Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Το σεξ και η... υπέρβαρη μπαλαρίνα τον έστειλαν στο νοσοκομείο


«Ξέκανε» τον σύντροφο της πρώην χορεύτρια των Μπολσόι που απολύθηκε λόγω κιλών.

Κυριολεκτικά του έπεσε… βαριά. Ο 45χρονος Ρώσος Μπακτιγιάρ Σαλιμόφ ερωτεύτηκε μια πρώην πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι και τώρα «απολαμβάνει» τις συνέπειες στο νοσοκομείο. Ο λόγος; Οι ικανότητες και η φυσική κατάσταση της αγαπημένης του –η οποία σημειωτέων απολύθηκε από το διάσημο μπαλέτο γιατί ήταν… υπέρβαρη- μόνο απόλαυση δεν του χάρισαν. Κάνοντας σεξ μαζί της τραυματίστηκε στην πλάτη και θα παραμείνει κλινήρης για αρκετές μέρες.

Σύμφωνα με τη Ρωσική εφημερίδα Life News, η 38χρονη μπαλαρίνα δήλωσε ότι ο σύντροφός της τραυματίστηκε επειδή είχαν έρθει σε ερωτική επαφή. Οι πόνοι στην πλάτη του, αμέσως μετά, ήταν τόσο ανυπόφοροι που χρειάστηκε να καλέσουν ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Η Βολόκοβα έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο το 2003 μετά την απόλυσή της από το μπαλέτο Μπολσόι γιατί ήταν... χοντρή και πολύ ψηλή. Οι εκπρόσωποι του μπαλέτου, υποστήριζαν, μάλιστα, τότε ότι η Αναστασία ήταν τόσο βαριά που κανένας από τους παρτενέρ της στο χορό δεν ήθελε να την σηκώνει στον αέρα.

Παρότι η ίδια υποστήριζε ότι αγαπά τόσο πολύ τα παγωτά που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτά, θεώρησε ότι το να ζυγίζει μια γυναίκα 53 κιλά δεν είναι πολύ. Έτσι, αναζήτησε το δίκιο της και οδήγησε τα διάσημα μπαλέτα στο δικαστήριο το οποίο, μάλιστα, τη δικαίωσε, υποχρεώνοντας τα Μπολσόι να της καταβάλλουν αποζημίωση χιλιάδων ευρώ και να την πάρουν πάλι πίσω στην ομάδα τους. Ωστόσο τα διάσημα ρωσικά μπαλέτα δεν της έχουν δώσει κανένα ρόλο από το 2004 και μετά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Life News ο Σαλίμοφ μόλις είχε αναρρώσει από μια σοβαρή ασθένεια και το ζευγάρι θέλησε να το γιορτάσει με τον δικό του τρόπο. Ωστόσο, ο Ρώσος επιχειρηματίας κατέληξε στο νοσοκομείο με ανυπόφορους πόνους στην πλάτη. «Ο Μπακτιγιάρ απλά δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Είχαμε πάει για φαγητό μαζί για να γιορτάσουμε την επιστροφή του στο σπίτι και στη συνέχεια ξαπλώσαμε στον καναπέ. Δεν είχε κάνει καμιά άλλη άσκηση εκείνη την ημέρα, εκτός από δυο φορές σεξ μαζί μου. Ο πόνος στην πλάτη του ήταν τόσο ανυπόφορος που καλέσαμε το ασθενοφόρο. Τα φάρμακα που του έδωσα δεν τον βοήθησαν. Ακόμη δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Παραμένει κλινήρης», είπε χαρακτηριστικά η πρώην πρίμα μπαλαρίνα.













Διαβάστε περισσότερα...

4 ευρώ για μια μερίδα ελιές


Οδός Αδριανού, ένας από τους πιο τουριστικούς δρόμους της Αθήνας. Κάποιοι, όμως, αισχροκερδούν εις βάρος των τουριστών όπως αποδεικνύει και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του Star. Είναι χαρακτηριστικό ότι βρήκε τιμοκατάλογο, στον οποίο στα κρύα πιάτα συμπεριλαμβάνονται οι ελιές καλαμών με τιμή 4 ευρώ η μερίδα.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άφησε τη διάλεξη, έπιασε… το στριπτίζ


Καθηγητής γδύθηκε μπροστά στους φοιτητές του και μετά ξυρίστηκε – Δείτε το βίντεο.

Ένα ακατανόητο και θεότρελο περιστατικό συνέβη στο πανεπιστήμιο Λιντς Μετροπόλιταν της Βρετανίας. Ο καθηγητής Ίαν Λάμοντ αποδείχθηκε… άτακτος και οι φοιτητές του έμειναν άφωνοι.

Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης που έδινε σε αμφιθέατρο ξαφνικά σταμάτησε να μιλάει και άρχισε να γδύνεται. Έβγαλε το παντελόνι, μετά το πουκάμισο και αφού έμεινε με το εσώρουχο, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων νεαρών, κάθισε στην έδρα του. Δε σταμάτησε εκεί όμως. Εμφάνισε έναν αφρό ξυρίσματος και αφού τον άπλωσε στο πρόσωπο του ξεκίνησε να ξυρίζεται!


Κάποιοι από τους πρωτοετείς φοιτητές βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους τις σκηνές και ανέβασαν φωτογραφίες στα social media. Ορισμένοι είπαν ότι προσπαθούσε κάτι να πει με την πράξη του, αλλά αρκετοί έγραψαν ότι δεν καταλάβαιναν τίποτα. Πάντως, μέσω του Twitter η ανορθόδοξη μέθοδος… διδασκαλίας του δρ. Λάμοντ έγινε γνωστή στην πρυτανεία. Έτσι, το πανεπιστήμιο διέταξε έρευνα και δεν έχει αποπέμψει τον καθηγητή, τουλάχιστον όσο ερευνάται το περιστατικό.





Κάποια από τα tweets των φοιτητών.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θετικό βήμα για το θέμα των απορριμμάτων της περιφέρειας


Αφορά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις Μονάδες.

Θετική χαρακτηρίζει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια, με την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις Μονάδες Διαχείρισης, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και παράλληλα, ζητά διευκρίνιση για μείζονα ζητήματα του διαγωνισμού.

Επιπλέον ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής του Επιτροπής για το θέμα αυτό, κάνει λόγο για ουσιαστικό αποκλεισμό των δήμων και των δημάρχων από τις μέχρι τώρα διαδικασίες που πρέπει άμεσα να σταματήσει, αν κι όπως επισημαίνουν, «το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν οι δήμοι και οι δημότες τους».

Τέλος, οι δήμαρχοι ζητούν «άμεση διευκρίνιση για μείζονα ζητήματα του διαγωνισμού, όπως το κόστος διαχείρισης ανά τόνο, το κόστος μεταφοράς ανά τόνο, ο προσδιορισμός της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας και ο επιμερισμός της ανά δήμο, τα κριτήρια προσδιορισμού της εγγυημένης ποσότητας, την σχέση της λειτουργίας των μονάδων με τα υπάρχοντα συστήματα ανακύκλωσης».



Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένη κατά 89% η στήριξη παιδιών από το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Γιαννόπουλος: Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μην ξαναβουλιάξουμε οικονομικά.

Περισσότερα από 57.000 παιδιά υποστήριξε το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, αριθμός που αποτυπώνει τις κοινωνικές ανάγκες στην Ελλάδα της κρίσης. Ο αριθμός των παιδιών είναι αυξημένος κατά 89,63% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2013, την ίδια ώρα που ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εμφανίζει οικονομική «ασφυξία».

«Σήμερα κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών που διαθέτει ο οργανισμός και καθημερινή αγωνία μας η κάλυψη των ακόμη περισσότερων παιδιών και οικογενειών που απευθύνονται στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Την ίδια ώρα το Χαμόγελο διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, γεγονός που αποτυπώνεται έντονα και στα οικονομικά του αποτελέσματα», εξήγησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των κοινωνικών δράσεων του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Όπως συμπλήρωσε, «κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μην ξαναβουλιάξουμε οικονομικά, όπως το 2011, την ώρα που έχουμε δημιουργήσει υποδομές για να δώσουμε λύσεις στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα φτώχειας, υποσιτισμού, υγείας ή παραβατικότητας».

Στο πλαίσιο αυτό το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινάει μια νέα διαφημιστική καμπάνια για να ζητήσει τη στήριξη του κοινού στις δράσεις του, μέσω κλήσης στο 14545 και αποστολής sms στο 54020.

Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί ένα παιδί που αναρωτιέται «Και εγώ;». Το μήνυμα της καμπάνιας είναι «Για τα χιλιάδες παιδιά που έχουν την ανάγκη μας, στήριξε σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θεόφιλος Παπαστυλιανός και τη μουσική η Μαριέττα Φαφούτη. Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, καθώς και την έντυπη και ψηφιακή καταχώρηση υλοποίησε η εταιρεία «Magnet».

Οι δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» το πρώτο εξάμηνο του 2014

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014:

- Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 117.850 τηλεφωνικές κλήσεις. Από αυτές οι 16.147 αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών (θέματα υγείας, οικονομική δυστοκία, παιδιά σε κίνδυνο, συμβουλευτική παιδιών, αιτήματα φιλοξενίας, διαδικαστικά θέματα που αφορούν σε παιδιά), τα οποία χειρίστηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ καταγράφηκαν και 284 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης 548 παιδιών.

