Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το ζευγάρι που ζει στο… 1880

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H Sarah kai o Gabriel Chrisman είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ασχολείται με μια μακροπρόθεσμη βιωματική μελέτη του πολιτισμού και της τεχνολογίας στα τέλη του 19ου αιώνα.





Ολόκληρη η ζωή τους αποτελεί ένα βιωματικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού από το 1880 μέχρι το 1890. Ορμώμενοι από την αγάπη τους για την περίοδο αυτή θέλησαν να την ζήσουν εξ ολοκλήρου και όχι απλώς να την περιγράψουν… Τα ρούχα τους, το σπίτι τους, τα έπιπλά τους, όλη τους η ζωή είναι σαν βγαλμένη από ταινία εποχής.



«Η βικτοριανή εποχή είναι η μεγάλη μας αγάπη, ο τρόπος ζωής, τα ρούχα, οι συνήθειες», λένε οι ίδιοι. Η Σάρα φοράει κορσέ 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, ενώ τα γυαλιά του Γκάμπριελ χρονολογούνται από τον δέκατο ένατο αιώνα.



Δεν έχουν κινητά τηλέφωνα, δεν βλέπουν τηλεόραση και μετακινούνται με παλαιού τύπου ποδήλατα. Ο νεαρός άντρας εργάζεται σε κανονική εταιρεία ποδηλάτων και εκείνη ασχολείται με τη συγγραφή. Το φαγητό τους μαγειρεύεται σε φούρνο με ξύλα και είναι μόνο συνταγές του 19ου αιώνα, δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρικές λάμπες παρά μόνο κηροζίνης και φυσικά όλα τα ρούχα τους είναι χειροποίητα.








Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.