Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Φίλος των «Φίλων του παιδιού» ο Απόλλωνας


Το λογότυπο του φιλανθρωπικού σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», θα έχουν από εδώ και στο εξής στο στήθος τους, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ΠΑΕ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με το σωματείο να διαφημίζεται στην φανέλα της ομάδας, μια συμφωνία καθαρά ανθρωπιστικού χαρακτήρα καθώς ο Απόλλωνας δεν θα εισπράξει κανένα χρηματικό ποσό.

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά σε εταιρία που προσέφερε οικονομικό αντίτιμο προκειμένου να διαφημιστεί στην φανέλα της ομάδας καθώς πρόθεσή της είναι να αναδείξει και το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο αθλητισμός.

Σε μια περίοδο που τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα πλήττουν όλο και περισσότερο τον θεσμό της οικογένειας και κυρίως τα παιδιά θεωρούμε χρέος μας να προβάλουμε το έργο ενός σωματείου, του οποίου βασικός σκοπός είναι να στηρίξει τον θεσμό της οικογένειας και να συμβάλει οικονομικά αλλά και ψυχολογικά στην ανάπτυξη των παιδιών.

Η κρίση αξιών στην εποχή μας επηρεάζει όλους μας και αφορά όλους μας. Η παθητική στάση είναι δεδομένο ότι συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει στην γενίκευση της και γι' αυτό η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης αποφάσισε να αναλάβει δράση στον συγκεκριμένο τομέα με την προώθηση του έργου του συγκεκριμένου σωματείου.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Το φιλανθρωπικό σωματείο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ιδρύθηκε το 1987 με σκοπό την βοήθεια του παιδιού στην άπορη οικογένεια. Προσφέρει τρόφιμα, ρουχισμό, είδη πρώτης ανάγκης στα νεογνά, πληρωμή λογαριασμών και δίδακτρα. Σε μηνιαία βάση καλύπτει ιατρικά περιστατικά. Λειτουργεί ομάδα στήριξης αγάμων μητέρων.

Στηρίζει ετησίως περίπου 550 παιδιά 300 οικογενειών. Το έτος 2007 το σωματείο ίδρυσε παιδικό σταθμό στο Μεταξουργείο το οποίο φιλοξενεί 30 παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών. Οι Φίλοι του Παιδιού είναι μη κερδοσκοπικό μη επιδοτούμενο σωματείο και μέλος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Τα έσοδα του σωματείου προέρχονται από συνδρομές μελών και δωρεές.





Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κούρεμα στα δάνεια και ρύθμιση των δόσεων»


Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έγγραφό του στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και το Περιφερειακό Συμβούλιο, προτείνει «κούρεμα» των δανείων και ρύθμιση των δόσεων προς τις Τράπεζες, ανάλογη με την υποτίμηση των ελληνικών οικονομικών μεγεθών, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής .

Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θεσμοθετήθηκε με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και είναι ένας νέος θεσμικά εκλεγμένος παράγοντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, με υποχρεωτικά αυξημένη πλειοψηφία, γεγονός που τον καθιστά ευρύτερα αποδεκτό.

Στην παρέμβασή του αυτή, την οποία κοινοποιεί στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, στο Προεδρείο της Βουλής και στους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Πελοποννήσου αναφέρει ότι «ένας κρίσιμος, αν όχι καθοριστικός, παράγοντας για την επιβίωση του μέσου ελληνικού νοικοκυριού, την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτελεί η διευθέτηση του ζητήματος των τραπεζικών δανείων».

Προσθέτει δε, πως έχει γίνει αποδέκτης εκκλήσεων και διαβημάτων από πολίτες, που ζητούν την παρέμβασή του, για την εύρεση βιώσιμου και ουσιαστικού διεξόδου.

Επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι, «επειδή οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η υπερφορολόγηση και η ύφεση έχουν επιφέρει δραματική μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» και «επειδή οι ελληνικές Τράπεζες έχουν γίνει αποδέκτες πολλών δισεκατομμυρίων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, τα οποία έχει αναλάβει να αποπληρώσει η ελληνική κοινωνία ως δημόσιο χρέος». Υπογραμμίζει πως «καθίσταται αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλίας. Ενόψει των ανωτέρω υπαγορεύεται το ''κούρεμα'' στα δάνεια και ρύθμιση των δόσεων προς τις Τράπεζες, ανάλογη με την υποτίμηση των ελληνικών οικονομικών μεγεθών και τις σημερινές πραγματικές δυνατότητες, άμεσα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Διαβάστε περισσότερα...

