Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Η νύφη ήταν αγόρι και ο γαμπρός κορίτσι


Ο απόλυτος έρωτας ενός ζευγαριού τρανσέξουαλ και η λεκτική κακοποίηση που δέχεται.

Για όσους βλέπουν το συγκεκριμένο ζευγάρι για πρώτη φορά, δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά. Αλλά η αλήθεια είναι άλλη.

Η όμορφη νύφη Jamie Eagle γεννήθηκε αγόρι και ο 26χρονος γαμπρός Louis Davies, κορίτσι. Ο γάμος τους το καλοκαίρι είχε όλα εκείνα που κάθε ζευγάρι ονειρεύεται: λαμπερό νυφικό, συγκινητικούς όρκους, γαμήλια τούρτα, καλεσμένους και μια φαντασμαγορική δεξίωση.



Η συχνά σκληροτράχηλη διαδρομή τους από την αλλαγή φύλου, μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας έχει καταγραφεί στο ντοκιμαντέρ «Our Gender Swap Wedding». Μέσα από τα καρέ του φιλμ, οι θεατές βλέπουν την αγωνιώδη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης στήθους του Louis, τα ρατσιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε η Jamie αλλά και όλα τα στάδια της προετοιμασίας του γάμου τους.



«Θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο πώς είναι οι ζωές μας, έτσι ώστε όταν έρθουν αντιμέτωποι με θέματα που αφορούν τους τραβεστί, να είναι πληροφορημένοι», λέει ο 26χρονος.



Δυστυχώς, όπως κάθε «διαφορετικό» ζευγάρι έτσι και εκείνοι ταλαιπωρήθηκαν από λεκτική κακοποίηση: η 21χρονη σήμερα Jamie εξαιτίας των όσων υπέστη από τα μέλη της μικρής κοινότητας στην οποία μεγάλωσε, στο Μπράιντεντ στην Ουαλία, πλέον ζει με αντικαταθλιπτικά. «Αλλά ποτέ δε μετανιώσαμε γιατί αποτελέσαμε και αποτελούμε έμπνευση για πολλούς», λέει ο 26χρονος.



Διαβάστε περισσότερα...

«Πέταξαν» το Μαρόκο εκτός Κόπα Άφρικα


Η άρνηση να διοργανώσει το Κύπελλο λόγω Έμπολα το έστειλε εκτός διοργάνωσης.

Χωρίς το Μαρόκο, που μέχρι πρότινος ήταν και διοργανώτρια χώρα, θα διεξαχθεί το 30ο Κόπα Άφρικα που είναι προγραμματισμένο για τον προσεχή Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Οι Μαροκινοί είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν να φιλοξενήσουν το θεσμό, φοβούμενοι τυχόν επέκταση του Έμπολα που πληγεί τις χώρες της Ηπείρου. Ως... εναλλακτική είχαν προτείνει τουλάχιστον η διοργάνωση να πάρει κάποιους μήνες παράταση, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τίποτα απ' αυτά όμως δεν έγιναν δεκτά απ' την αφρικανική ομοσπονδία. Η τελευταία, λοιπόν, σήμερα ανακοίνωσε πως όχι μόνο δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά απέκλεισε οριστικά και αμετάκλητα το Μαρόκο από την προσεχή «γιορτή» ως... ποινή για την άρνησή του να την διοργανώσει.

Έτσι, άπαντες τώρα... τρέχουν να βρουν το ποια χώρα θα διεξάγει εν τέλει τον θεσμό, με τις Αλγερία, Ανγκόλα, Αίγυπτο και Νιγηρία να είναι οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι και την απόφαση να αναμένεται άμεσα, καθώς τα περιθώρια έχουν ήδη στενέψει.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια αδιάκριτη καμαριέρα στο δωμάτιο σας


Το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του λάπτοπ ενός ατόμου που διέμεινε σε ένα δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείου μπορεί να χαρακτηριστεί και ανατριχιαστικό.

Σύμφωνα με το άτομο που ανέβασε το βίντεο στο Διαδίκτυο, το περιστατικό συνέβη στις 5 Νοεμβρίου σε επώνυμο ξενοδοχείο των ΗΠΑ.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, η καμαριέρα μπαίνει στο δωμάτιο στο οποίο θα έπρεπε κανονικά να καθαρίσει και να αλλάξει σεντόνια, να ψαχουλεύει τις αποσκευές, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το ταμπλετ και την παιχνιδομηχανή του ανθρώπου που έμενε στο δωμάτιο.

Αυτό όμως που δεν ήξερε η καμαριέρα είναι ότι οι κινήσεις της καταγράφονταν, αποδεικνύοντας ότι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην αφήνουμε εκτεθειμένα τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα σε παρόμοια περιστατικά.

Δεν γνωρίζουμε αν το άτομο παραπονέθηκε ή αν δήλωσε το γεγονός στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, όμως μας συμβουλεύει να προσέχουμε και να μην είμαστε αφελείς.

Προφανώς ο λόγος δημοσιοποίησης αυτού του βίντεο δεν είναι η απόδοση ευθυνών, και σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία ή μία πρακτική όλων των εργαζομένων που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες, αλλά μία προσπάθεια αφύπνισης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η πιο ζηλιάρα σύζυγος του κόσμου


Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκε τελικά το ζευγάρι που έγινε γνωστό για τις απίθανες πρακτικές της γυναίκας προκειμένου να γνωρίζει κάθε κίνηση του συντρόφου της...

Πρόκειται για την 43χρονη Debbie Wood από το Leicester η οποία χωρίς αμφιβολία μπορεί να θεωρηθεί η πιο ζηλιάρα σύζυγος στον πλανήτη γη.



Και αυτό γιατί ζηλεύει σε τέτοιο βαθμό τον 31 χρονο Steve Wood που όσο διατηρούσαν σχέση παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο, τα email του και τις κινήσεις στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.



Εγκατέστησε ειδικά προγράμματα στον υπολογιστή του ώστε να μην μπορεί να δει ακατάλληλες εικόνες και βίντεο, του απαγόρευσε να παρακολουθεί προγράμματα στην τηλεόραση που παρουσιάζουν γυναίκες, ακόμη και διαφημίσεις αλλά και μετά από όλα αυτά, η Debbie συνέχιζε να ζηλεύει. Ο σύντροφός της ήθελε να έχει μάτια μόνο για αυτήν.



Και για να είναι σίγουρη γι' αυτό αποφάσισε να αγοράσει ανιχνευτή ψεύδους!



Λόγω της παθολογικής της ζήλιας η 43χρονη υπεβλήθη σε θεραπεία με αγχολυτικα χάπια. Τελικά το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες.



Όσο για τον σύζυγο; Τα υπομένει όλα αυτά γιατί όπως λέει είναι σίγουρος ότι είναι η αδελφή-ψυχή του.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισαν παραλία και δρόμοι υπό το φόβο έκρηξης... φάλαινας


Οι γαλλικές Αρχές δε ρίσκαραν όταν είδαν το νεκρό κήτος στην ακτή.

Έχουν μάθει και δε θέλουν να πάθουν. Μια φάλαινα 15 τόνων ξεβράστηκε στη Γαλλία και οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν την παραλία, αλλά και τους γύρω δρόμους, υπό το φόβο… της έκρηξης.

Το κήτος βρισκόταν στην παραλία Saintes-Marie-de-la-Mer, κοντά στο Μονπελιέ, στις ακτές της Μεσογείου. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους έχοντας υπ’ όψιν τους τι μπορεί να συμβεί. Το είδαν να γίνεται πέρυσι στης Νήσους Φερόε, λόγω αεριών που υπάρχουν μέσα στα κήτη.

