Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Διαρροή τυρόγαλου στη Λάρισα προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα


Ρύπανση από τυροκομική μονάδα και μία σύλληψη.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας προκάλεσε διαρροή τυρόγαλου από τυροκομική μονάδα. Για την υπόθεση συνελήφθη ένας εκ των ιδιοκτητών, ο οποίος εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και κατά την εξέλιξη της διαδικασίας θα οριστεί δικάσιμος για την εξέταση της υπόθεσης.

Η τυροκομική μονάδα βρίσκεται στην Νέα Λεύκη Λάρισας και τα απόβλητά της έχουν «πλημμυρίσει» μία έκταση χιλιομέτρων κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Παρότι το τυροκομείο διαθέτει βιολογικό καθαρισμό για τη ρίψη των λυμάτων, διαρροή στον αγωγό μεταφοράς του τυρογάλακτος από το τυροκομείο προς τον βιολογικό καθαρισμό προκάλεσε το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Λόγω της περιβαλλοντικής διάστασης του ζητήματος επελήφθη η εισαγγελία Εφετών η οποία και παρήγγειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν αξιόποινες πράξεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη παγκόσμιου κβαντικού υπολογιστή η Google


Η εταιρεία ανέπτυξε ένα πρωτότυπο σύστημα που συνδυάζει τις δύο κύριες προσεγγίσεις στην κβαντική πληροφορική.

Εδώ και τρεις δεκαετίες οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν έναν παγκόσμιο κβαντικό υπολογιστή, μια υπολογιστική δηλαδή συσκευή που εκμεταλλεύεται ιδιότητες της κβαντομηχανικής για την επεξεργασία δεδομένων και την εκτέλεση υπολογισμών.

Ωστόσο, οι προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός τέτοιου περίπλοκου συστήματος προχωρούσαν μέχρι πρόσφατα με πολύ αργό ρυθμό. Μια ερευνητική ομάδα της Google ομως κατάφερε να κατασκευάσει το πρωτότυπο μιας τέτοιας συσκευής - που βρίσκεται σε πειραματικό ακόμα στάδιο- η οποία είναι σε θέση να επιλύει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων σε τομείς όπως η χημεία και η φυσική, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα κλιμάκωσης σε μεγαλύτερα συστήματα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόσο η IBM όσο και η καναδική εταιρεία D-Wave έχουν αναπτύξει λειτουργικούς κβαντικούς υπολογιστές χρησιμοποιώντας διαφορετικές προσεγγίσεις, ωστόσο τα μηχανήματά τους δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα κλιμάκωσης στην πληθώρα των κβαντικών bits (qubits) που χρειάζονται για την επίλυση προβλημάτων που οι κλασσικοί υπολογιστές δεν μπορούν να λύσουν. Επιστήμονες των ερευνητικών εργαστηρίων της Google καθώς και φυσικοί του Πανεπιστημίου Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια περιγράφουν τη νέα αυτή συσκευή στην ιστοσελίδα Nature.

«Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά από πολλές απόψεις και είναι γεμάτη με πολύτιμα μαθήματα για την κβαντική κοινότητα», δήλωσε στο Nature ο Daniel Lidar, ειδικός σε θέματα κβαντικής πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Νότια Καλιφόρνιας.

Το πρωτότυπο σύστημα που ανέπτυξε η Google συνδυάζει τις δύο κύριες προσεγγίσεις στην κβαντική πληροφορική. Η μία προσέγγιση κατασκευάζει τα ψηφιακά κυκλώματα του υπολογιστή χρησιμοποιώντας qubits σε καθορισμένες διατάξεις με στόχο την επίλυση ενός συγκεκριμένου προβλήματος. Αυτό είναι ανάλογο με ένα «χειροποίητο» ψηφιακό κύκλωμα που υπάρχει σε έναν συμβατικό μικροεπεξεργαστή, ο οποίος έχει αναπτυχθεί με τη χρήση των κλασσικών bits.

Μεγάλο μέρος της θεωρίας των κβαντικών υπολογιστών βασίζεται σε αυτή την προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει μεθόδους για τη διόρθωση σφαλμάτων που διαφορετικά θα μπορούσαν να «εκτροχιάσουν» έναν υπολογισμό. Μέχρι στιγμής, οι πρακτικές εφαρμογές ήταν εφικτές με τη χρήση μόνο μερικών qubits.

Η άλλη προσέγγιση ονομάζεται αδιαβατική κβαντική πληροφορική (Adiabatic Quantum Computing - AQC). Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπολογιστής κωδικοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα σε μία ομάδα qubits και σταδιακά εξελίσσει και προσαρμόζει την αλληλεπίδραση μεταξύ τους ώστε να «διαμορφώσει» τη συλλογική κβαντική τους κατάσταση και να φτάσει στη λύση. Ως αρχή, περίπου οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να κωδικοποιηθεί στην ίδια ομάδα qubits.

Αυτή η νέα προσέγγιση θα επιτρέπει σε έναν υπολογιστή να πραγματοποιεί κβαντικές διορθώσεις σφαλμάτων, δήλωσε στο Nature o Lidar. «Με τη διόρθωση των σφαλμάτων, η προσέγγισή μας μετατρέπεται σε έναν αλγόριθμο γενικής χρήσης που είναι στη θεωρία κλιμακούμενος σε έναν τυχαίο μεγάλο κβαντικό υπολογιστή», δήλωσε ο Alireza Shabani, ένα ακόμα μέλος της ερευνητικής ομάδας της Google.

Η συσκευή της Google βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο ο Lidar υποστηρίζει ότι σε ένα με δύο χρόνια, αυτού του είδους οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι πραγματικότητα. «Στο μέλλον θα είναι δυνατό να κάνουμε προσομοίωση της κβαντικής δυναμικής, η οποία είναι απρόσιτη μέσω του κλασσικού υλικού και θα σηματοδοτήσει την έλευση της "κβαντικής υπεροχής"», πρόσθεσε ο ίδιος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη θέση του ξανά υποστράτηγος που είχε κατηγορηθεί για δωροδοκία


Απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναφέρει στη θέση του υποστράτηγο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί με τις δραστηριότητες κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών τον Ιούλιο του 2014.

Πρόκειται για τον τότε διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από ισχυρισμό ενός από τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος δουλεμπόρων για υπόθεση άσχετη με τη διακίνηση μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του κυκλώματος είχε ισχυριστεί ότι έδωσε 11.000 ευρώ στον αξιωματικό, για να βρει άτομο που του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό, γι' αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παθητική δωροδοκία και άλλα αδικήματα. Ωστόσο, όλα αυτά δεν έγιναν δεκτά από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Ο ανωτέρω Αξιωματικός απηλλάγη από όλες τις κατηγορίες με τα ακόλουθα αμετάκλητα απαλλακτικά Βουλεύματα:


  • απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς, για τις αξιόποινες πράξεις της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου, και
  • απαλλακτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων κατ' εξακολούθηση.


Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται κατ' εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του αξιωματικού».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Γαλλία απαγορεύει τη μετάδοση των ματς του Euro σε υπαίθριους χώρους των μπαρ


«Οι δυνάμεις της τάξης δεν έχουν τα μέσα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια».

Η αναμετάδοση των αγώνων του Euro 2016 στους υπαίθριους χώρους των μπαρ στη Γαλλία θα απαγορευθεί, διαβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Τιερί Μπραγιάρ, επειδή «οι δυνάμεις της τάξης δεν έχουν τα μέσα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια» των χώρων αυτών.

Στην ερώτηση αν θα επιτραπεί στα μπαρ να μεταδίδουν στους υπαίθριους χώρους τους και σε γιγαντοοθόνες τους αγώνες του Euro, ο Τιερί Μπραγιάρ απάντησε ξεκάθαρα «όχι».

«Μια αναμετάδοση σε υπαίθριο χώρο, οδηγεί υποχρεωτικά σε συγκέντρωση ανθρώπων γύρω από την οθόνη», εξήγησε ο Μπραγιάρ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFM TV και RMC. Επωφελήθηκε της ευκαιρίας για να διαφημίσει τις ζώνες των φιλάθλων που έχουν οργανωθεί από τις γαλλικές αρχές και είναι χώροι με «κάθε δυνατή ασφάλεια ώστε να είναι τόποι ζώνης».

«Καλύτερα ένας χώρος με πολλά μέτρα ασφαλείας παρά να αφεθούν να κάνουν ό,τι θέλουν χιλιάδες άνθρωποι που θα βρίσκονται στην πόλη και που θα συγκεντρώνονται χωρίς οργάνωση», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Μπορούμε να δούμε το ματς σ' έναν κλειστό χώρο από τη στιγμή που υπάρχει ασφάλεια, όμως δεν μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε έξω», τόνισε ο Μπραγιάρ.

Χθες ξέσπασαν αντιδράσεις στη Μασσαλία, όταν δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση της δημαρχίας που απαγορεύει την εγκατάσταση «οθονών» και «πάγκων στους υπαίθριους χώρους», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των ιδιοκτητών των μπαρ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέληξε 8χρονο παιδί μετά από τροχαίο στην Καρδίτσα


Το αγόρι τραυματίστηκε χθες σοβαρά.

Κατέληξε σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ένα 8χρονο παιδί από την Καρδίτσα το οποίο χθες τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στην Καρδίτσα.

Το άτυχο παιδί οδηγούσε το ποδήλατό του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε 62χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εξέπνευσε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσωπικά αντικείμενα του εκδότη αναγνώρισε η σύζυγός του - Νεκρός ο Παναγιώτης Μαυρίκος


Δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη αναγνώριση της σορού του άνδρα που απανθρακώθηκε μέσα σε αυτοκίνητο στην Αττική Οδό στο ύψος του δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έδειξαν στην σύζυγο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου ένα σταυρό που φορούσε ο απανθρακωμένος άνδρας και εκείνη απάντησε πως ένα παρόμοιο σταυρό φορούσε και ο σύζυγός της. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ευαγγελία Συρίγου αναγνώρισε και τη βέρα του.

Αναπάντητα παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανεφλέγη το τζιπ Porsche Cayenne, της συζύγου του εκδότη της Ακρόπολης, Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσα στο οποίο απανθρακώθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο εκδότης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ότι από την μέχρι στιγμής έρευνα στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.



Για το σενάριο της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne, που ανήκει στην σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου και το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, μίλησε στο STAR ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και σημείωσε πως θα εξετάσει όλα τα στοιχεία. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο και επιμελημένο, χωρίς κανένα μηχανικό πρόβλημα, ενώ είπε πως τα όσα φαίνονται στις κάμερες της Αττικής Οδού δημιουργούν προβληματισμούς.

«Οι κάμερες της Αττικής Οδού δείχνουν ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο. Δεν προηγήθηκε κάποια πρόσκρουση είτε στη διαχωριστική νησίδα είτε με άλλο αυτοκίνητο, ώστε να προκληθεί οτιδήποτε που με τη σειρά του να προκαλέσει ανάφλεξη. Υπήρξε μια επιβράδυνση της ταχύτητάς του αυτοκινήτου που ήταν αρκετά μεγάλη και ακολούθως χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα έγινε ό,τι έγινε από πλευράς αναφλέξεως» σημειώνοντας πως αυτό δημιουργεί προβληματισμούς» τόνισε ο κ. Κούγιας ο οποίος αποκάλυψε επίσης πως ο εκδότης είχε ραντεβού στο Μαρούσι λίγο πριν λάβει χώρα το τραγικό περιστατικό.



Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την τραγωδία που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια τους στην Αττική Οδό, όταν στο ύψος του Ηρακλείου το αυτοκίνητο της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κάηκε και ο οδηγός του απανθρακώθηκε.

«Με το που έγινε το ”μπαμ” , λέω κανένα λάστιχο θα έσκασε. Τελικά βγήκα και είδα το αμάξι το οποίο έπαιρνε σιγά σιγά από την κάτω πλευρά του φωτιά», λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας, μιλώντας στην κάμερα του STAR.

«Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Κάποιοι προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά το αμάξι κάηκε ολοσχερώς», αναφέρει ένας νεαρός που ήταν παρών στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό.

Δείτε το βίντεο από το STAR:



ΒΙΝΤΕΟ από το αυτοκίνητο που πήρε φωτιά στην Αττική οδό





Το χρονικό

Το αυτοκίνητο κινούνταν στο ρεύμα προς Ελευσίνα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το ΙΧ προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά, ενώ είναι άγνωστο πως δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ο οδηγός.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα πυροσβέστες.

Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ότι το ΙΧ προσέκρουσε σε τοιχίο, στη συνέχεια η υπόθεση πήρε νέα τροπή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Επίσης, στο βίντεο που αναλύεται καρέ καρέ από τους άνδρες της ασφάλειας φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά να ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Αυτό οδηγεί τις αρχές σε δύο σενάρια: είτε να πρόκειται για δολιοφθορά είτε να πρόκειται για μηχανική βλάβη, αν και η ποιότητα του αυτοκινήτου αφήνει λίγες πιθανότητες για το δεύτερο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, το αυτοκίνητο κινούνταν με σχετικά υψηλή ταχύτητα, ο οδηγός πανικοβλήθηκε και ακινητοποίησε το όχημα. Προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν άνοιγε η πόρτα και έτσι κάηκε ζωντανός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το αυτοκίνητο πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.
























Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 4 Ιουλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις των καναλιών Ορίστηκε εμβόλιμη δικάσιμος


Ορίστηκε εμβόλιμη δικάσιμος.

Σε εμβόλιμη δικάσιμο, στις 4 Ιουλίου, θα συζητηθούν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου. Παρέμβαση για την επίσπευση της συζήτησης είχε κάνει με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος. Στην επιστολή , που κοινοποιήθηκε και σε άλλους πολιτειακούς παράγοντες αλλά και στον πρόεδρο του ΣΤΕ, Νίκο Σακελαρίου, ζητούσε, για την προστασία του των Θεσμών και της αξιοπιστίας του ίδιου του διαγωνισμού, να υποβληθεί αίτηση (όπως προβλέπει σχετική διάταξη) από τον υπουργό ως διάδικο , για κατά προτίμηση εκδίκαση της υπόθεσης.Ανάλογη επιστολή είχε αποστείλει στο ΣτΕ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, Skai, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν τα θέματα που ρυθμίζουν τα ειδικότερα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση των κύριων προσφυγών είναι ανεξάρτητη από τη συζήτηση, στις 17 Ιουνίου 2016, της αίτησης αναστολής του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην οποία αναφέρεται πως «σύμφωνα με το εφαρμοστέο ενωσιακό δίκαιο η όλη διαδικασία αδειοδότησης, πλέον του ότι είναι αντίθετη στα Ευρωπαϊκά νομοθετικά δρώμενα είναι και αντισυνταγματική, λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στον Ευαγγελισμό η μάνα που τη μαχαίρωσε ο γιος της στον Άγιο Δημήτριο


Έχει χτυπήματα στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Δραματική εξέλιξη είχε η φιλονικία ενός 42χρονου με τη μητέρα του, στις 13.00 το μεσημέρι, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 42χρονος φέρεται να τραυμάτισε με μαχαίρι την μητέρα του στο πρόσωπο και στο λαιμό, στο σπίτι τους, στην οδό Δήμητρος 17 και στη συνέχεια μετέβη μέσα στα αίματα σε κατάστημα της γειτονιάς του, όπου είπε στον ιδιοκτήτη: «Σκότωσα τη μάνα μου».

Ο καταστηματάρχης ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι βρήκαν την γυναίκα αιμόφυρτη και την μετέφεραν στον Ευαγγελισμό, όπου νοσηλεύεται. Ο 42χρονος συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είπε ότι χτύπησε τη μητέρα του γιατί τον πίεζε να βρει δουλειά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποδοχή ήρωα για τον 7χρονο που παράτησαν οι γονείς του στο δάσος


Τι είπε ο μικρός Γιαμάτο Τανούκα για την περιπέτειά του.

Έκλαιγε τόσο πολύ όταν τον εγκατέλειψαν οι γονείς του για να τον τιμωρήσουν στο δάσος, που αντί να ακολουθήσει το αυτοκίνητό τους μπερδεύτηκε και πήρε την αντίθετη κατεύθυνση, είπε ο 7χρονος Γιαμάτο Τανούκα στην εφημερίδα Mainichi Shimbun.

Καθώς πίστευε ότι το δάσος είναι «τρομακτικό», συνέχισε να περπατάει κατά μήκος του δρόμου στον οποίο τον είχαν αφήσει οι γονείς του για να τον τιμωρήσουν, ακόμη και αφότου έδυσε ο ήλιος, και τελικά έφτασε σε μια στρατιωτική βάση όπου βρήκε ένα κτίριο που δεν ήταν κλειδωμένο και μπήκε μέσα και έτσι κατάφερε να επιβιώσει για έξι ημέρες στο δάσος μέχρι να τον βρουν.



«Περπάτησα περίπου 5 ώρες, νομίζω», είπε στην εφημερίδα. Όταν βρήκα το κτίριο «κρύωνα και γι’ αυτό μπήκα μέσα για να κοιμηθώ», πρόσθεσε.

Ο 7χρονος είπε ακόμη ότι έμεινε μέσα στο κτίριο αυτό για τις επόμενες έξι ημέρες, νηστικός, πίνοντας μόνον νερό από μια βρύση που υπήρχε στη βάση. Αν και άκουγε ελικόπτερα να πετούν πάνω από το στρατόπεδο, εκείνος αποφάσισε να παραμείνει εκεί όπου βρισκόταν και να περιμένει να τον βρουν, πρόσθεσε.



Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ιαπωνία η ενέργεια αυτή των γονιών, με μια πλημμύρα επικρίσεων να κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον τους.

Σήμερα, φορώντας ένα καπέλο του μπέιζμπολ και κρατώντας μια χάρτινη μπάλα επίσης του μπέιζμπολ, προφανώς δώρο του ιατρικού προσωπικού, ο μικρός βγήκε από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες μετά την περιπέτειά του στο δάσος.



Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο του επιφύλαξε υποδοχή ήρωα, ενώ εκείνος με ιδιαίτερη άνεση γυρνούσε αριστερά και δεξιά ενώπιον των καμερών των τηλεοπτικών συνεργείων και χαιρετούσε τον κόσμο, χαμογελώντας.

«Είμαι καλά», απάντησε σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε σχετικά και πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να γυρίσει στο σχολείο του, πριν ο πατέρας του τον πάρει από το χέρι για να μπουν στο οικογενειακό τους αυτοκίνητο και να γυρίσουν στο σπίτι τους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατάσταση φυσικής καταστροφής για 800 κοινότητες στη Γαλλία


Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες.

Η Γαλλία κήρυξε σήμερα σε κατάσταση φυσικής καταστροφής σχεδόν 800 κοινότητες μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων.