- Κατατέθηκαν 63 αιτήματα φιλοξενίας στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» για 112 παιδιά σε κίνδυνο. Στα 11 σπίτια πανελλαδικά μεγαλώνουν 310 παιδιά, ενώ στη δράση της Ημερήσιας Φροντίδας συμμετέχουν 53 παιδιά.

- Υποστηρίχθηκαν 9.415 παιδιά και οι οικογένειές τους από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και κάθε τι άλλο απαραίτητο. Από αυτά το 13% των παιδιών (1.204 παιδιά) υποστηρίχθηκαν για πρώτη φορά

- Διοργανώθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης σε 27.120 παιδιά στο πλαίσιο 340 επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα

- 1.668 άτομα απευθύνθηκαν στον Οργανισμό για υπηρεσίες συμβουλευτικής

- 453 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την κινητοποίηση του «Χαμόγελου του Παιδιού». Από αυτά το 37% ήταν ανασφάλιστα.

- Υλοποιήθηκαν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης 4.558 παιδιών σε έξι νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

- Τα πέντε ασθενοφόρα του «Χαμόγελου του Παιδιού» διακόμισαν 527 παιδιά, ενώ οι τρεις κινητές ιατρικές μονάδες πραγματοποίησαν δράσεις προληπτικής ιατρικής σε 10.202 παιδιά σε 21 δήμους όλης της Ελλάδας.



Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές Εργαστήριο και ερευνητικό πρόγραμμα στο ΑΠΘ


Ο λαϊκιστικός λόγος στην πολιτική στο επίκεντρο της συζήτησης.

Το φαινόμενο του λαϊκισμού, που επιστρέφει στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο, τόσο σε κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, που απορρίπτουν την λεγόμενη «συναίνεση της Ουάσινγκτον», όσο και σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης που πολλαπλασιάζονται, προωθώντας ξενοφοβικά και ρατσιστικά στερεότυπα, θα βρεθεί στο επίκεντρο Διεθνούς Εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, που υλοποιεί το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο ΚΕΔΕΑ, από σήμερα έως και τις 13 Ιουλίου.

Το Διεθνές Εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος του τμήματος «POPULISMUS: Λαϊκιστικός λόγος και Δημοκρατία», με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή του, Γιάννη Σταυρακάκη. «Το ερευνητικό πρόγραμμα στοχεύει καταρχάς στην καταγραφή και συγκριτική χαρτογράφηση του λαϊκιστικού λόγου που εκπέμπεται από τέτοιου είδους πηγές. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει η επαναξιολόγηση της έννοιας του λαϊκισμού και η άρθρωση μιας θεωρητικής προσέγγισης ικανής να αναπροσανατολίσει την εμπειρική ανάλυση της λαϊκιστικής ιδεολογίας στο πλανητικό περιβάλλον του 21ου αιώνα», δήλωσε ο καθηγητής. Το ερευνητικό πρόγραμμα, με βάση την θεωρία του λόγου της «Σχολής του Essex», υιοθετεί μια μεθοδολογία ανάλυσης λόγου για να διερευνήσει τις ποικίλες μορφές της λαϊκιστικής πολιτικής, να τεκμηριώσει την ανάγκη μελέτης της αναδυόμενης αντίθεσης μεταξύ λαϊκισμού και αντι-λαϊκισμού και να αξιολογήσει τις συνέπειές της πάνω στην ποιότητα της Δημοκρατίας.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Αριστεία ΙΙ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους. Θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015 και στο διάστημα αυτό θα αναπτυχθούν δραστηριότητες όπως επισκόπηση και αποτίμηση της υπάρχουσας διεθνούς βιβλιογραφίας, πραγματοποίηση ερευνητικών επισκέψεων για την πληρέστερη γνώση της επιτόπιας κατάστασης σε περιοχές που θεωρούνται επίκεντρα λαϊκιστικών κινητοποιήσεων, συγγραφή μιας σειράς θεματικών μελετών και επιστημονικών άρθρων για επιμέρους πτυχές του φαινομένου, διοργάνωση διεθνών ερευνητικών συναντήσεων για την προώθηση της σχετικής έρευνας και την διάχυση των αποτελεσμάτων, καθώς και ανάπτυξη ενός Παρατηρητηρίου για τον λαϊκιστικό λόγο και τη Δημοκρατία με τη μορφή διαδικτυακής πλατφόρμας.

