Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τοποθεσίες που ενέπνευσαν τα κινούμενα σχέδια της Disney


Όταν η πραγματικότητα γίνεται… παραμύθι.

Όταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα… ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν η πραγματικότητα γίνεται… παραμύθι.

Τα κινούμενα σχέδια της Disney παρότι αποτελούν παιδικά παραμύθια, στον πυρήνα τους φέρουν πάντα μια πτυχή της πραγματικότητας, είτε πρόκειται για τα ηθικά διδάγματα που μεταδίδουν, είτε για τις δοκιμασίες και τους θριάμβους των χαρακτήρων τους, είτε για… τις τοποθεσίες που αναπαριστούν.

Οι δημιουργοί τους άλλωστε φροντίζουν να μεταφέρουν στους φανταστικούς ψηφιακούς κόσμους σκηνές εμπνευσμένες από την πραγματική ζωή μέσα από διάφορα ιστορικά κάστρα και μοναδικά, παρθένα, φυσικά τοπία.

Όπως αυτά που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

1. «Frozen» - Hotel de Glace, Κεμπέκ - Καναδάς



Θα θέλατε να χτίζετε ένα παγωμένο κάστρο… κάθε μήνα; Αυτό κάνουν τα 60 δυνατά μέλη της ομάδας του ξενοδοχείου Hotel de Glace στο Κεμπέκ του Καναδά, προκειμένου να διατηρήσουν το μοναδικό αυτό κατάλυμα. Ο σκηνοθέτης του κινουμένου σχεδίου Frozen, Chris Buck, εμπνεύστηκε από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη δημιουργία του παγωμένου κάστρου, διαμένοντας ο ίδιος σε αυτό στο πλαίσιο της έρευνάς του πέντε χρόνια πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

 


2. «Tangled» - Mont Saint-Michel, Νορμανδία - Γαλλία


Για την αναβαθμισμένη εκδοχή της ιστορίας της Ραπουνζέλ, η Disney χρησιμοποίησε ως έμπνευση το οχυρωμένο χωριό του νησιού-κάστρου Mont Saint-Michel στη Νορμανδία της Γαλλίας.


3. «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» - India Jungle Tours - Ινδία


Η ιστορία του Μόγλη, που μεγάλωσε στη ζούγκλα με μια αγέλη λύκων και με φίλους του τον πάνθηρα Bagheera και την αρκούδα Baloo, θα μπορούσε άνετα να έχει πάρει σκηνές από αυτές που συναντά κανείς στο πλαίσιο μιας περιήγησης με την India Jungle Tours.


4. «Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια» - Μάτσου Πίκτσου - Περού


Το βασίλειο του αυτοκράτορας και του λάμα Kusco αποτελεί μια αναπαράσταση από τα ερείπια ενός από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς στον κόσμο: το Μάτσου Πίτσου.


5. «Up» - Angel’s Falls - Βενεζουέλα


Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες πέφτουν από ύψος 979 μέτρων και είναι ορατοί από απόσταση 200 μέτρων. Βρίσκονται στο εθνικό πάρκο Canaima της Βενεζουέλας.

 


6. «Ψάχνοντας το Νέμο» - Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος - Αυστραλία



Το δημοφιλές κινούμενο σχέδιο της Disney με το ψαράκι Nemo άντλησε την έμπνευσή του από το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο –ένα από τα επτά φυσικά θαύματα στον κόσμο.


7. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» - Chateau de Chambord, Loire Valley - Γαλλία


Το αναγεννησιακού στιλ κάστρο Chateau de Chambord στην κοιλάδα Loire της Γαλλίας αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του παλατιού στο κλασικό φιλμ της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

 


8. «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» - Serengeti - Κένυα


Εικόνες από το εθνικό πάρκο Σερενγκέτι της Κένυας, με τις ακακίες και την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, «ζωντάνεψαν» μέσα από την αγαπημένη ταινία της Disney.


9. «Η ωραία κοιμωμένη» - Neuschwanstein Castle - Γερμανία


Το περίφημο κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία εκτός από «πρωταγωνιστής» στην ταινία «Ωραία Κοιμωμένη» έχει γίνει και το σύμβολο της Disney στα θεματικά πάρκα της εταιρείας.


