Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το πάρτι του αιώνα αποκλειστικά για… γυναίκες


20.000 ομοφυλόφιλες πίνουν, χορεύουν και ερωτοτροπούν μέχρι τελικής πτώσεως - Δείτε τις φωτογραφίες.

Για πέντε ημέρες, στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας, περισσότερες από 20.000 ομοφυλόφιλες από όλον τον κόσμο απολαμβάνουν τον ήλιο, χορεύουν, πίνουν και επιδίδονται σε σχεδόν κάθε είδους κραιπάλη.

Το φεστιβάλ «Dinah» είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ γυναικών στον κόσμο. Οφείλει την ονομασία του στο τουρνουά γκολφ της Dinah Shore. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια και τηλεπαρουσιάστρια Shore ξεκίνησε το τουρνουά το 1972. Σύμφωνα με τον Guardian, η ίδια δεν ήταν ομοφυλόφιλη, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο το γκολφ προσελκύει πολλές ομοφυλόφιλες. Το φετινό είναι το 26ο φεστιβάλ.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι, μόνο για κορίτσια το οποίο και διαρκεί πέντε ημέρες. Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου βλέπεις γυναίκες να πίνουν, να χορεύουν, να διασκεδάζουν, να ερωτοτροπούν. Οι μόνοι άντρες είναι το προσωπικό του ξενοδοχείου, αλλά και κάποιοι φίλοι που ακολούθησαν με το ζόρι τις φίλες τους στην Καλιφόρνια. Είναι όμως τόσο δύσκολο να τους διακρίνεις. Είναι... πνιγμένοι σε μια λαοθάλασσα γυναικών.

Ωστόσο, το φεστιβάλ δεν είναι μόνο για πάρτι στις πισίνες, χορούς και πανηγύρια. Εχει αμέτρητους DJs (κάποιοι πολύ γνωστοί μάλιστα), αρκετούς performers και πασίγνωστους σταρ. Φέτος το «παρών» έδωσε η Lady Gaga ενώ σε παλαιότερα φεστιβάλ έχουν παρευρεθεί η Katy Perry και το αμερικανικό συγκρότημα Pussycat Dolls.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι αιμομιξίες των ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων


Αξιοσημείωτες υποθέσεις ενδογαμίας των γαλαζοαίματων της Γηραιάς Ηπείρου.

Με τόσα πολλά να διακυβεύονται, οι βασιλικές οικογένειες του κόσμου προσπαθούσαν ανέκαθεν να κρατήσουν τις καταγωγές τους καθαρές, καθώς κάτι τέτοιο διασφάλιζε ότι η εξουσία θα παρέμενε διαχρονικά στα χέρια του οίκου.

Πανίσχυρες οικογένειες που σφυρηλάτησαν δηλαδή την ιστορία του καιρού τους εμπιστεύτηκαν τη μακροημέρευσή τους σε στρατηγικές ενδογαμίας, αγνοώντας τους νόμους της συγγένειας του αίματος και τα παρατράγουδα σε όρους σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ιστορικά μιλώντας, η βασιλική αιμομιξία μπορεί να ανασυγκροτηθεί από τα πανάρχαια βασίλεια της Αιγύπτου και της Μέσης Ανατολής μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους και τη σύγχρονη εποχή, καθώς απλώθηκε σε όλο σχεδόν το φάσμα του γαλαζοαίματου δικτύου της οικουμένης.

Κι αν το βαρύ πυροβολικό της ευρωπαϊκής αιμομιξίας σε όρους τερατογένεσης παραμένει ο βασιλιάς Κάρολος Β’, ο τελευταίος των Αψβούργων της Ισπανίας και προϊόν 200 χρόνων ενδογαμίας, με την παροιμιώδη μακριά του γλώσσα που τον εμπόδιζε να μιλήσει και τον προγναθισμό του που τον εμπόδιζε να μασήσει, δεν ήταν το μόνο προϊόν αιμομιξίας της ευρωπαϊκής βασιλείας, αν και είναι το μόνο που αντί να διαιωνίσει την ηγεμονική εξουσία κατέληξε στο οριστικό τέλος της…

Μαρία Α’ της Πορτογαλίας



Η Μαρία Α’ της Πορτογαλίας διατηρεί τη διάκριση να είναι η πρώτη βασίλισσα που κυβέρνησε τη χώρα της, η οποία ωστόσο παρά την ακραία ευσέβειά της, παντρεύτηκε τον θείο της Πέτρο (αδελφό του πατέρα της Ιωσήφ Α’) το 1778. Μέσω του γάμου με τη 26χρονη Μαρία την «Ευσεβή», ο 43χρονος Πέτρος Γ’ έγινε συμβασιλέας του βασιλείου Πορτογαλίας και Βραζιλίας, αν και η ενδογαμία δεν θα έπαιρνε τέλος εδώ.

