Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας


Καταγράφηκε σε βίντεο από επιβάτη αεροπλάνου.

Ο Paul Williams που πραγματοποιούσε το αεροπορικό ταξίδι από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, όταν αντιλήφθηκε το εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Αμέσως κατέγραψε με την βιντεοκάμερά του το εκπληκτικό Βόρειο Σέλας και δημοσίευσε το timelapseστο διαδίκτυο.

Δείτε τις φαντασμαγορικές εικόνες…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ


Ο Λόρις Στέκα μαχαίρωσε τη συνεργάτιδά του.

Ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ στην κατηγορία πετεινού, γνωστός κυρίως κατά τη δεκαετία του ’80 όπου και μεσουρανούσε στα ρινγκ, συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία μετά την αιματηρή συμπλοκή με τη συνεργάτιδά του σε γυμναστήριο στο Ρίμινι.

Ο Λόρις Στέκα κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της 48χρονης Ρομπέρτα Τσέστερ, στο γυμναστήριο που κατέχουν στο Ρίμινι, αφού μετά από άγριο τσακωμό που είχαν για θέματα που αφορούν τη συνεργασία τους, εκείνος τη μαχαίρωσε.
Συνελήφθη πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του μποξ

Όπως κατέθεσε στην αστυνομία η γυναίκα, εχθές το πρωί ο Στέκα τσακώθηκε μαζί της και την έριξε από τις σκάλες, εκείνη κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές αλλά ο π΄ρωην παγκόσμιος πρωταθλητής, επέστρεψε στο γυμναστήριο το απόγευμα και την μαχαίρωσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Τσέστερ, έβγαλε μόνη της το μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών από την πλάτη της και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Ο Στέκα, έχει απασχολήσει και παλαιότερα τις ιταλικές αρχές σε διάφορα περιστατικά, ,ε κυριότερο, όταν απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας από μια γέφυρα στο Σαν Ρέμο, όταν του είχε απαγορευτεί σε ηλικία 48 ετών να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα μποξ.



Διαβάστε περισσότερα...

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του... κακού


Τεχνολογικές ανακαλύψεις που χρησιμοποιήθηκαν και για κακό σκοπό.

Η τεχνολογία δεν είναι καλή ή κακή από μόνη της, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς τη χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.

Οι ίδιες τεχνολογίες που διασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των ανθρώπων, μπορούν σε καταπιεστικά καθεστώτα να χρησιμοποιηθούν για παράνομες πράξεις. Όπως επίσης, η γνώση που οι επιστήμονες κατέχουν για την αντιμετώπιση της επόμενης επιδημίας γρίπης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων.

«Το πρώτο τεχνολογικό εφεύρημα ήταν ίσως η φωτιά» είπε ο Marc Goodman, ειδικός σε θέματα ασφαλείας και ιδρυτής του Ινστιτούτου Future Crimes.

«Μπορεί να μαγειρέψει το φαγητό σου, ή... να κάψει το διπλανό χωριό». Η διαφορά με το σήμερα, είπε, είναι ότι ο ρυθμός των τεχνολογικών αλλαγών είναι τόσο γρήγορος που είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να τις εφαρμόσουν τόσο για το καλό, όσο και για το κακό.

Η ιστοσελίδα news.discovery.com έκανε μια λίστα με τις καινοτομίες εκείνες που σχεδιάστηκαν για να κάνουν τον κόσμο ένα «καλύτερο μέρος» και οι οποίες μετατράπηκαν σε «εργαλεία του κακού».

1. Zyklon B



Το δηλητήριο που έγινε «διάσημο» από τη χρήση του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί. Το Zyklon B χρησιμοποιούνταν αρχικά ως φυτοφάρμακο και απολυμαντικό. Ενεργό συστατικό του Zyklon B είναι το υδροκυάνιο.

Όταν πρωτοκατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920 περιείχε μια «προειδοποιητική» οσμή, έτσι ώστε να είναι πιο ασφαλές στη χρήση τους. Χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο των παρασίτων στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών καθώς επίσης και ως καθαριστικό στα είδη ένδυσης. Οι υπηρεσίες μετανάστευσης των ΗΠΑ το χρησιμοποιούσαν για να περιχύνουν τα ρούχα των μεξικανών μεταναστών στη δεκαετία του 1930, στον απόηχο της εξάπλωσης της επιδημίας τύφου.

Παραλλαγές του χημικού αυτού εξακολουθούν να πωλούνται στην Τσεχική Δημοκρατία.

2. 3-D Printing

Χαρακτηρίστηκε και ως δεύτερη βιομηχανική επανάσταση: η δυνατότητα να εκτυπώνει κανείς σε τρεις διαστάσεις ό,τι θέλει, εφόσον έχει το κατάλληλο σχέδιο φορτωμένο σε έναν υπολογιστή. Η τρισδιάστατη ψηφιακή εκτύπωση έχει εφαρμοστεί πολύ στην ιατρική, για παράδειγμα για την κατασκευή εμφυτευμάτων γνάθου, αυτιών και κρανίων.

Η ίδια τεχνολογία όμως έχει χρησιμοποιηθεί και για την κατασκευή όπλων. Η οργάνωση Defense Distributed ανέβασε ένα βίντεο τον περασμένο Μάιο από το πρώτο όπλο τρισδιάστατης εκτύπωσης.