Τότε μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας «εξερράγη» στην κυριολεξία, καθώς ένας βιολόγος επιχείρησε να ανοίξει το στομάχι της, για να εξετάσει το νεκρό ζώο και να μπορέσει να πάρει το σκελετό του γ ια νε εκτεθεί σε μουσείο. Ξαφνικά όμως και ενώ είχε αρχίσει να δουλεύει με το νυστέρι, τα εντόσθια, τα εσωτερικά όργανα και όλα τα... υπόλοιπα που βρίσκονταν μέσα στο νεκρό θαλάσσιο κήτος όρμησαν σαν τσουνάμι έξω από το στομάχι της φάλαινας, κάνοντας τον επιστήμονα με την προστατευτική στολή να τρέξει τρομαγμένος για να προστατεύσει τον εαυτό του από τους τόνους γλίτσας.

Αυτό συνέβη τότε. Οι Γάλλοι δεν θέλουν να συμβεί κάτι αντίστοιχο και στην περίπτωση τους και ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να ξεφορτωθούν το άψυχο κουφάρι του ζώου. Μάλιστα, η μία σκέψη τους είναι να προκαλέσουν ελεγχόμενη έκρηξη με δυναμίτη, προτού αυτή συμβεί από μόνη της και πιθανότατα δε θα είναι διόλου ελεγχόμενη.

Άλλωστε, γι’ αυτό η ακτή, αλλά και οι γύρω δρόμοι είναι κλειστοί, έτσι ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κόσμος που θα θέλει να ικανοποιήσει την περιέργεια του ή και ακόμα να αγγίξει τη νεκρή φάλαινα. Όπως εξήγησε η μία εκ των υπευθύνων, η Anais Cheiron, «τα αέρια μαζεύονται στο στομάχι του ζώου έως ότου εκραγεί».







Δείτε τι είχε συμβεί πέρυσι στις Νήσους Φερόε σε φωτογραφίες και βίντεο:








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΟΤ για το βίντεο "Gods, Myths, Heroes"


Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα για το επετειακό βίντεο του οργανισμού “Gods, Myths, Heroes” δίνει με σημερινή ανακοίνωση ο ΕΟΤ. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού παρακολουθεί με ιδιαίτερη έκπληξη τα δημοσιεύματα σε μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, για το επετειακό video “Gods, Myths, Heroes”. Δυστυχώς, καταγράφονται ανάμεσα σε όσα δημοσιεύονται, σειρά ανακριβειών και «μύθων», τα οποία παραθέτουμε παρακάτω μαζί με τα πραγματικά δεδομένα.

ΜΥΘΟΣ ΠΡΩΤΟΣ : «Ο ΕΟΤ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.»

Απαράδεκτο ψέμα. Στο επετειακό video για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού, περιλήφθησαν πλάνα από πολλούς Ολυμπιακούς αγώνες αφού αυτοί αποτελούν σημαντικότατο συστατικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας.

Σε ένα πλάνο, ελάχιστων δευτερολέπτων, εμφανίζεται η πλάτη αθλητή να ανάβει την Ολυμπιακή φλόγα. Δεν υπάρχουν σύμβολα ή πρόσωπα που να παραπέμπουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936. Το συγκεκριμένο πλάνο αποτελεί μέρος του υλικού του επίσημου video των τελευταίων Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου του 2012. Πλάνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 βρίσκονται και στην επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Μόλις εντοπίστηκε το ζήτημα, αφαιρέθηκε το πλάνο προκειμένου να αποκατασταθούν οι όποιες αρνητικές εντυπώσεις μπορούσαν να δημιουργηθούν.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί για μια ακόμα φορά ότι ο σκοπός του εν λόγω φιλμ είναι επετειακός, για τα 100 χρόνια Ελληνικού Τουρισμού, με έμφαση σε διαχρονικά χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους επισκέπτες, όπως οι φυσικές ομορφιές, το ιδιαίτερο φως, η ιστορία, η μυθολογία και η οικουμενικότητα του πολιτισμού. Στοιχεία του φιλμ και των ειδικών εκδόσεων που παρήχθησαν για την επέτειο, θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό βάσης για την επικοινωνιακή στρατηγική του ΕΟΤ, σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, Φεστιβάλ, και άλλες εκδηλώσεις δημοσιότητας στο εξωτερικό τα επόμενα έτη.

ΜΥΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΦΙΛΜ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΛΑΝΑ.»

Ανακρίβεια. Ο ΕΟΤ κατά την πάγια πρακτική και εμπειρία ετών, έχει προμηθευτεί όλα τα πλάνα που βρίσκονται στην διάθεση του, επί της βάσεως συμβάσεων με τους προμηθευτές του, και με την ρητή προϋπόθεση ότι είναι ελεύθερα δικαιωμάτων για κάθε χρήση.

Αυτό ισχύει και για τα συγκεκριμένα πλάνα από το επετειακό video, δημιουργίας του κ. Stian Redkal, όπου ο σκηνοθέτης του video κ. Αντώνης Κιούκας έχει διαβεβαιώσει εγγράφως τον ΕΟΤ ότι τα πλάνα αυτά "είναι ελεύθερα δικαιωμάτων προβολής για τον ΕΟΤ".

Το ίδιο ισχύει και το πλάνο με το «Μεσαιωνικό Πατητήρι». Η πηγή των πλάνων αυτών, αναφέρεται και στα credits του video στο κανάλι του ΕΟΤ στο YOUTUBE.

Σε κάθε περίπτωση, στον ΕΟΤ, βάσει συμβάσεως, παραχωρείται από κάθε εταιρεία παραγωγής το σύνολο των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων του υλικού (οπτικού–εικαστικού μέρους του μοντάζ, πλάνα δηλαδή μαζί με τον φυσικό τους ήχο, τόσο μεμονωμένα όσο και σε μονταρισμένες ενότητες) για απεριόριστες χρήσεις, σε κάθε μέσο, και απεριόριστη χρονική διάρκεια, με την άδεια να τροποποιηθεί το μοντάζ στη συνέχεια από άλλον δημιουργό.

ΜΥΘΟΣ ΤΡΙΤΟΣ: «ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.»

Διαστρέβλωση. Όπως έχει ανακοινωθεί, το video είναι μια δραματοποιημένη διήγηση που αφορά στην παρουσίαση της Ελλάδας από μία οικεία οπτική γωνία σε όλη την ανθρωπότητα, τη μυθολογία, τους Θεούς, τους ήρωες και όλα τα στοιχεία εκείνα που «έδωσε» η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Ο καλλιτεχνικός δημιουργός και σκηνοθέτης της παραγωγής κ. Α. Κιούκας, εξηγεί ότι σύμφωνα και με την ηχητική διήγηση της συγκεκριμένης σκηνής, χρησιμοποιήθηκε συνειδητά ένα πλάνο από την Αυστραλία, το πλάνο του έναστρου ουρανού, για να υποστηρίξει καλλιτεχνικά, αυτό που περιγράφει ο αφηγητής. Ότι σχεδόν σε όλη την υφήλιο, όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου, θα συναντήσεις μία ιδέα, ένα όνομα που έλκει την καταγωγή του από την Ελλάδα. Ακόμα και στον ουρανό της Αυστραλίας, στο νότιο ημισφαίριο, εξηγεί ο καλλιτεχνικός δημιουργός, όταν σηκώσεις τα μάτια σου ψηλά, θα δεις αστέρια και αστερισμούς που κουβαλούν ελληνικά ονόματα. Η μυθολογία του Ουρανού, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης είναι Ελληνική.

ΜΥΘΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ: «ΤΟ ΦΙΛΜ ΚΟΣΤΙΣΕ 1,3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.»

Ανυπόστατο. Για την επιλογή αναδόχου για την υλοποίηση της παραγωγής, διενεργήθηκε πρόχειρος διαγωνισμός με οικονομικό αντικείμενο το ποσό των 60.000€ πλέον Φ.Π.Α, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει τις σχετικές εγκρίσεις στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".

ΜΥΘΟΣ ΠΕΜΠΤΟΣ: «ΣΤΗΝ EΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ WTM, ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΦΙΛΜ.»

