Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κατάσταση φυσικής καταστροφής για 800 κοινότητες στη Γαλλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες.

Η Γαλλία κήρυξε σήμερα σε κατάσταση φυσικής καταστροφής σχεδόν 800 κοινότητες μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλες πλημμύρες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων.

Κατάσταση φυσικής καταστροφής για 800 κοινότητες στη Γαλλία

Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση να κηρύξει σε κατάσταση φυσικής καταστροφής 782 κοινότητες σε 16 διαμερίσματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Πρόκειται να εξεταστούν ακόμη περίπου 215 φάκελοι κοινοτήτων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μια μέρα μετά τις νέες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν την αιφνίδια άνοδο της στάθμης των υδάτων στη βόρεια Γαλλία και στοίχισαν τη ζωή σ' έναν άνθρωπο, έναν 70χρονο που πνίγηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Δεκαοκτώ διαμερίσματα της βορειοανατολικής Γαλλία έτέθησαν εξάλλου σήμερα σε πορτοκαλί επιφυλακή ενόψει νέων σφοδρών καταιγίδων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση που ανακοίνωσε χθες η Γαλλική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, «το τελικό ύψος των ασφαλισμένων ζημιών» που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες ανέρχεται σ' αυτό το στάδιο μεταξύ 900 εκατομμυρίων και 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.