρμετρα τις διαδικασίες εισόδου προσφύγων, έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στους πρόσφυγες, οι όποιοι φοβούνται την πιθανότητα να αποκλειστεί οριστικά η δίοδός τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

Συνεχίζεται η είσοδος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

Λέσβος, Χίος, Λέρος, Σάμος και Κως είναι τα κύρια σημεία εισόδου των προσφύγων από την Τουρκία στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τα πλοία που εκτελούν τακτικά δρομολόγια από και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φθάνουν καθημερινά γεμάτα με πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά, όπου ο σταθμός επιβατών έχει μετατραπεί σε αυτοσχέδιο καταυλισμό.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν σε καθημερινή βάση να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που καταφθάνουν και απευθύνουν έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα να τους προμηθεύσουν με βρεφικά γάλατα και τροφές μακράς διάρκειας. Αργά χθες το βράδυ, ένα ακόμη καράβι, που μετέφερε 700 μετανάστες κατέπλευσε στον Πειραιά.

Δρίτσας: Έχουμε σχέδιο επιβράδυνσης μεταφοράς των προσφύγων από τα νησιά - ΒΙΝΤΕΟ

Σε προσωρινό σχέδιο ελεγχόμενης επιβράδυνσης της ροής μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας, από σήμερα και για το Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στο MEGA.

Στόχος, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, ώστε να διαμορφωθούν νέοι χώροι προσωρινής παραμονής μεταναστών στην Αττική και σε άλλα σημεία της χώρας.

Αυτό το σχέδιο για τα νησιά, κυρίως για Λέσβο, Χίο και Σάμο, έχει δύο εκκινήσεις, επισήμανε ο κ. Δρίτσας. Η μία είναι, οι εταιρίες να μην εξαντλούν τη δυναμικότητα μεταφοράς και η δεύτερη τα τρία διαθέσιμα πλοία -ένα στη Μυτιλήνη, ένα στη Χίο και ένα στη Σάμο- να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, έως ότου αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά, εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους και υπογράμμισε: «Δεν θα δημιουργήσουμε μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νησιά. Πρόκειται για ένα εντελώς προσωρινό μέτρο».



Γεμάτα τα κέντρα φιλοξενίας σε Σχιστό και Ελαιώνα

Ο αποκλεισμός διέλευσης προσφύγων από το Αφγανιστάν που έχουν επιβάλλει οι αρχές των Σκοπίων έχει προκαλέσει διαχειριστικό «έμφραγμα» στους χώρους φιλοξενίας της πρωτεύουσας. Οι δυο υφιστάμενοι χώροι σε Ελαιώνα και Σχιστό είναι ασφυκτικά γεμάτοι και πλέον οι πρόσφυγες αναζητούν αλλού μέρος για να διαμείνουν προσωρινά, μέχρι να πάρουν το δρόμο για τα βόρεια σύνορα.

Στην πλατεία Βικτωρίας επαναλαμβάνονται οι εικόνες της ντροπής, με εκατοντάδες πρόσφυγες να έχουν εγκατασταθεί προσωρινά εκεί. Όπως καταγγέλλουν μάλιστα κάτοικοι και μετανάστες, η πλατεία έχει γίνει κέντρο δράσης κυκλωμάτων δουλεμπόρων, οι οποίοι ζητούν ακόμη και 4.000 ευρώ για να τους προμηθεύσουν με πλαστά διαβατήρια και να τους βοηθήσουν, όπως υπόσχονται, να φτάσουν στην Ειδομένη.

Ο φόβος ότι το πέρασμα προς την Ευρώπη μπορεί να κλείσει «λύγισε» δυο πρόσφυγες που επιχείρησαν χθες μπροστά στα έκπληκτά βλέμματα όσων βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.

Αναζητούν νέους χώρους για κέντρα φιλοξενίας στην επαρχία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα κατασκευής κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κιλκίς και στα Γιαννιτσά. Συγκεκριμένα πρόκειται για παλιά στρατόπεδα που βρίσκονται στον παλιό αεροδιάδρομο στη Νέα Καβάλα, στον παλιό αεροδιάδρομο στο χωριό Χέρσο, στο στρατόπεδο «Παπαδάκη» στο Δροσάτο, στο στρατόπεδο Κοκινόρι στο χωριό Κεντρικό και στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά.

Το ελληνικό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ζήτησε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο να το ενημερώσουν για την άμεση διαθεσιμότητα ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για μια αρχική περίοδο 9 μηνών.

Ειδικότερα, το αίτημα αφορά ξενοδοχεία με δυναμικότητα άνω των 100 κλινών, πλήρη σίτιση και κατηγορία μέχρι και 2 αστέρων, ενώ γεωγραφικά καλύπτονται επιχειρήσεις σε απόσταση έως και 50 χλμ από τις δύο πόλεις. Το ΞΕΕ έχει αποστείλει στα μέλη του Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών και Θεσσαλονίκης προς ενημέρωση.

Δυσφορία από Καμίνη-Ζητά αυξημένη αστυνόμευση

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης άσκησε χθες κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό, ενώ στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Νίκο Τόσκα αναμένεται να ζητήσει εντατική αστυνόμευση σε 24ωρη βάση, κεντρικών σημείων της Αθήνας και πλατειών, όπως της πλατείας Βικτωρίας, για να αποτραπεί η μετατροπή τους σε άτυπους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων.