Κατάσταση φυσικής καταστροφής για 800 κοινότητες στη Γαλλία

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να κηρύξει σε κατάσταση φυσικής καταστροφής 782 κοινότητες σε 16 διαμερίσματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Πρόκειται να εξεταστούν ακόμη περίπου 215 φάκελοι κοινοτήτων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μια μέρα μετά τις νέες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την αιφνίδια άνοδο της στάθμης των υδάτων στη βόρεια Γαλλία και στοίχισαν τη ζωή σ' έναν άνθρωπο, έναν 70χρονο που πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Δεκαοκτώ διαμερίσματα της βορειοανατολικής Γαλλία έτέθησαν εξάλλου σήμερα σε πορτοκαλί επιφυλακή ενόψει νέων σφοδρών καταιγίδων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που ανακοίνωσε χθες η Γαλλική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, «το τελικό ύψος των ασφαλισμένων ζημιών» που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες ανέρχεται σ' αυτό το στάδιο μεταξύ 900 εκατομμυρίων και 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έμφραγμα" στη Δικαιοσύνη με πολλαπλές επιπτώσεις


«Έμφραγμα» στο δικαστικό σύστημα με πολύπλευρες επιπτώσεις προκαλεί η πολύμηνη και σε πανελλαδική κλίμακα αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια. Οι αδίκαστες, λόγω της αποχής, υποθέσεις ανέρχονται πλέον σε 320.000 σε όλη τη χώρα και σε όλα τα δικαστήρια, αριθμός τρομακτικά μεγάλος καθώς ήρθε να προστεθεί σε χιλιάδες υποθέσεις που παραμένουν χωρίς εκκαθάριση για χρόνια, προκαλώντας ακόμα και φαινόμενα αρνησιδικίας σε ποινικά, πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια.

Το σύνολο πλέον των αδίκαστων υποθέσεων σε όλα τα δικαστήρια ξεπερνάει τις 700.000 και χρειάζονται χρόνια, τουλάχιστον επτά με δέκα, για να επανέλθουν οι ρυθμοί εκδίκασης σε κανονικά για την ελληνική δικαιοσύνη επίπεδα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, με πρώτο το Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο, όπως τονίζει ο προϊστάμενος του Σπύρος Γεωργουλέας «η λήξη της δικηγορικής αποχής θα σημάνει για το δικαστήριο συνθήκες που παραπέμπουν σε Αρμαγεδδώνα».

Παράλληλα, στον πάγο έχουν μπει οι μεγάλες δίκες για οικονομικά σκάνδαλα, καταχρήσεις δημόσιου χρήματος, για τη Χρυσή Αυγή. Οι συνέπειες της δικηγορικής αποχής είναι ορατές και στα διοικητικά δικαστήρια, όπου χιλιάδες υποθέσεις με οικονομικό αντικείμενο δεν εκδικάστηκαν, στερώντας το κράτος από σημαντικά έσοδα. Η εκκαθάριση όλων αυτών των αδίκαστων υποθέσεων εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί με μαζικές παραγραφές.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα στοιχεία για τα μυστικά του μηχανισμού των Αντικυθήρων


Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, θα έχουμε, για πρώτη φορά, την ευκαιρία να μάθουμε τι λένε οι επιγραφές στο εσωτερικό του μηχανισμού των Αντικυθήρων, οι οποίες αποτελούν το εγχειρίδιο λειτουργίας του και ταυτόχρονα αποκαλύπτουν τις αστρονομικές γνώσεις που εμπεριέχει.

Νέα στοιχεία για τα μυστικά του μηχανισμού των Αντικυθήρων

Η ομάδα μελέτης του μηχανισμού των Αντικυθήρων θα παρουσιάσει τη συνολική ανάγνωση των επιγραφών του μηχανισμού που είναι αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής προσπάθειας κατά τα δέκα τελευταία χρόνια.

Πρώτο το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να μάθει για το αστρονομικό ημερολόγιο του Μηχανισμού και για το πώς αυτό συνδέεται με τους τόπους καταγραφής των αστρονομικών φαινομένων, για το πρωτότυπο και ανερμήνευτο έως σήμερα σύστημα πρόγνωσης εκλείψεων, για το πλήρες πλανητάριο που έδειχνε τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, αλλά και για τα αποκρυπτογραφημένα ημερολόγια που ίσως μας δώσουν νέα στοιχεία για τον τόπο κατασκευής και χρήσης του μοναδικού αυτού μηχανήματος.

Ήδη από την ανακάλυψη των θραυσμάτων του Μηχανισμού το 1902, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οι πρώτες λέξεις που διαβάστηκαν -«Αφροδίτη» και «Ηλίου ακτίνα»- ανέδειξαν την αστρονομική χρήση του αντικειμένου.

Στην πρώτη αρχαιολογική δημοσίευση είχαν αποκρυπτογραφηθεί περίπου 600 χαρακτήρες. Έως τη δεκαετία του 1970 είχαν διαβαστεί περίπου 923 χαρακτήρες, ενώ η πρώτη δημοσίευση της ομάδας μελέτης του μηχανισμού, το 2006, υπερδιπλασίασε το πλήθος των χαρακτήρων, ανεβάζοντάς το στους 2.160.

Η νέα και ολοκληρωμένη ανάγνωση των σωζόμενων θραυσμάτων του μηχανισμού ανέβασε τον αριθμό των χαρακτήρων στους 3.400 προσφέροντας επίσης καλύτερη ποιότητα ανάγνωσης και νέες δυνατότητες ερμηνείας. Πλέον, ολόκληρες προτάσεις και πολλοί νέοι αριθμοί βοηθούν στην αποκωδικοποίηση των λειτουργιών του μηχανισμού.

Είναι σημαντικό να τονιστεί -ειδικά τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ενάλια αρχαιολογική έρευνα στα Αντικύθηρα- ότι η πληρότητα της νέας αυτής ανάγνωσης δίνει στοιχεία για τα μηχανικά τμήματα του μηχανισμού και για τις επιγραφές που δεν έχουν βρεθεί ακόμη αλλά παραμένουν εδώ και πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια στον βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, η ομάδα μελέτης του μηχανισμού των Αντικυθήρων και οι εκδότες του διεθνούς διεπιστημονικού περιοδικού «Almagest», στο οποίο δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της έρευνας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τριετής πλέον η φοίτηση στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών


Στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων η αρμοδιότητα των μεταθέσεων των οπλιτών.

Τη δέσμευσή του για τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας των μεταθέσεων οπλιτών θητείας στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, υλοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα.

Παράλληλα, με άλλη απόφασή του, μειώνεται ο ελάχιστος χρόνος της υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών, με δυνατότητα εξαγοράς του υπολοίπου της θητείας τους.

Ειδικότερα, μειώνεται από 45 σε 20 ημέρες ο ελάχιστος χρόνος υποχρεωτικής θητείας για όσους είναι άνω των 35 ετών και υπηρετούν ένοπλη θητεία και από 3 μήνες σε 40 ημέρες για εκείνους που υπηρετούν εναλλακτική θητεία..

Τέλος, η φοίτηση στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών, καθίσταται πλέον τριετούς διάρκειας, αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 - και κατά συνέπεια, η σχετική τροπολογία αφορά και τους υφιστάμενους πρωτοετείς των συγκεκριμένων σχολών.

