Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ένα γονίδιο φταίει για το πάχος…


Επιστήμονες ανακάλυψαν το γενετικό υλικό που οδηγεί τις γυναίκες –αλλά όχι και τους άντρες- να παίρνουν κιλά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, σχεδόν το ένα τρίτο των γυναικών πιστεύεται ότι έχουν «μεταλλαγμένο» ένα τμήμα του DNA τους, το οποίο τροφοδοτεί την ανάπτυξη του λιπώδους ιστού και αυξάνει κατά 2,5 φορές.

Οι άντρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχουν επίσης το δικό τους «παχυντικό γονίδιο», που τους κάνει να πέφτουν με τα μούτρα στις υψηλής θερμιδικής αξίας τροφές.

Τα ευρήματα αυτά ανοίγουν το δρόμο της ελπίδας για νέα πειράματα, που θα ξεχωρίσουν εκείνους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να «χάσουν τη μάχη με τη ζυγαριά τους» χάρη σε γονιδιακούς παράγοντες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ μελέτησαν και ανέλυσαν το DNA πάνω από 5.000 ανδρών και γυναικών για διάστημα 10 ετών, για να εντοπίσουν τα γονίδια που ευθύνονται για την παχυσαρκία.

Ανακάλυψαν ότι ένα μεταλλαγμένο γονίδιο, το MMP2, υπήρχε μόνο στις γυναίκες –και όχι στους άντρες- που έβαζαν κιλά. Σύμφωνα με τον ερευνητή Dr Freek Bouwman, τουλάχιστον το 30% των γυναικών φέρουν το συγκεκριμένο γονίδιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Στα 1.500 € το ακατάσχετο


Δεκτή από την κυβέρνηση έγινε η τροπολογία που είχε κατατεθεί από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραϊτη, και η οποία προβλέπει ακατάσχετο 1.500 ευρώ ατομικού λογαριασμού και ακατάσχετο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, "το θέμα είχε θέσει επανειλημμένα στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση των δανειοληπτών ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης τονίζοντας ότι «με την ρύθμιση αυτή διασφαλίζεται το 81,5% των καταθετών στη χώρα μας μιας και αυτό είναι το ποσοστό των καταθέσεων κάτω των 2.000 ευρώ»."

Η πρόβλεψη αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, "αποτελούσε μια βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και είχε συμπεριληφθεί και τον περασμένο Οκτώβριο στην σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".



Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή κλειδαρίθμων μέσω ΕΛΤΑ


Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013, προχώρησε σε κεντρική μαζική έκδοση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα ΤΑΧΙSnet (κλειδάριθμοι).

Η αποστολή τους θα γίνει με συστημένες επιστολές. Η ταχυδρόμησή τους θα ξεκινήσει 12/06/2013, θα ολοκληρωθεί 14/06/2013 και εκτιμάται ότι θα έχουν παραδοθεί στους αποδέκτες έως 20/06/2013.

Συνεπώς, όσοι φορολογούμενοι το Οικ. Έτος 2012 υπέβαλαν δήλωση σε έντυπη μορφή, δεν τους έχουν εκδοθεί κωδικοί πρόσβασης και μέχρι 07/06/2013 δεν έχουν υποβάλει αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, δεν απαιτείται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής και στη συνέχεια να επισκεφθούν τη Δ.Ο.Υ για την παραλαβή κλειδαρίθμου, αλλά να αναμένουν τη συστημένη επιστολή.

Οι πολίτες για να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή συστημένης επιστολής μπορούν να επισκεφτούν τον ιστοχώρο της ΓΓΠΣ: www.gsis.gr την επιλογή «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» «Περισσότερα»  «Δείτε εδώ αν θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας ταχυδρομικώς».



Διαβάστε περισσότερα...

«Η προσφορά σού δίνει δύναμη»


Η Τζένη Μπότση για την εμπειρία της ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Για την προσωπική της εμπειρία ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», την οικονομική κρίση και τις καλοκαιρινές της διακοπές μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Τηλεθεατής» η Τζένη Μπότση.

«Εδώ και οκτώ χρόνια βιώνω την απόλυτη αγάπη» λέει η ηθοποιός αναφερόμενη στο «Χαμόγελο του παιδιού» στο οποίο είναι εθελόντρια τα τελευταία χρόνια.

«Όταν προσφέρεις, χαμογελάς κι εσύ. Η προσφορά σου δίνει δύναμη.[...] Μέσα από αυτά τα παιδιά έμαθα ότι δεν είναι τίποτα δεδομένο στη ζωή. Όλοι μας πρέπει να βιώσουμε αυτά τα συναισθήματα» εξομολογείται.

Η Τζένη Μπότση βρίσκεται στο σπίτι του Χαμόγελου στα Μελίσσια. «Μια φορά να έρθει κάποιος σε ένα από τα σπίτια του “Χαμόγελου του Παιδιού”, πραγματικά θα γίνει το δεύτερο σπίτι του, όπως έγινε και με μένα» λέει χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός μιλά ακόμα στο περιοδικό για την οικονομική κρίση, τις βλέψεις της για το μέλλον και τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο:

«Φοβάμαι ότι ο χειμώνας που θα έρθει θα είναι ακόμα δυσκολότερος από τον προηγούμενο. Τρέμω στην ιδέα του νέου χρόνου. [...] Νιώθω απέραντη πικρία για τους πολιτικούς μας. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν!» λέει και συμπληρώνει «Εμείς θέλουμε να αλλάξει η χώρα, χωρίς να έχουν αλλάξει οι Έλληνες. Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε εμείς και μετά η χώρα».

Τέλος είπε ότι θα περάσει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Ικαρία: «Θα πάω στην Ικαρία. Κατάγεται η γιαγιά μου από εκεί. Δεν έχω ζήσει στο νησί, ούτε οι γονείς.Με μαγεύει η ηρεμία της» λέει, ενώ σε ερώτηση για το αν θα ζούσε μόνιμα εκεί, η ίδια απαντάει: «Θα μου ήταν αρχικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις για τον Μητροπάνο


Σειρά εκδηλώσεων με σκοπό να τιμηθεί και να αναδειχθεί η προσωπικότητα και το έργο του Δημήτρη Μητροπάνου, ο οποίος καταγόταν από τα Τρίκαλα, προγραμματίζουν για το ερχόμενο Σάββατο ο Δήμος Τρικκαίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μονής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ειδικότερα το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσία των μελών της οικογένειας του εκλιπόντος θα γίνει τιμητική έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία θα ληφθεί απόφαση επί της εισήγησης της διαπαραταξιακής επιτροπής , που ορίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ονοματοθεσία της πλατείας Αγίας Μονής σε πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου.

Επίσης θα επιδοθεί από τον δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα τιμητική πλακέτα της πόλης στην οικογένεια του μεγάλου συντοπίτη καλλιτέχνη. Το απόγευμα, αφού προηγηθεί η τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας Αγίας Μονής – της γειτονιάς που μεγάλωσε ο σπουδαίος ερμηνευτής , θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης στοιχείων και ντοκουμέντων από τη ζωή και την καλλιτεχνική δραστηριότητα του Δημήτρη Μητροπάνου.

