Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Προσφυγικό: Ένα πρόβλημα που απαιτεί άμεσα λύσεις


Τουσκ: Αφελή τα επιχειρήματα των συντηρητικών για τη στέγαση των προσφύγων

«Πολιτικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της Ευρώπης ενάντια σε ακροδεξιούς εξτρεμιστές».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ επέκρινε σήμερα τους ηγέτες των συντηρητικών ευρωπαϊκών κομμάτων, χαρακτηρίζοντας τα επιχειρήματα που διατυπώνονται στις διαφωνίες για τους τρόπους στέγασης των προσφύγων «αφελή», όσο η Ευρώπη αποτυγχάνει να σταματήσει τους πρόσφυγες να διαπερνούν τα σύνορα της.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ήταν ανάμεσα στους παρόντες της συνάντησης των ηγετών των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Μαδρίτη, όπου ο Τουσκ επέκρινε τους συναδέρφους του συντηρητικούς για τους χειρισμούς στην μεταναστευτική κρίση.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε η αλληλεγγύη να ισοδυναμεί με την αφέλεια, το ανοιχτό μυαλό με την ανικανότητα, η ελευθερία με το χάος. Και με αυτό αναφέρομαι ασφαλώς στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα μας», δήλωσε ο Τουσκ στην 5λεπτη ομιλία του.

Απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Τουσκ δήλωσε πως οι ηγέτες δεν πρέπει να «αποποιηθούν» του «πρωταρχικού του καθήκοντος» να προστατέψουν τα εδάφη τους. «Εάν θέλετε να βοηθήσετε άλλους, χρειάζεται να είστε σε θέση να μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας και τους οικείους σας», τόνισε, επαινώντας τον οικοδεσπότη Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για τις πολιτικές αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης στην Ισπανία.

Παράλληλα κάλεσε να δοθεί ένα τέλος σε «αυτή την εντελώς περιττή διαφωνία μεταξύ των υποστηρικτών της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και των υπέρμαχων της αλληλεγγύης και της ανοιχτοσύνης» και να βρεθεί ένα «λογικό υβρίδιο» των δύο.

«Ο πολιτικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της Ευρώπης ενάντια σε ακροδεξιούς εξτρεμιστές, και όχι να γίνουμε σαν και αυτούς», τόνισε.

--------

Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν θα στηρίξει τη Σλοβενία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Σλοβενίας και θα τη στηρίξει σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στη χώρα και συναντήθηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, ενόψει και του Εκτάκτου Συμβουλίου Κορυφής Δυτικών Βαλκανίων της ερχόμενης Κυριακής.

Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση της Σλοβενίας για την αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης στο μεταναστευτικό για τη χρονική περίοδο 2014-2020 ανέρχεται σε 56 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα υπάρξει και έκτακτη χρηματοδότηση εφόσον προκύψει ανάγκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μίρο Τσέραρ , τον υπουργό Εξωτερικών Καρλ Έριαβετς , την υπουργό Εσωτερικών Βέσνα Γκιόργκος Ζνίνταρ. Συναντήθηκε επίσης και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, κατά την επίσκεψή του υπογράμμισε το πνεύμα αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, που διέπει την πολιτική της Σλοβενίας απέναντι στο μεταναστευτικό και τους κανόνες της ΕΕ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής Δυτικών Βαλκανίων της Κυριακής, δήλωσε ότι είναι ένα ακόμα δείγμα της δέσμευσης και της αποφασιστικότητας της Επιτροπής Γιούνκερ να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αυτή πρόκληση.

Εκτίμησε δε, ότι θα αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό βήμα μπροστά για τη συλλογική και συντονισμένη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, με την επίτευξη κοινών στόχων και κοινής προσέγγισης των χωρών.

Ο χειμώνας είναι ήδη εδώ, επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι όλες οι χώρες έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν και να πλαισιώσουν αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο για εβδομάδες ή μήνες.

“Καμία χώρα δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό μόνη της. Είναι η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να αρχίσουμε να φέρνουμε αποτελέσματα μέσα από τη συνεργασία μας”, υπογράμμισε.

--------

Γιούνκερ: Η ΕΕ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το μεταναστευτικό


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε σήμερα από τη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι είναι επείγουσα ανάγκη να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στις χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μεταναστευτική κρίση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

"Η μεταναστευτική κρίση που ζούμε σήμερα δεν θα τελειώσει τα Χριστούγεννα, είναι μια κρίση που θα διαρκέσει", τόνισε ο Γιούνκερ ενώπιον των ηγετών των συντηρητικών ευρωπαϊκών κομμάτων.

Πολλοί από τους ηγέτες αυτούς θα συμμετάσχουν την Κυριακή στη μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό όπου θα δώσουν το παρόν οι πρωθυπουργοί της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της ΠΓΔΜ προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους.

"Χρειαζόμαστε επίσης στην Ευρώπη τις ηθικές αξίες που πολύ συχνά ξεχνάμε", επέμεινε ο Γιούνκερ. "Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας", πρόσθεσε ζητώντας για άλλη μια φορά από τις Βρυξέλλες να δείξουν αλληλεγγύη προς την Αφρική και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια. Όπως είπε, δεν χρειάζονται "ποιήματα ή υποσχέσεις" αλλά δράση, υπενθυμίζοντας ότι οι χώρες έχουν δεσμευτεί να παράσχουν βοήθεια ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά μέχρι σήμερα έχουν δοθεί μόνο 275 εκατομμύρια.

