Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Νεαρή μητέρα φοβάται να τραβήξει... το καζανάκι



Δε μπορεί να πάει στο μπάνιο αν δεν τη συνοδεύει κάποιος.

Η Ney Decino είναι 20 ετών, μητέρα ενός κοριτσιού εννέα μηνών και με φοβία στις… τουαλέτες!

Η νεαρή μητέρα δηλώνει πως δε μπορεί να πάει στο μπάνιο μόνη της, αν δε τη συνοδεύει ένα μέλος της οικογένειάς της για να πατήσει το καζανάκι, εξαιτίας μιας φοβίας που ανέπτυξε στην παιδική της ηλικία!

Η περίεργη φοβία της εμφανίστηκε όταν ήταν τεσσάρων ετών και είδε στην τηλεόραση τη διάσημη ταινία «Look Who’s Talking Too». Ο «Toilet Man» φωνάζει στο μικρό πρωταγωνιστή να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και η Ney δεν ξέχασε την εικόνα αυτή ποτέ, φοβούμενη ότι θα τη ρουφήξει η λεκάνη (!).

«Ένιωσα τρόμο από την πρώτη φορά που είδα την ταινία. Μια φορά όταν ήμουν 11 χρονών τα έκανα πάνω μου γυρνώντας από το σχολείο στο σπίτι επειδή δεν άντεχα να μπω στις τουαλέτες του σχολείου. Ντρεπόμουν τόσο πολύ. Κρατιόμουν για πάνω από τέσσερις ώρες, αλλά δε μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλη τουαλέτα. Ήθελα να έχω τη μαμά μου κοντά για να τραβήξει το καζανάκι για μένα» είπε.



Όσο κι αν ακούγεται περίεργο η 20χρονη δεν έχει ξεπεράσει τη φοβία της ακόμη, κάτι που φυσικά επηρεάζει και την κοινωνική της ζωής, καθώς ακόμη κι όταν βρίσκεται σε σπίτια φίλων δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το μπάνιο τους, αν δεν πάει κάποιος μαζί της.

«Με το που μπαίνω σε ένα μπάνιο αρχίζω να φοβάμαι και το άγχος μου μεγαλώνει όσο έρχεται η ώρα να βγω. Πατάω γρήγορα το καζανάκι και βγαίνω έξω τρέχοντας. Ο ήχος του νερού που τρέχει μου προκαλεί τρόμο. Είναι απαίσιο συναίσθημα. Πιστεύω ότι θα με καταπιεί. Όταν θέλω να πλύνω τα χέρια μου πηγαίνω στην κουζίνα» πρόσθεσε.



«Έχω μαλώσει πολλές φορές με τους γονείς μου για το θέμα αυτό. Δεν μπορούν να με καταλάβουν. Το πρόβλημά μου το γνωρίζουν μόνο αυτοί, η κολλητή μου και ο πρώην φίλος μου. Προσπάθησαν όλοι να με βοηθήσουν, αλλά δεν το έχω ξεπεράσει» είπε ακόμη η Ney.

Η γέννηση της κόρης της όπως λέει η ίδια τη βοήθησε σε κάποιο βαθμό, καθώς μπορεί να έχει πάντα κάποιον μαζί της όταν πρέπει να τραβήξει το καζανάκι, αλλά η περίοδος της εγκυμοσύνης της ήταν ένας εφιάλτης για τη νεαρή μητέρα καθώς εξαιτίας αυτής αναγκαζόταν να πηγαίνει πολλές φορές… στο μπάνιο!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργούνται 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων


Σε ποιές περιοχές θα λειτουργήσουν.
Στην άμεση λειτουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ) (δεν έχει προσδιορισθεί η τελική ονομασία) οπουδήποτε διακόπτεται η λειτουργία Εφορίας θα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εισηγήσεις που έχουν δεχθεί και έχουν υιοθετήσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους τα ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ, μέσω του νέου TAXIS, θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:

- Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κλπ.

- Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, όπου απαιτείται.

- Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μην συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.

- Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.

Στόχος είναι τα τα ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ μέχρι ολοκλήρωσης της μηχανογραφικής συγχώνευσης των αρχείων να λειτουργούν με χειρόγραφες διαδικασίες. Με την μηχανογραφική δε ενοποίηση των αρχείων τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν ως απομακρυσμένοι σταθμοί εργασίας των ΔΟΥ υποδοχής των υπό κατάργηση Εφοριών.

Τα Κέντρα θα στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. στο χώρο του ΚΕΠ ή του ΟΤΑ), ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες που επιβαρύνουν το υπουργείο Οικονομικών (π.χ. ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές γραμμές σύνδεσης κλπ).

Τα ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ που προτείνονται να δημιουργηθούν είναι 99 και καταγράφονται ακολούθως:

Νησιά (25):

1. Άνδρος

2. Κέα

3. Αίγινα

4. Πόρος

5. Μήλος

6. Ύδρα

7. Σαλαμίνα

8. Σπέτσες

9. Κάρπαθος

10. Κάλυμνος

11. Λέρος

12. Σαμοθράκη

13. Σκύρος

14. Θάσος

15. Παξοί

16. Ιθάκη

17. Πάρος

18. Θήρα

19. Μύκονος

20. Τήνος

21. Κύθηρα

22. Λήμνος

23. Σκιάθος

24. Σκόπελος

25. Άγιος Κήρυκος Ικαρίας

Ορεινή περιοχή (14):

26. Δημητσάνα

27. Καλάβρυτα

28. Δεσκάτη

29. Νευροκόπι

30. Φιλιάτες

31. Κόνιτσα

32. Δελβινάκι

33. Νεστόριο

34. Ελασσόνα

35. Αριδαία

36. Δομοκός

37. Αμφίκλεια

38. Αμύνταιο

39. Αρναία

Εθνικής/στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή (4):

40. Σουφλί

41. Διδυμότειχο

42. Σάππες

43. Σιδηρόκαστρο

Εξυπηρέτηση ορεινών περιοχών (47):

