Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τα 7 αντικείμενα του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κρεβάτι σας είναι πάντα στρωμένο, η λεκάνη της τουαλέτας γυαλισμένη και το τραπεζάκι του καφέ πεντακάθαρο. Αλλά πόσο καθαρό είναι στην πραγματικότητα το σπίτι σας; Η βρωμιά μπορεί να τρυπώσει σε διάφορες θέσεις, από τα έπιπλα μέχρι στις συσκευές.

Μάθετε παρακάτω ποια είναι σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε.

Καφετιέρα
Αν τελευταία η γεύση του καφέ είναι κάπως αλλοιωμένη προφανώς είναι εξαιτίας της καφετιέρας. Φροντίστε να την πλένετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα με ξύδι και νερό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με γλυκό νερό για να φύγει η μυρωδιά που αφήνει το ξύδι. Το φίλτρο μπορεί να πλυθεί και στο πλυντήριο πιάτων.

Μαξιλάρια
Υποθέτουμε ότι γνωρίζετε πώς πρέπει να πλένετε συχνά τα μαξιλάρια της κρεβατοκάμαράς σας, αλλά τι γίνεται με τα κομψά μαξιλαράκια του καναπέ; Είτε τα χρησιμοποιείτε για να στηρίξετε τα πόδια σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, είτε για να ξεκουράσετε το κεφάλι σας ενώ χαζεύετε τηλεόραση ένα είναι σίγουρο: ότι τα μαξιλάρια συγκεντρώνουν πάνω τους νεκρά κύτταρα δέρματος , ακάρεα της σκόνης και βρωμιά. Φροντίστε να αφαιρείτε συχνά τα καλλύματα και να τα πλένετε στο πλυντήριο ρούχων.

Τον κάδο σκουπιδιών της κουζίνας
Πλανάται μια αποκρουστική μυρωδιά στην κουζίνα σας ακόμη κι όταν έχετε πετάξει τα σκουπίδια; Μπορεί να είναι εξαιτίας των υπολειμμάτων από τις τροφές και τα βακτήρια που έχουν μείνει στον κάδο απορριμμάτων. Δοκιμάστε να τον καθαρίσετε με απολυμαντικό και καθαρό νερό.

Κουρτίνες και ταπετσαρίες
Μπορεί να φαίνονται καθαρά με γυμνό μάτι αλλά οι κουρτίνες και οι ταπετσαρίες στους τοίχους είναι παγίδες για τα πάντα: από τη γύρη και τη σκόνη μέχρι τα βακτήρια και τη μούχλα. Ελέγξτε την ετικέτα και δείτε αν μπορείτε να τα καθαρίσετε στο πλυντήριο ή θέλει επαγγελματικό καθαρισμό.

Πλυντήριο πιάτων
Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά ακόμη και το πλυντήριο πιάτων χρειάζεται καθαρισμό. Αυτό επειδή με τον καιρό μπορεί να φρακάρει από τα υπολείμματα του φαγητού, του σαπουνιού, τα άλατα του νερού, ακόμα και τη μούχλα.

Διακόσμηση μπάνιου
Θα εκπλαγείτε από τα πόσα πολλά βακτήρια βρίσκονται στο κύπελλο μέσα στο οποίο κρατάτε την οδοντόβουρτσά σας. Καθαρίστε όλα τα μικροαντικείμενα του μπάνιου με αντισηπτικό σπρέι.

Πόμολα, διακόπτες
Συχνά πιάνετε τα πόμολα και τους διακόπτες με βρώμικα χέρια και ξεχνάτε να τα απολυμάνετε με αποτέλεσμα να γίνονται εστία μικροβίων. Με ένα αντισηπτικό σπρέι, κάντε ένα πέρασμα.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.