Παραπληροφόρηση. Οι αντιδράσεις ήταν απόλυτα θετικές. Κορυφαίο παράδειγμα, ενδεικτικό των όσων λέγονταν στο Λονδίνο, ήταν οι δηλώσεις του διεθνούς κύρους δημοσιογράφου της "Independent", κ. Simon Calder: “Κοιτώντας πίσω μέσα στα χρόνια, σε έναν αιώνα Ελληνικού Τουρισμού, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν πόσο σταθερή είναι η ελκυστικότητα της χώρας. Από την 'Thomas Cook Travel Gazette' του 1914, μέσα από δεκαετίες ταξιδιωτικών κειμένων, έως το "Lonely Planet Guide" του 2014, ο συνδυασμός της ιστορίας, της φυσικής ομορφιάς και της φιλικότητας, φαίνεται ότι είναι αιωνίως σαγηνευτικός".

Καταληκτικά, σημειώνουμε ότι ο ΕΟΤ θεωρεί την όποια κριτική, ιδιαίτερα τη δημοσιογραφική, ευπρόσδεκτη και χρήσιμη. Τη συνεκτιμούμε πάντα με τρόπο δημιουργικό. Συγχρόνως, όμως, πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα και να τηρείται το μέτρο και κυρίως η δεοντολογία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός υπέστη καρδιακή προσβολή "στον αέρα"


Ένας Τούρκος γιατρός υπέστη καρδιακή προσβολή ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών που παρακολουθούσαν μια πολύ δημοφιλή εκπομπή ιατρικού περιεχομένου, η οποία μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τρίτη.

Ο Δρ. Ουγούρ Γιανσέν, καθηγητής χειρουργικής ορθοπαιδικής, συζητούσε για την πλατυποδία των παιδιών στην εκπομπή "Για μια υγιεινή ζωή" του τηλεοπτικού καναλιού 360 της Κωνσταντινούπολης όταν αισθάνθηκε έντονο πόνο στο στήθος.

"Αισθάνεστε καλά καθηγητά;" τον ρώτησε η παρουσιάστρια Αρζού Κιλίτς. "Είναι ο βηματοδότης μου", απάντησε ο Γιανσέν.

Ο γιατρός ήπιε λίγο νερό για να συνέλθει, όμως ακολούθησε μια δεύτερη κρίση, τόσο έντονη που τον έκανε να αναπηδήσει θεαματικά στον καναπέ όπου καθόταν.

Η παρουσιάστρια, με ψυχραιμία, διέκοψε την εκπομπή χαμογελώντας: "Ήρθε η ώρα να φροντίσουμε τον γιατρό μας και να περάσουμε σε διαφημίσεις", είπε.

Ο Γιανσέν διακομίστηκε κατεπειγόντως σε νοσοκομείο, όπου συνεχίζει ακόμη να νοσηλεύεται. Η κατάστασή του θεωρείται σταθερή.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσαν σοβάδες σε δημοτικό σχολείο - Τι καταγγέλλει πατέρας μαθητή


Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας, όπου σήμερα το πρωί κομμάτια σοβά αποκολλήθηκαν από την οροφή ενός διαδρόμου που βρίσκεται μπροστά στις τάξεις της Α' Δημοτικού.

Το περιστατικό συνέβη στο 102ο Δημοτικό σχολείο Αθήνας το οποίο βρίσκεται στο Πολύγωνο. Ευτυχώς οι σοβάδες έπεσαν την ώρα που τα παιδιά έκαναν μάθημα και όχι κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι μέσα σε τάξη, όταν πραγματικά μόνο από τύχη δεν είχε σημειωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.



"Τι χρειάζεται πλέον να γίνει για να κάνουν τα παιδιά μας μάθημα με ασφάλεια και να γνωρίζουμε καταρχήν ότι δεν κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και κατά δεύτερον να μην χάνονται μαθήματα, γιατί όπως είναι λογικό αύριο τα παιδιά μας δεν θα πάνε σχολείο. Ο δήμος Αθηναίων, ο Ο.Σ.Κ. και η Διεύθυνση Σχολικών Κτιρίων θα έπρεπε να είχαν λύσει το πρόβλημα από την προηγούμενη σχολική χρονιά που είχαμε ανάλογο συμβάν. Το σχολείο είναι άνω των 30 χρόνων, τι περιμένουν; Να τα εκατοστήσει;" καταγγέλλει στο enikos.gr ο πατέρας ενός παιδιού που πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

"Και γιατί μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σταλεί εγγράφως από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο μέχρι να επισκευαστούν οι βλάβες;" διερωτάται.






Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτος καυγάς στο μετρό της Νέας Υόρκης


Χαστούκια, κλωτσιές, μαλλιοτραβήγματα και συλλήψεις.

Ένας άνευ προηγουμένου καυγάς ξέσπασε στο μετρό της Νέας Υόρκης με έναν άντρα να χαστουκίζει μια γυναίκα η οποία διαφωνούσε μαζί του, ενώ συνολικά τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε στο τρένο F στο Greenwich Village, καταγράφηκε σε κάμερα κινητού και ανέβηκε στα social media.

Το βίντεο δείχνει μια γυναίκα την Danay Howard, 21 ετών, και τους φίλους της να γελούν και να εμφανίζονται να πειράζουν έναν νεαρό. Η 21χρονη, έπειτα από λίγα λεπτά, εντοπίζει έναν άλλο άντρα ο οποίος καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του.

Εκείνη σηκώνεται από τη θέση της και προσπαθεί να την τραβήξει από το χέρι του. Τότε είναι που ξεσπά ένας απίστευτος καυγάς που καταλήγει με βίαια χτυπήματα.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βουτιά… στον καρχαρία λόγω πρόκλησης


Έθεσαν τη ζωή του σε κίνδυνο για μια πλάκα – Δείτε το βίντεο.

Το μυαλό δεν πρέπει να είναι το δυνατό σημείο τους… Μια παρέα νεαρών Αυστραλών προκαλούσε έναν φίλο τους να κάνει βουτιά… θανάτου εκεί που κολυμπούσε ένας καρχαρίας.

Κι όλα αυτά, απλώς για μια πλάκα. Μια παρέα Αυστραλών έκανε βόλτα με σκάφος. Ξαφνικά είδαν έναν καρχαρία- τίγρη να τους περιτριγυρίζει. Τότε, κάποιοι από αυτούς ασκούσαν πιέσεις και προκαλούσαν έντονα τον φίλο τους, Μπρετ, να πέσει στο νερό και να κολυμπήσει με το επικίνδυνο θηλαστικό.

Μετά τις ασφυκτικές πιέσεις των φίλων του, ο Μπρετ βούτηξε στη θάλασσα ενόσω ο καρχαρίας ήταν μπροστά του κι αμέσως κολύμπησε για να ξανανέβει στο σκάφος.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook Messenger αρχίζει να κερδίζει την αποδοχή των χρηστών


Η ξεχωριστή εφαρμογή μηνυμάτων χρησιμοποιείται από 500 εκατ. κατόχους smartphone.

Η κυκλοφορία ξεχωριστής εφαρμογής μηνυμάτων του Facebook για κινητά, αν και αρχικά δυσαρέστησε τους χρήστες που πλέον είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν δύο εφαρμογές για να χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες του κοινωνικού δικτύου, κατάφερε να καθιερωθεί, καθώς οι μισοί χρήστες του Facebook το έχουν πλέον στα smartphone τους.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, κάθε μήνα πάνω από 500 εκατ. άνθρωποι κάνουν χρήση του Facebook Messenger.

Η δυσαρέσκεια των χρηστών με την αλλαγή που ήρθε τον Ιούλιο και την υποχρεωτική χρήση του Messenger για την αποστολή μηνυμάτων, εκφράστηκε με τις βαθμολογίες που η εφαρμογή έλαβε.

