Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Στιγμές του κόσμου μας μέσα από τον φωτογραφικό φακό


Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του National Geographic.

Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς στον κόσμο και κάθε χρόνο αναδεικνύει τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Δεν αποτελεί εξαίρεση η φετινή διοργάνωση του διαγωνισμού φωτογραφίας του National Geographic που άρχισε να δέχεται συμμετοχές από τις 7 Απριλίου και ήδη έχουν σταλεί φωτογραφίες του κόσμου μας που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και γεμίζουν συναισθήματα όποιον τις βλέπει.

Ο διαγωνισμός διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου και τα βραβεία είναι αξιοζήλευτα. Διοργανώνεται εδώ και 27 χρόνια και οι συμμετοχές φτάνουν και τις 18.000 ετησίως.

Δείτε ορισμένες από τις συμμετοχές

Αιθιοπία, body painting



ΗΠΑ, Γιούτα, νυχτερινή φωτογράφιση



Βραζιλία, φωτογράφιση με drone



Ισλανδία, καταρράκτες



Λευκός ρινόκερος, είδος υπό εξαφάνιση



Ινδία, Jalmahal



Γιοσέμιτι, Diving Board



Χαβάη, Kauai



Ινδία, Μουμπάι



Ισλανδία, παγετώνας Vatnajokull




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκολάτες σε σχήμα… γυναικείου στήθους


Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: προσέλκυση αντρικού καταναλωτικού κοινού.

Τσιμπήστε λίγη από αυτή τη σοκολάτα. Σίγουρα είναι νοστιμότατη. Οι ντιζάινερς με έδρα τη Ρωσία, Constantin Bolimond και Maxim Ali, σκέφτηκαν και δημιούργησαν τη συγκεκριμένη σοκολάτα με την οποία οι άντρες θα ενθουσιαστούν.

Δημιουργήθηκε άλλωστε για να τραβά τη προσοχή των αρσενικών καταναλωτών.

Ονομάζεται Titses και κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη: από S έως XL.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γλώσσα για... ρεκόρ!


Με μήκος δέκα εκατοστά διεκδικεί την πρωτιά - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η 18χρονη Adrianne Lewis από το Μίσιγκαν κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας της γλώσσας της που έγινε viral. Η ίδια πιστεύει πως έχει τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο με μήκος που ξεπερνά τα 10 εκατοστά!

Η νεαρή γυναίκα, που μπορεί να αγγίξει με τη γλώσσα της τη μύτη, το πηγούνι, τον αγκώνα, ακόμα και το μάτι της, με λίγη βοήθεια, βρίσκεται σε επαφή με τα Ρεκόρ Γκίνες διερευνώντας το ενδεχόμενο να είναι η κάτοχος του νέου ρεκόρ.

Ο νυν κάτοχος είναι ο Nick Stoeberl με γλώσσα μήκους 9,9 εκατοστών.

«Μπορεί και να κληρονόμησα τα μεγάλη γλώσσα αλλά θυμάμαι πως ως παιδί έβγαζα συχνά τη γλώσσα μου έξω και μπορεί να την τέντωνα», λέει η 18χρονη στη Mirror, «η μαμά μου, η γιαγιά μου και ο προπάππους μου, όλοι είχαν πολύ μακριές γλώσσες».

Όπως εξηγεί, δέχεται πολλά θετικά σχόλια αλλά και ορισμένα απρεπή. Ενοχλημένος από κάποια σχόλια είναι και ο 19χρονος σύντροφός της Tim Hegedus. «Υπάρχουν πολλοί παράξενοι άνθρωποι στο ίντερνετ και υπήρξαν σχόλια άβολα», είπε.

Δείτε τις φωτογραφίες










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να ξέρετε για τη σεξουαλική έλξη


Τις απαντήσεις δίνουν οι επιστήμονες.
Τι είναι αυτό που καθορίζει το τι μας ελκύει; Πρόκειται για μία περίπλοκη ερώτηση, επειδή η έλξη φαίνεται να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Κάποιοι είναι βιολογικοί, άλλοι ψυχολογικοί και άλλοι έχουν να κάνουν με το κοινωνικό μας περιβάλλον.

Δείτε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα επιστημόνων για το τι μας ελκύει ερωτικά...

1. Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν ερωτική έλξη για ανθρώπους που τους μοιάζουν. Μελέτη που έγινε μεταξύ αντρών και γυναικών δείχνοντας τους φωτογραφίες με πρόσωπα έδειξαν ότι βρήκαν πιο ελκυστικές απ' όλες τη φωτογραφία με το δικό τους πρόσωπο, το οποίο είχε τύχει επεξεργασίας στο κομπιούτερ.

