Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κιμά από… αλεσμένα έντομα θα σερβίρουν τα εστιατόρια


Κιμά από… αλεσμένα έντομα μπορεί να σερβίρουν στο εγγύς μέλλον τα εστιατόρια, όπως έδειξαν πρωτοποριακές καλλιέργειες στη Νότια Αφρική. Τα έντομα, που εκτρέφονται σε καινοτόμες φάρμες, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά, μέχρι στιγμής, για την παραγωγή ζωοτρόφων.

Η χρήση εντόμων για τη ζωοτροφή σημαίνει περιορισμό της εξάρτησης των κτηνοτρόφων από δαπανηρές και περιβαλλοντικά καταστροφικές βιομηχανικές καλλιέργειες για τη σίτιση των κοπαδιών τους.

Η αντικατάσταση του συμβατικού μας ζωικού κιμά με αλεσμένα έντομα, παραδοσιακό έδεσμα στην Ασία, θα επιτρέψει τον περιορισμό των βλαβερών εκπομπών μεθανίου, κρίσιμου παράγοντα του φαινομένου του θερμοκηπίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το παγκάκι που γίνεται κρεβάτι για άστεγους


Μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διαμονή και στις υπηρεσίες υποστήριξης για τους άστεγους στο Βανκούβερ δημιούργησε ένα «φιλόξενο» παγκάκι που μετατρέπεται εύκολα σε ένα πρόχειρο κατάλυμα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παγκάκια δεν διαφέρουν από τα συνηθισμένα εκτός από την επιγραφή που φέρουν: «Αυτό είναι ένα παγκάκι». Αυτό είναι το μήνυμα που φαίνεται όμως μόνο όσο οι ακτίνες του ήλιου φωτίζουν το παγκάκι. Μόλις σκοτεινιάζει το μήνυμα αλλάζει: «Αυτό είναι ένα υπνοδωμάτιο» ή «Βρείτε καταφύγιο εδώ» αναγράφεται προσκαλώντας τους άστεγους να βρουν ένα πρόχειρο καταφύγιο.

Δείτε τις φωτογραφίες




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 70.000 αιτήματα στη Google για διαγραφές από τις αναζητήσεις


Οι διαγραφές έχουν πυροδοτήσει κατηγορίες για λογοκρισία.

Περισσότεροι από 70.000 χρήστες έχουν ήδη ζητήσει από τη Google να διαγράψει από τα αποτελέσματα των αναζητήσεών της τους συνδέσμους (links) για πάνω από 276.000 ιστοσελίδες που τους αφορούν. Αξιοποιούν έτσι τη σχετική απόφαση που έβγαλε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο, σύμφωνα με την οποία ο καθένας έχει δικαίωμα να απαιτήσει τη διαγραφή δεδομένων που είναι «απαρχαιωμένα, άσχετα ή ανακριβή», έτσι ώστε να «καθαρίσει» το online προφίλ του.

Από τις 30 Μαΐου που ξεκίνησε η διαγραφή, έως τις 30 Ιουνίου, δηλαδή μέσα σε ένα μόνο μήνα, οι σχετικές αιτήσεις προς τη Google γίνονται με μέσο ρυθμό περίπου 1.000 την ημέρα και αφορούν κατά μέσο όρο 3,8 συνδέσμους ανά αίτηση χρήστη. Οι περισσότερες αιτήσεις έχουν γίνει στη Γαλλία (περίπου 14.100) και ακολουθούν η Γερμανία (12.700) και η Βρετανία (8.500). Παραμένει ασαφές πόσες από τις περίπου 70.000 αιτήσεις διαγραφής έχουν ήδη ικανοποιηθεί.

Όμως, η εξέλιξη αυτή έχει ήδη παρενέργειες και έχει πυροδοτήσει δημοσιογραφικές κατηγορίες για «λογοκρισία από την πίσω πόρτα», καθώς η Google προχωρά στη διαγραφή ορισμένων άρθρων, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους ίδιους τους συγγραφείς τους, όπως π.χ. οικονομικούς συντάκτες του BBC, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επειδή άρθρο τους από το 2007, το οποίο αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της επενδυτικής εταιρείας Merrill Lynch Σταν Ο'Νιλ, εξαφανίστηκε από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης.

Κάτι ανάλογο έγινε με αρκετά άλλα άρθρα βρετανικών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων η «Γκάρντιαν», που ανέφερε ότι οι σύνδεσμοι για έξι παλαιότερα άρθρα της έχουν πλέον αφαιρεθεί. Η εφημερίδα ανέφερε ότι η Google δεν της έδωσε κάποια εξήγηση για την αφαίρεση, ούτε τη δυνατότητα να αναιρέσει την εν λόγω απόφαση.

Μεταξύ των άρθρων που «εξαφανίστηκαν», περιλαμβάνονται ειδήσεις για ένα σκάνδαλο με διαιτητή στο βρετανικό πρωτάθλημα, για ένα ζευγάρι που πιάστηκε να κάνει σεξ σε τρένο και για έναν μουσουλμάνο που κατηγόρησε την αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific ότι δεν τον προσέλαβε λόγω του ονόματός του. Τα μέσα ενημέρωσης ενημερώνονται από τη Google για την αφαίρεση, χωρίς όμως να γνωρίζουν την ταυτότητα του ατόμου που ζήτησε τη διαγραφή (τουλάχιστον όχι ακόμη).

«Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν πόσο ανόητο είναι το δικαίωμα στη λήθη. Είναι ισοδύναμο με το να πάει κανείς στις βιλβιοθήκες και να κάψει τα βιβλία που δεν του αρέσουν», δήλωσε ο Μάρτιν Κλαρκ, εκδότης της μεγάλης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Mail Online, που επίσης έπεσε θύμα «εξαφανισμένων» άρθρων.

Η Google δήλωσε ότι κάθε αίτημα για να «ξεχαστεί» κάποιος ή κάτι, θα εξετάζεται σε ατομική βάση και θα αποφασίζεται κατά πόσο πληρεί τα κριτήρια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το BBC, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τη «Γκάρντιαν».

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε, εκ μέρους της αντιπροέδρου Νίλι Κρόες, ότι η αφαίρεση του άρθρου του BBC από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων «δεν ήταν καλή απόφαση», καθώς δεν φαίνεται να δικαιολογείται με βάση κάποιο «λογικό δημόσιο συμφέρον». Όπως είπε, το νόημα της δικαστικής απόφασης δεν είναι να επιτρέπει στους ανθρώπους «να κάνουν Photoshop στις ζωές τους» (δηλαδή να "επεξεργάζονται" την υστεροφημία τους, όπως τους συμφέρει).

