Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η Google κόβει τις διαφημίσεις "σεξουαλικού περιεχομένου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον περασμένο Μάρτιο η Google έχει ανακοινώσει ότι θα αποσύρει όλες τις διαφημίσεις πορνογραφικού περιεχομένου από την πλατφόρμα AdWords και τώρα ξεκίνησε να ενημερώνει επίσημα τις διαφημιστικές εταιρείες ότι στο εξής δεν θα δέχεται καμία διαφήμιση που “απεικονίζει ή προωθεί πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου”.

Η νέα πολιτική της Google ξάφνιασε δυσάρεστα τη βιομηχανία, καθώς δεν είναι λίγα τα ροζ “tubes” που βασίζονται στα σημαντικά έσοδα από την πλατφόρμα διαφήμισης της Google. Σύμφωνα με τον Theo Sapoutzis, πρόεδρο και CEO του δικτύου AVN (Adult Video News), η Google φέρεται αχάριστα σε μια βιομηχανία που είναι από τις πρώτες που στήριξαν και βοήθησαν στην διόγκωση του AdWords από το 2002 μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή, οι λέξεις κλειδιά γύρω από την κατηγορία “porn” είναι από τις δημοφιλέστερες στις αναζητήσεις των χρηστών στο Google Search, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι διαφημιστές τα τελευταία χρόνια. Αυτό ίσχυε και ίσως θα ισχύει για πάντα, εκτός αν επαληθευτούν αυτοί που ισχυρίζονται πως η Google σταδιακά θα μπλοκάρει το πορνό από τα αποτελέσματα αναζήτησης…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.