Έδεσαν και φίμωσαν παράλυτη 72χρονη


Θύμα ληστείας έπεσε μία παράλυτη 72χρονη στο Παραλίμνιο του δήμου Εμμ. Παππά στις Σέρρες, από δύο άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι της και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν κοσμήματα και ρούχα.

Φεύγοντας μάλιστα δεν δίστασαν να της «αδειάσουν» και το ψυγείο.

Οι δύο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης από το παράθυρο κόβοντας τη σήτα, που την προστάτευε όπως τελικά αποδείχθηκε μόνο από τα κουνούπια.

Αφού έδεσαν χειροπόδαρα την ηλικιωμένη, που ζει μόνη της ανενόχλητοι της άρπαξαν τιμαλφή, ρούχα και τριάντα ευρώ που της είχαν απομείνει για να περάσει το μήνα. Η άτυχη γυναίκα κατάφερε μετά από ώρα να λυθεί και να ζητήσει βοήθεια από τους γείτονές της.

Οι δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαν 40.000 αποδείξεις "μαϊμού"


Περισσότερες από 40.000 αποδείξεις "μαϊμού" ανακάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ Στερεάς Eλλάδος σε τυχαίο έλεγχο που έκαναν σε ένα από τα πιο δημοφιλή Beach Bar της Φθιώτιδας.

Όλα ξεκίνησαν από έναν έλεγχο ρουτίνας σε ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά Bar της Φθιώτιδας. Αρχικά οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντυπωσιάστηκαν γιατί βρήκαν ένα μαγαζί που έκοβε όλες τις αποδείξεις. Σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν αποδείξεις και μάλιστα είχαν δυο ταμειακές για να προλαβαίνουν να τις κόβουν όλες!

Όταν όμως οι ελεγκτές ζήτησαν τα βιβλία της επιχείρησης και πιο συγκεκριμένα το βιβλιαράκι θεώρησης της ταμειακής από τη ΔΟΥ, τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το κόλπο με τις "μαϊμού" αποδείξεις.
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα που έκανε στη συνέχεια το ΣΔΟΕ Στερεάς, οι ταμειακές δεν είχαν θεωρηθεί. Μόνο η έναρξη της εφορίας υπήρχε. Όλα τα άλλα ήταν "στον αέρα".

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση για 5 ολόκληρα χρόνια είχε κόψει πάνω από 40.000 αποδείξεις μαϊμού και φυσικά για απόδοση ΦΠΑ ούτε λόγος.

Το ΣΔΟΕ πέρα από τα τσουχτερά πρόστιμα τα οποία θα επιβάλει για την πρωτοφανή αυτή παρανομία, θα σχηματίσει δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Λαμίας για τα περαιτέρω.

Τι έχουν δείξει οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στη Στερεά Ελλάδα

Παρά την σοβαρή έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο ΣΔΟΕ Στερεάς, οι έλεγχοι συνεχίζονται κυρίως σε τουριστικές περιοχές. Δυστυχώς όπως και στα νησιά έτσι και στην περιοχή της Στερεάς το ποσοστό φοροδιαφυγής είναι παρά πολύ υψηλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport πρωταθλητής στη φοροδιαφυγή είναι ο νομός της Εύβοιας, αφού όπως προκύπτει από τους ελέγχους, η παραβατικότητα στο νομό φτάνει σε ποσοστό 100%.

Ακολουθούν η Φθιώτιδα και η Φωκίδα με επίσης υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 85%.
Σε καλύτερη μοίρα είναι η Βοιωτία και η Ευρυτανία, που όμως δεν έχουν πολλές τουριστικές περιοχές, άρα και οι έλεγχοι είναι πολύ λιγότεροι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με το κυβικό πλέον η πώληση καυσόξυλων


Υποτονική η ζήτηση παρά τις χαμηλότερες, λόγω εποχής, τιμές.

Δυσκολία στο να συμφιλιωθούν με το νέο τρόπο διάθεσης των καυσόξυλων εμφανίζουν οι Έλληνες καταναλωτές, αφού η συνήθεια χρόνων να αγοράζουν με το κιλό και όχι με το κυβικό, όπως προστάζει από φέτος η σχετική αγορανομική διάταξη, είναι κάτι που, όπως φαίνεται, δεν «κόβεται» εύκολα.

Πάντως, η ζήτηση στην αγορά καυσόξυλου είναι ακόμα υποτονική, καθώς παρ' όλο που αυτή την περίοδο οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, η οικονομική δυσπραγία αποτρέπει τους περισσότερους από την αγορά προμηθειών.

Τα παραπάνω επεσήμανε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας (παράρτημα Καρδίτσας) και επιστημονικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξύλου Γεώργιος Νταλός.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως την τρέχουσα περίοδο, οι τιμές στα καυσόξυλα κυμαίνονται από 57 έως 62 ευρώ το κυβικό.

