Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Λάτρεις του διαδικτύου τα ελληνόπουλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λάτρεις του διαδικτύου εμφανίζονται τα ελληνόπουλα σύμφωνα με την έρευνα του δικτύου EU Kids Online του London School of Economics.

Η έρευνα έχει γίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση και τα αποτελέσματα για τη χώρα μας είναι εκπληκτικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το Internet, στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 49%.

Το 66% των παιδιών μπαίνουν στο διαδίκτυο από τα κινητά τους, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Τα ελληνόπουλα έχουν την πρώτη επαφή τους με τον κόσμο του Internet, στην ηλικία των δέκα, σε σύγκριση με τα εννέα χρόνια, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Το 56% των παιδιών στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, ενώ το 38%, μία ή δυο φορές την εβδομάδα.

Τα ελληνόπουλα φαίνεται να προτιμούν το facebook, σε ποσοστό 33%. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται στο 70% όταν πρόκειται για εφήβους ηλικίας 13-16 ετών, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ιταλία και την Κύπρο.

Όσο για την επιτήρηση των γονιών, σε ποσοστό 42% οι γονείς δηλώνουν ότι δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το 13% δηλώνει ότι το επιτρέπει μόνο με την εποπτεία του και το 45% επιτρέπουν την χρήση των κοινωνικών δικτύων ανά πάσα στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.