Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φόρος και στα ξενοίκιαστα ακίνητα


Ο ενιαίος φόρος που δρομολογείται στα ακίνητα θα επιβληθεί σε όλα, ανεξάρτητα από το αν είναι συνδεδεμένα με τη ΔΕΗ ή όχι. Μια τέτοια εξέλιξη θα υποχρεώσει όλους τους ιδιοκτήτες να πληρώσουν φόρο, τη στιγμή που το ποσοστό των κενών ακινήτων αυξάνεται συνεχώς.

Υπολογίζεται ότι το 40-50% των εμπορικών καταστημάτων σε κεντρικές εμπορικές οδούς είναι σήμερα άδεια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των κενών διαμερισμάτων περιορίζεται σε 20%.

Στα γραφεία, ιδίως τα μικρά διαμερίσματα που χρησιμοποιούνταν ως επαγγελματικοί χώροι, το ποσοστό των κενών ακινήτων κυμαίνεται μεταξύ 50-60%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

200.000€ σε οικογένεια αυτόχειρα


Αποζημίωση 200.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην οικογένεια αυτόχειρα που πριν από χρόνια είχε πηδήξει στο κενό από νοσοκομείο.

Ο νέος εισήχθη το 1998 σε νοσοκομειακή μονάδα ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας και έγινε στα χέρια του επέμβαση συρραφής.

Μεταφέρθηκε στον τρίτο όροφο και επρόκειτο να διακομιστεί την επομένη στο Αιγινήτειο για συνέχιση της νοσηλείας. Ενώ γινόταν η σχετική προετοιμασία, κινήθηκε ξαφνικά προς τον εξώστη και έπεσε από τον τρίτο όροφο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία: Πέφτουν σοβάδες σε σχολείο


Έκπληκτοι γονείς και μαθητές πηγαίνοντας το πρωί στο σχολείο τους στο Χαλάνδρι αντίκρισαν να έχει αποκολληθεί για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα μεγάλο μέρος της οροφής της τάξης τους…

Αυτό καταγγέλλει για το σχολικό συγκρότημα του Κάτω Χαλανδρίου που στεγάζει τα Σχολεία 7ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, 6ο - 7ο και 9ο Νηπιαγωγεία Χαλανδρίου, αναγνώστης του enikos.gr , οποίος είναι γονέα μαθητή.

Ο ίδιος επισημαίνει: «Σίγουρα θα θρηνούσαμε θύματα ή τουλάχιστον σοβαρά τραυματίες αν το γεγονός αυτό είχε συμβεί σε ώρα λειτουργίας του Σχολείου», προσθέτοντας: «Η κατάσταση στο κτίριο που σημειωτέον είναι του 1973 έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Αν τώρα είχαν πάει τηλεοράσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης επειδή μικροί μαθητές και δάσκαλοι είχαν σπάσει τα κεφάλια τους θα ήταν καλύτερα; Γιατί αυτή η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων που εν προκειμένω είναι ο Δήμος Χαλανδρίου;»


Διαβάστε περισσότερα...

Λάρισα: Σε κινητικότητα υπάλληλοι του Δήμου


Σαρωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ, ανάμεσά τους και υπάλληλοι του δήμου Λαρισαίων, ο οποίος είναι μεταξύ των δέκα δήμων που θα εφαρμοστεί πιλοτικό πρόγραμμα, τόσο στον στενό δημόσιο τομέα όσο και μεταξύ των δήμων αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των δήμων και των περιφερειών της χώρας, μέσω της αξιολόγησης, προκειμένου να περιοριστούν οι διευθύνσεις και τα τμήματα τους κατά 40%. Με την αξιολόγηση, πάνω από 10.000 υπάλληλοι θα μπουν σε… κινητικότητα.

Αναλυτικότερα:

Ο βασικός προσανατολισμός των νέων οργανογραμμάτων στους ΟΤΑ είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των πολιτών, οι υποστηρικτές δομές (σε αντίθεση με την αξιολόγηση των υπουργείων, όπου το βάρος έπεσε στην ενδυνάμωση των επιτελικών αρμοδιοτήτων).

Πιλοτικά, η αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών θα αρχίσει από δέκα δήμους (Αθήνα, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αμφιλοχία), τρεις περιφέρειες (Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας) αλλά και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Το τελικό, δε, σχέδιο θα έχει την έγκριση του γερμανικού ΥΠΕΣ (που έχει αναλάβει τη συνεργασία – αξιολόγηση για τους ΟΤΑ· υπενθυμίζεται πως για το στενό δημόσιο τομέα την αξιολόγηση την έχουν αναλάβει οι Γάλλοι).

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα κριθούν ως πλεονάζοντες και μέσω της διαθεσιμότητας θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες με μοριοδότηση του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στα σκαριά νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της μετακίνησης υπαλλήλων εντός των δήμων, με «διευθυντικό» δικαίωμα των δημάρχων, για να καλύπτονται άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Τι θα σημάνει αυτή η νομοθετική ρύθμιση; Απλοποίηση των εσωτερικών μετακινήσεων των υπαλλήλων, αφού με απόφαση του δημάρχου θα καλύπτονται άμεσα τα κενά που παρατηρούνται σε ένα δήμο, με εντολή μετακίνησης ενός «πλεονάζοντος» υπαλλήλου. Με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθούν κυρίως τα ΚΕΠ, όπου διαπιστώνεται έλλειμμα προσωπικού μετά τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων εργαζομένων και την απαγόρευση των προσλήψεων στους ΟΤΑ.