Σημειωτέον ότι η «εξαφάνιση» φαίνεται μόνο στην Ευρώπη, ενώ αν κάποιος κάνει την ίδια διαδικτυακή αναζήτηση (π.χ. για κάποιο άτομο) από τις ΗΠΑ μέσω της διεύθυνσης Google.com, οι "ξεχασμένοι" σύνδεσμοι εμφανίζονται κανονικά. Επίσης, τα άρθρα δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται στις ιστοσελίδες των ίδιων των μέσων ενημέρωσης που τα δημοσίευσαν αρχικά. Το μερίδιο της Google στις αναζητήσεις στην Ευρώπη είναι 85% έως 90%, ενώ στις ΗΠΑ κάτω από 70%.


Διαβάστε περισσότερα...

Κέντρο πολιτισμού γίνεται το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη


Το σπίτι βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Γαλατά του δήμου Χανίων.

Σε κέντρο πολιτισμού μετατρέπει ο δήμος Χανίων το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Γαλατά.

Όπως αναφέρεται σε ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι απαιτούμενες μελέτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Με βάση τη μελέτη, στο σπίτι -συνολικής επιφάνειας 106 τ.μ.- θα γίνουν εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης, χωρίς να επηρεαστεί η αρχική μορφή και αρχιτεκτονική του κτιρίου. Θα δημιουργηθούν, ξενώνας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρος προβολών, γραφείο υποδοχής και μουσείο-έκθεση. Η μελέτη προβλέπει ακόμα εργασίες σε όμορη μικρή κατοικία, όπου θα δημιουργηθούν, αναψυκτήριο, αποθήκη, wc για επισκέπτες, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει στις 22 Ιουλίου στα Χανιά, ενώ μετά την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργεί μουσική από καρδιακούς παλμούς ετοιμοθάνατων παιδιών


Ο μουσικός θεραπευτής που σοκάρει.

Τίποτα δε μπορεί να θεραπεύσει την καρδιά ενός γονέα που πενθεί για το θάνατο του παιδιού του. Αλλά ακούγοντας τους χτύπους της καρδιάς του, ίσως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα είδος παρηγοριάς, όπως εξάλλου υποστηρίζει ο μουσικός θεραπευτής Brian Schreck.

Ο Schreck καταγράφει με ένα μικρόφωνο που συνδέεται με ένα στηθοσκόπιο τους χτύπους της καρδιάς του ασθενή πριν φύγει από τη ζωή, και στη συνέχεια τους ενσωματώνει με τον ήχο από την αγαπημένη μουσική του νεκρού.

Όπως συνέβη και στη περίπτωση του Dylan, ενός 14χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Φεβρουάριο στο Νοσοκομείο Παίδων στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. Οι γονείς του Dylan συνεργάστηκαν με τον Schreck καθ όλη τη διαδικασία και πλέον τον ευγνωμονούν γιατί «είμαστε σε θέση να παίρνουμε και να ακούμε παντού τους χτύπους της καρδιάς του γιου μας», λέει συντετριμμένος ο πατέρας του 14χρονου. «Μπορώ να το ακούω όποτε εγώ το επιλέξω».

Ο πολυμήχανος θεραπευτής τους τελευταίους έξι μήνες έχει καταγράψει τους καρδιακούς χτύπους περίπου 20 παιδιών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο πάρκαρε στο... κεφάλι του


Μεθυσμένος ξεγέλασε το θάνατο - Δείτε το βίντεο.

Είναι αληθινό και συνέβη… Φύλακα-άγγελο είχε ένας 25χρονος μεθυσμένος στην Πολωνία, ο οποίος γλίτωσε με ελαφρά τραύματα παρότι ένα αυτοκίνητο του πάτησε το κεφάλι!

Ο νεαρός είπε να πάρει έναν υπνάκο στη μέση του δρόμου, καθότι δεν άντεξε το ποτό. Μεθυσμένος λοιπόν, ξάπλωσε και κοιμήθηκε έξω από ένα μπαρ. Ο Τζάρεντ Σαουίκιο ανέμελος δεν κατάλαβε τίποτα όταν ένα αυτοκίνητο άρχισε να κινείται προς τα πίσω και η ρόδα του πέρασε πάνω από το κρανίο του. ο οδηγός –όπως και ένας υπάλληλος του κοντινού μαγαζιού- δεν είχαν αντιληφθεί τι έγινε, καθότι ο πρώτος δεν είχε δει καν τον 25χρονο μεθυσμένο που είχε κάνει το δρόμο… κρεβάτι του.

Εκείνος, ξύπνησε όταν το αμάξι πάρκαρε πάνω από το κεφάλι του, αλλά δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Ο οδηγός του μπλε αμαξιού προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του και τότε αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η αστυνομία βρέθηκε επί τόπου –όπως αναφέρει η Daily Mail- και επιβεβαίωσε το σοκαριστικό συμβάν, τονίζοντας αργότερα ότι ο νεαρός Πολωνός έφερε μόνο ελαφρά τραύματα. «Ήταν τυχερός, τη γλίτωσε», είπαν οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος αφότου νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ ομολόγησε ότι «είχα φύλακα-άγγελο, ο οποίος μου είπε με όλο αυτό ότι πρέπει να κόψω το ποτό».






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο άντρες αντικρίζουν για πρώτη φορά το γιο τους


Το μωρό γεννήθηκε από παρένθετη μητέρα.

Η διάσημη φωτογράφος Lindsay Foster απαθανάτισε τη στιγμή της γέννησης του μικρού Milo που έχει δύο μπαμπάδες.

Ο BJ Barone και ο Frankie Nelson κράτησαν για πρώτη φορά στα χέρια τους τον νεογέννητο Milo και αμέσως μετά η φωτογράφος «ανέβασε»τη φωτογραφία των τριών τους στο Facebook.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το ζευγάρι είναι πολύ συγκινημένο και ξεσπάει σε κλάματα, βλέποντας την ευτυχία του να ολοκληρώνεται με την γέννηση του μικρού αγοριού.