Προσφυγικά «καραβάνια» στο εθνικό οδικό δίκτυο

Εικόνες απελπισίας αντικρίζουν οι οδηγοί στο εθνικό οδικό δίκτυο. Καραβάνια από χιλιάδες ανθρώπους, οικογένειες με μικρά παιδιά, ακόμη και άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια, σχηματίζονται κατά μήκος της εθνικής οδού.

Από το ύψος των Τεμπών, όπου τους αφήνουν τα λεωφορεία, περπατούν μία απόσταση που ξεπερνάει σε μήκος τα 200 χιλιόμετρα με σκοπό να φτάσουν στην Ειδομένη. Και εκεί όμως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναλγησία, αφού τα σύνορα είναι κλειστά.

Στον σταθμό του Αλμυρού έχει στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός, όπου εκατοντάδες πρόσφυγες βρίσκουν ανθρώπινη φροντίδα, ένα φαγητό και έναν γιατρό να τους εξετάσει. Στα Διαβατά, μετανάστες και πρόσφυγες έσπασαν τους φράκτες και ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ειδομένη. Ένας σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών επί της εθνικής οδού, στη Σκοτίνα Πιερίας έχει μετατραπεί σε ένα άτυπο hot spot. Μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένοι έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, ενώ εθελοντικές ομάδες τους μοιράζουν τρόφιμα.

Στόχος όλων αυτών των χιλιάδων προσφύγων είναι να φτάσουν στην Ειδομένη, όπου όμως οι σκοπιανές αρχές έχουν κλείσει τα σύνορα, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες, κυρίως Σύροι και Αφγανοί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίτιμος διδάκτορας του ΔΠΘ ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα ανακηρυχθεί στις 16 Απριλίου επίτιμος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθανάσιου Καραμπίνη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η αναγόρευση θα γίνει στο πλαίσιο συνεδρίου για την θρησκευτική ιστορία της Θράκης προς τιμήν του αρχιεπισκόπου, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία στην Κομοτηνή και θα τελεί υπό την αιγίδα του Δ.Π.Θ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτίναξη του δείκτη φτώχειας το 2015


Τον πιο βαρύ λογαριασμό στα χρόνια του Μνημονίου πλήρωσε πέρυσι η ελληνική κοινωνία με κατακόρυφη αύξηση του δείκτη σχετικής φτώχειας 8%.

Ο δείκτης αυτός αντικατοπτρίζει το ποσοστό των ατόμων τα οποία ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα χαμηλότερο από το κατώφλι φτώχειας και γνώρισε τη μεγαλύτερη επιδείνωση πέρυσι, στα πέντε χρόνια των Μνημονίων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μελέτη που περιλαμβάνεται στην ετήσια έκθεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, επιχειρεί να προσεγγίσει με άλλη ματιά τα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία ελήφθησαν τα πέντε τελευταία χρόνια και οδήγησαν σε πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% του ΑΕΠ το 2014, έναντι 10,1% το 2009.

Καταγράφει τις επιπτώσεις των μέτρων στους δείκτες φτώχειας και κοινωνικής ανισότητας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι περικοπές δαπανών έχουν πιο ήπιες επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα σε σχέση με τις αυξήσεις των φόρων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η σχετική φτώχεια αυξήθηκε 8% το 2015 ύστερα από μείωση 7,1% το 2014. Είχαν προηγηθεί μείωση του δείκτη σχετικής φτώχειας 0,4% το 2010, μείωση 2,8% το 2011, μηδενική μεταβολή το 2012 και αύξηση 1,5% το 2013.

Σε όρους διαθέσιμου εισοδήματος, από την επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι τα μέτρα των δύο πρώτων ετών δηµοσιονοµικής προσαρµογής (2010 και 2011) επέφεραν τη μεγαλύτερη µείωση στο διαθέσιµο εισόδηµα των νοικοκυριών (4,2% και 6,9% αντίστοιχα). Οι αυξήσεις των φόρων εκείνη τη διετία έδωσαν τον τόνο.

Ύστερα από τέσσερα έτη λιτότητας, το 2014 είναι το πρώτο έτος δηµοσιονοµικής χαλάρωσης και το διαθέσιµο εισόδηµα των νοικοκυριών αυξάνεται 1,2%.

Τα δημοσιονομικά μέτρα του 2015 στη συνέχεια φαίνεται να προκαλούν οριακή μείωση (0,3%) στο διαθέσιµο εισόδημα, αλλά χωρίς να υπολογίζονται τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχουν καταλυτική επίπτωση στους δείκτες φτώχειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εκπληκτικός «ένας χρόνος στο διάστημα» του αστροναύτη Σκοτ Κέλι σε αριθμούς


Ηλιοβασιλέματα, ανακυκλωμένα υγρά και... μια στολή γορίλα - Δείτε φωτογραφίες.

Η αποστολή του αστροναύτη Σκοτ Κέλι στο διάστημα, όπου κλήθηκε να παραμείνει για έναν ολόκληρο χρόνο, ολοκληρώνεται με την επιστροφή του στη Γη που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Η εφημερίδα The New York Times επιχείρησε να αποτυπώσει την αποστολή αυτή σε αριθμούς.

340 μέρες



Η NASA ονόμασε την αποστολή «ένας χρόνος στο διάστημα» αλλά στην πραγματικότητα είναι λίγο λιγότερο- εκτός κι αν κάτι απρόοπτο καθυστερήσει την επιστροφή του στη Γη. Το προηγούμενο ρεκόρ της NASA κατείχε ο Michael López-Alegría που πέρασε 215 συνεχόμενες ημέρες στο διάστημα το 2006 και 2007. Κι αυτό ωστόσο είναι πολύ χαμηλότερο από το ρεκόρ όλων των εποχών, των 438 ημερών, που κατέχει ο Valeri Polyakov. Τόσο έμεινε στον παλιό ρωσικό διαστημικό σταθμό Mir το 1994 και το 1995.

