Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πρώτη φορά σεξ: Τι πρέπει να προσέξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρώτη φορά σεξ, τι θα πρέπει να προσέξει μία κοπέλα έτσι ώστε να μην μείνει έγκυος;

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία έχει τρεις ιδιαιτερότητες: τη συναισθηματική φόρτιση, τη μοναδικότητα της σωματικής εμπειρίας και το "ιατρικογενές" κομμάτι. Σε ό,τι αφορά στα δύο πρώτα ζητήματα θα βοηθούσε η κατάλληλη επιλογή του συντρόφου, κάτι που έχει προσωπικές και αντικειμενικές ιδιαιτερότητες. Σε ό,τι αφορά στο ιατρικό κομμάτι, υπάρχουν δύο θέματα: της αντισύλληψης και της πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ). Και τα δύο είναι θέματα πολύωρης ενημέρωσης, κάτι που ευχαρίστως θα έκανε ο γυναικολόγος σας... που θα πρέπει να αποκτήσετε. Συνοπτικά όμως θα μπορούσα να σας αναφέρω ενδεικτικά κάποιες πληροφορίες.

Η αντισύλληψη συνηθέστερα απαρτίζεται από το προφυλακτικό, την επιλογή των μη γόνιμων ημερών για επαφή και την απόσυρση (εκσπερματιση εκτός του κόλπου). Όλες αυτές οι μέθοδοι είναι οι λιγότερο αποτελεσματικές. Αποτελεσματικότερη μέθοδος είναι αυτή της φαρμακευτικής αντισύλληψης, πχ με αντισυλληπτικά δισκία. Θα πρέπει να ξέρετε και για την επείγουσα αντισύλληψη, σε περίπτωση "ατυχήματος".

Η πρόληψη των ΣΜΝ ξεκινά με το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, συνεχίζεται με τη σωστή επιλογή των σεξουαλικών μας συντρόφων, την καλή τοπική υγιεινή και καταλήγει στη χρήση προφυλακτικού.

Σίγουρα είναι ένα μεγάλο και σοβαρό θέμα αυτό που θίγεται, που απαιτεί πολλές ώρες συζήτησης"


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.