Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Το λαμπραντόρ που δεν… συμπεριφέρεται σαν σκύλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αλλεργίες του δεν του επιτρέπουν να κάνει πολλά.

Είναι αλλεργικό… στο να είναι σκύλος. Πρόκειται για ένα λαμπραντόρ που δεν μπορεί να ακολουθήσει τις συνήθειες των άλλων σκύλων. Η Ρούμπι έχει αλλεργίες στις σκυλοτροφές μέχρι και στις βόλτες στο γρασίδι.

Αυτά είναι κάποια από τα οποία τον ενοχλούν. Για να καταλάβετε το χαριτωμένο –όταν δε φταρνίζεται, μάλλον- λαμπραντόρ, δεν μπορεί να φάει κρέας, να πιεί γάλα, να μυρίσει σκόνη και να κυκλοφορήσει στο χορτάρι. Αυτά δηλαδή, που χαρακτηρίζουν τους σκύλους και ιδίως το τρέξιμο και οι βόλτες σε κατάφυτες εκτάσεις, αλλά και το να γλείφουν κόκκαλα. Το 3χρονο σκυλάκι όμως αποτελεί… περίπτωση.

Όπως λέει η ιδιοκτήτρια του, η 27χρονη Κάρεν Στάνφιλντ, στη Daily Mail, η Ρούμπι έσχει πολλές αλλεργίες και έτσι είναι αναγκασμένη να την κρατάει στο σπίτι τον περισσότερο καιρό. Κάποιες φορές βέβαια, αναγκάζεται να την πάει βόλτες και μετά εκείνη φταρνίζεται και έχει και άλλα αλλεργικά συμπτώματα. Γι’ αυτό παίρνει το φάρμακο που της έχει δώσει κτηνίατρος, ενώ ακολουθεί και ειδική διατροφή. Το αφεντικό της αναγκάζεται να της μαγειρεύει γεύματα για χορτοφάγους και να έχει το σπίτι πεντακάθαρο, χωρίς ίχνος σκόνης.

Μια άλλη οδηγία που έχουν λάβει από τον γιατρό, είναι να πλένεται συχνά. Γι’ αυτό κάθε φορά που η Ρούμπι πατάει το ποδαράκι της στο γρασίδι αναγκάζεται μετά να μπει σε ποτάμι ή λίμνη –τα διαθέτει άλλωστε το Εδιμβούργο- για να ξεπλυθεί και να μη μείνει ίχνος χορταριού επάνω της.

«Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν “Μα καλά πως είναι δυνατόν να μη μπορεί να κάνει όλα αυτά που αγαπούν να κάνουν τα σκυλιά;”. Κι όμως, μάλλον δεν της αρέσει και τόσο που είναι σκυλίτσα. Αλλά όπως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή άλλοι που προτιμούν τα φαγητά χωρίς γλουτένη, έτσι και ο σκύλος μου δε μπορεί να φάει σκυλοτροφές».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.