Αναφορικά τώρα με την μετακίνησή τους σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, εάν δε μετακινηθούν σε γειτονικούς δήμους, θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες που παρατηρούνται σημαντικά κενά, όπως της Υγείας, των διοικητικών υπηρεσιών της Αστυνομίας, των ασφαλιστικών ταμείων κλπ. Όλα αυτά, βέβαια, αφού προηγηθεί μετεκπαίδευσή τους.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η διαθεσιμότητα – μετάταξη των υπαλλήλων πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 12 μηνών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να απολυθούν όσοι δεν καταλάβουν θέσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίδομα ανεργίας σε όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη


Σε τροποποίηση στις προϋποθέσεις καταβολής του επιδόματος ανεργίας, προκειμένου να λάβουν και όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι αναμένεται να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm.

Σύμφωνα με την ρύθμιση του υπουργείου, θα λάβουν επίδομα και όσοι έχουν χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά τα έχουν ρυθμίσει. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ επ’ αυτού του θέματος.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει ότι η εφαρμογή του μέτρο θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο. Το ύψος του επιδόματος διαμορφώνεται περίπου στα 360 ευρώ και η διάρκειά του θα έχει άμεση συνάρτηση με τα έτη ασφάλισης.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεδικασμένο κατά της διαθεσιμότητας


Δεδικασμένο δημιούργησε η σημερινή απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου, αφού πρώτο πανελλαδικά εξέδωσε απόφαση για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων του Δήμου Χίου που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η πρόεδρος του μονομελούς έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων αφού μελέτησε προηγουμένως αναλυτικά τα επιχειρήματα των αντίδικων.

Έτσι με τις υπ’ αριθμόν 35, 36 και 37 αποφάσεις του 2013, το δικαστήριο αποφάσισε, πρώτον να δικάσει αντιμωλία των διαδίκων, να δεχθεί την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, να υποχρεώσει τον Δήμο Χίου να αποδεχθεί, προσωρινά μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης επί της τακτικής αγωγής και εφ’ όσον αυτή ασκηθεί εντός 30 ημερών, τις υπηρεσίες των αιτούντων με τους αρχικούς όρους πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Επίσης καταδικάζει το Δήμο Χίου σε χρηματική ποινή ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων ενώ καταδικάζει και τα δικαστικά έξοδα 250ευρώ για κάθε θιγόμενο κατά του Δήμου Χίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«H απόφαση αυτή αποτελεί κόλαφο στις αντισυνταγματικές επιλογές της άθλιας συγκυβέρνησης και συνιστά κατ’ ουσία ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων στο Δημόσιο και ισχυρό ράπισμα των αυθαίρετων πρακτικών του Υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Η δικαίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου πάρθηκε σε μία περίοδο που τη χαρακτηρίζουν η ένταση της κυβερνητικής βίας και η κλιμάκωση της αυθαιρεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο διεκδικητικό κίνημα των εργαζομένων.

Η δικαίωση αυτή αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη σε έναν αγώνα που ξεκίνησε μήνες πριν στους δρόμους, συνεχίσθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων και θα ολοκληρωθεί με την ολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και της εξαθλίωσης της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τοπικός σύλλογος ΟΤΑ Χίου».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Internet: Συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση


Η 5η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day).

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή μέρα το metrogreece.gr θυμίζει, κυρίως στους νεότερους χρήστες του διαδικτύου, κάποιους κανόνες για την ασφαλή πλοήγησή τους σε αυτο. Για αυτό:

• Δεν δίνουμε σε κανέναν, ακόμα και στον καλύτερό μας φίλο, τον κωδικό πρόσβασης μας στο Διαδίκτυο.

• Δεν απαντάμε σε ηλεκτρονικά μηνύματα που μας κάνουν να αισθανθούμε «άβολα». Σε περίπτωση που λάβεις ένα τέτοιο μήνυμα, μη διστάσεις να το πεις στους γονείς σου ή σε κάποιο πρόσωπο που εμπιστεύεσαι.

• Αν αισθανθείς άβολα την ώρα που συνομιλείς μέσω chatroom διέκοψε αμέσως τη συνομιλία.

• Aποφεύγουμε να στέλνουμε τη φωτογραφία μας και τα προσωπικά μας στοιχεία μέσω διαδικτύου σε άγνωστο.

• Σκέψου πολύ καλά πριν αποφασίσεις να συναντηθείς με κάποιο άτομο που γνώρισες στο διαδίκτυο. Ζήτησε την άποψη των γονιών σου σχετικά με αυτό το θέμα.

• Σε περίπτωση που αποφασίσεις να συναντηθείς με το «διαδικτυακό σου φίλο», ενημέρωσε τους γονείς σου ή κάποιο άτομο που εμπιστεύεσαι και φρόντισε αυτή η συνάντηση να γίνει σε δημόσιο χώρο.

• Ανέπτυξε κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζεις στο Διαδίκτυο. Μην εμπιστεύεσαι αμέσως ό,τι δεις στο Internet.

Γιατί το διαδίκτυο μπορεί να είναι μορφωτικό και ψυχαγωγικό, αλλά η ασύδοτη χρήση του μπορεί να προκαλέσει κινδύνους.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φοιτήτρια νοσηλευτικής έκοψε το δάχτυλο μωρού


Τι απαντά στο newsbeast.gr ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ένα βρέφος που νοσηλευόταν στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης έπαιρνε εξιτήριο αφού όλες οι εξετάσεις που του είχαν γίνει, έδειχναν ότι είναι υγιές.

Όμως, μαθήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής πήγε για να βγάλει τον ορό από το βρέφος, η οποία στην προσπάθειά της να αφαιρέσει τον ορό ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας την πρώτη φάλαγγα του δακτύλου του χεριού του (πρόκειται για ένα μέρος κοντά στο νύχι).