Η τροπολογία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Τεύχος Α' 111 / 08.06.2016) στο νόμο 4396 (σελ. 6782).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θέμα «ομαδικών απολύσεων» ανοίγει ο εισαγγελέας του ευρωδικαστηρίου


Γνωμοδότησε πως «η ελληνική νομοθεσία δεν είναι συμβατή προς την ευρωπαϊκή».

Ο γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τοποθετούμενος σήμερα επί της υποθέσεως των ομαδικών απολύσεων στις οποίες προέβη το 2013 η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, αποφάνθηκε ότι δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις, και η οποία εξαρτά την εν λόγω έγκριση από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, από την κατάσταση της επιχειρήσεως και από το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.

Αφορμή των σημερινών προτάσεων του εισαγγελέα ήταν η προσφυγή της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, (που ανήκει στον γαλλικών συμφερόντων πολυεθνικό όμιλο Lafarge) στο Συμβούλιο της Επικράτειας κατά της απόφασης του υπουργείου Εργασίας που απέρριπτε αίτημά της για την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρίας που προέβλεπε και ομαδικές απολύσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ


Προβλέπει την υποστήριξη των φορέων για την υλοποίηση κοινωνικά χρήσιμων έργων.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, προχώρησε στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (ΥΑ) με την οποία καθορίζονται οι βασικές κατευθύνσεις υποστήριξης των δικαιούχων συγχρηματοδοτούμενων έργων δημόσιου χαρακτήρα (π.χ. έργα υποδομών ύδρευσης - αποχέτευσης δήμων, νοσοκομεία, πανεπιστήμια) των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014–2020.

Στόχος της ΥΑ είναι η ενδυνάμωση των δικαιούχων, με την ενίσχυση της διοικητικής, επιχειρησιακής και χρηματοοικονομικής ικανότητάς τους, ώστε να υλοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έργα ευθύνης τους.

«Δεδομένου του δημόσιου χαρακτήρα των έργων και του πεπερασμένου των διαθέσιμων πόρων, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η βέλτιστη υλοποίηση των έργων σε συνδυασμό με τη μέγιστη δυνατή διάχυση των ωφελειών τους στις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Στην ΥΑ προβλέπεται η εφαρμογή στοχευμένων οριζόντιων και εξειδικευμένων μέτρων υποστήριξης των δικαιούχων τα οποία αφορούν σε ευρύ φάσμα ενεργειών σε όλα τα στάδια ενός έργου (π.χ. ωρίμανση πράξεων για την υποβολή τους προς χρηματοδότηση, παροχή ειδικής τεχνογνωσίας για την υλοποίηση εξειδικευμένου τεχνικού αντικειμένου).

Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων υποστήριξης, προβλέπεται ο συντονισμός των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και της ΜΟΔ ΑΕ και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων (π.χ. λειτουργία helpdesk, οδηγοί και πρότυπα διαδικασιών, ημερίδες και σεμινάρια, μαθήματα τηλεκπαίδευσης κ.ά.) ώστε να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας και να διασφαλίζεται ο στοχευμένος χαρακτήρας των παρεμβάσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, βασικός στόχος των ενεργειών ενδυνάμωσης των δικαιούχων είναι ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που παρουσιάζονται σε έργα ή δικαιούχους, η συνεχής αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων παρέμβασης και η διατύπωση προτάσεων αναθεώρησής τους.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της ΥΑ δηλώνοντας ότι: «Μέσω της ΥΑ ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των φορέων που εκτελούν δημόσια έργα με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ προκειμένου να ανταποκρίνονται έγκαιρα και με επιτυχία στις απαιτήσεις που προκύπτουν από το κανονιστικό πλαίσιο για την υλοποίησης τους. Ειδικότερα, με την ΥΑ ενεργοποιούμε ένα ακόμη εργαλείο, ώστε οι φορείς της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην υλοποίηση έργων, όπως οι μικροί, οι ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι, να καταφέρουν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις απαιτήσεις υποβολής προτάσεων και υλοποίησης έργων του νέου ΕΣΠΑ (π.χ. υποστήριξη στην ωρίμανση των έργων, στην προετοιμασία φακέλου υποβολής προτάσεων και στην υλοποίηση και παρακολούθηση των έργων).

Αυτό επιτυγχάνεται αξιοποιώντας τόσο τα θεσμικά εργαλεία συνεργασίας μεταξύ των δύο επιπέδων της αυτοδιοίκησης όσο και με μία σειρά άλλων μέτρων με συγκεκριμένη στόχευση (π.χ. υποστήριξη από εξειδικευμένες ομάδες της ΜΟΔ ΑΕ, οι οποίες θα μεταβαίνουν στους δήμους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, δυνατότητα πρόσληψης εμπειρογνώμονα για την υποστήριξή των δήμων στην υλοποίηση των έργων κ.ά.). Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε την αξιοποίηση φορέων με εξειδικευμένη τεχνογνωσία ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις και να επιτυγχάνονται οι μέγιστες δυνατές συνέργειες. Με όλες τις προβλεπόμενες στην Υπουργική Απόφαση ενέργειες, διασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή αδύναμων δικαιούχων σε προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, με βασικό κριτήριο την στρατηγική σημασία και σκοπιμότητα των έργων».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε τέλος ότι: «Μέσω της ΥΑ καθορίζεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποστήριξης των τελικών δικαιούχων. Διαφοροποιούμαστε πλήρως από την λογική της κατ’ αποκοπή τεχνικής βοήθειας που λειτουργούσε έως τώρα «πυροσβεστικά» και δεν συντελούσε στην απόκτηση τεχνογνωσίας και εμπειρίας στην υλοποίηση των έργων από τους τελικούς δικαιούχους. Ξεφεύγουμε από τις πελατειακές λογικές του παρελθόντος. Η ΥΑ εντάσσεται στο συνολικό μας σχεδιασμό για την υλοποίηση κοινωνικά χρήσιμων έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών κοινωνιών».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδει ο ΟΚΑΝΑ την απόλυση εργαζομένων


«Σε καμία περίπτωση δεν συντρέχει "απόλυση" οποιουδήποτε εργαζόμενου στον ΟΚΑΝΑ».
Διαψεύδει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΝΑ τις αναφορές του Συλλόγου Εργαζομένων περί απόλυσης δύο στελεχών του Οργανισμού, που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Η διοίκηση υπογραμμίζει ότι υποστηρίζει σταθερά την πλήρωση των θέσεων εργασίας με προσωπικό αορίστου χρόνου, ανακοινώνοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν 25 θέσεις αυτού του τύπου.