Η φωτογράφος έγραψε στο προφίλ της στο Facebook:

«Είχα την ευκαιρία να φωτογραφίσω την συγκλονιστική στιγμή της γέννησης του μικρού και την παράδοση του στους δύο γονείς του που αδημονούσαν να τον κρατήσουν στα χέρια τους. Πέρασα πολλές ώρες στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου περιμέναμε μαζί την ώρα που η παρένθετη μητέρα έφερνε στον κόσμο το μωρό. Στιγμές μετά τη γέννηση οι δυο τους κράτησαν τον Milo στα χέρια τους.Κατέγραψα με τον φακό μου στα πρόσωπα τους τα συναισθήματα που κάθε γονιός έχει όταν γεννιέται το παιδί του».

Όπως αποκάλυψε η ίδια οι δύο άντρες μίλησαν με την γυναίκα που έφερε στον κόσμο το παιδί για τις λεπτομέρειες της γέννας και έχουν εκπαιδευτεί για την ανατροφή του παιδιού τους. Μάλιστα αφού γεννήθηκε το παιδί το αγκάλιασαν χωρίς να φοράνε μπλούζα για να αποκτήσουν αυτή την επαφή γονιού και νεογέννητου σώμα με σώμα που είναι ιδιαίτερα σημαντική σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Είμαι πολύ περήφανη για αυτούς τους δύο γονείς», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι είχε κληθεί από το ζευγάρι για να καταγράψει το γεγονός. Οι δύο μπαμπάδες σχολίασαν ότι οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ανιδιοτελή τους αγάπη για το νεογέννητο και την υπερηφάνεια τους για το γεγονός.

«Είναι στιγμή αγνής αγάπης και αποδοχής. Ο Milo περιβάλλεται από αγάπη χωρίς όρους και μεγαλώνοντας θα γνωρίσει πολλούς τύπους οικογενειών και θα αποδέχεται τους πάντες -ακόμα και τους στενόμυαλους. Ο Milo γεννήθηκε όσο διεξαγόταν το «World Pride». Και αυτή η φωτογραφία πρεσβεύει αυτό ακριβώς: την περηφάνια για αυτό που πραγματικά είμαστε. Η αγάπη δεν έχει φύλο, δεν γνωρίζει χρώμα ούτε σεξουαλικές προτιμήσεις. Η αγάπη είναι άνευ όρων. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς» έγραψαν στο Facebook.








Διαβάστε περισσότερα...

Ζούσε σαν άπορος, αλλά είχε περιουσία


Νεκρός βρέθηκε άνδρας στις ΗΠΑ που έμενε σε καλύβα και δεν είχε εργαστεί ποτέ.

Ζούσε σε μια καλύβα χωρίς θέρμανση ή σύστημα ύδρευσης παρά το γεγονός ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό υπήρχαν τρία εκατομμύρια δολάρια, μετέδωσαν τα αμερικάνικα ΜΜΕ αναφερόμενα σε έναν άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε δασική περιοχή που ανήκε στην οικογένειά του, στην περιοχή Χάντσον Βάλεϊ της Νέας Υόρκης.

Ο 79χρονος Τζορτζ Κόναϊτ ζούσε μια μοναχική ζωή, σύμφωνα με το περιοδικό Journal News in White Plains. Ο Κόναϊτ είχε αναγκαστεί, πριν από μερικά χρόνια, να πωλήσει 130 στρέμματα εκ των συνολικά 800 που του ανήκαν, προκειμένου να πληρώσει ένα πρόστιμο στην εφορία ύψους 130.000 δολαρίων. Από την πώληση αυτή ο ηλικιωμένος είχε λάβει το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Περιπλανιόταν στο δάσος», δήλωσε ο αστυνόμος Μαρκ Έμα. «Φαίνεται ότι μάζευε και έκοβε μόνος του καυσόξυλα. Είχε ένα και μοναδικό φως. Το σπίτι του ήταν άνω κάτω. Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το σπίτι ήταν εγκαταλελειμμένο».

Ο δικηγόρος του Κόναϊτ, Τόμας Ο’Κόνελ, δήλωσε ότι ο πελάτης του και οι δύο αδελφές του, οι οποίες είχαν πεθάνει μερικά χρόνια πριν, ζούσαν σε αυτό το κτήμα και δεν είχαν δουλέψει ποτέ. Όποτε χρειάζονταν χρήματα πωλούσαν και ένα μέρος της ιδιόκτητης περιοχής.

«Ήθελαν να μείνουν εκεί γιατί απολάμβαναν αυτόν τον τρόπο ζωής, της απομόνωσης και να περιβάλλονται από δέντρα και ελάφια και να κάνουν βόλτες στην περιοχή», δήλωσε ο Ο’ Κόνελ. «Η μόνη τους υποχρέωση ήταν οι φόροι… Δεν ήθελαν να ασχολούνται με την κυβέρνηση. Απλά δεν ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή των φόρων», είπε.

Ο Ο’ Κόνελ δήλωσε ότι ο Κόναϊτ δεν είχε επισκεφτεί ποτέ του οδοντίατρο και δεν είχε τηλέφωνο έως πρόσφατα όταν ο ίδιος τον είχε πείσει να αγοράσει ένα κινητό.








Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΡΙΤ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα ΑΣΕΠ


Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, στη διεύθυνση http://bit.ly/1q2FwC0 αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 1Κ/2014 (ΦΕΚ 1/23-1-2014 & ΦΕΚ 2/24-1-2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορούν στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 259 θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης της ΝΕΡΙΤ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι πίνακες διοριστέων απεστάλησαν στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθούν στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.



Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή η τροπολογία για τις μετεγγραφές


Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία διευρύνονται οι κατηγορίες, που δικαιούνται μετεγγραφή μεταξύ ομοειδών τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Τη διεύρυνση του δικαιώματος σε κατηγορίες πέραν αυτών που προβλέπει ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Έτσι, εκτός από τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους και τις ειδικές κατηγορίες, που προβλέπει ο νόμος 4264, δυνατότητα μεταφοράς θέσης (μετεγγραφής) αποκτούν επισήμως και οι φοιτητές στις οικογένειες των οποίων το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 9.000 ευρώ. Με βάση αυτό το κριτήριο, ωστόσο, ο αριθμός των επιτυχόντων, που θα δικαιούνται μετεγγραφής, δεν θα μπορεί να ξεπερνάει το 10% του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υποδοχής.

Σε περίπτωση που το ποσοστό των δικαιούχων ξεπερνά το 10%, τότε ως κριτήριο για την μετεγγραφή θα λαμβάνεται ο βαθμός εισαγωγής και μόνον.