Η μαθήτρια έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους. Όταν οι γονείς πήγαν στο σπίτι τους, έκπληκτοι διαπίστωσαν την επίδεση στο χέρι και στη συνέχεια την πληγή. Πήραν το παιδί και επέστρεψαν στο νοσοκομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης, κ. Θεοδώρου, μιλώντας στο newsbeast.gr υποστηρίζει ότι η μαθητευόμενη νοσηλεύτρια δεν έδωσε ποτέ το μέρος του δακτύλου που πέταξε στους γονείς της. Σημειώνει ακόμη ότι το 5,5 μηνών βρέφος βρίσκεται στο νοσοκομείο όπου και εξετάζεται ενώ για το περιστατικό έχει διενεργηθεί ΕΔΕ.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Εμπρός μαθήτρια νοσηλευτικής σχολής, έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και παρέδωσε το βρέφος στους γονείς του, χωρίς να αναφέρει τι είχε κάνει.

Οι συγγενείς του νεογνού, σοκαρισμένοι, ανακάλυψαν τι είχε συμβεί όταν έφυγαν από το νοσοκομείο και επέστρεψαν σπίτι τους.

Το 5,5 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υψηλό πυρετό.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για βοήθεια από 39χρονο υπέρβαρο


Βοήθεια από την Ελληνική Πολιτεία ζητά ο 39χρόνος υπέρβαρος Σερήφ Σιαχίν Μουσταφά από την Κομοτηνή, που ζυγίζει περισσότερο από 330 κιλά και ζει καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι.

Νοσηλεύτηκε για δύο περίπου μήνες στην Τουρκία, σε Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετά από την επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε από πλευράς της γειτονικής χώρας κατά την τελευταία επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Τουρκίας στη Θράκη. Τότε, ο ίδιος είχε επισκεφτεί τον 39χρόνο Σερήφ, υποσχόμενος να τον βοηθήσει, πράγμα και που έγινε λίγες ημέρες αργότερα όταν ιατρικό κλιμάκιο από την Τουρκία μετέφερε τον υπέρβαρο άντρα στην Κωνσταντινούπολη για θεραπεία.

Ωστόσο, δεν ήθελε να παραμείνει στην Τουρκία και παρά το γεγονός πως η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί αρκετά ενώ μπορούσε ακόμη και να σηκωθεί επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς όπως εξηγεί «εγώ εδώ υπηρέτησα φαντάρος, εδώ είναι η οικογένεια μου και η ζωή μου και εδώ θέλω να μείνω».

Η κατάσταση της υγείας του Σερήφ βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ενώ παράλληλα ζητά να του χορηγηθεί από πλευράς της πολιτείας η απαραίτητη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Ο Σερήφ είναι πατέρας πολύτεκνης οικογένειας που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ρομποτική τεχνολογία σε όλο της το μεγαλείο


Δύο μηχανικοί κατασκεύασαν τεχνητό χέρι για ένα πεντάχρονο αγόρι.

Ο Ivan Owen από το Bellingham της Ουάσινγκτον συνεργάστηκε με το Richard Van As από τη Νότιο Αφρική, για την κατασκευή ενός ρομποτικού χεριού, που στη συνέχεια δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα Thingiverse.

Το καλύτερο μέρος όμως της ιστορίας είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη κατασκευή έγινε για χάρη ενός πεντάχρονου αγοριού από τη Νότιο Αφρική, με το όνομα Liam, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού.

Η αρχή έγινε όταν ο Van As ανακάλυψε τη δουλειά του Owen, σε ένα χειροποίητο προσθετικό χέρι που είχε παρουσιάσει νωρίτερα σε ένα συνέδριο. Ο ίδιος ο Van As είχε χάσει τέσσερα από τα δάκτυλά του σε ατύχημα και ζήτησε από τον Owen να τον βοηθήσει.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών για το προσθετικό χέρι του Van As, γεννήθηκε η ιδέα να βοηθήσουν το μικρό Liam, με τους δύο να ξεκινούν τη συνεργασία άμεσα για το νέο πρότζεκτ.

Όταν η πληροφορία διέρρευσε, αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν. Ιδιαίτερα οι υπεύθυνοι του MakerBot δώρισαν δύο 3D εκτυπωτές, Replicator 2, ώστε να δώσουν την ευκαιρία, να εκτυπωθούν τα μέρη του μηχανικού χεριού. Μέσα σε λίγες μέρες ο Liam απέκτησε το ρομποτικό του χέρι, με τους Owen και Van As, να μην επαναπαύονται και να συνεχίζουν την εξέλιξη του. Σήμερα ο μικρός είναι σε θέση να πιάσει ακόμα και πολύ μικρά αντικείμενα, όπως κέρματα κτλ.



Πλέον οι σχεδιαστές του χεριού προσπαθούν να μαζέψουν κεφάλαια, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και άλλα άτομα που έχουν χάσει τα δάκτυλα τους.

Είναι η πρώτη απόδειξη, για το τι μπορεί να κάνει η χρήση ενός 3D εκτυπωτή σε συνδυασμό με τη θέληση δύο ανθρώπων να κάνουν τον κόσμο καλύτερο για τους συνανθρώπους τους.








Διαβάστε περισσότερα...

«Θέλω κάθε κορίτσι να μορφωθεί»


Νικήτρια στη μάχη με το θάνατο η 14χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Για άλλη μια φορά η 14χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, που τον περασμένο Οκτώβριο δέχτηκε δολοφονική επίθεση από εξτρεμιστές, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα για το δικαίωμα στην εκπαίδευση. «Θέλω κάθε κορίτσι να μορφωθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Η ιστορία της προκάλεσε συγκίνηση αλλά και αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο. Το «έγκλημά» της πίσω από την επίθεση που δέχτηκε ήταν ότι διεκδικούσε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, γι' αυτήν και όλα τα κορίτσια σαν κι αυτή. Μάλιστα είχε φτιάξει ένα δικό της blog όπου έγραφε για την καταπίεση υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν στη χώρα της όπου τα κορίτσια δεν είχαν ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα.

Σε 61.000.000 παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που πρέπει να ξεκινήσουν το σχολείο σε όλο τον κόσμο αρνούνται το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα, την εκπαίδευση. Περισσότερα από τα μισά, τα 32 εκατ. είναι κορίτσια. Φίλοι της Μαλάλα μάλιστα έφτιαξαν ένα ίδρυμα για να προωθήσουν το μήνυμα του γενναίου κοριτσιού σε όλο τον κόσμο.



Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο στο Ναύπλιο


Θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε όσους αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στον δήμο Άργους- Μυκηνών αποφάσισε, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και ψήφισε τον κανονισμό λειτουργίας του.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτριος Κρίγγος, ευχαρίστησε τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας, για την καθοριστική συμβολή τους στην οργάνωση και λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής που αναπτύσσει ο δήμος.

Ο κ. Κρίγγος πρόσθεσε, ότι «η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας, θεωρείται, πλέον, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε».

Στόχοι του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, εκτός από την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες, είναι η πρόληψη νοσημάτων και η ενημέρωση μέσω δράσεων που θα οργανώνονται και θα υλοποιούνται με τη συνεργασία και άλλων φορέων.

Από το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε όσους αδυνατούν να τα προμηθευτούν, αλλά και υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Διαβάστε περισσότερα...

Κάνει έπταθλο σε ηλικία 77 ετών


Συνταξιούχος επικοντίστρια και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Τη λένε Dorothy McLennan και είναι 77 ετών. Ξεκίνησε επαγγελματικά τον αθλητισμό στα πενήντα της και πλέον είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια, επικοντίστρια, σπρίντερ και κάνει έπταθλο.

Η συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος έχει στη συλλογή της πλέον χρυσά μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ σε μια ηλικία που οι περισσότεροι προτιμούν να απολαμβάνουν τη ζωή τους καθισμένοι σε ένα καναπέ, βλέποντας τηλεόραση και πίνοντας τσάι.

Η δραστήρια γιαγιά από το Berkshire όμως προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα με σκοπό να συμμετέχει στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Dorothy έγινε πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ το 1991 και κέρδισε ξανά το χρυσό μετάλλιο το 2012. Μέχρι στιγμής είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ηλικιακό γκρουπ 75-80 ετών.



Από το 1991 έχει συναγωνιστεί σε όλα τα World Masters και European Masters, που διοργανώνονται κάθε χρόνο, κερδίζοντας μετάλλιο σχεδόν σε όλα τα αγωνίσματα.



Λέει ότι έχει τουλάχιστον 42 μετάλλια και υπολογίζει ότι τα 35 από αυτά είναι χρυσά!






Διαβάστε περισσότερα...

Ώρα για πιλάτες


Οδηγίες για ήπιες ασκήσεις.

Πιλάτες είναι μια ήπια γυμναστική που εφαρμόζεται τόσο στο γυμναστήριο, όσο και στο σπίτι. Διαβάστε πώς θα κάνετε μερικές τέτοιες ασκήσεις...

Βασική άσκηση

Ξαπλώστε στο πάτωμα. Τώρα, έχοντας χαλαρούς τους γλουτούς σας, «μαζέψτε» το κάτω μέρος της κοιλιάς με τέτοιο τρόπο σαν να θέλατε να φέρετε το οστό του εφηβαίου προς τη μύτη.

Η λεκάνη σας πρέπει να πέφτει ελαφρά προς το κεφάλι. Το πάνω μέρος του σώματος πρέπει να παραμένει χαλαρό. Εκπνεύστε κατά τη σύσπαση. Εισπνεύστε όταν χαλαρώνετε.

Όσο διαρκεί η άσκηση, η κοιλιά σας πρέπει να είναι ελαφρά βαθουλωμένη και οι κοιλιακοί σας να τραβιούνται προς το στομάχι.

Άσκηση αντοχής

Ξαπλωμένη στο πάτωμα, σφίξτε το κάτω μέρος της κοιλιάς. Φέρτε τις γάμπες σε ευθεία γραμμή και τοποθετήστε τα γόνατα πάνω από τους γοφούς. Ρολάρετε ελαφριά το πάνω μέρος του κορμιού για να σηκώσετε το στήθος. Μην προσπαθείτε να σηκώσετε όλο το στήθος και μην ξεπερνάτε το σημείο των ωμοπλατών σας.

Ξεκολλήστε τα χέρια από το πάτωμα κρατώντας τα καλά τεντωμένα μέχρι την άκρη των δακτύλων. Κάντε μικρά χτυπήματα με τα χέρια σε 5 εκ. πάνω από το έδαφος, δέκα συνεχόμενες φορές. Εισπνεύστε σε πέντε χτυπήματα, εκπνεύστε στα πέντε επόμενα.

Όσο κρατά η άσκηση, μη βάζετε πολλή δύναμη στα χέρια. Κάντε τα χτυπήματα χωρίς ένταση. Όταν θα ελέγχετε καλά αυτή την άσκηση, θα μπορείτε να την κάνετε με πόδια και μηρούς καλά σφιγμένους και φτέρνες καλά κολλημένες.

Γυμνασμένα πόδια

Σφίξτε το κάτω μέρος της κοιλιάς κι φέρτε το αριστερό γόνατο προς εσάς. Βοηθήστε με το δεξί χέρι το αριστερό γόνατο και μετά με το αριστερό χέρι το δεξί γόνατο. Κρατήστε τη δεξιά γάμπα καλά τεντωμένη. Μετά την αριστερή, δέκα με είκοσι φορές συνεχώς.

Εισπνεύστε όταν ανεβάζετε τη μια γάμπα και εκπνεύστε όταν ανεβάζετε την άλλη. Αυτή η στάση γίνεται με το κεφάλι ελαφρά ανασηκωμένο ή τοποθετημένο στο πάτωμα αν δεν μπορείτε να σφίξετε καλά την κοιλιά σας.

Όσο εκτελείτε αυτή την άσκηση, πρέπει να νιώθετε τον πίσω μυ του γοφού να δουλεύει. Οι ώμοι και οι γάμπες δεν πρέπει να ταλαντεύονται.