3. Δυναμίτιδα



Ο Alfred Nobel εφηύρε τη δυναμίτιδα, ως ένα ισχυρό εκρηκτικό για εξορύξεις και για την ευκολότερη δημιουργία υπόγειων τούνελ.

Και αυτή όμως χρησιμοποιήθηκε για «κακούς σκοπούς», με χαρακτηριστικά παραδείγματα το βομβαρδισμό της Wall Streetτ ο 1920, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 143. Χρησιμοποιήθηκε επίσης σε μια προσπάθεια ανατίναξης του υδραγωγείου της Καλιφόρνια το 1924.

4. Tor (The Onion Router)

To Tor (συντομογραφία του The onion router) είναι ένα σύστημα που δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα ανωνυμίας στο διαδίκτυο. Αναπτύχθηκε το 2002.

Ωστόσο, και αυτό μπορεί να «κρύβει» εγκληματικές δραστηριότητες. Την 1η Οκτωβρίου το FBI έκλεισε την online αγορά Silk Road, μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές αγορές διακίνησης ναρκωτικών. Υπάρχουν ακόμη άλλες ιστοσελίδες, προσβάσιμες μόνο μέσω Tor, οι οποίες διακινούν τα πάντα... από όπλα μέχρι παιδική πορνογραφία.

5. Tabulating Machine



Ο Herman Hollerith ήταν αμερικανός στατιστικολόγος και εφευρέτης που ανέπτυξε έναν μηχανικό πινακοποιητή με βάση τις διάτρητες κάρτες, ώστε να πινακοποιούνται γρήγορα τα στατιστικά στοιχεία από εκατομμύρια δεδομένα.
Ήταν ο ιδρυτής μίας από τις εταιρείες που αργότερα ενώθηκαν για να σχηματίσουν την IBM.

Τη δεκαετία του 1930 η IBM, μέσω της γερμανικής θυγατρικής της, εφοδίασε τέτοιες μηχανές το Τρίτο Ράιχ, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να συγκεντρωθούν τα δεδομένα των γερμανών πολιτών, όπως επίσης των Εβραίων, των Ρομά και άλλων εθνοτικών μειονοτήτων.

6. Φωσγένιο



Το φωσγένιο (COCl2) χρησιμοποιούνταν στις βαφές το 19ο αιώνα και μέχρι και σήμερα. Επειδή είναι ισχυρό ασφυξιογόνο, το φωσγένιο χρησιμοποιήθηκε και ως χημικό όπλο κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

7. Google Earth



Ποιος δεν έχει χρησιμοποιήσει έστω και μία φορά το Google Map για να βρει μια διεύθυνση ή το Google Earth για να ρίξει μια ματιά σε μια τοποθεσία;

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να γίνουν ισχυρό όπλο στα χέρια τρομοκρατών, όπως έδειξαν οι επιθέσεις στη Μουμπάι το 2008, κάτι που οδήγησε την κυβέρνηση της Ινδίας να εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την Google να θολώσει μερικές από τις εικόνες που παρέχει, ενώ κατέθεσε και αγωγή εναντίον της εταιρείας.

8. Remote Access Tools



Τα εργαλεία απομακρυσμένης πρόσβασης εφευρέθηκαν, προκειμένου οι διαχειριστές συστημάτων να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που ανέκυπταν.

Οι τεχνικοί υπολογιστών μπορούν να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας από το γραφείο τους, χωρίς να έχουν το μηχάνημα μπροστά τους.

Δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται οι «κακοήθεις χάκερς», οι οποίοι καταφέρνουν να βρίσκουν πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα και να ελέγχουν σχεδόν ό,τι θέλουν.

9. Βιοτεχνολογία

Πλέον μπορεί κανείς να κάνει πειράματα συνθετικής βιολογίας στο γκαράζ του σπιτιού του, ενώ το κόστος των βιολογικών συστατικών έχει πέσει κατακόρυφα.

Όμως η δυνατότητα να κάνει κανείς βιολογικά πειράματα στο σπίτι του, οδήγησε σε περιστατικά όπως οι επιθέσεις με άνθρακα το 2001, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε ατόμων.

10. Ρομπότ



Πριν από δεκαετίες οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας είχαν οραματιστεί ένα μέλλον με ρομπότ, τα οποία θα υπηρετούν τον άνθρωπο.

Αυτό, τουλάχιστον εν μέρει, έγινε πραγματικότητα αν σκεφτεί κανείς τις ηλεκτρικές σκούπες, τα αυτοκίνητα και τους υπολογιστές.

Υπάρχουν ήδη όμως προγράμματα ανάπτυξης αυτόνομων όπλων στεριάς και θαλάσσης στον αμερικανικό στρατό, των οποίων την απαγόρευση έχει ζητήσει ο ΟΗΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Σαν σήμερα λειτούργησε το πρώτο σινεμά


Στις 28 Δεκεμβρίου 1895 Οι αδελφοί Λιμιέρ ανοίγουν το πρώτο σινεμά στο Παρίσι και προβάλουν την πρώτη κινηματογραφική ταινία, η οποία διαρκεί ένα λεπτό.

Οι αδελφοί Λιμιέρ, ο Λουί και ο Ογκίστ, γεννήθηκαν στην πόλη Μπεζανσόν της Γαλλίας, αλλά και οι δύο μεγάλωσαν στη Λιόν, όπου ο πατέρας τους διατηρούσε κατάστημα φωτογραφικών ειδών.