Αυτή είναι η 4η αποστολή του Κέλι οπότε συνολικά ο χρόνος που θα έχει περάσει στο διάστημα θα είναι 540 ημέρες.



10.944 ανατολές και δειλινά

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κάνει την περιφορά της Γης κάθε 90 λεπτά. Αυτό σημαίνει πως στο διάστημα παραμονής του Κέλι έγιναν 5440 περιφορές. Ο ήλιος ανέτειλε και έδυσε 10.944 φορές, από την οπτική του. Δεν είδε βέβαια κάθε μια ανατολή και κάθε ένα ηλιοβασίλεμα- υπήρχαν και ώρες ύπνου…



231.498.541 χιλιόμετρα

Αυτή είναι η απόσταση που διένυσε ο Κέλι κατά τη διάρκεια της αποστολής του- πάνω- κάτω η απόσταση μέχρι τον Άρη.



730 λίτρα

Αυτή είναι η ποσότητα ανακυκλωμένων ούρων και ιδρώτα που ήπιε ως νερό ο Κέλι. Το νερό είναι βαρύ και η μεταφορά του από τη Γη ακριβή οπότε στο διάστημα ανακυκλώνεται διαρκώς. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα αλλά θα είναι ουσιώδης για τις διαπλανητικές αποστολές όπου οι αστροναύτες δεν έχουν κάπου να κάνουν στάση για ανεφοδιασμό.



400 πειράματα

Ένας από τους βασικούς σκοπούς της αποστολής του Σκοτ Κέλι ήταν να γίνουν πολλά πειράματα και μελέτες σχετικά και με την υγεία του, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τις επιπτώσεις της μακρόχρονης παραμονής σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας.



713 φωτογραφίες από το διάστημα στο Instagram

Το ίντερνετ ήταν αναμφίβολα κάτι που ο Κέλι δεν στερήθηκε όσο βρισκόταν στο διάστημα. Ανέβαζε κατά μέσο όρο περισσότερες από δύο αναρτήσεις στο Instagram και συνδέθηκε με τους 900.000 followers του στο Twitter πάνω από 2000 φορές.



Μια στολή γορίλα

Την περασμένη εβδομάδα ο Κέλι ανέβασε ένα βίντεο με το ερώτημα: πώς ταξιδεύει στο διάστημα μια στολή γορίλα; (ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως κοστίζει περίπου 20.000 δολάρια το κιλό για να φτάσει κάτι εκεί).



Εκπρόσωπος της NASA εξήγησε: «Η οικογένεια και οι φίλοι των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουν δικαίωμα να τους στείλουν πράγματα ορισμένου βάρους. Ελέγχονται για να διακριβωθεί πως είναι ασφαλή αλλά θεωρούνται προσωπικά και εμπιστευτικά. Η στολή του γορίλα εστάλη με αυτόν τον τρόπο στον Κέλι». «Needed a little humor to lighten up a #YearInSpace», έγραψε στο Twitter ποστάροντας το βίντεο. «Go big, or go home. I think I’ll do both».





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστήμονες δημιούργησαν σπερματοζωάρια «του σωλήνα»


Έφεραν μάλιστα στη ζωή υγιή ποντικάκια.

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν σπερματοζωάρια στο εργαστήριό τους, τα οποία κάνουν σωστά στη «δουλειά» τους, αφού έφεραν στη ζωή υγιή ποντικάκια.

Το σημαντικό επίτευγμα στο πεδίο της αναπαραγωγικής βιολογίας και της αναγεννητικής ιατρικής, εφόσον επαναληφθεί και σε ανθρώπους, μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε νέες θεραπείες για την υπογονιμότητα, η οποία προκαλείται από αντικαρκινικές θεραπείε2ς, λοιμώξεις ή εκ γενετής προβλήματα.

Οι κινέζοι ερευνητές ξεκίνησαν με εμβρυικά βλαστικά κύτταρα, τα οποία -με τη βοήθεια ενός «κοκτέιλ» χημικών ουσιών, ορμονών και ιστού όρχεων- μετέτρεψαν μετά από δύο εβδομάδες σε σπερματοζωάρια, ικανά να γονιμοποιήσουν ωάρια θηλυκού ποντικιού. Τα επί 15 μήνες υγιή ποντικάκια αργότερα γέννησαν, με τη σειρά τους, άλλους επίσης υγιείς απογόνους.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Ζωολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή Σιάο-Γιανκ Ζάο του Τμήματος Αναπτυξιακής Βιολογίας της Σχολής Ιατρικών Επιστημών του Νοτίου Ιατρικού Πανεπιστημίου στη Γκουανκτζού, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυτταρικής βιολογίας Cell Stem Cell.

Η δημιουργία σπερματοζωαρίων στους όρχεις είναι από τις πιο πολύπλοκες βιολογικές διαδικασίες στο σώμα και στα περισσότερα θηλαστικά απαιτεί πάνω από ένα μήνα.

Οι Κινέζοι δεν δημιούργησαν τα ώριμα επιμήκη σπερματοζώαρια (με το κεφάλι και την γνώριμη ουρά), αλλά ένα προστάδιό τους, τις στρογγυλές σπερματίδες, που δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Όμως είχαν υποστεί την αναγκαία κυτταρική διαίρεση (μείωση) και είχαν τις κατάλληλες γενετικές πληροφορίες, έτσι ήταν δυνατό να εισαχθούν με επιτυχία στα ωάρια μέσω εξσωσωματικής γονιμοποίησης.

