Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Γυναίκα δικαστής για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν


Ο αφγανός πρόεδρος ζήτησε από όλα τα υπουργεία να διορίσουν τουλάχιστον μια γυναίκα σε θέση υφυπουργού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν απέκτησε την πρώτη γυναίκα δικαστή, την Ανίσα Ρασούλι.

ΑΝΙΣΑ ΡΑΣΟΥΛΙ

«Με υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι διορίζω, για πρώτη φορά, μια γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο», δήλωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνισε σε διάσκεψη για τις γυναίκες που διεξάγεται στην Καμπούλ, έχοντας πλάι του την σύζυγό του Ρούλα.

Ο διορισμός της Ρασούλι, που είναι μια έμπειρη δικαστής, μαζί με τους οκτώ ομότιμους της, θα υποβληθεί σε ψηφοφορία στην κάτω βουλή του αφγανικού κοινοβουλίου, την οποία απαρτίζουν πολλοί θρησκευτικοί αξιωματούχοι με συντηρητικές απόψεις.

«Έχουμε την πλήρη υποστήριξη των ουλεμάδων», των μουσουλμάνων θεολόγων, έσπευσε να συμπληρώσει ο Γάνι. «Ελπίζω ότι οι αδελφοί μου θα με ακολουθήσουν σε αυτόν τον δρόμο». Ο αφγανός πρόεδρος ζήτησε παράλληλα από «όλα τα υπουργεία να διορίσουν τουλάχιστον μια γυναίκα σε θέση υφυπουργού».

Το αίτημα αυτό και ο διορισμός της Ρασούλι σε μια θέση με τέτοιο κύρος -το Ανώτατο Δικαστήριο θεωρείται ο «θεματοφύλακας του Συντάγματος»- δείχνουν το βαθμό στον οποίο ο Γάνι, πρώην οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα, είναι προσηλωμένος στην πρόοδο των γυναικών στο Αφγανιστάν.

Τα δικαιώματα των γυναικών στην χώρα έχουν σαφώς βελτιωθεί από την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν το 2001, αλλά η αφγανική κοινωνία παραμένει σε μεγάλο βαθμό πατριαρχική και συχνά οι γυναίκες πέφτουν θύματα βίας.

Κατακραυγή είχε προκαλέσει τον Μάρτιο ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου της Φαρχούντα, μιας 27χρονης Αφγανής, η οποία είχε κατηγορηθεί άδικα ότι έκαψε ένα Κοράνι και είχε λιντσαριστεί ενώπιον αστυνομικών, οι οποίο δεν επενέβησαν για να την σώσουν.

«Τις γυναίκες πρέπει να τις σεβόμαστε επειδή είναι γυναίκες κι όχι επειδή είναι οι αδελφές ή οι κόρες κάποιου κυρίου τάδε ή τάδε», σημείωσε επίσης ο Γάνι κατά την διάσκεψη αυτή, η οποία ήταν αφιερωμένη στην εφαρμογή της απόφασης 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το κείμενο αυτό που ψηφίστηκε το 2000 καλεί τις χώρες μέλη να υπερασπίζονται τις γυναίκες και να προωθούν τα δικαιώματά τους.

Ο Γάνι και η σύζυγός του Ρούλα, λιβανικής καταγωγής, έχουν καταστήσει τον σεβασμό στα δικαιώματα των γυναικών ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της προεδρίας αυτής. Η πρώτη σύζυγος προέδρου του Αφγανιστάν που παρευρίσκεται πολύ συχνά στις επίσημες δεξιώσεις της προεδρίας, κάτι το οποίο είναι εντελώς πρωτόγνωρο στην χώρα αυτή. Η κόρη του προεδρικού ζεύγους Μάριαμ είναι καλλιτέχνης και ζει στην Νέα Υόρκη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το θριαμβευτικό αντίο ενός θρύλου των ρινγκ


O Μιχάλης Ζαμπίδης αποχώρησε από την αγωνιστική δράση με μια συγκλονιστική νίκη και δυο Παγκόσμιους Τίτλους!

Στιγμές περηφάνιας έζησαν οι 7.000 θεατές που παρακολούθησαν από κοντά τον τελευταίο αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη απέναντι στον Steve Moxon, σε μια μάχη που έκοψε την ανάσα, στο Iron Challenge , το Σάββατο, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

zambi

Το Iron Challenge by Coca-Cola Zero, η μεγαλύτερη διοργάνωση kick boxing στην Ελλάδα, πρόσφερε ένα πραγματικό υπερθέαμα διεθνών προδιαγραφών, συνδυάζοντας το υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα με ψυχαγωγικά δρώμενα, που διασκέδασαν τους θεατές. Η διοργάνωση ξεκίνησε με τις αναμετρήσεις των νέων μαχητών και αυριανών πρωταθλητών στις ενότητες των Pre-Games, Future Fighters και Super Fights. Μάλιστα, στην ενότητα των αγωνων Future Fighters, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Iron Challenge by Coca-Cola Zero, τουρνουά 8 παικτών, του οποίου οι νικητές θα αναμετρηθούν στη διοργάνωση. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δυνατοί αγώνες των Main Games με κορυφαίους Έλληνες και ξένους αθλητές που έδωσαν θεαματικές μάχες στο ρίνγκ του Iron Challenge. Ο ρυθμός πήρε φωτιά με το live των Stavento, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με δύο μοναδικά τραγούδια που αφιέρωσαν στους μαχητές του Iron Challenge by Coca-Cola Zero, και ειδικά στον μοναδικό Μιχάλη Ζαμπίδη, παρέα με τους Dead Prezz που εντυπωσίασαν με τις χορευτικές τους ικανότητες Λίγο πριν τη μεγάλη μάχη του Πρωταθλητή μας, την είσοδο του προετοίμασαν οι Bloco Swingueira με τα ρυθμικά τους τύμπανα, που έδωσαν παλμό σε όλο το στάδιο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη λίγο πριν την τελευταία μάχη ενώ κατά την είσοδο του Μιχάλη Ζαμπίδη στον αγωνιστικό χώρο, υπό τους ήχους του “Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας”, όλο το κοινό όρθιο αποθέωσε τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή με ζητωκραυγές, ενθαρρυντικά συνθήματα και βεγγαλικά και ελληνικές σημαίες.