2. Κάτι που μπορεί να σας ακούγεται τρομακτικό, όμως είναι αλήθεια. Όλοι οι άνθρωποι αισθανόμαστε ερωτική έλξη για ανθρώπους που μας θυμίζουν τους γονείς μας.

3. Αν για κάποιο λόγο αισθάνεστε ήδη ερεθισμένοι, για παράδειγμα μετά από τη γυμναστική, είναι πιθανότερο να αισθανθείτε σεξουαλική έλξη για κάποιον που θα συναντήσετε.

4. Φυσικά, όσο περισσότερο πίνουν οι άνθρωποι τόσο πιο εύκολο είναι να αισθανθούν ερωτική έλξη για τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους.

5. Το να κάνει κανείς το δύσκολο γενικά λειτουργεί, ειδικά αν ψάχνετε μακροπρόθεσμη σχέση.

6. Σε ό,τι αφορά στις ατάκες, γενικά δεν έχουν σουξέ. Οι περισσότερο άνθρωποι προτιμούν ένα «Γεια, τι κάνεις;» ή μια ευγενική σύσταση.

7. Η ερωτική έλξη είναι μία πολύπλευρη διαδικασία. Δεν εξαρτάται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση ή από τη μυρωδιά ή από τη γεύση του φιλιού.

8. Τα πράγματα που ελκύουν τις γυναίκες στους άντρες ποικίλουν ανάλογα με την ημέρα του κύκλου. Ειδικά όταν πλησιάζουν οι γόνιμες μέρες, τείνουν να προτιμούν πιο αρρενωπούς άντρες.

9. Στους άντρες αρέσουν οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άντρες ερεθίζονται με αυτό το χρώμα και, κατά συνέπεια, ελκύονται ερωτικά από γυναίκες που φορούν κόκκινα.

10. Ρόλο παίζει ακόμη και η εποχή του χρόνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφαρμογή έρχεται να ανανεώσει την...«κρεβατοκάμαρά» σας


«Ένας ασφαλής τρόπος να μοιραστείς με τον σύντροφό σου ότι σε ανάβει».

Μια ασφαλή περιπλάνηση στη σεξουαλικότητα του κάθε συντρόφου είναι το βασικό που υπόσχεται να προσφέρει η νέα εφαρμογή PlsPlsMe, ούτως ώστε να αποφευχθεί το χάσμα μεταξύ των συντρόφων μετά από μακροχρόνιες σχέσεις. 


Η ιδέα όπως αποκαλύπτει η δημιουργός της Graceann Bennett. σε συνέντευξή της στο Business Insider, προέκυψε από το γεγονός ότι η ίδια δεν ήξερε «τι είδους σεξ επιθυμούσε και πως να το αποκτήσει».

Αδυνατώντας να έρθει σε επαφή με την σεξουαλικότητά της στην σχέση της με τον σύζυγό της, προσπάθησε να βρει συμβουλές στη σχετική βιβλιογραφία χωρίς όμως να αυτές να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτέλεσμα. Όσο δε η αδυναμία ερωτικής ικανοποίησης διευρυνόταν τόσο χειρότερη γινόταν και η εν γένει επικοινωνία στη σχέση.

Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι που θα απομακρύνει την σεξουαλική αποξένωση των ζευγαριών που προκύπτει ειδικά μετά από χρόνια συμβίωση.

Για να το επιτύχει αυτό η εφαρμογή στην ουσία βάζει το χρήστη να εξερευνήσει την σεξουάλικότητά του καταγράφοντας κάθε ανομολόγητη σκέψη του. Η βάση των δεδομένων του PlsPlsMe ακολουθεί τον σεξουαλικό οδηγό του 2015 που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Όπως αποδεικνύουν οι έρευνες ένας στους τρεις ενήλικους δηλώνει ότι του είναι δύσκολο να μιλήσει ανοιχτά για το είδος του σεξ που επιθυμεί , ενώ το ταμπού που ελλοχεύει σε κάθε σεξουαλική συζήτηση οδηγεί πολλούς στο να σιωπούν, αντί να διεκδικούν ότι τους ευχαριστεί.

Ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνει την σεξουαλική διερεύνηση το PlsPlsMe, είναι βάζοντας τους χρήστες του να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήματα σχετικά με τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και να ταιριάξουν τα ενδιαφέροντα τους με αυτά του συντρόφου τους.