Σημειώνεται ότι και φέτος οι δικαούχοι θα επιλεγούν με την υποβολή της αίτησης σε δύο τμήματα που αντιστοιχούν στο τμήμα που εισήχθησαν στις εξετάσεις του σχολικού έτους 2011-2012, ενώ η μεταφορά θέσης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Η διεύρυνση του δικαιώματος μετεγγραφής είχε συναντήσει τις επιφυλάξεις των αρχών των ιδρυμάτων, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι θα προκληθεί συμφόρηση στις σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων και αντιστοίχως «ερημοποίηση» των ιδρυμάτων της περιφέρειας. Τελικά, όμως, επιτεύχθηκε συμφωνία κατά τις επαφές που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, το γραφειοκρατικό βάρος της μετεγγραφής περνά πλέον από τα ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας. Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σιαμαίες μοιράζονται τον ίδιο αγαπημένο


Η Ganga και η Jamuna Mondal είναι γνωστές ως οι «αδελφές-αράχνες» κυρίως εξαιτίας του τρόπου που καταφέρνουν να κινούνται είναι ερωτευμένες με τον ίδιο άντρα και υποστηρίζουν ότι ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά».



Οι 45χρονες που ζουν στην Καλκούτα έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους χωρίς προσωπικές σχέσεις εξαιτίας της κατάστασής τους αλλά πρόσφατα μπήκε στη ζωή τους ο Jasimuddin Ahmad, ο καλόκαρδος δάσκαλος –όπως λένε οι ίδιες- που τις έχει κάνει ευτυχισμένες.

«Όταν συναντηθήκαμε ο Jasimuddin και εμείς οι δύο είχαμε αμέσως την αίσθηση ότι αυτός ήταν είναι ο άνθρωπος που θα μας αγαπά αληθινά και αυτό κάνει» λένε οι σιαμαίες δίδυμες.

Οι γονείς τους δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονταν γι αυτό και τις εγκατέλειψαν όταν ήταν έφηβες, φοβούμενοι ότι η κατάστασή τους ήταν ένα σημάδι της οργής του Θεού. Έζησαν δουλεύοντας σε ένα περιοδεύων τσίρκο. Εκεί τις γνώρισε κι ο 36χρονος Ahmad, που εργαζόταν στο τσίρκο ως ηχολήπτης. «Κάθε βράδυ κάθομαι μαζί τους. Μοιραζόμαστε ένα γεύμα στη βεράντα και μιλάμε για τη ζωή μας. Κάθομαι μαζί τους στο βραδινό αεράκι και μοιραζόμαστε τις χαρές μας και τις λύπες μας» λέει ο Ahmad.










Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση επιστημόνων να μην θανατώνονται οι καρχαρίες


Εκατοντάδες επιστήμονες και ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με την προστασία των θαλασσών, απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας να πάψει να σκοτώνει τους καρχαρίες που πλησιάζουν τις παραλίες και απειλούν τους λουόμενους.

Περισσότεροι από 250 επιστήμονες και ερευνητές έχουν υπογράψει την σχετική έκκληση που στάλθηκε στην κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την έκκληση είναι και ο αμερικανός βιολόγος που ασχολείται με τα θαλάσσια είδη, Dr Eliot Norse, ο οποίος και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορους αμερικανούς προέδρους και ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση του οποίου ανακήρυξε ως προστατευόμενα εθνικά πάρκα μεγάλες εκτάσεις του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Αμερικανός βιολόγος δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να σκοτώνουμε τους καρχαρίες οι οποίοι και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του οικοσυστήματος.

Με την ευκαιρία, να προστεθεί ότι στις 13 εβδομάδες που διήρκησε το πρόγραμμα εξόντωσης των καρχαριών στη Δυτική Αυστραλία, πιάστηκαν συνολικά 172 καρχαρίες και θανατώθηκαν 50 από αυτούς, το μάκρος των οποίων υπέρβαινε τα τρία μέτρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο συγγραφέας και καλλιτέχνης Τζόρτζιο Φαλέτι


Έγινε διάσημος στην Ιταλία κυρίως με τα αστυνομικά μυθιστορήματά του.

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 63 ετών σε νοσοκομείο του Τορίνο ο ιταλός συγγραφέας, τραγουδιστής και ηθοποιός Τζόρτζιο Φαλέτι, ο οποίος έγινε διάσημος στη χώρα του με τα αστυνομικά μυθιστορήματά του, όπως έγινε γνωστό από τα γειτονικά Μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζόρτζιο Φαλέτι σπούδασε Δίκαιο και πήρε πτυχίο Νομικής, όμως έκανε όλη τη σταδιοδρομία του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πριν αφιερωθεί στη λογοτεχνία.

Έπαιξε στο καμπαρέ, έκανε εκπομπές για την τηλεόραση, συνέθεσε μουσικές για ταινίες καθώς και για τη διάσημη τραγουδίστρια Μίνα, συμμετείχε επανειλημμένα ως τραγουδιστής στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και έπαιξε σε μια ιταλική ταινία για εφήβους.

Με τη λογοτεχνία ασχολήθηκε μόλις το 2002 εκδίδοντας το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του με τίτλο «Io uccido» (Εγώ σκοτώνω), το οποίο πούλησε στην Ιταλία περισσότερα από τρία εκατομμύρια αντίτυπα.

Όλα τα επόμενα αστυνομικά μυθιστορήματά του έκαναν πωλήσεις εκατομμυρίων αντιτύπων στην ιταλική χερσόνησο και μεταφράσθηκαν σε πολλές γλώσσες.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία του:

«Να πιστεύεις μόνο τα μάτια σου» (εκδ. Modern Times)
«Η επιστροφή» (εκδ. Μεταίχμιο)
«Σημειώσεις ενός πλασιέ γυναικών» (εκδ. Ωκεανίδα). 





Διαβάστε περισσότερα...

Εναρμονίζεται το καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων με αυτό των μετακλητών


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα δημοσιεύονται οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης.

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.- Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», το καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων εναρμονίζεται με αυτό των μετακλητών σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της μετάβασης στη νέα θέση εργασίας.


Στην τροπολογία αναφέρεται πως, «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφόσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη ισχύει από 01.06.2014».

Υποχρέωση δημοσίευσης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν έως τώρα (σύμφωνα με το Ν.2303/1995, με αναδρομική ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 1993) οι μετακλητοί υπάλληλοι. Πλέον, στη διαδικασία υπάγονται και οι αποσπασμένοι υπάλληλοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Γέννησε δίδυμα ενώ πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και κάνει αιμοκάθαρση


Οι γιατροί δεν της έδιναν καμία ελπίδα, εκείνη όμως τους διέψευσε.

