Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Μειώθηκαν οι αιτήσεις μετάθεσης εκπαιδευτικών κατά 2.679

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρχές Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση των ονομάτων.

Τις 9.126 έφθασαν οι αιτήσεις μετάθεσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ στην πρωτοβάθμια ο αριθμός τους ανέρχεται στις 7.005. Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από σχετική ενημέρωση των αιρετών κ.Κορδή, κα Αναγνώστη για τη Βθμια και του κ. Παληγιάννη για την Αθμια.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώνει κανείς ότι είναι μειωμένος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης τόσο στην Αθμια όσο και στη Βθμια . Συγκεκριμένα το προηγούμενο σχολικό έτος υποβλήθηκαν για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση 11.260 αιτήσεις για εθελούσια μετάθεση και ικανοποιήθηκε το 5.4% των αιτήσεων (606). Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έφθασε τις 7.550 και από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 1.855 ήτοι το 24.58% των αιτήσεων. Το 2013 υποβλήθηκαν και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης 18.810 αιτήσεις ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο αριθμός για φέτος ανέρχεται στις 16.131.

Υπάρχει μια μείωση των αιτήσεων μετάθεσης κατά 19% στην Βθμια αφού έχουν κατατεθεί 2.134 λιγότερες αιτήσεις ενώ στην Αθμια η μείωση ανέρχεται σε 7 ποσοστιαίες μονάδες. Τα ονόματα των τυχερών εκπαιδευτικών που θα πάρουν την πολυπόθητη μετάθεση αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Όσον αφορά των αριθμό των συνταξιοδοτήσεων αυτός αναμένεται να είναι αυξημένο συγκριτικά με το προηγούμενο έτος όπου ο συνολικός αριθμός συνταξιοδοτήσεων έφθασε και στις δυο βαθμίδες τις 6689. Ακριβή στοιχεία θα υπάρχουν μετά τις 30 Μαΐου, αναφέρουν οι αιρετοί κ. Κορδής και κα Αναγνώστη ενώ μεταξύ των άλλων επισημαίνουν ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται μια σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων (π.χ. στη Γ΄ Αθήνας έχουμε 256 αιτήσεις ενώ το 2013 είχαμε 150).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.