Όταν ο χρήστης απαντήσει σε ένα σεξουαλικό κουίζ, δημιουργείται το προφίλ με την σεξουαλική του ταυτότητα και τα αποτελέσματά του συγκρίνονται με γενικότερες στατιστικές. Στη συνέχεια βέβαια όποιος το επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει το προφίλ του απαντώντας σε περαιτέρω ερωτήσεις. Οι κάρτες του χρήστη που ταιριάζουν με αυτές του συντρόφου του οδηγούν σε ένα ιδιωτικό chat room ώστε να εξερευνήσουν οι δύο τους τα κοινά τους ενδιαφέροντα…

To PlsPlsMe βρίσκεται μέχρι στιγμής σε private beta έκδοση, αλλά όπως αναφέρει η δημιουργός του μέχρι το καλοκαίρι θα βγει η open beta έκδοση, ενώ από αρχές φθινοπώρου μέχρι τέλος του χρόνου η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη για iPhone και ίσως και για Android.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πιο καθαρή λίμνη στον κόσμο


Η Crater Lake στο Όρεγκον φημίζεται για την καθαρότητα των νερών της, γεγονός που την κατατάσσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως ως την καθαρότερη λίμνη στον κόσμο. Και όχι άδικα.

Η λίμνη τροφοδοτείται με νερό από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού που λιώνουν από τα γύρω βουνά και -το σημαντικότερο- δεν έχει ούτε παραποτάμους να χύνονται στο εσωτερικό της αλλά ούτε και «εισόδους» ή ανοίγματα σε κάποιο σημείο, που να τη φέρνουν σε επαφή με άλλα ύδατα.



Καταγάλανα νερά, σχεδόν διάφανα καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια της λίμνης, που φτάνει τα 6 μίλια σε πλάτος, ενώ οι μαγικές αντανακλάσεις συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Επιπλέον, στο κέντρο της λίμνης δεσπόζει ένα μικρό νησάκι, το οποίο αποτελεί σπουδαίο βιότοπο για διάφορα πτηνά που ενδημούν στην περιοχή. Δημοφιλής ανάμεσα στους επισκέπτες για ψάρεμα, καταδύσεις και πεζοπορία στις ακτές, η Crater Lake αποτελεί έναν από τους καλύτερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.

«Το μπάνιο στα κατακάθαρα νερά της είναι μια μοναδική εμπειρία, ενώ μια βουτιά στο βυθό με τα μάτια ορθάνοιχτα ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική υδάτινη εμπειρία. Άλλωστε, εδώ οι μάσκες είναι περιττές», λέει ένας επαγγελματίας δύτης.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ωραιότερες παραλίες της Αττικής


Με αφορμή τον επερχόμενο μίνι καύσωνα, δείτε τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής.

ΚΑΠΕ
Στην περιοχή του Σουνίου, μικρός κολπίσκος και καταγάλανα νερά. Πρέπει να πας, πολύ νωρίς, γιατί γεμίζει γρήγορα κόσμο και κατά τις 12 θα είστε ο ένας πάνω στον άλλο. Απέχει περίπου 1 ώρα και κάτι ψιλά από το κέντρο της Αθήνας.



Αγία Μαρίνα

Προς Βουλιαγμένη μεριά, θα βρεις έναν κόλπο και θα ξεχάσεις πως είσαι στην Αθήνα. Ποτέ την Κυριακή όμως. Θα χρειαστείς περίπου 50 λεπτά για να φτάσεις.



Λεγραινά

Στο Σούνιο. Μεγάλη παραλία με άμμο, ήρεμα νερά, θαμνάκια και...γυμνιστές. Η απόσταση από το κέντρο είναι και πάλι γύρω στη 1 ώρα και κάτι.



Σέσι
Είναι στο Γραμματικό και απέχει αρκετά από την Αθήνα (1- 1,5 ώρα). Έχει ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά.



Ψάθα
Βοτσαλάκι, μεγάλη ακτή και καθαρά νερά. Θα χρειαστείς περίπου 1,5 ώρα για να φτάσεις αλλά θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω.



Ερωτοσπηλιά

Περίπου 45 λεπτά μακριά από το κέντρο. Όμορφο τοπίο, μια ανάσα από το κέντρο, αλλά και εδώ, για να την απολαύσεις, θα πρέπει να πας νωρίς.



Βρωμοπούσι

Καμία σχέση με το όνομά της, η μικρή παραλία της Κερατέας, έχει πεντακάθαρα νερά, γι' αυτό και την προτιμούν πολλές οικογένειες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Βουτιά» στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο από τα 35.000 πόδια


Μια νέα υπηρεσία για τους επιβάτες της Qantas.