Από τα νεανικά τους χρόνια εργάστηκαν στην οικογενειακή επιχείρηση και από το 1892 ασχολήθηκαν με τη δημιουργία κινούμενης εικόνας. Κατασκεύασαν μία μηχανή λήψης και προβολής, για την οποία έλαβαν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις 13 Φεβρουαρίου του 1894.
Σαν σήμερα λειτούργησε το πρώτο σινεμά

Στις 22 Μαρτίου του 1895 προχώρησαν στην πρώτη ιδιωτική προβολή μιας δικής τους μικρού μήκους ταινίας και στις 28 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου έκαναν την πρώτη δημόσια προβολή, με εισιτήριο, στο Grand Café του Παρισιού.

Το 1896 οι αδελφοί Λιμιέρ ξεκίνησαν περιοδεία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής. Ωστόσο, οι ίδιοι έκριναν ότι ο κινηματογράφος δεν έχει μέλλον κι έτσι πούλησαν την εφεύρεσή τους στον Ζορζ Μελιέ, κρατώντας για τον εαυτό τους μόνο ένα μικρό κομμάτι στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.

Το 1903 πατένταραν την έγχρωμη φωτογραφία, η οποία λανσαρίστηκε το 1907. Για αρκετά χρόνια, η εταιρία «Λιμιέρ» κυριαρχούσε στην ευρωπαϊκή αγορά φωτογραφικών ειδών, μέχρι που συγχωνεύτηκε με την Ilford και ως φίρμα εξαφανίστηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια


Δύο άνδρες στα Χανιά, ψάχνουν τους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να βρουν φαγητό.

Οι φωτογραφίες είναι από το σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Σελίνου στην περιοχή Νέα Χώρα στα Χανιά.
Δυο άνδρες, ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλο ψάχνουν τον κάδο απορριμμάτων. Βρίσκουν λαχανικά και γεμίζουν μια τσάντα.






Τουλάχιστον έχει ο ένας τον άλλο. Μεγάλη παρηγοριά, μοιράζεται η λύπη γίνεται μιση. Και αν προστεθούν και άλλοι, όχι στο ψάξιμο των κάδων, αλλά δίπλα τους, τότε η λύπη θα διαιρεθεί πιο πολύ, ένα τρίτο, ένα τέταρτο και πάει λέγοντας... όταν ο ένας έχει τον άλλο


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η χρήση των tablet στην προσχολική ηλικία


Καθώς είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τις πιθανές επιπτώσεις, οι ειδικοί συνιστούν η χρήση της ταμπλέτας να μην ξεπερνά τη 1 ώρα καθημερινά, και μόνο για παιδιά άνω των 3 ετών.

Ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι τα tablet έχουν γίνει το αγαπημένο γκάτζετ των παιδιών προσχολικής ηλικίας, τη στιγμή που οι επιστημονικές έρευνες δεν μπορούν ακόμη να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις στη νοητική ανάπτυξή τους.

Το μέγεθος και, πολύ περισσότερο η οθόνη αφής, έχει σαν συνέπεια οι ταμπλέτες να λειτουργούν σαν «μαγνήτης» ακόμη και για ανήλικους 2 ετών, που δεν ξέρουν να διαβάσουν ή να γράψουν. Έτσι, στην απλούστερη περίπτωση, χρησιμοποιούν το tablet των γονιών τους, το οποίο έχει γίνει ουσιαστικά συσκευή για όλη την οικογένεια. Τον τελευταίο καιρό, όμως, έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετά μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για παιδιά, τόσο από γνωστούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών όσο και από εταιρείες παιδικών παιχνιδιών.

Μάλιστα, ειδικά σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, οι «παιδικές» ταμπλέτες αναμένεται να είναι αρκετά δημοφιλές δώρο τα φετινά Χριστούγεννα. Χαρακτηριστική είναι έρευνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού PBS Kids, σύμφωνα με την οποία το 15% των γονιών θα αγοράσουν μια τέτοια συσκευή στον γιο ή την κόρη τους αυτές τις γιορτές.

Ωστόσο, παιδίατροι και ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως τα όποια οφέλη για τα παιδιά από τη χρήση των tablet δεν μπορούν ακόμη να τεκμηριωθούν επιστημονικά. Αντίθετα, υποστηρίζουν, αυτό που συνήθως παρατηρείται είναι πως το παιδί προσκολλάται στη συσκευή, με συνέπεια να ατονούν δραστηριότητες οι οποίες ενισχύουν τη νοητική ωρίμανση, όπως η αλληλεπίδραση με τους ενήλικους και το «κανονικό» παιχνίδι.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις στο Associated Press του Ελληνοαμερικανού Δημήτρη Χρηστάκη, γιατρού στο νοσοκομείο Παίδων του Seattle, ο οποίος υποστηρίζει πως το σημαντικότερο ερέθισμα για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας είναι η συναναστροφή με τους γονείς του. Έτσι, ακόμη κι αν μέσω των εκπαιδευτικών παιχνιδιών οι ταμπλέτες έχουν όντως θετική επίδραση στους ανήλικους, αυτή εκμηδενίζεται όταν γίνεται εις βάρος της κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Aμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής έχει προτείνει ήδη από τον Νοέμβριο στους γονείς να αποφεύγουν κάθε χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στα παιδιά έως 3 ετών και, για τα μεγαλύτερα, να περιορίζουν τη χρήση των tablet σε 2 ώρες την ημέρα. Ο παιδίατρος από το Seattle είναι πάντως πιο αυστηρός, υποστηρίζοντας πως μία ώρα την ημέρα είναι αρκετή.