«Σε καμία περίπτωση δεν συντρέχει "απόλυση" οποιουδήποτε εργαζόμενου στον ΟΚΑΝΑ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας», αναφέρει η διοίκηση και προσθέτει ότι «η εξέταση ενστάσεων για δύο θέσεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών επιβάλλεται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αξιοκρατίας που πρέπει να διέπουν τις διαδικασίες του Οργανισμού». Επίσης, διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί καμία διαδικασία και θεωρεί τις αποφάσεις περί προληπτικών κινητοποιήσεων του Συλλόγου Εργαζομένων, «ως κινήσεις εν θερμώ και υπερβολικές». Σημειώνει, δε, ότι «προκαλεί έκπληξη η χρονική στιγμή που γίνονται αυτές οι κινητοποιήσεις, με δεδομένη την πρόσφατη εκλογή νέου γενικού διευθυντή και την έναρξη σε λίγες ημέρες νέων δομών για την απορρόφηση της λίστας».

Το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο προχώρησε σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας, ανέφερε ότι το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ «ωμά και με απροκάλυπτο τρόπο παρενέβη στην αξιολόγηση και κατάρτιση των πινάκων των υποψηφίων και με μία διαδικασία-παρωδία, έκανε επανακατάταξη των υποψηφίων. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι οι συνάδελφοι, που εδώ και τρεις μήνες εργάζονται στον Οργανισμό με απόφαση του ιδίου του ΔΣ που τους προσέλαβε, να απολύονται, να οδηγούνται στην ανεργία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές ζωγραφίζουν για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία


Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της ActionAid.

Περισσότεροι από 40.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα ζωγράφισαν υπέρ του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρία να πηγαίνουν στο σχολείο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση που διοργανώνει η ActionAid από το 2004.

Η φετινή εκστρατεία, όπως και το 2014, είχε στο επίκεντρο την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία και «τις προσπάθειες ισότιμης πρόσβασης όλων των παιδιών σε σχολεία όπου λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες και η διαφορετικότητά τους».



Οι 40.631 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν στη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης (16-23 Απριλίου 2016) σχεδίασαν σε αφίσες που τους έστειλε η ActionAid, το δικό τους ανοιχτό και προσβάσιμο σχολείο για όλους τους μαθητές. Πρότειναν να μπουν ράμπες, να βελτιωθούν οι αυλές τους, να μπουν παιχνίδια και υλικό που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι μαθητές, αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας ώστε όλοι οι μαθητές να είναι αποδεκτοί.

Το 2015, η ActionAid πραγματοποίησε «εκστρατεία θεσμικής πίεσης” με 8.000 πολίτες να υπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, διεκδικώντας όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να πηγαίνουν στο σχολείο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η ActionAid κατέθεσε τις θέσεις της και στην Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Η ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους είναι ο 4ος στον κατάλογο με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Νέα Υόρκη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και καλούνται να υλοποιήσουν τα κράτη-μέλη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, έως το 2030.

pic2

pic3

pic4

pic5

Περισσότερες εικόνες, βίντεο και υλικό που έστειλαν τα σχολεία στην ActionAid για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στο actionaideducation.tumblr.com


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών


Αντιπλημμυρικά έργα στη Λευκάδα

Σε τρεις μήνες η ολοκλήρωσή τους

Υπεγράφη η σύμβαση για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Λευκάδα.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε τη σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου «Αντιπλημμυρικά έργα στους χείμαρρους Ν. Λευκάδας», προϋπολογισμού περίπου 173.000 ευρώ και τη σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου «Συντήρηση-καθαρισμός σε ρέματα αρμοδιότητας Π.Ε. Λευκάδας», προϋπολογισμού 71.000 ευρώ.

Τα δύο υποέργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εντάσσονται στο έργο «Συντηρήσεις αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας ΠΙΝ», ενώ οι ανάδοχοι του κάθε έργου, ανέλαβαν τη δέσμευση εντός τριών μηνών, να προβούν στη διεκπεραίωσή τους.

------------------

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο ισόγειο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Έως το τέλος της εβδομάδας η μεταφορά του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο.

Παραδόθηκε σήμερα το μεγαλύτερο και δυσκολότερο, τεχνικά, τμήμα του έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για έργο που αναβαθμίζει χωροταξικά και λειτουργικά το νοσοκομείο, δίνοντας σύγχρονη και αξιοπρεπή εικόνα στην κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική υποδομή της μονάδας.

Το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου ήταν ενταγμένο στη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με συνολικό προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ και συμβασιοποιήθηκε στα 650.000 ευρώ.

Έως το τέλος της εβδομάδας υπολογίζεται να έχει μεταφερθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο ισόγειο και από την επόμενη εβδομάδα να συνεχιστούν οι εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, σε δηλώσεις του, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είναι μια σημαντική ημέρα για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, αφού παραδόθηκε ανακαινισμένο και σύγχρονο το μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου. Δικαιώνεται μία μεγάλη συλλογική προσπάθεια αρκετών συντελεστών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού έργου, αναγνωρίζοντας πάντα τις πολλές και ιδιαίτερες δυσκολίες που ανέκυπταν».

Επιπλέον, ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι αυτό το διάστημα ωριμάζουν τρία σημαντικά έργα για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και αφορούν την ουσιαστική αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κυρίως τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την εγκατάσταση μονάδας αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και μία ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης μέσω χρήσης ΑΠΕ, που θα περιλαμβάνει θερμομόνωση στις οροφές, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας, καθώς και μία συνολική παρέμβαση που θα καταστήσει το κτίριο βιοκλιματικό.

------------------

Διανομές τροφίμων σε απόρους στο βόρειο τομέα της Αθήνας

Αφορά 3.577 ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Με παροχή βοήθειας σε 3.577 δικαιούχους, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα ολοκλήρωσε την Α' φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε το Μάρτιο με τρεις διανομές στους δικαιούχους δύο Ιερών Μητροπόλεων και έξι δήμων( Αγ. Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και οι μητροπόλεις Ν. Ιωνίας - Φιλαδέλφειας και Κηφισίας- Αμαρουσίου - Ωρωπού). Κατά τη συνέχιση του προγράμματος έως το τέλος του έτους οι δικαιούχοι θα λάβουν και συνοδευτικές υπηρεσίες, στη βάση των αναγκών τους.

Μέχρι σήμερα στους δικαιούχους διατέθηκαν πλήθος προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και βρεφικών ειδών (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας). Ενδεικτικά, οι δικαιούχοι παρέλαβαν:

- 31. 628 κιλά πορτοκάλια

- 15.768 πακέτα μακαρόνια

- 7.210 μπουκάλια ελαιόλαδου

- 6.081 τεμάχια νωπού κοτόπουλου

- 10.222 κιλά μήλα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr , 
Διαβάστε περισσότερα...