Λίγο νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε πάρει τον λόγο για να καταγγείλει ότι οι Ευρωπαίοι "έχασαν την ικανότητα να υπερασπίζονται τα σύνορά τους".

"Πρέπει να σταματήσουμε την άχρηστη συζήτηση μεταξύ εκείνων που θέλουν να υπερασπιστούν τα σύνορα (...) και τους υποστηρικτές της αλληλεγγύης και του ανοίγματος", είπε ο Τουσκ ενώπιον του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

"Οι απλοί πολίτες είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τους μετανάστες αλλά ταυτόχρονα αναμένουν από τους ηγέτες τους να εκπληρώσουν τα δημόσια καθήκοντά τους. Οι πολίτες θέλουν να αισθανθούν και πάλι ασφάλεια και μόνο τότε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη", κατέληξε.

--------

5.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο


Οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν από προχθές την περιοχή δεν σταματούν το κύμα των μεταναστών και των προσφύγων προς τη Λέσβο.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.224 μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο καταγραφής της Μόριας οι πρώτοι και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι υπόλοιποι.

Μέχρι τα μεσάνυχτα χθες αναχώρησαν για τον Πειραιά και την Καβάλα 4.473 μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα αυτοί που θα αναχωρήσουν με τα τακτικά αλλά και με έκτακτα δρομολόγια υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 5.000, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Χίο όπου παρόλη την κακοκαιρία χθες καταγράφηκαν 750 περίπου αφίξεις. Συνολικά στο νησί υπολογίζεται ότι σε στεγασμένους και δημόσιους υπαίθριους χώρους ζουν περίπου 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες.

--------

Τρεις τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες

Συγκεντρώθηκαν σε συναυλία αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη.

Με τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες-μετανάστες της Ειδομένης ενισχύθηκε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η βοήθεια συγκεντρώθηκε κατά τη χθεσινή συναυλία αλληλεγγύης που οργάνωσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ).

«Το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στις χώρας απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι αφουγκράζεται στις κοινωνικές ανάγκες και τολμά να παίρνει πρωτοβουλίες, που συμβάλουν στην ανακούφιση των προσφύγων, που συρρέουν κατά χιλιάδες στη χώρα στις. Μεγάλος αρωγός του εγχειρήματος η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, που σε μια από στις εξαιρετικές εμφανίσεις στις εκτέλεσε έργα Μπετόβεν, υπό τη διεύθυνση του Γεωργίου Βράνου, αποδεικνύοντας, ότι, όταν η τέχνη και η αλληλεγγύη συμβαδίζουν, τα αποτελέσματα είναι συγκινητικά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ευχαριστήρια ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Εθελοντές του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης παρέλαβαν τη βοήθεια με σκοπό να την προωθήσουν άμεσα στην Ειδομένη.

--------

Ούτε η σφοδρή κακοκαιρία δεν σταματά τις προσφυγικές ροές

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έφτασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο.

Οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν από προχθές την περιοχή δεν φαίνονται ικανές να... σταματήσουν τις ροές μεταναστών και προσφύγων προς τη Λέσβο.

Από χθες (Πέμπτη) μέχρι σήμερα (Παρασκευή) στις 6 το πρωί καταγράφηκαν 5.224 μετανάστες και πρόσφυγες στο Κέντρο καταγραφής της Μόριας οι πρώτοι και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι δεύτεροι, ενώ παρά τις κακές καιρικές συνθήκες υπολογίζεται πως το ίδιο χρονικό διάστημα πέρασαν στο νησί περισσότερα από 6.000 άτομα.

Εξάλλου, μέχρι τα μεσάνυχτα χθες αναχώρησαν για τον Πειραιά και την Καβάλα 4.473 μετανάστες και πρόσφυγες. Σήμερα αυτοί που θα αναχωρήσουν με τα τακτικά αλλά και με έκτακτα δρομολόγια υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 5.000.

Να σημειωθεί ότι η καταγραφή ιδιαίτερα στο κέντρο καταγραφής της Μόριας γίνεται υπό τραγικές πραγματικά συνθήκες. Χιλιάδες άνθρωποι μένουν στην ύπαιθρο υπό καταρρακτώδη βροχή με ελάχιστους εθελοντές να επιχειρούν στήνοντας πρόχειρες κατασκευές ή μοιράζαντας κουβέρτες και πλαστικά αδιάβροχα μιας χρήσης. Προκειμένου να ζεσταθούν ανάβουν φωτιές σε ελαιοκτήματα γύρω από το κέντρο καταγραφής καίγοντας πλαστικά σκουπίδια αλλά και κλαδιά από τις ελιές.

Στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη με τους Σύρους πρόσφυγες να διαμένουν στην πλειονότητά τους σε σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Χίο όπου παρόλη την κακοκαιρία χθες καταγράφηκαν 750 περίπου αφίξεις. Συνολικά στο νησί υπολογίζεται ότι σε στεγασμένους και δημόσιους υπαίθριους χώρους ζουν περίπου 5.500 μετανάστες και πρόσφυγες.

Λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα σε Χίο και Μυτιλήνη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.grhttp://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η καθηγήτρια που έκανε έξαλλο το σχολείο της


«Κόκκινο πανί» αποτέλεσαν οι φωτογραφίες της στο Instagram.

Η Mindi Jensen, καθηγήτρια στο γυμνάσιο North Sanpete στην Γιούτα των ΗΠΑ, βρήκε τον μπελά της όταν ένας από τους γονείς των μαθητών της, ανακάλυψε τον λογαριασμό της στο Instagram. Στο προφίλ της, η εντυπωσιακή γυναίκα, ανεβάζει εικόνες από τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς μπόντι μπίλντινγκ, όπου είθισται να φορούν μπικίνι.

Μετά την «αποκάλυψη», οι γονείς παραπονέθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου κάνοντας λόγω για «ανάρμοστες» εικόνες με «πορνογραφικό» περιεχόμενο. Με τη σειρά του, ο διευθυντής του σχολείου έδωσε στην καθηγήτρια και μητέρα τεσσάρων παιδιών, τρεις επιλογές: να κάνει το προφίλ της ιδιωτικό, να κατεβάσει τις φωτογραφίες ή να απολυθεί.

Αρχικά, η Jensen παραπονέθηκε και έκλεισε το λογαριασμό της στο ευρύ κοινό, αλλά ύστερα αποφάσισε ότι οι φωτογραφίες της εξυπηρετούσαν ένα καλό σκοπό. «Όταν κατέβασα τις φωτογραφίες, λάμβανα σχόλια και μηνύματα από γυναίκες ότι αποτελούσα έμπνευση για εκείνες», ανέφερε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. «Αν το κάνω ιδιωτικό, δεν θα έχουν πρόσβαση όλα αυτά τα άτομα…», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε, ξεκίνησε να γυμνάζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, μετά από το χωρισμό της από τον σύζυγό της και πως τώρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Οπότε και άνοιξε ξανά το λογαριασμό της και έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση του σχολείου. «Αν δεν αισθάνεστε άνετα να με βλέπετε με τα outfits της γυμναστικής, τότε καλύτερα να απομακρύνετε τα παιδιά…», λέει. Το σχολείο τελικά δεν πρόκειται να ζητήσει την αποχώρησή της και πλέον η δουλειά της δεν κινδυνεύει.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζευγάρι που ζει στο… 1880


H Sarah kai o Gabriel Chrisman είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ασχολείται με μια μακροπρόθεσμη βιωματική μελέτη του πολιτισμού και της τεχνολογίας στα τέλη του 19ου αιώνα.





Ολόκληρη η ζωή τους αποτελεί ένα βιωματικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού από το 1880 μέχρι το 1890. Ορμώμενοι από την αγάπη τους για την περίοδο αυτή θέλησαν να την ζήσουν εξ ολοκλήρου και όχι απλώς να την περιγράψουν… Τα ρούχα τους, το σπίτι τους, τα έπιπλά τους, όλη τους η ζωή είναι σαν βγαλμένη από ταινία εποχής.



«Η βικτοριανή εποχή είναι η μεγάλη μας αγάπη, ο τρόπος ζωής, τα ρούχα, οι συνήθειες», λένε οι ίδιοι. Η Σάρα φοράει κορσέ 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, ενώ τα γυαλιά του Γκάμπριελ χρονολογούνται από τον δέκατο ένατο αιώνα.



Δεν έχουν κινητά τηλέφωνα, δεν βλέπουν τηλεόραση και μετακινούνται με παλαιού τύπου ποδήλατα. Ο νεαρός άντρας εργάζεται σε κανονική εταιρεία ποδηλάτων και εκείνη ασχολείται με τη συγγραφή. Το φαγητό τους μαγειρεύεται σε φούρνο με ξύλα και είναι μόνο συνταγές του 19ου αιώνα, δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρικές λάμπες παρά μόνο κηροζίνης και φυσικά όλα τα ρούχα τους είναι χειροποίητα.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυμνός χορός με έπαθλο… ένα iPhone


Δύο γυναίκες ανέβηκαν γυμνές στη σκηνή σε club της Ρωσίας - Δείτε βίντεο.

Με το στόμα ανοιχτό άφησαν δύο γυναίκες τους θαμώνες σε club της Ρωσίας όταν ξεγυμνώθηκαν και ανέβηκαν στη σκηνή χορεύοντας διεκδικώντας ένα… iPhone.

Οι δύο κυρίες- η μία ήταν παντρεμένη, σύμφωνα με τη Daily Mirror- πέταξαν τα ρούχα τους και άρχισαν να λικνίζονται μπροστά στους clubbers στην πόλη Berezniki της κεντρικής Ρωσίας.

Το έπαθλο του χορού τους ήταν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ένα iPhone.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βούλιαξε δρόμος στη Λαμία


Κινδύνευσε 8χρονο κορίτσι που περνούσε από κάτω.

