Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Απίστευτη γκάφα στους γαλλικούς σιδηρόδρομους


Λάθος η παραγγελία τρένων αξίας πολλών δισ. ευρώ.

Ένα συμβόλαιο συνολικής αξίας 12 δισ. στερλινών για περίπου 2.000 νέα τρένα στη Γαλλία ήταν λάθος, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, τα βαγόνια ήταν πολύ μεγάλα για πολλές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Γαλλικό Τύπο, σε συνολικά 1.300 πλατφόρμες από τις 8.700 θα πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις.

Η παραγγελία των βαγονιών έγινε για να επεκταθεί το δίκτυο των τρένων στην επαρχιακή Γαλλία και το λάθος αποκαλύφθηκε αρχικά από ένα σατιρικό περιοδικό, ωστόσο αργότερα επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία που λειτουργεί τα τρένα, η οποία προφανώς έδωσε λάθος προδιαγραφές για την κατασκευή των νέων συρμών.

Πάντως, η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το οικονομικό βάρος της τροποποίησης δε θα μετατεθεί στους επιβάτες.



Διαβάστε περισσότερα...

«Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Πολιτκόφσκαγια»


Τη συνέχιση των ερευνών ζήτα η Διεθνής Αμνηστία.

Ακτιβιστές και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, κάλεσαν σήμερα τη Μόσχα να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που διέταξαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, μετά τη χτεσινή καταδίκη των πέντε αυτουργών.

«Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Πολιτκόφσκαγια»

«Οι ρωσικές αρχές πρέπει να αποδείξουν με συγκεκριμένες ενέργειες ότι προσπαθούν να καθορίσουν ποιος ήταν αυτός που ήθελε το θάνατο της Άννας Πολιτκόφσκαγια. Εκείνοι που διέταξαν τη δολοφονία θα πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σεργκέι Νικίτιν, επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Ρωσία.

Η έρευνα «πρέπει να παραμείνει ανοιχτή μέχρι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος» δήλωσε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Μουράτοφ, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα στην οποία εργαζόταν η Πολιτκόφσκαγια μέχρι το θάνατό της, τον Οκτώβριο του 2006.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει στις 27 Μαΐου τις ποινές των πέντε ανδρών που κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία. Πρόκειται για έναν πρώην αστυνομικό, τρεις αδελφούς με καταγωγή από την Τσετσενία και τον θείο τους. Όλοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινή των ισοβίων.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια, μια δημοσιογράφος που δεν δίσταζε να επικρίνει την πολιτική του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δολοφονήθηκε από σφαίρες στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Μόσχα, το 2006. Ήταν 48 ετών. Ο θάνατός της προκάλεσε αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Base jump από τα 1.800 μέτρα


Δείτε πλάνα από ατρόμητους base jumpers που πηδούν από γκρεμούς που αγγίζουν μέχρι και τα 1.800 μέτρα. Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί στη Νορβηγία, τη Γαλλία και την Ελβετία από την Experience Zero Gravity.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σώθηκε πριν τον αρπάξουν τα κύματα


Στα βορειοδυτικά της Γαλλίας, στην περιοχή της Βρετάνης, βρίσκεται η θάλασσα Iroise. Τα νερά αυτά είναι από τα πιο επικίνδυνα της Ευρώπης και πάνω από 30 πλοία βυθίστηκαν εκεί από το 1888 μέχρι το 1904. Τότε άρχισε η κατασκευή του Φάρου.

Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να ολοκληρωθεί αφού οι καιρικές συνθήκες δυσχέραιναν την κατασκευή του. Στις 21 Δεκεμβρίου του 1989, ο Jean Guichard, ένας διάσημος φωτογράφος στη Γαλλία πήγε στον φάρο με ελικόπτερο για να τραβήξει φωτογραφίες. Εκείνη την ώρα ξέσπασε μια τρομερή καταιγίδα. Ο φαροφύλακας Theodore Malgorn περίμενε το συνεργείο διάσωσης και βλέποντας το ελικόπτερο, νόμιζε ότι ήρθαν για να τον σώσουν....



Τα κύματα εξαφάνισαν τον φάρο, αλλά όχι και τον T. Malgorn που πρόλαβε να κλείσει την πόρτα!...

Αμέσως έτρεξε να ανοίξει την πόρτα και εκείνη τη στιγμή ένα τεράστιο κύμα τύλιξε τον φάρο. Με δυσκολία ο φαροφύλακας κατάφερε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να την ξανακλείσει και να σωθεί. Ο φωτογράφος τράβηξε 7 φωτογραφίες που συγκίνησαν την κοινή γνώμη, καθώς απαθανάτισε την δύναμη της φύσης. Με αυτές κέρδισε το βραβείο φωτογραφίας world press photo. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε αφίσες....



Ο φαροφύλακας έγινε άθελά του διάσημος. Φωτογραφήθηκε ξανά, αυτή τη φορά σε ήρεμη θάλασσα μαζί με το σκυλί του....

Δύο χρόνια αργότερα οι φάροι της περιοχής αυτοματοποιήθηκαν και ο φαροφύλακας του La Jument συνταξιοδοτήθηκε...




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δυσκολίες στην εύρεση χάκερ που να μην καπνίζουν χασίς αντιμετωπίζει το FBI


Εξετάζει την αλλαγή της πολιτικής του σε αυτό το θέμα.

Το FBI ενδεχομένως να αναθεωρήσει την πολιτική του να μην προσλαμβάνει προσωπικό που έχει κάνει χρήση χασίς τα τελευταία τρία χρόνια, μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην πρόσληψη χάκερ.

Στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτο για το έγκλημα του «λευκού κολάρου» , ο διευθυντής του FBI είπε στο κοινό ότι η πολιτική αυτή σημαίνει ότι δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό που θα επιθυμούσαν.