Η Sarah Pearce είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε να φέρει στον κόσμο δίδυμα μωρά ενώ ταυτόχρονα έκανε αιμοκάθαρση.

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την 29χρονη Βρετανίδα ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να μείνει έγκυος, καθώς πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και ο οργανισμός της είναι καταβεβλημένος από τις αιμοκαθάρσεις. Όμως εκείνη τους διέψευσε και έφερε στον κόσμο δίδυμα.

Η γυναίκα διέψευσε όλα τα προγνωστικά και την 1η Ιουνίου έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή τα δίδυμα παιδάκια της, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι.

Την τελευταία δεκαετία η Sarah έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Τα δίδυμα γεννήθηκαν 12 εβδομάδες νωρίτερα, αφού κρίθηκε ότι αν κρατήσουν περισσότερο την εγκυμοσύνη θα υπάρξει κίνδυνος τόσο για τη μαμά, όσο και για τα παιδιά.

Τώρα, όπως διαβάζουμε στη DailyMail, νοσηλεύονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να πάρουν το κατάλληλο βάρος.

«Πριν από λίγα χρόνια προσπαθούσα να μείνω έγκυος, όμως οι γιατροί μου έλεγαν ότι είναι αδύνατο και κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν λόγω της ζημιάς που έχει κάνει η αιμοκάθαρση στο σώμα μου. Αλλά όταν τελικά έμεινα έγκυος δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Δεν το πίστευαν ότι θα ολοκλήρωνα την εγκυμοσύνη μου και έλεγαν ότι τα μωρά δεν θα αντέξουν πέρα από την 20η εβδομάδα», είπε η Sarah.

Δύο χρόνια νωρίτερα, η 29χρονη είχε φέρει στον κόσμο πρόωρα ένα αγοράκι όμως εκείνο δεν άντεξε κι ένα μήνα μετά πέθανε. Εκείνη έπεσε σε κατάθλιψη και οι γιατροί της είπαν ότι θα ήταν άσκοπο να ξαναμείνει έγκυος. Εκείνη όμως δεν τους άκουσε και σήμερα έχει στην αγκαλιά της τα δύο της μωρά τα οποία μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα στην υγεία τους και ανυπομονεί να τα πάρει και να πάνε σπίτι τους.













Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας τη Δευτέρα στον ΟΑΣΘ - Τι πρόβλεψη υπάρχει για τα οχήματα για τα ΑμεΑ


Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 7 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9πμ και από τις 8μμ έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ επισημαίνεται ότι το Δημόσιο δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του που προκύπτουν από τη συμφωνία που υπογράφηκε το 2001, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να έχει φθάσει σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 9πμ και έως τις 9.30πμ, αναλόγως της απόστασης των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.
Επίσης, τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ, θα λειτουργήσουν κανονικά.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Κάτω τα χέρια από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ! Ανίερα συμφέροντα πίσω από τις φήμες - Το αναπηρικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω


Δελτίο Τύπου 04.07.2014

Αρ. Πρωτ.: 2527

Απαράδεκτη θα είναι οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ!

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν μεταφέρει την έντονη ανησυχία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις μετά τη ψήφιση του άρθρου 43 του πρόσφατα ψηφισμένου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας και αφορά στην στελέχωση του ΕΟΦ με δυναμικό που ανήκει στο υπουργείο Υγείας και σε εποπτευόμενους φορείς του τελευταίου.

Η ανησυχία είναι έκδηλη και δικαιολογημένη, αφού μεταξύ του προσωπικού που μπορεί να αποσπαστεί, μεταταχθεί ή μετακινηθεί από άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας είναι και φαρμακοποιοί. Οποιαδήποτε κίνηση ακόμα και σκέψη μετακίνησης φαρμακοποιών από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στον ΕΟΦ σημαίνει αποδυνάμωση και εν τέλει κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ από το οποίο διανέμονται φάρμακα υψηλού κόστους σε χρόνια πάσχοντες τα οποία είναι υψίστης σημασίας ακόμα και για τη διατήρηση της ίδιας τους της ζωής. Ολόκληρος ο ΕΟΠΥΥ πάσχει από υποστελέχωση και είναι ακατανόητος ο λόγος που το υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε στην εξαίρεσή του.

Παράλληλα οι φήμες οργιάζουν για το κλείσιμο των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προς όφελος μεγάλων φαρμακευτικών συμφερόντων. Μόνο που αυτά τα συμφέροντα βασίζονται στην οικονομική αφαίμαξη χρονίως πασχόντων και στην καταδίκη ακόμα και της ίδιας τους της ζωής.

Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ καλύπτει τις ανάγκες φαρμάκων υψηλού κόστους σε χρόνια πάσχοντες όπως μεταμοσχευμένους συμπαγών οργάνων, νεφροπαθών τελικού σταδίου, καρκινοπαθών, ρευματοειδούς αρθρίτιδας και πολλών άλλων χρονίων παθήσεων.

Πως είναι δυνατόν να προμηθευτεί αυτά τα φάρμακα ένας συνταξιούχος ή χαμηλόμισθος που έχει αναπηρία ή χρόνια πάθηση; Πολύ περισσότερο βέβαια ο ανασφάλιστος. Από τον φαρμακοποιό του ή από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, των οποίων οι προϋπολογισμοί έχουν φτάσει στο κόκκινο και σε πολλές περιπτώσεις έχουν αδυναμία να προμηθεύσουν ακόμα και φάρμακα αντιρετροϊκά και άλλα φάρμακα υψηλού κόστους; Παράλληλα και όπως ανέφερε ο ΕΟΠΥΥ σε έγγραφό του τον προηγούμενο μήνα, η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ επιφέρει εξοικονόμηση στον Οργανισμό, καθώς τα κρατικά νοσοκομεία χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ σε νοσοκομειακή τιμή +5%, ενώ ο ΕΟΠΥΥ τα προμηθεύεται σε νοσοκομειακή τιμή -6,5% (δηλαδή όφελος 11,5% επί της νοσοκομειακής τιμής).

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ως προς το θέμα των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ως εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, ζητάει από τον υπουργό Υγείας να δεσμευτεί για την διασφάλιση και ενίσχυση της λειτουργίας των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με την παράλληλη λήψη διακριτών ενεργειών.