Στο τριήμερο διεθνές εργαστήριο έχουν προσκληθεί διαπρεπείς ομιλητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού (μεταξύ των οποίων οι Jason Glynos, Aurelien Mondon, Ryan Brading και η κύρια ομιλήτρια του εργαστηρίου Chantal Mouffe, καθηγήτρια πολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Westminster και «ιδρυτική φιγούρα» της Σχολής του Essex στην ανάλυση λόγου), ενώ θα συμμετέχουν, πέρα από την ομάδα έργου του POPULISMUS, και διακεκριμένοι επιστήμονες της χώρας μας (μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Νίκος Δεμερτζής, οι καθηγητές του ΑΠΘ Γεράσιμος Βώκος, Θεόδωρος Χατζηπαντελής, Ελίζα Κητή, κ.ά.).

Οι εισηγήσεις θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών, από τα μεθοδολογικά εργαλεία της γλωσσολογίας και της ανάλυσης λόγου και την εφαρμογή τους στην πολιτική ανάλυση, μέχρι την αποτίμηση του ακροδεξιού λαϊκισμού στο ευρωπαϊκό επίπεδο, την κρίση της Δημοκρατίας και την ιστορική προσέγγιση των λαϊκισμών της αριστεράς και της δεξιάς σε συγκριτική προοπτική.



Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις συλλήψεις για το σκάνδαλο με τη Βανέσα Μέι


Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει με πρωταγωνίστρια τη Βανέσα Μέι και τα στοιχεία που δείχνουν πως η η διάσημη Βρετανίδα μουσικός προκρίθηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι με πλαστές επιδόσεις.

Σήμερα το πρωί συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας για αλλοίωση αποτελεσμάτων της Βανέσα Μέι σε μία προσπάθεια να τη βοηθήσουν να λάβει μέρους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Για να λάβει μέρος στους αγώνες του Σότσι, η δημοφιλής βιολίστρια έπρεπε να περάσει από τέσσερα προκριματικά μίτινγκ στο γιγαντιαίο σλάλομ, στη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Σλοβενία και την Ελβετία. Σύμφωνα με την χιονοδρομική ομοσπονδία της Σλοβενίας, βρέθηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έγινε παραποίηση στους χρόνους, αλλά και στην κατάταξη.




Η λίστα των συμμετοχών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αθλήτρια που δεν αγωνίστηκε, ενώ και οι ημερομηνίες που αναφέρονται δεν είναι οι πραγματικές. Η διάσημη Βρετανίδα μουσικός Βανέσα Μέι μετά την πρόκριση της είχε ζητήσει από την Ταϊλάνδη (χώρα καταγωγής του πατέρα της) τη μοναδική δήλωση συμμετοχής που έχει στη διάθεσή της, η οποία έγινε δεκτή.

Γεννημένη στην Σιγκαπούρη από Ταϊλανδέζο πατέρα και Κινέζα μητέρα, η 36χρονη πλέον διεθνούς φήμης βιολίστρια έχει σαν χόμπι το αλπικό σκι και, τυπικά, κατέχει την 3.166η θέση στον κόσμο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΟΗΕ καλεί την Ευρώπη να δεχθεί 100.000 Σύρους πρόσφυγες


Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να προσφέρουν μια μόνιμη στέγη σε 100.000 Σύρους για τα επόμενα δύο χρόνια για να ανακουφιστούν κάπως οι χώρες της Μέσης Ανατολής, που έχουν υποδεχθεί την πλειονότητα των Σύρων προσφύγων, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από την έδρα της στη Γενεύη.

Την ώρα που 2,9 εκατομμύρια Σύροι έχουν καταφύγει στην Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αίγυπτο, οι χώρες της Ευρώπης έχουν υποδεχθεί στο σύνολό τους μόλις περίπου 123.000 ανθρώπους, επισημαίνει η UNHCR.

Η εκπρόσωπός της Μελίσα Φλέμινγκ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν το φορτίο.

«Αυτό θα πρέπει να αφορά και την ενίσχυση των νόμιμων τρόπων για να φθάνουν στην Ευρώπη οι Σύροι πρόσφυγες», σημείωσε η εκπρόσωπος της UNHCR.

Οι χώρες δεν θα πρέπει να δέχονται τους Σύρους μόνον ως πρόσφυγες, σημειώνει εξάλλου η UNHCR στην ανακοίνωσή της, αλλά να εξετάζουν κι άλλες επιλογές όπως μια μόνιμη μετεγκατάσταση, μια υποδοχή για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως επίσης την χορήγηση απασχόλησης και φοιτητικών θεωρήσεων διαβατηρίων.