Όπως είπε ο James Comey: Πρέπει να προσλάβω πολύ προσωπικό για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κυβερνοέγκλημα αλλά μερικά από αυτά τα παιδιά θέλουν να καπνίζουν χασίς στο δρόμο προς τη συνέντευξη.

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι το FBI συζητά το πώς θα αλλάξει αυτή την πολιτική του σχετικά με τη μαριχουάνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όσον αφορά τις προσλήψεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση εντοπισμού 83χρονης σε δασική περιοχή της Πιερίας


Είχε πάει εκεί με φίλη της για να μαζέψουν τσάι.

Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης για 83χρονη στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κοινότητα Αρωνά Πιερίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο γυναίκες 83 και 76 ετών πήγαν σε δασική περιοχή, κοντά στον Αρωνά, για να μαζέψουν τσάι. Κάποια στιγμή, οι ηλικιωμένες χωρίστηκαν και η 76χρονη έχασε τα ίχνη της φίλης της. Η γυναίκα κατέβηκε στον Αρωνά και ενημέρωσε την Πυροσβεστική για το περιστατικό.

Αμέσως δύναμη της Υπηρεσίας με εφτά άτομα και δυο οχήματα, εξοπλισμένα με τον κατάλληλο διασωστικό εξοπλισμό έσπευσαν στην περιοχή. Μετά από περίπου τρεις ώρες αναζήτησης, εντόπισαν τη γυναίκα να περιπλανιέται καθώς είχε χάσει τον προσανατολισμό της και ήταν φανερά καταβεβλημένη. Οι πυροσβέστες την οδήγησαν σε προσβάσιμο χωματόδρομο της περιοχής όπου όχημα της Υπηρεσίας την παρέλαβε και την πήγε στον Αρωνά. Η 83χρονη μεταφέρθηκε από οικείους της, για προληπτικούς λόγους, σε νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο γητευτής της κόμπρας


Οι Ινδοί έχουν μία ιδιαίτερη σχέση με τα φίδια και ειδικά με τις κόμπρες. Το περιστατικό όμως που κατέγραψε κάμερα σε δρόμο της Κεράλα, στη νότια Ινδία, ξεπερνά τα όρια. Ο ατρόμητος Ινδός φαίνεται ότι βρήκε μία μεγάλη βασιλική κόμπρα στον δρόμο του και “σκέφτηκε” να την πιάσει, όπως φαίνεται να εννοηθεί στο βίντεο.

Αρκετοί Ινδοί έχουν μεγαλώσει, μαθαίνοντας από μικρά παιδιά, να μην φοβούνται τα φίδια ή ακόμα και να “παίζουν” με αυτά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΔΣΑ για τα οδοιπορικά των δικαστικών αντιπροσώπων


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς (Δημήτριο Σταμάτη, υπουργό Επικρατείας, Ιωάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών, Ιωάννη Μιχελάκη, υπουργό Εσωτερικών και Χαράλαμπο Αθανασίου, υπουργό Δικαιοσύνης), να επιλύσουν άμεσα το ζήτημα των οδοιπορικών των δικαστικών αντιπροσώπων που έχουν διορισθεί εκτός του νομού Αττικής, καθώς τα σχετικά έξοδα τα χρηματοδοτούν «εξ ιδίων πόρων».

Ειδικότερα, ο ΔΣΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «με δεδομένο ότι δεν προβλέφθηκε κατά την έκδοση των διατακτικών η σχετική δαπάνη για τη μετάβαση στον τόπο όπου ανέλαβαν καθήκοντα για την Κυριακή 25.5.2014 - , όταν μαζί με το β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών διεξάγονται και οι ευρωεκλογές -, υποχρεώνεται ο ίδιος ο δικαστικός αντιπρόσωπος να χρηματοδοτήσει εξ ιδίων πόρων τη μετάβασή του στα εκλογικά τμήματα διορισμού του, ενώ μεγάλη μερίδα δικηγόρων αδυνατεί να προβεί σε αυτή τη δαπάνη, ώστε να καθίσταται ανέφικτη εξ αυτού του λόγου η παρουσία του σε αυτά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σύγχρονη Μήδεια που σκότωσε τις 3 κόρες της


Μια μητέρα από την Καλιφόρνια συνελήφθη διότι υπάρχουν υποψίες σε βάρος της ότι δολοφόνησε τις 3 κόρες της, όλες τους ηλικίας κάτω από 3 ετών, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Los Angeles Times.



Την Κάρολ Κορονέιντο, 30 ετών, βρήκε η αστυνομία το βράδυ της Τρίτης στο ίδιο δωμάτιο με τις κόρες της στο σπίτι τους στην πόλη Τόρανς, νότια του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αστυνομία ανακάλυψε πολλά μαχαίρια στο δωμάτιο, ωστόσο η αιτία θανάτου των παιδιών δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ο πατέρας και η γιαγιά των παιδιών βρίσκονταν στο σπίτι όταν έφθασε η αστυνομία αλλά δεν έχουν συλληφθεί, συμπλήρωσε η εφημερίδα.



Διαβάστε περισσότερα...

24 δωμάτια σε… 32 τετραγωνικά


Το διαμέρισμα του αρχιτέκτονα Gary Chang βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο στην ανατολική πλευρά του Χονγκ Κονγκ και καλύπτει μόλις 32 τετραγωνικά μέτρα. «Πρόκειται για έναν πολύ μικρό χώρο, που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιας άνετης διαμονής», λέει ο ιδιοκτήτης.



Οι σπουδές που έκανε ο Gary στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων και ειδικότερα στην εξοικονόμηση χώρου αλλά και στις διαφορετικές δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτιστοποίηση της κατανομής των λίγων τετραγωνικών, του επέτρεψαν να διαμορφώσει το μικρό διαμέρισμά του όπως ακριβώς επιθυμούσε.