Θα ακολουθήσουν πειράματα σε μεγαλύτερα ζώα (πιθήκους). Ο Ζάο αναγνώρισε ότι, προτού κάτι ανάλογο γίνει σε ανθρώπους, πρέπει «να αντιμετωπισθούν οι ηθικές ανησυχίες» και «να αποκλεισθούν προηγουμένως οι πιθανοί κίνδυνοι».

Ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να ξεπερασθεί, είναι ότι οι ενήλικοι άνθρωποι δεν έχουν εμβρυικά κύτταρα, ώστε να χρησιμεύσουν ως πρώτη ύλη για τα εργαστηριακά σπερματοζωάρια. Μία εναλλακτική λύση θα ήταν, αντί εμβρυικών, η χρήση δερματικών κυττάρων που θα αναπρογραμματισθούν για να γίνουν πολυδύναμα εμβρυικού τύπου κύτταρα.

Άλλοι επιστήμονες, κυρίως Ιάπωνες, που επίσης προσπαθούν να δημιουργήσουν εργαστηριακό σπέρμα, δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να αναπαράγουν το κινεζικό επίτευγμα. Εμφανίσθηκαν πάντως πιο επιφυλακτικοί για την κινεζική ανακοίνωση και επεσήμαναν ότι και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες ανακοινώσεις, αλλά στη συνέχεια δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν σε άλλα εργαστήρια.

Δήλωσαν επίσης ότι είναι αβέβαιο κατά πόσο οι τεχνητές (εργαστηριακές) ανώριμες σπερματίδες όντως συμπεριφέρονται ακριβώς όπως τα ώριμα σπερματοζωάρια, κάτι που θα φανεί στα ποντίκια μόνο σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Από την πλευρά τους, οι κινέζοι ερευνητές δήλωσαν ότι ακολούθησαν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που συμφωνήθηκαν το 2014 και ότι έτσι είναι «πολύ σίγουροι» πως το επιστημονικό πρωτόκολλό τους είναι δυνατό να επαναληφθεί και σε άλλα εργαστήρια.

Η υπογονιμότητα αφορά περίπου το 15% των ζευγαριών και στο ένα τρίτο των περιπτώσεων ευθύνεται κυρίως ο άνδρας. Μια γαλλική εταιρεία πρόσφατα είχε ισχυρισθεί πως ήταν η πρώτη που είχε παράγει ανθρώπινα σπερματοζωάρια, όμως δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει την έρευνά της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθάκης: Στόχος είναι να κάνουμε πιο λειτουργικό τον «νόμο Δένδια»


«Διεκδικούμε τριετή παράταση».

«Για την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στόχος είναι να καταστήσουμε περισσότερο λειτουργικό τον μέχρι σήμερα, ουσιαστικά ανενεργό "νόμο Δένδια"», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ι. Λαγός.

Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί τι θα γίνει για να σωθούν και να μην βάλουν λουκέτο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τη λήξη του «μορατόριουμ» για τα δάνεια τους.

«Διεκδικούμε τριετή παράταση και παράλληλα αναζητούνται μορφές φορολογικών κινήτρων και διαδικασίες που θα οδηγούν στην προώθηση των σχετικών αιτημάτων από τις τράπεζες», αναφέρει επίσης στην απάντησή του ο κ. Σταθάκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται παραγραφή αδικημάτων από αγρότες των μπλόκων


Ρύθμιση ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ρύθμιση, η οποία θα θεσπίζει την υπό όρους παραγραφή των πλημμελημάτων παρακώλυσης των συγκοινωνιών που έχουν τελεστεί ως τώρα, πρόκειται να εισάγει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση κατανοεί τον κοινωνικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων των αγροτών και άλλων επαγγελματικών ομάδων και πιστεύει πάντοτε ότι η ποινική καταστολή πρέπει να είναι μόνο ένα έσχατο μέσο παρέμβασης ενώπιον των διαταραχών της ζωής των πολιτών».

Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει πως «θεωρεί ότι ο διάλογος είναι ο αποτελεσματικότερος όλων τρόπος αποκατάστασης της κοινωνικής ειρήνης».

Σημειώνεται πως τα μπλόκα των αγροτών και οι αποκλεισμοί των δρόμων προκάλεσαν αυτή την εβδομάδα την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη με παραγγελία της προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ζήτησε να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους κλείνουν τους δρόμους διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, απευθυνόμενη στους εισαγγελείς: «Θεωρώ υποχρέωσή μου» να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά την Τρίτη η πληρωμή των παιδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ


Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ενημερώνει ότι την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α’ δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα παρακαλούνται να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες επιστολές έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες, γονείς από όλη την Ελλάδα από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που φιλοξενούν τα παιδιά τους ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς από το σχολείο, καθώς η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015-2016».

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα οι γονείς δεν όφειλαν δίδακτρα για την φοίτηση των παιδιών τους.

Ειδικότερα απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα παραμένουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας που φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά στους χώρους τους και είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ και α δεν πληρωθούν τότε θα διακόψουν το πρόγραμμα για 45.000 παιδιά.

Αντιμετωπίζουμε «τεράστια οικονομικά προβλήματα και θέμα επιβίωσης» ανέφερε στο Κόκκινο η κ. Μπία Κουτσουφλιανιώτη, πρόεδρος παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Μακεδονίας Θράκης.