Περιορισμένη χρήση συνιστά και η παιδοψυχολόγος Rahil Briggs από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore στη Νέα Υόρκη η οποία, μιλώντας πάλι στο Associated Press, προσθέτει πως η πολύωρη προσκόλληση με την ταμπλέτα, κατά την προσχολική ηλικία, επιβραδύνει την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων. Η Briggs συμπληρώνει πως και στη σχολική ηλικία το tablet μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστικά καλοτυχίας για το ξεκίνημα του 2014


H Πρωτοχρονιά, η πρώτη μέρα του νέου χρόνου, συμβολίζει την αναγέννηση και την αρχή ενός νέου κύκλου ζωής. Τα ήθη και τα έθιμα που συνδέονται με την ημέρα αυτή έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν. Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, προληπτικοί και μη, επιθυμούν να προσελκύσουν τη θέα τύχη που θα τους εξασφαλίσει επιτυχίες για τον καινούργιο χρόνο. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύονται πολλαπλοί τρόποι προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη εύνοια της τύχης.

Από τα πιο ευοίωνα σύμβολα που θεωρούνται ότι ξορκίζουν τη κακοδαιμονία και προσελκύουν την τύχη είναι το ρόδι, η κρεμμύδα, τα πέταλα, το λαγοπόδαρο, το τετράφυλλο τριφύλλι, το φλουρί της βασιλόπιτας. Ποιος όμως είναι ο συμβολισμός τους και γιατί τα χρησιμοποιούμε την Πρωτοχρονιά;

Το ρόδι

«Χίλιοι μύριοι καλογέροι σ΄ ένα ράσο τυλιγμένοι». Τι είναι; Το ρόδι. Το ρόδι, η ρόη δύναμις του σύμπαντος, από αρχαιοτάτων, θεωρούνταν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Οι αρχαίοι Έλληνες, μάλιστα, πριν μπούνε στο νέο τους σπίτι φρόντιζαν πάντα να σπάνε ένα ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού. Στις μέρες μας, με την αλλαγή του χρόνου ο νοικοκύρης ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας του σπιτιού βγαίνει στην εξώπορτα και σπάει ένα ρόδι για το καλορίζικο και φροντίζει να κάνει ποδαρικό στο σπίτι με το δεξί. Άλλοι αντί για το σπάσιμο του ροδιού, επιλέγουν να βάλουν στο σπίτι τους σε εμφανή θέση ένα διακοσμητικό γούρι.

Το φλουρί

Η βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό της νέας χρονιάς και ο νοικοκύρης του σπιτιού κρύβει επιμελώς μέσα σ” αυτήν ένα ασημένιο ή χρυσό φλουρί. Η παράδοση του φλουριού μας πάει πίσω στο Βυζάντιο και συνεχίζει ακάθεκτη μέχρι και τις μέρες μας. Σύμφωνα με το έθιμο, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου, ο οικοδεσπότης κόβει την βασιλόπιτα και δίνει κομμάτι σε κάθε μέλος της οικογένειας. Όποιο μέλος βρει στο κομμάτι του το φλουρί, θεωρείται ότι θα έχει ευτυχία και η νέα χρονιά θα του πάει καλά. Μάλιστα, υπάρχει η άποψη ότι το ασημένιο ή χρυσό χρώμα του φλουριού λειτουργεί ως αντιβασκάνιο. Για ορισμένους, το φλουρί της βασιλόπιτας έχει τέτοια σημασία που αν το φλουρί τύχει σε κάποιον από τους καλεσμένους και όχι στα μέλη της οικογένεια του σπιτιού δεν διστάζουν να πληρώσουν τον τυχερό ούτως ώστε η τύχη να παραμείνει εντός των τειχών του σπιτιού.

Η κρεμμύδα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είθισται να κρεμάμε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού μια αγριοκρεμμύδα. Η αγριοκρεμμύδα, η Scilla Maritima όπως είναι η επιστημονική της ονομασία, θεωρείται σύμβολο αναγέννησης και υγείας. Ακόμα και αν τη βγάλεις απ’ τη γη και την κρεμάσεις, δεν παύει να βγάζει νέα φύλλα και άνθη. Ο λαός πιστεύει ότι αυτή τη μεγάλη ζωτική δύναμή της μπορεί να τη μεταδώσει σε έμψυχα και άψυχα.

Το πέταλο

Το πέταλο του αλόγου είναι από τα πιο γνωστά σύμβολα ευτυχίας και προστασίας από τη βασκανία. Σύμφωνα με την παράδοση το άλογο που το φόραγε είχε μαγικές ιδιότητες, το πέταλο έχει το σχήμα της ημισελήνου που για πολλούς λαούς είναι αποκρυφιστικό σύμβολο και τέλος είναι σιδερένιο και κρύο, ιδιότητες που κρατούν σε απόσταση τις μάγισσες και τα μαγικά τους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι το πέταλο αποδεικνύεται γούρι, αν το βρει κανείς τυχαία και έχει εφτά τρύπες: τέσσερις στο ένα μέρος και τρεις στο άλλο. Το πέταλο για να αποδώσει τις «τυχερές» του ιδιότητες πρέπει να κρεμιέται πίσω από την πόρτα με το άνοιγμα προς τα πάνω.