Η τιτανομαχία της βραδιάς ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τους δυο αντιπάλους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν τη νίκη, σε ένα απόλυτα τεχνικό και υψηλού επιπέδου ματς. Και οι δύο αθλητές, έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους για την επικράτηση στο ρινγκ, με στρατηγική και υψηλή τεχνική και δυνατά χτυπήματα εκατέρωθεν που κρατούσαν το κοινό με κομμένη την ανάσα συνεχώς. Ωστόσο ο Μιχάλης Ζαμπίδης κατάφερε να υπερισχύσει και στους 5 γύρους, παίρνοντας περισσότερα σημεία, με πολύ καλές άμυνες, γρήγορη αντίληψη, με δυνατά λακτίσματα και με τις σιδερένιες γροθιές του, που έχουν αφήσει ιστορία, και του χάρισαν, με ομόφωνη απόφαση, σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα, την πολυπόθητη 156η νίκη, στους 179 αγώνες της καριέρας του και τους δύο Παγκόσμιους Τίτλους της King Of The Ring και της WKU. Ο αγώνας χάρισε θέαμα υψηλής τεχνικής και δυναμικής και όλοι σχολίασαν το γεγονός ότι ο Steve Moxon ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, όπως άλλωστε αναμενόταν για τον τελευταίο αγώνα του Iron Mike, και χαρακτήρισαν τον αγώνα έναν από τους καλύτερους που έχει παρακολουθήσει ποτέ το ελληνικό κοινό.

Το στάδιο σείστηκε από τις φωνές των 7.000 Ελλήνων που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την τελευταία μάχη του Πρωταθλητή μας, σαν μια «όαση» ελπίδας στη δύσκολη συγκυρία που έχει βρεθεί η χώρα μας. Την απονομή του κυπέλου στον Iron Mike έκανε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Έλληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή για να τον τιμήσει στην τελευταία του νίκη και για όλα όσα έχει καταφέρει και προσφέρει στην χώρα μας, θυμίζοντας σε όλους τη μεγάλη βραδιά του 1987, στο ίδιο γήπεδο, όταν η Εθνική ομάδα μπάσκετ είχε πάρει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την απονομή του Παγκόσμιου Τίτλου της King of the Ring έκανε ο Πρόεδρος της διεθνούς Ομοσπονδίας, Harry Gorian, και την απονομή του Παγκόσμιου Τίτλου της WKU έκαναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κλάους Νοννεμάχερ, και ο εκπρόσωπος της στην Ελλάδα, Στέλιος Πολίτης.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Ζαμπίδης ο οποίος, με την ελληνική σημαία στους ώμους, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του όλο τον κόσμο για την υποστήριξη του όλα αυτά τα χρόνια, τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την τιμή που του έκανε με την παρουσία του για την απονομή του κυπέλλου και ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ομάδα του που είναι πάντα δίπλα του και τον στηρίζει. Επιπλέον δήλωσε:«Ξέρω η Ελλάδα περνάει δύσκολα, αλλά πρέπει να μείνουμε συντονισμένοι, να μην το βάλουμε κάτω, να πάσχουμε από το σύνδρομο της λερναίας ύδρας, να μας κόβουν ένα κεφάλι και να βγάζουμε δύο, έτσι τα κατάφερα εγώ και έκανα τα πιο τρελά μου όνειρα πραγματικότητα», δήλωσε ο Πρωταθλητής μας ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον αντίπαλο του, Steve Moxon, για το συγκλονιστικό αγώνα, στον οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, κανείς από τους δύο δεν έκανε λάθη.

Στο μεγάλο αντίο του Μιχάλη Ζαμπίδη ήταν ως χορηγός επικοινωνίας το newsbeast.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη κατά μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων


Τους κατηγορεί για διακριτική μεταχείριση της DIGEA.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε βάρος μελών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), σχετικά με την διαδικασία του διαγωνισμού της DIGEA για την οποία διαπιστώνονται - σύμφωνα με τον υπουργό - σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων ενεργειών.

Σύμφωνα με την αναφορά και τα συνοδευτικά έγγραφα που κατέθεσε στον εισαγγελέα ο κ. Σπίρτζης, πράξεις και παραλείψεις των μελών της Αρχής που ζητείται να ερευνηθούν, άπτονται του δημοσίου συμφέροντος - ενώ οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, είχαν ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη πραγματικού και ελεύθερου ανταγωνισμού.