Τον πρώτο μήνα, οι βαθμολογίες με ένα αστέρι έφταναν τις 59.000, ενώ η μέγιστη αξιολόγηση των πέντε αστέρων δόθηκε μόλις 2.700. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ο μέσος όρος των αξιολογήσεων να αγγίζει μόλις το 1,2 αστέρια!



Διαβάστε περισσότερα...

Μπέζας: Δεν υπάρχει αλλαγή ηλικιακών ορίων όσων συνταξιοδοτούνται


Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα θιγούν τα ειδικά καθεστώτα που προβλέπουν μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας.

«Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αλλαγής ηλικιακών ορίων όσων συνταξιοδοτούνται με ειδικές διατάξεις», ανέφερε ο κ. Μπέζας μιλώντας σε συνέδριο για την κοινωνική ασφάλιση.

Ο υφυπουργός, εξάλλου, χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα των αναλογικών μελετών.

Θέμα εξάρτησης παροχών υγείας από αριθμό ενσήμων


Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο να εξαρτώνται οι παροχές υγείας από τον αριθμό ενσήμων που έχει ο ασφαλισμένος κάθε χρόνο έθεσε εν είδει ερωτήματος ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Παράλληλα έθεσε το ερώτημα μετατροπής ενός ταμείου κύριας ασφάλισης, όπως είναι το ΕΤΕΑ, στο οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί, σε επαγγελματικό ταμείο ειδικού σκοπού.

Σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, όπως ανέφερε το euro2day.gr, ο διοικητής του ΙΚΑ έθεσε συνολικά οκτώ ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν στο πλαίσιο ενός εθνικού διαλόγου που πρέπει να γίνει για το νέο ασφαλιστικό.



Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε στα 57 του ο διάσημος ράπερ


Ο διάσημος ράπερ Big Bank Hank έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.



Το μέλος των Sugarhill Gang έπασχε από καρκίνο και πέθανε στη Νέα Υόρκη.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους ήταν το "Rapper's Delight".




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

O δήμος Αθηναίων στηρίζει τη γνώση


Πρόγραμμα συγκέντρωσης βιβλίων για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στη συγκέντρωση 3.000 βιβλίων, τα οποία θα διανεμηθούν σε σχολεία που βρίσκονται σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας, όπου τα παιδιά δυσκολεύονται να αγοράσουν από μόνα τους ένα βιβλίο, στοχεύει η πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Το μήνυμα που στέλνουν οι εμπνευστές της δράσης είναι ότι ήρθε η ώρα η γνώση, που είναι ένα δικαίωμα για όλους, να μοιραστεί ισότιμα. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, παρακαλούνται όσοι έχουν ένα ή περισσότερα βιβλία που μένουν σκονισμένα σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης τους να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια χαρίζοντάς το σε παιδιά που πιθανώς να τους φανεί χρήσιμο.

Ήδη το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι το Μάρτιο του 2015. Για όποιους ενδιαφέρονται, με ένα τηλεφώνημα στον δήμο Αθηναίων (210-3470761), μπορούν να ενημερωθούν πώς μπορούν να βοηθήσουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Επισπεύδονται οι επιστροφές φόρων από την ΓΓΔΕ


Εγκύκλιος της Κατερίνας Σαββαΐδου για επιτάχυνση των διαδικασιών.

Να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων φορολογουμένων που αναμένουν επί μήνες την επιστροφή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ επιχειρεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη μείωση των καθυστερήσεων, όσων αφορά τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ με ασφαλιστικές εισφορές, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:

- Για τη διενέργεια συμψηφισμών θα χρησιμοποιείται η βάση δεδομένων Ασφαλιστικών Οφειλών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

- Τα αιτήματα συμψηφισμού οφειλών στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης θα υποβάλλονται προς την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, κεντρικά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της ΓΓΔΕ και στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα επιστρέφει εντός 3 ημερών.

- Αν το αίτημα συμψηφισμού υποβληθεί από τις ΔΟΥ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα, το αποτέλεσμα της επεξεργασίας θα επιστρέφεται σε πραγματικό χρόνο (online).

- Μετά τον συμψηφισμό και εφόσον υπάρχει υπόλοιπο φόρου προς επιστροφή, αυτή θα γίνεται αμέσως και χωρίς την προσκόμιση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.

- Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όταν υπάρχει αδυναμία χρήσης της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ, η επιστροφή των φόρων θα μπορεί να γίνεται με χορήγηση «Βεβαίωσης μη οφειλής» ή έντυπης ασφαλιστικής ενημερότητας από τον αρμόδιο Οργανισμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες "ευχάριστες" εκπλήξεις και εξελίξεις από την Αμφίπολη


Δείτε στα ακόλουθα άρθρα τις τελευταίες εξελίξεις από την Αμφίπολη...


-------------------------

«Βρέθηκε σκάλα στο βάθος του ορύγματος στον τάφο της Αμφίπολης»

Ανεπίσημες πηγές επιβεβαιώνουν πως το μνημείο συνεχίζεται υπογείως.

«Στο τρίτο θάλαμο έχει βρεθεί σκάλα, στο βάθος του ορύγματος η οποία οδηγεί σε χαμηλότερο επίπεδο, όπου εκεί βρίσκεται η συνέχεια του ταφικού μνημείου». Ένα σενάριο που πρωτοεκφράστηκε δημόσια πριν από περίπου δυο μήνες φαίνεται πλέον να επιβεβαιώνεται από ανεπίσημες πηγές ενημέρωσης τις επικαλείται η ιστοσελίδα xronometro.com

Ήδη, πάντως, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, μιλώντας το περασμένο Σαββάτο στην πρωινή εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» δεν απέκλεισε ο αρχαίος τάφος της Αμφίπολης να συνεχίζεται σε χαμηλότερο επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο κ. Τασούλας ήταν ιδιαίτερα εγκρατής στις εκτιμήσεις του και δεν έχει μιλήσει για οτιδήποτε, αν δεν είναι πρώτα σίγουρος για την ορθότητά του. «Πάμε προς τα κάτω, βρέθηκε αυτό το τεχνητό όρυγμα μέσα από το οποίο βγαίνει αυτή η αμμώδης επίχωση, κοσκινίζεται, ψάχνεται και βγαίνει με ρυθμούς αρχαιολογικούς», είπε αρχικά ο κ. Τασούλας και σε ερώτηση για το εάν μπορεί αυτός να είναι ένας επόμενος θάλαμος, ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. «Ποιος είχε προβλέψει από όλους όσους ασχολούνται και τους αρχαιολόγους και τους τηλεαρχαιολόγους και τους πάντες ποιος είχε προβλέψει το μωσαϊκό, ποιος είχε προβλέψει τις Καρυάτιδες; Άρα όλα αυτά είναι μια άσκηση θαυμασμού και μια άσκηση υπομονής», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα η «σκάλα που σε λίγο θα αποκαλυφθεί ότι υπάρχει μέσα στο τεχνητό όρυγμα πιθανότατα να οδηγεί σε αυτό το υπόγειο οικοδομικό συγκρότημα. Επιπλέον, η ύπαρξη του ορύγματος με τη σκάλα, η λιτή επίστρωση του τρίτου θαλάμου με τους ασβεστωμένους πωρόλιθους και ο λιτός διάκοσμος με την ορθωμαρμάρωση στου τοίχους του τρίτου θαλάμου, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι δεν είναι νεκρικός θάλαμος – οπότε άδικα περιμέναμε να βρούμε νεκρική κλίνη -, αλλά ένας ενδιάμεσος χώρος και το ταφικό μνημείο συνεχίζεται προς τα κάτω αλλάζοντας επίπεδο».

Όλα αυτά, βέβαια, μένει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν καθώς όπως έγινε γνωστό επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τους επικεφαλής της ανασκαφικής έρευνας την ερχόμενη Τετάρτη.



