Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κέντρο πολιτισμού γίνεται το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σπίτι βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Γαλατά του δήμου Χανίων.

Σε κέντρο πολιτισμού μετατρέπει ο δήμος Χανίων το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Γαλατά.

Όπως αναφέρεται σε ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι απαιτούμενες μελέτες έχουν ήδη ολοκληρωθεί και προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.

Με βάση τη μελέτη, στο σπίτι -συνολικής επιφάνειας 106 τ.μ.- θα γίνουν εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης, χωρίς να επηρεαστεί η αρχική μορφή και αρχιτεκτονική του κτιρίου. Θα δημιουργηθούν, ξενώνας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρος προβολών, γραφείο υποδοχής και μουσείο-έκθεση. Η μελέτη προβλέπει ακόμα εργασίες σε όμορη μικρή κατοικία, όπου θα δημιουργηθούν, αναψυκτήριο, αποθήκη, wc για επισκέπτες, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει στις 22 Ιουλίου στα Χανιά, ενώ μετά την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.