Η έκθεση, που θα στεγασθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Μονής περιλαμβάνει φωτογραφικό και άλλο υλικό που συλλέχθηκε με πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Μονής , καθώς και υλικό που ευγενώς παραχωρήθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Μητροπάνου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Ματσόπουλου και με ελεύθερη είσοδο , μεγάλη λαϊκή συναυλία με τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου και ερμηνευτές τον Δημήτρη Μπάση , τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τον Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, με τη συνοδεία της ορχήστρας που συνόδευε τον Μητροπάνο στις τελευταίες του εμφανίσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Λιβιτσάνου για την περιπέτεια της υγείας της


Η Άντα Λιβιτσάνου επιστρέφει στο "Your Face Sounds Familiar" και είναι έτοιμη να κάνει την πρόβα της, μετά την επέμβαση, για την αφαίρεση θηρεοειδούς, στην οποία υπεβλήθη την προηγούμενη εβδομάδα. Τώρα, έχοντας αναρρώσει πλήρως, περιγράφει τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρόβλημά της.

Η ίδια, κοινοποίησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook την περιπέτειά της και παρότρυνε τον κόσμο να κάνει προληπτικούς ελέγχους.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star





Διαβάστε περισσότερα...

Οι δαπάνες για μείωση του φόρου


Να μειώσουν το φόρο που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεών τους μπορούν και φέτος οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα εμφανίσουν ορισμένες δαπάνες που πραγματοποίησαν το 2012, όπως ενοίκια, δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, τόκους στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, ιατρικά έξοδα, ασφάλιστρα ζωής, έξοδα για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό του φόρου αυτού θα μπορεί να μειωθεί κατά το 10%:

• Των ποσών που καταβλήθηκαν για ενοίκια κύριας κατοικίας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ. Η μείωση αυτή αναγνωρίζεται μόνο όταν ο φορολογούμενος αναγράφει στη δήλωση φόρου εισοδήματος τον ΑΦΜ του εκμισθωτή.

• Των ενοικίων που πληρώθηκαν για τη στέγαση προστατευόμενων τέκνων που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής της οικογένειας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ.

• Των ασφαλίστρων που καταβλήθηκαν για ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων ή ασθενείας. Το ανώτατο ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 120 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 ευρώ για τους έγγαμους.

• Των διδάκτρων που καταβλήθηκαν σε φροντιστήρια μαθημάτων ή σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Για κάθε μέλος της οικογένειας, για το οποίο καταβλήθηκαν δίδακτρα το ανώτατο ποσό έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ.

• Των καταβληθέντων τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσό δανείου μέχρι 200.000 ευρώ και σε κατοικία μέχρι 120 τ.μ.

• Των εξόδων ιατρικών και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογούμενου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν. Το ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3000 ευρώ.

• Του ποσού των εισφορών που καταβλήθηκαν από τον φορολογούμενο σε ασφαλιστικά ταμεία.

• Των δαπανών για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτου που εντάσσονται σε έργα του επιχειρησιακού προγράμματος: “Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη” στο πλαίσιο του Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Το ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 300 ευρώ.

• Των χρηματικών ποσών που καταβλήθηκαν ως δωρεές ή χορηγίες στο δημόσιο τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τους ιερούς Ναούς, τις ιερές μονές του Αγίου Όρους, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κ.α.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οικονόμου για τις στρατιωτικές αναπηρικές συντάξεις


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέτει ερώτημα, αναφορικά με την αποκατάσταση των στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων και επανεξέταση του δικαιώματος κληρονομικής χρήσης περιπτέρου από τις χήρες όσων δικαιούνταν άδεια περιπτέρου.

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν συνάντησής μου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών, Υπαξιωματικών – Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης θεωρώ ότι η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει ορισμένα από τα αιτήματά τους και να αποκαταστήσει τις αδικίες που προκλήθηκαν από τους Νόμους 4093/12-11-2012 και 4111/25-1-2013. Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι το δημοσιονομικό όφελος που δημιουργείται από την περικοπή των πενιχρών στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων μέχρι και 20% είναι ασήμαντο και μπορεί να εξοικονομηθεί από άλλες πηγές. Οι δυσκολίες επιβίωσης αυτών των συνανθρώπων μας που απέκτησαν κάποια μικρή ή μεγάλη αναπηρία υπηρετώντας την πατρίδα, καθιστούν υποχρέωση μας να σταθούμε αρωγοί δίπλα τους και δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους χωρίς μάλιστα να υπηρετείται ουσιαστικά ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Επίσης η ρύθμιση που απαγορεύει πλέον την κληρονομική μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας περιπτέρου από τους δικαιούχους στρατιωτικούς ανάπηρους στις συζύγους τους όταν αυτοί αποβιώνουν είναι τουλάχιστον παράλογη και απάνθρωπη. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα περίπτερα είναι το μοναδικό μέσω βιοπορισμού αυτών των οικογενειών και δεν μπορούμε να παίρνουμε πίσω τις άδειες όταν αποβιώνει ο φυσικός δικαιούχος οδηγώντας την οικογένειά του υποχρεωτικά στην εξαθλίωση.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να ικανοποιήσετε τα δύο αυτά δίκαια και ανθρώπινα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών, Υπαξιωματικών – Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης, δηλαδή την εξαίρεση από τις περικοπές των πενιχρών στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων και να επιτρέψετε την μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας που δόθηκε σε αυτή την κατηγορία των αναπήρων στις συζύγους τους όταν αυτοί αποβιώνουν και κατόπιν να επιστρέφεται στο δημόσιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποίηση ΑμεΑ στην Πάτρα: Απουσία Πολιτείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.06.2013

Σύσσωμη και μαζική ήταν η κινητοποίηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σήμερα έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με την Πολιτεία όμως να απουσιάζει καθώς ο Γενικός Γραμματέας, κος Αγγελάκας απουσίαζε στην Αθήνα. Ήταν επιβεβλημένη η κινητοποίηση διότι πλέον η Πολιτεία δείχνει ανίκανη να δώσει μία λύση με τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Σήμερα από την Πάτρα στάλθηκε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλη την Ελλάδα ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο.

Αυτή την στιγμή στην Αχαΐα είναι εγκλωβισμένα στις μακροχρόνιες λίστες των ΚΕΠΑ 3.519 άτομα, 1.755 στην Αιτωλοακαρνανία και 740 στην Ηλεία έως 14 με 15 μήνες. Αυτά τα άτομα δεν είναι αριθμοί, είναι άτομα με οικογένειες που έχουν έρθει σε απόγνωση.

Εξήντα και πλέον χιλιάδες είναι «φυλακισμένοι» σε όλη την Ελλάδα που αναμένουν την πιστοποίηση της αναπηρίας τους για να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος ή της συντάξεως. Για να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ενώ προσπαθούν την δεδομένη περίοδο να επιβιώσουν με μηδενικά μέσα.
Η σημερινή κινητοποίηση έγινε και για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων της Πρόνοιας. Είναι αδιανόητο η Πολιτεία να «παίζει» με την αγωνία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να μην ακολουθεί ένα σταθερό σύστημα καταβολής των επιδομάτων.

Αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 9:00 το πρωί, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα γίνει δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα κο Αγγελάκα προκειμένου να μεταφερθούν τα προαναφερόμενα αιτήματα. Εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις το αναπηρικό κίνημα θα προχωρήσει σε καθημερινές δίωρες – τρίωρες καταλήψεις έως ότου γίνει κατανοητό πως πρέπει να δοθεί ένα τέλος και να σταματήσει η λειτουργία του κοινωνικού σφαγείου της αναπηρίας με την ονομασία ΚΕΠΑ.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 44 KB).


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Αποτελέσματα εκλογών στο Σωματείο ΑμεΑ Ζακύνθου "οι Ποπολάροι"


Ανακοίνωση 10.06.13

Στις 6 & 7 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, στο ισόγειο του Διοικητηρίου, αρχαιρεσίες του Σωματείου με θέμα εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής, παρουσία της Νομικής Συμβούλου, Κας Πέττα Αγγελικής.
Η εκλογική διαδικασία διήρκεσε , όπως προαναφέραμε δύο ημέρες, και ώρες από τις 8:00π.μ. – 18:00μ.μ.

Στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00μ.μ, άνοιξε η κάλπη παρουσία της Νομικής Συμβούλου του Σωματείου, Κας Πέττα Αγγελικής και καταμετρήθηκαν οι ψήφοι.

Εγγεγραμμένα 573 μέλη
Ψήφισαν 230 μέλη
Έγκυρα ψηφοδέλτια 225
Άκυρα ψηφοδέλτια 05

ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1. Γρέκα Μαρία του Αντωνίου 124 ψ

2. Γρέκας Ιωάννης του Θεόδωρου 199

3. Κόκλας Γεώργιος του Ευσταθίου 18

4. Κοντόσταυλος Δημήτρης του Κωνσταντίνου 130

5. Μάνεσης-Καράμπας Ιωάννης-Διονύσιος του Σπυρίδων 95

6. Μαρίνος Νεκτάριος – Διονύσιος του Ιωάννη 25

7. Ορφανού Ιωάννα του Σωκράτη 145

8. Παντής Σταύρος του Ιωάννη 72

9. Παπαδάτου Φωτεινή του Διονυσίου 36

10. Σπίνος Ευστράτιος του Διονυσίου 58

11. Στεφανοπούλου Ιωάννα του Παύλου 44

ΕΛΑΒΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Βεντουρή Νίκη του Ιωάννη 59

2. Βυθούλκας Παναγιώτης του Κωνσταντίνου 102

3. Μαμφρέδα Άννα – Διονυσία του Γεωργίου 71

4. Τεμπονέρα Μαρία του Ιωάννη 84

Εκλέγονται για το Διοικητικό Συμβούλιο οι επτά (7) πρώτοι
υποψήφιοι, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί.
Εκλέγονται για την Ελεγκτική Επιτροπή οι τρείς (3) πρώτοι υποψήφιοι, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί.
Βάση καταστατικού , μέσα σε δεκαπέντε (15) μέρες το αργότερο από την εκλογή τους, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή συνέρχονται και συγκροτούνται σε σώμα.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ στο Διασυντονιστικό Όργανο συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων για τις κοινές δράσεις ενάντια στη “μνημονιακή” λαίλαπα


Ανακοίνωση 10.06.13

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, γιατί δεν κλήθηκε να συμμετέχει ως τριτοβάθμιος κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που εκπροσωπεί πάνω από το 15% των πολιτικών της χώρας που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν πλήξει με τον πιο βίαιο τρόπο, στο Διασυντονιστικό Όργανο Συνδικαλιστικών & Επιστημονικών Φορέων που θα αποφασίζει κοινές αντιδράσεις στη ¨μνημονιακή¨ λαίλαπα.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαμαρτύρεται σε όλους τους συμμετέχοντες συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς με πολλούς από τους οποίους η Ε.Σ.ΑμεΑ. από ιδρύσεως της έχει διαχρονική συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη.

Πέραν τούτου, ένα προς ένα τα δέκα σημεία που έτυχαν της ομόφωνης αποδοχής από τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων στο Διασυντονιστικό Όργανο αφορούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, οι οποίοι αποτελούν συστατικό κομμάτι του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας μας και είναι οι πρώτοι που έχουν υποστεί τις βίαιες μνημονιακές πολιτικές.

Είναι εκείνη η πληθυσμιακή ομάδα που συνδέεται με τη φτώχεια πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης, και είναι εκείνη η πληθυσμιακή ομάδα την οποία η ανεργία, η μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική πληγή της χώρας, έχει χτυπήσει με σφοδρότητα.

Επίσης, η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η οριζόντια διάχυση της διάστασης της αναπηρίας σε δράσεις και πολιτικές που αφορούν στο γενικό πληθυσμό (mainstreaming), είναι ο παράγων που επιφέρει την ουσιαστική διαφορά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, και επιπρόσθετα προάγει την δημοκρατία και τον πολιτισμό μιας κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή στις επόμενες συνεδριάσεις θα εξειδικευτούν τα δέκα σημεία κοινής δράσης και θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για κάθε θέμα όταν παρίσταται ανάγκη, η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση κοινή απόφαση για την επίσημη συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Διασυντονιστικό Όργανο.

Η συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ σε αυτό το Διασυντονιστικό που δρα ενιαία και συντονισμένα είναι αποφασιστικής σημασίας.

Από την κινητοποίηση των δυνάμεων που θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου το εναπομείναν κοινωνικό κράτος δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να λείπει το αναπηρικό κίνημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Βαρέα: Ποιες γυναίκες συνταξιοδοτούνται με 15ετία


Ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που ασφαλίζονται στα βαρέα να συνταξιοδοτηθούν ακόμη και με 15ετία σε ηλικίες 55, 56 και 57 ετών δίνει η νομοθετική διάταξη που προβλέπει ότι μπορούν να εξαγοράσουν μέχρι 1.200 ημέρες στα βαρέα και να κατοχυρώνουν τις ευνοϊκές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ακόμη και μετά το 2013.

Η δυνατότητα αυτή αφορά στις γυναίκες που εξακολουθούν να ασκούν επάγγελμα το οποίο έπαψε από την 1η/1/2012 να περιλαμβάνεται στη λίστα των «βαρέων και ανθυγιεινών» και τους λείπουν μέχρι 1.200 ημέρες για να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με 4.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων στα βαρέα πρέπει να είναι 3.600 ημέρες, για ασφαλισμένες μέχρι το 1992, και οι 3.375 ημέρες αντίστοιχα για όσες προασφαλίστηκαν μετά το 1993.