Τμήμα της οδού Μπιζανίου στη Λαμία υποχώρησε νωρίς το μεσημέρι απειλώντας μάλιστα με τραυματισμό ένα 8χρονο κορίτσι. Το παιδί περνούσε εκείνη τη στιγμή κάτω από το δρόμο σε ένα μονοπάτι που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της γειτονιάς για να εξυπηρετούνται.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, χώματα και πέτρες σκέπασαν μέχρι τη μέση το κορίτσι που έντρομο άρχισε να φωνάζει. Ευτυχώς οι γείτονες την απεγκλώβισαν γρήγορα.

Το πρόβλημα όμως παραμένει και δυστυχώς μεγαλώνει. Η άσφαλτος έχει ανοίξει και η διέλευση των οχημάτων είναι επικίνδυνη. Μάλιστα η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη καθώς η οδός Μπιζανίου είναι κομμάτι του περιφερειακού δρόμος του Κάστρου που πολλοί χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την κίνηση του κέντρου της πόλης.

Οι κάτοικοι για πολλή ώρα εκτελούσαν χρέη τροχονόμου και ενημέρωναν τους διερχόμενους οδηγούς για τον κίνδυνο. Μέχρι τη στιγμή που έφτασαν εκεί αρχικά αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας και του δήμου Λαμίας που έβαλαν κώνους και κορδέλες διακόπτοντας οριστικά την κυκλοφορία. Πέρα από τον κίνδυνο για οχήματα όμως, αν ο δρόμος καταρρεύσει θα πέσει πάνω σε σπίτι που κατοικείται.

Πάντως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς ο δρόμος είχε αρχίσει να υποχωρεί εδώ και πολλές ημέρες και οι αρμόδιοι φρόντισαν απλά να ρίξουν άσφαλτο καλύπτοντας το κενό. Το χώμα ωστόσο παρέμενε σαθρό και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκινητικό «αντίο» της Μακάμπι στον Χάφμαν


H Μακάμπι δεν ξέχασε τον Νέιτ Χάφμαν κι όσα της πρόσφερε στην τριετή παρουσία του στο Τελ Αβίβ. Πριν τον αγώνα με τη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα, η ομάδα του λαού τίμησε τη μνήμη του Αμερικανού που προ ημερών έφυγε από τη ζωή στα 40 του χρόνια νικημένος από την επάρατη νόσο.
Συγκεκριμένα, προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές του στην ομάδα, ενώ παρόντες ήταν παλιοί συμπαίκτες του, που παρακολουθούσαν βουρκωμένοι την όλη διαδικασία.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περιπολίες κατά της… δημόσιας αφόδευσης στην Ινδία


Εθελοντές με σφυρίχτρες επιχειρούν να σταματήσουν την ανθυγιεινή πρακτική.

Ο Ινδός αγρότης Raju Biswas σκρολάρει στη οθόνη του κινητού του μέχρι που βρίσκει τη φωτογραφία ενός άνδρα σε βαθύ κάθισμα ο οποίος «ανακουφίζεται» σχεδόν σε κοινή θέα, μέσα στο πράσινο του υπαίθρου της Ινδίας.

Εξηγεί πως έβγαλε ο ίδιος τη φωτογραφία κατά τη διάρκεια τακτικής πρωινής «περιπολίας» σε «δημοφιλή» σημεία… αφόδευσης.

«Απειλήσαμε να κάνουμε τις φωτογραφίες αφίσες και να τις κολλήσουμε στο χωριό», λέει ο Biswas, ένας από τους εθελοντές που περιπολούν την περιοχή Nadia στη Δυτική Βεγγάλη.

Η ομάδα «αστυνομεύει» τους ελεύθερους χώρους της περιοχής και είναι εξοπλισμένη με… σφυρίχτρες για να «πιάνει» τους ανθρώπους που αντί για την τουαλέτα επιλέγουν τη φύση.

«Μετά από αυτό το στιγμιότυπο δεν τον ξαναείδαμε εδώ», πρόσθεσε αναφερόμενος στον άνθρωπο της φωτογραφίας.

Η Nadia αποτελεί ένα σπάνιο «success story» στη μάχη κατά της αφόδευσης σε ανοιχτούς χώρους στην Ινδία, πρακτική τόσο εκτεταμένη που οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις τουαλέτες είναι όσοι κι εκείνοι που δεν τις χρησιμοποιούν, αναφέρει η Wall Street Journal.



Η περιοχή αυτή είναι η πρώτη στη χώρα που ανακηρύχθηκε «ελεύθερη περιττωμάτων», που σημαίνει πως κάθε σπίτι έχει την τουαλέτα του- δεν σημαίνει ωστόσο πως και κάθε πολίτης τη χρησιμοποιεί. Ήδη βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε εξέλιξη εκστρατεία για να πειστούν τα δύο εκατομμύρια κάτοικοι να χρησιμοποιούν τους χώρους υγιεινής για τις προσωπικές ανάγκες τους αντί για το ύπαιθρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν ακόμα 597 εκατομμύρια Ινδοί που αφοδεύουν στη φύση.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Narendra Modi είχε θέσει πέρσι ως στόχο μέσα σε διάστημα πέντε ετών κάθε σπίτι να έχει τη δική του εσωτερική τουαλέτα.