Η UNHCR επισημαίνει παράλληλα ότι ανησυχεί ιδιαιτέρως για το γεγονός ότι ορισμένες ανατολικές και νότιες ευρωπαϊκές χώρες απωθούν αυτούς που ζητούν άσυλο πίσω στις χώρες τους και στα θαλάσσια σύνορα.

Όσον αφορά στο θέμα αυτό η Φλέμινγκ αναφέρθηκε στην Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Ρωσία, τη Σερβία και την Ουκρανία.

Αν και η ΕΕ είναι ένας από τους κορυφαίους δωρητές ανθρωπιστικής βοήθειας για τις προσπάθειες που γίνονται στην Συρία, σε ορισμένες χώρες στην ήπειρο καταγράφονται «τρομερές» συνθήκες σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων. Ορισμένες τους κρατούν και ορισμένες -η Βουλγαρία, η Ισπανία και η Ελλάδα- έχουν προσπαθήσει να τους αρνηθούν την πρόσβαση πριν καν αποβιβαστούν από μη αξιόπλοα σκάφη, σύμφωνα με την UNHCR.

«Υπήρξε μια περίπτωση στην οποία οι επιζήσαντες υποστηρίζουν ότι ένα κρατικό σκάφος ανάγκασε το δικό τους σκάφος να ανακρούσει πρύμνα και στη διαδικασία αυτή το σκάφος τους ανατράπηκε και πολλοί από τους επιβαίνοντες πέθαναν. Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε η Φλέμινγκ.

Έκθεση της UNHCR ανέφερε ότι το επεισόδιο αυτό συνέβη την 20ή Ιανουαρίου φέτος κοντά στο Φαρμακονήσι και 12 γυναίκες και παιδιά από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχασαν τη ζωή τους.

Την ίδια ώρα μια χώρα στην Ευρώπη, η Ρωσία, έχει στείλει 12 πρόσφυγες πίσω στη Συρία, παραβιάζοντας την αρχή του διεθνούς δικαίου η οποία ορίζει πως κανένας επίδοξος μετανάστης δεν θα πρέπει να στέλνεται πίσω σε μια χώρα στην οποία απειλείται η ζωή του ή η ελευθερία του, προστίθεται στην έκθεση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι η Ρωσία, χώρα- σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχει χορηγήσει καθεστώς πρόσφυγα ούτε σε έναν Σύρο, αν και χορήγησε προσωρινό άσυλο σε 1.193 περιπτώσεις το 2013.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δέχονται «όποιον θέλει να έρθει», σημείωσε η Φλέμινγκ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και κατηγόρησε τις ταμπλόιντ για τους «απαίσιους» τίτλους που διαστρέφουν την πραγματικότητα «υποστηρίζοντας ότι ορδές Σύρων πρόκειται να αφιχθούν».

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει επίσης να επιταχύνουν τις διαδικασίες που έχουν για τη χορήγηση ασύλου, να βελτιώσουν τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και να επιτρέπουν την επανένωση των οικογενειών, κατέληξε η Φλέμινγκ.

Η Σουηδία και η Γερμανία έχουν δεχθεί περισσότερους από τους μισούς Σύρους που ζητούσαν άσυλο στην ΕΕ, ενώ η Βουλγαρία, η Ελβετία και η Ολλανδία βρίσκονται επίσης μεταξύ αυτών που δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων στην Ευρώπη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε την ταραντούλα του και την ψάχνει


Μέσω ανακοινώσεων προσπαθεί ένας άνδρας από το Μπρούκλιν να βρει την δηλητηριώδη ταραντούλα του που την έχασε στο πάρκο Slope. Η Πηνελόπη, όπως την έχει ονομάσει είναι έγκυος και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της μπορεί να φαίνεται επικίνδυνη και τρομακτική αλλά είναι άκακη. Αυτό που εύχεται ο ιδιοκτήτης του είναι να βρεθεί η Πηνελόπη πριν κάποιος την σκοτώσει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνια φωτογραφία από ιριδίζοντα σύννεφα στα Ιμαλάια


Ένα μάλλον σπάνιο και πολύ εντυπωσιακό φαινόμενο κατάφερε να απαθανατίσει με την φωτογραφική του μηχανή στο Νεπάλ πάνω από μία από τις πολλές κορυφές των Ιμαλαΐων ο Oleg Bartunov.

Αυτά είναι τα λεγόμενα ιριδίζοντα σύννεφα, τα οποία ονομάζονται και "σύννεφα ουράνιου τόξου" ή "σύννεφα καλύπτρας"από τους ειδικούς. Είναι μάζες από μικρά σταγονίδια νερού που αιωρούνται στο περιβάλλον και προκαλούν διάθλαση του ηλιακού φωτός. Με άλλα λόγια είναι σε θέση να διαχέουν το ηλιακό φως σε διάφορα χρώματα του φάσματος ενώ συνήθως αναπτύσσονται πάνω από καταιγιδοφόρα σύννεφα.