Αντικείμενο της προσφυγής του υπουργού στον εισαγγελέα, είναι «η διαπίστωση τέλεσης πιθανών αξιοποίνων πράξεων με πράξεις ή και παραλείψεις μελών της ΕΕΤΤ, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της αναφοράς, ο κ. Σπιρτζής ανέφερε τα εξής:

«Κατέθεσα αναφορά στον εισαγγελέα, σχετικά με σωρεία εγγράφων που έχουν έρθει στην αντίληψή μου για την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Τα στοιχεία αφορούν τόσο την λειτουργία της Επιτροπής, ως ρυθμιστικής αρχής που παραβιάζει την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, όσο και στοιχεία σχετικά με τον διαγωνισμό, που έχει γίνει για την διαχείριση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Αποτελεί βούληση της κυβέρνησης να μην υπάρχει καμιά συγκάλυψη σε τέτοιου είδους πράξεις και ενέργειες, που έχουν ήδη έρθει, είτε έρθουν στην πορεία στην αντίληψή μας, να ενημερώνονται οι αρμόδιες Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές».

Σε δημοσιογραφικό ερώτημα εάν «από τα στοιχεία προκύπτει ότι η ΕΕΤΤ έρχεται σε αντίθεση με το νόμο» ο κ Σπίρτζης απάντησε καταφατικά, συμπληρώνοντας ότι «μία από τις περιπτώσεις είναι ότι έχουν αλλάξει όλη την διακήρυξη του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό, και μετά την υπογραφή της σύμβασης, που αφορούν και το χρονοδιάγραμμα και άλλες παραμέτρους του διαγωνισμού».

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργού για τον επίμαχο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ "παρουσιάζονται κρίσιμα ζητήματα, που σχετίζονται με παραλείψεις, πλημμέλειες κατά την άσκηση των καθηκόντων των μελών της ΕΕΤΤ και άπτονται άμεσα της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, τα οποία είναι:

* Πλημμέλειες, παραλείψεις και μη σύννομες ενέργειες των μελών της ΕΕΤΤ, αναφορικά με τη διενέργεια του διαγωνισμού με μία διαγωνιζομένη εταιρεία.

* Ανεπίτρεπτη και μη σύννομη ουσιώδης μεταβολή των όρων δημοπράτησης, μετά την κατακύρωση υπέρ της αναδόχου, (αναθεώρηση χρηματοοικονομικού μοντέλου και χρονοδιαγράμματος).

Ειδικότερα για τον Διαγωνισμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής της DIGEA, επισημαίνεται ότι:

· Τα αρχικά προβλεπόμενα στο χάρτη συχνοτήτων 273 σημεία εκπομπής, μειώθηκαν σε 156 σημεία με περισσότερες περιοχές που έμεναν ακάλυπτες. Στη συνέχεια επιχειρήθηκε να μετακυληθεί το κόστος στην αυτοδιοίκηση για να καλυφθούν οι γκρίζες περιοχές με gap fillers. Η διαδικασία βάσει της οποίας έγινε αυτό, ποίες τελικώς μελέτες χρησιμοποιήθηκαν και ποιος έδωσε εντολή για την τροποποίησή τους, και αν ρωτήθηκε σχετικά η ΕΕΤΤ, η οποία και είχε την ευθύνη εφαρμογής του, παραμένει άγνωστη.

· Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σύμβασης (130 ημέρες για την ολοκλήρωση της μετάβασης, δηλαδή 190 ημέρες για να αγοράσει και να εγκαταστήσει 7 πομπούς σε καθένα από τα 156 σημεία), χωρίς να υπάρχει δικαιολογητική ή νομιμοποιητική βάση για αυτό (εφόσον δεν επεβάλλετο τέτοια υποχρέωση από κανόνα κοινοτικού ή εθνικού δικαίου) δυνατό να υλοποιηθεί μόνο από τους υφιστάμενους παρόχους περιεχομένου, δηλαδή τα βασικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, (ΜΕGΑ, ANT1, STAR, SKAI, ALPHA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), γεγονός που εξ΄ υπαρξής νόθευε το ανταγωνισμό και δημιουργούσε άνισες συνθήκες και διακριτική μεταχείριση. Εν συνεχεία δε, το μη σύννομο του παραδεκτού συμμετοχής της μοναδικής συμμετέχουσας στρέβλωσε τον ανταγωνισμό, διότι όχι μόνο αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω η προσφορά της (αναθεώρηση χρηματοοικονομικού μοντέλου) αλλά ουσιαστικά διαμορφώθηκαν ευνοϊκότεροι όροι εκτέλεσης της σύμβασης, μεταβάλλοντας ουσιωδώς τους όρους του διαγωνισμού.

· Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να μην υπάρξει ουσιαστική πλειοδοτική διαδικασία και επαρκής και πραγματικός ανταγωνισμός, που θα απέφερε σημαντικά οικονομικά οφέλη στο δημόσιο - και ως ήταν επόμενο η μοναδική διαγωνιζόμενη ανακηρύχθηκε υπερθεματίστρια με εκπλειστηρίασμα των τιμών εκκίνησης της δημοπρασίας.

Επίσης περιλαμβάνονται και άλλες καταγγελίες σχετικά με την λειτουργία της ΕΕΤΤ, που αφορούν καθυστερήσεις και πλημμέλειες κρίσιμων αποφάσεών της, για τη λειτουργία της ως ρυθμιστικής αρχής στον τομέα των τηλεπικοινωνιών".

Η προσφυγή του υπουργού μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπρώχνει επιβάτη του μετρό στις ράγες του τρένου


Η πράξη του καταγράφηκε σε βίντεο.

Η αστυνομία της Τσεχίας έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται μια μάλλον απίστευτη επίθεση στο μετρό της Πράγας.