Κι αυτό γιατί ο 15χρονος γιος τους και διάδοχος του θρόνου, Ιωσήφ, θα παντρευόταν κατόπιν την 30χρονη θεία του Μπενεντίτα, την αδερφή της Μαρίας, δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις στο συγγενολόι, καθώς η νύφη του Πέτρου Γ’, η κουνιάδα και η ανιψιά του ήταν το ίδιο ακριβώς πρόσωπο!

Ως αρχέτυπο αιμομικτικής οικογένειας, το ζευγάρι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά (η Μπενεντίτα είχε δύο αποβολές), ο Ιωσήφ πέθανε χτυπημένος από ευλογιά δυο χρόνια μετά τον πατέρα του και στον θρόνο ανέβηκε τελικά ο δεύτερος γιος της Μαρίας, Ιωάννης, αν και ο βασιλικός οίκος θα εκδιωκόταν από την Πορτογαλία για τη Βραζιλία από τα στρατεύματα του Βοναπάρτη. Η αιμομιξία του βασιλικού οίκου της Πορτογαλίας δεν θα τέλειωνε εδώ, καθώς γενιές αργότερα η Μαρία Β’ θα παντρευόταν τον Μιχαήλ, αδελφό του πατέρα της, για να πάρει τέλος η κρίση διαδοχής που μάστιζε τον θρόνο της Πορτογαλίας…

Ελισάβετ της Αυστρίας



Πεπεισμένη ότι η καταγωγή της ήταν καταραμένη και η τρέλα είχε θρονιαστεί για τα καλά στην οικογένειά της, η πριγκίπισσα Σίσι είχε πολλά ακόμα να ζήσει σε όρους ενδογαμίας. Η μητέρα της, Λουδοβίκα των Βίττελσμπαχ της Βαυαρίας, ήταν σύζυγος του ξαδέρφου της, δούκα Μαξιμιλιανού της Βαυαρίας, ένα από τα 13 παιδιά του οποίου ήταν η Ελισάβετ. Η αδελφή της Λουδοβίκας, Σοφία, ήταν σύζυγος του αρχιδούκα Φραγκίσκου Καρόλου της Αυστρίας και είχε έναν γιο, τον κατοπινό αυτοκράτορα της Αυστρίας, Φραγκίσκο Ιωσήφ, τον οποίο ήθελαν να παντρέψουν με την αδελφή της Ελισάβετ, Ελένη, αν και ο νεαρός δελφίνος του θρόνου (και πρώτος της ξάδελφος) ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα τη Σίσι και την παντρεύτηκε αμέσως.

Ο γάμος ήταν βέβαια καταστροφή, καθώς η Σίσι δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με την πεθερά (και θεία της) πριγκίπισσα Σοφία. Όσο για το οικογενειακό δέντρο, παρέμεινε εν πολλοίς ενδογαμικό και στις επόμενες γενιές, καθώς η κόρη της Σίσι παντρεύτηκε τον δεύτερο ξάδελφό της Λεοπόλδο, ενώ η τρίτη αδερφή Σοφίας και Λουδοβίκας, Καρολίνα, πήρε για άντρα της τον παππού του Φραγκίσκου Ιωσήφ, Φραγκίσκο Β’…

Πριγκίπισσα Βικτωρία Μελίτα



Η εν λόγω πριγκίπισσα παραμένει μοναδική στα χρονικά της αιμομιξίας καθώς δεν παντρεύτηκε μόνο έναν πρώτο ξάδελφο, αλλά δύο! Και ήταν φυσικά εγγονή ενός τρανού παραδείγματος ενδογαμίας, της ίδιας της βασίλισσας Βικτωρίας της Αγγλίας (από την πλευρά του πατέρα της Αλφρέδου, δούκα του Σαξ-Κοβούργου). Η βασίλισσα Βικτωρία ήθελε η εγγονή της να παντρευτεί τον άλλο της εγγονό, Ερνέστο Λουδοβίκο, τον μέγα δούκα της Έσσης, όπως και έγινε τελικά, με το ζευγάρι να αποκτά μια κόρη.