-------------------------

Αγωνία στην Αμφίπολη για την υπόγεια σκάλα του τρίτου θαλάμου

Την Τετάρτη οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στο κόκκινο επανέρχεται η αγωνία για την Αμφίπολη και τα ευρήματα στο ταφικό μνημείο, εντός του τρίτου θαλάμου, μετά τις πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, ότι εντοπίστηκε σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο, γεγονός που ενισχύει τις θεωρίες για ύπαρξη και νέου θαλάμου.

Φαίνεται ότι στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη θα ξεκαθαρίσει αν πραγματικά υπάρχει η υπόγεια σκάλα μέσα στον τρίτο θάλαμο, κάτι που θα σημαίνει ότι ο τρίτος θάλαμος δεν είναι ο νεκρικός.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η ύπαρξη του ορύγματος με τη σκάλα, η λιτή επίστρωση του τρίτου θαλάμου με τους ασβεστωμένους πωρόλιθους και ο λιτός διάκοσμος με την ορθωμαρμάρωση στους τοίχους του τρίτου θαλάμου, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι δεν είναι νεκρικός θάλαμος αλλά ένας ενδιάμεσος χώρος, και το ταφικό μνημείο συνεχίζεται προς τα κάτω αλλάζοντας επίπεδο.



-------------------------

«Η Αμφίπολη στους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας»

«Δεν είμαστε μόνο θάλασσα και ήλιος» τονίζει στην Telegraph η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Κινδυνεύουν οι παραδοσιακές ελληνικές διακοπές;», διερωτάται σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αναφορικά με το αν τα σχέδια του υπουργείου Τουρισμού για αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας κατά 9 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το 2021 (από τα 18 εκατομμύρια στα 27 εκατομμύρια) μπορεί να κάνουν λιγότερο ελκυστικά τα ελληνικά νησιά στους Βρετανούς τουρίστες.

«Για πολλούς, είναι η ρουστίκ διαμονή και η απλή κουζίνα που καθιστούν τη χώρα τόσο ελκυστική», σημειώνεται στο δημοσίευμα, με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, να απαντά πως οι ανησυχίες που εκφράζονται είναι αβάσιμες.

«Το φυσικό περιβάλλον και ο πολιτισμός πρέπει να διατηρηθούν και να συντηρηθούν. Αυτό φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα», τονίζει η κ. Κεφαλογιάννη, ενθαρρύνοντας τους τουρίστες να επισκεφθούν λιγότερο γνωστά μέρη της Ελλάδας, που θα καταστήσουν την Ελλάδα τουριστικό προορισμό για όλη τη χρονιά, και όχι μόνο το καλοκαίρι.

«Θέλουμε να επεκταθούμε σε νέα μέρη της Ελλάδας, όπως η ορεινή περιοχή στο βορρά – δεν είμαστε μόνο θάλασσα και ήλιος», προσθέτει. «Υπάρχει άλλωστε και η πρόσφατη ανακάλυψη των αρχαίων στην Αμφίπολη, που θα φέρουν νέους επισκέπτες σε αυτήν την περιοχή».

Η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται ως εναλλακτικός προορισμός για μία σύντομη απόδραση, αλλά και ως βάση για την εξερεύνηση της Αμφίπολης, ενώ αναφορές γίνονται και στη Χαλκιδική, τη λίμνη Κερκίνη, την Ήπειρο, το Πήλιο και τις Μικρές Κυκλάδες.

Και βέβαια, ένα επιπλέον θέλγητρο για τους τουρίστες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, που διεκδικεί η Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο. «Είναι ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμια πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλοι οι Έλληνες τα θέλουν, αλλά είναι θέμα των κυβερνήσεων και των μουσείων να πετύχουν μία συμφωνία», τονίζει η υπουργός Τουρισμού.


-------------------------



Ο "χρησμός" της Περιστέρη για την Αμφίπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιείται συμβολικά στην Αμφίπολη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, τίμησε για την προσφορά της την επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη.

"Σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε το έργο σας, σας παρακολουθούμε νύχτα μέρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Από την πλευρά της, η κ. Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς για την τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για "καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που παρόμοιά της δεν υπάρχει". "Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο" σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο, η κ. Περιστέρη είπε: "Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα¨".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή "αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας".

Μετά τη βράβευσή της, η κ. Περιστέρη έδωσε δώρο στον Λάζαρο Κυρίζογλου, ένα εκμαγείο, το οποίο τιτλοφορείται "Μεθυσμένος έρωτας".



-------------------------

Οι «ευχάριστες εκπλήξεις» της Περιστέρη και τα νέα σενάρια για την Αμφίπολη

Με αμείωτο το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τον Τύμβο της Αμφίπολης, η Κατερίνα Περιστέρη, προαναγγέλλει «ευχάριστες εκπλήξεις». Μια πρόγευση που θα κάνει την Τετάρτη, το υπουργείο Πολιτισμού την Τετάρτη, έδωσε η επικεφαλής της ανασκαφής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν.

Την ίδια στιγμή, η Ισραηλινή αρχαιολόγος, Ορίτ Πελέγκ-Μπαρκάτ, αποτυπώνει την εκτίμηση ότι ο τάφος κατασκευάστηκε για την μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ



Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνέδριο «Ψυχική Αναπηρία και Δικαιώματα: Αυτό-εκπροσώπηση και συλλογική έκφραση» 13-14 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Τιτάνια


Δελτίο Τύπου 11.11.2014


Αρ. Πρωτ.: 4509

Συνέδριο με θέμα «Ψυχική Αναπηρία και Δικαιώματα: Αυτό-εκπροσώπηση και συλλογική έκφραση» διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα.

Μέσω του Συνεδρίου η ΕΣΑμεΑ στοχεύει στο να αναδειχθούν κατευθύνσεις και εναλλακτικές προσεγγίσεις για την αυτό-οργάνωση των ατόμων με ψυχική αναπηρία, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου υποστήριξης των ατόμων με ψυχική αναπηρία που θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Μέσα από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων της Πολιτείας, των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, των εμπειρογνωμόνων και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία θα δοθούν ερεθίσματα για κριτική προσέγγιση και γόνιμο διάλογο στα θέματα της ψυχικής αναπηρίας.

Παρακαλούμε για την κάλυψη των εργασιών του Συνεδρίου. Θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr

Ακολουθεί το πρόγραμμα.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

12:30 - 13:30: Εγγραφές - Ελαφρύ γεύμα

13:30 - 14:00: Καλωσόρισμα

14:00 - 14:30: Γενική εισαγωγή - Παρουσίαση του Έργου (με εστίαση στο Υποέργο 1 και Υποέργο 2): «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», Ευτύχης Φυτράκης, Διδάκτωρ Νομικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου

14:30 - 15:30: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
- Πώς τα άτομα με ψυχική αναπηρία οργανώνονται στην Ευρώπη και τον κόσμο, Gabor Gombos, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Δικτύου Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής (WNUSP)
- Το κίνημα των ατόμων ψυχική αναπηρία στην Ελλάδα, Εκπρόσωπος Σωματείου Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές «Η Αναγέννηση» & Εκπρόσωπος Πρόεδρος Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»

15:30 - 16:00: Διάλειμμα για καφέ

16:00 - 17:30: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- Η παρουσία των ατόμων με ψυχική αναπηρία στο πλαίσιο του αναπηρικού κινήματος: παρούσα κατάσταση και προοπτικές, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
- Εμπειρίες ατόμων με ψυχική αναπηρία που συμμετείχαν στις συναντήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του Έργου.

17:30 - 19:00: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- Η ενδυνάμωση των ατόμων με ψυχική αναπηρία μέσω της εκπαίδευσης, Μαρία Μητροσύλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Δικαίου της Υγείας και Κοινωνιολογίας Δικαίου
- Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού (εγχειρίδια) που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου, Αιμιλία Πανάγου, Ψυχολόγος (MA, MSc) - Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
- Εμπειρίες εκπαιδευτών από τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Έργου, Μαρία Αναγνωστάκη, Νομικός - Εγκληματολόγος
- Εμπειρίες ατόμων με ψυχική αναπηρία που συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Έργου.

