Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Κατάληψη φοιτητών στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαμαρτυρία για τη μη ανανέωση συμβάσεων 14 εργολαβικών υπαλλήλων.

ατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων των Τμημάτων Φιλολογίας και Νομικής. Διαμαρτύρονται για τη μη ανανέωση συμβάσεων 14 εργολαβικών υπαλλήλων, καθώς και για τη συμμετοχή της πρυτανείας στον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία.

«Το πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την εργολαβική εταιρία, αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργολαβικών υπαλλήλων, πετώντας τους στο δρόμο. Η ευκολία με την οποία τους απέλυσαν έγκειται στο ίδιο το καθεστώς των εργολαβικών εταιρειών, που επιβάλουν εξοντωτικές και εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τη δημόσια χρηματοδότηση αναλαμβάνοντας πληθώρα υπηρεσιών του πανεπιστημίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας.

Από την πλευρά των πρυτανικών Αρχών, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, καθηγητής Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι στις εργολαβίες, με κάθε ανανέωση σύμβασης, όπως και στους διαγωνισμούς, ο αριθμός των εργαζομένων καθορίζεται αυστηρά από το αρμόδιο υπουργείο, υποχρεώνοντας το Πανεπιστήμιο σε συγκεκριμένο προσωπικό, το οποίο λόγω της υποχρηματοδότησης, κάθε φορά μειώνεται σε κάποιο ποσοστό.

«Δεν είναι απόφαση της Πρυτανείας, δεν έχουμε αυτή την επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι απολύτως να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του υπουργείου και από εκεί και πέρα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα κενά που δημιουργούνται», διευκρίνισε.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων προτίθενται να μην επιτρέψουν για σήμερα τη λειτουργία των υπηρεσιών διοίκησης του ΑΠΘ, ενώ αύριο θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.