Το μυστικό βρίσκεται στους συρόμενους «πολυχρηστικούς» τοίχους που αναδιπλώνουν κατά περίπτωση, δημιουργώντας κάθε φορά και έναν διαφορετικό χώρο, αλλά και στις κουρτίνες που προσφέρουν ιδιωτικότητα, κρύβοντας διάφορες κατασκευές στους τοίχους. Στην ουσία υπάρχουν 24 ολόκληρα δωμάτια μόλις σε 32 τετραγωνικά.



Αν για παράδειγμα τραβηχτεί προς τα έξω ο «τοίχος» που φιλοξενεί την τηλεόραση, πίσω θα βρείτε μια ολοκληρωμένη κουζίνα, με πλυντήριο πιάτων και ψυγείο και αναδιπλούμενο τραπέζι φαγητού!



Το ίδιο συμβαίνει και με τον τοίχο όπου έχει τοποθετηθεί ο καναπές, ο οποίος κρύβει πίσω του ένα μεγάλο κρεβάτι που ανοίγει το βράδυ. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι η αίθουσα κινηματογράφου, η οποία δημιουργείται μόλις ο Gary τραβήξει τις κουρτίνες στους δύο αναδιπλούμενους τοίχους κουζίνας και υπνοδωματίου!



Ένας προτζέκτορας παίζει τις αγαπημένες του ταινίες πάνω στο μεγάλο παράθυρο, που καλύπτεται με μαύρο πανί για την περίσταση. Ο ίδιος κάθεται αναπαυτικά στην αιώρα που δεσπόζει στο κέντρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στην ουσία τα πάντα "γλιστρούν" εδώ μέσα, παρουσιάζοντας κάθε φορά και μια διαφορετική χρήση».



Ο Gary αγόρασε το διαμέρισμα για 45.000 δολάρια και εργάστηκε εντατικά πάνω έναν χρόνο προκειμένου να το μεταμορφώσει σε μια χρηστική κατοικία και είναι ιδιαιτέρα υπερήφανος με το αποτέλεσμα. Άλλωστε, δεν είναι και μικρό πράγμα να ζεις μέσα σε έναν χώρο 32 τετραγωνικών μέτρων και να μην σου λείπει απολύτως τίποτα.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Πειραιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το 2015


Ο Πειραιάς θα είναι, τον Μάιο του 2015, το λιμάνι που θα φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας στη Βρέμη.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, οι πόλεις-λιμάνια που θα φιλοξενήσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας από το 2015 έως το 2019 είναι οι εξής:

2015: Πειραιάς, Ελλάδα,

2016: Τούρκου, Φινλανδία,

2017: Πουλ, Ηνωμένο Βασίλειο,

2018: Μπουργκάς, Βουλγαρία,

2019: Λισαβόνα, Πορτογαλία.



Διαβάστε περισσότερα...

Σώθηκαν από θαύμα


Από θαύμα σώθηκαν τρεις μοτοσικλετιστές στην Ταιβάν που περίμεναν το πράσινο φανάρι, όταν ένα φορτηγό από την αντίθετη κατεύθυνση τράκαρε άλλο φορτηγάκι, ενώ βγήκε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να περάσει “ξυστά” από τους έκπληκτους οδηγούς.

Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα του αυτοκινήτου που βρισκόταν ακριβώς από πίσω τους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης


Καταγγέλλουν την κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στην ΕΣΗΕΑ τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης, με αντικείμενο την πρόσφατη κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος, μέσω του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, που είχε ως αποτέλεσμα και την κατάργηση των πτυχίων των τεχνικών σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Με στόχο την ανάδειξη της υποβάθμισης που υπέστησαν οι διαδικασίες παραγωγής Τέχνης σε παραγωγές «ανειδίκευτων εργατών», μέλη των σωματείων τόνισαν τις ολέθριες συνέπειες στην καλλιτεχνική παραγωγή από απαίδευτο ανθρώπινο δυναμικό, με αυτονόητη την υποβάθμιση του επιπέδου τους, στην απαξίωση των σχετικών τίτλων σπουδών και την κατάργηση προδιαγραφών ασφαλείας των εμπλεκομένων.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που κατακτήσαμε ένα επαγγελματικό επίπεδο και γυρίσαμε σε μια διαδικασία του ανειδίκευτου εργάτη», δήλωσε ο Πάνος Παπαδημητρίου, από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρθηκε του ο Δημήτρης Κούνης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, σημειώνοντας την ανάγκη να αναδειχθεί το θέμα ενόψει των εκλογών.

Είμαστε μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργήσουν τον «άνθρωπο πολυμηχάνημα» τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καλώντας σε συντονισμό των σωματείων σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το κεντρικό ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων έθιξε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας πως μόνο μέσα από συλλογική δράση μπορεί να δοθεί μια απάντηση στην «εξόντωση των εργαζομένων από τα ατομικά συμφωνητικά».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με την επαναφορά του "ό,τι δηλώσεις, είσαι" και με την άρση οποιουδήποτε περιορισμού, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα πραγματικά κλειστό επάγγελμα, αφού τα πρόσωπα που θα το ασκήσουν θα επιλέγονται με αδιαφανή κριτήρια, αποκλειστικά και μόνο από ανεξέλεγκτους εργοδοτικούς φορείς, οι οποίοι θα μπορούν να ονοματίσουν τον οποιονδήποτε, οτιδήποτε».



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαέξι μήνες φυλάκιση για την επίθεση στον σωφρονιστικό υπάλληλο


Αλγερινός κρατούμενος επιτέθηκε με ξυράφι σε υπάλληλο των φυλακών Τρικάλων.

Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών καταδικάστηκε ο κρατούμενος των φυλακών Τρικάλων ο οποίος το πρωί επιτέθηκε με ξυράφι σε βάρος ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Ο Αλγερινός κρατούμενος κατά την διάρκεια ακρόασής του στο υπαρχιφυλακείο επιτέθηκε με ξυράφι στον υπάλληλο χωρίς, ωστόσο, να τον τραυματίσει. Ο κρατούμενος, ο οποίος εκτίει ποινή 8 ετών για ληστεία, αφοπλίστηκε και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο το οποίο τον έκρινε ένοχο για απειλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος είχε ζητήσει την αλλαγή πτέρυγας, αίτημα που δεν έκανε δεκτό η διοίκηση των φυλακών.



Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα "έφυγε" ο Τόμας Πρωτόπαπας


Ένας χρόνος πέρασε από τον άδικο χαμό του Τόμας Πρωτόπαπα. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, όπου νοσηλευόταν, μετά από το ατύχημα που είχε στην Αττική Οδό.

Ήταν Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, όταν ο Τόμας κατευθυνόταν προς τα Σπάτα, για να συμμετάσχει στα γυρίσματα της εκπομπής του Mega "Dr Cook".



Όμως, στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου της Δουκίσσης Πλακεντίας και ενώ το αυτοκίνητό του ήταν ακινητοποιημένο, ένα βαν έπεσε πάνω του.

Ο Τόμας μεταφέρθηκε αμέσως στο ΚΑΤ και υπεβλήθη σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Οι γιατροί τον κράτησαν σε καταστολή και του άλλαζαν συνεχώς τη φαρμακευτική αγωγή, με την ελπίδα, ότι ο οργανισμός του θα αντιδράσει.

Η οικογένειά του, η σύντροφός του και οι φίλοι του δεν έφυγαν λεπτό από το πλευρό του. Οι γονείς του αποφάσισαν να στείλουν όλες τις εξετάσεις σε ειδικά κέντρα στην Αγγλία και στην Αμερική. Οι απαντήσεις δεν ήταν εκείνες που περίμεναν. Οι γιατροί μιλούσαν για μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το μόνο θετικό στοιχείο ήταν η ηλικία του. Ήταν μόλις 26 ετών και αθλητής.

Οι μέρες περνούσαν μέσα στη σιωπή, χωρίς κανένα σημάδι ανάκαμψης. Ο οργανισμός του δεν αντέδρασε σε καμία θεραπεία.

Η ελπίδα χάθηκε στις 21 Μαΐου, λίγο πριν από τις 20:00. Ο Τόμας Πρωτόπαπας έχασε τη μάχη με το θάνατο, σκορπίζοντας τη θλίψη, όχι μόνο στην οικογένειά και τους γιατρούς που καρδιοχτυπούσαν στο πλευρό του, αλλά και σε όλους όσοι τον επισκέπτονταν για να του δώσουν τη θετική τους ενέργεια.



Διαβάστε περισσότερα...

Διακρατική συνάντηση για την εμπορία ανηλίκων


Δεύτερη φάση του προγράμματος, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ Σκοπίων και της γαλλικής κυβέρνησης.

Στη δικτύωση για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της εμπορίας ανηλίκων στοχεύει η διακρατική συνάντηση εργασίας μεταξύ οργανισμών δυτικών Βαλκανίων που διοργανώνει η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στο πλαίσιο της δράσης της για την προστασία των παιδιών θυμάτων διακίνησης.

«Για την καλύτερη κατανόηση του φαινομένου της εμπορίας παιδιών, προχωράμε στην ανταλλαγή καλών πρακτικών που εφαρμόζει η κάθε χώρα και προωθούμε τη συνεχή συνεργασία ώστε να επιτύχουμε την εξάλειψη της επαιτείας από ανήλικους που προωθούνται από αδίστακτα κυκλώματα» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Βαλμπόνα Χυστούνα από την «ΑΡΣΙΣ».

Η συνάντηση, που θα διαρκέσει έως τις 23 Μαΐου, αποτελεί τη δεύτερη φάση προγράμματος που υλοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ Σκοπίων και της γαλλικής κυβέρνησης, στον άξονα της καταπολέμησης εμπορίας ανηλίκων.



Διαβάστε περισσότερα...

Θετική εξέλιξη στο αίτημα για παράταση εξόφλησης δανείων ΤΕΜΠΜΕ


Ικανοποίηση από το ΒΕΑ.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, δηλώνει ικανοποιημένο διότι, μετά από σχετικό αίτημά του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Οικονομικών Ιω. Στουρνάρα, τα δύο υπουργεία θα προβούν σε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης μέσω της οποίας θα δοθεί παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των δανείων κεφαλαίου κίνησης (α' & β' φάση) που είχαν χορηγηθεί με την εγγύηση του πρώην ΤΕΜΠΜΕ αλλά και των οφειλών καθώς και εγγυήσεων από το σύνολο των προγραμμάτων ΤΕΜΠΜΕ και της νυν ΕΤΕΑΝ.

Η εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση, όπως αναφέρει το ΒΕΑ σε ανακοίνωσή του, αφορά έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, περί τις 60.000, που συμμετείχαν στα προγράμματα εγγυοδοσίας μέσω ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ.



Διαβάστε περισσότερα...

Βάσει των διεθνών προτύπων η πιστοποίηση γνώσεων πληροφορικής


Τέλος στις αλλεπάλληλες αποφάσεις παρατάσεως της ισχύος τους.