Οι επιβάτες της Qantas θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το μαγικό κόσμο του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου (Great Barrier Reef) από πρώτο χέρι, από τα… 35.000 πόδια στον αέρα!

Τουλάχιστον όσοι ταξιδεύουν στην Πρώτη Θέση, κι αυτό γιατί η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να εισάγει μια νέα υπηρεσία, τρισδιάστατης, εικονικής πραγματικότητας που θα φέρει εικόνες από το βυθό… ψηλά στον ουρανό!

Χάρη σε ειδικά 3D Virtual Reality headsets οι επιβάτες της Πρώτης Κατηγορίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές εικόνες από το νησί Hamilton και το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.



«Ως ένας από τους μεγαλύτερους, ιδιώτες επενδυτές στον τουρισμό της Αυστραλίας, προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε νέους τρόπους για να παρουσιάζουμε στο κοινό τους υπέροχους προορισμούς που μπορούν να επισκεφθούν με το δίκτυό μας» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας, σύμφωνα με τη MailOnline.



«Οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας αποδείχτηκαν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους επιβάτες μας, στις αίθουσες αναμονής της εταιρείας στα αεροδρόμια και σε κάποια από τα διεθνή δρομολόγιά μας. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια ξεχωριστή εμπειρία» πρόσθεσε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι βλέπουν οι πιλότοι πριν την προσγείωση


Η καλύτερη θέα είναι στο πιλοτήριο - Δείτε τις εικόνες.

Τοπία σα ζωγραφιές, χρωματιστές κοιλάδες, χιονισμένες βουνοκορφές και εντυπωσιακοί ορίζοντες πόλεων είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που αντικρίζουν οι πιλότοι λίγο πριν την προσγείωση.

Σαν αυτές που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Απολαύστε μαγικές εικόνες… από ψηλά, σα να βρισκόσασταν στο πιλοτήριο!

1. Λιμάνι του Σίδνεϊ - Αυστραλία



Το λιμάνι του Σίδνεϊ είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι στον κόσμο και η καλύτερη θέα για να το απολαύσει κανείς είναι… από το αεροπλάνο!

2. Golden Gate Bridge και Αλκατράζ – Κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ



Όσοι ταξιδεύουν με αεροπλάνο πάνω από το Σαν Φρανσίσκο, μπορούν να δουν από τη μία πλευρά του αεροσκάφους την περίφημη γέφυρα Golden Gate Bridge και από την άλλη την περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ.

Εκτός κι αν είστε ο πιλότος… τότε μπορείτε να τα δείτε και τα δύο… «πιάτο» μπροστά σας!

3. Κέιπ Τάουν και Table Mountain – Νότια Αφρική



Εντυπωσιακή όψη του Κέιπ Τάουν και του επιβλητικού Table Mountain στο βάθος.

4. Λος Άντζελες - ΗΠΑ



Ένα από τα μυστικά που γνωρίζουν μόνο οι πιλότοι (και τώρα κι εσείς!) είναι ότι, αν προορισμός σας είναι το Λος Άντζελες, οι καλύτερες θέσεις για μια υπέροχη θέα πάνω από την πόλη είναι από τη δεξιά πλευρά του αεροσκάφους.

5. Ο αστικός ορίζοντας του Σικάγο – ΗΠΑ



Η θέα πάνω από μία από τις πιο σημαντικές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

6. Μπόρα Μπόρα – Γαλλική Πολυνησία



Τι να πει κανείς γι’ αυτή τη θέα… Κοραλλιογενείς ύφαλοι, λιμνοθάλασσες και το απέραντο γαλάζιο του ωκεανού.
Σκέτη μαγεία…

7. Όρος Φίτζι - Ιαπωνία



Είτε αναχωρεί κανείς από το διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο, είτε φτάνει σε αυτό, ένα από τα πιο επιβλητικά τοπία που αντικρίζουν οι πιλότοι είναι το κατάλευκο όρος Φίτζι.

8. Λας Βέγκας - ΗΠΑ



Λαμπερά φώτα, εντυπωσιακά ξενοδοχεία και αστραφτερά καζίνο. Μια γεύση από ψηλά, από το φανταχτερό Λας Βέγκας.

9. Λονδίνο – Ηνωμένο Βασίλειο



Οι πιλότοι που έχουν ως προορισμό το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από πρώτο χέρι την προνομιακή θέα που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Η καλύτερη υποδοχή στην αγγλική πρωτεύουσα…



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...