44. Ναύπακτος

45. Αμφιλοχία

46. Βόνιτσα

47. Κρανίδι

48. Λεωνίδιο

49. Παράλιο Άστρος

50. Μεγαλόπολη

51. Ιστιαία

52. Κύμη

53. Λίμνη

54. Κάρυστος

55. Κρέστενα

56. Λεχαινά

57. Ζαχάρω

58. Αμαλιάδα

59. Νάουσα

60. Αλεξάνδρεια

61. Μοίρες

62. Ελευθερούπολη

63. Χρυσούπολη

64. Αρκαλοχώρι

65. Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης

66. Μολάοι

67. Κιάτο

68. Ξυλόκαστρο

69. Γύθειο

70. Σκάλα

71. Αγιά

72. Σητεία

73. Ιεράπετρα

74. Καλλονή Λέσβου

75. Κυπαρισσία

76. Μουζάκι

77. Σοφάδες

78. Γουμένισσα

79. Νιγρίτα

80. Νέα Ζίχνη

81. Ηράκλεια

82. Καλαμπάκα

83. Φανάρι

84. Φιλιππιάδα

85. Πύλος

86. Αίγιο

87. Κάτω Αχαϊά

88. Μακρακώμη

89. Αταλάντη

90. Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης (9):

91. Λαύριο

92. Μέγαρα

93. Άγιος Στέφανος

94. Άγιος Αθανάσιος

95. Λιμένα Χερσονήσου

96. Φάρσαλα

97. Τύρναβος

98. Αλμυρός

99. Μεσσήνη

Η στελέχωση των ΚΕΦ ή ΚΕΦΥ θα γίνει από 968 υπαλλήλους των υπό κατάργηση ΔΟΥ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τις χώρισαν μία ημέρα αφότου γεννήθηκαν



Φωτογραφίες από τις σιαμαίες αδελφούλες που αναρρώνουν.

Η 32χρονη Angela Formosa πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την καλή ανάρρωση των κοριτσιών της, που γεννήθηκαν ενωμένες στην κοιλιά και υποβλήθηκαν σε πολύωρη επέμβαση μόλις μία ημέρα μετά τη γέννησή τους.

Η Rosie και η Ruby μπήκαν στο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Λονδίνου και η επέμβαση διαχωρισμού τους διήρκεσε 5 ώρες. Ευτυχώς όλα πήγαν πολύ καλά, τόσο που τα κοριτσάκια βγήκαν από το νοσοκομείο δύο εβδομάδες αργότερα.

Σε ηλικία πλέον δύο μηνών είναι πολύ καλά. «Είναι μια χαρά, παίρνουν βάρος και είναι φυσιολογικά μωρά, με το χαμόγελο και το κλάμα τους», λέει η μαμά τους.



Σε έναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της κύησης αποκαλύφθηκε πως τα μωρά ήταν ενωμένα και είχαν μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Καθώς η εγκυμοσύνη της στο πρώτο παιδί της πέρασε χωρίς καν να την καταλάβει, η Angela έπαθε σοκ όταν άκουσε τα νέα.

«Δεν ξέραμε τι να περιμένουμε μέχρι να γεννηθούν, οι γιατροί δεν μπορούσαν να μα πουν ποιο σημείο μοιράζονταν», θυμάται.



Αποφασίστηκε τα μωρά να γεννηθούν νωρίτερα, στις 34 εβδομάδες, με καισαρική. Έτσι διαπιστώθηκε πως ήταν ενωμένα στην κοιλιά και πως έπρεπε να χειρουργηθούν.

Η Formosa βγήκε από το νοσοκομείο μία ημέρα μετά την καισαρική για να είναι δίπλα στις κόρες της που είχαν μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης. Τα κορίτσια θα χρειαστούν κι άλλη φροντίδα στο μέλλον αλλά αναμένουμε και οι δύο να ζήσουν φυσιολογικά και χαρούμενα», είπε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που χειρούργησε τις μικρές.

«Τρέφονται κανονικά και είναι σπίτι με τους γονείς τους».

Η Angela δήλωσε χαρούμενη και ανακουφισμένη όταν τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σπίτι και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους γιατρούς.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χτύπησαν τυφλό γιατί πέρασαν το μπαστούνι του για ξίφος σαμουράι!



Συγγνώμη ζήτησε η βρετανική αστυνομία.

Ο 61χρονος Colin Farmer έχει χάσει την όραση του. Αυτό, όμως, δεν τον πτοεί. Έτσι, βγήκε να πάει στην pub να συναντήσει τους φίλους του για μια μπύρα. Αυτό που ακολούθησε δεν μπορούσε να το φανταστεί ποτέ.

Ομάδα αστυνομικών τον πλησίασαν και τον ακινητοποίησε με όπλο τύπου τέιζερ, που προκαλεί ηλεκτροσόκ έντασης 50.000 βολτ.

Η αιτία; Πέρασαν το λευκό μπαστούνι του για ξίφος σαμουράι!

Η αστυνομική διεύθυνση προσπάθησε να αιτιολογήσει το περιστατικό λέγοντας πως είχε λάβει καταγγελίες για κάποιον που κυκλοφορούσε στο δρόμο με ένα ξίφος σαμουράι και από παρανόηση θεώρησαν πως ήταν ο Farmer! Ενώ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι αστυνομικοί του φώναξαν να σταματήσει αλλά εκείνος δεν το έκανε.

«Δεν ήξερα βεβαίως ότι επρόκειτο για αστυνομικούς, δεν κατάλαβα βέβαια ότι φώναζαν σε μένα. Νόμιζα ότι μου επιτέθηκαν χούλιγκαν”», λέει ο 61χρονος στην εφημερίδα Lancashire Evening Post σοκαρισμένος ακόμη από αυτό που του συνέβη.