Διαβάστε περισσότερα...

Το ηφαίστειο που βγάζει… ασημί λάβα


Το ηφαίστειο Oldoinyo Lengai που βρίσκεται στην Τανζανία είναι το μοναδικό από το οποίο εκρήγνυται ασημί λάβα. Σε αντίθεση με την κανονική λάβα η συγκεκριμένη μοιάζει με ασημί λάσπη και είναι πάρα πολύ δροσερή (550-700 βαθμούς. Κελσίου), γεγονός που την κάνει να λάμπει στο φως της μέρας. Το τοπίο είναι σχεδόν σεληνιακό και πλήθος επισκεπτών έρχονται μέχρι εδώ για να το απολαύσουν.






















Πηγή: http://perierga.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάριο για την απορρόφηση πόρων από την «Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων»


Πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ειδικό σεμινάριο πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες για να βοηθηθούν τα κράτη μέλη της ΕΕ στην απορρόφηση πόρων από την «Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων», καθώς το πρόγραμμα μέχρι στιγμής δεν είναι αποδοτικό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Ευρωπαϊκού Τύπου μέχρι στιγμής μόνο το επιχειρησιακό σχέδιο της Γαλλίας έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το προσχέδιο του προγράμματος της Ιταλίας είναι στο τελικό στάδιο του διαλόγου με την Επιτροπή, ενώ άλλα κράτη μέλη, όπως η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ιρλανδία, η Πολωνία και η Σουηδία είναι στο στάδιο της υλοποίησης των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα.

Οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ ξεκίνησαν το πρόγραμμα αξίας 6 δισεκ. ευρώ το Φεβρουάριο του 2013, αναμένοντας τα κράτη μέλη να υποβάλουν εθνικά σχέδια που θα τους επιτρέψουν να αντλήσουν πόρους από το πρόγραμμα από το 2014.

Ο Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάζλο Άντορ δήλωσε επί του θέματος ότι "η χρηματοδότηση έχει κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσει, καθώς προορίζεται για να δώσει ευκαιρίες στους νέους για μια πρώτη δουλειά, πρακτική άσκηση ή μαθήματα κατάρτισης. Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο να βοηθήσει τα κράτη μέλη να επιταχύνουν τον προγραμματισμό των ενεργειών για την υποστήριξη των νέων που χρηματοδοτούνται από την Πρωτοβουλία Νέων για την απασχόληση και να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".



Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγγελική έρευνα για «καρτέλ» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης


Αφορά τις προμήθειες φίλτρων αιμοκάθαρσης.

Πιθανή λειτουργία «καρτέλ» που κρατάει στα ύψη τις τιμές των φίλτρων αιμοκάθαρσης στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ερευνά ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που ανέθεσε στο ΣΔΟΕ.

Της εισαγγελικής παραγγελίας προηγήθηκε σχετική καταγγελία από την πρώην διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η τελευταία -μάλιστα- έχει επανειλημμένα αποστείλει πλήθος ενημερωτικών εγγράφων και αναφορών για τις ακριβές τιμές τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που όμως -κατά την καταγγελία- ουδέποτε αντέδρασαν ή ενήργησαν.

Όπως καταγγέλλεται, με πραγματική αξία αγοράς 5 ευρώ, διαπιστώνεται ότι την τελευταία 4ετία, τα φίλτρα αιμοκάθαρσης τιμολογούνται μεταξύ 30 και 50 ευρώ το καθένα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, την ίδια στιγμή που τα ίδια υλικά πωλούνται από 5 έως 7 ευρώ σε άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , ότι μόνο σε δύο περιπτώσεις στο ΑΧΕΠΑ προκύπτει ζημιά για το ελληνικό δημόσιο 150.000 και 80.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Στο «μικροσκόπιο» του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού θα μπουν οι συμβάσεις προμηθειών όλων των νοσοκομείων της πόλης από το 2010 μέχρι σήμερα και θα κληθούν να καταθέσουν οι διοικήσεις τους, γιατροί, όπως επίσης υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν ακόμη και μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Τα αδικήματα που αναζητά είναι αυτά της απιστίας στην υπηρεσία, της δωροδοκίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις κ.α.