Το τετράφυλλο τριφύλλι

Πόσα και πόσα παραμύθια δεν έχουν γραφτεί περιγράφοντας τις περιπέτειες των ηρώων για να βρουν το πολυπόθητο τετράφυλλο τριφύλλι. Κι αν νομίζετε ότι η ανεύρεση αυτού του τριφυλλιού είναι μια εύκολη υπόθεση, πλανάσθε πλάνην οικτρά. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, η Εύα έχοντας εκπέσει από τον Παράδεισο μαζί με τον Αδάμ εξαιτίας του προπατορικού αμαρτήματος, παίρνει μαζί της το τετράφυλλο τριφύλλι. Από πολλούς θεωρείται ισχυρό ερωτικό φίλτρο που στο διάβα του παρασύρει ακόμη και τον πιο δύσκολο ερωτικό στόχο. Τώρα, αν καταφέρετε να βρείτε ένα τετράφυλλο τριφύλλι με φυλλαράκια σε σχήμα καρδιάς, πραγματικά η τύχη σας έχει χτυπήσει την πόρτα.

Oι κολόνιες

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά στην υπηρεσία των «τυχερών» της νέας χρονιάς συγκαταλέγονται και οι κολόνιες. Στα Επτάνησα κυρίως, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι κάτοικοι γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του νέου χρόνου, κατεβαίνουν στους δρόμους κρατώντας μπουκάλια με κολόνιες και ραίνουν ο ένας τον άλλον τραγουδώντας:

«Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς». H τελευταία ευχή του χρόνου που ανταλλάσσουν είναι: «Kαλή Aποκοπή», δηλαδή με το καλό να αποχωριστούμε τον παλιό χρόνο.

(Από το βιβλίο της Αγγελικής Θ. Μαστρομιχαλάκη, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα)

Το λαγοπόδαρο

Όσο κι αν αποκρουστικό σας ακούγεται, το λαγοπόδαρο είναι από τα πιο γνωστά γούρια για τη νέα χρονιά. Οι λαγοί ανέκαθεν θεωρούνταν τυχερά ζώα. Η τύχη τους μάλιστα πηγάζει από τη μεγάλη γονιμότητα που τα διακρίνει. Μάλιστα, σύμφωνα με την παράδοση οι γυναίκες που θέλουν να έχουν μια καλή γέννα και να γεννήσουν υγιή παιδιά πρέπει να φορούν στο λαιμό τους μενταγιόν από λαγοπόδαρο.

Οι άνθρωποι ανέκαθεν αρέσκονταν σε δοξασίες και ιστορίες για τύχη και γούρια. Για τους βαθιά θρησκευόμενους, η τύχη είναι το προσωνύμιο του Θεού επί γης. Για τους ρεαλιστές δεν είναι τίποτα άλλο παρά άθροισμα συμπτώσεων ενώ σύμφωνα με τους αγνωστικιστές μόνοι μας φτιάχνουμε τη τύχη μας. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, προκαλέστε την τύχη σας και ακολουθήστε κάποιο από τα παραπάνω γούρια. Πού ξέρετε, μπορεί αυτή τη χρονιά, η τύχη να σας χαμογελάσει και να σας κάνει να τη δείτε με άλλο μάτι.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Μυρτώ πάει ξανά για Γκίνες


Έχει κερδίσει ήδη μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη δημιουργία του μεγαλύτερου χάρτινου μωσαϊκού: της εικόνας του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη. Η τέχνη της λέγεται «οριγκάμι» και μπορεί να είναι άγνωστη για τους Έλληνες, όμως στην Ιαπωνία μετρά ήδη αιώνες παράδοσης.



Τώρα, η Μυρτώ Δημητρίου, ετοιμάζεται να σπάσει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, κατασκευάζοντας ένα νέο έργο στην Αθήνα. Μάλιστα, το μεγαλύτερο οριγκάμι του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.

Η Μυρτώ Δημητρίου, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983. Στα 18 της κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Παρότι της άρεσε η επιστήμη της, κάτι την… «έτρωγε».

Από μικρή είχε μία φύση καλλιτεχνική, που της είχε χαρίσει αξέχαστες στιγμές, όπως η συμμετοχή της στην παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη «Μελωδία της Ευτυχίας», όπου υποδύθηκε την Λουίζα. Από τα έντεκα χρόνια της μέχρι και σήμερα παρουσιάζει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, που αφορούν το παιδί, τον πολιτισμό και το «οριγκάμι». Όταν τελείωσε τις σπουδές της πήγε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές της στο θέατρο και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

«Εκεί, ένας Ιάπωνας καθηγητής στο πανεπιστήμιο, μου έμαθε την τέχνη του οριγκάμι. Το ξεκίνησα σαν χόμπι, αλλά με κέρδισε. Μετά από 7 χρόνια πήρα δίπλωμα διδασκαλίας από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό. Και τελικά έφτασα να πάω στην Ιαπωνία για να διδάξω σε Ιάπωνες την τέχνη τους», λέει η Μυρτώ στο «Έθνος».