Το ανεξάρτητο ελεγκτικό σώμα της βρετανικής αστυνομίας διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Παπούτσια με GPS για όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ



Η συσκευή ειδοποιεί τους συγγενείς με e-mail ή sms.

Στη βρετανική αγορά πρόσφατα κυκλοφόρησαν παπούτσια με ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού. Τα παπούτσια αυτά φιλοδοξούν να δώσουν λύση στους συγγενείς και φίλους που φοβούνται ότι οι δικοί τους άνθρωποι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ θα απομακρυνθούν από το σπίτι και να χαθούν.

Τα παπούτσια που κοστίζουν 250 λίρες έχουν μία μινιατούρα GPS, που μοιάζει με τις συσκευές που διαθέτουν τα αυτοκίνητα. Η συσκευή φορτίζει με μπαταρία και διαθέτει μια κάρτα SIM η οποία εντοπίζει τον κάτοχο του παπουτσιού.

Η μπαταρία του παπουτσιού χρειάζεται γέμισμα κάθε δυο μέρες. Η φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ακόμη, οι συγγενείς του ασθενή μπορούν να σχεδιάσουν μία «ασφαλή ζώνη» και αν το άτομο φύγει από τα όρια, θα χτυπήσει ο συναγερμός με τη μορφή ενός e-mail ή sms.

Η αμερικανική εταιρεία που προωθεί τα παπούτσια, Aetrex Navistar GPS Shoes, δηλώνει ότι είναι η πρώτη που φέρνει τέτοιο προϊόν στη βρετανική αγορά.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τεχνητό πόδι της θα μεγαλώνει μαζί της


Η τεχνολογία στην υπηρεσία της 9χρονης Hannah Baker.
Ήδη στα 9 της χρόνια η Hannah Baker από τη Βρετανία έχει δει το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Το κοριτσάκι πάσχει από μία σπάνια μορφή καρκίνου και τον Απρίλιο εντοπίστηκε στο πόδι της ένα οστεοσάρκωμα, όγκος που ανάγκασε τους γιατρούς να αφαιρέσουν το μηριαίο οστό της.

Σήμερα η μικρή Hannah μπορεί να κοιτάζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της: το οστό που αφαιρέθηκε αντικαταστάθηκε από ένα «οστό» φτιαγμένο από τιτάνιο, το οποίο μάλιστα θα «αναπτύσσεται» μαζί της.

Το τεχνητό οστό μεγαλώνει μέσω ηλεκτρομαγνητικών παλμών, εξηγεί η μητέρα της. «Μπορεί δυνητικά να το έχει για είκοσι με τριάντα χρόνια, το μόνο πρόβλημα είναι πως αν ψηλώσει πολύ, τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε».

Το εμφύτευμα της Hannah έχει σχεδιαστεί να «ακολουθεί» το ύψος του υγιούς της ποδιού και για το λόγο αυτό το κορίτσι θα πρέπει να επισκέπτεται ειδικό ιατρείο όπου το τεχνητό οστό θα τοποθετείται σε μία ειδική ηλεκτρομαγνητική συσκευή.

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που στέλνει η συσκευή ενεργοποιούν το εμφύτευμα κι έτσι οι γιατροί μπορούν να μεγαλώνουν το μήκος του χωρίς να χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Η Hannah ανακάλυψε πως έπασχε από τη νόσο όταν οι γονείς της την πήγαν στο γιατρό επειδή παραπονιόταν για πόνους στο πόδι.

«Είμαστε τυχεροί που το εντοπίσαμε νωρίς, δεν είχε μεταφερθεί αλλού. Αν καθυστερούσαμε, μπορεί να έχανε ολόκληρο το πόδι της…», εξηγεί ο μπαμπάς της.

Ο όγκος είχε επηρεάσει 22 εκατοστά από το μηριαίο οστό της Hannah, η οποία έκανε υψηλές δόσεις χημειοθεραπείας και μεταγγίσεις αίματος.

Οι γονείς του κοριτσιού αφοσιώθηκαν στη φροντίδα της ενώ η 9χρονη επέτρεψε στους ειδικούς να μελετήσουν το οστό που της αφαίρεσαν με τον όγκο, με την προσδοκία αυτό να βοηθήσει στην περαιτέρω κατανόηση της νόσου.





Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία: ΑΜΚΑ και...τηλεφώνημα



«Από εδώ και στο εξής λέει, τα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, θα είναι μόνο για έναν ΑΜΚΑ. Αν ένα ζευγάρι δηλαδή, θέλει να κλείσει ραντεβού θα πρέπει να χρεώνεται με διπλό τηλεφώνημα και να πληρώνει 1+1 ευρώ», μας γράφει αναγνώστης μας, σχετικά με τα τηλεφωνικά ραντεβού.

Καλέσαμε και εμείς τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό που κάλεσε ο αναγνώστης του enikos.gr, για να διασταυρώσουμε την καταγγελία. Και όπως μας ενημέρωσε η τηλεφωνήτρια, «τα ραντεβού κλίνονται πλέον για έναν αριθμό ΑΜΚΑ», για ένα δηλαδή πρόσωπο.

Μπορείς να κλείσεις όσα ραντεβού θες, αλλά αυτά θα πρέπει να αντιστοιχούν σε έναν ασφαλισμένο. Τα ζευγάρια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να κάνουν διπλό τηλεφώνημα!



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το δελτίο τιμών φαρμάκων


Το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα ισχύσει για τα φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.
Δεν πρόκειται, εντούτοις, για το οριστικό δελτίο τιμών. Επειδή μπορεί να υπάρξουν κάποιες διορθώσεις στις τιμές, αναμένεται διορθωτικό δελτίο τιμών στις αμέσως επόμενες μέρες

Σημειώνεται ότι στις Χονδρικές και Νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Στις Λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ 6,5%.

Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

Στην απόφαση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς η ισχύς του αρχίζει από Δευτέρα 22-10-2012. Για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει από 24-10-2012 Για τα ιδιωτικά φαρμακεία η ισχύς του αρχίζει από 01-11-2012.
Δείτε εδώ ολόκληρο το νέο δελτίο τιμών.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι τυφλοί βρήκαν το... φως τους


H κάμερα κατέγραψε πολίτες στην Ζάκυνθο που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την όρασή τους αλλά βρίσκονται στη λίστα εκείνων που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας. Δείτε τι λένε οι ίδιοι για το πώς πήραν το επίδομα. Είναι χαρακτηριστική η φράση ενός από αυτούς: "Στη ζωή μας όλοι έχουμε κάνει λάθη, μπορεί να έχω κάνει κι εγώ".

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάτω από το όριο της φτώχειας 25,4 εκατ. παιδιά στην Ευρώπη



Μόνο σε τέσσερα κράτη-μέλη της .Ε.Ε η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη.

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία έκθεσης για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έγινε για την Κυπριακή προεδρία με την συμβολή του Προγράμματος της ΕΕ 2007-2013 για την εργασία και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Σύμφωνα με την έκθεση 25,4 εκατ. (27%) παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ειδικότερα τα 19,2 εκατ. ζουν σε νοικοκυριά των οποίων το εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπλέον το 12,4% του παιδικού πληθυσμού της ΕΕ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της παρατεταμένης φτώχειας.

Μόνο σε τέσσερα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, τα παιδιά βρίσκονται σε λιγότερο κίνδυνο από το σύνολο του πληθυσμού της Ε.Ε. Τα άλλα τρία κράτη-μέλη είναι η Δανία, η Σλοβενία και η Φινλανδία.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σήμερα σε Συνέδριο της Κυπριακής προεδρίας με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Αποτρέποντας και Αντιμετωπίζοντας την παιδική φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, προωθώντας την παιδική ευζωία».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Μετά από 17 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα, το Παζάρι Βιβλίου για 20 ημέρες διοργανώνεται για πρώτη φορά και στη Θεσσαλονίκη.
Από Πέμπτη 25 Οκτωβρίου έως και Τρίτη 13 Νοεμβρίου στην Helexpo (πύλη ΧΑΝΘ) καθημερινά Σάββατα και Κυριακές από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
Σ’ ένα περίπτερο ενιαίο για όλους τους εκδότες, θα βρίσκονται πάνω από 500.000 βιβλία 150 εκδοτών με εκπτώσεις που ξεκινούν από 70%. Οι τιμές των βιβλίων αρχίζουν από 0,50 λεπτά.

Το 70% των διαθέσιμων βιβλίων έχει τιμή πώλησης κάτω από 3 ευρώ, ενώ το 90% κάτω από 5 ευρώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΚΒΕ).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ευρωπαίοι δε βγαίνουν στη σύνταξη



Ενώ η ανεργία των νέων ξεπερνά το 20%.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα δημοσιεύει το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι όλο και περισσότερο καθυστερούν τη σύνταξή του και, μάλιστα, αρκετά χρόνια αφού φτάσουν την κατάλληλη ηλικία.

«Οικονομικά, η σύνταξη δεν αποτελεί επιλογή», δηλώνει στο Bloomberg Γάλλος εργαζόμενος στη φαρμακευτική Sanofi, καθώς παρότι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στα 60 που είναι τώρα, δηλώνει ότι «δεν πρόκειται να βγει στη σύνταξη πριν τα 66».

Ο Jean-Luc Guillaume αναφέρει το Bloomberg είναι μέρος μίας γενιάς που συνταξιοδοτείται αργότερα από το προβλεπόμενο, λόγω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια.

Παρότι πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι η αυξημένη εργασία των ηλικιωμένων δε μειώνει τις θέσεις τις εργασίας των νέων, το βέβαιο είναι ότι το θέμα έχει πλέον λάβει πολιτικές διαστάσεις, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανεργία των νέων ξεπερνά το 20%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, από το 2000 έως το 2010 το ποσοστό των άνω των 55 ετών που εργάζονται αυξήθηκε και στις 27 χώρες της ΕΕ, πλην της Πορτογαλίας και της Ρουμανίας.

Όμως πολλοί θεωρούν ότι αυτό πλήττει την εργασία των νέων και, μάλιστα, θεωρούν καταστροφική την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67.

Τις προηγούμενες δεκαετίες οι πολιτικοί ηγέτες με αυτή την αιτιολογία όταν η οικονομία δεν πήγαινε καλά έβγαζε στη σύνταξη τους πιο ηλικιωμένους -με εθελουσία έξοδο κ.ά.- ώστε να κάνει χώρο στους νεώτερους.

Όμως αυτή τη στιγμή οι χώρες πιέζονται να μειώσουν τα συνταξιοδοτικά κόστη, με συνέπεια να αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης, ενώ αποθαρρύνεται η έξοδος από την εργασία.

Πάντως, τρία χρόνια μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, η ευρωζώνη και συνολικά πια οδεύει επίσημα προς την ύφεση με υψηλό ρεκόρ ανεργίας που τον Αύγουστο άγγιξε το 11,4%, ενώ η ανεργία των νέων κάτω των 25 άγγιξε το 22,8%.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία στο ΙΚΑ της Πάτρας


Ο Σύλλογος Πρόληψης και Βοήθειας Παίδων Μεσογειακής Αναιμίας καλούν όλους τους πάσχοντες και τις οικογένειες αυτών σε μια δυναμική διαμαρτυρία για την λειτουργία των ΚΕΠΑ την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 11.00 έξω από το κτίριο του ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου της Πάτρας.

«Χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ» αναφέρει ο Σύλλογος και συνεχίζει ότι η τραγική αυτή κατάσταση οδηγεί σε μία ανθρωπιστική κρίση και ότι η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές λιποθυμούν από ασιτία


Μαθητές δεν έχουν να φάνε και λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία. Δυστυχώς πρόκειται για τη νέα ελληνική πραγματικότητα. Μαθητές να μην έχουν χαρτζιλίκι για μια τυρόπιτα και να παρακαλούν τον υπεύθυνο του κυλικείου για... βερεσέ.