Οριστικό τέλος στις αλλεπάλληλες αποφάσεις παρατάσεως της διάρκειας ισχύος των πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής δίνεται με τη νέα ΚΥΑ για την πιστοποίηση και εποπτεία φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. Φύλλου 1263) η νέα ΚΥΑ που αφορά στις διαδικασίες πιστοποίησης και εποπτείας φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής. Με τη νέα ΚΥΑ το υπουργείο Παιδείας θεσμοθετεί σημαντικές ρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξιοπιστίας του συστήματος πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής και της εναρμόνισής του με τα διεθνή πρότυπα, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο την αξία των πιστοποιητικών πληροφορικής στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Συγκεκριμένα:

  • Προβλέπεται αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου και εποπτείας των φορέων πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ που συμπεριλαμβάνει διαδικασίες επιβολής αυστηρών κυρώσεων σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων. Παράλληλα θεσμοθετείται ειδικό ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα καταβάλλεται από τους φορείς πιστοποίησης, για την κάλυψη των δαπανών που απαιτούνται για τη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΠΠΕΠ.
  • Η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών ορίζεται τριετής. Με αυτήν τη ρύθμιση δίνεται ένα οριστικό τέλος στις αλλεπάλληλες αποφάσεις παρατάσεων της διάρκειας ισχύος των πιστοποιητικών, πρακτική που ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την ταχύτατη εξέλιξη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και οδηγούσε σε απαξίωση των πιστοποιητικών.
  • Προβλέπεται η άμεση αναγνώριση από τον ΕΟΠΠΕΠ των φορέων πιστοποίησης που είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024:2012, από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) ή φορέα διαπίστευσης άλλου κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτήν τη ρύθμιση οι διαπιστευμένοι φορείς θα μπορούν πλέον να εφαρμόζουν πλήρως όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα διεθνή πρότυπα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η διαδικασία ανανέωσης των πιστοποιητικών, που έχουν εκδώσει οι ίδιοι, μετά το πέρας της τριετίας.

Διαβάστε περισσότερα...

«Ο ιός Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα της δημογραφικής έκρηξης»


Σάλο προκάλεσε η νέα δήλωση του Λεπέν.

Σάλο προκάλεσε για άλλη μια φορά στη Γαλλία ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο ιστορικός ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της Κυριακής, με τη δήλωσή του ότι ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της «δημογραφικής έκρηξης».

Το βράδυ της Τρίτης, από τη Μασσαλία όπου βρισκόταν, ο επίτιμος πρόεδρος του FN είπε ότι «ο κ. Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες», αναφερόμενος στην πληθυσμιακή έκρηξη σε όλον τον κόσμο και το θέμα της μετανάστευσης.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ καταδίκασε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του Λεπέν, υπογραμμίζοντας ότι καταδεικνύουν πως το FN «δεν έχει αλλάξει». Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ακροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Πάντως ο 86χρονος Λεπέν επανήλθε σήμερα στο θέμα λέγοντας ότι δεν καταλαβαίνει «πώς γίνεται να διαφωνεί κανείς για ένα τέτοιο θέμα». «Εγώ λέω ότι η Γαλλία πρέπει να προετοιμαστεί για να υποστεί αυτό το σοκ, το μεταναστευτικό ρεύμα, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού», σημείωσε.

Ο ιός Έμπολα προκαλεί μια «φοβερή ασθένεια», όπως τη χαρακτήρισε. «Όπως οι πυρηνικοί πόλεμοι, είναι στη φύση του να μεταβάλει αυτή την (δημογραφική) εξέλιξη που από μόνη της είναι καταστροφική», πρόσθεσε. «Σε ορισμένες χώρες με υψηλή δημογραφική αύξηση, όπως στη Νιγηρία, δυστυχώς δεν θα υπάρχουν τρόφιμα» για όλους, συνέχισε επιμένοντας ότι με τη δήλωσή του «έκανε απλώς μια παρατήρηση» για το θέμα.

Ο Λεπέν παραδέχτηκε ότι η φράση αυτή προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. «Ξέρω ότι ορισμένοι κακεντρεχείς θα προσπαθήσουν σκληρά να δαιμονοποιήσουν το FN. Έχουν άδικο», κατέληξε.

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, που παρέδωσε την αρχηγία του κόμματος στην κόρη του Μαρίν το 2010, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν κατ' επανάληψη απ' όλον τον πολιτικό κόσμο για τις ακραίες δηλώσεις του: από τους θαλάμους αερίων που τους χαρακτήρισε «μια ασήμαντη λεπτομέρεια της ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» (1987), μέχρι την «ανισότητα των φυλών» (1996) και τη γερμανική κατοχή της Γαλλίας που, όπως υποστήριξε το 2005, «δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη».



Διαβάστε περισσότερα...

«Ασαφείς και αόριστες» διατάξεις του σχεδίου κώδικα ποινικής δικονομίας


Τις παρατηρήσεις τους έστειλαν οι εισαγγελείς στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Με την παράκληση να δοθεί παράταση στη δημόσια διαβούλευση, μέχρι τις 31 Ιουλίου, για το Σχέδιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου τις παρατηρήσεις της από την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου. Στην επίμαχη επιστολή η Ένωση χαρακτηρίζει κάποιες διατάξεις «ασαφής και αόριστες» ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι συγκεκριμένες αλλαγές που προγραμματίζονται θα δημιουργήσουν καθυστερήσεις. Η Ένωση επιφυλάσσεται, όπως υπογραμμίζει στο σχετικό έγγραφο, να επανέλθει με νέες λεπτομερείς προτάσεις.

Μεταξύ των παρατηρήσεων της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρεται ότι:

- η διάταξη με την οποία εισάγεται η ευρύτατη εφαρμογή του θεσμού της συνδιαλλαγής σε αδικήματα ήσσονος βαρύτητας απειλούμενα με χαμηλές ποινές, δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί «με την υφιστάμενη υλικοτεχνική υποδομή και το υπάρχον έμψυχο δυναμικό των Εισαγγελιών».

- «θα επιφέρει τεράστια διόγκωση της ήδη υπερβολικά αυξημένης ύλης που καλείται να δικάσει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο» η διάταξη εκείνη που αναφέρει ότι «το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δικάζει τις εφέσεις κατά των αποφάσεων του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου».