Η πρωτιά-Λευκός Πύργος με 40.000 νούφαρα

Τον Μάιο του 2012, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας, δημιούργησαν το μεγαλύτερο «οριγκάμι» του κόσμου για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Για τον λόγο αυτό εκπαίδευσε περίπου 10.000 άτομα τα οποία δίπλωσαν ένα κομμάτι χαρτί για να δημιουργήσουν το νούφαρο-μονάδα που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να σχηματιστεί η εικόνα του Λευκού Πύργου σε 403 τ.μ. με 40.000 νούφαρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα δέντρα


Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν φαντάζεστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ίσως ένα πανύψηλο, καταπράσινο δέντρο γεμάτο στολίδια και πολύχρωμα λαμπάκια!

Ήρθε η ώρα να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να ανακαλύψετε τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα δέντρα Χριστουγέννων στον κόσμο, φτιαγμένα από σοκολάτα, μπουκάλια μπύρας, ακόμα και λευκά αρκουδάκια!

Στην υγειά μας!



Όλοι θέλουν ένα επιπλέον ποτό τη νύχτα των Χριστουγέννων και φέτος οι κάτοικοι της Changzhou στην Κίνα αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ποτό για να δημιουργήσουν ένα δέντρο, ύψους 10 μέτρων, χρησιμοποιώντας πάνω από 1000 μπουκάλια μπύρας. Για να το σταθεροποιήσουν και να το στολίζουν πρόσθεσαν σύρματα σε σχήμα νιφάδας χιονιού και διακοσμητικά αστέρια.

Σοκολατένιος πειρασμός



Τα γλυκά είναι ο κυρίαρχος πειρασμός, καθ ‘ όλη τη διάρκεια των γιορτών και η σοκολάτα παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην Ιταλική πόλη Macarata Feltria έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από 60 κιλά σοκολάτας, που φτάνει τα έξι μέτρα ύψος.

Χριστουγεννιάτικα αρτοσκευάσματα



Οι αρτοποιοί του Warburtons επισκέφθηκαν το Southbank του Λονδίνου για να παρουσιάσουν το πρώτο «ψημένο» χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Φτάνοντας τα 12 πόδια ύψος, το δέντρο χρειάστηκε 50 ώρες για να κατασκευαστεί, ενώ απαρτίζεται από 2.500 αρτοσκευάσματα, όπως τηγανίτες και κρέπες.

Εκθαμβωτικός στολισμός



Το 2010, αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της Σιγκαπούρης, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από φώτα LED. Το λαμπερό δέντρο προσέλκυσε πλήθος κόσμου, καθώς έδινε την ευκαιρία στους επισκέπτες, όχι μόνο να θαυμάσουν τον εκθαμβωτικό στολισμό, αλλά και να περάσουν μέσα από το δέντρο, θαυμάζοντας τα φώτα από το εσωτερικό του.

Λευκά γιορτινά αρκουδάκια



Παραδοσιακά τα παιχνίδια τοποθετούνται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο αποφάσισε να κάνει να βήμα παραπέρα, το 2007, δημιουργώντας ένα δέντρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αρκουδάκια. Στην κορυφή τοποθετήθηκε μια χαριτωμένη, κόκκινη αρκουδίτσα με λευκό παπιγιόν, που αποτελείται από περισσότερα από 5.000 διαμάντια.

Έργο τέχνης από Murano




Έχοντας σχεδόν εννέα μέτρα ύψος, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που στήθηκε το 2006 στο Murano της Βενετίας θεωρήθηκε το μεγαλύτερο γυάλινο δέντρο του κόσμου. Χρειάστηκαν 2000 μεταλλικές ράβδοι και 1000 γυάλινες σωλήνες για να δημιουργηθεί αυτό το ασυνήθιστο αλλά εντυπωσιακό έργο τέχνης.

Γιορτινές κατσαρόλες



Μπαίνοντας στο εορταστικό πνεύμα, το 2009, η γερμανική εταιρεία Fissler παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από κατσαρόλες, χρησιμοποιώντας 500 κομμάτια. Στο κέντρο του δέντρου πρόσθεσαν ένα custom-made τηγάνι στολισμένο με 270 αστραφτερά διαμάντια και χρυσές λαβές 18 καρατίων, καθιστώντας το, το πιο ακριβό του κόσμου.

Δέντρο από ανακυκλωμένα ποδήλατα



Το 2010, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ποδήλατα παρουσιάστηκε στο Σίδνεϊ. Χρειάστηκαν συνολικά οκτώ εβδομάδες για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί, με ολόκληρα ποδήλατα και κομμάτια τους, που παραχωρήθηκαν από την ομάδα ανακύκλωσης της εταιρείας CMA, η οποία συνέχισε το καθήκον της, ανακυκλώνοντας τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, όταν τελείωσαν οι γιορτές.

Υποβρύχιο δέντρο



Το Ενυδρείο Sunshine στο Τόκιο άφησε τα ψάρια να συμμετάσχουν στο εορταστικό κλίμα, τοποθετώντας ένα υποβρύχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην μεγάλη δεξαμενή ψαριών το 2002. Ένας δύτης ντυμένος Άγιος Βασίλης, συμπλήρωσε την γιορτινή εικόνα ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.


Ανακύκλωση τώρα



Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η εποχή της ανοχής, αλλά οι κάτοικοι του Sao Bernardo del Campo, κοντά στο Σάο Πάολο, αποφάσισαν να κάνουν το καθήκον τους για το περιβάλλον τους με ένα εντυπωσιακό δέντρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά. Το 15 μέτρων δέντρο αποτελείται από 15.000 πλαστικά μπουκάλια, 5.000 τσίγκινα δοχεία και εκατοντάδες πακέτα καφέ.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι χώρες με το πιο γρήγορο internet


Μία έρευνα για τις χώρες που έχουν το πιο γρήγορο internet δημοσίευσε η εταιρεία Akamai Technologies.