Μιλώντας γα τη στροφή των Ελλήνων στην καύση ξύλου, φαινόμενο που ζωντάνεψε και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και της σημαντικής ανόδου στην τιμή του πετρελαίου, ο κ. Νταλός σημείωσε ότι τα τζάκια που δεν έχουν ενεργειακή μορφή, δυστυχώς δεν προσφέρουν πάνω από ένα 50% της απόδοσης που μπορεί να δώσει το καμένο ξύλο και μόνο σε περίπτωση καθολικής αλλαγής η απόδοση ανεβαίνει στο 80%.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές για να μην πέσουν .... θύματα

Επειδή κανείς δεν πρόκειται να πουλήσει ξύλο με το κιλό, αλλά με το κυβικό, αφού τα πρόστιμα είναι τσουχτερά (ξεκινούν από 1000 ευρώ), ο κ. Νταλός υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να εστιάσουν στον τρόπο στοίβαξης, προσέχοντας αυτός να είναι πυκνός.

Θα πρέπει δε, να ζητούν παραστατικά διακίνησης, αφού η λαθροϋλοτόμηση δεν αποτελεί πλέον εγκληματική ενέργεια μόνο για τον κάτοχο, αλλά παραπέμπεται με συνυπαιτιότητα κι αυτός που τα προμηθεύεται.

Ο κ. Νταλός συστήνει - μεταξύ άλλων - στους καταναλωτές να προμηθεύονται οξιά και δρυ και να προσέχουν να μην πέσουν «θύματα» των κωνοφόρων δέντρων, αφού η καύση τους οδηγεί σε πυρκαγιές μεγάλης έκτασης, όπως εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι καταναλωτές καλό θα ήταν να αφήσουν τα ξύλα που θα κάψουν για να ζεσταθούν στον ήλιο, έτσι ώστε αυτά να στραγγίξουν από την υγρασία που ενδεχόμενα θα έχουν, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Για τα πέλλετ, ο κ. Νταλός τονίζει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν το χρώμα του ξύλου, να είναι ανοιχτό αν είναι από κωνοφόρα δέντρα και λίγο σκούρο από πλατύφυλλα και σημειώνει πως και στις δύο περιπτώσεις οι αγοραστές θα πρέπει να ελέγχουν τη μυρωδιά, που θα πρέπει να παραπέμπει σε φρέσκο ξύλο.


Διαβάστε περισσότερα...

Νικόλας Παπαδόπουλος: "Καθηγητής ογκολογίας ειδικός στην καρκινική διαγνωστική"


Ο Δρ. Νικόλας Παπαδόπουλος είναι καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins Kimmel Cancer Center και διευθυντής μεταφραστικής γενετικής στο κέντρο Hopkins Ludwig. Θεωρείται ειδικός στην καρκινική διαγνωστική. Έγινε διεθνώς γνωστός για την ανακάλυψη της γενετικής βάσης της προδιάθεσης σε κληρονομικό καρκίνο του κόλον (HNPCC) μια από τις πιο κοινές μορφές κληρονομικού καρκίνου. 

Τελείωσε τις σπουδές του στην Ελλάδα και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον. Έπειτα απέκτησε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στο Johns Hopkins Medical Institutes, στον τομέα της Ογκολογίας. Δέχθηκε τη θέση του βοηθού καθηγητή στο τμήμα Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου και μελέτησε την καρκινική γενετική στο καρκίνο του προστάτη. Στη συνέχεια διετέλεσε Επιστημονικός επικεφαλής στην GMP Genetics, όπου ανέπτυξε εφαρμογές γενετικής διαγνωστικής. 

Η ανακάλυψη ότι μεταλλάξεις στα γονίδια MSH2, MLH1, MSH6, and PMS2 προδιαθέτουν για τον καρκίνο του κόλον, είχε μεγάλο αντίκτυπο για την κατανόηση και μοριακή κατηγοριοποίηση καρκίνων που έχουν υψηλά ποσοστά μεταλλάξεων. 

Αυτές οι ανακαλύψεις οδήγησαν στην ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ για την προ-συμπτωματική διάγνωση ατόμων με HNPCC. Ο Δρ. Παπαδόπουλος όχι μόνο ανέπτυξε διαγνωστικά, αλλά ως επιστημονικός επικεφαλής μια νέας διαγνωστικής εταιρίας ανέπτυξε μια διαγνωστική μέθοδο που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε γενετική αρρώστια. 