«Προσπαθούμε να τους δώσουμε φαγητό, χωρίς να θίξουμε την υπερηφάνεια τους» λέει εργαζόμενη σε κυλικείο, ενώ δάσκαλος περιγράφει: «τρία παιδιά από την ίδια οικογένεια, φοράνε την ίδια φόρμα για να κάνουν γυμναστική».

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του Mega:





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Να προστατευθούν οι πιο ξεχασμένοι από τους ξεχασμένους!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10.10.2012

Το αναπηρικό κίνημα της χώρας θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στην οριστική αποδόμηση του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας της χώρας!


Με επιστολή της στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο - Κωνσταντίνο Βολουδάκη, η ΕΣΑμεΑ ζητά την απόσυρση του άρθρου που αφορά στη συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και βρίσκεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση και τη συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι Δημόσιες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας - οι περισσότερες εκ των οποίων είναι κλειστής περίθαλψης και στις οποίες διαβούν οι πιο αποκλεισμένοι ανάμεσα στους αποκλεισμένους, οι πιο ξεχασμένοι έλληνες και ελληνίδες με αναπηρία ή χρόνια πάθηση, ηλικιωμένοι και παιδιά - δεν χρειάζονται συγχώνευση, αλλά πλήρη αναβάθμιση!

Το θλιβερό είναι ότι ήδη οι Δημόσιες Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας πάσχουν από υπο-στελέχωση, υπο-χρηματοδότηση και πλήρη απαξίωση. Οι νέες συγχωνεύσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στον πλήρη αφανισμό του Δημόσιου Τομέα Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας από τον χάρτη της χώρας. Οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας που διασυνδέθηκαν με άλλες με προηγούμενο νόμο, έχουν βιώσει αυτούς τους 11 μήνες ουσιαστική αδιαφορία και έχουν αποκοπεί από τις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα - εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και των αρνητικών συνεπειών της στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι και αυτές στις οποίες απευθύνονται οι υπηρεσίες των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας - επιβάλλεται, πιο πολύ από ποτέ, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου αναβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας.

Η Συνομοσπονδία ζητά τη διατήρηση της ταυτότητας κάθε Κέντρου, Μονάδας, Ιδρύματος κ.λπ., τη διασύνδεσή του με τις τοπικές κοινωνίες και φυσικά τη συμμετοχή εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος και των τοπικών κοινωνιών στα Όργανα Διοίκησης των Δομών. Επιπρόσθετα ζητά τα ΚΕΚΥΑΜΕΑ να επανέλθουν στον Τομέα της Κοινωνικής Φροντίδας & Πρόνοιας και να ενταχθούν στις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα στις αρμοδιότητες της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία εδρεύουν.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προστατευτούν οι πιο αποκλεισμένοι από τους αποκλεισμένους, οι πιο ξεχασμένοι από τους ξεχασμένους, οι πιο ευάλωτοι από τους ευάλωτους.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 143 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Προσφέρουν σε άπορες οικογένειες


Μεγάλες ποσότητες ειδών ρουχισμού και υπόδησης αλλά και ιατρικός εξοπλισμός στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δέκα αναπηρικά καροτσάκια και τέσσερα νοσοκομειακά κρεβάτια, θα διανεμηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε ανθρώπους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τα υλικά αυτά συγκεντρώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από δωρεές ομογενών της Γερμανίας αλλά και Θεσσαλονικέων. Θα παραδοθούν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΜΑΖΙ - Κοινωνικό Παντοπωλείο, που στη συνέχεια θα προχωρήσει στη διανομή τους προς τους ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, η διαδικασία της συγκέντρωσης ειδών ρουχισμού, υπόδησης και ιατρικού εξοπλισμού θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να ανακουφιστούν οι ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν κινητικά και ορθοπεδικά προβλήματα καθώς, σύμφωνα με τον σύμβουλο πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, Επαμεινώνδα Μολυβά, οι οικογένειές τους καλούνται να καλύψουν τα έξοδα που απορρέουν από την κατάσταση της υγείας τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκπαιδεύουν παιδιά με ειδικές ανάγκες


Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν και ειδικές γνώσεις και ζητούν με αξιοπρέπεια την αποδοχή από όλους εμάς. Το ίδρυμα Θεοτόκος που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του φορέα «Μαζί για το Παιδί», είναι αυτό που εκπαιδεύει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες για να μπορούν να σταθούν ακόμη και στην ανταγωνιστική αγορά εργασίας.

Σίγουρα πρόκειται για αξιέπαινη –όχι απλά προσπάθεια αλλά- πράξη.







Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε από το κώμα την ώρα που θα της έπαιρναν τα όργανα


Ήταν εγκεφαλικά νεκρή και επανήλθε όταν την αποσυνέδεσαν από το μηχάνημα.

Η Carina Melchior συνήλθε από το κώμα που είχε πέσει ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, λίγο αφότου οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή και την αποσύνδεσαν από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

Η 20χρονη βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Aarhus στη Δανία, όπου νοσηλευόταν, και οι γιατροί ετοιμάζονταν να πάρουν τα όργανά της για δωρεά.

Έκπληκτοι οι γιατροί διαπίστωσαν λίγα λεπτά μετά ότι είχε ανοίξει τα μάτια της και είχε αρχίσει να κινεί τα πόδια της.
Πλέον ακολουθεί θεραπείες αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο και είναι σε θέση να μιλά, να περπατά μέχρι και να ιππεύει το αγαπημένο της άλογο.



Η οικογένειά της αποφάσισε να καταθέσει μήνυση εναντίον του νοσοκομείου για ψυχική φθορά, ισχυριζόμενοι ότι οι γιατροί απλά «ήθελαν να πάρουν τα όργανά της».