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα καθώς δεν έχουν αναπτυχθεί δίκτυα οπτικής ίνας ακόμη, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που θα επέτρεπαν σύνδεση με αστραπιαίες ταχύτητες.

Έκπληξη μπορεί να προκαλέσει σε πολλούς ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα όπως θα περιμέναμε και βρίσκεται στην θέση 14.



Η λίστα με τις 10 χώρες με το πιο γρήγορο internet :

1. Hong Kong: 54,1 megabits ανά δευτερόλεπτο

2. Νότια Κορέα: 48,8 megabits το δευτερόλεπτο

3. Ιαπωνία:42,2 megabits το δευτερόλεπτο

4. Λετονία: 37,5 megabits ανά δευτερόλεπτο

5. Ρουμανία: 37,4 megabits το δευτερόλεπτο

6. Βέλγιο: 32,7 megabits το δευτερόλεπτο

7. Ελβετία: 32,4 megabits ανά δευτερόλεπτο

8. Βουλγαρία: 32,1 megabits ανά δευτερόλεπτο

9. Ισραήλ: 31,1 megabits ανά δευτερόλεπτο

10. Σιγκαπούρη: 30,7 megabits ανά δευτερόλεπτο


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κύπριος επιστήμονας βραβεύτηκε στην Γερμανία για δασική έρευνα


Η έρευνα του Χαράλαμπου Νεοφύτου επικεντρώθηκε στη μελέτη της γενετικής ποικιλότητας στις δρύες.

Με το βραβείο «Thurn und Taxis» τιμήθηκε στη Γερμανία Κύπριος επιστήμονας, Χαράλαμπος Νεοφύτου, για τις δασικές επιστήμες.

Το βραβείο αυτό δίνεται μία φορά το χρόνο σε νεαρούς επιστήμονες με εξαιρετική επίδοση στη δασική έρευνα και καλύπτει ολόκληρο τον γερμανόφωνο χώρο (Γερμανία, Αυστρία, γερμανόφωνο τμήμα της Ελβετίας) και εισήχθη το 1978 κατόπιν επιθυμίας του πρίγκιπα Johannes von Thurn und Taxis.

Ο Χαράλαμπος Νεοφύτου κατάγεται από τη Λευκωσία. Στη Γερμανία μετέβη για το διδακτορικό του μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η έρευνά του επικεντρώθηκε στη μελέτη της γενετικής ποικιλότητας στις δρύες.

Μετά το πέρας του διδακτορικού του, ο Χαράλαμπος Νεοφύτου εργάστηκε στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Βάδης-Βυρτεμβέργης (FVA) ως επικεφαλής διασυνοριακού ερευνητικού προγράμματος μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας.

Η απονομή του βραβείου έγινε στο ανάκτορο Sankt Emmeram στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ της Βαυαρίας, όπου έχει την έδρα του ο πριγκιπικός οίκος Thurn und Taxis.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά αγάπης από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη


Έδωσαν σε τέσσερα ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια
.
Το προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πρόσφερε σε τέσσερα ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς της πόλης είδη ρουχισμού και ατομικής υγιεινής, τρόφιμα και παιχνίδια, συμμετέχοντας στην πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών, που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία για τη φετινή εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στο παράρτημα του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Φίλυρο, στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο, στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι και στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην περιοχή του Φοίνικα.

Στη διάρκεια των επισκέψεων μάλιστα, τις αντιπροσωπείες των αστυνομικών συνόδευε η μπάντα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται στα ιδρύματα και το προσωπικό να απολαύσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το χριστουγεννιάτικο δώρο στοίχισε τη ζωή σε πατέρα και γιο


«Χάθηκαν» κάνοντας κατάδυση ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Το νέο καταδυτικό εξοπλισμό τους, που είχαν λάβει ως χριστουγεννιάτικο δώρο, δοκίμαζαν ο 35χρονος Darrin Spivey και ο 15χρονος γιος του Dillon Sanchez, από τη Φλόριντα.

Για να απολαύσουν το νέο εξοπλισμό τους επιχείρησαν να βουτήξουν σε μία σπηλιά που περιγράφεται ως το Γκράντ Κάνυον ή το Έβερεστ των καταδύσεων.

Πατέρας και γιος έφτασαν στη σπηλιά Eagles Nest Sink το πρωί των Χριστουγέννων. Όταν δεν επέστρεψαν σπίτι, η μνηστή του 35χρονου άρχισε να ανησυχεί. Μην μπορώντας να βρει τον σύντροφό της ούτε στο κινητό του, η ανησυχία της εντάθηκε.



Τελικά πήρε το αυτοκίνητό της και πήγε η ίδια μέχρι τη σπηλιά, όπου βρήκε το αυτοκίνητο του Spivey παρκαρισμένο. Τότε κάλεσε την αστυνομία.



Εξειδικευμένοι δύτες άρχισαν τις έρευνες και αργά το βράδυ εντόπισαν τους δύο άνδρες νεκρούς στον κεντρικό χώρο της σπηλιάς.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Spivey ήταν έμπειρος δύτης αλλά δεν είχε πείρα σε σπηλιές. Ο 15χρονος δεν ήταν πιστοποιημένος δύτης.