Αντίθετα οι μέχρι το 1992 ασφαλισμένες που συμπληρώνουν τις χρονικές προϋποθέσεις που απαιτούνται ως το 2012 μπορούν να αποχωρήσουν οποτεδήποτε από τα 55. Οι μετά το 1993 ασφαλισμένες με βαρέα συνταξιοδοτούνται στα 60-62.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για προφύλαξη του πληθυσμού λόγω υπέρβασης ορίων του όζοντος


Σταδιακή μείωση των τιμών, από το απόγευμα.

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, εξαιτίας της σημερινής υπέρβασης του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης της ατμόσφαιρας της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, σταδιακή μείωση των τιμών αναμένεται από το απόγευμα.

Ειδικότερα, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Για πρώτη φορά φέτος, στον σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων, στις 15.00, η τιμή του όζοντος ανήλθε στα 202 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 και το όριο συναγερμού τα 240.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπέκυψε η νοσοκόμα που της έριξαν οξύ στο πρόσωπο


Η οικογένειά της πιστεύει ότι έγινε στόχος επειδή ζήλευαν την πρόοδό της.

Η 24χρονη νοσοκόμα Preeti Rathi από την Ινδία υπέκυψε στα τραύματά της ένα μήνα μετά την επίθεση με οξύ που δέχτηκε στο πρόσωπο, ενώ περίμενε σε ένα σταθμό τρένου στη Μουμπάι μαζί με τον πατέρα της.

Η νεαρή γυναίκα είχε πάει στην πόλη μαζί με τον πατέρα της για να αναλάβει τη θέση της στρατιωτικής νοσοκόμας, έχοντας αναδειχθεί ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους υποψήφιους.

Η επίθεση έλαβε χώρα στις 2 του περασμένου Μαΐου και άφησε την 24χρονη Preeti τυφλή και παραμορφωμένη. Δε μπορούσε να μιλήσει καν και το σαββατοκύριακο άφησε την τελευταία της πνοή.





Ο άντρας που της επιτέθηκε φορούσε καπέλο και μαντήλι για να κρύψει το πρόσωπό του, όμως η οικογένειά της πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται κάποιος από τον φιλικό της κύκλο ή τους γείτονές της, οι οποίοι προσέλαβαν έναν «εκτελεστή».

«Πιστεύουμε ότι τη ζήλευαν για την πρόοδό της και για τη δουλειά που πήρε» είπε ο 57χρονος πατέρας της.

«Υπέφερε πολύ. Παραμορφώθηκε το πρόσωπό της και επηρεάστηκαν τα εσωτερικά της όργανα. Τα μάτια της καταστράφηκαν, μολύνθηκαν τα νεφρά και το συκώτι της και ζούσε με ανυπόφορους πόνους για πάνω από ένα μήνα. Έδωσε γενναία μάχη, αλλά τελικά υπέκυψε. Έπαθε καρδιακή προσβολή» είπε ακόμη.
Η οικογένειά της κάνει έκκληση στις αρχές να διαλευκάνουν την υπόθεση.



Διαβάστε περισσότερα...

Στον Καναδά 50 οικογένειες...


Μια καλύτερη τύχη μακριά από την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης αναζητούν εκατοντάδες Έλληνες, οι οποίοι έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση για μια επαγγελματική θέση στον μακρινό Καναδά.

Η ευκαιρία δόθηκε από την τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Μανιτόμπα του Καναδά, που σε συνεργασία με την Ελληνική Τοπική Πρωτοβουλία για Μετανάστες της Μανιτόμπα δημοσίευσε την πρόθεσή της να προσλάβει ειδικευόμενους εργαζομένους, ηλικίας 21-45 ετών, από τη Νότια Ευρώπη - Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Οι συνεντεύξεις. Και ήδη αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης της Μανιτόμπα και στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν τις συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που έχουν επιλεγεί.

Οπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης, οι συνεντεύξεις δεν είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό ή τα μέσα ενημέρωσης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, όπως διευκρινίζουν, να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των 75 Ελλήνων που θα πάρουν μέρος σε αυτές. Στόχος, πάντως, είναι να επιλεγούν τελικά 50 οικογένειες από την Ελλάδα.

Τα επαγγέλματα που ζητούν. Τεχνίτες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες αλλά και όσοι μπορούν να εργαστούν σε αγροκτήματα είναι οι ειδικότητες που κυρίως αναζητούν, χωρίς να αποκλείονται και άλλες ειδικότητες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Διακόπτουν τις εξετάσεις στα νεογέννητα"




Το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, είναι το μοναδικό κέντρο στη χώρα όπου πραγματοποιούνται οι πρώτες εξετάσεις των νεογέννητων παιδιών σε όλη την Ελλάδα, είτε σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά μαιευτήρια.

Το εν λόγω Ινστιτούτο, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Γκιργκινούδης στο enikos.gr, κινδυνεύει να διακόψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα ελέγχου των νεογέννητων λόγω υποχρηματοδότησης.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Γκιργκινούδης, πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούνται τις πρώτες 10-20 μέρες της ζωής του βρέφους, και σχετίζονται με ασθένειες από τις οποίες προκαλείται νοητική υστέρηση.

Μόνο το 2012, ελέγχθηκαν 102.000 νεογέννητα, 177 εκ των οποίων βρέθηκαν θετικά στα εν λόγω επικίνδυνα νοσήματα, αλλά ακριβώς επειδή διαγνώστηκαν έγκαιρα, σήμερα είναι μια χαρά στην υγεία τους.

«Σε όλες τις χώρες του κόσμου οφείλει το κράτος να ελέγχει τα νεογέννητα για κάποια βασικά νοσήματα. Και σε όλες τις χώρες Ευρώπης γίνεται δωρεάν» τονίζει ο κ. Γκιργκινούδης, ενώ σημειώνει ότι η μόνη απάντηση που έχουν λάβει μέχρι στιγμής από το υπουργείο Υγείας, είναι ότι κάποια στιγμή, θα γίνει δεκτός ο Διοικητής του Ινστιτούτου.

Ακούστε το ηχητικό:



Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικό πρόγραμμα για την ανεργία ζητά η Δ. Μακεδονία


Πρωτιά στους νέους χωρίς δουλειά στις περιφέρειες της Ε.Ε.

Την εκπόνηση και υλοποίηση ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία καθώς και θεσμικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ζητά από το υπουργείο Εργασίας η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής παραθέτει τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Δυτική Μακεδονία παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα.

Παράλληλα η Δυτική Μακεδονία είναι η πρώτη περιφέρεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την ανεργία των νέων ηλικίας έως 25 ετών (με 72,5%), η πέμπτη στην Ευρώπη ως προς τα συνολικά ποσοστά ανεργίας (με 29,9), η δεύτερη ως προς την ανεργία των γυναικών (με 36,8%) και η ένατη ως προς την ανεργία των ανδρών (με 25,1%).