«Αυτοί οι αλήτες με τις άσπρες στολές τα παράτησαν γρήγορα γιατί ήθελαν έναν δωρητή οργάνων» δήλωσε ο πατέρας της στην εφημερίδα Ekstra Bladet.



Η Carina είχε τροχαίο με το αυτοκίνητό της πριν από ένα χρόνο. Έμεινε στο νοσοκομείο τρεις ημέρες μέχρι που οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή και συμβούλεψαν την οικογένειά της να τη βγάλουν από τα μηχανήματα υποστήριξης και να σκεφτούν το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων.



Οι γιατροί του νοσοκομείου από την πλευρά τους απολογήθηκαν για την κακή «επικοινωνία» με τους γονείς της ασθενούς λέγοντας ότι έκαναν λάθος.







Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο άνδρας που ζούσε επί έξι μήνες χωρίς καρδιά



Ο θάνατός του προκλήθηκε από νεφρική ανεπάρκεια.

Τη μάχη με τη ζωή έχασε ο 37χρονος Τσέχος πυροσβέστης, Γιάκουμπ Χάλικ, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επιβίωσε χωρίς καρδιά για περισσότερους από έξι μήνες!

Στη θέση της καρδιάς του, οι γιατροί είχαν τοποθετήσει τον περασμένο Απρίλιο δύο μηχανικές αντλίες χωρίς βαλβίδες για να αποφευχθούν οι θρομβώσεις, οι οποίες στέλνουν το αίμα στην αορτή και στους πνεύμονες χωρίς παλμική ροή. Είχε διαγνωστεί με κακοήθη όγκο στο ζωτικής σημασίας όργανο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μια μεταμόσχευση.

Οι γιατροί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Χάλικ προκλήθηκε από ηπατική ανεπάρκεια, και όχι από την τεχνική καρδιά.

Σημειώνεται ότι η μοναδική περίπτωση στην οποία είχε στο παρελθόν επιχειρηθεί η χρήση παρόμοιας τεχνικής αφορούσε σε έναν άνδρα στο Τέξας των ΗΠΑ ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή λίγες μόλις ημέρες μετά την επέμβαση.


Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι μισθωτοί σώζονται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης


- Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2012
- Μέχρι τον Δεκέμβριο προλαβαίνουν οι μητέρες ανηλίκων
- Τι ισχύει για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
- Αναλυτικά όλα τα όρια ηλικίας που ισχύουν στο ΙΚΑ, πριν αλλάξουν

Μόνον όσοι μέσα στο 2012 συμπληρώνουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ, τόσο σε σχέση με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όσο και με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης μπορεί να αισθάνονται ασφαλείς.

Οι επερχόμενες αλλαγές εικάζεται ότι θα επηρεάσουν όλους τους υπόλοιπους, χωρίς όμως κανείς, να μπορεί να συμβουλεύσει τους ασφαλισμένους για οτιδήποτε, εάν πρώτα δεν δημοσιοποιηθούν όχι μόνον οι κυβερνητικές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες διατάξεις νόμου. Άλλωστε, όπως έχει φανεί στο παρελθόν, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες...

Αναλυτικά, τι ισχύει για κάθε κατηγορία ασφαλισμένου, που θεμελιώνει δικαίωμα εντός του έτους και πριν από τις επερχόμενες αλλαγές.

Άνδρες

Φέτος, η έξοδος γίνεται με 11.100 ημέρες ασφάλισης σε ηλικία 59 ετών. Όσοι θεμελίωσαν πέρσι δικαίωμα μπορούν να αποχωρήσουν με 10.800 ημέρες στα 58. Όσοι είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το 2010 αποχωρούν με 10.500 ημέρες σε ηλικία 58 ετών. Όσο για αυτούς που επιθυμούν να βγουν με μειωμένη σύνταξη, ο νόμος προβλέπει:

α) Συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες ασφάλισης, όπου η σύνταξη δίνεται με τη συμπλήρωση του 60ου έτους και είναι σημαντικά μειωμένη, αφού η προϋπόθεση για πλήρη σύνταξη είναι η συμπλήρωση του 65ου έτους.

β) Συνταξιοδότηση με τουλάχιστον 10.000 ημέρες ασφάλισης (ένσημα). Και σε αυτή την περίπτωση η σύνταξη αποδίδεται μετά το 60ό έτος και έως το όριο της πλήρους. Όμως, η μείωση σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντικά μικρότερη, αφού μέχρι το τέλος του έτους, η ηλικία εξόδου για πλήρη σύνταξη είναι τα 63 έτη και 6 μήνες.

Γυναίκες

Οι γυναίκες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2012, με τη συμπλήρωση 10.800 ενσήμων. Το όριο ηλικίας, από το 2010 και μετά, αυξάνεται κατά 12 μήνες το χρόνο. Έτσι, πέρυσι διαμορφώθηκε στα 58 για πλήρη σύνταξη και στα 56 για μειωμένη, με παράλληλη αύξηση του χρόνου ασφάλισης στα 10.400 ένσημα. Εφέτος, απαιτείται η συμπλήρωση του 58ου έτους και 6 μηνών για πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη δίνεται στα 56 ετών και 6 μηνών. Παράλληλα, αυξήθηκαν και οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης, που έφτασαν τις 10.800.

Σύνταξη με 4.500 ένσημα


Τις τελευταίες ώρες, υπάρχει η πληροφορία από το υπουργείο Εργασίας, ότι η μέχρι σήμερα πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τα απαιτούμενα ένσημα για τη λήψη σύνταξης, από 4.500 σε 6.000, έχει αλλάξει. Τα 4.500 ένσημα θα παραμείνουν ως μίνιμουμ προϋπόθεση για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Βέβαια, θα αυξηθεί το απαιτούμενο όριο ηλικίας από 65 σε 67.