Η έρευνα για το θάνατο των δύο ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τις αρχές, θα ελεγχθεί και ο εξοπλισμός τους.




Διαβάστε περισσότερα...

Η αιθαλομίχλη κλείνει τα σχολεία


Θα διακόπτεται η λειτουργία σχολικών μονάδων όταν η συγκέντρωση ξεπερνά τα 150μg/m3.

Θα κλείνουν όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές όπου η μέση εικοσιτετράωρη συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων ξεπερνά τα 150μg/m3. Επίσης θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία όλων των σχολικών λεωφορείων.

Τα παραπάνω ορίζονται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα αιωρούμενα σωματίδια. Πιο αναλυτικά προβλέπεται:

Μέτρα για την προστασία του πληθυσμού όταν η μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) είναι μεγαλύτερη από 150μg/m3:

α) Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

β) Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των σχολικών λεωφορείων στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση διάσωσης γουρουνιού από παγωμένη λίμνη


Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν έλκηθρο για να το πλησιάσουν.

Πυροσβέστες έσωσαν ένα μικρό γουρουνάκι, το οποίο είχε παγιδευτεί στο μέσο μιας παγωμένης λίμνης.

Ο αγρότης Jan Klumaski ότι ένα γουρουνάκι έλειπε από τον αχυρώνα του και άρχισε να το ψάχνει. Τελικά το βρήκε… μόνο που ήταν πολύ επικίνδυνο να το πιάσει μόνος του, αφού το γουρουνάκι είχε «εγκλωβιστεί» σε μια παγωμένη λίμνη, στην περιοχή Ryk της Πολωνίας.

Έτσι κάλεσε την πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έστειλε αρκετούς άνδρες της στο… περιστατικό.

«Το γουρουνάκι είχε παγώσει και ήταν εμφανώς φοβισμένο. Αν έσπαγε ο πάγος και έπεφτε μέσα… δε θα άντεχε για πολύ. Ήταν πολύ συγκινητικό το βλέμμα του, καθώς το πλησιάζαμε» ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Δεν ξέρω με ποιο τρόπο κατάφερε να διαφύγει. Νομίζω ότι θα χαρεί τώρα που θα επιστρέψει στα υπόλοιπα ζώα. Δε μου αρέσει να βλέπω ζώα να υποφέρουν, όμως οι πραγματικοί ήρωες της ιστορίας ήταν οι πυροσβέστες» είπε με τη σειρά του ο ιδιοκτήτης του… άτακτου γουρουνιού!










Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική διάσωση οδηγού που έπεσε στη θάλασσα


Το περιστατικό συνέβη στο Palos Verdes της Καλιφόρνια, γύρω στις 2 το πρωί. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε από τον γκρεμό στη θάλασσα.

Ειδική ομάδα διασωστών έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια τον οδηγό, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άγιος Βασίλης επισκέπτεται 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο


Ο Αϊ-Βασίλης τρέχει και δεν προλαβαίνει, αφού, σύμφωνα με επιστημονικούς υπολογισμούς βασισμένους στα πληθυσμιακά ποσοστά του πλανήτη, φέτος θα πρέπει να μοιράσει 1,6 δισεκατομμύρια δώρα!

Μελετητές από τον οργανισμό The Big Bang UK Young Scientists and Engineer Fair σε συνεργασία με οικονομολόγους από το Centre for Economics and Business Research υπολόγισαν ότι για να μη μείνει κανένα παιδί πάνω στον πλανήτη παραπονεμένο, ο άγιος των Χριστουγέννων θα πρέπει να επισκέπτεται 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο! Με 2,5 παιδιά κατά μέσο όρο ανά οικογένεια, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει 640.000.000 στάσεις το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου.

Με δεδομένο ότι κάθε δώρο καταλαμβάνει κατά μέσο όρο 0,008 κυβικά μέτρα, η αποθήκη του θα πρέπει να διαθέτει χωρητικότητα ίση με αυτήν που καλύπτουν 240.000 διώροφα πούλμαν, ενώ σε ό,τι αφορά το χαρτί περιτυλίγματος, θα πρέπει να έχει μήκος 2.400.000 χιλιόμετρα και θα του στοιχίσει περίπου 1,4 δισ. ευρώ!

Κι αν ο Άγιος Βασίλης καταναλώσει όλο το γάλα και τα γλυκά που θα του έχουν αφήσει τα παιδιά δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα φορτωθεί 150 δισ. θερμίδες μέσα σε μία μόλις νύχτα, τις οποίες για να τις κάψει, θα πρέπει να περπατήσει περίπου 2 δισ. χιλιόμετρα που αντιστοιχούν με 54.000 φορές τον γύρο της Γης!

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν ο Άγιος Βασίλης να εύχεται να μην ήταν «καλά παιδιά» τη φετινή χρονιά και τα 1,6 δισ. πιτσιρίκια του πλανήτη.

Σύμφωνα πάντως με την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, μία υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Βέρνη, ο Άγιος Βασίλης, οι Τρεις Μάγοι και οι υπόλοιποι φύλακες των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων λαμβάνουν 8.000.000 γράμματα τον χρόνο, τα οποία οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία όλου του κόσμου φροντίζουν να μην επιστρέφονται με τη σήμανση «χωρίς παραλήπτη».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...