Σε διαφορετική περίπτωση για το επίμαχο αυτό θέμα το υπουργείο Υγείας θα βρει το αναπηρικό κίνημα απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα καταδικάσει τη ζωή βαριά χρονίως πασχόντων για την προώθηση υπέρ ανίερων συμφερόντων.

Η επιστολή στο υπουργείο Υγείας επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.43 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Δικαίωμα των μαθητών με αναπηρία στην Εκπαίδευση!


Δελτίο Τύπου 04.07.2014
Αρ. Πρωτ.: 2525

Με επιστολή της στον νέο υφυπουργό Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλο η ΕΣΑμεΑ σκιαγραφεί τα φλέγοντα θέματα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Η διευθέτηση των θεμάτων που παρατίθενται αποτελεί το προαπαιτούμενο, ώστε το κουδούνι των σχολείων να χτυπήσει την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Κατάθεση του νομοσχεδίου για την «ειδική εκπαίδευση», με τις αλλαγές που έχει προτείνει η ΕΣΑμεΑ. Μετά από συνεχείς συναντήσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Παιδείας η Συνομοσπονδία κρίνει ότι το νομοσχέδιο για την «ειδική εκπαίδευση», όπως είχε κατατεθεί σε διαβούλευση στην επίσημη ιστοσελίδα www.opengov.gr, έχει υποστεί σημαντικές θετικές αλλαγές σε σειρά θεμάτων που απασχολούν την ένταξη και τη φοίτηση των μαθητών με αναπηρία είτε στα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης είτε στα τμήματα ένταξης.

Διασφάλιση πιστώσεων για την ειδική εκπαίδευση από τον τακτικό προϋπολογισμό. Η ειδική εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται σταθερά, ειδικά μετά την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης. Αυτονόητο είναι ότι η εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία και διαπιστωμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Η ειδική εκπαίδευση είναι αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευση και πρέπει να χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την ειδική εκπαίδευση. Παρόλο που ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική εκπαίδευση θεσμοθετήθηκε με το νόμο 3848/2010, ουδέποτε διενεργήθηκε, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία να στηρίζεται ολοκληρωτικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, κάτι που ότι οδηγεί στην παροχή υποβαθμισμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Άρση διαθεσιμότητας εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης με τον κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και προέκταση «50» και επανασύσταση των καταργούμενων οργανικών τους θέσεων. Αυτή τη στιγμή, οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης απειλούνται με απόλυση, ενώ ταυτόχρονα το κεφάλαιο που έχει διατεθεί για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού των ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ απαξιώνεται, και μαζί με αυτό υποβαθμίζεται και η ποιότητα της ίδιας της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία.

Άμεση συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ και λειτουργία αυτών σε κάθε σχολική μονάδα της Γενικής Εκπαίδευσης που φοιτά η πλειονότητα των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Η πλειονότητα των μαθητών με αναπηρία ή με εκπαιδευτικές ανάγκες φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Γενικής Εκπαίδευσης. Από τις 38.000 των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης μόνο οι 9.500 φοιτούν σε ΣΜΕΕ και οι υπόλοιποι σε Σχολικές Μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης στις οποίες υπηρετούν εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν ελάχιστα από ειδική εκπαίδευση.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς τα προβλήματα των περασμένων ετών. Το σχολικό κουδούνι να χτυπήσει την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα για όλους τους μαθητές, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.63 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα κατά αστυνομικών για αρπαγή και σωματική βία


Έρευνα σε βάρος τριών αστυνομικών κι ενός ιδιώτη ξεκίνησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης, κλοπής, καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου σε βάρος ενός 35χρονου.

Πρόκειται για έναν 34χρονο Αξιωματικό και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες, που υπηρετούν στην Αττική, καθώς και έναν 52χρονο ιδιώτη.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ. ΑΣ, διενεργείται προδικαστική έρευνα, μετά από καταγγελία του 35χρονου, ο οποίος είναι υπόχρεος εμφάνισης σε αστυνομικό Τμήμα, λόγω περιοριστικών όρων.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι χθες, κατά την παρουσίαση του στο Τμήμα, ο 34χρονος Αστυνόμος, με παραπλανητική συμπεριφορά, καθυστερούσε σκόπιμα την αναχώρησή του από αυτό.

Παράλληλα είχε ενημερώσει για την προσέλευση του τους άλλους τρεις εμπλεκομένους, οι οποίοι αφού μετέβησαν στο Τμήμα προέβησαν στην παράνομη σύλληψη και κατακράτησή του.

Επιπλέον, τον δέσμευσαν με χειροπέδες και άσκησαν σε βάρος του σωματική βία, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, που είχε λάβει με απατηλό τρόπο από τον έναν Αρχιφύλακα.

Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση ώστε να τον αναγκάσουν να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το διαβατήριό του.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των ανάλογων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.


Διαβάστε περισσότερα...

Σε ΦΕΚ οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία


Εναρμονίζεται το καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων με αυτό των μετακλητών σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της μετάβασης στη νέα θέση εργασίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.- Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφόσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη ισχύει από 01.06.2014».

Υποχρέωση δημοσίευσης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν έως τώρα (σύμφωνα με το Ν.2303/1995, με αναδρομική ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 1993) οι μετακλητοί υπάλληλοι. Πλέον, στη διαδικασία υπάγονται και οι αποσπασμένοι υπάλληλοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Google κόβει τις διαφημίσεις "σεξουαλικού περιεχομένου"


Από τον περασμένο Μάρτιο η Google έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει όλες τις διαφημίσεις πορνογραφικού περιεχομένου από την πλατφόρμα AdWords και τώρα ξεκίνησε να ενημερώνει επίσημα τις διαφημιστικές εταιρείες ότι στο εξής δεν θα δέχεται καμία διαφήμιση που “απεικονίζει ή προωθεί πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου”.