Την ίδια ώρα οι εισαγγελείς υπογραμμίζουν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι διατάξεις εκείνες με τις οποίες, μεταξύ των άλλων, επέρχεται η «επέκταση της καθ’ ύλην αρμοδιότητας του Μονομελούς Εφετείου», καταργούνται τα Πενταμελή Εφετεία, αλλάζουν οι προϋποθέσεις επιβολής των περιοριστικών όρων, τροποποιούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης αναβολών των δικών, κ.λπ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έπαθα καρκίνο, ήταν σοκαριστικό όταν το έμαθα»


Ο Στ. Κορκολής μιλάει για την περιπέτεια με την υγεία του και καλεί τον κόσμο να κόψει το τσιγάρο.
«Το μεγάλο μου πρόβλημα ήταν ότι έπαθα καρκίνο. Ήταν σοκαριστικό τις πρώτες μέρες όταν το έμαθα, ένα είδος καρκίνου που είναι για μεγαλύτερες ηλικίες και 100% ιάσιμος. Έκανα τις θεραπείες μου, λίγο επώδυνες. Το κυριότερο όμως είναι πως σταμάτησα το τσιγάρο, γιατί αυτό μου το δημιούργησε», εξομολογήθηκε ο δημοφιλής μουσικός και τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής, μιλώντας στην εκπομπή «Το πρωινό».

«Έπαθα καρκίνο, ήταν σοκαριστικό όταν το έμαθα»

«Παιδιά κόψτε το τσιγάρο, εγώ κάπνιζα τέσσερα πακέτα τη μέρα, την πάτησα και δεν χρειάζεται να την πατήσετε και εσείς. Πήγα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μια χαρά είμαι. Νιώθω τεράστια διαφορά. Όταν συνειδητοποίησα την καταστροφή που έχω κάνει στον οργανισμό μου τόσα χρόνια που κάπνιζα αποφάσισα να το αλλάξω. Είμαι καλά πια, το πρόλαβα, όλα θεραπεύονται αν πάμε εγκαίρως και το προλάβουμε», ανέφερε ο Στέφανος Κορκολής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναρτήθηκε το μηχανογραφικό του 2014


Μετά τις 15 Ιουνίου θα δοθούν οι κωδικοί ηλεκτρονικής υποβολής.

Αναρτήθηκε το μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014.

Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, φέτος περιλαμβάνεται και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄. Τις διευθύνσεις μπορείτε να τις βρείτε παρακάτω.

Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει αναφέρει ότι τα μηχανογραφικά θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου. Το προηγούμενο έτος η διαδικασία κατάθεσης διήρκεσε 15 μέρες και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 28/6 έως και τις 12/7.

Ειδικές περιπτώσεις - μετεγγραφές

Μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις καταργούνται οι επιπλέον θέσεις εισαγωγής για τις ειδικές περιπτώσεις υποψηφίων. Οι υποψήφιοι που υπάγονται στις κατηγορίες των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των κοινωνικών κριτηρίων, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια τώρα, αλλά μετά τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων με σχετική αίτησή τους προς το τμήμα υποδοχής θα είναι δικαιούχοι μεταφοράς της θέσης τους.

Διαδικασία του 10% χωρίς νέα εξέταση

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, μετά τις 15 Ιουνίου θα έρθουν σε επαφή με το Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και στην πορεία να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Υπενθυμίζεται ότι με τις νέες ρυθμίσεις:

- Δικαίωμα για το 10% των θέσεων έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ τα έτη 2012 ή 2013, διεκδικώντας το αντίστοιχο ποσοστό θέσεων (40% για το 2012 και 60% για το 2013). Επισημαίνεται ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία του 10% και όσοι απόφοιτοι είχαν λάβει μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΕΠΑΛ-ομάδα Α΄ το 2012 ή το 2013.

- Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Υπενθύμιση προγράμματος.

Ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων τις επόμενες ημέρες, επισημαίνουμε ξανά στους υποψηφίους:

- Να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- Να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.

- Κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ πατήστε εδώ.

Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.

Για τα προγράμματα πατήστε εδώ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι χρήστες του eBay να αλλάξουν τους κωδικούς τους»


Σημειώθηκε επίθεση από χάκερ με αποτέλεσμα την κλοπή συνθηματικών.

Το eBay ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους, μετά από επίθεση που σημειώθηκε σε βάση δεδομένων του, με αποτέλεσμα να κλαπούν συνθηματικά, διευθύνσεις και αριθμοί τηλεφώνων.

Όπως ανακοίνωσε μόλις σήμερα ο ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου, η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε μεταξύ των τελών Φεβρουαρίου και των αρχών Μαρτίου.

Ωστόσο, η εταιρεία συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε πληροφορίες πιστωτικών καρτών και οικονομικών συναλλαγών.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι ενδέχεται να πρόκειται για μεγάλο ποσοστό λογαριασμών και ζητάμε από όλους τους χρήστες του eBay να αλλάξουν τα συνθηματικά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Κάρι Ραμίρες.

Η εταιρεία eBay Inc είχε ανεβάσει νωρίτερα σήμερα μια ανακοίνωση στο PayPal στην οποία ζητούσε από τους χρήστες της να αλλάξουν τα συνθηματικά τους, όμως λίγη ώρα αργότερα την κατέβασε χωρίς εξηγήσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Μπαλοτέλι


Νέα ρατσιστική επίθεση δέχτηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι κατά τη διάρκεια προπόνησης της Εθνικής Ιταλίας. Συγκεκριμένα, μια ομάδα λίγων ατόμων βρέθηκε στην προπόνηση της «σκουάντρα ατζούρα» στις εγκαταστάσεις του Κοβερτσιάνο και έβαλαν στο στόχαστρό τους τον επιθετικό της Μίλαν.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, τα συγκεκριμένα άτομα αποκάλεσαν τον διεθνή άσο «μαύρο σκ..ο».
Αξίζει να πούμε πως ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν αντέδρασε... Αργότερα, ο στράικερ των «ροσονέρι» έλεγε σε συμπαίκτες του πως τέτοιες συμπεριφορές έχει αντιμετωπίσει εναντίον του μόνο σε Ρώμη και Φλωρεντία.





Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκοψε το πόδι του με αλυσοπρίονο


Τραγικός θάνατος εργάτη στην Κρήτη.

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 47χρονος στην περιοχή του Λέντα στη Μεσαρά Ηρακλείου Κρήτης σήμερα το μεσημέρι.

Ο 47χρονος εργάτης έκοψε κατά λάθος το πόδι του με το εργαλείο που χρησιμοποιούσε.

Σύμφωνα με το irakliolive, προσπαθούσε με ένα αλυσοπρίονο να κόψει ένα δέντρο στην αυλή ενός σπιτιού, του έφυγε όμως από τα χέρια το μηχάνημα και κατέληξε στο πόδι του. Πριν προλάβει καλά καλά να αντιδράσει, το μηχάνημα σχεδόν τον ακρωτηρίασε.

Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στην περιοχή, παρέλαβε τον 47χρονο αλλά μέχρι να φτάσει στο Κέντρο Υγείας Μοιρών είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο στόχαστρο παράνομες εταιρίες στοιχηματισμού


Δικογραφία σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για παράνομη επαναλειτουργία εταιριών στοιχηματισμού στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή πραγματοποιήθηκε κατάλληλη ανάλυση ψηφιακού πληροφοριακού υλικού, που αφορά στην παράνομη επαναδραστηριοποίηση εταιριών στοιχηματισμού, οι οποίες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας εντός της ελληνικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, υπεύθυνοι εταιριών προσέγγισαν, μέσω διαδικτύου, παλαιούς «πελάτες» τους στη χώρα μας, στους οποίους απέστειλαν αναλυτικές οδηγίες για την εγκατάσταση και λειτουργία ειδικού λογισμικού, το οποίο παρακάμπτει τους περιορισμούς θέασης, που έχουν τεθεί από την ελληνική νομοθεσία (blok ip), σε ιστοσελίδες στοιχηματισμού, που στερούνται σχετικής άδειας.

Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν εξειδικευμένη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση και αρχικά ταυτοποίησαν αλλοδαπή εταιρεία, μέσω της οποίας προσελκύονταν παίχτες διαδικτυακού στοιχήματος, με σκοπό να στοιχηματίζουν παράνομα on line στην εταιρεία αυτή, παρακάμπτοντας, μέσω του προαναφερθέντος ειδικού λογισμικού, τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται στη χώρα μας.

Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να σχηματιστεί δικογραφία για την συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία περιλαμβάνει παραβάσεις των διατάξεων για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων, καθώς και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας κατά των υπευθύνων της εν λόγω εταιρείας, οι οποίοι αναζητούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Θεσσαλονίκη στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας και της Βοσνίας


Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Βόλβης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί εκστρατεία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την ανακούφιση των πλημμυροπαθών στη Σερβία.

Από σήμερα ξεκίνησε η υποδοχή και συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε τρία σημεία του Δήμου Βόλβης, στο δημαρχείο Σταυρού και στα πρώην δημαρχεία Ασπροβάλτας και Βρασνών.

Ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για τους πλημμυροπαθείς θα συγκεντρώνουν επίσης, έως τις αρχές Ιουνίου, οι μικροί ποδοσφαιριστές και οι γονείς της ακαδημίας «Shooters Academy», στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, στην Κατερίνη συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που αύριο, Πέμπτη, θα φορτωθούν σε δύο φορτηγά αυτοκίνητα τα οποία θα συνοδεύονται από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» για να παραδοθούν στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας και της Βοσνίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Θα βρέξει... “καμηλοπαρδάλεις”


Μια πρωτοφανής βροχή μετεώρων θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε ένα ουράνιο θέαμα που μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και τις Περσείδες του Αυγούστου, όπως επισημαίνουν οι αστρονόμοι.

Εάν επιβεβαιωθούν οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, αλλά και απλοί παρατηρητές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια βροχή μετεώρων με πυκνότητα της τάξης των 200 “πεφταστεριών” ανά ώρα.



“Το επικείμενο ντους είναι τόσο νέο και δυναμικό που δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Τα προγνωστικά μιλούσαν για λιγότερο από 100 μετέωρα ανά ώρα, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να φτάσουμε τα 1000 ανά ώρα” δηλώνει η Τζέιν Χιούστον του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA (Jet Propulsion Laboratory).

Τα πεφταστέρια θα είναι ορατά από την Ευρώπη τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Μαΐου.

Η εν λόγω βροχή μετεώρων με την ονομασία “Καμηλοπαρδαλείδες” του Μαΐου είναι αποτέλεσμα της σκόνης που αφήνει πίσω του ο κομήτης 209P/LINEAR, ο οποίος τέμνει περιοδικά την τροχιά της Γης κατά τον πενταετή κύκλο που πραγματοποιεί γύρω από τον Ήλιο.

Ο “γεννήτορας” των Καμηλοπαρδαλειδών ανακαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2004 στο πλαίσιο του Προγράμματος Λίνκολν για την Έρευνα Κοντινών στη Γη Αστεροειδών.

Οι αστρονόμοι προέβλεψαν προ τριετίας ότι τα σωματίδια που εκτόξευσε ο κομήτης κατά το 19ο αιώνα ακόμα ίσως κάποια στιγμή φτάσουν στη Γη, καθώς το μετέωρο περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.

Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές εμφανίζονται σκεπτικοί σχετικά με την ποσότητα των υπολειμμάτων που θα φτάσουν στη Γη.