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, θα ερευνηθεί η δράση «κυκλώματος» γιατρών, που εκμεταλλευόμενο την κατάσταση με τις αιμοκαθάρσεις στα δημόσια νοσοκομεία, στέλνει με «ευνοϊκούς» όρους νεφροπαθείς σε ιδιωτικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατέρρευσε ο μακελάρης του Χιούστον


Ένας άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών και τους γονείς τους ενώ αναζητούσε την πρώην γυναίκα του κατέρρευσε σήμερα στο δικαστήριο του Χιούστον καθώς γινόταν η ανάγνωση του κατηγορητηρίου με λεπτομέρειες για τους φόνους.

Ο Ρόναλντ Λι Χάσκελ, 33 ετών, ο οποίος έχει προφυλακιστεί χωρίς εγγύηση, βρισκόταν στο δικαστήριο για την τυπική ανάγνωση του κατηγορητηρίου, αφού την Πέμπτη του είχε ασκηθεί δίωξη για πέντε φόνους. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο.

Μόλις ο δικαστής του διάβασε τα δικαιώματά του ο Χάσκελ απάντησε "Μάλιστα, κύριε" και λιποθύμησε. Οι δικαστικοί κλητήρες τον σήκωσαν και τον έβγαλαν από την αίθουσα πάνω σε μια καρέκλα.

Ο Χάσκελ κατηγορείται ότι την Τετάρτη σκότωσε δύο αγόρια ηλικίας 4 και 14 ετών, δύο κορίτσια 7 και 9 ετών και τους γονείς τους, Στίβεν Στέι, 39 και Κέιτι, 33 ετών. Τα πέντε από τα θύματα βρέθηκαν νεκρά μέσα στο σπίτι ενώ ένα από τα παιδιά πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί. Από τη σφαγή γλίτωσε μόνο η 15χρονη κόρη της οικογένειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 33χρονος πήγε στο σπίτι των Στέι, στο Σπρινγκ του Τέξας, αναζητώντας την πρώην σύζυγό του, που ήταν συγγενής τους. Κράτησε ομήρους τα πέντε παιδιά, υπό την απειλή όπλου, μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς τους. Κατόπιν μετέφερε και τους επτά σε ένα δωμάτιο και τους πυροβόλησε, σκοτώντας τους όλους εκτός από τη 15χρονη που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η πρώην σύζυγος του Χάσκελ δεν έμενε στο σπίτι αυτό και δεν έπαθε το παραμικρό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα λειτουργία στους χάρτες της Google


Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να υπολογίσει την ακριβή απόσταση δύο τυχαίων σημείων.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Google επιτρέπει, πλέον, στους χρήστες της υπηρεσίας χαρτών της (Google Maps) να ενώνουν δύο τυχαία σημεία και να ανακαλύπτουν την ακριβή απόσταση που τα χωρίζει.

Ήδη, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για υπολογιστές γραφείου, ενώ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και για «έξυπνες» συσκευές, όπως tablets και smartphones.

Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να χαράξει μία ευθεία γραμμή ανάμεσα σε δύο σημεία στο χάρτη, χωρίς απαραίτητα να ακολουθήσει μία οδική διαδρομή.



Διαβάστε περισσότερα...

Γνωρίστε τη γυναίκα «πολυβόλο»


Λέει 11 λέξεις το δευτερόλεπτο και διαβάζει παραμύθι σε 15" – Δείτε το βίντεο.

Αυτό που έχει δεν είναι μοτέρ… Αναφερόμαστε στη γυναίκα που κοντεύει να μιλά πιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός! Για να μη νομίζετε ότι είμαστε υπερβολικοί, είναι κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες και πέντε παγκοσμίων ρεκόρ, καθώς λέει 11 λέξεις το δευτερόλεπτο και 600 το λεπτό.

Μάλιστα, μπορεί να διαβάσει παραμύθι –όπως «τα τρία γουρουνάκια»- σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη είναι… πολυβόλο και δεν αναδείχθηκε τυχαία πρώτη στον κόσμο. Η ικανότητα της στο λόγο και η επίδοση της τής χάρισαν και μια εκπομπή στην τηλεόραση που φέρει τον τίτλο «Ripley's Believe it or Not!».

Η Φραν Κάπο πέτυχε έκανε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της στο Las Vegas σε σχετικό διαγωνισμό, όταν είπε 585 λέξεις σε ένα λεπτό. Στη συνέχεια βελτίωσε την απόδοση της λέγοντας 603.32 λέξεις σε 54.2 δευτερόλεπτα. Πάντως, η αρχική προσπάθεια της για ρεκόρ Γκίνες έγινε το 1986, όταν δούλευε στον ραδιοφωνικό σταθμό WBLS στη Νέα Υόρκη και παρουσίαζε μια παρωδία του δελτίου καιρού και της κίνησης στους δρόμους.