Χαλαρώστε

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα στο πλάι, κρατώντας την πλάτη χαλαρά ίσια, και τα δυο χέρια τεντωμένα μπροστά σας, παλάμη με παλάμη. Τώρα, προσπαθήστε να βάλετε την παλάμη του αριστερού χεριού στο πάτωμα χωρίς να κουνήσετε τους γοφούς. Εκπνεύστε τη στιγμή της κίνησης.


Πηγή: http://www.belife.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε πάνω από 60 κιλά χάρη σε ένα σχόλιο αγνώστου


Ένας άντρας στο λεωφορείο της είπε ότι έπιανε δύο θέσεις.

Η Sharon Farrell γνώριζε ότι ήταν υπέρβαρη και προσπαθούσε να χάσει τα παραπανίσια κιλά της όμως τελικά πήρε την απόφαση ότι έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα... εξαιτίας ενός σχολίου που έκανε ένας άντρας στο λεωφορείο.

Η 45χρονη από το St Albans πήγαινε στη δουλειά της ένα κρύο πρωινό του Φλεβάρη του 2010 όταν άκουσε έναν επιβάτη να δείχνει τη θέση δίπλα της σε έναν ηλικιωμένο κύριο λέγοντας: «Μπορεί να καθίσει δίπλα σε αυτό. Δεν έχει αρκετό χώρο».

«Καταρρακώθηκα» είπε η ίδια ενθυμούμενη το περιστατικό. Η Sharon κατέβηκε κλαίγοντας στην επόμενη στάση και έφτασε ασθμαίνοντας στη δουλειά της. Η απόσταση που άλλοι θα έκαναν 15 λεπτά με τα πόδια, για την ίδια διήρκεσε πάνω από μία ώρα.



«Έφτασα καταϊδρωμένη, κουρασμένη και αργοπορημένη. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι» πρόσθεσε.

Η Sharon ζύγιζε 128 κιλά και λόγω του δείκτη μάζας σώματός της ανήκε στην κατηγορία των νοσηρά παχύσαρκων.
«Δεν ζούσα μέχρι τότε, απλά επιζούσα» είπε.



Ήταν πάντα λίγο πιο βαριά από τους φίλους της, όμως το έριξε ακόμη περισσότερο στο φαγητό ύστερα από μια τραγική απώλεια. Στα 19 της χρόνια έχασε τον πατέρα της, με τον οποίο είχαν πολύ στενή σχέση. «Δεν το καταλάβαινα τότε, όμως άρχισα να τρώω για παρηγοριά».

Η κατάστασή της χειροτέρευσε όταν το 2004 αρρώστησε βαριά και η μητέρα της.



Μέχρι σήμερα έχει χάσει 63,5 κιλά. «Η απώλεια του βάρους είχε πολύ θετική επίδραση συνολικά στη ζωή μου. Νιώθω άλλος άνθρωπος πια. Πέρυσι περπάτησα στον αγώνα Race for Life. Τώρα σκοπεύω να τον τρέξω. Δεν θα γυρίσω ποτέ πίσω στον παλιό μου εαυτό. Τώρα αν ξαναέβλεπα εκείνον τον άνθρωπο που με πλήγωσε στο λεωφορείο, θα τον ευχαριστούσα».



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μπορούν να αναπνεύσουν στο Πεκίνο


Φωτογραφίες από την πυκνή αιθαλομίχλη.

Κοσμοσυρροή στα νοσοκομεία από Κινέζους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στο Πεκίνο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πνευμονικών προβλημάτων και αναπνευστικής δυσχέρειας αυξήθηκαν κατά 20% στο Πεκίνο σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Πρωινό» του Πεκίνου. Με αναπνευστικά προβλήματα εισήχθη το 50% των ασθενών στα έκτακτα περιστατικά μεγάλου νοσοκομείου για παιδιά, διευκρίνισε η εφημερίδα.

Η κινεζική πρωτεύουσα ασφυκτιά τις τελευταίες ημέρες μέσα στην πυκνή αιθαλομίχλη, ενώ η κατάσταση είναι ελαφρά βελτιωμένη σήμερα το πρωί.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ που κάνει μετρήσεις και δημοσιεύσει τον δικό της δείκτη ποιότητας της ατμόσφαιρας, ανέφερε ότι το επίπεδο είναι «πολύ κακό για την υγεία» σήμερα το πρωί (έναντι του «επικίνδυνου» επιπέδου που ήταν χθες), ενώ οι δημοτικές αρχές κάνουν λόγο για ελαφρά ρύπανση στο Πεκίνο.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας πάντως δεν εμπιστεύονται τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η κυβέρνηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση και ακόμη και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ζήτησαν από τις Αρχές περισσότερη διαφάνεια στο θέμα αυτό.

Ενόψει των ετήσιων εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος συζητείται από τις Αρχές η πιθανότητα να απαγορευτούν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ατμόσφαιρα με δισεκατομμύρια πρόσθετα σωματίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Global Times» οι Αρχές δεν έχουν αποφασίσει επί του παρόντος αν θα απαγορεύσουν τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά που πετούν οι Κινέζοι για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα και να γιορτάσουν την αρχή του νέου σεληνιακού έτους, το οποίο φέτος πέφτει στις 10 Φεβρουαρίου.














Διαβάστε περισσότερα...

Η στοματική υγεία των παιδιών


Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα των δοντιών.

Τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν από νωρίς να φροντίζουν το χαμόγελό τους. Καλό είναι οι γονείς να βουρτσίζουν τα δόντια μαζί, πρωί και βράδυ, έτσι ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν μια καλή συνήθεια που θα τα ωφελεί για μια ζωή.

Διαβάστε συμβουλές για τη στοματική υγεία των παιδιών...

- Ζητήστε από τον παιδοδοντίατρο να σας δείξει το σωστό τρόπο βουρτσίσματος, γιατί υπάρχουν μικρές διαφορές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

- Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με φθόριο, όπως προτείνεται από τους διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς παιδοδοντιατρικής.