Κατά τις πηγές, η Μελίτα τον έπιασε στο κρεβάτι με τον οικονόμο τους και μετά τον θάνατο της Βικτωρίας το ζευγάρι τράβηξε δρόμους χωριστούς, πυροδοτώντας ένα από τα μεγαλύτερα βασιλικά σκάνδαλα του καιρού.

Η πριγκίπισσα Μελίτα θα παντρευόταν μετά τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και πάλι πρωτοξάδελφό της, αυτή τη φορά από την πλευρά της μητέρας της, τον ρώσο αρχιδούκα Κιρίλ Βλαντιμίροβιτς. Ο γάμος τους έγινε ωστόσο χωρίς τη βασιλική έγκριση του τσάρου Νικολάου Β’, κι έτσι ο Κιρίλ έχασε τον τίτλο του στο αυτοκρατορικό ναυτικό της Ρωσίας και εξορίστηκε από τη χώρα για πέντε χρόνια. Μόνο όταν τα θανατικά που μάστισαν την τσαρική οικογένεια θα έφερναν πλέον τον Βλαντιμίροβιτς τρίτο στη σειρά διαδοχής του επιτράπηκε και πάλι η είσοδος στη Ρωσία, αν και οι σχέσεις του με τα πρώτα του ξαδέλφια (τόσο ο τσάρος όσο και η τσαρίνα) δεν αναθερμάνθηκαν ποτέ…

Βασίλισσα Βικτωρία



Η φημισμένη βασίλισσα και βασιλομήτωρ πίστευε ακράδαντα στις αρετές της ενδογαμίας μεταξύ της ευρωπαϊκής βασιλείας, καθώς εκεί έβλεπε το μεγάλο κλειδί της ειρήνης στην πολύπαθη Γηραιά Ήπειρο. Τα συνοικέσια που οργάνωσε τόσο για τα εννιά της παιδιά όσο και τα εγγόνια της διασταύρωσαν κάθε σχεδόν βασιλικό οίκο της Ευρώπης, αν και θα έφερναν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα στο τέλος της αυτοκρατορικής εποχής.

Ήταν (και) οι τεταμένες σχέσεις των απογόνων της που κυβερνούσαν πια Αγγλία, Ρωσία και Γερμανία που έπαιξαν κεφαλαιώδη ρόλο στο ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου, καθώς ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β’ της Γερμανίας (εγγονός της Βικτωρίας), για παράδειγμα, μισούσε θανάσιμα τους Βρετανούς εξαιτίας των ισχυρισμών της βρετανίδας μητρός του ότι οι Άγγλοι ήταν ανώτεροι των Γερμανών σε όλα! Οι ιστορικοί έχουν αποδείξει ότι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στον Μεγάλο Πόλεμο του 1914 ήταν και οι προσωπικές βεντέτες του Γουλιέλμου με τα ξαδέλφια του, τον βασιλιά Εδουάρδο Ζ’ της Αγγλίας και τον τσάρο Νικόλαο Β’ της Ρωσίας.

Αν και οι οικογενειακές έριδες δεν θα ήταν η μόνη παράπλευρη απώλεια της αιμομιξίας, καθώς η Βικτωρία ήταν πρώτη ξαδέλφη του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου. Οι τόσες αιμομιξίες στην οικογένεια προκάλεσαν τη διαβόητη αιμοφιλία του οίκου, από την οποία θα πέθαιναν πέντε εγγόνια και ένα παιδί της βασίλισσας…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκρήξεις σούπερ-νόβα που «ράντισαν» τη Γη με κοσμική ακτινοβολία


Οι εκρήξεις ενδέχεται να επηρέασαν την ανθρώπινη εξέλιξη.

