Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ποιες παροχές περίθαλψης δικαιούνται οι ανασφάλιστοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Τις παροχές περίθαλψης που παρέχονται σε ανασφάλιστους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ, παροχές ασθένειας σε είδος, δηλαδή φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται έως τις 28.2.2015 ασφαλισμένοι του Οργανισμού, και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη ΔΟΥ ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Θα πρέπει ακόμη, οι οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, να αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα συγκεκριμένα έτη να μην υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που καλύπτονται από τις διατάξεις του νόμου 3845/2010.

Ο νόμος αυτός προβλέπει, ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, ηλικίας άνω των 30 και μέχρι 65 ετών, που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας σε είδος (ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη) από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφ' όσον έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού 600 ημέρες εργασίας ή δύο χρόνια.

Το κατώτατο όριο του χρόνου εργασίας αυξάνεται ανά 120 ημέρες ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού έτους της ηλικίας, και μέχρι τη συμπλήρωση 4.500 ημερών ή 15 ετών ασφάλισης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.