Ένα χρόνο αργότερα η επιτυχής δράση των «περιπόλων» στη Nadia θεωρείται υπόδειγμα για την αποτελεσματικότητα της «Αποστολής Καθαρή Ινδία» του πρωθυπουργού.

Η επιχείρηση να τερματιστεί η αφόδευση στη φύση στη συγκεκριμένη περιοχή άρχισε τον Μάρτιο του 2013, όταν ένα στα τρία νοικοκυριά δεν διέθετε τουαλέτα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πληθυσμός ίσος με μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπως της Σλοβενίας, δεν είχε πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής.

Έτσι ξεκίνησε η «φρενίτιδα» κατασκευής τουαλετών: έμπειροι χτίστες κατασκεύασαν περισσότερες από 355.600 τουαλέτες από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2015, με το κάθε νοικοκυριό να συνεισφέρει με 900 ρουπίες- περίπου 14 δολάρια. Παράλληλα φτιάχτηκαν 1.102 τουαλέτες δημόσιας χρήσης, σε δρόμους, εστιατόρια και σχολεία.

Ωστόσο η κατασκευή των τουαλετών αποδείχθηκε πως δεν ήταν επαρκής στην Ινδία όπου συχνά οι πολίτες επιλέγουν να μην τις χρησιμοποιούν, ακόμα κι αν υπάρχουν, επειδή προτιμούν να αφοδεύουν έξω.

Όπως και σε πολλές άλλες περιοχές στην Ινδία, οι κάτοικοι πίστευαν πως το να κάνουν την ανάγκη τους μακριά από τα σπίτια τους είναι μια πιο βολική και πιο καθαρή επιλογή.

Υπήρξαν χιλιάδες εθελοντές όπως ο 25χρονος Biswas που παρεμβαίνουν στη διαδικασία αυτή «συλλαμβάνοντας» εκείνους που ανακουφίζονται σε ανοιχτούς χώρους και βάζοντας ονόματα και φωτογραφίες στους «τοίχους της ντροπής»- στο πλαίσιο των μέτρων ενθάρρυνσης χρήσης τουαλέτας.



Μόνο τους κίνητρο ήταν να καθαρίσουν την περιοχή τους και μόνη ανταμοιβή τους μια κάρτα υπογεγραμμένη από τη δημοτική αρχή που τους ταυτοποιεί ως «μέλη της επιτροπής παρακολούθησης» της περιοχής.

Ο P. B. Salim είχε την ιδέα για το σχέδιο «Τουαλέτα για όλους» όταν εργαζόταν στη Nadia. Επισκεπτόμενος εκατοντάδες σπίτια διαπίστωσε πως πολλές οικογένειες δεν είχαν τουαλέτα αλλά είχαν πχ. Τηλεόραση ή μοτοσικλέτα.

Η κατάσταση αυτή έχει αποτυπωθεί και στα στοιχεία της απογραφής της Ινδίας, όπου καταγράφηκε πως περισσότεροι άνθρωποι έχουν κινητά από όσους έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα. «Ακόμα κι εκείνοι που ζουν σε συνθήκες φτώχειας έχουν επιλογές. Έχει να κάνει με τις προτεραιότητές μας και προφανώς η τουαλέτα δεν είναι μέσα σε αυτές», τονίζει.

Έτσι προσέγγισε τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συνήθειες των πολιτών στον τομέα αυτό: δασκάλους, ειδικούς της υγείας και θρησκευτικούς ηγέτες.

Βοήθησε επίσης και μια καμπάνια που συνέκρινε την Ινδία με το γειτονικό Μπαγκλαντές, όπου η αφόδευση σε εξωτερικούς χώρους δεν ξεπερνά το 3%.

Τον Απρίλιο έρευνα για λογαριασμό της Unicef διαπιστώθηκε πως στα 1.742 υπό παρακολούθηση νοικοκυριά στη Nadia, η χρήση τουαλέτας από άτομα άνω των 4% έφτανε πλέον το 99,8%.

Τα περιστατικά διάρροιας μειώθηκαν από 147.270 το 2013 σε 96.185 το 2014 παρότι υπήρξαν και 19 θάνατοι που συνδέονταν με αυτή. Έως τον Ιούλιο φέτος είχαν καταγραφεί 52.273 κρούσματα.

«Ο κόσμος τώρα ντρέπεται να βγει να κάνει την ανάγκη του έξω, δεν έχω πιάσει κανέναν εδώ και καιρό», λέει ο Biswas.

Παρά το «success story» της Nadia και την καμπάνια «Καθαρή Ινδία», η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής έχει ακόμα πολύ δρόμο στη χώρα. Σε εθνικό επίπεδο μόλις το 7% των περιοχών θεωρούνται απαλλαγμένο από τη δημόσια αφόδευση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυμνάσια και Λύκεια «αποψιλώθηκαν» από εκπαιδευτικούς


Πλησιάζουν τις 18.000 οι αποχωρήσεις την τελευταία 5ετία.

Αποψιλώθηκε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς. Από το 2010 έως και σήμερα, σύμφωνα με τον Νεκτάριο Κορδή, έχουν παραιτηθεί 17.673 εκπαιδευτικοί.