«Η κατάσταση είναι εφιαλτική. Τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται καθημερινά σε έναν τόπο που αντιμετωπίζεται ως "Περιφέρεια μετάβασης" και θεωρείται πλούσιος επειδή παράγει τα δύο τρίτα της ενέργειας της χώρας. Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο ποσοστό των οικονομικών των νοικοκυριών δαπανάται για θέρμανση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το χειμώνα ενώ οι γειτονικές οικονομίες της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ λειτουργούν ανταγωνιστικά στην τοπική αγορά» τονίζει ο κ. Δακής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την παρούσα ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητά συνάντηση με τον υπουργό για να αναζητηθούν ρεαλιστικοί τρόποι και αποτελεσματικές πρακτικές κυρίως στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων και της δρομολόγησης ευρωπαϊκών στοχευμένων πρωτοβουλιών.



Διαβάστε περισσότερα...

"Επικίνδυνα φίλτρα αιμοκάθαρσης"


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προμηθεύεται φθηνά, ακατάλληλα και επικίνδυνα φίλτρα αιμοκάθαρσης, εξαιτίας των περιορισμένων οικονομικών του δυνατοτήτων.
Ο Χρήστος Καραγκιόζης, σημειώνει επίσης, ότι ασθενείς που υποβάλλονται σε Περιτοναϊκή κάθαρση μετακινούνται από τη μονάδα σε Παθολογική κλινική.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι προβλέπει η διάταξη για τον πλασματικό χρόνο


Έως τρία χρόνια μπορούν να αναγνωρίσουν ως πλασματικό χρόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο που περιλήφθηκε στις συμπληρωματικές διατάξεις για το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η διάταξη, που αφορά την αναγνώριση πλασματικού χρόνου, αναφέρει:

1. Οι υπάλληλοι της υποπαραγράφου Ζ.2.1 του ν. 4093/2012, οι οποίοι συνταξιοδοτούνται με βάση τις συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και τίθενται σε διαθεσιμότητα, μπορούν είτε να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο, που δεν θα υπερβαίνει τα τρία έτη και έως τη συμπλήρωση των κατά περίπτωση απαιτούμενων προϋποθέσεων για την άμεση καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης, μερίσματος και εφάπαξ βοηθήματος από το Δημόσιο και τους αντίστοιχους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είτε να εισπράξουν τις αποδοχές διαθεσιμότητας έως τη λήξη αυτής και να αναγνωρίσουν πλασματικό χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο έτη, εφόσον υποβάλουν αίτηση παραίτησης από την Υπηρεσία, εντός ενός μηνός από την ημερομηνία που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

2. Για την αναγνώριση του ανωτέρω χρόνου δεν λαμβάνονται υπόψη, όσον αφορά την κύρια σύνταξη, οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 17 του ν. 3865/2010 (Α 120) και όσον αφορά την επικουρική σύνταξη, οι διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 3996/2011, όπως ισχύουν.

3. Ο ανωτέρω πλασματικός χρόνος λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κύρια και επικουρική σύνταξη, μέρισμα και εφάπαξ βοήθημα.

4. Για την αναγνώριση του εν λόγω χρόνου, κατά το μέρος που αφορά την κύρια σύνταξη του Δημοσίου, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του δευτέρου και τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 2084/1992 (Α 165), και κατά το μέρος που αφορά την επικουρική σύνταξη, το μέρισμα και το εφάπαξ βοήθημα των αντιστοίχων φορέων, καταβάλλονται εκ μέρους του ασφαλισμένου υπαλλήλου οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη. Οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί των συνταξίμων αποδοχών, όπως αυτές ισχύουν κατά περίπτωση, λαμβανομένων υπόψη και των διατάξεων της παρ. α' της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4024/2011.



Διαβάστε περισσότερα...

"Σήμα κινδύνου" για τις φυλακές Β.Ελλάδος


'Σήμα κινδύνου' για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της Βορείου Ελλάδος, λόγω του υπερπληθυσμού των εγκλείστων, εκπέμπει, με έγγραφο, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης. Απευθύνει δε δραματική έκκληση προς τον υπουργό να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση στο «οξύτατο πρόβλημα» που έχει διαμορφωθεί με τις ελλείψεις σε χώρους κράτησης.

Θέλοντας να επισημάνει το μέγεθος του προβλήματος, ο εισαγγελέας Εφετών προειδοποιεί για «άμεσο κίνδυνο μη εκτέλεσης εισαγγελικών παραγγελιών κράτησης», λόγω πραγματικής αδυναμίας των φυλακών να υποδεχτούν άλλους κρατούμενους, αλλά και για κίνδυνο εκδήλωσης «ταραχών και εξεγέρσεων στους χώρους κράτησης».

Αφορμή για την επιστολή του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού αποτέλεσαν αναφορές τόσο του διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης όσο και κρατουμένων στις φυλακές Διαβατών. Στις τελευταίες, ο αριθμός των κρατουμένων προσεγγίζει τους 600, ενώ ο προβλεπόμενος αριθμός κράτησης περιορίζεται στους 350.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Μεταγωγών και τα αστυνομικά τμήματα γενικότερα, όπου κρατούνται υπόδικοι και κατάδικοι, ο Π. Γιαννάκης κάνει λόγο για «απαράδεκτες» συνθήκες κράτησης, που δεν συνάδουν προς τις πολιτισμικές αρχές της χώρας μας και στα ελάχιστα ανεκτά όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης. Όπως τονίζει, στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης κρατούνται πάνω από 400 υπόδικοι και κατάδικοι.

Επισημαίνει, εξάλλου, την ανάγκη να ληφθούν άμεσες ενέργειες από το υπουργείο προκειμένου να λειτουργήσουν οι δύο νέες πτέρυγες των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, δυναμικότητας 120 θέσεων η καθεμία, που, όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, παραμένουν εκτός λειτουργίας για λόγους μη αντιληπτούς. «Είναι αδιανόητο να γίνεται επίκληση της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, για τη μη πρόσληψη είκοσι σωφρονιστικών υπαλλήλων που θα έλυνε άμεσα το πρόβλημα και αντ' αυτού η Πολιτεία νομοθετώντας να 'εφευρίσκει τρόπους αποσυμφόρησης' των φυλακών», τονίζεται στο έγγραφο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η καταβολή αναπηρικών συντάξεων


Παρατείνεται για έξι μήνες η καταβολή της αναπηρικής σύνταξης σε όσους δικαιούχους του ΟΓΑ έχει διακοπεί μέχρι τις 30 Απριλίου, λόγω της καθυστέρησης των (Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) να τις επανεξετάσουν.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η σύνταξη θα επαναχορηγηθεί από την 1η Ιουλίου, εφόσον εκκρεμεί η υπόθεσή τους στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων.

Οι 5.200 συνταξιούχοι προσωρινά ανάπηροι θα λάβουν την 1η Ιουλίου συντάξεις τριών μηνών (Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2013). Για τους επόμενους μήνες η πληρωμή θα γίνεται ανά μήνα μέχρι τη συμπλήρωση του εξαμήνου.

Σε όσους συνταξιούχους διακοπεί η σύνταξη και μετά τις 30 Απριλίου, θα παρατείνεται η σύνταξη αναπηρίας για άλλους έξι μήνες μέχρι να βγει η απόφαση από τα ΚΕΠΑ.

