Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Κανένα Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ κλειστό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 07.04.2016


Αρ. Πρωτ.: 583

Σε αυτή την παρατεταμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, βιώνουν τις επιπτώσεις της σε κάθε διάσταση της ζωής τους, οι οποίες είναι διαρκώς επιδεινούμενες. Τα φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Αναπηρίας παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.με.Α. Ιωάννης Βαρδακαστάνης στο Ηράκλειο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Κρήτη, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Μόνο ο σχεδιασμός μέτρων στήριξης και πολιτικών για την αντιμετώπιση θεμάτων σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η εργασία, η εκπαίδευση κ.α. θα αποτελέσει δίχτυ προστασίας για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όπως ανέφερε ο κ. Βαρδακαστάνης. Σημεία των αναφορών του κ. Βαρδακαστάνη επισυνάπτονται στο παρόν.

Νωρίτερα το πρωί τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας βρέθηκαν στο «Ζωοδόχος Πηγή Κέντρο Ειδικών Παιδιών», ενώ στις 11:30 τα μέλη της Εκτελεστικής συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχαν συνάντηση με τον κ. Σταύρο Καναβάκη, Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (διεύθυνση Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Ηράκλειο).

Εντωμεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης 6 Απριλίου, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον γ. γραμματέα Χρήστο Νάστα, το μέλος της Ε.Γ. Γιώργο Κοτζιά και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης Γιώργο Βιδάκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας φροντίδας για Άτομα με Αναπηρία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» στα Άνω Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Νομό Ηρακλείου, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Παύλο Σημαντηράκη. Παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης κ. Πετράκη και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Ο κ. Βαρδακαστάνης εξήρε το εξαιρετικό Κέντρο και την εκπληκτική δουλειά των γονέων, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα Κέντρα τέτοιου τύπου, στηλίτευσε όμως την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με υπεύθυνο τον ΕΟΠΥΥ, που καθυστερεί τις πληρωμές, με αποτέλεσμα αυτό το πρότυπο Κέντρο να βρίσκεται εδώ και μήνες κλειστό: «Πρόκειται για πλήγμα ενάντια σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο. Κύρια θίγονται τα άτομα με αναπηρία που αναγκάζονται να βρίσκονται μέσα σε 4 τοίχους, αλλά μαζί τους και οι γονείς τους, που αγωνιούν για το μέλλον τους, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, που μόνο χάνει όταν περιθωριοποιεί ολόκληρες κοινωνικές ομάδες». Κάλεσε δε τον ΕΟΠΥΥ να συντομεύει και να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και να θέσει τέτοιου είδους Κέντρα πρώτα στις προτεραιότητές του.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word (135.84 KB)
Σημείωμα για συντάκτες (180.41 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.