10. «Αλαντίν» - Taj Mahal - Ινδία



Το Τατζ Μαχάλ αποτελεί ένα μνημείο-ορόσημο της Ινδίας. Το μαυσωλείο αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του σπιτιού ενός από τους χαρακτήρες της ταινίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί ο χρόνος περνά πιο γρήγορα όταν επιστρέφουμε από διακοπές


Η επιστήμη λύνει το μυστήριο.

Έχετε νιώσει ποτέ ότι το ταξίδι της επιστροφής σας στο σπίτι, μετά από διακοπές, είναι πιο σύντομο απ’ ό,τι αυτό που κάνατε για να φτάσετε στον προορισμό σας αρχικά;

Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι άνθρωποι δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με την αντίληψη του χρόνου, ειδικά σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα χρονικά διαστήματα και μπορούν να επηρεαστούν από άλλα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους.

Όλα αυτά, στη συνέχεια, οδηγούν σε ένα περίεργο «φαινόμενο ταξιδιού της επιστροφής », στο οποίο η διαδρομή μετάβασης μάς φαίνεται απείρως μεγαλύτερη από το ταξίδι επιστροφής -ακόμα κι αν είναι ακριβώς το ίδιο.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, ερευνητές βρήκαν αποδείξεις για το φαινόμενο αυτό, τις οποίες μπορεί να αναγνωρίσει κανείς ως εκείνο το συναίσθημα κατά τη διάρκεια των διακοπών… ότι τελειώνουν πολύ γρήγορα.

Όταν επισκέπτεται κανείς ένα άγνωστο μέρος και επιστρέφει απ' αυτό, το ταξίδι της επιστροφής μοιάζει να διαρκεί λιγότερο παρότι διανύει κανείς ακριβώς τις ίδιες αποστάσεις.

Για ποιο λόγο όμως συμβαίνει αυτό;

Ερευνητές στην Ιαπωνία προσπάθησαν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα αυτό, βάζοντας μερικούς ανθρώπους σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό, όπου παρακολούθησαν μια 20λεπτη ταινία που έδειχνε έναν κάμεραμαν να περπατά σε μια πόλη.

Επίσης, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν κάθε πότε πίστευαν ότι είχαν περάσει 3 λεπτά.

Συνολικά, οι συμμετέχοντες είδαν δύο ταινίες, προτού τους ρωτήσουν ποια πίστευαν ότι διήρκεσε περισσότερο.

Η μία ομάδα παρακολούθησε ένα βίντεο από ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής -ένα βίντεο προς ένα μέρος της πόλης και ένα άλλο βίντεο με την επιστροφή- ενώ η άλλη ομάδα «έκανε» δύο one-way ταξίδια.

Ενώ μπορεί να ακούγεται απλό, η έρευνα εξέτασε το πώς αντιλαμβανόμαστε το χρόνο τόσο καθώς περνάει και τι πιστεύουμε για το χρόνο, όταν έχει περάσει μια χρονική περίοδος.

Παρότι και οι δύο ομάδες κατάφεραν να προβλέψουν πώς περνούσε ο χρόνος κατά τη διάρκεια του πειράματος, όταν ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να θυμηθούν το χρόνο μετά, όσοι είχαν κάνει το «ταξίδι μετ’ επιστροφής» πίστευαν ότι το δεύτερο τμήμα του ήταν πιο σύντομο. Όσοι όμως είχαν «κάνει» τα δύο one-way ταξίδια δεν είχαν την ίδια αίσθηση.

Όμως για να ισχύσει ένα τέτοιο φαινόμενο θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι κάνει ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής, έτσι ώστε να αισθάνεται ότι ο χρόνος περνά πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, ψυχολόγοι προσπάθησαν να εξηγήσουν το φαινόμενο «return trip effect» με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

- Μία εξήγηση είναι ότι στο αρχικό ταξίδι, οι ταξιδιώτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο χρόνο που περνά, καθώς αγωνιούν για το πότε θα φτάσουν και κατά συνέπεια, κοιτάζουν συνεχώς το ρολόι ή το τηλέφωνό τους, με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν ο χρόνος να περνά πολύ αργά.

- Άλλοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με την εξοικείωση. Κατά τη διαδρομή προς έναν προορισμό αυτή είναι συνήθως άγνωστη, όμως στην επιστροφή αναγνωρίζει κανείς συγκεκριμένα σημεία, κάτι που προσδίδει την αίσθηση της πιο σύντομης διαδρομής.

- Άλλοι εκτιμούν, ότι οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν την επίδραση αυτή ακόμη κι όταν είναι σε άγνωστα μέρη.

Κατά πάσα πιθανότητα, το φαινόμενο αυτό είναι πιθανώς ένας συνδυασμός όλων αυτών (και άλλων) παραγόντων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα για απορρόφηση κονδυλίων 35 δισ. ανακοίνωσε η Κομισιόν


Γιούνκερ: Η Ελλάδα έχει πάρει περισσότερα χρήματα απ’ όσα η Ευρώπη με το σχέδιο Μάρσαλ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα μέτρα για αμεσότερη και αποτελεσματική απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων άνω των 35 δισ. ευρώ έως το 2020 που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία. Σε δηλώσεις της, η επίτροπος, αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, σημείωσε πως «οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ είναι απολύτως αναγκαίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση, αλλά πρέπει να συνοδεύονται από φιλόδοξες επενδύσεις».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει ήδη λάβει περισσότερη διεθνή χρηματοδότηση από όση έλαβε ολόκληρη η Ευρώπη από το Σχέδιο Μάρσαλ των ΗΠΑ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε συνέχεια της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι διατεθειμένη να ενισχύσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιτύχει σημαντική οικονομική ανάκαμψη και να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να καρποφορήσουν οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις: αυτά τα 35 δισ. ευρώ μπορούν να συμβάλουν στο να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για τις επενδύσεις, και να δώσουν ελπίδα ιδίως στη νεότερη γενιά».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει, ως έκτακτο μέτρο, για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων της περιόδου 2007-2013, την πρόωρη εκταμίευση του τελευταίου 5% των πληρωμών της ΕΕ που εκκρεμούν, καθώς και την εφαρμογή 100% ποσοστού συγχρηματοδότησης. Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει πρόσθετη ρευστότητα περίπου 500 εκατ. ευρώ και εξοικονόμηση περίπου 2 δις. Ευρώ για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Τα κονδύλια αυτά θα είναι διαθέσιμα για την άμεση χρηματοδότηση επενδύσεων που στηρίζουν την ανάπτυξη και την απασχόληση. Προϋπόθεση είναι οι ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν ότι οι πρόσθετοι αυτοί πόροι θα αξιοποιηθούν πλήρως προς τους δικαιούχους και τις δράσεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Επιτροπή προτείνει να αυξηθεί το επίπεδο της αρχικής προχρηματοδότησης για τα προγράμματα της περιόδου 2014-2020 κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Με την πρόσθετη αυτή προχρηματοδότηση μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσό 1 δισ. ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί για την έναρξη προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής.

Επιπλέον, για την πολιτική συνοχής, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, μπορεί ακόμη να συνεχιστεί η εισροή πιστώσεων προς τις ελληνικές αρχές, μέχρι το ανώτατο κανονιστικό όριο του 95%, για τις επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν σε προγράμματα της περιόδου 2007-2013.

Όσον αφορά, εξάλλου, τη συγκρότηση ομάδας υψηλού επιπέδου, υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου Ντομπρόβσκις, η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι η ομάδα αυτή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, έχει στόχο την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, τόσο της περιόδου 2007-2013, ως το τέλος του έτους, όσο και της περιόδου 2014-2020. Η Επιτροπή σημειώνει, επίσης, ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τεχνική υποστήριξη για τις μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή από την Επιτροπή της νέας υπηρεσίας στήριξης διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η οποία άρχισε τις εργασίες της την 1η Ιουλίου και βασίζεται στην πολύτιμη εμπειρία της ομάδας δράσης για την Ελλάδα, καθώς και σε άλλες μορφές τεχνικής βοήθειας που παρέχεται στα κράτη μέλη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το ποσό άνω των 35 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να λάβει η Ελλάδα για την περίοδο 2014-2020 θα συνίστανται σε 20 δισ. ευρώ από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, καθώς και σε 15 δισ. ευρώ από τα Γεωργικά Ταμεία. Τα κονδύλια αυτά μπορούν να διοχετευθούν σε επενδύσεις, για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχειας και των κακών κοινωνικών συνθηκών, στην έρευνα και την παιδεία, καθώς και στις υποδομές. Οι πρώτες πληρωμές από τα εν λόγω Ταμεία της ΕΕ, το 2014 και το 2015, ανέρχονται ήδη σε 4,4 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο πάνε Τόκιο