Σημειώνουμε ότι η ΟΛΜΕ το προηγούμενο έτος έδωσε αναλυτικά στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται η μεγάλη μείωση σε εκπαιδευτικούς για τις περισσότερες ειδικότητες. Μέσα σε 4 χρόνια οι εκπαιδευτικοί μειώθηκαν κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες ενώ οι διορισμοί είναι ελάχιστοι με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να καθίστανται αναγκαίες χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών.

Ο περιορισμός των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας στην αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών τόσο το 2014-15 όσο και το 2015-16. Αναγκαίοι είναι οι μόνιμοι διορισμοί καθώς η πρόσληψη των αναπληρωτών είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση.

Μεταβολή  ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                     από 30-6-10 εως 30-6-14
ΠΕ 01ΘΕΟΛΟΓΟΙ-16,6%
ΠΕ 02ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ-21,6%
ΠΕ 03ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ-25,7%
ΠΕ 04ΦΥΣΙΚΟΙ-ΧΗΜΙΚΟΙ-ΒΙΟΛ-ΓΕΩΛ Κ.Ά-21,2%
ΠΕ 05ΓΑΛΛΙΚΗΣ-39,9%
ΠΕ 06ΑΓΓΛΙΚΗΣ-27,4%
ΠΕ 07ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ-15,5%
ΠΕ 08ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ-21,8%
ΠΕ 09ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ-22,2%
ΠΕ 10ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ-7,3%
ΠΕ 11ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-26,7%
ΠΕ 12ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-15,4%
ΠΕ 13ΝΟΜΙΚΟΙ-19,5%
ΠΕ 14ΓΕΩΠΟΝΟΙ-ΓΙΑΤΡΟΙ-ΝΟΣΗΛ-52,9%
ΠΕ 15ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-23,4%
ΠΕ 16ΜΟΥΣΙΚΟΙ-13,2%
ΠΕ 17ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ-13,2%
ΠΕ 18ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΕΙ-ΠΑΤΕΣ-52,4%
ΠΕ 19ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-20,9%
ΠΕ 20ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-18,3%
ΠΕ 32ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-29,6%
ΠΕ 33ΜΙΘΕ0,0%
ΠΕ 40ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛ.-100,0%
ΠΕ 34ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΦΙΛ.10,7%
ΤΕ 01(ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)-51,0%
ΤΕ 16ΜΟΥΣΙΚΟΙ17,6%
ΔΕ 01(ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)-100,0%
  
ΣΥΝΟΛΑ -24,3%
ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΥΠΑΙΘ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΜΕ - ΚΕΜΕΤΕ

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασχέθηκαν 1.760 λίτρα ρακής στο λιμάνι του Ηρακλείου


Απαγόρευσαν τη μεταφορά του ακτοπλοϊκώς γιατί εμπίπτει στα εύφλεκτα υλικά.

Φορτίο με 1.760 λίτρα ρακής κατέσχεσαν άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου χθες το βράδυ, καθώς το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης εμπίπτει στην κατηγορία του εύφλεκτου υγρού τρίτης κλάσεως και η μεταφορά του ακτοπλοϊκώς απαγορεύεται.

Παράλληλα, οι λιμενικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του 41χρονου που οδηγούσε το φορτηγό με τη συσκευασμένη ρακί.

Το φορτίο ήταν τοποθετημένο στην καρότσα του φορτηγού και οι λιμενικοί το εντόπισαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου, τη στιγμή που ο 41χρονος επιβιβαζόταν στο πλοίο της γραμμής από το Ηράκλειο με προορισμό τον Πειραιά, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μεταφορά ρακής εμπίπτει σε άρθρο του Ποινικού Κώδικα που αφορά στην ασφάλεια σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύμβουλοι Υπουργών με «χρυσές» αμοιβές


Μισθούς των 2.710 ευρώ κατά μέσο όρο «κανόνισαν» 5 υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης για 31 μετακλητούς υπαλλήλους και συμβούλους που θα προσλάβουν -αν δεν έχουν ήδη προσλάβει- στα πολιτικά τους γραφεία, με δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Οι αμοιβές αυτές στο σύνολό τους, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, φτάνουν στο 1.260.150 ευρώ για το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2015 και όλο το 2016 και θα διατεθούν για τα πρόσωπα που τοποθετούνται στα υπουργεία που μετονομάστηκαν μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Με μια απλή σύγκριση, οι 31 μετακλητοί και σύμβουλοι θα λαμβάνουν μισθό 4,6 φορές πάνω από τα 586 ευρώ με τα οποία αμείβονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ενώ τα 2.710 ευρώ, έστω και αν είναι μικτές αποδοχές, είναι και υψηλότερα από τους μέσους μισθούς των περισσότερων δημοσίων υπαλλήλων.

Τέτοιοι μισθοί και μάλιστα όταν τους πληρώνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός για μία και μόνο κατηγορία υπαλλήλων, θεωρούνται όχι μόνο ένα ακριβό προνόμιο για τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής πραγματικότητας, αλλά αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης, αν σκεφτεί κανείς ότι έρχονται νέες μειώσεις συντάξεων.

Από τη μια λοιπόν βγαίνουν ξανά τα μαχαίρια για τις αποδοχές των συνταξιούχων και από την άλλη το κράτος με τη βούλα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέσει 1,2 εκατ. ευρώ για τους μισθούς 31 συμβούλων στα υπουργικά γραφεία.