Οι επιστήμονες βρήκαν στοιχεία για πανάρχαιες ισχυρές εκρήξεις υπερκαινοφανών αστέρων (σούπερ-νόβα) που έγιναν κάποτε σχετικά κοντά στον πλανήτη μας και τον «έλουσαν» με κοσμική ακτινοβολία, ραδιενεργά κατάλοιπα της οποίας υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, στον πλανήτη μας βρέθηκαν ίχνη, που δείχνουν ότι τέτοιες εκρήξεις συνέβησαν σε δύο περιόδους: μία πριν από 1,7 έως 3,2 εκατομμύρια χρόνια και άλλη μία πιο παλιά, πριν από 8 εκατομμύρια χρόνια. Η πιθανή πηγή των εκρήξεων ήταν ένα μεγάλης ηλικίας αστρικό σμήνος, το οποίο πλέον έχει απομακρυνθεί από το ηλιακό μας σύστημα.

Η κοντινότερη στη Γη έκρηξη εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 2,3 εκατομμύρια χρόνια σε απόσταση περίπου 300 ετών φωτός από τον Ήλιο μας. Ο αστέρας που καταστράφηκε, είχε εκτιμώμενη μάζα 9,2 φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο.

Η δεύτερη κοντινότερη έκρηξη σούπερ-νόβα, από ένα αστέρα με μάζα 8,8 φορές μεγαλύτερη του Ήλιου μας, έλαβε χώρα πριν από περίπου 1,5 εκατομμύρια χρόνια σε απόσταση περίπου 325 ετών φωτός.



Οι εκτιμήσεις βασίζονται στην μελέτη ενός συγκεκριμένου ραδιενεργού ισοτόπου του σιδήρου (60Fe), το οποίο παράγεται κατά τις εκρήξεις σούπερ-νόβα και μπορεί να ανιχνευθεί μέχρι σήμερα στο φλοιό της Γης, στο βυθό των ωκεανών (Ατλαντικού, Ειρηνικού και Ινδικού).

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Ντίτερ Μπράϊτσβερντ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Βερολίνου και τον 'Αντον Γουόλνερ του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, έκαναν δύο σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό Nature. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι συγκεκριμένες εκρήξεις σούπερ-νόβα θα ήσαν ορατές στον ουρανό της Γης με φωτεινότητα ανάλογη της Σελήνης.

Για να είναι φονική μια έκρηξη σούπερ-νόβα, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι πρέπει να γίνει σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 30 ετών φωτός από τη Γη. Παρόλα αυτά, ακόμη και πιο μακρινές εκρήξεις, που όμως φθάνουν ως τη Γη, μπορεί να έχουν άλλες επιδράσεις και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι με κάποιο τρόπο επηρέασαν την ανθρώπινη εξέλιξη στο μακρινό παρελθόν. Τώρα, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να συσχετίσουν τις εκρήξεις αυτές με πιθανά συμβάντα στον πλανήτη μας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σηκώστε το ακουστικό και συνομιλήστε με έναν Σουηδό στην τύχη!


Πρωτοποριακή καμπάνια του σουηδικού οργανισμού τουρισμού.

Η Σουηδία, είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο, με «προσωπικό» λογαριασμό τηλεφώνου! Ο σουηδικός αριθμός στον οποίο μπορείτε να καλείτε, είναι ο +46 771 793 336 και θα έχετε τη δυνατότητα να συνομιλείτε με έναν Σουηδό, στην τύχη και να μιλήσετε για -μεταξύ άλλων- τη χώρα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πρωτοβουλία ανήκει στον σουηδικό οργανισμό τουρισμού, με αφορμή την 250η επέτειο από τότε που η χώρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που εισήγαγε με συνταγματικό νόμο, την κατάργηση της λογοκρισίας. Έτσι, λανσάρουν την παραπάνω καμπάνια στην οποία συμμετέχουν όσοι εθελοντές το επιθυμούν, τους οποίους αποκαλούν «τηλεφωνικοί πρέσβεις» της χώρας - Αρκεί η εφαρμογή να είναι εκείνη την ώρα ενεργοποιημένη.