Όπως τονίζει το θέμα αφορά 850 σταθμούς, που απασχολούν 45.000 παιδιά και 15.000 εργαζόμενους. Σημειώνει δε ότι ζητούν να του καταβληθεί τουλάχιστον το 30% των χρημάτων διαφορετικά θα αναγκαστούν να διακόψουν το πρόγραμμα.

«Είναι γνωστό ότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν τα παιδιά σας από το Σεπτέμβριο έως σήμερα, σύμφωνα με το ως άνω πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια του κράτους να προσφέρει κοινωνικές παροχές και προς εσάς και προς εμάς. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι το κρατικό σύστημα δεν λειτουργεί, αφού έχει ήδη παρέλθει το ήμισυ της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται η πολιτεία στα μέσα της χρονιάς να μας δηλώσει ότι, όταν θα καταβάλλει την Α’ Δόση, θα τα παρακρατήσει όλα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αντιλαμβάνεσθε ότι είναι αδύνατον μια ιδιωτική επιχείρηση παιδικού σταθμού να μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοξενία των παιδιών σας, όταν η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων, έτσι ώστε να μπορέσει η ιδιωτική επιχείρηση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως μισθοδοσία προσωπικού, σίτιση παιδιών, πάγια μηνιαία έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, λοιπά λειτουργικά έξοδα)», αναφέρεται στην επιστολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του 2ου Lycabettus Run


Θα ισχύσουν την Κυριακή σε σημεία του δήμου Αθηναίων.

Λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «2ος Lycabettus Run», την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, από τις 09:00 το πρωί και μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις εξής οδούς του δήμου Αθηναίων:

  • Κόνιαρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μ. Μερκούρη και Νικοτσάρα και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Παλιγγενεσίας, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Δασκαλογιάννη, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Σαρανταπήχου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ξανθίπου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ευέλπιδος Ρογκάκου, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Κλεομένους, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
  • Μ. Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αν. Πολέμου και Λάχητος και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.


Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στο παραπάνω οδικό δίκτυο κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι προτάσεις των δικηγόρων για την επίσπευση της δίκης της ΧΑ


Στόχος η ορθολογικότερη διαχείριση των υποθέσεων με αφορμή την αποφυλάκιση Ρουπακιά.

Τις προτάσεις τους για την ταχεία απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης σε πολυπρόσωπες δίκες διαμόρφωσαν οι δικηγόροι. Οι προτάσεις που στόχο έχουν την ορθολογικότερη διαχείριση των συγκεκριμένων υποθέσεων ήρθαν στον απόηχο της εμπλοκής που έχει προκύψει με την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π.Φύσσα, Γ. Ρουπακιά και λίγες μόνο ημέρες μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος έκανε ομόφωνα δεκτή την σχετική εισήγηση του Προέδρου της Ολομέλειας και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Β. Αλεξανδρή σχετικά με την υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι προτάσεις ορθολογικότερης διαχείρισης των δικηγόρων έχουν ως εξής:

1.​ Προγραμματισμός κατά το στάδιο προσδιορισμού της αρχικής ή μετ´ αναβολή δικασίμου:

Ως γνωστόν, την τελευταία ιδίως διετία, παρατηρείται το φαινόμενο να προσδιορίζονται προς εκδίκαση την αυτή χρονική περίοδο σειρά ποινικών υποθέσεων, με πολλούς κατηγορουμένους και προβλεπόμενη μακρά χρονική διάρκεια. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη δικαστικών αιθουσών, συνεπάγεται την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της εκδίκασής τους στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας.

Ενόψει τούτου, είναι αναγκαίος -και εφικτός- ένας κεντρικός συντονισμός από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ώστε: α) Κατ´ αρχάς να προηγείται η εκδίκαση εκείνων των υποθέσεων, στις οποίες υπάρχουν κατηγορούμενοι που είναι προσωρινώς κρατούμενοι. β) Ως προς τις λοιπές υποθέσεις, κυρίως διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος, που -συνήθως- δεν υπάρχουν προσωρινώς κρατούμενοι, να προσδιορίζεται ο χρόνος εκδίκασης τους, κατά τρόπο που να μην συμπίπτουν χρονικά, τουλάχιστον κατά το αυτό πρώτο εξάμηνο.

Ομοίως, τούτο θα πρέπει να γίνεται και στις περιπτώσεις αναβολής της δίκης.

​2. Προγραμματισμός κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των υποθέσεων:

Εδώ πρόκειται για την ορθότερη «διαχείριση» του χρόνου, στις περιπτώσεις που, όπως συμβαίνει σήμερα, διεξάγονται παράλληλα οι εν λόγω υποθέσεις. Προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται, προτείνεται:

α) Να υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός, ώστε να προσδιορίζονται εγκαίρως -τουλάχιστον ένα μήνα πριν- οι δικάσιμοι του κάθε επόμενου μήνα για κάθε μία εκ των ανωτέρω υποθέσεων. Έτσι, οι παράγοντες της δίκης θα γνωρίζουν το συντομότερο δυνατό τις δικασίμους του κάθε μήνα και ιδίως οι δικαστικοί λειτουργοί και οι συνήγοροι θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετούν τα ζητήματα που συνδέονται με άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις τους. Σκόπιμο επίσης είναι, ιδίως στις υποθέσεις, όπου οι κατηγορούμενοι υπερβαίνουν τον αριθμό των 30, με συνέπεια να είναι αναλόγως υψηλός και ο αριθμός των συνηγόρων, να λαμβάνεται ειδικότερη πρόνοια, ώστε να μην συμπίπτει η διεξαγωγή της δίκης την αυτή ημέρα.