Η Φραν βγάζει το ψωμί της αρθρογραφώντας σε περιοδικά ταξιδιωτικού περιεχομένου και στο προσωπικό της blog. Παράλληλα, γράφει κιόλας. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο «Adrenaline Adventures: Dream it, Read it, Do it!», στο οποίο περιγράψει τις εντυπώσεις της από ταξίδια που έκανε ανά τον κόσμο. 


Το ποιος την ακούει χωρίς να ζαλίζεται, είναι μια λογική απορία, ιδίως αν την παρακολουθήσει στο βίντεο.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το λαμπραντόρ που δεν… συμπεριφέρεται σαν σκύλος


Οι αλλεργίες του δεν του επιτρέπουν να κάνει πολλά.

Είναι αλλεργικό… στο να είναι σκύλος. Πρόκειται για ένα λαμπραντόρ που δεν μπορεί να ακολουθήσει τις συνήθειες των άλλων σκύλων. Η Ρούμπι έχει αλλεργίες στις σκυλοτροφές μέχρι και στις βόλτες στο γρασίδι.

Αυτά είναι κάποια από τα οποία τον ενοχλούν. Για να καταλάβετε το χαριτωμένο –όταν δε φταρνίζεται, μάλλον- λαμπραντόρ, δεν μπορεί να φάει κρέας, να πιεί γάλα, να μυρίσει σκόνη και να κυκλοφορήσει στο χορτάρι. Αυτά δηλαδή, που χαρακτηρίζουν τους σκύλους και ιδίως το τρέξιμο και οι βόλτες σε κατάφυτες εκτάσεις, αλλά και το να γλείφουν κόκκαλα. Το 3χρονο σκυλάκι όμως αποτελεί… περίπτωση.

Όπως λέει η ιδιοκτήτρια του, η 27χρονη Κάρεν Στάνφιλντ, στη Daily Mail, η Ρούμπι έσχει πολλές αλλεργίες και έτσι είναι αναγκασμένη να την κρατάει στο σπίτι τον περισσότερο καιρό. Κάποιες φορές βέβαια, αναγκάζεται να την πάει βόλτες και μετά εκείνη φταρνίζεται και έχει και άλλα αλλεργικά συμπτώματα. Γι’ αυτό παίρνει το φάρμακο που της έχει δώσει κτηνίατρος, ενώ ακολουθεί και ειδική διατροφή. Το αφεντικό της αναγκάζεται να της μαγειρεύει γεύματα για χορτοφάγους και να έχει το σπίτι πεντακάθαρο, χωρίς ίχνος σκόνης.

Μια άλλη οδηγία που έχουν λάβει από τον γιατρό, είναι να πλένεται συχνά. Γι’ αυτό κάθε φορά που η Ρούμπι πατάει το ποδαράκι της στο γρασίδι αναγκάζεται μετά να μπει σε ποτάμι ή λίμνη –τα διαθέτει άλλωστε το Εδιμβούργο- για να ξεπλυθεί και να μη μείνει ίχνος χορταριού επάνω της.

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν “Μα καλά πως είναι δυνατόν να μη μπορεί να κάνει όλα αυτά που αγαπούν να κάνουν τα σκυλιά;”. Κι όμως, μάλλον δεν της αρέσει και τόσο που είναι σκυλίτσα. Αλλά όπως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή άλλοι που προτιμούν τα φαγητά χωρίς γλουτένη, έτσι και ο σκύλος μου δε μπορεί να φάει σκυλοτροφές».















Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κοινωνικός Τουρισμός έτους 2014-2015


Ανακοίνωση 11.07.2014


Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε ότι την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και ώρα 12η μεσημβρινή, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015.

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 15.09.2014 έως την 31.08.2015 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.


Δικαιούχοι του προγράμματος είναι είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης.

Για την επιλογή στο πρόγραμμα εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού μας. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 130.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000,00 €.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοσή του. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους παρόχους αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ και απαραιτήτως με χρήση κωδικών πρόσβασης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους μέχρι την 11.08.2014 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 11.08.2014 και ώρα 15:00 οι δικαιούχοι και οι πάροχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την επίδειξη και υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Για τους δικαιούχους βασικά απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι ΜΟΝΟ τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας τους, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και τα βιβλιάρια ασθενείας. Πρόσθετα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ειδικές κατηγορίες δικαιούχων αναφέρονται λεπτομερώς στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι συμμετέχοντες στη Δημόσια Πρόσκληση δικαιούχοι και πάροχοι παρακαλούνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους άμεσα μετά την κατάθεση της ηλεκτρονικής τους αίτησης, χωρίς να περιμένουν την καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής δικαιολογητικών.


Διαβάστε περισσότερα...