Ο Magnus Ling, γενικός γραμματέας και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, δηλώνει πως με αυτό τον τρόπο ο κόσμος θα «δει την πραγματική Σουηδία. Μια μοναδική χώρα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί». Ο ίδιος συμπληρώνει ότι ενώ οι άλλες χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων «εμείς θέλουμε να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεοϋορκέζοι ζουν «βασιλικά» σε μικροσκοπικά διαμερίσματα


Μίνιμαλ χώροι, large αισθητική - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι Νεοϋορκέζοι έχουν συνηθίσει να ζουν σε μικροσκοπικούς χώρους... Ο όρος SRO, ή μονόκλινο δωμάτιο, «επινοήθηκε» εδώ στη δεκαετία του 1930, με μικροσκοπικά έπιπλα και κοινόχρηστο μπάνιο. Πάντως, παρά τους διάφορους νόμους για τον καθορισμό του ελάχιστου μεγέθους ενός μικρού διαμερίσματος, ένα κτίριο που διαθέτει μικροσκοπικά διαμερίσματα εξυπηρετεί στην «καταπολέμηση» θεμάτων όπως τα υψηλά ενοίκια και η μαζική αστικοποίηση.

Παρακάτω, δείτε έξι παραδείγματα από Νεοϋορκέζους που ζουν «βασιλικά» μέσα στις μικροσκοπικές κατοικίες τους, από την σικ περιοχή Upper East Side μέχρι το Bed-Stuy στο Μπρούκλιν.

Η Allison Heim και το διαμέρισμά της



Ράφια παντού για αυτό το ιδιαίτερο διαμέρισμα



Η 36χρονη Hannah Messler, μέσα στο κουκλίστικο διαμέρισμά της



Οι Ahmed Tigani και Jen Shoenthal, χαμογελούν εντός της χαρούμενης «φωλιάς» τους



Οι Lucas Bucholtz και η Alessandra Norman, μοιράζονται ένα χαριτωμένο χώρο



Οι Lucas Bucholtz και Alessandra Norman




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φτωχογειτονιές των ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική


Επικίνδυνες ουσίες που φτιάχνονται ακόμα και με δηλητήριο για αρουραίους.

Στις «στραπατσαρισμένες» φτωχογειτονιές και τα γκέτο στο Μπουένος Άιρες, το ναρκωτικό paco βρίσκει πάντα τον τρόπο να φτάνει στα χέρια των πιο ευάλωτων εξαθλιωμένων ανθρώπων ακόμα και νεαρών παιδιών που μετά βίας φτάνουν τα 12 έτη.

Ο ιταλός φωτογράφος Valerio Bispuri ανέλαβε την πρόκληση να καταγράψει αυτά τα «φαντάσματα», να καταγράψει με το φακό του τις επιδράσεις που έχει το συγκεκριμένο ναρκωτικό στους χρήστες της ευρύτερης κοινότητας. Το ναρκωτικό, είναι γνωστό και ως η «κοκαΐνη των φτωχών», και φτιάχνεται από το υποπροϊόν παρασκευής της κοκαΐνης και αναμειγνύεται με τοξικές χημικές ουσίες - μερικές φορές ακόμα και με δηλητήριο για τρωκτικά. Καπνίζεται όπως το κρακ, χρειάζεται μόλις 30 δευτερόλεπτα για να δράσει και η επίδρασή του έχει ελάχιστη διάρκεια. Είναι τόσο δυνατό, που είναι τουλάχιστον 50 φορές πιο ισχυρό από την κοκαΐνη.

Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, είναι από την Αργεντινή, αλλά ο Ιταλός κατέγραψε εικόνες και από μέρη όπως η Βραζιλία, η Παραγουάη, το Περού και η Κολομβία εκεί δηλαδή όπου το Paco «κυκλοφορεί». Για να προμηθευτεί κανείς την επικίνδυνη αυτή ουσία, χρειάζεται να δώσει ελάχιστα –κάτι λιγότερο από ένα δολάριο…






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνίδα πίσω από την ανάπτυξη βιοδιασπώμενων ρομπότ


Οι επιστήμονες από το Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας υπό την καθοδήγηση Ελληνίδας ερευνήτριας, ανέπτυξαν «έξυπνα υλικά» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα ρομπότ που θα αποσυντίθενται, όπως κάνει ένα ανθρώπινο σώμα τη στιγμή που έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του.