Ο ως άνω συντονισμός θα συμβάλει επίσης στην εξάλειψη του φαινομένου, να προσδιορίζονται για την αυτή ημέρα περισσότερες της μιας εκ των εν λόγω δικών στην αυτή δικαστική αίθουσα, με τα εντεύθεν ανακύπτοντα προβλήματα.

β) Με μέριμνα του Προεδρεύοντος τη διαδικασία, να γνωστοποιούν οι μάρτυρες (τόσο του κατηγορητηρίου όσο και οι προταθέντες από την υπεράσπιση) την πρώτη ημέρα εκδίκασης της εκάστοτε υπόθεσης τα στοιχεία επικοινωνίας τους στον/στην Γραμματέα, ώστε να ενημερώνονται, ανάλογα με την πρόοδο της δίκης, για την ημερομηνία εμφάνισης τους προς εξέταση. Ο προγραμματισμός αυτός συμβάλει στην ευταξία της όλης διαδικασίας και στην μη απώλεια χρόνου από την μη εμφάνιση των μαρτύρων στον προσήκοντα χρόνο.

ΙΙ. Γενικότερο ζήτημα

Πέραν των ανωτέρω, ένα γενικότερο ζήτημα αποτελεί το γεγονός ότι τα Συμβούλια -είτε λόγω έλλειψης χρόνου για ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης ή και για άλλους λόγους- οδηγούνται σε παραπεμπτική κρίση συλλήβδην για όλους τους κατηγορουμένους. Ας σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις η μη ύπαρξη ενδείξεων ενοχής ορισμένων εξ´ αυτών προκύπτει ήδη από το στάδιο της ανάκρισης ή ακόμη η σχετική εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο είναι απαλλακτική.

Είναι ευνόητο ότι το φαινόμενο αυτό ισοδυναμεί με ακύρωση της ενδιάμεσης διαδικασίας, ως βασικού σταδίου της σύνολης ποινικής δίκης.

Και περαιτέρω, συνεπάγεται δίκες μη λειτουργικές, που κλονίζουν την απονομή της δικαιοσύνης, κατά την έννοια του κράτους δικαίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αδελφές βρέθηκαν 30 χρόνια μετά την έκρηξη ηφαιστείου που τις χώρισε


Τις θεώρησαν ορφανές και τις έδωσαν για υιοθεσία.

Δύο αδελφές που έχασαν η μία την άλλη μετά την έκρηξη ηφαιστείου στην Κολομβία που σκότωσε 20.000 ανθρώπους, ξαναβρέθηκαν τριάντα χρόνια μετά!

Ήταν μόλις τριών ετών η μία και εννέα η άλλη όταν το ηφαίστειο Tolima εξερράγη τον Νοέμβριο του 1985 στέλνοντας έναν ορμητικό ποταμό λάσπης και βράχων πάνω στην πόλη στην οποία ζούσαν.


Επιζήσασα της έκρηξης

Οι αρχές φρόντισαν τα κοριτσάκια, ξεχωριστά το ένα από το άλλο, και θεωρώντας πως είναι ορφανά τις έδωσαν για υιοθεσία.

Τα δύο αδέλφια επανενώθηκαν όταν η μία από τις δύο, η Jaqueline Vasquez Sanchez, είδε στο Facebook ένα βίντεο από το ίδρυμα Armando Armero Foundation. Έδειχνε τη μικρότερη αδελφή της, τη Lorena Sanchez,να απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σχετικά με επιζώντα μέλη της οικογένειάς της.

Η Jaqueline επικοινώνησε με το ίδρυμα και οι εξετάσεις DNA απέδειξαν πως εκείνη και η Lorena ήταν αδελφές.

Οι δύο γυναίκες, που είναι σήμερα 33 και 39 ετών, περιγράφουν ως εκπληκτική τη στιγμή της συνάντησής τους, αλλά και πολύ ψυχοφθόρα.

«Ήταν όμορφα αλλά και στενάχωρα επειδή πέρασαν 30 χρόνια από την τραγωδία για να βρω τι συνέβη με την αδελφή μου», είπε η Lorena, «έτσι πρέπει να καλύψουμε 30 χρόνια από τις ζωές μας που είμαστε χωριστά».

«Είμαι ενθουσιασμένη, νευρική επειδή δεν ξέρω μήπως νιώσω απόρριψη», περιέγραψε από την πλευρά της η Jaqueline τα συναισθήματά της, «αναρωτιέμαι αν θα με αγαπήσει. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αυτή τη στιγμή».

Οι γονείς των δύο γυναικών ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάληψη φοιτητών στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ


Διαμαρτυρία για τη μη ανανέωση συμβάσεων 14 εργολαβικών υπαλλήλων.

ατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Φιλολογίας και Νομικής. Διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση συμβάσεων 14 εργολαβικών υπαλλήλων, καθώς και για τη συμμετοχή της πρυτανείας στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

«Το πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την εργολαβική εταιρία, αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργολαβικών υπαλλήλων, πετώντας τους στο δρόμο. Η ευκολία με την οποία τους απέλυσαν έγκειται στο ίδιο το καθεστώς των εργολαβικών εταιρειών, που επιβάλουν εξοντωτικές και εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τη δημόσια χρηματοδότηση αναλαμβάνοντας πληθώρα υπηρεσιών του πανεπιστημίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας.