Σήμερα, γυναίκες με 4.500 ένσημα, παράλληλα με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, μπορούν να λάβουν σύνταξη. Βασική προϋπόθεση, που σημειωτέων ισχύει για όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη (άνδρες και γυναίκες) είναι η συμπλήρωση 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος τα τελευταία 5 έτη.

Με πλήρη σύνταξη, γυναίκες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σήμερα, με 4.500 ένσημα και τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους.

Μέχρι το Δεκέμβρη προλαβαίνουν οι μητέρες ανηλίκων


Σύμφωνα με το νόμο, μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 ισχύουν οι διατάξεις για τη συνταξιοδότηση με ευνοϊκούς όρους, μητέρων με ανήλικα τέκνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2013 το καθεστώς καταργείται. Έτσι, όσες γυναίκες είχαν μέχρι το τέλος του 2010 τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, μπορούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη στα 50 και πλήρη σύνταξη στα 55.

Για όσες γυναίκες θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011, το όριο ηλικίας έχει γίνει 52 για μειωμένη και 55 για πλήρη. Εφέτος, η θεμελίωση γίνεται στα 55 για μειωμένη και στα 60 για πλήρη. Από του χρόνου, οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη στα 60 και πλήρη στα 65 έτη της ηλικίας τους.

Προσοχή. Για τη λήψη της μειωμένης σύνταξης των μητέρων ανηλίκων δεν απαιτούνται 100 ημέρες ασφάλισης ανά έτος τα τελευταία 5 έτη πριν από την υποβολή της αίτησης.

Τι ισχύει για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Και φέτος, είναι σε ισχύ ειδικές ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους στο ειδικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, το "κλειδί" για την έξοδο στη σύνταξη είναι το έτος θεμελίωσης δικαιώματος, ενώ διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν ανάλογα με τον αριθμό των ενσήμων.

Άνδρες που μέσα στο 2012 συμπληρώνουν 10.500 ένσημα, εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων, μπορούν να λάβουν σύνταξη, εφόσον συμπληρώσουν και το απαιτούμενο όριο ηλικίας που είναι τα 56 έτη και 6 μήνες.

Σημειώνεται πως σε όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, πλήρης σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 55 ετών, ενώ μειωμένη δίνεται στα 53.

Άνδρες με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στο καθεστώς των βαρέων, μπορούν εφέτος να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον συμπληρώσουν το 60ο έτος. Αρκεί από τις 3.600 ημέρες να έχουν πραγματοποιηθεί στο καθεστώς των βαρέων οι 1.000 την τελευταία 13ετία.

Γυναίκες με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στους λίγους μήνες του 2012 που απομένουν, σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη σύνταξη δίνεται στα 54 έτη και 6 μήνες.

Γυναίκες με 4.500 ημέρες εργασίας εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα, για να βγουν εφέτος στη σύνταξη και να προλάβουν τις εξελίξεις, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους. Με τις ισχύουσες ρυθμίσεις όσες γυναίκες είχαν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 συνταξιοδοτούνται στα 55.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά σε λειτουργία το Σχολείο Αλληλεγγύης στη Ξάνθη



Μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς
.
Ξανά σε λειτουργία το Σχολείο Αλληλεγγύης της Ξάνθης, μετά την περυσινή επιτυχημένη προσπάθεια, που είχε γεμίσει με ικανοποίηση γονείς και μαθητές αλλά και τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, που υπερκάλυψαν τις ανάγκες των μαθητών για πρόσθετη διδακτική στήριξη στην Τρίτη Λυκείου.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές καθηγητές το σχολείο ανοίγει και φέτος τις πόρτες του κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 14.30 έως τις 18.00 μ.μ στο χώρο του Εσπερινού Λυκείου Ξάνθης απέναντι από το ΚΤΕΛ στην οδό Δημοκρίτου, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 23 Οκτωβρίου.

Απευθύνεται στους μαθητές όλων των κατευθύνσεων ,που φοιτούν στην Γ τάξη του Λυκείου το τρέχον σχολικό έτος 2012/13,καθώς και σε απόφοιτους προηγούμενων ετών.

Γίνονται δωρεάν μαθήματα πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε όλα τα μαθήματα που οι μαθητές εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο. (Μαθήματα και των τριών κατευθύνσεων καθώς και τα εξεταζόμενα μαθήματα γενικής παιδείας).


Πηγή: http://www.xanthipress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέσεις εθελοντών τροχονόμων στα δημοτικά της Πρέβεζας



Οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Την πλήρωση 9 συνολικά θέσεων εθελοντών σχολικών τροχονόμων ανακοίνωσαν τα Δημοτικά Σχολεία Πρέβεζας και Λούρου και για το σχολικό έτος 2012-2013 (από 23/10/2012 μέχρι 14/6/2013).

Συγκεκριμένα από δύο θέσεις το 1ο, 2ο, 3ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας και μια θέση το Δημοτικό σχολείο Λούρου.

Για τις θέσεις μπορούν να απασχοληθούν άτομα, άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται ή όχι. Αρκεί να μπορούν να ανταποκριθούν στο ωράριο και τις υποχρεώσεις τους.

Σε κάθε εθελοντή Σχολικό τροχονόμο θα καταβάλλεται από τη Σχολική επιτροπή μηνιαία αποζημίωση ύψους 176 ευρώ, για την κάλυψη των εξόδων κίνησής του, από σχετική επιχορήγηση του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α, εκτός Σεπτεμβρίου και Ιουνίου που η κατ’ αναλογία αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό 120,00 και 88,00 αντίστοιχα, ενώ να σημειωθεί ότι ο εθελοντής Σχολικός τροχονόμος δεν ασφαλίζεται σε κανένα ασφαλιστικό φορέα.

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στα παραπάνω δημοτικά σχολεία.