Τα προνόμια αυτά υπήρχαν και στο παρελθόν, πλην όμως διατηρούνται και μάλιστα σχεδόν ανέπαφα ακόμη και σήμερα. Το καθεστώς που ισχύει για όσους έχουν την τύχη να διορίζονται σε θέσεις μετακλητών και συμβούλων στα υπουργικά γραφεία είναι τέτοιο που διατηρεί τις προνομιακές αμοιβές για μια συγκεκριμένη και μόνο κάστα κρατικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις επίσημες αποφάσεις, που δημοσιεύει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος", πέντε υπουργοί και υφυπουργοί φρόντισαν να εξασφαλίσουν για τα πολιτικά τους γραφεία 31 θέσεις μετακλητών και ειδικών συμβούλων, οι οποίοι θα αμείβονται με αποδοχές που είναι μακράν των μέσων μισθών που παίρνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές:

Στα πολιτικά γραφεία του υπουργού και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων συστήνονται συνολικά 12 θέσεις μετακλητών και συμβούλων.

Στο γραφείο του υπουργού Χρ. Σπίρτζη διορίζονται 7 με αμοιβή 60.766 ευρώ από 23 Σεπτεμβρίου 2015 ως το τέλος του έτους, ενώ για το 2016 η συνολική αμοιβή καθορίστηκε στα 243.060 ευρώ.

Ο μισθός των 7 συμβούλων θα είναι δηλαδή 2.893,61 ευρώ το μήνα ο καθένας.

Στο γραφείο του υφυπουργού Π. Σγουρίδη διορίζονται 5 σύμβουλοι με συνολική αμοιβή 52.039 από 23/9 μέχρι 31/12/2015 και 176.044 ευρώ για το 2016. Μέσος μισθός δηλαδή (μικτά) 2.934 ευρώ το μήνα έκαστος.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα συγκλονιστικό πείραμα για το bullying που αφυπνίζει


Εσείς πώς θα αντιδρούσατε; - Δείτε το βίντεο.

Ένα στα τρία παιδιά είναι ή έχει υπάρξει θύμα bullying. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θα συμφωνήσουμε πως αυτό είναι σοκαριστικό και αποκαλυπτικό της έκτασης του φαινομένου. Αλλά πόσοι θα παρεμβαίναμε αν βλέπαμε ένα παιδί να υφίσταται οποιουδήποτε είδους εκφοβισμό;

Αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει το παρακάτω κοινωνικό πείραμα στο οποίο πρωταγωνιστούν τρία κορίτσια, δύο έφηβες οι οποίες, σύμφωνα με το σενάριο, υποβάλλουν σε bullying ένα μικρό κορίτσι σε στάση λεωφορείου.

Οι δύο έφηβες, μπροστά σε άλλους που περιμένουν το λεωφορείο, προσβάλλουν και κοροϊδεύουν το κορίτσι λέγοντάς της πως δεν μπορεί να τραγουδήσει, πως χρειάζεται να μακιγιαριστεί και πως δεν έχει φίλους.

Αρχικά οι πολίτες που εν αγνοία τους συμμετέχουν στο πείραμα δείχνουν να μη δίνουν σημασία. Το bullying σε βάρος της μικρής κλιμακώνεται μέχρι να αρχίσουν να εξεγείρονται και να παρεμβαίνουν.

Όταν της λένε πως «χρειάζεται να φορέσει μέικ- απ», μια γυναίκα πετάγεται και λέει «όχι, δεν χρειάζεται». Μία άλλη τους λέει να σταματήσουν να λένε βλακείες ενώ μία άλλη τους καλεί να σταματήσουν να δείχνουν τόση κακία. «Πώς θα σας φαινόταν αν ερχόταν κάποιος λίγο μεγαλύτερός σας και σας έλεγε πως δεν αξίζετε;» τις ρωτά.

Ένας άνδρας που ακούει τις έφηβες να αποκαλούν το κορίτσι «φρικιό» επειδή διαβάζει βιβλία στο σχολείο τους λέει «σταματήστε να την ενοχλείτε» και στη συνέχεια παροτρύνει το «θύμα» να συνεχίσει να διαβάζει.

Το βίντεο γυρίστηκε από το UpTV με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα του bullying.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσληψη 195 εργαζομένων σε θέσεις διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού


ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΕΑ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2015-2016).

Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, ζητήθηκε η πρόσληψη 195 εργαζομένων σε θέσεις διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ.

Πρόκειται για 80 μέλη ΕΤΕΠ, 26 μέλη ΕΕΔΙΠ (κλάδου Ι και ΙΙ - νυν ΕΕΠ και ΕΔΙΠ) των Πανεπιστημίων, 4 θέσεις μελών ΕΔΙΠ των ΑΕΑ και 80 μέλη ΕΤΠ (νυν ΕΤΕΠ) των ΤΕΙ.

Η πρόσληψη ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Σημειώνεται ότι πρόκειται την εφαρμογή εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών του 2010, η εφαρμογή της οποίας ουδέποτε ολοκληρώθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βασάνισαν γυναίκες με την κατηγορία της μαγείας


Σκληρό βίντεο από την «ανάκρισή» τους.