Οι αξιωματικοί αναζητούν τον άντρα που βλέπετε και στα παρακάτω καρέ, ο οποίος ορμώμενος από άγνωστη αιτία, σπρώχνει έναν επιβάτη, που εκείνη την ώρα περιμένει στην αποβάθρα, στις ράγες του τρένου.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Ιουνίου στο σταθμό Kobylisy ενώ από το εν λόγω απόσπασμα, οι δυο άντρες δεν φαίνεται να λογομαχούν. Το θύμα είναι ένας 57χρονος, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομά του, ο οποίος βγήκε σώος από τις ράγες χάρη στις προσπάθειες άλλων επιβατών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

41 μονόλεπτα για την Ελλάδα στην Ευρώπη


41 πολίτες - όσα και τα χρόνια της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας- που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, μιλάνε για το διακύβευμα της 5ης Ιουλίου.

Τεχνόπολις, Γκάζι, Αμφιθέατρο του 9,84, Πέμπτη 2 Ιουλίου, 18.00

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα κρατών εδραιωμένη στη βάση αρχών και αξιών. Κοινότητα που κατάφερε να μετατρέψει τη λέξη Ευρώπη από γεωγραφικό προσδιορισμό σε πολιτικό κεκτημένο και ένα αέναο αίτημα για περισσότερη και ευρύτερη δημοκρατία και ευημερία για τους λαούς.

Η ένταξη της χώρας μας σ' αυτήν την πολιτική οικογένεια έχει καταγραφεί ως ο σημαντικότερος σταθμός στην σύγχρονη ιστορία μας.

Σήμερα, αυτό το πολύτιμο εθνικό κεκτημένο, μετά από σωρεία λαθών, τίθεται υπό αμφισβήτηση, κινδυνεύει σοβαρά.

41 πολίτες, όσα και τα χρόνια της σύγχρονης μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, πολίτες από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, των επιχειρήσεων, της δημοσιογραφίας, της πολιτικής μιλούν για το ευρωπαϊκό μας κεκτημένο που δεν πρέπει να χάσουμε.

41 μονόλεπτα για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18.00, στο Γκάζι στο Αμφιθέατρο του 9,84».

41 μονόλεπτα για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Μιλούν οι:

Αδάμ Κύρα, Δημοσιογράφος

Αδαμάκος Γιάννης, Εικαστικός

Αντωνιάδου Μαρία, Δημοσιογράφος – Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ

Αρμενάκη Τερίνα, Επιχειρηματίας

Βατόπουλος Νίκος, Αρθρογράφος

Γεωργιλή Αρετή, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων

Γιαννήρη Μαρία, Πρόεδρος Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ»

Γραμματίδης Χρήστος, Δικηγόρος

Δαμιανού Πόλα, Δικηγόρος

Δήμας Πύρρος, Ολυμπιονίκης

Ελευθερουδάκη Μαρίνα, Πρόεδρος των Βιβλιοπωλείων «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ»

Θεοδωρόπουλος Τάκης, Συγγραφέας- Αρθρογράφος Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Καιρίδης Δημήτρης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Καρύδη Χρυσή, Εκδότης

Κορκίδης Βασίλης, Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Κουβαράς Γιώργος, Δημοσιογράφος

Κουμουτσάκος Γιώργος, Διπλωμάτης- Βουλευτής

Κούρκουλας Δημήτρης, πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών

Κωνστανταρόπουλος Γιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Εκδόσεων «ΜΙΝΩΑΣ» - Πρόεδρος Σωματείου ΕΜΕΛΒΙ

Λιαγουροπούλου Δωριλένια, Φοιτήτρια

Λιγνάδης Δημήτρης, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης

Μαραβέγιας Ναπολέων, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μάρκαρης Πέτρος, Συγγραφέας

Μαυρίδης Θανάσης, Δημοσιογράφος- Διευθυντής capital.gr

Μαυρωτάς Τάκης, Διευθυντής Εικαστικού Προγράμματος Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη

Μπεζαντάκου Δανάη, Επιχειρηματίας

Μπίσιας Ηλίας, Διευθυντής Ναυτικών Χρονικών

Ολύμπιος Σπύρος, Επιχειρηματίας

Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- πρ. Υφυπουργός

Πιερρακάκης Κυριάκος, Πολιτικός Επιστήμονας-Οικονομολόγος

Πλούσσας Σωκράτης, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων

Σιδέρης Ανδρέας, Εκδότης

Σταυρόπουλος Ζώης, Δικηγόρος- Αντιπρόεδρος Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας

Τριανταφύλλου Σώτη, Συγγραφέας

Τσιόδρας Δημήτρης, Εκπρόσωπος Τύπου «Ποταμιού»

Τσούκαλης Λουκάς, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής

Υφαντής Κωνσταντίνος, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φαρμάκης Γρηγόρης, Επιχειρηματίας

Veraart Ronald, Επιχειρηματίας

Χρυσόγελος Νίκος, Χημικός, πρ. Ευρωβουλευτής των Πρασίνων

Χωμενίδης Χρήστος, Συγγραφέας


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με πυροσβέστη στο Ρέθυμνο


Σε τραγωδία κατέληξαν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός πυροσβέστη στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, καθώς σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε απανθρακωμένος σε αγροτεμάχιο.