Πανελλαδικές - Υπολογίστε online τα μόρια


Με ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας, ενημερώνει για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να υπολογίσετε ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων σας.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους εδώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κατάθεση που αλλάζει τα δεδομένα στην υπόθεση Παντελίδη


Νέα τροπή στην υπόθεση Παντελίδη μετά την κατάθεση μιας γυναίκας, η οποία νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο με τη Φρόσω Κυριάκου στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι άκουσε συγγενικό πρόσωπο της Φρόσως να μιλάει με κάποιον δικηγόρο και να του λέει πως οδηγούσε η Φρόσω. Η συγκεκριμένη γυναίκα φέρεται να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή και να την έχει ενημερώσει για τα όσα είπε στην κατάθεσή της.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαπέντε νεκροί από ανατροπή λεωφορείου στη Βραζιλία


Οι 31 άλλοι επιβάτες φέρουν σοβαρά ή πιο ελαφρά τραύματα.

Τουλάχιστον 15 επιβάτες λεωφορείου σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα όταν το όχημα με 46 επιβαίνοντες ανατράπηκε σε δρόμο κατά μήκος της παραλίας της πολιτείας του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Δεκαπέντε νεκροί από ανατροπή λεωφορείου στη Βραζιλία

Οι 31 άλλοι επιβάτες, στην πλειονότητά τους φοιτητές, φέρουν σοβαρά ή πιο ελαφρά τραύματα.

Ο οδηγός, που περιλαμβάνεται στους νεκρούς, έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο προσέκρουσε σε εμπόδιο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε 120 χλμ. από την πόλη του Σάο Πάολο. Το λεωφορείο ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα, δήλωσαν διασώστες.

Τα τροχαία στη Βραζιλία αποτελούν πολύ συχνό φαινόμενο και προκαλούν τον θάνατο 43.000 ανθρώπων ετησίως. Μεταξύ 2002 και 2012, τα τροχαία παρουσίασαν αύξηση 24,5% σε αυτή τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, κάθε μέρα περίπου 10.000 νέα αυτοκίνητα πρωτοκυκλοφορούσαν στους δρόμους της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη άντρας που αυνανιζόταν έξω από σχολείο


Οι αστυνομικοί τον έπιασαν επ' αυτοφώρω.

Για ασελγείς πράξεις και αποπλάνηση παιδιών στη Ρόδο συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 52χρονος κάτοικος Ρόδου που κατηγορείται για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, αποπλάνηση παιδιών και ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία ο 52χρονος προσέγγισε με αυτοκίνητο σχολεία της πόλης και προέβαινε σε ασελγείς-ακόλαστες και προσβλητικές πράξεις, παρατηρώντας διερχόμενες μαθήτριες. Ο δράστης εντοπίσθηκε επ' αυτοφώρω, από αστυνομικούς που χειρίζονταν την υπόθεση και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου. Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι από το Σεπτέμβριο του 2015 ενεργούσε κατ' επανάληψη, είτε στην κατοικία του είτε σε υπαίθριους χώρους, ασελγείς πράξεις σε βάρος δυο ανήλικων κοριτσιών προσφέροντάς τους μικρά χρηματικά ποσά και άλλα υλικά ανταλλάγματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια δραστηριότητα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές τρία κινητά τηλέφωνα, σε δειγματοληπτικό έλεγχο των οποίων βρέθηκε ψηφιακό υλικό (βίντεο) με ασελγείς πράξεις σε βάρος των ανήλικων κοριτσιών και 54 φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία) σεξουαλικής διέγερσης. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για κακοποίηση τροφίμου σε Κέντρο Πρόνοιας


Ο ίδιος εργαζόμενος είχε τραυματίσει παλιότερα άτομο με νοητική στέρηση.

Η πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Βορείου Αιγαίου «Η Θεομήτωρ» Άννα Γουδέλλη ζήτησε τη διερεύνηση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης καταγγελίας για κακοποίηση τροφίμου.

Όπως είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Γουδέλλη πρόκειται για περίπτωση εργαζομένου για τον οποίο καταγγέλθηκε ότι με τη βία επιβάλλει την τάξη στους τροφίμους. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο καταγγελλόμενος φέρεται ότι προκάλεσε σε τρόφιμο -άτομο με νοητική στέρηση- τραύματα τόσο στο κεφάλι όσο και στο πόδι.

Η κ. Γουδέλλη διευκρινίζει ότι το σύνολο των 60 εργαζομένων στο Ίδρυμα εργάζεται υποδειγματικά με σεβασμό στο αντικείμενό τους και τους τροφίμους. Η καταγγελία δε αφορά έναν και μόνο εργαζόμενο για τον οποίο η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πύργος: «Έφυγε» από τη ζωή ο 72χρονος επιχειρηματίας Θεόδωρος Λαϊνόπουλος


«Την Κυριακή το βράδυ μας είπες να καθίσουμε να μας μιλήσεις... ήξερες ότι φεύγεις... και μας μίλησες για αγάπη...», γράφει ο δικηγόρος Νίκος Λαϊνόπουλος, για τον αγαπημένο του πατέρα, τον Θεόδωρο Λαϊνόπουλο, που έφυγε χθες από τη ζωή, νικημένος από την επάρατο νόσο. Η κοινωνία του Πύργου, είναι φτωχότερη από χθες. Ο εμπορικός κόσμος της πόλης αλλά και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου, το ίδιο, αφού ο Θεόδωρος Λαϊνόπουλος, ήταν ένα πραγματικά «ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας», με πλούσια δράση, αστείρευτη ενέργεια, καλοσύνη και ευγένεια που σπάνια συναντάς σε άνθρωπο.