Η νέα πολιτική της Google ξάφνιασε δυσάρεστα τη βιομηχανία, καθώς δεν είναι λίγα τα ροζ “tubes” που βασίζονται στα σημαντικά έσοδα από την πλατφόρμα διαφήμισης της Google. Σύμφωνα με τον Theo Sapoutzis, πρόεδρο και CEO του δικτύου AVN (Adult Video News), η Google φέρεται αχάριστα σε μια βιομηχανία που είναι από τις πρώτες που στήριξαν και βοήθησαν στην διόγκωση του AdWords από το 2002 μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, οι λέξεις κλειδιά γύρω από την κατηγορία “porn” είναι από τις δημοφιλέστερες στις αναζητήσεις των χρηστών στο Google Search, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι διαφημιστές τα τελευταία χρόνια. Αυτό ίσχυε και ίσως θα ισχύει για πάντα, εκτός αν επαληθευτούν αυτοί που ισχυρίζονται πως η Google σταδιακά θα μπλοκάρει το πορνό από τα αποτελέσματα αναζήτησης…



Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 65 ετών άφησε το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος Αντώνης Ζησιμάτος μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το θάνατό του:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του δημοσιογράφου Αντώνη Ζησιμάτου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών. έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Αντώνης Ζησιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε το 1974 να εργάζεται στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» ως συντάκτης του Υπουργείου Βιομηχανίας. Στη συνέχεια, από το 1975, εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και, παράλληλα, από το 1976, στην ΕΡΤ.

Στην Ελληνική Τηλεόραση εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στη σύνταξη ειδήσεων και ως παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων. Το 1997 μεταπήδησε στον δημοτικό ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», όπου παρέμεινε έως το 2011, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπών, καθώς και την αρχισυνταξία της ζώνης του Σαββατοκύριακου. Είχε εργαστεί επίσης στην εφημερίδα «Μεσημβρινή» και στον Τ/Σ «Seven».

Ο Αντώνης Ζησιμάτος υπήρξε πολύ αγαπητός συνάδελφος, με ήθος, ευγένεια και ήπιο χαρακτήρα, που αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Υπηρέτησε με συνέπεια και πίστη τη δημοσιογραφία προσφέροντας πολλά και σε όσους νέους συναδέλφους θήτευσαν κοντά του.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του για τη μεγάλη απώλεια.

Η κηδεία του Αντώνη Ζησιμάτου θα γίνει αύριο, Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, στις 11.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Ηλιουπόλεως.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».».



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα στη Θεσσαλονίκη


Μια σειρά από συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα δρομολογεί η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που ενέκρινε σήμερα τους τρόπους δημοπράτησής τους.

Στην πρώτη κατηγορία, εκείνη των συγκοινωνιακών έργων, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συντηρήσεις του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού, εργασίες αποκατάστασης προστατευτικών στηθαίων, σημάνσεις, κατασκευές προσβάσεων, συντηρήσεις εργοταξίων και σταθμών αποχιονισμού, ασφαλτοστρώσεις αλλά και η αποκατάσταση της γέφυρας Μπέλλευ στο Λουδία. Το συνολικό ύψος των έργων, που έχουν εγκριθεί από τη Μητροπολιτική Επιτροπή, ανέρχεται σε 3.857.000 ευρώ ενώ είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ιδίων πόρων, τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Στην κατηγορία των αντιπλημμυρικών έργων οι παρεμβάσεις, ύψους 1.050.000 ευρώ, προβλέπουν τον καθαρισμό ρεμάτων, τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων βορείου και νοτίου τμήματος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τον καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου Νέας Απολλωνίας, τη συντήρηση των οχετών αλλά και επεμβάσεις για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Τα παραπάνω θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δεινή θέση οι παραγωγοί ροδάκινου


Σε δεινή θέση δηλώνουν πως έχουν περιέλθει οι παραγωγοί επιτραπέζιου ροδάκινου, αφού η υπερπαραγωγή του προϊόντος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (ιδίως σε Ισπανία και Ιταλία) σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία, έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση των τιμών. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι παραγωγοί επιτραπέζιου ροδάκινου να βιώνουν φέτος τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας 20ετίας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης.

"Οι τιμές πώλησης των επιτραπέζιων ροδάκινων έχουν καταρρεύσει, αφού διαμορφώνονται στα 20-25 λεπτά/κιλό, όταν η αντίστοιχη τιμή πέρυσι έφθανε στα 40-45 λεπτά/κιλό, γεγονός βέβαια που οφειλόταν και στο γεγονός ότι η παραγωγή ήταν σημαντικά μειωμένη συνεπεία άσχημων καιρικών συνθηκών" επεσήμανε ο κ. Γιαννακάκης.

Η φετινή κατάσταση, πρόσθεσε, με την παραγωγή στη χώρα μας να διαμορφώνεται στους 300.000 τόνους, όταν πέρυσι ήταν τα 2/3 της φετινής, είναι απόρροια "της πολύ χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης που σημειώνεται στη Ρωσία, σε συνδυασμό με την υποτίμηση του ρουβλίου κατά 10%, της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία και της πτώσης κατά 65% του εθνικού της νομίσματος, αλλά και ως αποτέλεσμα της μεγάλης παραγωγής σε Ισπανία και Ιταλία".

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική παραγωγή επιτραπέζιου ροδάκινου "στοιβάζεται στις αποθήκες", ενώ αρνητικά στην όλη κατάσταση επιδρά το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες οι εμπορικές σχέσεις των Ελλήνων με εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων στις αναφερόμενες χώρες.

Έτσι, συνεπεία και των ανησυχητικών μηνυμάτων που δέχεται η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας από τους παραγωγικούς φορείς για την εξέλιξη της πορείας των ροδάκινων στις αγορές, έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 11 το πρωί, έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.

Μάλιστα, ο κ. Καραπαναγιωτίδης έχει ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έτσι ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα λήψης μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυση κατά του ΕΛΓΑ από συνεταιρισμούς


Μηνυτήρια αναφορά κατά της διοίκησης του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) καταθέτουν, την Τρίτη, στη Βέροια η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Κονσερβοποιιών Ελλάδας, καταγγέλλοντας για ολιγωρία τη διοίκησή του σε ό,τι αφορά την έγκαιρη εφαρμογή του εθνικού προγράμματος χαλαζικής προστασίας.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Χρήστος Γιαννακάκης, "δεν θα μείνουμε μόνο στη μηνυτήρια αναφορά, αφού όταν συγκεντρώσουμε τα οικονομικά στοιχεία που θα αποτυπώνουν με ακρίβεια τη ζημιά που πάθαμε από το χαλάζι, που έπεσε την περίοδο Μαΐου και Ιουνίου, όταν το εθνικό χαλαζικό πρόγραμμα του ΕΛΓΑ θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, τότε θα καταθέσουμε και αγωγή για διεκδίκηση αποζημιώσεων από συνεταιριστικούς και ιδιωτικούς φορείς".