Συζήτηση

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

8:30 - 9:30: Εγγραφές

9:30 - 10:00: Χαιρετισμοί
- Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
- Εκπρόσωποι Σωματείων Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία
- Υφυπουργός Υγείας (προς επιβεβαίωση)

10:00 - 10:30: Παρουσίαση του Έργου: «ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ», Ευτύχης Φυτράκης, Διδάκτωρ Νομικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου

10:30 - 12:30: ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
- Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ως εργαλείο για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχική αναπηρία, Ξενοφών Κοντιάδης, Καθηγητής Δημόσιου Δικαίου και Θεσμών Κοινωνικής Προστασίας, Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου
- Το κίνημα των ατόμων με ψυχική αναπηρία και ο ρόλος του στη διαπραγμάτευση και στην τελική διατύπωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, Gabor Gombos, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Δικτύου Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής (WNUSP)
- Πώς η Επιτροπή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία έχει προσεγγίσει το θέμα των ατόμων με ψυχική αναπηρία κατά την εξέταση των εκθέσεων των κρατών και των εναλλακτικών εκθέσεων, Victoria Lee, Υπεύθυνη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διεθνούς Συμμαχίας για την Αναπηρία (IDA).
- Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και τα άτομα με ψυχική αναπηρία: από την σκοπιά του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, An-Sofie Leenknecht, Υπεύθυνη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF).

12:30 - 13:00: Διάλειμμα

13:00 - 14:00 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣE ΔΙΕΘΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
- Παρουσίαση της Μελέτης για το Άρθρο 12 «Ισότητα ενώπιον του νόμου» και το Άρθρο 13 «Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη» της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Έργου, Μαρία Μουσμούτη, Διδάκτωρ Νομικής, Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου
- Τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχική αναπηρία στο εθνικό δίκαιο, Ευτύχης Φυτράκης, Διδάκτωρ Νομικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου
- Ικανότητα δικαιοπραξίας και πρόσβαση στη δικαιοσύνη, Gabor Gombos, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Δικτύου Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής (WNUSP)
14:00 - 14:45 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟ-ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- Παρουσίαση της Έρευνας για την ανάπτυξη και το ρόλο του κινήματος της (Αυτό-) Συνηγορίας σε άλλες χώρες, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Έργου, Μαρία Μουσμούτη, Διδάκτωρ Νομικής, Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου
- Πώς τα κινήματα των ατόμων με ψυχική αναπηρία οργανώνονται στην Ελλάδα.
Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
Εκπρόσωπος Σωματείου Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές «Η Αναγέννηση»
Εκπρόσωπος Πρόεδρος Σωματείου Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»

14:45 - 15:15: Συμπεράσματα

15:15: Γεύμα
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (138.44 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

Αναβρασμός και μπερδέματα για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών


Τα ακόλουθα άρθρα παρουσιάζουν την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ υπουργείου και εκπαιδευτικών και το θέμα των προσλήψεων.



---------------------

Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε σχολεία και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δομές της Ειδικής Αγωγής.

Σε 5.115 προσλήψεις μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα και με βάση τις τελευταίες τροποποιήσεις των σχετικών πράξεων. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα περίπου 6 μηνών.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία.

Αντικείμενο της Πράξης είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ,σε ΚΕΔΔΥ, σε Δομές Ειδικής Αγωγής καθώς και στους Φορείς Επίβλεψης (Δ/νσειςκαι Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης).

Το συγκεκριμένο προσωπικό θα απασχοληθεί για 5,7 μήνες. Τα τυπικά προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού που θα προσληφθεί, θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.

Οι διατιθέμενες θέσεις ανά ειδικότητα και τους τρεις άξονες έχουν ως εξής:

1. Ψυχολόγοι,

2. Κοινωνικής Εργασίας – Κοινωνικοί Λειτουργοί,

3. Λογοθεραπευτές,

4. Εργοθεραπευτές,

5. Φυσιοθεραπευτές,

6. Σχολικοί νοσηλευτές,

7. Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό,

8. Επιστάτες /Επιστάτριες,

9. Καθαριστές / Καθαρίστριες,

10. Τραπεζοκόμοι,

11. Οδηγοί σχολικών λεωφορείων,

12. Συνοδοί σχολικών λεωφορείων

Περιφέρειες
Αριθμός προσλήψεων
Αν. Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης.(Α.Π 1)
2.172
Κεντρική Μακεδονίας, η ∆υτική Μακεδονία και η Αττική (Α.Π 2)
2.714
Νότιο Αιγαίο-Στερεά Ελλάδα  (Α.Π 3)
229

Οι αποδοχές που θα λαμβάνει ο κάθε επιλεγόμενος άνεργος δεν καθορίζονται από το επίπεδο εκπαίδευσης αλλά από την ηλικία. Αν λοιπόν κάποιος έχει ηλικία άνω των 25 ετών θα λαμβάνει 490 ευρώ είτε είναι πτυχιούχος ΑΕΙ είτε είναι απόφοιτος λυκείου. Αν πάλι έχει ηλικία μικρότερη των 25 ετών θα λαμβάνει 427 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι με βάση το προηγούμενο έτος οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Ποια είναι η μοριοδότηση για τα πιο πάνω κριτήρια;
A/A
Κριτήρια επιλογής
Κριτήρια
Μόρια
1
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
(µε ανώτατο όριο τους 36 µήνες
και ανώτατο αριθµό µορίων τα
54)*
Για τους ̟πρώτους
12 µήνες
1 µόριο ανά πλήρη
µήνα
Για τους
επόµενους  12
µήνες
1,5 µόριο πλήρη  µήνα
Για τους
Τελευταίους  12
µήνες
2 µόρια ανά ̟ πλήρη
µήνα
2
ΧΡΟΝΙΚΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ
ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΣΥΖΥΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΗΣ
ΠΑΡ. 5.1 (µε ανώτατο όριο τους
36 µήνες και ανώτατο αριθµό
µορίων τα 54)
Για τους πρώτους
12 µήνες
1 µόριο ανά πλήρη
µήνα
Για τους
επόµενους  12
µήνες
1,5 µόριο ανά πλήρη
µήνα
Για τους
Τελευταίους  12
µήνες
2 µόρια ανά πλήρη µήνα
3
ΑΤΟΜΙΚΟ/ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
ΕΙΣΟ∆ΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΕΤΟΥΣ 2013
Έως 12.000,00€
30
12.000,01-20.000,00€
20
20.000,01-30.000,00€
10
4
ΗΛΙΚΙΑ
18-29
20
30-54
24
55 και άνω
18
5
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
ΤΕΚΝΩΝ
Για κάθε τέκνο
12 μόρια
* Ο αριθµός των µορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς µονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.
---------------------

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών

Τοποθέτηση των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ στα ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχει άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών γενικά και των ΕΠΑΛ ειδικότερα τονίζει ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος σε απάντησή του σε ερώτημα του Ανεξάρτητου Βουλευτή κ. Καπερνάρου.

Ο τελευταίος στο κείμενό του ανέφερε ότι επικρατεί δυσφορία σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σχεδόν σε όλα τα ΕΠΑΛ της χώρας από την προφανή ανισότητα που προκαλεί η επιλεκτική μεταφορά αρχαιότητας. Με το άρθρο 46 παράγραφος 4 του Ν.4186/2013 δόθηκε αναδρομική αρχαιότητα στους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΣ που εντάχθηκαν στα ΕΠΑΛ από το 2008, αλλοιώνοντας αναντίστοιχα τον συνδυασμό ημερομηνίας ανάληψης υπηρεσίας σε σχέση με την αρχαιότητα στο σχολείο.

Δυστυχώς η επιλεκτικής μεταφορά αρχαιότητας, σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο, πριμοδοτήθηκε ακόμα περισσότερο στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες στην βουλή (άρθρο 10. Παρ6 του Ν4283/2014).