Θα παρουσιαστούν σε έκθεση από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο 2016.

Εκατόν σαράντα επτά αρχαία έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα ταξιδέψουν στο Τόκιο, προκειμένου να παρουσιαστούν στην περιοδική έκθεση με τίτλο «The Golden Legend», στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο, στο Miyagi Museum of Art στην πόλη Σεντάι και στο Aichiprefectural Museum of Art στην πόλη Ναγκόια, από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016.

Θα παρουσιαστούν συνολικά 225 έργα -αρχαία και νεότερα- από Μουσεία της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας.

Με αφορμή το μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος, που υπαινίσσεται αναφορές σχετικές με την παραγωγή και την κατεργασία του χρυσού στην αρχαιότητα, τα εκθέματα αφηγούνται την διασπορά και την κορύφωση της αρχαίας τέχνης του χρυσού από την προϊστορική περίοδο ως το τέλος της αρχαιότητας, μεταξύ των πολιτισμών του Ευξείνου Πόντου και της Μεσογείου.

Στην εισαγωγή της περιήγησης προτείνεται ως εμβληματικό έκθεμα η ερυθρόμορφη πελίκη με την παράσταση του Φρίξου πάνω στο κριάρι, που υποδηλώνει τη σχέση του μύθου με την τεχνική της κατεργασίας του χρυσού που πιθανόν να κρύβεται πίσω από το μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος, το οποίο ο Ιάσωνας με τους Αργοναύτες έπρεπε να φέρουν πίσω από την Κολχίδα.

Στα έργα που θα ταξιδέψουν στο Τόκιο περιλαμβάνονται, χρυσά περιδέραια, πόρπες, ενώτια, δακτυλίδια και άλλα χρυσά κοσμήματα, καθώς και εργαλεία επεξεργασίας χρυσού.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το δανεισμό των 147 έργων από τις συλλογές του ΕΑΜ, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανονισμοί και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν συζητήσεις, σε συνεργασία με το μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, για την οργάνωση και τον προγραμματισμό ανταποδοτικής έκθεσης, η οποία θα περιλαμβάνει κατά προτίμηση έργα ιαπωνικής τέχνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τζαμπατζήδες στο λεωφορείο


Το ντύσιμο κάνει τη διαφορά - Δείτε το κοινωνικό πείραμα.

Ο ίδιος άντρας ζήτησε να μπει σε διάφορα λεωφορεία δωρεάν καθώς δεν είχε λεφτά πάνω του. Η διαφορά ήταν στο ντύσιμο του. Τι τύχη είχε ως καλοντυμένος και τι με casual ρούχα;




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι περισσότεροι άνθρωποι σε μία σανίδα του σερφ


Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Στην παραλία Huntington στην Καλιφόρνια επετεύχθη το νέο ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους ανθρώπους πάνω σε μία σανίδα σερφ. Εξήντα έξι άνθρωποι, ηλικίας από 15 έως 79 ετών, ανέβηκαν σε μία σανίδα και έναν το προηγούμενο ρεκόρ (47) να αποτελεί παρελθόν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μποροβήλος: «Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, καλύτερα ανάψτε ένα κεράκι»


Έκκληση προς τους φορείς, τις ΠΑΕ και τον κόσμο να συμβάλλουν για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο έκανε ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε τις πιο αυστηρές ποινές που θα υπάρξουν.

