Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πρωτόκολλο συνεργασίας θα συνάψει η ΕΡΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η ανάδειξη του πολιτισμού και της δημιουργικότητας στην περιφέρεια.

Τη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας της ΕΡΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ανάδειξη και ανάπτυξη κοινών δράσεων κυρίως, στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας και της δημιουργικότητας που υπάρχει στην περιφέρεια, συμφώνησαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ συνοδευόμενος από το διευθυντή των περιφερειακών σταθμών Γεώργιο Παπαζαχαρίου και την συντονίστρια της ΕΡΤ Τρίπολης Δέσποινας Αρσένη, συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου και συζήτησαν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την συνεργασία που κατόπιν ανακοίνωσαν.

Ο κ. Τσακνής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «είμαι σίγουρος πως θα συνεννοηθούμε στα αυτονόητα - εκεί που πάσχει η Ελλάδα - κι ένα από αυτά είναι η συμβολή της ΕΡΤ στην ανάδειξη των προβλημάτων της Περιφέρειας, αλλά όχι μόνο των προβλημάτων, των ενεργειών, των θετικών, του πολιτισμού, έτσι ώστε, να δείξουμε ότι η Ελλάδα παρά τα προβλήματα και την επίθεση που δέχεται, στέκεται όρθια, δημιουργεί, παλεύει και ψάχνει να ανασυγκροτηθεί».

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΕΡΤ επεσήμανε ότι στόχος του είναι να συνάψει παρόμοιες συνεργασίες με όλες τις περιφέρειες της χώρας, «έτσι ώστε να αναδείξουμε τα ζητήματα και να βοηθηθεί η ΕΡΤ και η Περιφέρεια όμως, από κοινές δράσεις, οι οποίες μπορούν να συμπεριλαμβάνουν τομείς που αφορούν κυρίως στον πολιτισμό, την παιδεία και την ανάδειξη της δημιουργικότητας που υπάρχει στην Περιφέρεια».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως ο κ. Τσακνής «είναι ένας άνθρωπος που τιμά τον ελληνικό πολιτισμό» και πρόσθεσε πως και οι δύο τους στον βίο τους διακρίνονται γιατί είναι «ελευθερόφρονες πολίτες».

Υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΕΡΤ θα αποτελέσει το δρόμο ισχυροποίησης και εμβάθυνσης της πολύπλευρης και αντικειμενικής ενημέρωσης με στόχο τη μόχλευση των καλών πρακτικών που υιοθετούνται στις Περιφέρειες, στον αντίποδα της γενικευμένης μιζέριας που επικρατεί στη χώρα».

Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε πως «η ΕΡΤ αποτελεί κοινωνικό εργαλείο και δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα, παρά μόνο στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες» και εξέφρασε τη βούληση να συνεργαστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την ΕΡΤ σε πιλοτικά προγράμματα.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ κατά την παραμονή του στην Τρίπολη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην πόλη και συναντήθηκε με του εργαζόμενους στον ιστορικό ραδιοσταθμό της Πελοποννήσου και στη συνέχεια μετέβη στην Καλαμάτα προκειμένου να επισκεφθεί τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.