Ο κ. Καπερνάρος τόνιζε ότι ποτέ στα χρονικά της εκπαίδευσης δεν υπήρξε προηγούμενο να τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός σε ένα σχολείο και να μεταφέρει την πράξη ανάληψη από το καταργούμενο σχολείο… Μετά την κατάργηση των ΕΠΑΣ θα περίμενε κανείς το εκπαιδευτικό προσωπικό να έβγαινε υπεράριθμο και με την κείμενη νομοθεσία να τοποθετούνταν κατά προτεραιότητα σε οργανικά κενά σε σχολείο της οικείας διεύθυνσης. Αντί για αυτό δόθηκε υπερεξουσία σε ένα πρόσωπο, τον Διευθυντή εκπαίδευσης, να τοποθετήσει το προσωπικό αυτό σε σχολεία όπως αυτός ήθελε. Σε πάμπολλες περιπτώσεις υπήρξε αυθαιρεσία με την μη τήρηση των σχετικών διευκρινιστικών που έλεγαν ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό των καταργημένων ΕΠΑΣ θα κατανέμεται αναλογικά.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι υπήρξαν ακραίες περιπτώσεις ΕΠΑΛ στην επαρχία όπου εκπαιδευτικοί που είχαν χρόνια οργανική θέση σε αυτά βγήκαν υπεράριθμοι, καθώς εκτοπίστηκαν από καθηγητές των κατηργημένων ΕΠΑΣ και αναγκάστηκαν να συμπληρώνουν το ωράριό τους σε πλήθος σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας επισημαίνει στην απάντησή του ότι οι διατάξεις για τις υπεραριθμίες συνιστούν γενική διάταξη και τυγχάνουν εφαρμογής σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη ειδικότερη πρόβλεψη. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ειδική διάταξη του νόμου η οποία δεν αφορά σε κατάργηση ή συγχώνευση μεμονωμένης σχολικής μονάδας αλλά ενός ολόκληρου τύπου και θεσμού σχολείων. Άλλωστε το ίδιο ίσχυε και κατά την μετατροπή των ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ, δηλ. η αντίστοιχη διάταξη προέβλεπε αυτοδίκαιη οργανική ένταξη των εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με την ολοκλήρωση της μετατροπής.

Ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι εφόσον διαπιστωθεί υπεραριθμία σε σχολική μονάδα, υπεράριθμος δύναται να κριθεί οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είτε με αίτησή του, είτε χωρίς αίτησή του αν είναι τελευταίος τοποθετηθείς στη σχολική μονάδα ανεξαρτήτως αν είναι στέλεχος εκπαίδευσης και κατέχει θέση ευθύνης.

Θυμίζουμε ότι η παρ 6 του άρθρου 10 του Ν.4283/2014 ορίζει ότι :

Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εντάσσεται οργανικά αυτοδικαίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό των, εντός της ίδιας Διεύθυνσης, ΕΠΑ.Λ. Η διάθεση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού στη Β’ Τάξη ΕΠΑ.Σ., με σκοπό την ολοκλήρωσή της, πραγματοποιείται με απόφαση του Διευθυντή του οικείου ΕΠΑ.Λ. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί λογίζεται ότι τοποθετήθηκαν στο ΕΠΑ.Λ. από την ημερομηνία της οργανικής τοποθέτησής τους στην καταργούμενη ΕΠΑ.Σ. Αν η τοποθέτηση γίνεται σε ΕΠΑ.Λ. της ίδιας ομάδας σχολείων, κατά την έννοια του άρθρου 5 του π.δ. 50/1996, αυτή ανατρέχει στο χρόνο της με οποιονδήποτε τρόπο αρχικής οργανικής τοποθέτησής τους σε ΤΕ.Λ. ΤΕ.Σ. Ε.Π.Λ. ή Τ.Ε.Ε. από τη μετατροπή ή την κατάργηση των οποίων προέκυψε η καταργούμενη ΕΠΑ.Σ.

---------------------

Μόνο το υπουργείο Παιδείας μπορεί να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς
Πέρυσι απέτυχε η προσπάθεια για προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΟΑΕΔ.
Σε αναζήτηση λύσης για την κάλυψη των 1000 περίπου κενών βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Μετά την εθελοντική εργασία στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από τους Δήμους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συζήτηση για προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΟΑΕΔ καθώς το προηγούμενο σχολικό έτος σε τεχνικό δελτίο για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας γινόταν λόγος για 600 προσλήψεις νηπιαγωγών σε δημόσια σχολεία. Μετά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις παρεμβάσεις αιρετών όπως του κ. Μπράτη το Υπουργείο δεν προχώρησε σε προσλήψεις νηπιαγωγών μέσω ΟΑΕΔ αφού κανείς άλλος φορέας πλην του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει προσλήψεις.

Μάλιστα οι πιστώσεις που προβλέπονταν για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι έντονες αντιδράσεις για την εθελοντική εργασία έχουν οδηγήσει το Υπουργείο Παιδείας στην αναζήτηση κάθε λύσης για την κάλυψη των κενών και τη λειτουργία των σχολείων. Η λύση των προσλήψεων μέσω του ΟΑΕΔ έχει πρακτικά προβλήματα και δύσκολα θα τελεσφορήσει όπως μας έδειξε και το παρελθόν. Επίσης αν μπορούν να βρεθούν χρήματα μέσω του ΟΑΕΔ για ποιο λόγο να μην μεταφερθούν στο Υπουργείο Παιδείας όπως έγινε τον Οκτώβριο του 2014;

Όσον αφορά την εθελοντική εργασία και την αδρή μοριοδότηση , όπως έχει γράψει το news.gr, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Η πληροφορία ότι εξετάζεται ακόμα και η λύση του ΟΑΕΔ και των Δήμων προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων που σε μια καυστική ανακοίνωσή του απαντά στην πρόθεση του Υπουργού Παιδείας για προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ με τα εξής:

1. Ούτε εμείς φοβόμαστε, γιατί το μέτρο είναι αντισυνταγματικό βάσει απόφασης του ΣτΕ, (2592/1999), το οποίο γνωμοδότησε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα κανείς άλλος φορέας πλην του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να πραγματοποιεί προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Δημόσια Σχολεία. Και επειδή είστε νομικός σάς υπενθυμίζουμε τη σχετική νομοθεσία του Υπουργείου στο οποίο τυγχάνει να προΐστασθε με έμφαση στα Άρθρα 4 (Παράγραφος 1 και 2) και 5 (Παράγραφος 2), Ν.3848/2010:

α) Ο διορισμός των εκπαιδευτικών διενεργείται με βάση τη σειρά τους στον τελικό πίνακα κατάταξης εκ­παιδευτικών και τις δηλωθείσες προτιμήσεις. β) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται το αργότερο εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου κάθε έτους και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, ανακοινώνονται οι κενές θέσεις που πρόκειται να κα­λυφθούν, ο αριθμός κατά κλάδο και ειδικότητα, κατά περιοχή διορισμού και δυσπρόσιτο σχολείο. Οι εκπαι­δευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών, με την ίδια απόφαση καλούνται να υποβάλουν δήλωση προτίμησης μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία. γ) Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευ­τικών στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτε­ροβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται με βάση πίνακες κατάταξης, οι οποίοι συντάσσονται ανά κλάδο ή ειδικότητα για κάθε σχολικό έτος από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

δ) Το άρθρο 16 του Συντάγματος ορίζει ρητά ότι “H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους" και επομένως το κράτος οφείλει να μεριμνήσει για την έγκαιρη και αποτελεσματική πλήρωση των κενών στις σχολικές μονάδες της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο στο άρθρο 22 κατοχυρώνει το δικαίωμα ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας και απαγορεύει στους κυβερνώντες να καταργήσουν αδικαιολόγητα τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν συγκεκριμενοποιήσει το κοινωνικό δικαίωμα της εργασίας και, όσον αφορά τυχόντα κενά των ρυθμίσεων, διατάσσει να ερμηνεύονται υπέρ των εργαζομένων. Καθώς στην προκειμένη περίπτωση προτίθεσθε να δημιουργήσετε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων (αναπληρωτές δηλαδή με άλλους όρους πρόσληψης, αμοιβής και δικαιωμάτων) ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων θεωρεί ότι κινείσθε σε ολισθηρό δρόμο, με έκνομα αποτελέσματα.