Στο περιθώριο της κλήρωσης της Σούπερ Λίγκας για το νέο πρωτάθλημα, ο Γιώργος Μποροβήλος απηύθυνε έκκληση προς τους φορείς, τις ΠΑΕ και τον κόσμο να συμβάλλουν για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας:

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το λαοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο. Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και καλούμαστε όλοι να προσφέρουμε κάτι θετικό, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να προοδεύσει, να δώσουμε στους φιλάθλους μια ανάσα από την καθημερινότητα.

Υπηρετώ το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και γνωρίζω τα προβλήματα. ΤΟ θέμα δεν είναι η καταγραφή αλλά η επίλυση τους. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να βρούμε λύσεις και όχι να περιοριζόμαστε σε ευχολόγια και αφορισμούς.

Οι άνθρωποι στον χώρο του ποδοσφαίρου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους αλάνθαστους και σε αυτούς που κάνουν λάθη. Δυστυχώς το ψέμα κινείται ταχύτατα. Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο λειτουργεί σαν καθρέφτης της κοινωνίας και αντανακλά τα χαρακτηριστικά του κάθε λαού. Αυτό που χρειάζεται είναι λύσεις, ενότητα, καλή πίστη και συναινετική διάθεση. Όχι διαπιστώσεις και υψηλή κριτική».

Οι Έλληνες ενωμένοι πέτυχαν πολλά. Διχασμένοι χάσαμε τα πάντα. Όλοι να βοηθήσουμε για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Πρόθεση μου είναι να λειτουργούμε πάντα συναινετικά. Μέσα από διάλογο να βρίσκουμε λύσεις και να κάνουμε βήματα προόδου. Σε κάθε δράση υπάρχει μια κριτική. Καλοδεχούμενη αν είναι καλοπροαίρετη. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε., Πιο σκληρά, ομαδικά και μεθοδικά. Μαζί με την ΕΠΟ, την Πολιτεία για να βελτιωθούμε και να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Όσον αφορά τις πιο αυστηρές ποινές

Πετύχαμε σημαντικές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν από την ΕΠΟ, βοηθώντας στην βελτίωση του ποδοσφαίρου. Έγιναν αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα. Οι διαιτητές θα διακόπτουν άμεσα αγώνα σε περιπτώσεις ρίψης φωτοβολίδων ή είσοδο θεατών. παρακαλώ τις ΠΑΕ να μελετήσουν αναλυτικά τις αλλαγές και να ενημερώσουν τους φιλάθλους αλλά και τα ποδοσφαιρικά τους τμήματα για τις συνέπειες.

Στο ίδιο άρθρο, η υποτροπή για εκτεταμένα επεισόδια, εκτίνεται σε τριετία. Σε περίπτωση εισόδου θεατών, έστω και μία ώρα πριν το παιχνίδι, αυτό θα ματαιώνεται και θα κατακυρώνεται υπέρ της άλλης ομάδας. Δεν υπάρχει η ποινή του μη ορισμού αγώνα για οφειλές. Θα υπάρχει αφαίρεση βαθμών, όπως ισχύει στην ΦΙΦΑ.

Προβλέπεται και τρίτος βαθμός εκδίκασης προσφυγών, για ποινές από ένα ύψος και πάνω. Για όλες τις βαριές περιπτώσεις χρηματικών προστίμων ή αφαίρεσης βαθμών.

Συγκροτείται η επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα εκδικάζει και θα ερευνά όλες τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται, επίσημα ή ανεπίσημα. Δωροδοκίες, απόπειρες χειραγώγησης αγώνων κλπ.

Οι δύο τελευταίοι διαιτητές στην κατάταξη, δεν θα έχουν δικαίωμα εκ νέου αξιολόγησης, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Η αποψινή κλήρωση είναι η έναρξη του μαραθωνίου που θα διαρκέσει μέχρι τον επόμενο Μάιο. Στόχος μας να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην οικονομική εξυγίανση και του ποιοτικού ποδοσφαίρου. Οι προκλήσεις πολλές και χρειάζονται προσπάθειες από όλους, για να επιτευχθεί ο στόχος του να δώσουμε στο κοινό καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτός είναι ο βασικός στόχος.