- Ανανεώστε την οδοντόβουρτσα του παιδιού κάθε 3 μήνες. Μετά το διάστημα αυτό, η οδοντόβουρτσα έχει φθαρεί και δεν πληροί τους κανόνες υγιεινής.

- Αλλάξτε την οδοντόβουρτσα αν το παιδί πέρασε ένα κρυολόγημα ή επέστρεψε από την κατασκήνωση, για να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων.

- Δείξτε στο παιδί πώς να καθαρίζει με νήμα ανάμεσα στα δόντια.

- Πηγαίνετε το παιδί τακτικά στον παιδοδοντίατρο για φθορίωση και έλεγχο της στοματικής του υγείας.

- Προτιμήστε έναν ειδικευμένο παιδοδοντίατρο, ώστε η εμπειρία της επίσκεψης να είναι ευχάριστη για το παιδί και η φροντίδα πιο ολοκληρωμένη.


Πηγή: http://www.mybabysworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εχθρός του σεξ οι δουλειές στο σπίτι για τον άντρα


Πώς επηρεάζεται η συχνότητα των επαφών.

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ένας παντρεμένος στις δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα ή τα ψώνια, τόσο λιγότερο έχει σεξουαλικές σχέσεις, υποστηρίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Κοινωνιολογίας.

Το αντίθετο ισχύει επίσης, αν αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο ή τον κήπο, διαβεβαιώνει η μελέτη με τίτλο «Ισότητα, οικιακές δουλειές και συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο γάμο», τα συμπεράσματα της οποίας φανερώνουν τη σημασία που έχουν οι ρόλοι οι οποίοι κατανέμονται σε ένα γάμο.

Σύμφωνα με τον Σαμπίνο Κόρνριτς, ερευνητή του Ινστιτούτου Χουάν Μαρτς της Μαδρίτης, ο οποίος είναι ο διευθυντής της έρευνας, τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο στις δουλειές που είναι παραδοσιακά αφιερωμένες στις γυναίκες, κάνουν λόγο για μικρότερο αριθμό σεξουαλικών επαφών.

«Κατά τον ίδιο τρόπο, τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο σε δουλειές που θεωρούνται παραδοσιακά ανδρικές -η κηπουρική, το πλήρωμα των λογαριασμών, η ενασχόληση με το αυτοκίνητο- αναφέρουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές, από ένα μέσο όρο 5 φορών στη διάρκεια του μήνα που προηγήθηκε της μελέτης» αναφέρει η μελέτη.

«Υπάρχει ένα είδος σεξουαλικού σεναρίου καλά προσδιορισμένου από το φύλο, στο οποίο η συμπεριφορά αναλόγως του φύλου είναι σημαντική για τη δημιουργία της σεξουαλικής επιθυμίας και την ολοκλήρωση της πράξης», προσθέτει ο Κόρνριτς, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη με τις κοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Τζούλι Μπράινς και Κατρίνα Λεπ.

Όμως τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία βασίζεται σ' ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από 7.002 πρόσωπα, δεν πρέπει να παρακινήσουν τους άνδρες να παρατήσουν την ηλεκτρική σκούπα. «Η άρνηση της συμμετοχής στις δουλειές του σπιτιού προκαλεί συγκρούσεις στο ζευγάρι και την αίσθηση του ανικανοποίητου στις συζύγους, η οποία συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική δραστηριότητα», προειδοποιεί ο ερευνητής.



Διαβάστε περισσότερα...

Διαθέσιμα για είσπραξη τα προνοιακά επιδόματα


Υπεγράφη η απόφαση καταβολής τους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, συνολικού ποσού 119.858.052,00 ευρώ, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε περίπου 180.000 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.


Το σχόλιό μας: Άμεσα λοιπόν θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως δηλώνουν και οι τοπικές διευθύνσεις πρόνοιας.


Διαβάστε περισσότερα...

«Πίσω από τα στατιστικά υπάρχουν κατεστραμμένα σχέδια ζωής»


Καμία χώρα δεν υπέστη μια τόσο βαθιά ύφεση όσο η Ελλάδα, γράφει ο γερμανικός Τύπος.

Στην πρόοδο της Ελλάδας ως προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αρνητικές συνέπειές της στην καθημερινότητα των Ελλήνων, απασχολούν τον γερμανικό Τύπο.

«Η Ελλάδα κάνει προόδους» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της η Kölner Stadt Anzeiger, που επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2003 κατάφερε να φτάσει πέρυσι τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα σχολιάζει: «Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη όχι μόνο διότι οι εταίροι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα για τη διάσωση της χώρας και επειδή θα δοθούν οι επόμενες δόσεις του δανείου, αλλά και γιατί υπάρχει μια σχετική πολιτική σταθερότητα, από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και τον σχηματισμό κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά καθώς επίσης κι επειδή μπήκε σε μια τροχιά το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα».

Το ρεπορτάζ δεν παραλείπει, πάντως, να παρουσιάσει και την άλλη πλευρά: «Καμία χώρα στη δυτική Ευρώπη από το τέλος του πολέμου δεν υπέστη μια τόσο βαθιά ύφεση. Για το πρώτο τρίμηνο του 2013 το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αθήνα αναμένει 36.000 πτωχεύσεις – 400 την ημέρα… Η ανεργία έχει αγγίξει σχεδόν το 27% και στους νέους κάτω των 24 χρόνων ένας στους έξι είναι χωρίς δουλειά. Πίσω από τα στατιστικά υπάρχουν αμέτρητες τραγωδίες, κατεστραμμένες καριέρες, κατεστραμμένα σχέδια ζωής».