Αυτή την περίοδο, είναι μέλος μια ομάδας επιστημόνων του Πανεπιστημίου Τζον Χοπκινς στην Βαλτιμόρη, που ερευνούν τη δυνατότητα διάγνωσης κι άλλων μορφών καρκίνου από το τεστ ΠΑΠ. Επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας έρευνας είναι ο Isaac Kind και σκοπός η δυνατότητα διάγνωσης και δύο άλλων μορφών καρκίνου πέραν του τραχήλου της μήτρας από το γνωστό τεστ ΠΑΠ. Κατάφεραν να ανιχνεύσουν καρκινικές μεταλλάξεις οι οποίες σχετίζονται με τους δύο τύπους καρκίνου, των ωοθηκών και του ενδομητρίου.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ολοήμερα σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση


Σε ποιες περιοχές θα λειτουργήσουν τα 142 σχολεία.

Νέα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργήσουν από το νέο σχολικό έτος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτό προβλέπει έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας με το οποίο ορίζεται ότι 113 νηπιαγωγεία ανά την Ελλάδα και 29 δημοτικά θα μετατραπούν σε ολοήμερα.

Στα 29 δημοτικά θα λειτουργήσουν 39 τμήματα και στα 113 ολοήμερα νηπιαγωγεία 120 τμήματα. Τα νέα ολοήμερα σχολεία δε θα συνοδευτούν από αύξηση των οργανικών θέσεων για νηπιαγωγούς και δασκάλους όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των σχολείων τα περισσότερα ολοήμερα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν σε Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία (11 και 9 αντίστοιχα).

Στα δημοτικά, τα περισσότερα νέα ολοήμερα θα λειτουργήσουν σε Λάρισα και Ανατ.Αττική (4 νέα ολοήμερα). Ακολουθούν πίνακες με τον αριθμό των σχολείων ανα διεύθυνση εκπαίδευσης.


Διεύθυνση εκπαίδευσης
Αριθμός ολοήμερων νηπιαγωγείων
Αχαία
11
Αιτωλοακαρνανία
9
Ημαθία
6
Ιωάννινα
6
Κόρινθος
5
Ρέθυμνο
5
Αν.Αττική
5
Αν.Θεσσαλονίκη
4
Καρδίτσα
4
Τρίκαλα
3
Χίος
3
Λακωνία
3
Καστοριά
3
Καβάλα
3
Δυτ.Θεσσαλονίκη
3
Ηράκλειο
3
Ηλεία
3
Πειραιά
3
Β Αθήνα
3
Βοιωτία
2
Δράμα
2
Κυκλάδες
2
Μαγνησία
2
Λάρισα
2
Πιερία
2
Ροδόπη
2
Χανιά
1
Χαλκιδική
1
Φθιώτιδα
1
Πρέβεζα
1
Ξάνθη
1
Μεσσηνία
1
Κοζάνη
1
Κέρκυρα
1
Θεσπρωτία
1
Εύβοια
1
Έβρο
1
Δωδεκάνησα
1
Δυτ.Αττική
1
Α Αθήνας
1

Διεύθυνση εκπαίδευσης
Αριθμός ολοήμερων δημοτικών
Ανατ.Αττική
4
Λάρισα
4
Α Αθήνας
2
Πειραιά
2
Αιτωλοακαρνανία
2
Χίο
1
Φθιώτιδα
1
Τρίκαλα
1
Πιερία
1
Πέλλα
1
Καβάλα
1
Ιωάννινα
1
Αν.Θεσσαλονίκη
1
Ημαθία
1
Ηλεία
1
Δράμα
1
Γρεβενά
1
Αχαϊα
1
Δυτ.Αττική
1
Λασίθι
1


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσληψη 50 χιλιάδων ανέργων


Υπογράφτηκε και ανακοινώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες η κοινή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 50.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες για 5μηνη ή και 7μηνη –σε ειδικές περιπτώσεις- κοινωφελή εργασία.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι άνεργοι θα επιλεγούν με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε νοικοκυριά και οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Οι πεντάμηνες συμβάσεις αφορούν κυρίως σε θέσεις φροντίδας και συντήρησης δημοτικών χώρων και εγκαταστάσεων, ενώ με 7μηνες συμβάσεις θα απασχοληθούν σε σχολεία οι άνεργοι που έχουν ειδικότητα (π.χ. παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι) στην υποστήριξη των μαθητών από οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης.

Οι πρώτες προσλήψεις αναμένονται εντός του Οκτωβρίου, καθώς οι θέσεις θα αρχίσουν να προκηρύσσονται από τον ΟΑΕΔ μετά τη δημοσίευση της απόφασης και ανάλογα με τις ανάγκες κάθε φορέα. Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...