Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση στο Ζάππειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Mercedes-Benz συμμετείχε μετά την έλευση του smart electric drive.

Στην Αίγλη Ζαππείου φιλοξενήθηκε η Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Γερμανικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Germany Trade and Invest), το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας την 1η Ιουλίου 2014. Την Ημερίδα απασχόλησαν τα ζητήματα της ηλεκτροκίνησης και τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διείσδυση της στη χώρα μας.

Η Mercedes-Benz, μετά και την πρόσφατη έλευση του smart electric drive στην ελληνική αγορά, συμμετείχε στην Ημερίδα με ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή Επιβατηγών Αυτοκινήτων κο Νίκο Πρέζα, ο οποίος ανέλυσε τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία γενικότερα, αφού εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορεί να συμβάλλει στην ελευθερία της κινητικότητας με εναλλακτικούς τρόπους μέσω των έξυπνων δικτύων για τον προγραμματισμό της φόρτισης και τη σωστή επιλογή της διαδρομής.

«Για τη Daimler η ηλεκτροκίνηση δεν είναι απλά ένα ακόμα βήμα στην εξέλιξη των οχημάτων, μία ακόμα τεχνολογία. Είναι μία ανάγκη που γεννιέται από τη σημαντική αλλαγή αξιών που συντελείται στην κοινωνία μας σήμερα.» δήλωσε ο κος Ν. Πρέζας.

Έμφαση έδωσε επίσης στις ουσιαστικές πολιτικές και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από την Πολιτεία για τη στήριξη της ηλεκτροκίνησης καθώς και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού θεσμικού πλαισίου στην αγορά, χωρίς ασάφειες και γραφειοκρατία για την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης στην πράξη: «Η Mercedes-Benz Ελλάς αντιμετωπίζει την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα σα μία στρατηγική και όχι ως αμιγώς εμπορική επιλογή. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον οι συνθήκες θα μας το επιτρέψουν να τη δούμε και ως τέτοια. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει σε όλες τις εταιρείες του χώρου αυτήν την ευκαιρία», σημείωσε ο κος Πρέζας.

Με την πληθώρα των ομιλητών από διαφορετικούς τομείς που έφεραν στο προσκήνιο το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται της ηλεκτροκίνησης, έγινε σαφές ότι αυτός ο εναλλακτικός τρόπος στις μετακινήσεις έχει πολύ καλές προοπτικές, ενώ ανοίγονται ευκαιρίες και σε άλλους σημαντικούς τομείς όπως η πληροφορική, η τηλεματική, οι τηλεπικοινωνίες, ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός κ.α.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.