Και η εφημερίδα καταλήγει «Ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας μπορεί να βλέπει ήδη “φως στο τούνελ”. Οι περισσότεροι Έλληνες όμως δεν το βλέπουν ακόμα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, οχτώ στους δέκα Έλληνες δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους. Και τα δύο τρίτα πιστεύουν πως η προσωπική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο αυτό το χρόνο».


Διαβάστε περισσότερα...

Ο πόνος στα πόδια που την έκανε παράλυτη


Νεαρή αεροσυνοδός κατέρρευσε στη μέση του δρόμου.

Μια νεαρή αεροσυνοδός έμεινε παράλυτη εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας, όταν αμέλησε να εξετάσει έναν πόνο που αισθανόταν στα πόδια της και τον οποίο απέδωσε στα ψηλοτάκουνα που φορούσε εκείνο το βράδυ.

Η Gemma Flanagan από το Surrey την επόμενη μέρα ξύπνησε νιώθοντας ότι κάποιος τρυπούσε με βελόνες τα πόδια της, όμως αγνόησε τον πόνο και επέστρεψε σπίτι της από το Λας Βέγκας όπου είχε ταξιδέψει με την εταιρεία της.

Λίγες ημέρες μετά κι ενώ βρισκόταν στο δρόμο, κατέρρευσε, ανήμπορη να κινηθεί, να μιλήσει ακόμη και να καταπιεί.

Η 29χρονη διεγνώσθη με το σύνδρομο Guillain-Barre, από το οποίο πάσχουν 50.000 άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετανία.
Εξακολουθεί να βρίσκεται σε στάδιο αποκατάστασης και αποθεραπείας, ακολουθώντας εξαντλητικές φυσιοθεραπείες, για να μπορέσει να μάθει να περπατά και πάλι από την αρχή.



«Ξύπνησα μετά την έξοδό μου στο Λας Βέγκας και ένιωθα “βελόνες” στα πόδια μου. Επειδή όμως συνηθίζω να φοράω ψηλοτάκουνα, το απέδωσα εκεί. Μάλιστα δούλεψα στην επιστροφή μου στο σπίτι. Ποτέ δε θα μου περνούσε από το μυαλό ότι θα παρέλυα» είπε η ίδια.

«Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή μου βγήκα από το σπίτι μου για να πάω στο αεροδρόμιο Heathrow. Δεν πρόλαβα ούτε να διασχίσω το δρόμο και κατέρρευσα. Ντράπηκα τόσο πολύ, γιατί φορούσα τη στολή μου και δε μπορούσα να σηκωθώ. Σύρθηκα στην κυριολεξία στο δρόμο» πρόσθεσε.



Οι γιατροί στο νοσοκομείο St. Peter's στο Chertsey όπου εισήχθη αρχικά δε μπορούσαν να κάνουν διάγνωση, η οποία έγινε αφού της έκαναν οσφυονωτιαία παρακέντηση.

Τρεις ημέρες μετά το ταξίδι της από το Λας Βέγκας, η νεαρή γυναίκα μάθαινε ότι έπασχε από το σύνδρομο Guillain-Barre.



«Μετά την περιπέτειά μου αυτή θέλω απλά να πω στους ανθρώπους ότι επειδή κάποιος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι ή περπατά με πατερίτσες δε σημαίνει ότι δεν είναι σαν όλους τους άλλους. Δε θα τα κατάφερνα χωρίς την υποστήριξη των φίλων, της οικογένειας και του συντρόφου μου, κι ελπίζω η ιστορία μου να εμπνεύσει κι άλλους και να αλλάξει τον τρόπο που κοιτάμε την αναπηρία» είπε ακόμη.




Διαβάστε περισσότερα...

Παγιδευμένοι στο δίκτυο οι έφηβοι


Ένας έφηβος είναι κλεισμένος στο δωμάτιό του. Στο κέντρο είναι στημένο ένα τραπέζι με πράσινη τσόχα. Γύρω του κάθονται ο έφηβος και τέσσερις άγνωστοι και παίζουν χαρτιά. Όταν η μητέρα του παιδιού μπαίνει στο δωμάτιο και τον ρωτάει πώς πάει το διάβασμα, εκείνος απαντά πώς ψάχνει στο Ιντερνετ κάποιες πληροφορίες για μία εργασία. Η μητέρα ήσυχη κλείνει την πόρτα και αφήνει τον Γιωργάκη να συνεχίσει να τζογάρει με τον Nick-94, τον Tonyg-14, τον Sam11 και την Little-Lucy 15.

Η πρόσφατη τηλεοπτική διαφήμιση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφάλεια στο Ιντερνετ και την επαγρύπνηση των γονέων αποδεικνύεται... προφητική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τους υπεύθυνους της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων Παν. & Αγλ. Κυριακού, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, οι έφηβοι στη χώρα μας αλλά και σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Ισπανία και η Ολλανδία, χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για να τζογάρουν. Μάλιστα, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στο συνολικό δείγμα των εφήβων το 5,9% ασχολείται με τυχερά παιχνίδια στο Διαδίκτυο. Τα Ελληνόπουλα έχουν αρνητική πρωτιά, αφού το ποσοστό των τζογαδόρων εφήβων φτάνει το 22%.

Εκτός από τον τζόγο, όμως, οι έφηβοι σε ποσοστό 58,8% μπαίνουν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Πάντως, 4 στα 10 Ελληνόπουλα αναφέρουν ότι έχουν «αναστατωθεί» από περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, με την πλειονότητά τους να μην αντιδρά. Συνολικά 4.900 αιτήματα δέχθηκε η Γραμμή Βοηθείας 8001180015 ΥποΣΤΗΡΙΖΩ του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κατά την περίοδο λειτουργίας της, από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως και τον Δεκέμβριο του 2012. Από αυτά τα 1.796 αφορούσαν εξάρτηση ή υπερβολική ενασχόληση με το Ίντερνετ ενώ περισσότερα από 350, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είχαν σοβαρά συμπτώματα εξάρτησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φεύγουν για να γλιτώσουν την εκτέλεση οι ομοφυλόφιλοι...