Η οικογένεια του πυροσβέστη είχε δηλώσει την εξαφάνισή του από χθες, ενώ σήμερα περίπου στις 13:00, ο άντρας βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε συγγενικό του πρόσωπο στις αστυνομικές αρχές, ο 64χρονος είχε εκμυστηρευτεί την προηγούμενη ημέρα, ότι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η Ασφάλεια ερευνά ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο πυροσβέστης βρέθηκε νεκρός.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην Τράπεζα Πειραιώς οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων


Θα δοθεί προκαταβολικά η αμοιβή και οι δαπάνες μετακίνησής τους.
Ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες προκειμένου να μετακινηθούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκτός έδρας, για να επιτηρήσουν και να εγγυηθούν τη διαδικασία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η ανακοίνωση του Προέδρου του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου έχει ως εξής: «Κατόπιν προφορικής διαβεβαίωσης προς εμάς του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι τυπικές διαδικασίες για τον ορισμό υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και τη μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων, ώστε οι διορισθέντες Δικαστικοί Αντιπρόσωποι εκτός της έδρας τους για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, να ολοκληρώσουν τις ταμειακές διαδικασίες είσπραξης προκαταβολικά της αμοιβής και των δαπανών μετακίνησής τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος καταθέσεων


«Ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης».

«Οι Ευρωπαίοι είπαν ότι η ελληνική πρόταση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ζητούν περισσότερα στοιχεία ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της πρότασης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.

Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει bail in (κούρεμα καταθέσεων) τραπεζών. Μας χωρίζει η βιωσιμότητα του χρέους, ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ σε ερώτημα για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ανέφεραν πως οι ελληνικές προτάσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προσθέτουν ότι οι θεσμοί ζήτησαν περισσότερα στοιχεία για το δημοσιονομικό σκέλος της πρότασης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για τις δηλώσεις Κουρουμπλή


Αιτία τα περί συμμετοχής τους στην αγορά φαρμάκων.
Την αντίδραση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνου Λουράντου προκάλεσε δήλωση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή σχετικά με την πληρωμή από τα φαρμακεία της συμμετοχής των ασφαλισμένων για την αγορά φαρμάκων.

«Είναι στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να καταργήσει τις συμμετοχές των ασφαλισμένων που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση και είναι ιδιαίτερα υψηλές» είπε ο κ. Λουράντος συμπληρώνοντας ότι τα φαρμακεία αδυνατούν να ανταποκριθούν και σε αυτή την δαπάνη «την ώρα που καθημερινά πιστώνουν τα ασφαλιστικό σύστημα από τα ελάχιστα ταμειακά τους διαθέσιμα».

Σχετικά με τη διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα φαρμακεία, ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε ότι «οι φαρμακοποιοί ενδεχομένως να αποδέχονταν μια τέτοια πρόταση αλλά με προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων θα είναι η δυνατότητα εξόφλησης των εταιρειών όταν θα πληρώνονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας για την ανησυχία των φαρμακοποιών, διότι τους ζητήθηκε να μην παίρνουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, εξήγησε: «Ζήτησα απλώς να επιδείξουν ευαισθησία στις περιπτώσεις των ανθρώπων που δυσκολεύονται να καταβάλουν τη συμμετοχή τους».

Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (Φ.ΑΝ.Ι.Ε.) κατήγγειλε ότι «οι περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες που διατηρούν πρωτότυπα και απαραίτητα φάρμακα δεν δέχθηκαν ή δεν παρέδωσαν παραγγελίες. Οι συναλλαγές ζητείται να γίνονται μόνο με μετρητά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φάρμακα που δεν μπορούμε να προμηθευτούμε». Το ΦΑΝΙΕ σημειώνει ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ήδη σημαντικές και ζητά την λήψη άμεσων μέτρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εξεταστικά κέντρα των εξετάσεων πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ


Ανακοινώθηκαν και οι λίστες των υποψηφίων.

Από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα διενέργειας του Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2015 για τις 2 Ιουλίου 2015.


Πατήστε εδώ για να δείτε τα Εξεταστικά Κέντρα Πρακτικού Μέρους.

ΛΙΣΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των συνταξιούχων ολόκληρες οι συντάξεις τους»


Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων και των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν με τις συντάξεις του Ιουλίου, ελήφθησαν μετά από σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη και του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης με τις Διοικήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ και του ΕΤΕΑ.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας: «Τα ποσά που αντιστοιχούσαν και στο υπόλοιπο 50% των συντάξεων του ΟΑΕΕ και στις επικουρικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη κατατεθεί από αυτά τα ασφαλιστικά ταμεία στις τράπεζες και θα έχουν πιστωθεί από αυτές στους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέχρι αύριο το μεσημέρι. Κατά συνέπεια από τις 26 Ιουνίου 2015 μέχρι και σήμερα, 1 Ιουλίου 2015, δηλαδή στις ημερομηνίες που προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι, τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες λόγω κλεισίματος όλων των τραπεζών από τους δανειστές της χώρας, έχουν πιστώσει στους λογαριασμούς των συνταξιούχων ολόκληρες τις συντάξεις τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε και αναρτήθηκε η εγκύκλιος για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Μαΐου - Ιουνίου 2015


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ T.A
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ
Ταχ.Δ/νση: Σταδίου 27
Ταχ.Κωδ.: 101 83- ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Β. Καρακικέ
Τηλέφωνο: 213 136 4733
e mail: b.karakike@ypes.gr

Αθήνα 30 Ιουνίου 2015
Αριθμ. Πρωτ.:22173

ΘΕΜΑ: Κατανομή ποσού ύψους 112.804.304,29 € σε Δήμους της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2015.