Υπενθυμίζεται ότι το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ θα έπρεπε να βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή από τις 20 Μαρτίου, ωστόσο γραφειοκρατικά ζητήματα οδήγησαν τελικά στην υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεσή του, τη 3D AE, μόλις στις 12 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, επιπρόσθετο πρόβλημα για την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος δημιούργησε σημείωση της σύμβασης, που δίνει το δικαίωμα στη 3D AE να ξεκινήσει το "έργο" της τέσσερις μήνες από την ημερομηνία υπογραφής των σχετικών εγγράφων.

Έτσι, όπως έγραψε πρόσφατα το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε πρόσφατο, ύστερα από συνομιλία του με τον πρόεδρο της 3D AE Δημήτρη Σκεπαστιανό, "με μεσολάβηση της Τράπεζας Πειραιώς, που χρηματοδότησε την εταιρεία με 200-300.00 ευρώ για τα λειτουργικά της έξοδα, το πρώτο αεροσκάφος χαλαζικής προστασίας της εταιρείας ήταν έτοιμο να πετάξει στους αιθέρες στις 25 Ιουνίου". Το δεύτερο αεροσκάφος χαλαζικής προστασίας της εταιρείας θα είναι έτοιμο να πετάξει εντός των επόμενων ημερών και το τρίτο σε 20 ημέρες, αφού ακόμα και τα δύο βρίσκονται για συντήρηση, όπως είχε αναφέρει ο κ. Σκεπαστιανός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Σκεπαστιανός είχε αναφέρει ακόμη πως η εταιρεία είχε ενημερώσει τον ΕΛΓΑ ότι μπορεί να διαθέσει το ένα αεροσκάφος αμέσως, μετά την ημερομηνία υπογραφής της πενταετούς σύμβασης στις 12 Ιουνίου και παρά την τετράμηνη παράταση προθεσμίας που δίνει η ίδια η σύμβαση, "ωστόσο θέλανε και τα τρία μαζί και έτσι δεν ξεκινήσαμε την εφαρμογή του προγράμματος".

Σημειώνεται ότι η νέα σύμβαση προβλέπει επέκταση κατά 200.000 στρέμματα της έκτασης που θα καλύπτεται (δηλαδή συνολικά 5,2 εκατ. στρέμματα), καθώς και παράταση του χρονικού διαστήματος προστασίας από 20 Μαρτίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου και όχι από 10 Απριλίου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Η σπορά των νεφών και το έργο των αεροσκαφών

Η εφαρμογή του εθνικού προγράμματος χαλαζικής προστασίας περιλαμβάνει πρόγνωση εμφάνισης χαλαζόπτωσης, παρακολούθηση των καταιγίδων με τέσσερα ραντάρ καιρού, στις τοποθεσίες Φίλυρο, Λιόπρασο, Θεσσαλονίκη και Λάρισα και σπορά των καταιγίδων από ειδικά εξοπλισμένα αεροσκάφη με φυσίγγια ιωδιούχου αργύρου που βρίσκονται στα φτερά και την κοιλία και λειτουργία ενός δικτύου χαλαζομέτρων.

Υπογραμμίζεται ότι, όταν ξεσπάσει καταιγίδα με χαλάζι, το αεροσκάφος βρίσκεται ήδη στον ουρανό και κοντά στην περιοχή που "δονείται". Στη συνέχεια προσεγγίζει την περιοχή που τροφοδοτεί την καταιγίδα και σε κατάλληλο ύψος αφήνει υλικό σποράς στο νέφος, αυξάνοντας ουσιαστικά τον αριθμό των χαλαζοκόκκων και μειώνοντας ταυτόχρονα το μέγεθός τους. Και έτσι, οι χαλαζόκοκκοι, όντας υπεράριθμοι και μικρότερου μεγέθους, μέχρι να πέσουν στο έδαφος λιώνουν ή είναι τόσο μικροί, που δεν δημιουργούν προβλήματα στις καλλιέργειες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρήκαν τα οστά του χαμένου αδελφού τους 50 χρόνια μετά


Σε ένα τραπέζι στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) τέσσερα αδέλφια, ο Χάρης, ο Σίμος, η Ελένη και η Ευδοκία, αντίκρισαν χθες τα οστά του αγνοούμενου από τις 30 Ιουλίου 1964 αδελφού τους, Αντώνη Συμεωνίδη, ο οποίος σε ηλικία 18 χρονών είχε απαχθεί στην Λευκωσία από Τούρκους.

Δίπλα στα οστά τα αδέλφια απέθεσαν βασιλικό και γιασεμί από τον κήπο του πατρικού σπιτιού, που βρίσκεται στο χωριό Λιθροδόντας. Εκεί, την Κυριακή θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα γίνει η ταφή.

«Το σκηνικό ματώνει την ψυχή. Η μια αδελφή με τρεμάμενο χέρι χαϊδεύει το κρανίο: "Αδελφέ μου.. αδελφέ μου..", η άλλη αδελφή σκύβει και τον αγκαλιάζει», γράφει σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο δημοσιογράφος Βάσος Βασιλείου, ο οποίος με πρόσκληση της οικογένειας Συμεωνίδη ήταν παρών στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο.

Σύμφωνα με τις ανθρωπολογικές εξετάσεις ο Αντώνης Συμεωνίδης είχε χτυπηθεί με μεταλλικό λοστό με δύναμη στο αριστερό μήλο, κάτω από την αριστερή σιαγόνα. Τα χέρια ήταν δεμένα οπισθάγκωνα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, που τράβηξε η ΔΕΑ κατά την εκταφή.

Τα οστά του Αντώνη Συμεωνίδη βρέθηκαν στην περιοχή Χαμίτ-Μάντρες, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Επίσης, βρέθηκαν τα οστά ενός ακόμη προσώπου, τα οποία όμως δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη.

Όπως αφηγείται στον «Φιλελεύθερο» ο κ. Χάρης Συμεωνίδης στις 30 Ιουλίου 1964 ο αδελφός του πήγε με το ποδήλατο για να αγοράσει εξαρτήματα για λογαριασμό του εργοδότη του και απήχθη στην οδό Ερμού. Ήταν άοπλος και με τα ρούχα της δουλειάς. Ο κ. Συμεωνίδης επικρίνει τις αρμόδιες κυπριακές αρχές για αδιαφορία, καθώς επί δεκαετίες δεν ελήφθη καν κατάθεση από τον εργοδότη του αδελφού του για να πει ότι «τον έστειλα να φέρει εξαρτήματα από την τάδε περιοχή και δεν επέστρεψε».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...