Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ποιες συντάξεις βάζουν στο στόχαστρο οι δανειστές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι διπλές συντάξεις, και οι συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης άνω του 100% μπαίνουν στο στόχαστρο των εκπροσώπων των δανειστών. Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει το υπουργείο Εργασίας την ποσοτικοποίηση των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό στο κλιμάκιο.

Συγκεκριμένα το «κουαρτέτο» έχει βάλει στο μικροσκόπιο τις συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης άνω του 100% που λαμβάνουν σήμερα 250.000 συνταξιούχοι και τους 417.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από δύο συντάξεις.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να επιμένουν για την επιβολή πλαφόν στις συντάξιμες αποδοχές έτσι ώστε η σύνταξη στο άθροισμα κύριας και επικουρικής να μην ξεπερνά τα 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας επεξεργάζονται μειώσεις έως 20% των βασικών συντάξεων του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ, αλλά και των επικουρικών συντάξεων κατά 5%, διπλασιασμό των ασφαλίστρων στον ΟΓΑ και μείωση των ασφαλιστικών κλάσεων στον ΟΑΕΕ προκειμένου να κλείσει το πακέτο εξοικονόμησης 3,5 δισ. ευρώ στο συνταξιοδοτικό από φέτος μέχρι και το 2018.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το ποσοστό αναπλήρωσης δεν πρόκειται να πέσει κάτω από 60% για τις κύριες και κάτω από 15% για τις επικουρικές συντάξεις, ενώ το βασικό χρηματοδοτικό πρόβλημα του συνταξιοδοτικού εντοπίζεται στον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ και το ΝΑΤ τα οποία απορροφούν τα 6,5 δισ. ευρώ από τα συνολικά 12 δισ. ευρώ των κονδυλίων που αποδίδει το κράτος στα ταμεία αν και ασφαλίζουν μόλις το 1 εκατ. εκ των 2,6 εκατ. συνταξιούχων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.