Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Αραίωσαν οι «βόλτες» των πολιτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς τις παραδοσιακές βόλτες κύλησαν τα φετινά Χριστούγεννα για τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης.

Τα χαράτσια και τα ζόρια των νοικοκυριών έβαλαν φρένο και στις ορέξεις των βουλευτών και των αυτοδιοικητικών, που τέτοιες ημέρες συνήθως έφτιαχναν κλίμα, κάνοντας περιοδείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα μαγαζιά της πόλης, λίγο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα.

Αυτό φέτος υποχώρησε σημαντικά. Τα κόμματα ούτε που διανοήθηκαν να περιοδεύσουν στα μαγαζιά και οι πολιτικοί περιόρισαν τις κινήσεις και τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Ίσως και υπό το φόβο των αποδοκιμασιών.

Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θόδωρος Καράογλου την παραμονή των Χριστουγέννων έμεινε στο Διοικητήριο, όπου διάφοροι σύλλογοι του έψαλαν τα κάλαντα, ενώ το βράδυ προτίμησε το οικογενειακό περιβάλλον. Πάντως, από χθες ο ΥΜΑΘ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Χωρίς πολλές δημόσιες κινήσεις και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που, αφού άκουσε τα κάλαντα στο δημαρχείο και έκανε μία μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης, αναχώρησε για το χριστουγεννιάτικο καταφύγιό του, που είναι το Νυμφαίο.

Μία μικρή παρέα πολιτικών μαζεύτηκε χθες στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο, όπου ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, διοργάνωσε το παραδοσιακό γεύμα αγάπης για τους απόρους της περιοχής. Στο γεύμα έδωσαν το «παρών», μεταξύ των άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, ο δήμαρχος Μενεμένης - Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. Ο τελευταίος έδειξε μία κινητικότητα, κάνοντας μία μεγάλη βόλτα στο κέντρο της πόλης την παραμονή των Χριστουγέννων, πριν καταλήξει μαζί με τον πρώην βουλευτή Φλώρινας Κώστα Μαυρίδη για φαγητό σε γνωστό εστιατόριο, όπου τρώει συχνά ο Αντώνης Σαμαράς, όταν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Από εκεί πέρασαν και ο ειδικός γραμματέας Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος πάντως εθεάθη και σε διάφορα μπαρ της Προξένου Κορομηλά. Ο Θεσσαλονικιός αναπληρωτής τα είπε μάλιστα και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Βαλεργάκη, που επίσης έκανε μία μικρή χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Τέλος και ο Γιώργος Ορφανός πραγματοποίησε τη δική του βόλτα, με στάσεις στο ΤΕΕ, όπου συναντήθηκε με μηχανικούς, αλλά και σε γνωστό ζαχαροπλαστείο, όπου τα είπε με πολιτικούς φίλους του.

Πάντως, όλοι έκαναν κάποιου είδους δημοσκόπηση, ακούγοντας τα παράπονα του κόσμου για τις οικονομικές δυσκολίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.