Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τοποθεσίες που ενέπνευσαν τα κινούμενα σχέδια της Disney

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν η πραγματικότητα γίνεται… παραμύθι.

Όταν η φαντασία γίνεται πραγματικότητα… ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν η πραγματικότητα γίνεται… παραμύθι.

Τα κινούμενα σχέδια της Disney παρότι αποτελούν παιδικά παραμύθια, στον πυρήνα τους φέρουν πάντα μια πτυχή της πραγματικότητας, είτε πρόκειται για τα ηθικά διδάγματα που μεταδίδουν, είτε για τις δοκιμασίες και τους θριάμβους των χαρακτήρων τους, είτε για… τις τοποθεσίες που αναπαριστούν.

Οι δημιουργοί τους άλλωστε φροντίζουν να μεταφέρουν στους φανταστικούς ψηφιακούς κόσμους σκηνές εμπνευσμένες από την πραγματική ζωή μέσα από διάφορα ιστορικά κάστρα και μοναδικά, παρθένα, φυσικά τοπία.

Όπως αυτά που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

1. «Frozen» - Hotel de Glace, Κεμπέκ - Καναδάς



Θα θέλατε να χτίζετε ένα παγωμένο κάστρο… κάθε μήνα; Αυτό κάνουν τα 60 δυνατά μέλη της ομάδας του ξενοδοχείου Hotel de Glace στο Κεμπέκ του Καναδά, προκειμένου να διατηρήσουν το μοναδικό αυτό κατάλυμα. Ο σκηνοθέτης του κινουμένου σχεδίου Frozen, Chris Buck, εμπνεύστηκε από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη δημιουργία του παγωμένου κάστρου, διαμένοντας ο ίδιος σε αυτό στο πλαίσιο της έρευνάς του πέντε χρόνια πριν από την κυκλοφορία της ταινίας.

 


2. «Tangled» - Mont Saint-Michel, Νορμανδία - Γαλλία


Για την αναβαθμισμένη εκδοχή της ιστορίας της Ραπουνζέλ, η Disney χρησιμοποίησε ως έμπνευση το οχυρωμένο χωριό του νησιού-κάστρου Mont Saint-Michel στη Νορμανδία της Γαλλίας.


3. «Το Βιβλίο της Ζούγκλας» - India Jungle Tours - Ινδία


Η ιστορία του Μόγλη, που μεγάλωσε στη ζούγκλα με μια αγέλη λύκων και με φίλους του τον πάνθηρα Bagheera και την αρκούδα Baloo, θα μπορούσε άνετα να έχει πάρει σκηνές από αυτές που συναντά κανείς στο πλαίσιο μιας περιήγησης με την India Jungle Tours.


4. «Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια» - Μάτσου Πίκτσου - Περού


Το βασίλειο του αυτοκράτορας και του λάμα Kusco αποτελεί μια αναπαράσταση από τα ερείπια ενός από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς στον κόσμο: το Μάτσου Πίτσου.


5. «Up» - Angel’s Falls - Βενεζουέλα


Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες πέφτουν από ύψος 979 μέτρων και είναι ορατοί από απόσταση 200 μέτρων. Βρίσκονται στο εθνικό πάρκο Canaima της Βενεζουέλας.

 


6. «Ψάχνοντας το Νέμο» - Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος - Αυστραλία



Το δημοφιλές κινούμενο σχέδιο της Disney με το ψαράκι Nemo άντλησε την έμπνευσή του από το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο –ένα από τα επτά φυσικά θαύματα στον κόσμο.


7. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» - Chateau de Chambord, Loire Valley - Γαλλία


Το αναγεννησιακού στιλ κάστρο Chateau de Chambord στην κοιλάδα Loire της Γαλλίας αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία του παλατιού στο κλασικό φιλμ της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

 


8. «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» - Serengeti - Κένυα


Εικόνες από το εθνικό πάρκο Σερενγκέτι της Κένυας, με τις ακακίες και την ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, «ζωντάνεψαν» μέσα από την αγαπημένη ταινία της Disney.


9. «Η ωραία κοιμωμένη» - Neuschwanstein Castle - Γερμανία


Το περίφημο κάστρο Neuschwanstein στη Βαυαρία εκτός από «πρωταγωνιστής» στην ταινία «Ωραία Κοιμωμένη» έχει γίνει και το σύμβολο της Disney στα θεματικά πάρκα της εταιρείας.


10. «Αλαντίν» - Taj Mahal - Ινδία



Το Τατζ Μαχάλ αποτελεί ένα μνημείο-ορόσημο της Ινδίας. Το μαυσωλείο αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του σπιτιού ενός από τους χαρακτήρες της ταινίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.