Από την πλευρά των πρυτανικών Αρχών, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, καθηγητής Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στις εργολαβίες, με κάθε ανανέωση σύμβασης, όπως και στους διαγωνισμούς, ο αριθμός των εργαζομένων καθορίζεται αυστηρά από το αρμόδιο υπουργείο, υποχρεώνοντας το Πανεπιστήμιο σε συγκεκριμένο προσωπικό, το οποίο λόγω της υποχρηματοδότησης, κάθε φορά μειώνεται σε κάποιο ποσοστό.

«Δεν είναι απόφαση της Πρυτανείας, δεν έχουμε αυτή την επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι απολύτως να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του υπουργείου και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα κενά που δημιουργούνται», διευκρίνισε.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων προτίθενται να μην επιτρέψουν για σήμερα τη λειτουργία των υπηρεσιών διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ αύριο θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γερμανός ιστορικός προτείνει να αποζημιωθεί η Ελλάδα με ράβδους χρυσού!


Η πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις για τον «ανοιχτό λογαριασμό».

«Ανοιχτός λογαριασμός μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι οι πολεμικές αποζημιώσεις»! Ποιος το λέει; Κάποιος… ακραίος Έλληνας; Όχι. Ένας… κανονικός Γερμανός! Όχι τόσο φιλέλληνας, όσο φίλος της ιστορικής αλήθειας. Πρόκειται για τον Κάρλ Χάιντς Ροτ, γεννημένο το 1948 , διδάκτορα της Ιστορίας και της Ιατρικής στα Πανεπιστήμια Κολονίας , Βόνης, Ντίσελντορφ, Αμβούργου και Βρέμης, στέλεχος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας, συγγραφέας των βιβλίων «Η Ελλάδα και η Κρίση», «Μανιφέστο για μια Ευρώπη της Ισότητας».

Σε ένα πόνημα 135 σελίδων με τίτλο «Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις- Η Ελλάδα μπορεί», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη, σε μετάφραση Σοφίας Μαριάτου, απευθύνεται στο καχύποπτο γερμανικό κοινό και με γεγονότα, τεκμήρια και αριθμούς παρουσιάζει τους φριχτούς φόνους αμάχων, τις καταστροφές υποδομών, τις κλοπές αγαθών, τις αρπαγές εγκαταστάσεων στην καθημαγμένη Ελλάδα, με αποκορύφωμα το αναγκαστικό δάνειο που επέβαλε το Ράιχ για έξοδα διατροφής των δυνάμεων κατοχής- ολέθρου!

Στην αρχή της μελέτης αναλύει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσει το 2015 σε υψηλό επίπεδο το ζήτημα των αποζημιώσεων. Που όμως βρήκαν τείχος άρνησης, παρότι, όπως τονίζει εμφατικά ο συγγραφέας, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αλλά και της πολιτικής λιτότητας που όρισαν για τη χώρα οι δανειστές με επικεφαλής τη Γερμανία, οι οικονομικοί δείκτες επίδοσης έχουν επιδεινωθεί κατά 28 %, το ποσοστό ανεργίας έφθασε στο 265 και πάνω από 340.000 μετανάστευσαν.

Επισημαίνει ότι οι γερμανικές ελίτ θεωρούν … εξωτική απαίτηση την επιμονή των Ελλήνων στις αποζημιώσεις «σαν να μην έχουν συγχωρήσει μέχρι σήμερα τον μικρό Νοτιοευρωπαίο εταίρο των Συμμάχων που πρόβαλλε τόσο σθεναρή αντίσταση στις δυνάμεις κατοχής που κατέστρεψαν οικονομικά την Ελλάδα».

Κάνοντας μετριοπαθείς υπολογισμούς και με βάσει τις ισοτιμίες εκτιμά το συνολικό οφειλόμενο ποσό σε 90 δισ. ευρώ. «Στη Γερμανία το ποσό αυτό θα θεωρηθεί σκανδαλώδης από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και θα απορριφθεί εν μέσω οργής», σημειώνει και παραθέτει τα παρακάτω επιχειρήματα που αντικρούουν τους ισχυρισμούς του Βερολίνου:

- Από τη Συμφωνία Ειρήνης των Παρισίων το 1946 έχουν παρέλθει σχεδόν εβδομήντα χρόνια . Απάντηση: Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο η συμφωνία ισχύει. Άλλωστε και το γερμανικό εξωτερικό χρέος έναντι ιδιωτών πιστωτών του 1924 εξυπηρετούνταν κανονικά μέχρι την οριστική εξόφληση που έγινε στη δεκαετία του 1980. Επίσης, οι υψηλοί τόκοι που χρωστούσε η Δυτική Γερμανία για επανορθώσεις του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου , μπορεί να πάγωσαν για ένα χρονικό διάστημα αλλά καταβλήθηκαν στο ακέραιο με την τελευταία δόση στις 3 Οκτωβρίου του 2010- περίπου έναν αιώνα μετά το τέλος του πολέμου.

-Οι σημερινοί γερμανοί φορολογούμενοι και συνταξιούχοι δεν είναι δίκαιο να πληρώσουν τις αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Απάντηση: Καταρχάς η σημερινή Γερμανία ως κράτος αποτελεί συνέχεια της κρατικής υπόστασης του Ράιχ και έχει δεσμευθεί με τη Συνθήκη Ειρήνευσης να προβεί σε αποζημιώσεις όταν θα επέλθει η συνένωση , γεγονός που συνέβη με την ενσωμάτωση της Ανατολικής Γερμανίας. Εκτός αυτού, πέρα από τη Ράιχσμπανκ, το γερμανικό δημόσιο, τους εμπορικούς συνδέσμους και τα οικονομικά επιτελεία της Βέρμαχτ, εκείνοι που οργάνωσαν τις λεηλασίες στην Ελλάδα και επωφελήθηκαν από αυτές ήταν κυρίως οι μεγάλες επιχειρήσεις που εξακολουθούν και σήμερα να θησαυρίζουν με την ελληνική υπόθεση. Μιλάμε για την πολεμική βιομηχανία Thyssen Krupp , την Siemens, την κατασκευαστική Todt, την Deutshe Bank, την καπνοβιομηχανία Reemsma που το 1941 επίταξε και απέστειλε στη Γερμανία 85.000 τόνους ακατέργαστου καπνού και μόλις το 1967 δέχθηκε να καταβάλει 4, 8 εκατομμύρια μάρκα μόνο για 2.000 τόνους.