Πηγή: http://www.pamepreveza.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν ποιοι υπάλληλοι θα φύγουν


Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσης «τρέχει» για να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αποδέσμευση υπαλλήλων μέσα στο 2012. Υποδείχθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά δεν είναι βέβαιο εάν ο χρόνος επαρκεί.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.






Διαβάστε περισσότερα...

Είναι 7 ετών και γράφει όπερα!


Είναι 7 ετών και γράφει όπερα!

Είναι μόλις επτά ετών, αλλά παίζει πιάνο, βιολί, γράφει μέχρι και όπερα. Οι συγγενείς και οι φίλοι της, την αποκαλούν ''μικρή Μότσαρτ''.

Ο λόγος μία μαθήτρια από το Surrey, την Alma Deutscher. Ο πατέρας της, της έκανε δώρο ένα πιάνο την ημέρα που έκλεισε τα δυο και ένα βιολί όταν έκλεισε τα τρία. Από τότε η μικρή εξασκείται καθημερινά και όλοι μιλούν πλέον για το κορίτσι θαύμα!

Η Alma έχει δικό της κανάλι στο youtube, όπου ανεβάζει βίντεο από τις παραστάσεις της. Οι χρήστες που βλέπουν τα βίντεό της είναι περισσότεροι από 75.000.

''Θέλω να ξέρουν οι άνθρωποι πως παίζω'', λέει η Alma.





Διαβάστε περισσότερα...

Είδε την πεθερά της στο… υπερηχογράφημα



Είχε πεθάνει τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η Phamela de Souza από την Μπραζίλια επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί και όπως συνηθίζεται στην 10η εβδομάδα της κύησης πήγε στο γιατρό της για να κάνει υπερηχογράφημα!

Στην εικόνα που έβλεπε στην οθόνη του μηχανήματος όμως η γυναίκα παρατήρησε κάτι… ιδιαίτερο!

Εκτός από το έμβρυο φαινόταν μια σκιά που σχημάτιζε το πρόσωπο της… αποθανούσας πεθεράς της!



Η νεαρή γυναίκα πήγε τη φωτογραφία του υπερήχου στον άντρα της, ο οποίος αμέσως διέκρινε το πρόσωπο της μητέρας του στην πάνω αριστερή γωνία.

Η γυναίκα είχε πεθάνει τέσσερις μήνες νωρίτερα.



«Παρατήρησα το πρόσωπο όταν έκανα τον υπέρηχο αλλά δεν είπα τίποτα. Μετά έψαξα και βρήκα φωτογραφίες της λίγο πριν πεθάνει και σιγουρεύτηκα ότι ήταν αυτή. Της μοιάζει πάρα πολύ για να είναι τυχαίο» είπε η Phamela.



Η κόρη του ζευγαριού είναι τώρα τριών ετών και το ζευγάρι πιστεύει ότι η γιαγιά εμφανίστηκε στον υπέρηχο για να τους δείξει ότι τους προσέχει «από ψηλά».






Διαβάστε περισσότερα...

Λάτρεις του διαδικτύου τα ελληνόπουλα


Λάτρεις του διαδικτύου εμφανίζονται τα ελληνόπουλα σύμφωνα με την έρευνα του δικτύου EU Kids Online του London School of Economics.

Η έρευνα έχει γίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση και τα αποτελέσματα για τη χώρα μας είναι εκπληκτικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το Internet, στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 49%.

Το 66% των παιδιών μπαίνουν στο διαδίκτυο από τα κινητά τους, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Τα ελληνόπουλα έχουν την πρώτη επαφή τους με τον κόσμο του Internet, στην ηλικία των δέκα, σε σύγκριση με τα εννέα χρόνια, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Το 56% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ το 38%, μία ή δυο φορές την εβδομάδα.

Τα ελληνόπουλα φαίνεται να προτιμούν το facebook, σε ποσοστό 33%. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται στο 70% όταν πρόκειται για εφήβους ηλικίας 13-16 ετών, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ιταλία και την Κύπρο.

Όσο για την επιτήρηση των γονιών, σε ποσοστό 42% οι γονείς δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το 13% δηλώνει ότι το επιτρέπει μόνο με την εποπτεία του και το 45% επιτρέπουν την χρήση των κοινωνικών δικτύων ανά πάσα στιγμή.


Διαβάστε περισσότερα...

Προς ενιαίο συντελεστή φορολόγησης 28% για τις επιχειρήσεις



Η παρέμβαση δίνει ανάσα στις εταιρείες
.
Σε ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων και όχι σε μίνι κλίμακα προσανατολίζεται η κυβέρνηση και το θέμα θα κλειδώσει σήμερα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες των πολιτικών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως η τρόικα είχε εγκρίνει την πρόβλεψη για τη φορολόγηση επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το 1 ευρώ.

Ωστόσο, τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και ειδικά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρότειναν κλίμακα (χωρίς αφορολόγητο) με συντελεστές 20%, 25% και 35% ή 20%, 30% και 35%.

Τελικά, χθες οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 28% και όχι 35% για τα καθαρά εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών, των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και των ανωνύμων εταιρειών.

Έτσι, οι επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες θα είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με αυτές που θα προέκυπταν εάν εφαρμοζόταν ο συντελεστής 35% που είχε καθοριστεί μέχρι πρότινος. Επιπλέον, η φορολογία των καθαρών κερδών των ΑΕ και των ΕΠΕ θα μειωθεί από το 20% στο 15% για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 15% για τα διανεμόμενα.

Η παρέμβαση αυτή δίνει αναμφίβολα ανάσα στις εταιρείες και θα λειτουργήσει ως αυτόματος σταθεροποιητής στην οικονομία, απορροφώντας μέρος των πιέσεων που θα προκαλέσει το πακέτο των μέτρων 13,5 δισ. ευρώ. Σημαντική συμβολή θα έχει και στην τόνωση της δραστηριότητας στο χρηματιστήριο, καθώς η φορολόγηση των μερισμάτων μειώνεται κατά 10%.



Διαβάστε περισσότερα...