Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Οι εργαζόμενοι - πρωταθλητές… της κοπάνας στην Ιταλία - Συλλήψεις για αδικαιολόγητες απουσίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 72% των δημοτικών υπαλλήλων του Σανρέμο ήταν αδικαιολογήτως… και συστηματικά «απών» από τη θέση τους.
Στην κοινότητα του Σανρέμο, στις ιταλικές ακτές, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τη Γαλλία, το 72% των εργαζομένων στο Δήμο απουσίαζε συχνά και αδικαιολόγητα από την θέση του, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία μετά την ολοκλήρωση μιας μακράς δικαστικής έρευνας.

Προκειμένου να καταγράψει τις «συνήθειες» των 528 υπαλλήλων που εργάζονταν σε 21 υπηρεσίες σε ολόκληρη την κοινότητα, η αστυνομία εγκατέστησε κάμερες στις τέσσερις κεντρικότερες υπηρεσίες και προχώρησε σε παρακολουθήσεις προσώπων, τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο.

Αυτή η ενδελεχής έρευνα είχε ως αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί ότι «196 εργαζόμενοι, ήτοι το 72% όσων ελέγχθηκαν, διέπραττε συχνά παραπτώματα» διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου κι ανέφερε το παράδειγμα ενός εργαζομένου που έκανε κανό κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας του και έφθασε μάλιστα στο σημείο να δηλώνει και υπερωρίες.

Μετά τις αποκαλύψεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 114 υπαλλήλων, 35 εκ των οποίων τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους. Άλλοι 82 κρίθηκαν «ένοχοι για παράνομη συμπεριφορά μικρής βαρύτητας» και δεν θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

-----------

Σε 195 ακόμα εστάλη κλήση σε απολογία.

Τριάντα πέντε άτομα συνελήφθησαν και σε 195 εστάλη κλήση σε απολογία για αδικαιολόγητες απουσίες από τα γραφεία του δήμου του Σανρέμο, κοντά στην Γένοβα.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, με πρωτοβουλία της εισαγγελίας της πόλης Ιμπέρια. Συνάδελφοι των «απόντων άνευ αιτίας» χτυπούσαν, σε μόνιμη βάση, κάρτα στην θέση τους. Κάμερες κλειστού κυκλώματος που τοποθέτησαν οι καραμπινιέροι, δείχνουν υπαλλήλους να κρατούν στο χέρι και να χτυπούν ακόμη και τέσσερις διαφορετικές κάρτες δημοτικών υπαλλήλων.

Σε μια ακραία περίπτωση, μάλιστα, ένας αστυφύλακας χτυπά κάρτα φορώντας μόνο ζακέτα αθλητικής φόρμας και σλιπάκι, ενώ άλλες φορές, όπως δείχνουν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος, την σχετική υποχρέωση αναλάμβανε η σύζυγός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere Della Sera, στην όλη έρευνα ενέχεται το ένα τρίτο από τους υπαλλήλους του δήμου του Σανρέμο, γνωστού για το ετήσιο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους, στο ωράριο εργασίας δεν δίστασαν να πάνε για άθληση με κανό, και να σχολιάσουν, στην συνέχεια, τις επιδόσεις του, με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην συνέχεια, φέρονται να κατάφεραν να τους καταβληθούν ακόμη και υπερωρίες, παρά τις συνεχείς απουσίες τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.