Νομοσχέδιο με τίτλο «Θάνατος στους gay» στη Βουλή της Ουγκάντα.

Μαζικά εγκαταλείπουν το τελευταίο διάστημα οι ομοφυλόφιλοι την Ουγκάντα, καθώς οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις θα τιμωρούνται σύντομα με θάνατο! Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη προς ψήφιση στην Βουλή της χώρας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ντέιβιντ Μπαχάτι.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο... «Θάνατος στους gay», και αυστηροποιεί ένα ήδη δρακόντειο πλαίσιο δίωξης της ομοφυλοφιλίας στην συγκεκριμένη αφρικανική χώρα, όπου, όσοι έχουν τέτοιες προτιμήσεις πέφτουν καθημερινά θύματα ταπεινωτικών πράξεων, ακόμα και ξυλοδαρμών, τόσο από τους αστυνομικούς, όσο και από πολίτες

Ο πρωτεργάτης του εν λόγω νομοσχεδίου, Ντέιβιντ Μπαχάτι, δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα κακό που πρέπει να παταχθεί. «Δεν μισούμε τους ομοφυλόφιλους, αλλά την αμαρτία μέσα τους», είπε

Η αναφορά του Μπαχάτι στον αμαρτωλό χαρακτήρα της ομοφυλοφιλίας απηχεί τους αρραγείς δεσμούς του πολιτικού κατεστημένου της Ουγκάντα με μία ισχυρή ομάδα παστόρων που έχει ως βασικό στόχο να εξαλείψει από τη χώρα την πρακτική της σοδομίας.

«Αυτοί οι ομοφυλόφιλοι... το αποκαλούν πρωκτικό σεξ. Μία από τις επιπτώσεις του είναι ότι καταστρέφει τον πρωκτό, κάτι που, όπως λένε οι ίδιοι, το απολαμβάνουν», είπε ο βουλευτής.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε υψηλά επίπεδα οι ρύποι στην Αθήνα


Το ΥΠΕΚΑ συστήνει περιορισμό της καύσης σε τζάκια και λέβητες.

Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, παρατηρήθηκαν πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) σε όλες τις θέσεις μέτρησης του δικτύου σταθμών της περιοχής Αθηνών, ενώ οι τιμές των αέριων ρύπων διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης μεταφοράς σκόνης του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΣΚΙΡΩΝ) αλλά και μετά από επικοινωνία με την ΕΜΥ, η συμμετοχή σωματιδίων φυσικής προέλευσης στις διαμορφούμενες συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς σκόνης από τη Βόρεια Αφρική (έρημος Σαχάρα). Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά σύνηθες γι’ αυτήν την εποχή, λόγω μετεωρολογικών συνθηκών που ευνοούν τη μεταφορά αυτή (ισχυροί άνεμοι του νοτίου τομέα).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις το φαινόμενο θα συνεχισθεί τουλάχιστον και σήμερα με αποτέλεσμα τα επίπεδα των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων να υπερβαίνουν σημαντικά τη μέση ημερήσια οριακή τιμή.

Αν ενταθεί η συμμετοχή των ανθρωπογενών πηγών, π.χ. καύση βιομάζας τις βραδινές ώρες το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο.

Για το λόγο αυτό, το ΥΠΕΚΑ συστήνει τον περιορισμό της καύσης βιομάζας σε τζάκια ή λέβητες θέρμανσης τις επόμενες ημέρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Μεθυσμένος 19χρονος πάτησε τη μαμά του με το αμάξι!


Στη φυλακή για ένα χρόνο ο Lewis Foster.

Για όλη του τη ζωή φαίνεται πως θα κουβαλάει το βάρος του θανάτου της μητέρας του ο 19χρονος Lewis Foster από τη Βρετανία, που τη σκότωσε με το αμάξι του, το οποίο οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 19χρονος, που παραδέχτηκε ότι οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς ασφάλεια, θα περάσει για ένα χρόνο της ζωής του στη φυλακή ως τιμωρία για τη δολοφονία της 47χρονης μητέρας του Deborah Jones.

«Αυτή είναι μια τραγική υπόθεση για όλους τους εμπλεκόμενους. Lewis Foster θα κουβαλάς το βάρος ότι σκότωσες τη μητέρα σου με την απρόσεχτη οδήγησή σου για όλη σου τη ζωή. Ήσουν 18 όταν διέπραξες το έγκλημα. Είτε γλίστησε το πόδι σου στο γκάζι είτε όχι δεν έχει καμία σημασία. Έχεις σκεφτεί ποτέ την κατάσταση; Αν δεν ήσουν μεθυσμένος δεν θα ήσουν εδώ» ήταν τα σκληρά λόγια του δικαστή David Ticehurst προς τον κατηγορούμενο.

Ο 18χρονος τότε Lewis Foster είχε γυρίσει μεθυσμένος στο σπίτι του ύστερα από μία συνάντηση με συμφοιτητές του. Παρά τις εκκλήσεις της μητέρας του να μην ξαναμπεί στο αμάξι, εκείνος την αγνόησε. Η Deborah Jones τον ακολούθησε στο Citroen Saxo που του είχε κάνει δώρο για τα Χριστούγεννα και τον παρακάλεσε να «μην τα καταστρέψει όλα» με το να συλληφθεί μεθυσμένος. Ο Lewis την αγνόησε, έβαλε όπισθεν και χωρίς καν να τη δει την παρέσυρε πάνω σε ένα φράχτη, την πάτησε με το αμάξι και τη σκότωσε.

Στο αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε μετά το δυστύχημα η ποσότητα του αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του ήταν διπλάσια της επιτρεπόμενης. Εκτός από τον ένα χρόνο φυλάκισης ο Lewis Foster δεν θα καθίσει ξανά πίσω από το τιμόνι για τέσσερα χρόνια.










Διαβάστε περισσότερα...