Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Έκκληση επιστημόνων να μην θανατώνονται οι καρχαρίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες επιστήμονες και ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με την προστασία των θαλασσών, απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας να πάψει να σκοτώνει τους καρχαρίες που πλησιάζουν τις παραλίες και απειλούν τους λουόμενους.

Περισσότεροι από 250 επιστήμονες και ερευνητές έχουν υπογράψει την σχετική έκκληση που στάλθηκε στην κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την έκκληση είναι και ο αμερικανός βιολόγος που ασχολείται με τα θαλάσσια είδη, Dr Eliot Norse, ο οποίος και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορους αμερικανούς προέδρους και ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, η κυβέρνηση του οποίου ανακήρυξε ως προστατευόμενα εθνικά πάρκα μεγάλες εκτάσεις του Ειρηνικού Ωκεανού.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Αμερικανός βιολόγος δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα να σκοτώνουμε τους καρχαρίες οι οποίοι και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του οικοσυστήματος.

Με την ευκαιρία, να προστεθεί ότι στις 13 εβδομάδες που διήρκησε το πρόγραμμα εξόντωσης των καρχαριών στη Δυτική Αυστραλία, πιάστηκαν συνολικά 172 καρχαρίες και θανατώθηκαν 50 από αυτούς, το μάκρος των οποίων υπέρβαινε τα τρία μέτρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.