Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκινά την Τρίτη η πληρωμή των παιδικών σταθμών από το ΕΣΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ενημερώνει ότι την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της α’ δόσης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για το σχολικό έτος 2015-2016» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Οι δομές που έχουν ενταχθεί στα εν λόγω προγράμματα παρακαλούνται να προσκομίσουν άμεσα στην ΕΕΤΑΑ το σύνολο των απαιτούμενων παραστατικών και για τις τρεις πηγές χρηματοδότησης, σε ξεχωριστούς υποφακέλους.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες επιστολές έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες, γονείς από όλη την Ελλάδα από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που φιλοξενούν τα παιδιά τους ενημερώνοντας τους ότι θα πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους στην μέση της χρονιάς από το σχολείο, καθώς η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ «Δράση Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2015-2016».

Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα οι γονείς δεν όφειλαν δίδακτρα για την φοίτηση των παιδιών τους.

Ειδικότερα απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα παραμένουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας που φιλοξενούν χιλιάδες παιδιά στους χώρους τους και είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ και α δεν πληρωθούν τότε θα διακόψουν το πρόγραμμα για 45.000 παιδιά.

Αντιμετωπίζουμε «τεράστια οικονομικά προβλήματα και θέμα επιβίωσης» ανέφερε στο Κόκκινο η κ. Μπία Κουτσουφλιανιώτη, πρόεδρος παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Μακεδονίας Θράκης.

Όπως τονίζει το θέμα αφορά 850 σταθμούς, που απασχολούν 45.000 παιδιά και 15.000 εργαζόμενους. Σημειώνει δε ότι ζητούν να του καταβληθεί τουλάχιστον το 30% των χρημάτων διαφορετικά θα αναγκαστούν να διακόψουν το πρόγραμμα.

«Είναι γνωστό ότι οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί φιλοξενούν τα παιδιά σας από το Σεπτέμβριο έως σήμερα, σύμφωνα με το ως άνω πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια του κράτους να προσφέρει κοινωνικές παροχές και προς εσάς και προς εμάς. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι το κρατικό σύστημα δεν λειτουργεί, αφού έχει ήδη παρέλθει το ήμισυ της σχολικής χρονιάς και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό έρχεται η πολιτεία στα μέσα της χρονιάς να μας δηλώσει ότι, όταν θα καταβάλλει την Α’ Δόση, θα τα παρακρατήσει όλα για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Αντιλαμβάνεσθε ότι είναι αδύνατον μια ιδιωτική επιχείρηση παιδικού σταθμού να μπορέσει να συνεχίσει τη φιλοξενία των παιδιών σας, όταν η πολιτεία δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλομένων, έτσι ώστε να μπορέσει η ιδιωτική επιχείρηση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, όπως μισθοδοσία προσωπικού, σίτιση παιδιών, πάγια μηνιαία έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, λοιπά λειτουργικά έξοδα)», αναφέρεται στην επιστολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.