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τη με αριθμό 23 (Α.Π 7479/15-2-2011) εγκύκλιό μας «Καταβολή από τους Δήμους των Προνοιακών Επιδομάτων στους δικαιούχους».
3. Τη με αριθμό 61 (Α.Π 74894/30.12.2010) εγκύκλιό μας « Άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους δήμους, από την 1η Ιανουαρίου 2011, του ‘’Προγράμματος Καλλικράτης ’’».
4. Τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2015 και αφορούν στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων.
5. Τη με αριθμό 29530/25.7.2014 (ΦΕΚ 2059 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών για την κατάρτιση προϋπολογισμού των Δήμων, οικονομικού έτους 2015.
6. To Π.Δ 24/27.1.2015 (ΦΕΚ 20’ Α) «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων»
7.Την με Α.Π ΔΙΔΙΚ/Φ.1/2/27098/12-10-2007 (ΦΕΚ 2023 Β΄) Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών περί μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων του Υπουργείου.
8. Το χρηματικό υπόλοιπο του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών».

Αποφασίζουμε

Α. Κατανέμουμε, από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών &
Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών», συνολικό ποσό 112.804.304,29 € στους παρακάτω Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο προς καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους αυτών, που αφορούν στους μήνες Μάιο – Ιούνιο έτους 2015 καθώς και στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36Α΄) ως ακολούθως:

Β. Τα ανωτέρω ποσά αποτελούν έσοδο του Κ.Α.E 0621 « Κάλυψη δαπάνης προνοιακών επιδομάτων», του προϋπολογισμού των δικαιούχων Δήμων και θα αποδoθούν σε αυτούς, με χρηματική εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

(τον πίνακα θα τον βρείτε και στο πιο κάτω αρχείο)

Γ. Επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αποδιδόμενες με την παρούσα Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο 2015 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους καθώς και ποσά που μας ζητήθηκαν από τις αρμόδιες πρόνοιες και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 8 του Ν. 4237/2014(ΦΕΚ 36Α΄).

Δ. Τέλος παρακαλούνται οι Δήμοι να μας γνωρίσουν έως την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου 2015.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
1. Γραφείο Υπουργού
2. Γραφείο Γεν. Γραμματέα
3. Γραφείο Γεν. Διευθυντή Οικονομικών
Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστ/ξης
4. Δ/νση Οικονομικής και Αναπτυξιακής
Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τμήμα Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Η απόφαση υπάρχει και εδώ.
------------

Το σχόλιό μας: Για περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων και της κατάθεσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε κάθε δήμο ξεχωριστά, καλό είναι ο κάθε αναγνώστης να επικοινωνεί με την πρόνοια που ανήκει ή τον δήμο που κατοικεί και είναι αρμόδιος για τις πληρωμές, για να μαθαίνει το τι θα γίνει ακριβώς στην περιοχή του. 

Νότης

Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα και ελλείψεις στον αντιπυρικό σχεδιασμό


Συνεδρίασε υπό τον Γιάννη Πανούση το ΚΣΟΠΠ.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την περιοδεία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Τάσου Μαυρόπουλου ειδικότερα, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Κ.Σ.Ο.Π.Π), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Πανούση.

Από το ΚΣΟΠΠ, αποφασίστηκε εκτός των άλλων η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται «επικίνδυνες», ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις προς όλους τους φορείς για την πλήρη ετοιμότητα τους στον τομέα της δασοπροστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε έμφαση στον καθαρισμό των δασικών δρόμων και την συντήρηση τους, καθώς και η γενικότερη προετοιμασία, για τα οποία έχουν σταλεί από νωρίς τα κονδύλια, ενώ προβληματίζει ακόμα η συντήρηση των παλιών πυροσβεστικών οχημάτων και των άλλων ελλείψεων, που δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μαυρόπουλος, έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι καθαρισμοί από τα δασαρχεία, με την βοήθεια του στρατού έχουν γίνει οι συντηρήσεις βασικών δρόμων, ενώ φαίνεται ότι υπάρχει ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

Στη σύσκεψη μετείχαν μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των Φορέων που εμπλέκονται στο έργο της αντιπυρικής προστασίας της χώρας.

Οι συμμετέχοντες επισήμαναν ότι η συνεργασία μεταξύ των Φορέων θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Το Κ.Σ.Ο.Π.Π. συστάθηκε για πρώτη φορά ως θεσμικό όργανο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με το Νόμο 3013/2002, με αποστολή την πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών σε περιπτώσεις μεγάλης έκτασης καταστροφών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά η αποστολή μηχανογραφικών για τα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου


Καταληκτική ημερομηνία η 22α Ιουλίου.

Από σήμερα έως και τις 22 Ιουλίου, όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για το λεγόμενο «δεύτερο μηχανογραφικό», το μηχανογραφικό δελτίο της Κύπρου θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο μηχανογραφικό, να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και να τα αποστείλουν στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Πανεπιστημιούπολη, 1678, Τ.Θ. 20537 Λευκωσία, Κύπρος, αναγράφοντας στο φάκελο την ένδειξη «Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2015».

Οι υποψήφιοι πρέπει να επισυνάψουν μαζί με την αίτησή τους τα εξής επικυρωμένα αντίγραφα:
1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
2. Αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
3. Βεβαίωση επιτυχίας σε ειδικό μάθημα, βάσει κατάστασης επιτυχόντων από το Λύκειο αποφοίτησης ή/και δίπλωμα Αγγλικών, όπου αυτό απαιτείται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την αίτηση εισδοχής καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη στέγαση, τη σίτιση και τις παρεχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία υποτροφίες και επιδόματα, από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου www.ucy.ac.cy/fmweb ή από την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου www.cut.ac.cy/studies.

Μπορούν επίσης να τις εξασφαλίσουν από το Σπίτι της Κύπρου, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, ΤΚ 105 57 Σύνταγμα, τηλ. 210 373 4934/914/913) και από το Γενικό Προξενείο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη (Λεωφ. Νίκης 37, ΤΚ 54013, τηλ. 231 026 0611/0697).