Όπως αναφέρει το econews.gr, η ένταση της “βροχής αστεριών” θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργός ήταν ο κομήτης πριν από αιώνες ακόμα όταν άφησε πίσω του τη σκόνη.

“Δεν έχουν ιδέα για τη δραστηριότητα του κομήτη κατά τον 19ο αιώνα” εξηγεί ο Γουίλιαμ Κουκ από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ της NASA στην Αλαμπάμα.

Όπως και με τις υπόλοιπες γνωστές βροχές μετεώρων και σε αυτή την περίπτωση τα “πεφταστέρια” παίρνουν την ονομασία τους από τον αστερισμό απ’ όπου δείχνουν να προέρχονται: τον αστερισμό της Καμηλοπάρδαλης που αχνοφαίνεται 30 μοίρες κάτω από τον Πολικό Αστέρα.

Τη βροχή θα απολαύσουν καλύτερα οι βορειοαμερικάνοι όπου θα κορυφωθεί τις σκοτεινότερες ώρες της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο.



Διαβάστε περισσότερα...

Έγκυος στο 17ο παιδί και η κόρη της στο 2ο...


Είναι η μεγαλύτερη οικογένεια της Βρετανίας και συνεχίζουν... Η 39χρονη Σου Ράντφορντ από το Λανκασαιρ, έχει ήδη 9 γιους και 7 κόρες και δε βλέπει την ώρα να έρθει στον κόσμο και το νέο μέλος της οικογένειας το Νοέμβριο αφού είναι και πάλι έγκυος στο 17ο παιδί.



Την ίδια ώρα, η μεγάλη της κόρη, η 20χρονη Σόφη, περιμένει το δεύτερο παιδί της.



Η οικογένεια Ράντφορντ διατηρεί έναν φούρνο και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος.



Μαμά και κόρη δηλώνουν ενθουσιασμένες για την εμπειρία που ζουν ταυτόχρονα αφού μπορούν να συζητούν και να μοιράζονται πράγματα που συμβαίνουν και στις δυο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαμηλότοκα δάνεια 200 εκατ. σε μικρομεσαίες από το Επενδυτικό Ταμείο


Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διάθεση δανείων με επιτόκια χαμηλότερα των σημερινών από τις τράπεζες προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με τη στήριξη του νέου Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (ΕΕΤ). Οι υπουργοί Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας ΚfW, Ούλριχ Σρέντερ, παρουσίασαν το σχέδιο του ΕΕΤ για τις ΜμΕ που σε πρώτη φάση θα αφορά στην παροχή δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα μπορούν να ανακυκλώνονται και να φθάσουν σε βάθος 7ετίας στα 700 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε χθες πως το ΕΕΤ και η δράση που αναλαμβάνεται από κοινού με την KfW για τις ΜμΕ θα δώσουν «μια ανάσα ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία». Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε προς αυτήν την κατεύθυνση καταλυτική τη στήριξη της γερμανικής τράπεζας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σρέντερ απηύθυνε ο ίδιος πρόσκληση σε «δυνητικούς εταίρους» και «ενδιαφερομένους οι οποίοι θα μπορούσαν να συμπράξουν και να προσφέρουν κι άλλα χρήματα». Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως υπάρχουν επαφές με τη Γαλλία για να συνεισφέρει στο ΕΕΤ, σημειώνοντας ότι «θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καταληκτική πια φάση ως προς τις συζητήσεις μας και με όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους».

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο βάσει του οποίου θα διατίθενται τα δάνεια προς τις ΜμΕ, το σχέδιο που παρουσιάστηκε χθες προβλέπει:

1. Το αρχικό κεφάλαιο για τις ΜμΕ θα είναι 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 100 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει η Ελλάδα και τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ η KfW με την εγγύηση της γερμανικής κυβέρνησης. Το ποσό αυτό θα μπορεί να ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ μέσω ανακύκλωσης των πιστώσεων.

2. Το επιτόκιο των δανείων που θα λαμβάνουν οι ΜμΕ θα είναι μικρότερο κατά 1% έως 3% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

3. Βασικό κριτήριο για τη λήψη του δανείου θα είναι η επιχείρηση να μην έχει περισσότερους από 250 εργαζομένους. Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο κ. Σρέντερ, οι τράπεζες θα είναι εκείνες που θα καθορίζουν τους τελικούς όρους των δανειακών συμβάσεων, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο μη εξυπηρέτησης του δανείου από κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.

4. Τα δάνεια θα ανέρχονται έως το 1 εκατ. ευρώ ανά περίπτωση.

5. Τα κεφάλαια που θα δανείζονται οι επιχειρήσεις θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν είτε για επενδύσεις είτε για κεφάλαια κίνησης είτε για αναχρηματοδότηση κεφαλαίων κίνησης.

6. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής μόνο τόκων και αποπληρωμή κεφαλαίου στο τέλος της περιόδου.

Ολες οι εμπλεκόμενες πλευρές επισήμαναν ότι μέσω του ΕΕΤ μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία στη δανειοδότηση των ΜμΕ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης: • Τον Ιούνιο θα έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις μεταξύ τραπεζών και ΕΕΤ. • Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση των δανείων από το Ταμείο προς τις τράπεζες. • Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν οι τράπεζες να χορηγούν δάνεια στις ΜμΕ. • Εως τα μέσα του 2015 θα έχουν διατεθεί και τα 200 εκατ. ευρώ, αν και ο κ. Σρέντερ υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να συμβεί έως τα τέλη του έτους.



Πέραν αυτών, ο διευθύνων σύμβουλος της KfW, ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η γερμανική τράπεζα σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή πολιτικού σκηνικού, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ότι «εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι κάποιο κόμμα». Συμπλήρωσε, όμως, ότι «είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την ελληνική κυβέρνηση».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...