Οι διοργανώσεις των πρωταθλημάτων υποδομής, αποτελούν μία από τις θετικότερες κινήσεις της Σούπερ Λίγκας, βλέποντας πόσες παίκτες έχουν βγει από αυτά τα πρωταθλήματα. Η Σούπερ Λίγκα συνεχίζει να αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες. Δείχνουμε ότι ως ποδόσφαιρο ακούμε την κοινωνία. Όλα αυτά δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο και μεταδίδουν θετικά μηνύματα, σε πολύ άσχημη συγκυρία.

Οφείλω να αναφερθώ στην συμφωνίας με την Forthnet και την επέκταση συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο του 2019, εξασφαλίζοντας ένα πολύ σημαντικό έσοδο για την λειτουργία του πρωταθλήματός μας.

Παρά τα όποια λάθη, χωρίς να ξεχνώ τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν, πιστεύω πως πετύχαμε αρκετές επιτυχίες για την συνέχιση του έργου της Σούπερ Λίγκας. Θα θέλαμε καλύτερη ποιότητα, ανταγωνισμό, περισσότερο κόσμο, καλύτερα γήπεδα και λιγότερα κρούσματα βίας. Αναγνωρίζουμε πως υπάρχουν προβλήματα, προσπαθούμε για την επίλυση τους και για την μείωση της έντασης τους όπου δεν είναι εφικτό να… εξαφανιστούν. Και το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Στο νέο πρωτάθλημα των 16 ομάδων, θα υπάρχει μεγάλη γεωγραφική εκπροσώπηση, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη. Κάτι τέτοιο βοηθά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Υπάρχει η ελπίδα ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, αν είμαστε όλοι μαζί, έχοντας στόχο τον ουρανό. Πρέπει να κάνουμε αυτά που μετά από 5 χρόνια θα λέμε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει. Να τα κάνουμε σήμερα.

Σας καλώ όλους να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο το, για καλύτερες ημέρες. Αντί να καταριέστε το σκοτάδι, καλύτερα να ανάψετε ένα αναστάσιμο κεράκι.

Τονίζω ότι θα βρίσκομαι πάντα στην διάθεση όλων όσων θέλουν να δουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος φίλος σε κάποιον που διοικεί είναι αυτός που κάνει κριτική, όχι αυτός που επαινεί. Οφείλω να είμαι ανοικτός και συνεργάσιμος σε κάθε καλή πρόταση».


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιγκουίνος φοβάται το νερό και κάνει μαθήματα κολύμβησης


Η νεαρή Charlotte πάρχει από υδροφοβία.

Μπορεί να προέρχεται από κολυμβητές, αλλά η Charlotte, ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος, είναι ακόμα τρομοκρατημένη από το νερό.

Το νεαρό θαλάσσιο πουλί, που ζει σε ειδικό πάρκο άγριων ζώων στο Gloucestershire της Βρετανίας, αρνείται να μπει στο νερό μαζί με τους υπόλοιπους πιγκουίνους γι αυτό και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα κολύμβησης προκειμένου να κατακτήσει τον φόβο της. Η Charlotte φοβάται τόσο πολύ το νερό που προσπαθεί να δραπετεύσει χτυπώντας τα φτερά της κάθε φορά που ο υπεύθυνος του πάρκου Alistair Keen, προσπαθεί να τη βάλει στο νερό.

Οι μικροί πιγκουίνοι μαθαίνουν να κολυμπούν ακολουθώντας τους γονείς τους, αλλά η μικρή Charlotte μεγάλωσε μόνο με ανθρώπους και ίσως εκεί να οφείλεται η υδροφοβία της.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επική μάχη λιονταριών με αντιλόπη


Έκπληκτοι τουρίστες παρακολούθησαν το απίστευτο αυτό συμβάν.

Η 23χρονη φωτογράφος Carolyn Dunford κατέγραψε με τη μηχανή της τη δραματική μάχη δυο λιονταριών με μια αντιλόπη, στο Εθνικό Πάρκο Kruger National Park, στην Νότια Αφρική. Μάλιστα, η αιματηρή αυτή μάχη δόθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών, μόλις λίγα μέτρα από τα οχήματα που τους μετέφεραν.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου


Στην 1η θέση τα Γκαλαπάγκος και στην 5η θέση η Σαντορίνη.