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των δυο Πανεπιστημίων γύρω στις αρχές Αυγούστου 2015 και θα κοινοποιηθούν ΚΕ/ΚΒ/ΜΧ - 2 - 24.02.2015 επίσης, τόσο στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, όσο και στο Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. Σημ.: Παρακαλώ σημειώστε ότι πέραν της αίτησης εισδοχής που είναι κοινή για τα δύο Πανεπιστήμια, θα πρέπει να υποβληθούν ξεχωριστές αιτήσεις για στέγαση στις φοιτητικές εστίες, σίτιση, υποτροφίες και άλλα επιδόματα.

Το έντυπο μηχανογραφικό και πληροφορίες

1. Χρειάζεται να ξαναδώσει κάποιος πανελλαδικές;

Όχι, δε χρειάζεται καθώς η επιλογή γίνεται με βάση τους βαθμούς που έγραψε ο μαθητής στις εξετάσεις που θα δώσει στην Ελλάδα.

2. Οι σχολές των πανεπιστημίων της Κύπρου υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο ανάμεσα στις ελληνικές;

Όχι οι σχολές των δυο κρατικών πανεπιστημίων υπάρχουν σε ένα ξεχωριστό μηχανογραφικό δελτίο που μπορεί να προμηθευτεί ο υποψήφιος από το διαδίκτυο.

3. Δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης έχουν μόνο οι υποψήφιοι του 2015;

Δικαίωμα κατάθεσης μηχανογραφικού δελτίου για την Κύπρο έχουν οι υποψήφιοι του 2015 καθώς και οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Ενιαίου Λυκείου μέχρι και δύο (2) προγενέστερων ετών από το έτος που υποβάλλουν την αίτηση (Δηλαδή 2013 και 2014)

4. Υπάρχει κάποια άλλη προϋπόθεση για να καταθέσω το μηχανογραφικό μου στην Κύπρο;

Οι υποψήφιοι για να έχουν δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στα Τμήματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, απαιτείται να έχουν ελάχιστο βαθμό πρόσβασης τη βάση (10/20).

5. Τα μόρια υπολογίζονται κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο υπολογίζονται για την εισαγωγή στα ελληνικά τμήματα;

Υπάρχει μια διαφορά. Η εισαγωγή στα τμήματα των δυο κρατικών πανεπιστημίων γίνεται με βάση τους βαθμούς πρόσβασης. Δηλαδή δεν υπάρχει η βαρύτητα των συντελεστών των δυο βασικών μαθημάτων. Οι βάσεις είναι στην εικοσάβαθμη κλίμακα.

6. Τι πρέπει να κάνω για να διεκδικήσω μια θέση στα δυο πανεπιστήμια της Κύπρου;

Για να διεκδικήσει ένας υποψήφιος μια θέση στα τμήματα των ΑΕΙ της Κύπρου θα πρέπει το διάστημα από την 1 έως και τις 22 Ιουλίου να αποστείλει την αίτηση εισδοχής μαζί με το βαθμό πρόσβασης με συστημένο ταχυδρομείο στη διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Πανεπιστημιούπολη, 1678, Τ.Θ. 20537 Λευκωσία, Κύπρος, αναγράφοντας στο φάκελο την ένδειξη "Αίτηση Ελλαδιτών Υποψηφίων για εισδοχή 2014".

7. Τι άλλα έγγραφα πρέπει να στείλω εκτός από την αίτηση;

Εκτός από την αίτηση –εισδοχής (μηχανογραφικό) ο υποψήφιος θα αποστείλει επικυρωμένα αντίγραφα από τα ακόλουθα:

α. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

β. Αντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

γ. Βεβαίωση επιτυχίας σε ειδικό μάθημα, βάσει κατάστασης επιτυχόντων από το Λύκειο αποφοίτησης ή/και δίπλωμα Αγγλικών, όπου αυτό απαιτείται.

8. Πού μπορώ να βρω το μηχανογραφικό της Κύπρου

Μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.ucy.ac.cy/fmweb/documents/Announcements/Application_Greeks_2015-16.pdf

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα να το εξασφαλίσετε από το Σπίτι της Κύπρου, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, ΤΚ 105 57 Σύνταγμα, τηλ. 210 373 4934/914/913) και από το Γενικό Προξενείο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη (Λεωφ.Νίκης 37, ΤΚ 54013, τηλ. 231 026 0611/0697).

9. Πόσα πεδία μπορώ να δηλώσω και πόσα τμήματα;

Ο υποψήφιος μπορεί να δηλώσει μέχρι 10 τμήματα από 2 επιστημονικά πεδία.

Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να δηλώσει τα Προγράμματα Σπουδών με όποια σειρά επιθυμεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο αυτά περιλαμβάνονται.

Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ώστε η αρίθμηση των προτιμήσεων να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

Προγράμματα Σπουδών που περιλαμβάνονται και στα δύο επιστημονικά πεδία δηλώνονται ΜΟΝΟ μια φορά.

10. Ποια πεδία μπορώ να δηλώσω;

Ανάλογα με την κατεύθυνση του κάθε υποψηφίου μπορεί να δηλώσει και συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία.

Ο/Η υποψήφιος/α της Θετικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει μέχρι και 2 από τα ακόλουθα Επιστημονικά Πεδία: 2ο, 3ο, 4ο και 5ο.

Ο/Η υποψήφιος/α της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει μέχρι και 2 από τα ακόλουθα Επιστημονικά Πεδία: 2ο, 4ο και 5ο.