Σκληρές εικόνες από τον βασανισμό τεσσάρων γυναικών που κατηγορήθηκαν για μαγεία, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, περιλαμβάνει το παρακάτω βίντεο, που τραβήχτηκε σε χωριό στην Παπούα Νέα Γουινέα όπου η βία και οι φόνοι που σχετίζονται με τη μαγεία αφθονούν.

Η συμμορία των ανδρών φαίνεται να έχει γδύσει και δέσει τις γυναίκες, να τα χτυπά, να τις καίει και να τις απειλεί με μαχαίρι.

Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές από το νησί στη βρετανική εφημερίδα, οι γυναίκες κατηγορήθηκαν για μαγεία όταν ένας νεαρός άνδρας αρρώστησε, τον Αύγουστο.

Οι χωρικοί, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στα social media, υποστήριξαν πως οι γυναίκες του είχαν, με αόρατο τρόπο, αφαιρέσει την καρδιά.

Οι ύποπτες διέψευσαν τον ισχυρισμό αυτό ενώ μια γυναίκα τους ικετεύει να σταματήσουν επικαλούμενη το γιό της.

«Μιλήστε, πού τη βάλατε;», ρωτά ένας από τους άνδρες, «κάψτε τη με σίδερο», συνεχίζει σε σκηνές που θυμίζουν ταινία τρόμου.

«Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά, είμαι μητέρα με πέντε παιδιά», λέει μία άλλη.

Οι άνδρες υποστήριξαν πως αργότερα οι γυναίκες επέστρεψαν την καρδιά του νεαρού (!), μετά τον βασανισμό τους, αποδεικνύοντας, σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, την ενοχή τους.

Πιστεύεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, πως μία από τις γυναίκες εξέπνευσε μετά τον βασανισμό της.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνής διάκριση για το ΑΠΘ


Το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων αναβαθμίστηκε σε Κέντρο Unesco.

Στις 15 Οκτωβρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO ενέκρινε την πρόταση που υπέβαλε το ΑΠΘ, διά του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, για την αναβάθμιση του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) του ΑΠΘ, σε Κέντρο UNESCO, κατηγορίας II.

Το ΚΕΟΔΥ ιδρύθηκε το 2011 με απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με αντικείμενο τον συντονισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος στην επιστημονική περιοχή της ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδατικών πόρων και αποτελείται από εκπροσώπους 13 Τμημάτων που δραστηριοποιούνται στο γνωστικό αντικείμενο της διαχείρισης του νερού. Πλέον, μετεξελίσσεται στο 10ο Κέντρο Νερού UNESCO κατηγορίας II στην Ελλάδα και αποτελεί το 26ο Κέντρο Νερού UNESCO, κατηγορίας II, στον κόσμο, με έδρα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

«Το ΑΠΘ αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή από αυτή τη διεθνή επιτυχία του ΚΕΟΔΥ ΑΠΘ. Η ύπαρξη και λειτουργία νέου Κέντρου Υδάτων της UNESCO στο ΑΠΘ, αναδεικνύει την υψηλή επιστημονική στάθμη των μελών του Πανεπιστημίου μας και ανοίγει δρόμους νέων συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Επιστημονικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) ΑΠΘ για την αναγνώρισή του από την Εκτελεστική Επιτροπή της UNESCO ως Κέντρο UNESCO C2C» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο συλλήψεις για δωροληψία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Ήθελε 4.000 ευρώ για να πειράξει καταχωρήσεις στο Μητρώο.

Ένας 53χρονος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας της Στερεάς Ελλάδος και η 53χρονη συνεργός του συνελήφθησαν για δωροληψία.

Ειδικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία ενός 36χρονου σύμφωνα με την οποία η 53χρονη, την οποία γνώρισε στο γραφείο του 53χρονου υπαλλήλου αρχικά του συστήθηκε ως υπάλληλος και μετά επικοινώνησε μαζί του και απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει στη διεκπεραίωση υπόθεσής του, σχετικά με καλλιεργημένη έκταση.

Μετά από διαπραγματεύσεις, το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 3.100 ευρώ και ακολούθως σε προγραμματισμένη συνάντηση ο 36χρονος παρέδωσε στην 53χρονη αντίγραφα των απαραίτητων δικαιολογητικών, που αφορούσαν στην υπόθεσή του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα του παρέδιδε το τελικό έγγραφο, αφού προηγουμένως λάμβανε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Ο 36χρονος συναντήθηκε με την 53χρονη έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν και συνέλαβαν την 53χρονη.

Όπως προέκυψε από την εκτεταμένη αστυνομική έρευνα, η 53χρονη, η οποία δεν είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας, είναι συμβία του 53χρονου υπαλλήλου, ο οποίος είχε όντως την δυνατότητα να προβεί στη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης, τροποποιώντας με παράνομο τρόπο καταχωρήσεις στην ηλεκτρονική βάση του «Μητρώου».

Κατά τη διεξαγωγή της έρευνας, βρέθηκαν στο γραφείο του 53χρονου, αντίγραφα των εγγράφων, που είχε παραδώσει ο 36χρονος στην 53χρονη, ενώ στην κατοικία των συλληφθέντων βρέθηκαν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την υπόθεση.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...