Ο μελετητής προχωρεί παραπέρα. Στο τελευταίο κεφάλαιο προτείνει στην κυβέρνηση της χώρας του να εξοφλήσει επιτέλους τα χρέη της μεταβιβάζοντας προς την Τράπεζα Ελλάδας ως πρώτη δόση ράβδους χρυσού αξίας 7 δις ευρώ από τα αποθέματα της Μπούντεσμπανκ η οποία είναι νόμιμός διάδοχος της Ράιχσμπανκ. Να ακολουθήσει μια δεύτερη δόση χρυσού αξίας 28 δις προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως μερίδιο της Γερμανίας στο νέο πρόγραμμα δανεισμού. Μια τρίτη δόση χρυσού αξίας 25 δις ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με τη μορφή άτοκου δανείου σε μια ελληνική τράπεζα ανασυγκρότησης. Επίσης η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας να πουλήσει ράβδους χρυσού αξίας 8 δις ευρώ διαθέτοντας το ποσό σε ένα ελληνικό Ταμείο Πολεμικής Αποζημίωσης και Ιστορικής Μνήμης για να αποζημιωθούν οι κληρονόμοι όσων σφαγιάσθηκαν ή κρατήθηκαν αιχμάλωτοι από τους Ναζί.

Τέλος, το εναπομείναν ποσό των 22 δισ. ευρώ, καταλήγει ο Ροτ, να το καταθέσει η Ελλάδα σε ένα κοινό Ταμείο Επανορθώσεων για θύματα των άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδού λοιπόν ένα γερμανικό βιβλίο-μελέτη, με δίκαια γερμανικά επιχειρήματα υπέρ των ελληνικών δικαίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός για τον χαμένο «μονόκερο» στην Καλιφόρνια


Εντοπίστηκε με τη βοήθεια ελικοπτέρου και απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Με μεγάλη έκπληξη οι οδηγοί στην πόλη Madera της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, αντίκρισαν έναν… μονόκερο να κινείται ανάμεσα στα αυτοκίνητα, μέσα στην κίνηση.

Συναγερμός για τον χαμένο «μονόκερο» στην Καλιφόρνια

Επρόκειτο για ένα λευκό πόνυ το οποίο είχε μεταμορφωθεί σε μονόκερο για ένα παιδικό πάρτι. Προφανώς κάποια στιγμή το αλογάκι το έσκασε κι άρχισε να περιφέρεται στην περιοχή, όπου το είδαν πολλοί οδηγοί σε διάφορα μέρη.

Ήταν η δεύτερη φορά που το πόνυ το έσκαγε και η αστυνομία αυτοκινητοδρόμων το εντόπισε με ελικόπτερο για να το ακινητοποιήσει και να το απομακρύνει από την άσφαλτο, όπου κινδύνευε τόσο το ίδιο όσο και οι διερχόμενοι οδηγοί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Μητέρα τεμάχισε το μωρό της γιατί έμοιαζε στον εραστή της


Μία 27χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία τεμάχισε το νεογέννητο γιο της γιατί έμοιαζε στον εραστή και όχι στον σύζυγό της.

Η γυναίκα προχώρησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη μπροστά στα μάτια του 4χρονου γιού της και του 7χρονου ανιψιού της.

Όπως ομολόγησε στην αστυνομία, σκότωσε το μωρό όταν πρόσεξε ότι δεν έμοιαζε καθόλου με τον σύζυγό της και τα άλλα δύο παιδιά τους και ότι έμοιαζε αρκετά με τον άνδρα με τον οποίο διατηρούσε παράνομο δεσμό.

Η γυναίκα περιέγραψε με απίστευτη ψυχρότητα στην αστυνομία πως έπιασε το μωρό από τα πόδια και το χτυπούσε πάνω στα έπιπλα και πως στη συνέχεια το ποδοπάτησε για να το σκοτώσει.

Τα δύο παιδιά βλέποντας αυτή τη σκηνή έτρεξαν να καλέσουν τους γείτονες, ωστόσο μέχρι να προλάβουν να φτάσουν οι γείτονες και η αστυνομία στο σημείο, η 27χρονη είχε ήδη κόψει σε κομμάτια το σώμα του μωρού με ένα σπασμένο πλακάκι.

Ο δικηγόρος της 27χρονης προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο, ότι την περίοδο του εγκλήματος η γυναίκα δεν είχε σώας τας φρένας, καθώς έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη, το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απόλυτο έλεγχο των πράξεών της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μπορώ να αποφύγω ενοχλητικά τηλεφωνήματα; - Συμβουλές της Αστυνομίας


Οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να αποφύγει ενοχλητικά τηλεφωνήματα δίνει η ελληνική αστυνομία.

Δείτε τις συμβουλές που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της.

  • Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.
  • Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.
  • Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν, χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.
  • Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κλπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κλπ.
  • Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την Αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.
  • Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.
  • Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό.

Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...