Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ζητούν άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων στους δήμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση είχαν σήμερα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Την ανάγκη να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων στους δήμους και ειδικότερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, τόνισαν τόσο τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όσο και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην ΚΕΔΕ. Σε ό,τι αφορά ειδικά στους νησιωτικούς δήμους, ο γ. διευθυντής της ΚΕΔΕ Π. Βασιλείου επισήμανε, ότι ο Ν. 4093 επιτρέπει κατ' εξαίρεση τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στους νησιωτικούς δήμους και τονίστηκε η ανάγκη να ξεπερασθεί το πρόβλημα της εντοπιότητας.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν κοινή θέση στο θέμα της αξιολόγησης και του επανέλεγχου των συμβάσεων. Όπως σημειώθηκε, συμφωνούν στην αξιολόγηση, αλλά με διαφορετικούς όρους και κυρίως με κατάργηση του συστήματος της ποσόστωσης.

Σε ό,τι αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, οι δύο πλευρές διατύπωσαν τη διαφωνία τους στη σχετική ρύθμιση, προσθέτοντας, ότι εάν εφαρμοσθεί, οι δήμοι θα μείνουν χωρίς υπαλλήλους.

Όπως σημείωσε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης, ο επανέλεγχος συνεπάγεται επανέλεγχο των προϋποθέσεων που έθετε το Π. Δ. Παυλόπουλου και ουσιαστικά απονομιμοποίηση των άτυπων μορφών εργασίας. Ο β' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης ανέφερε ότι απολύσεις με βάση τη ρύθμιση για τον επανέλεγχο συνεπάγεται κακουργηματικά αδικήματα για τους υπαλλήλους, τους διοικητικούς υπαλλήλους των δήμων που υπέγραψαν τις προσλήψεις, αλλά και τους τότε δημάρχους. Συγχρόνως, οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έχουν λάβει.

Ειδικά για το θέμα των δημάρχων που διώκονται για τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σημείωσε, ότι εφόσον αποσαφηνισθεί πως «οι αποφάσεις δεν αφορούν στο θέμα της πλαστότητας και τεθεί από τους δημάρχους η ΚΕΔΕ θα είναι μαζί τους».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος έθεσε επίσης το θέμα της εθελοντικής εργασίας σημειώνοντας, ότι «δεν μιλάμε για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, αλλά για τις περιπτώσεις που ο εθελοντισμός τείνει να γίνει κανόνας». Και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απάντησε: «Ουαί και αλλοίμονο εάν γίνει ο κανόνας. Είμαστε απέναντι στον εθελοντή που έρχεται να αντικαταστήσει τον εργαζόμενο».

Επικριτικές ήταν οι δυο πλευρές και στο θέμα των εργαζομένων με το σύστημα των δίμηνων, πενάμηνων και οκτάμηνων. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πατούλης: «Θέλουμε ανθρώπους που να εργάζονται μόνιμα και σταθερά. Δεν θέλουμε να αλλάζουμε συνέχεια υπαλλήλους». Αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης εμπειρίας των συγκεκριμένων εργαζομένων, ο γγ της ΚΕΔΕ και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Έδεσσας Γ. Μουράτογλου είπε χαρακτηριστικά: «Οι διμηνίτες διέλυσαν τον στόλο των αυτοκινήτων του δήμου. Μέχρι το 2016 θα έχουν διαλύσει τα πάντα. Μπορεί να είναι ένα μέτρο για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά στην ουσία δεν κάνουμε τίποτα». Και ο κ. Μπαλασόπουλος πρόσθεσε: «Όταν παίρνεις 25 νέους εργαζόμενους σε έναν δήμο και πάει ο πολίτης να εξυπηρετηθεί και αυτοί ψυρίζουν τη μαϊμού, ποιος θα την πληρώσει; Εμείς ως θεσμός. Αυτή η κατάσταση μας απαξιώνει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.