Τα ρομπότ παίρνουν όλο και περισσότερο ανθρώπινη μορφή. Το εσωτερικό τους όμως εξακολουθεί να γίνεται κυρίως από μέταλλο και πλαστικό – υλικά που είναι δύσκολο να αποσυντεθούν. Αλλά οι ερευνητές στην Ιταλία ανάπτυξαν «έξυπνα υλικά» που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την κατασκευή ρομπότ από ουσίες που θα βιοδιασπώνται, όταν θα έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους.

Ελληνίδα πίσω από την ανάπτυξη βιοδιασπώμενων ρομπότ

«Εγχύουμε οποιοδήποτε υλικό με την νανοτεχνολογία. Αυτό που κάνουμε, εκτός από την παραγωγή αυτών των νέων σύνθετων υλικών, των «Έξυπνων υλικών», είναι να τα χρησιμοποιούμε για να αλλάξουμε τις ιδιότητες άλλων υλικών, υλικών που ήδη υπάρχουν όπως το χαρτί ή το βαμβάκι ή διαφορετικά είδη αφρών. Από συνθετικούς αφρούς όπως η πολυουρεθάνη ή μορφές του βαμβακιού. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε νέες ιδιότητες που δεν είχαν σε αυτά τα υλικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε το εύρος εφαρμογής τους», εξηγεί η Αθανασία Αθανασίου, η οποία είναι επικεφαλής της Ομάδας Έξυπνων Υλικών στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT) στη Γένοβα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως τα «έξυπνα υλικά» τους, θα μπορούσαν τελικά να αντικαταστήσουν τα συμβατικά πλαστικά που είναι κατασκευασμένα από πετρέλαιο και συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος. Τα βιοπλαστικά δημιουργούνται από φυτικές ύλες, αλλά απαιτείται υψηλή ένταση ενέργειας για την παραγωγή τους. Η ομάδα της Αθανασίου έχει αναπτύξει έναν τρόπο για να δημιουργεί βιοπλαστικό από τα απόβλητα των τροφίμων, και έτσι ελπίζουν να μετριάσουν την επιπλέον ενέργεια που απαιτείται από τη χρήση τέτοιων εναλλακτικών πόρων.

Ειδικότερα, η ρομποτική θα μπορούσε να είναι μια σημαντική εφαρμογή για την έρευνά τους, σύμφωνα με την Αθανασίου.

«Αυτά τα βιοδιασπώμενα υλικά, τα φυσικά υλικά, είναι πολύ ευέλικτα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δέρμα των ρομπότ. Αλλά, μπορεί να είναι επίσης και πολύ σκληρά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα εσωτερικά μέρη ενός ρομπότ. Και επίσης, σε αυτό το εύκαμπτο δέρμα, το ρομποτικό δέρμα ας πούμε, μπορούμε να ενσωματώσουμε τους αισθητήρες, έτσι ώστε να έχουν αυτή την αίσθηση αφής τα ρομπότ, αλλά με βιοδιασπώμενα υλικά» δήλωσε η Αθανασίου στο Reuters.

Ο Νίκος Τσαγκαράκης, επικεφαλής ερευνητής σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ στο IIT, είπε ότι η ρομποτική θα πρέπει να ξεπεράσει τη χρήση μετάλλου, προκειμένου να οικοδομήσει την επόμενη γενιά ρομπότ.

«Το κύριο ζήτημα είναι ότι είναι πραγματικά δύσκολο να δούμε πώς μπορούμε να επιτύχουμε τις ιδιότητες που χρειαζόμαστε. Ώστε να ταιριάζουν περισσότερο στις ιδιότητες του ανθρώπινου σώματος. Έτσι, τα εναλλακτικά υλικά θα μας δώσουν αυτό το πλεονέκτημα και αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα πιο ελαφρύ ρομπότ, πιο αποτελεσματικό και τέλος ανακυκλώσιμο» δήλωσε ο Τσαγκαράκης, ο οποίος αναπτύσσει το ανθρωποειδές ρομπότ Walk-Man, το οποίο θα χειρίζεται ανθρώπινα εργαλεία και θα αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε ένας άνθρωπος.

Τα ρομπότ που είναι κατασκευασμένα από βιοδιασπώμενο υλικό, είναι βέβαιο ότι θα είναι πιο ανθρώπινα και ίσως πιο εύκολα αποδεκτά στον πραγματικό κόσμο.