Όπως διευκρινίζεται, στη ρύθμιση υπάγονται μόνο οι συνταξιούχοι αναπηρίας και όχι οι επιδοματούχοι (προσωρινά παραπληγικοί ή τυφλοί).

Τονίζεται τέλος, πως αν μετά την γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό από αυτό που είχαν αρχικά, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συνταξιοδοτικές παροχές αναζητούνται άτοκα διά συμψηφισμού με μηνιαία παρακράτηση 20% από τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ΣτΕ δικαίωσε του εποχικούς πυροσβέστες


Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την πρόσληψη 1.578 εποχικών πυροσβεστών πεντάμηνης θητείας από τον πίνακα επιτυχόντων του 2003.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι από τους δικαστές ότι η συνεχιζόμενη πρόσληψη στο μέλλον εποχικών πυροσβεστών από τον επίμαχο πίνακα θα δημιουργήσει ζήτημα νομιμότητας.

Μετά από αυτή την απόφαση, μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης των 1.578 εποχικών πυροσβεστών.

Η πρόσληψη των εποχικών θα επιβαρύνει κατά 11.334.917 ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013, όπως επίσης με το ίδιο ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και των δυο επόμενων ετών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύνταξη στο ΙΚΑ από 50-58 ετών


Παράθυρο για σύνταξη από το ΙΚΑ με ευνοϊκές προϋποθέσεις και σε ηλικίες από 50 μέχρι 58 ετών "ανοίγουν" για περίπου 400.000 ασφαλισμένους, γυναίκες αλλά και άνδρες, τα μυστικά της κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τις προϋποθέσεις των ετών 2010,2011 και 2012, οι οποίες ψηφίστηκαν και διατηρούνται σε ισχύ διευκολύνοντας την έξοδο προς τη σύνταξη εκατοντάδων χιλιάδων μισθωτών.

Τα παράθυρα για σύνταξη πολύ πριν από τα 62 ή τα 67 μπορεί να αξιοποιήσουν τουλάχιστον 5 μεγάλες κατηγορίες -παλαιών μέχρι 1992- ασφαλισμένων στο ΙΚΑ.

Πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση:












Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν εγγραφής σε παιδικούς σταθμούς


Πάνω από τις 120 χιλιάδες οι αιτήσεις
.
Το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο προβλέπει ότι χιλιάδες εργαζόμενες και άνεργες μητέρες έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, θα συνεχιστεί και την ερχόμενη σχολική χρονιά 2013-2014.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ήδη έχουν εξασφαλιστεί 150 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 60.000 αιτήσεις, ενώ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητά επιπλέον κονδύλια, ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων ώστε να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις, που αναμένεται να φτάσουν - ή και να ξεπεράσουν - τις 120.000.


Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία Καλαμάτας


Τραγικές οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ξεπερνούν το 35% των προβλεπόμενων θέσεων από τα νέα οργανογράμματα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, πρόεδρος των ειδικευμένων νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας. Ως συνέπεια, «τα προγράμματα εφημεριών απέχουν πολύ από το να είναι ασφαλή».

Οι πιο πάνω επισημάνσεις έγιναν από τον Μ. Μάκαρη σε ομιλία του, στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσαν το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νομού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει την χειρότερη κοινωνικο-οικονομική κρίση από το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Σε αυτά τα 5 χρόνια σχεδόν το 1/4 του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) χάθηκε ενώ η ανεργία κλιμακώθηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα (από 8% το 2008 στο σχεδόν 30% το 2013). Αυτή η οικονομική κρίση επηρέασε δυσμενώς τόσο το επίπεδο υγείας του πληθυσμού όσο και το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.

Καταρχάς η ίδια η οικονομική κρίση έχει σοβαρότατες άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία. Η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια και η απώλεια εισοδήματος, οδηγεί σε μια σειρά ψυχικών και σωματικών παθήσεων. Μια σειρά από μελέτες αποδεικνύουν ότι την εποχή της κρίσης υπάρχει αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης, των αυτοκτονιών αλλά και των οργανικών νοσημάτων που σχετίζονται με το stress όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η πρόσφατη μελέτη με την αύξηση των εμφραγμάτων στη Μεσσηνία την εποχή της οικονομικής κρίσης, που παρουσιάσαμε στο αμερικανικό συνέδριο καρδιολογίας στο Σαν Φραντσίσκο, έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έλαβε εξέχουσα θέση σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, η μελέτη αυτή διαβάστηκε από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και κοινοποιήθηκε σε εκατοντάδες διεθνή sites και blogs».


Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παράπονο του Αμπιντάλ


Ήθελε να μείνει στην Μπαρτσελόνα ο Γάλλος.

Είναι ένας από τους νικητές της ζωής και παράδειγμα για όλους μας, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο του ήπατος μετά από πολύμηνη μάχη και να πατήσει ξανά το χορτάρι του γηπέδου.

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, μετά την αποθεραπεία του, θέλει να επιστρέψει στην ενεργό δράση ως πρωταγωνιστής, ελπίζοντας πως το πρόβλημα της υγείας του αποτελεί, πλέον, παρελθόν. Αυτό προκύπτει από όσα είπε στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», όπου φάνηκε και το παράπονό του προς την Μπαρτσελόνα, η διοίκηση της οποίας δεν του ανανέωσε το συμβόλαιο.
Το παράπονο του Αμπιντάλ

«Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι τα 35 μου. Περιμένω την συγκατάθεση των γιατρών, οι οποίοι θα με συμβουλέψουν και θα μου δώσουν την άδεια να συνεχίσω. Νιώθω πως όλα θα πάνε καλά, αφού αισθάνομαι δυνατός και υγιής. Δεν νομίζω πως έφτασε η ώρα να αποσυρθώ», είπε αρχικά ο Γάλλος αμυντικός.

Αν οι γιατροί αποφανθούν πως ο Αμπιντάλ μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του, τότε ο Γάλλος είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει ομάδα, αφού η Μπαρτσελόνα δεν του κατέθεσε πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του και είναι ελεύθερος. «Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο να μου προσφέρουν συμβόλαιο. Υπήρχε ο φόβος πως θα μπορούσε να μου συμβεί κάτι κακό. Δεν θέλησαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω εγώ. Λυπάμαι για τη στάση τους, αφού περίμενα κάτι διαφορετικό», ήταν το παράπονο του Ερίκ Αμπιντάλ.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τα παιδιά δεν χάνουν το δικαίωμα των μετεγγραφών»


Αρβανιτόπουλος: Η κυβέρνηση αναγκάστηκε και πήρε σοβαρές αποφάσεις.