Μπορεί να μην ήταν αυτός που ίδρυσε τους Μύλους Λαϊνόπουλου, αλλά μαζί με τα αδέλφια του, τον Αλέξανδρο και τον Γιώργο - που πήραν από νωρίς στα «χέρια τους» την επιχείρηση ως η 3η γενιά, καθώς ο πατέρας τους έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών - ήταν αυτοί που εκσυγχρόνισαν τη Μονάδα και ανέπτυξαν σημαντική επιχειρηματική δράση, καταφέρνοντας με «όπλο» την ποιότητα και τον επαγγελματισμό τους να προμηθεύουν αλεύρι όλη την Ηλεία και πολλές επιχειρήσεις εκτός νομού. Μέχρι την τελευταία στιγμή, λίγο πριν ανακαλύψει το πρόβλημα της υγείας του, ήταν εκεί, στους Μύλους, βοηθώντας τον γιο του Στέλιο, «στα χέρια» του οποίου έχει περάσει πια η επιχείρηση. Ήταν εκεί, γιατί δεν ήθελε να είναι αλλού, αφού οι Μύλοι, η «φασαρία» από τις μηχανές, η συναναστροφή με τον κόσμο καθημερινά, ήταν η ζωή του. Ένα μικρό κομμάτι της όμως, το αφιέρωσε και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ως οδηγός, ως αγωνοδίκης αλλά και ως πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ. Και εκεί, έδωσε τη σκυτάλη στον Στέλιο και μάλιστα δεν έλειπε ποτέ από το πλευρό του σε κάθε αγώνα. Καμάρωνε, όχι μόνο για τον Στέλιο, με τον οποίο δούλευαν μέχρι το τέλος μαζί, αλλά και για τον Νίκο, την Μαριλένα του και τις οικογένειες που είχαν δημιουργήσει, για τα εγγόνια του, τα οποία υπεραγαπούσε.

Η περιπέτεια της υγείας του

Τους τελευταίους μήνες, ο Θεόδωρος Λαϊνόπουλος, έδωσε μια μεγάλη αλλά άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. Πάλεψε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το ήξερε από την αρχή, το είχε καταλάβει…και το βράδυ της Κυριακής, μάζεψε κοντά του την οικογένειά του για να τους αποχαιρετίσει. Κι έφυγε, ήσυχα και αθόρυβα…σε ηλικία 72 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά πολλή αγάπη, την μεγαλύτερη «κληρονομιά» που μπορεί να αφήσει κανείς στους δικούς του ανθρώπους φεύγοντας από αυτή τη ζωή.

Η κηδεία του, θα γίνει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου.

Η εφημ. «Πατρίς» και το www.patrisnews.com, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θεόδωρου Λαϊνόπουλου.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τον συμψηφισμό επιστροφής φόρου - ΕΝΦΙΑ


Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι εφαρμόζονται νόμοι που ψηφίστηκαν τα περασμένα χρόνια.

Σε διευκρινίσεις για το ζήτημα του συμψηφισμού της επιστροφής φόρου με τον ΕΝΦΙΑ, προχωράει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, ο συμψηφισμός της επιστροφής φόρου με τις οφειλές του φορολογούμενου προς το Δημόσιο, βασίζεται στο Άρθρο 83 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (τέθηκε σε ισχύ την 1.7.1974 και από το 2011 εφαρμόζεται με τον τρόπο που εφαρμόζεται και σήμερα).

Το παραπάνω άρθρο τροποποιήθηκε με το Άρθρο 11 του Ν.3943/2011, σύμφωνα με το οποίο η βέβαιη και εκκαθαρισμένη επιστροφή φόρου, συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη του φορολογούμενου προς το Δημόσιο. «Δεν αποτελεί λοιπόν κάποια νέα νομοθετική διάταξη αλλά κάτι το οποίο γίνεται, με την παρούσα διαδικασία, για πολλά χρόνια» σχολιάζει σχετικά.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών προσθέτει ότι για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2016, οι στόχοι για επιστροφές φόρων (σύμφωνα με τους αναθεωρημένους προϋπολογισμούς των ετών 2014 και 2015), όχι μόνο έχουν επιτευχθεί, αλλά και ξεπεραστεί κατά μεγάλο ποσοστό.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαΐου 2014, (εποχή του περίφημου success story), ο μέσος όρος των επιστροφών - υπενθυμίζει - κυμαινόταν σε ποσοστό 6,11%, ενώ για το ίδιο διάστημα για το 2016, ο μέσος όρος έχει φτάσει ήδη το 18,57% και αναμένεται να αυξηθεί.

«Το Δημόσιο αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους φορολογούμενους (στα δημοσιονομικά πλαίσια της περιόδου) και συνδυαστικά με την αναβάθμιση της διαδικασίας των επιστροφών, (που πλέον γίνεται αυτόματα και ηλεκτρονικά), υπερβαίνει τους μηνιαίους στόχους που έχουν τεθεί» υπογραμμίζει στη συνέχεια.

Όσον αφορά το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, σπεύδει να επισημάνει ότι για το διάστημα Ιανουάριος- Απρίλιος 2016, η συνολική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, είναι 2.239.435.396 ευρώ, έναντι 2.880.435.655 για το ίδιο διάστημα του 2015 και 3.983.672.440 για του 2014.

Η αύξηση 830.129.558 για τον Απρίλιο του 2016, συμπεριλαμβάνει μια μεγάλη βεβαίωση οφειλών (ύψους 520 εκατομμυρίων ευρώ) που έγινε σε εταιρία του Δημοσίου και δεν σχετίζεται με φορολογική υπόθεση. «Τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών, αποδεικνύουν ότι η πολιτική σκοπιμότητα δύσκολα μπορεί να ανατρέψει την πραγματικότητα» σχολιάζει δεικτικά, το υπουργείο.

Παράλληλα, διαψεύδει και τα δημοσιεύματα σχετικά με την επιβολή «χαρατσιού» σε χιλιάδες ανέργους. Ο αριθμός των φορολογουμένων – εξηγεί - που τα εισοδήματά τους από μισθωτή εργασία, κατά το φορολογικό έτος 2014, ήταν χαμηλότερα από τα εισοδήματα από κεφάλαιο/υπεραξία κεφαλαίου (τόκοι, ενοίκια, μερίσματα) με αποτέλεσμα η τυχόν προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων να φορολογείται με την κλίμακα της επιχειρηματικής δραστηριότητας (26%+75% προκαταβολή επομένου έτους) είναι 9.702 από τις 6.001.433 συνολικά δηλώσεις, δηλαδή ποσοστό μόλις 0,16%.

«Παρόλα αυτά, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αντιμετώπιση αυτού του θέματος, όπως και κάθε άλλου, με ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα για χαράτσια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους» τονίζει σχετικά.

Τέλος, σχετικά με τα δημοσιεύματα περί κατάργησης των φοροαπαλλαγών των κατοίκων μικρών νησιών, το υπουργείο διευκρινίζει ότι «οι διατάξεις στις οποίες αναφέρονται τα δημοσιεύματα, ως κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα συγκεκριμένα νησιά, από 1.1.2016, είναι διατάξεις που έχουν ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ και προέβλεπαν ισχύ από 1.1.2016».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν αναφέρεται το πότε νομοθετήθηκαν οι παραπάνω διατάξεις και από τους βουλευτές ποιων κομμάτων ψηφίστηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...