2. Δε θα μας βάλετε στην κλίνη του Προκρούστη για να φέρετε την Παιδεία στα μέτρα σας. Οίκοθεν νοείται ότι η απολλύσα ψήφος πλησιάζει. Δε θα ακυρώσετε την προσπάθεια τόσων εκπαιδευτικών που εντάχτηκαν στους πίνακες αναπληρωτών μετά από επιτυχία στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. Σας γνωρίζουμε πώς θα αντισταθούμε οδούσι και όνυξι.

3. Είχατε τη δυνατότητα και εσείς προσωπικά και οι προκάτοχοί σας να αξιοποιήσετε το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Έχετε αξιολογημένους εκπαιδευτικούς, επιτυχόντες του Α.Σ.Ε.Π, και θα μπορούσατε να μετατρέψετε τα δημόσια σχολεία σε κολέγια. Αντ’ αυτού επιλέξατε άλλους αδιαφανείς τρόπους. Τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π εσείς και η κυβέρνησή σας τον θεσπίσατε ως αξιοκρατικό μέσο διορισμού και τώρα εσείς ο ίδιος τον καταστρατηγείτε. Παλινωδία! Σήμερα, ευρισκόμενοι επί ξυρού ακμής, προτίθεστε να προσλάβετε άνεργους εκπαιδευτικούς μη αξιολογημένους, χωρίς διδακτική εμπειρία για να καλύψετε τα κενά των εκπαιδευτικών. Τα χρήματα για τον καινοφανή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας θεσμό του “Ψηφιακού Φροντιστηρίου” επαρκούν για να καλύψετε τα υπάρχοντα κενά.

4.Πραγματικά, δε θα μας προκαλέσει έκπληξη αν, ελλείψει χρημάτων, προτείνετε την επαναφορά της αλληλοδιδακτικής μεθόδου του Καποδίστρια!

---------------------

Έρχονται προσλήψεις εκπαιδευτικών στις ΣΕΚ του Υπουργείου Παιδείας

Σήμερα ή αύριο η προκήρυξη.

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί στον δικτυακό τόπο του Ινστιτούτου Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης η προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr.

H διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων θα είναι ηλεκτρονική και περίπου σαν και αυτή των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με ενημέρωσή μας θα έχουν προθεσμία 11 ημερών για την κατάθεση των αιτήσεών τους.

Το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει τη λειτουργία των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσα στο Νοέμβριο και για να επιτευχθεί αυτό προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες.

Ήδη το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει καταρτίσει τη σχετική πρόσκληση για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς ενώ ολοκληρώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών το σύστημα εγγραφών το οποίο θα αναρτηθεί μέσω του Διόφαντου στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας για την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων των υποψηφίων σπουδαστών. Το σύστημα είναι παραμετροποιημένο και τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αμέσως.

Φέτος θα λειτουργήσουν 21 Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης στις ακόλουθες περιοχές.

1.       ΕΒΡΟΥ
ΣΕΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2.       ΔΡΑΜΑ
ΣΕΚ ΔΡΑΜΑΣ
3.       ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΕΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
4.       ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΣΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
5.       ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΕΚ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
6.       ΛΕΣΒΟΥ
ΣΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
7.       ΑΧΑΪΑΣ
ΣΕΚ ΠΑΤΡΩΝ
8.       ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΣΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
9.       ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΕΚ ΚΟΖΑΝΗΣ
10.   ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
11.   ΑΡΤΑΣ
ΣΕΚ ΑΡΤΑΣ
12.   ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
13.   ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΕΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
14.   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΕΚ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
15.   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
16.   ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
17.   ΡΟΔΟΥ
ΣΕΚ ΡΟΔΟΥ
18.   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
19.   ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΕΚ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
20.   ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΕΚ ΛΑΜΙΑΣ
21.   ΗΜΑΘΙΑΣ
ΣΕΚ ΒΕΡΟΙΑΣ
---------------------

Η κατανομή των προσλήψεων δασκάλων στο πρόγραμμα ΖΕΠ

Αναλυτικός πίνακας με τις θέσεις ανά περιφέρεια.

Την προσεχή Τετάρτη ή Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι προσλήψεις των δασκάλων για το πρόγραμμα Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΠΕ, κ. Μπράτη.

Ο κ. Μπράτης μέσα από τον προσωπικό του δικτυακό τόπο παρουσιάζει την κατανομή των 376 θέσεων ανά περιφέρεια της χώρας.

Από τον πίνακα προκύπτει ότι οι περισσότερες προσλήψεις αφορούν την Αττική, την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και την Κεντρική Μακεδονία...

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ 70 
ΑΝΑ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε.
Α/Α
ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΠ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ 70
ΓΙΑ Τ.Υ. Ζ.Ε.Π.
1.
ΑΠ 1
ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  36 
2.
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 21 
3.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
63 
4.
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
11 
5.
ΗΠΕΙΡΟΥ
6.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
20 
7.
ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
10 
8.
ΚΡΗΤΗΣ
35 
9.
ΑΠ 2

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
57 
10.
ΑΤΤΙΚΗΣ
89 
11.
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
12.
ΑΠ3
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
10 
13
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
11
ΣΥΝΟΛΟ
376
Μονοψήφιος θα είναι ο αριθμός των προσλήψεων σε Δυτική Μακεδονία (5) και σε Ήπειρο (8).
---------------------

«Ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας των εκπαιδευτικών»

Σκληρή ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την εθελοντική εργασία.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας – αδιοριστίας» αναφέρει η ΟΛΜΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού για κάλυψη των κενών ενδεχομένως και με εθελοντική εργασία.

«Η πολιτική της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται. Ενώ παραμένουν ακόμα απλήρωτοι συνάδελφοι αναπληρωτές και υπάρχουν ταυτόχρονα σενάρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών με 5-μηνα μέσω του ΟΑΕΔ, έγιναν από τον Υπουργό Παιδείας ανακοινώσεις για το ότι μπορούν να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με προσλήψεις αδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς μισθό, με κίνητρο μπόνους –μόρια για την μελλοντική τους πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση όποτε γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ!!!» τονίζει η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι «έφτασαν στο σημείο, μετά τις απαράδεκτες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της προηγούμενης περιόδου (αύξηση διδακτικού ωραρίου, υποχρεωτικές υπερωρίες, συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών με διδασκαλία μέχρι και σε 5 σχολεία, προσλήψεις ωρομισθίων, διαθεσιμότητες-απολύσεις), να μεθοδεύουν εφιαλτικά σενάρια προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς μισθό.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας – αδιοριστίας. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το «Η Εργασία Απελευθερώνει (Arbeit Macht Frei)» των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι οι τραγικές συνέπειες και η κατάληξη των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα φτάσαμε τώρα στους εργαζόμενους χωρίς μισθό.

Η όποια προσπάθεια κάνουν να το παρουσιάσουν ως «εθελοντισμό» και βοήθεια στο δημόσιο σχολείο, για τα παιδιά που δεν κάνουν μάθημα, είναι απλώς ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ»

Η ΟΛΜΕ ζητά από τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις και παράλληλα καλεί μόνιμους, αδιόριστους , σε διαθεσιμότητα, απλήρωτους, ωρομίσθιους σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να απαιτήσουν μαζικούς διορισμούς τώρα.

---------------------


Διαβάστε περισσότερα...