Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ο Οικονόμου για τις στρατιωτικές αναπηρικές συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέτει ερώτημα, αναφορικά με την αποκατάσταση των στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων και επανεξέταση του δικαιώματος κληρονομικής χρήσης περιπτέρου από τις χήρες όσων δικαιούνταν άδεια περιπτέρου.

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν συνάντησής μου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών, Υπαξιωματικών – Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης θεωρώ ότι η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει ορισμένα από τα αιτήματά τους και να αποκαταστήσει τις αδικίες που προκλήθηκαν από τους Νόμους 4093/12-11-2012 και 4111/25-1-2013. Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι το δημοσιονομικό όφελος που δημιουργείται από την περικοπή των πενιχρών στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων μέχρι και 20% είναι ασήμαντο και μπορεί να εξοικονομηθεί από άλλες πηγές. Οι δυσκολίες επιβίωσης αυτών των συνανθρώπων μας που απέκτησαν κάποια μικρή ή μεγάλη αναπηρία υπηρετώντας την πατρίδα, καθιστούν υποχρέωση μας να σταθούμε αρωγοί δίπλα τους και δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους χωρίς μάλιστα να υπηρετείται ουσιαστικά ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Επίσης η ρύθμιση που απαγορεύει πλέον την κληρονομική μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας περιπτέρου από τους δικαιούχους στρατιωτικούς ανάπηρους στις συζύγους τους όταν αυτοί αποβιώνουν είναι τουλάχιστον παράλογη και απάνθρωπη. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα περίπτερα είναι το μοναδικό μέσω βιοπορισμού αυτών των οικογενειών και δεν μπορούμε να παίρνουμε πίσω τις άδειες όταν αποβιώνει ο φυσικός δικαιούχος οδηγώντας την οικογένειά του υποχρεωτικά στην εξαθλίωση.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
Προτίθεστε να ικανοποιήσετε τα δύο αυτά δίκαια και ανθρώπινα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών, Υπαξιωματικών – Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης, δηλαδή την εξαίρεση από τις περικοπές των πενιχρών στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων και να επιτρέψετε την μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας που δόθηκε σε αυτή την κατηγορία των αναπήρων στις συζύγους τους όταν αυτοί αποβιώνουν και κατόπιν να επιστρέφεται στο δημόσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.