Η Αθανασίου πιστεύει πως τα βιοδιασπώμενα υλικά θα χρησιμοποιηθούν σύντομα για το δέρμα των ρομπότ, αλλά επίσης ότι κάποια στιγμή ολόκληρο το σώμα του ρομπότ θα μπορούσε να αποσυντίθενται ακριβώς σαν να ήταν σάρκα και αίμα.

«Πιστεύω ότι σε μερικά χρόνια θα είναι εφικτό όλα τα ρομπότ να είναι βιοδιασπώμενα» τόνισε στη συνέντευξη.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Οι «άρχοντες» της τεμπελιάς


Δεν είναι λίγες οι φορές που βαριόμαστε να κάνουμε το οτιδήποτε. Ακόμα και να ανασάνουμε!

Η τεμπελιά έχει την «τιμητική» της στις παρακάτω φωτογραφίες, οι ήρωες των οποίων περιγράφουν ανάγλυφα τον ορισμό της οκνηρίας.














Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναφιώτικα, η νησιώτικη γωνιά της Αθήνας


Όμορφες εικόνες από την ανθοστόλιστη συνοικία.

Μια γραφική, όμορφη συνοικία, σκαρφαλωμένη στην βορειανατολική πλευρά του βράχου της Ακρόπολης μοιάζει με έναν ζωντανό πίνακα ζωγραφικής μέσα στην Αθήνα.

Τα Αναφιώτικα έχουν χαρακτηριστεί ως ένα «νησί χωρίς θάλασσα» και όχι άδικα. Σε αυτό το σημείο της Πλάκας ο επισκέπτης κάνει τον περίπατό του και απολαμβάνει τον καφέ του μέσα σε ένα νοητό ταξίδι και νιώθει σαν να έχει φύγει μακριά από την Αθήνα. Τα μικρά ασβεστωμένα σπίτια και τα σοκάκια δίνουν την αίσθηση του νησιού, ενώ τα ανθισμένα λουλούδια στις γλάστρες και στα παραθύρια καθώς περπατάς στους δαιδαλώδεις δρόμους, ολοκληρώνουν την συναρπαστική εικόνα.

Η όμορφη νησιώτικη αυτή γωνιά της Αθήνας δημιουργήθηκε περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εργάτες από την Ανάφη, οι οποίοι είχαν έρθει στην πρωτεύουσα για να εργαστούν ως χτίστες, στην ανοικοδόμηση της πόλης, στα διάσημα ιστορικά κτήριά της αλλά και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα.

Οι μάστορες έβαλαν όλη τους την τέχνη και η συγκεκριμένη συνοικία χτίστηκε ακολουθώντας την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων γι’ αυτό και θυμίζει σήμερα τη «χώρα» κάποιου νησιού στο Αιγαίο. Με την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, οι Αναφιώτες αναστήλωσαν παράλληλα και τους δύο ναούς που βρίσκονταν στην περιοχή από τον 17ο αιώνα, δηλαδή τον ναό του Αγίου Συμεών και του Αγίου Γεωργίου των Βράχων. Μετά το 1922 έφτασαν στην περιοχή και Μικρασιάτες πρόσφυγες εμπλουτίζοντας την σύνθεση του πληθυσμού. Κατά τη δεκαετία του 1950 ωστόσο έγιναν κάποιες ανασκαφές και κατεδαφίστηκε μέρος της συνοικίας.

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά, αυτή η γραφική συνοικία κάτω από την Ακρόπολη αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο των τουριστών που φτάνουν στην πρωτεύουσα αλλά και των ίδιων των κατοίκων των Αθηνών που τις Κυριακές παίρνουν μικρές ανάσες «νησιώτικης αύρας» μέσα στο κέντρο της πόλης.

Παρά το ιδιόμορφο έδαφος της περιοχής και τις δυσκολίες αλλά και τη φτώχεια που είχαν οι τεχνίτες που έδωσαν πνοή σε αυτή τη γωνιά της Πλάκας, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα στολίδι στην πρωτεύουσα και μια ανοιξιάτικη βόλτα εκεί αρκεί για να σε πείσει. Αποτελεί δε, και όχι άδικα, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Αθήνας. Και ποιος εξάλλου δεν θέλει να κρατάει αποτυπωμένη αυτή τη γωνιά της πόλης και να ταξιδεύει σε άλλες εποχές...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...