Ένα απομακρυσμένο ηφαιστειακό αρχιπέλαγος, που φημίζεται για τα εξωτικά είδη χλωρίδας και πανίδας του ψηφίστηκε ως το ομορφότερο στον κόσμο από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure».

Παρότι βρίσκονται σε απόσταση 600 μιλίων από τις ακτές του Εκουαδόρ, τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται στην πρώτη θέση της «to-do» λίστας πολλών ταξιδιωτών απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που θέλουν να δουν από κοντά γιγαντιαίες χελώνες και άλλα σπάνια είδη ζώων και φυτών.

Ειδυλλιακές παραλίες, πανέμορφοι όρμοι, ιστορικές πόλεις και απόκρημνες ακρογιαλιές… συνιστούν την πρώτη δεκάδα με τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο.

Για μία ακόμη φορά η Σαντορίνη κατάφερε να ξεχωρίσει και να «κλέψει» την καρδιά των επισκεπτών της, που την ανέδειξαν στην 5η θέση της λίστας.

1. Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ



Τα 18 νησάκια σε αυτό το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού φημίζονται για τη θαλάσσια ζωή και τα σπάνια είδη ζώων και φυτών που συναντά κανείς εκεί. Εκεί ανέπτυξε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών ο Κάρολος Δαρβίνος, ενώ μελετούσε την άγρια ζωή των νησιών. Το 2010 τα νησιά Γκαλαπάγκος αφαιρέθηκαν από τη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο της Unesco, καθώς η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε, ότι η κυβέρνηση του Εκουαδόρ είχε πάρει αρκετά μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τον αχαλίνωτο τουριστών και την υπεραλίευση.

2. Μπαλί, Ινδονησία


Αγαπημένος προορισμός για χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο, το Μπαλί αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

3. Μαλδίβες


Το ειδυλλιακό, τροπικό σύμπλεγμα νησιών του Ινδικού Ωκεανού φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του, τις παραδεισένιες παραλίες του και τα πολυτελή resorts του. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για νεόνυμφους και για τους λάτρεις των καταδύσεων, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 31 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και στους 23 τη νύχτα.

4. Τασμανία, Αυστραλία


Το νησιωτικό αυτό κράτος λίγο έξω από τις νότιες ακτές της Αυστραλίας μπορεί να φαντάζει ως μια περίεργη προσθήκη σε αυτή τη λίστα, όμως οι αναγνώστες του «Travel + Leisure» το χαρακτηρίζουν ως «θησαυρό».

5. Σαντορίνη, Ελλάδα


Νησί του Αιγαίου που φημίζεται για τα κατάλευκα σπιτάκια του, το υπέροχο μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματά του.

6. Moorea, Γαλλική Πολυνησία


Έχει το σχήμα καρδιάς και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο με αεροπλάνο ή high-speed καταμαράν από την Αϊτή. Έχει εντυπωσιακούς καταρράκτες και περιβάλλεται από μια ρηχή λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά.

7. Μάουι, Χαβάη


Το Μάουι συμπεριλαμβάνεται συχνά στις λίστες με τα καλύτερα νησιά όλου του κόσμου κι όχι άδικα, καθώς διαθέτει φανταστικές παραλίες, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες στη φύση και για παιχνίδια με τα κύματα.

8. Kauai, Χαβάη


Η Χαβάη έχει να περηφανεύεται για μία ακόμη προσθήκη στη λίστα με τα 10 ομορφότερα νησιά, σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Travel+Leisure». Το νησί Kauai αποκαλείται συχνά και ως «νησί κήπος» (Garden Isle), χάρη στην απίστευτη φυσική ομορφιά που το διακρίνει.

9. Νησιά στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, Αυστραλία


Μια αλυσίδα από περισσότερα από 100 μικρά, εξωτικά νησάκια προσφέρουν στους επισκέπτες τους αυτό ακριβώς που ονειρεύονται: ένα μικρό κομμάτι παραδείσου.

10. Μάλτα


Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανεβαίνει στην εκτίμηση των ταξιδιωτών, χάρη στη δημοφιλή σειρά Game of Thrones. Η πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο, με 320 αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...