Για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι στα πρότυπα σχολεία εξετάσεις θα γίνονται από το δημοτικό στο γυμνάσιο και από το γυμνάσιο στο λύκειο. «Αυτό ήταν νομοθετημένο. Έπρεπε να εφαρμοστεί και νομίζω η ενίσχυση των προτύπων δημόσιων σχολείων είναι μια πολύ σημαντική τομή στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα καλά πρότυπα σχολειά είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των μετεγγραφών δίνοντας την είδηση ότι από Σεπτέμβρη θα μετεγγραφούν και οι εισακτέοι του 2011 «Τα παιδιά δεν χάνουν το δικαίωμα των μετεγγραφών. Έληξε μέσα στον Απρίλιο η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Αυτοί που θα μετεγγραφούν, θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβρη αλλά και για τους εισακτέους του 2011».

Είπε ακόμη ότι μέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το φοιτητικό επίδομα και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μείωση από έξι μαθήματα σε 4 στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι η επιστράτευση στους καθηγητές ήταν η μοναδική λύση ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει κανέναν καθηγητή.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε όμως και σε μια σειρά γενικών ζητημάτων λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε και πήρε σοβαρές αποφάσεις αλλά «τώρα βγαίνουμε στο ξέφωτο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τα πράγματα και εδραιώνεται η πρωτοπορία της Νέας Δημοκρατίας». Σχολίασε όμως και την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία δεν προτείνει τίποτα. Μόνο κατακρίνει, όπως είπε.





Διαβάστε περισσότερα...

Πακέτο κινήτρων για αποχώρηση από το Δημόσιο


Θα αφορά όσους υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σχέδιο οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να πετύχει το στόχο ων αποχωρήσεων έως το τέλος του έτους.

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που θα παρουσιαστούν στην τρόικα η οποία κάνει φύλλο και φτερό τα σχέδια του υπουργείου και περιμένει αποτελέσματα μέσα στον Ιούνιο.

Το πακέτο κινήτρων αλλά και αντικινήτρων για την εθελούσια έξοδο υπαλλήλων θα αφορά όσους υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και βρίσκονται τρία χρόνια πριν τη θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», μεταξύ των κινήτρων που θα δοθούν είναι η οικειοθελείς αποχώρηση με την είσπραξη του συνόλου της προβλεπόμενης αποζημίωσης ή την εξαγορά πλασματικών συντάξιμων ετών, αντί αποζημίωσης.

Υπό επεξεργασία είναι αν το ποσό της σύνταξης θα υπολογίζεται σύμφωνα με τον μισθό που ελάμβαναν οι υπάλληλοι πριν τη διαθεσιμότητα ή όχι.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι 400.000 που παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ


Πέντε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Να βγουν στη σύνταξη από τα 50 έως τα 58 έτη μπορούν 400.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο τα μυστικά της κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με τις προϋποθέσεις των ετών 2010, 2011 και 2012 διευκολύνουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους να πάρουν νωρίτερα σύνταξη.

Ειδικότερα πέντε μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων μπορούν να αξιοποιήσουν τα παραθυράκια και να πάρουν σύνταξη νωρίτερα. Αυτές είναι:

-Γυναίκες που το 2010 είχαν κλείσει τα 55 έτη και είχαν 4.500 ένσημα.

Μπορούν να φύγουν με μειωμένη σύνταξη στα 55 ή με πλήρη στα 60.

Για παράδειγμα ιδιωτική υπάλληλος ηλικίας 58 ετών το 2012 με 6.000 μέρες ασφάλισης μπορεί να συνταξιοδοτηθεί άμεσα με μειωμένη σύνταξη, αρκεί να έχει 100 ένσημα κατ έτος την 5ετία που προηγείται του έτους που υποβάλλει την αίτηση.

-Μητέρες που είχαν ανήλικο παιδί και συμπλήρωσαν 5.500 ημέρες ασφάλισης έως το 2012. Οι γυναίκες αυτές κατοχυρώνουν σύνταξη από τα 50 έτη.

-Άντρες και γυναίκες με 10.500 ένσημα και 7.500 βαρέα. Αφορά όσους δεν έχασαν καμία μέρα ασφάλισης από τότε που άρχισαν να εργάζονται.

Μπορούν να πάρουν στα 53 έτη μειωμένη σύνταξη και στα 55 πλήρης. Μάλιστα αν έχουν τα 7.500 βαρέα μπορούν να εξαγοράσουν τα υπόλοιπα.

-Άντρες και γυναίκες με κοινή ασφάλιση που κατοχυρώνουν 10.500 ένσημα έως το 2012. Μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ στα 58-59 έτη με αναγνώριση πλασματικού χρόνου.

-Γυναίκες που συμπληρώνουν 33,3 έτη ασφάλισης. Κατοχυρώνουν τις προϋποθέσεις για σύνταξη στα 55 έτη ή στα 56 και πλήρη σύνταξη στα 57.



Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες ανάπηροι στις λίστες αναμονής


Διαδήλωση ΑμεΑ στην Πάτρα.

Βγαίνουν στον δρόμο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και φωνάζουν δεν πάει άλλο. Διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία που υπάρχει για τη μακροχρόνια αναμονή στις λίστες των ΚΕΠΑ και στη Δυτική Ελλάδα, τη διακοπή ασφαλιστικών επιδομάτων, προνοιακών επιδομάτων και τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων αναπηρίας.

Η κατάσταση γίνεται τραγική για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Σήμερα το πρωί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην Πάτρα, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ομοσπονδία αναφέρει:
«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων υπό το βάρος της απαράδεκτης κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, την μακροχρόνια αναμονή που υπάρχει προκειμένου να επανεξεταστούν με όλες τις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει (διακοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προνοιακών επιδομάτων κλπ) καθώς και την συνεχόμενη καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας που παρατηρείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο καλεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας».


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 3.500 εποχικών υπαλλήλων από τη ΔΕΗ


Με οκτάμηνες συμβάσεις.

Σε άμεση πρόσληψη 3.500 εποχικών υπαλλήλων προχωρά η ΔΕΗ για να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες σε όλες τις μονάδες που διαθέτει η χώρα.

Το αίτημα βρίσκεται ήδη προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και μόλις πάρει το πράσινο φως και από το ΑΣΕΠ θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι προκηρύξεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών και όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν σε εργοστάσια, λιγνιτωρυχεία, σταθμούς παραγωγής, υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ προβλέπονται και διοικητικές θέσεις για τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Οι περισσότερες θέσεις αφορούν τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), μεταξύ άλλων ηλεκτροτεχνικούς δικτύων, τεχνικούς ορυχείων, μηχανοτεχνικούς εγκαταστάσεων και εξοπλισμού-ηλεκτροξυγονοκολλητές.

Εκτός από τα απαιτούμενα ανά ειδικότητα πτυχία σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτούνται και ειδικές άδειες.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για το λουκέτο στο ΙΚΑ Αμφιάλης


Για οξύ κοινωνικό πρόβλημα κάνει λόγο ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη, έξω από το ΙΚΑ Αμφιάλης, έχουν προχωρήσει από το πρωί κάτοικοι του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος, να μεταφέρει τις διοικητικές υπηρεσίες του σε άλλη περιοχή, αψηφώντας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου, τις παρενέργειες στη ζωή των πολιτών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Οικονομάκη, απο το ΙΚΑ Αμφιάλης εξυπηρετούνται 200.000 πολίτες του δήμου, ωστόσο με τη συγκεκριμένη απόφαση οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, χρειάζονται δύο συγκοινωνίες για να εξυπηρετηθούν και θα είναι αναγκασμένοι να περάσουν πρώτα από άλλο δήμο.

«Ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων για να ανατρέψουμε την απαράδεκτη απόφαση, η οποία κλείνει το ΙΚΑ Αμφιάλης. Μια απόφαση η οποία πρόκειται να δημιουργήσει οξύ κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή μας», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.



Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα-κλεψύδρα


Ξυπνάει και κοιμάται αγκαλιά με τον κορσέ.

Για τους περισσότερους ανθρώπους η λεπτή μέση είναι αποτέλεσμα προσεκτικής δίαιτας και άσκησης. Δεν ισχύει το ίδιο για την 24χρονη Michele Kobke. Η νεαρή από το Βερολίνο μίκρυνε τη μέση της από τα 64 στα 40 εκατοστά, φορώντας κορσέ κάθε μέρα τα τελευταία τρία χρόνια. Ακόμα και στον ύπνο της.

Παρότι έχει πλέον μέση μικρότερη ακόμα κι από κάποια μοντέλα, η νεαρή Γερμανίδα λέει πως ελπίζει να «συρρικνωθεί» ακόμα περισσότερο με στόχο να αποκτήσει μέση 38 εκατοστά.

Όσο μικρή κι αν είναι η μέση της Kobke, το ρεκόρ το κατέχει η Αμερικανίδα Cathie Jung με μέση 38 εκατοστών.

Συγκριτικά, η μέση Βρετανίδα, αναφέρει η Daily Mail, έχει μέση 84,9 εκατοστών κατά μέσο όρο, που αντιστοιχεί σε μέγεθος 14 στα ρούχα.

Ωστόσο οι γιατροί επισημαίνουν πως η μέση άνω των 80 εκατοστών μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, μεταξύ άλλων σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως σχεδόν το 57% των Βρετανίδων έχουν μεγαλύτερη μέση από το όριο υγείας που θέτουν οι ειδικοί.

Η ίδια η Kobke πιστεύει πάντως πως έχει την τέλεια θηλυκή φιγούρα.

Το πριν και το μετά


Η Michele σήμερα













Διαβάστε περισσότερα...

Άρση της κατάσχεσης του σπιτιού πέτυχαν οι κάτοικοι του Περάματος


Σταματά η διαδικασία από την ΕΥΔΑΠ.

Την άρση της κατάσχεσης οικίας, για αρχικό χρέος 735 ευρώ, κατάφερε να πετύχει η επιτροπή κατοίκων του Περάματος.

Κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, ζητώντας από την Επιχείρηση να μην προχωρήσει στην κατάσχεση.

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει διακανονισμός με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και αύριο θα σταλεί συνεργείο για να αποκατασταθεί η υδροδότηση στην οικία.


Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook βλάπτει την ερωτική ζωή


Αυξάνει τους τσακωμούς, την απιστία και τους χωρισμούς!

Το Facebook κάνει καλό στην κοινωνική ζωή, αλλά όχι κατ' ανάγκη και στην ερωτική. Η υπερβολική χρήση του κοινωνικού δικτύου μπορεί να κάνει σοβαρή -έως ανεπανόρθωτη- ζημιά στις σχέσεις μερικών ζευγαριών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μεν φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν, όμως παράλληλα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά για μια σχέση ή ένα γάμο.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίου του Μισούρι και της Χαβάης, με επικεφαλής τον δρα Ράσελ Κλέιτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κυβερνοψυχολογίας, συμπεριφοράς και κοινωνικής δικτύωσης «Journal of Cuberpsychology, Behavior and Social Networking», προσέγγισαν χρήστες του Facebook ηλικίας 18 έως 82 ετών και τους ζήτησαν να αναφέρουν πόσο συχνά χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο και σε ποιο βαθμό προκαλούνται συγκρούσεις με τους νυν ή τους πρώην συντρόφους τους εξαιτίας της ενασχόλησής τους με το Facebook.

Η έρευνα έδειξε ότι όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, τσακωμών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου. Όπως είπε ο Κλέιτον, όσο πιο πολύ κάποιος χρησιμοποιεί το Facebook, τόσο συχνότερα μπαίνει στον πειρασμό να παρακολουθεί κρυφά τις ηλεκτρονικές (και λοιπές) δραστηριότητες του/της συντρόφου του στο διαδίκτυο, πράγμα που αυξάνει το βαθμό ζήλιας. Η ζήλια, με τη σειρά της, ανοίγει το δρόμο για προστριβές στο ζευγάρι.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συχνοί χρήστες του Facebook είναι πιθανότερο να έρχονται σε online επαφές με πρώην συντρόφους τους, γεγονός που διευκολύνει την αναζωογόνηση μιας παλαιότερης ερωτικής σχέσης και την απιστία (συναισθηματική ή και πραγματική) απέναντι στον/στην τωρινό σύντροφο.

Όπως ανέφερε ο Κλέιτον, αυτή η απειλή είναι πιο υπαρκτή για τα νέα ζευγάρια που δεν έχουν ακόμα κλείσει τρία χρόνια σχέσης. «Αυτό δείχνει πως το Facebook είναι δυνητική απειλή για τις σχέσεις που δεν έχουν πλήρως ωριμάσει», τόνισε και συνέστησε στα «φρέσκα» ζευγάρια να μην περνάνε ατελείωτες ώρες στο κοινωνικό δίκτυο (και τους πειρασμούς του). «Ο περιορισμός της χρήσης του Facebook σε λελογισμένα και υγιή επίπεδα μπορεί να μειώσει τις συγκρούσεις ιδίως στα νέα ζευγάρια, όπου ακόμα ο ένας μαθαίνει τον άλλο», πρόσθεσε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα δικαστήρια 42χρονος εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών


Κατηγορείται για ασέλγεια, αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκου.

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται σήμερα η υπόθεση του 42χρονου εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών από τον Πύργο που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου, για πορνογραφία ανηλίκου και αποπλάνηση. Η υπόθεση εκδικάζεται στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμαλιάδας.

Η υπόθεση από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει σάλο με θύμα μια ανήλικη κοπέλα που κατάφερε να αποκαλύψει στους γονείς της και να καταφύγουν αυτοί στην Αστυνομία τα όσα φέρεται να έζησε σε ηλικία 14 ετών, περίπου πριν από τρία χρόνια.

Με εισαγγελική εντολή είχαν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σκληροί δίσκοι ώστε να διερευνηθούν και τελευταία είχε γίνει γνωστό πως εκεί υπήρχε μεγάλος αριθμός βίντεο με πορνογραφικό υλικό, το οποίο και ερευνήθηκε περαιτέρω. Ο 42χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος παρά τους ισχυρισμούς του για την αθωότητά του.


Πηγή: ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...