Ο/Η υποψήφιος/α της Θεωρητικής Κατεύθυνσης μπορεί να δηλώσει το 1ο Επιστημονικό Πεδίο και αν επιθυμεί και το 5ο Επιστημονικό Πεδίο αφού όμως εξεταστεί και στο μάθημα γενικής παιδείας ΄ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ΄(εξεταζόμενο σε εθνικό επίπεδο) εξασφαλίζοντας βάση (≥10/20). Το μάθημα αυτό δεν είναι απαραίτητο για τα Τμήματα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου (54) και Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών (55 και 56).

11. Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα στην Κύπρο;

Τα αποτελέσματα στην Κύπρο ανακοινώνονται αρχές Αυγούστου.

12. Τι γίνεται σε περίπτωση που έχω περάσει στην Κύπρο αλλά περιμένω και τα αποτελέσματα στην Ελλάδα;

Συνήθως, δίνεται ένα περιθώριο στους υποψηφίους που έχουν εισαχθεί στα δυο πανεπιστήμια για να απαντήσουν αν επιθυμούν να σπουδάσουν στην Κύπρο. Σε περίπτωση που δεν επιθυμούν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

13. Κάποιοι μου είπαν ότι στην Κύπρο υπάρχει για τους Έλληνες υποψηφίους και η Β κατανομή. Τι ακριβώς είναι;

Οι υποψήφιοι που εισήχθησαν στα τμήματα των 2 ΑΕΙ και δεν επιθυμούν τελικά να σπουδάσουν αφήνουν κάποιες θέσεις κενές οι οποίες διατίθενται ξανά στους Έλληνες φοιτητές που δεν εισήχθησαν με την Α κατανομή. Οι βάσεις εισαγωγής είναι πιο χαμηλές και όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τις θέσεις της Β κατανομής θα πρέπει να καταθέσουν μια αίτηση μέσω fax περίπου στα τέλη Αυγούστου.

14. Είναι δωρεάν οι σπουδές στην Κύπρο;

Οι σπουδές στα τμήματα των δυο κρατικών πανεπιστημίων είναι δωρεάν και δεν υπάρχουν δίδακτρα.

15. Υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε εστίες;

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει Φοιτητική Εστία δυναμικότητας 208 δωματίων, στην Πανεπιστηµιούπολη. Σαράντα (40) συνολικά δωμάτια κατανέμονται σε Ελλαδίτες και Έλληνες της διασποράς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είκοσι δύο (22) από αυτά κατανέμονται σε Πρωτοετείς Προπτυχιακούς Ελλαδίτες και Έλληνες της Διασποράς (20 σε Ελλαδίτες πρωτοετείς της Α’ κατανομής και 2 σε Ελλαδίτες πρωτοετείς της Β’ κατανομής).

Η κατανομή γίνεται με βάση καθορισμένα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Ενδεικτικά, το ενοίκιο για δωμάτιο της Φοιτητικής Εστίας κυμαίνεται μεταξύ €102-136 μηνιαίως. Λόγω του περιορισμένου αριθμού δωματίων, το Γραφείο Στέγασης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου ετοιμάζει παράλληλα κατάλογο με ανακοινώσεις για ιδιωτικά διαμερίσματα /οικίες προς ενοικίαση.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαχειρίζεται 9 κτήρια, στο κέντρο την πόλης, τα οποία περιλαμβάνουν 140 διαμερίσματα, με 179 κλίνες. Συγκεκριμένα διατίθενται 59 δωμάτια με κοινόχρηστη κουζίνα, 27 στούντιο, 18 μονάρια, 33 δυάρια και 3 τριάρια τα οποία διαθέτει, με επιδοτημένο ενοίκιο που καλύπτει γύρω στο 50% του κόστους, σε φοιτητές με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Ενδεικτικά το ενοίκιο ανέρχεται σε €130-€220 το μήνα.

Αριθμός διαμερισμάτων/δωματίων διατίθεται ειδικά σε πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές από Ελλάδα.

Παράλληλα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον Ιούνιο του 2012 έχει υλοποιήσει μια νέα πολιτική στέγασης το «Δίκτυο Συνεργαζομένων Υποστατικών ΚΕ/ΚΒ/ΜΧ - 3 - 24.02.2015 με το ΤΕΠΑΚ», πολιτική με την οποία το Πανεπιστήμιο δύναται με τη συνεργασία ιδιωτών να εξασφαλίζει την ενοικίαση υποστατικών τους σε φοιτητές. Στο «Δίκτυο» έχουν ενταχθεί πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα διαμερίσματα τα οποία έχουν αξιολογηθεί από το Πανεπιστήμιο και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, διασφαλίζοντας για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ ποιότητα στη διαμονή και καθορισμένο ύψος ενοικίου. Ενδεικτικά, το ανώτατο ύψος ενοικίου στο «Δίκτυο» έχει καθοριστεί για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στα €420 το μήνα, στα €530 για διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων και για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στα €630 το μήνα.

16. Υπάρχουν άλλες παροχές;

Εκτός από τη δυνατότητα διαμονής σε εστίες κάθε χρόνο, η Kυπριακή Kυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, επτά υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και πέντε υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.670 περίπου η κάθε µία, µε βάση τη βαθµολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Eξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση της υποτροφίας για το επόµενο έτος, είναι η διατήρηση συνολικού μέσου σταθµικού Μέσου Όρου τουλάχιστον 6.50 (Λίαν Καλώς).

17. Υπάρχουν παροχές για τη σίτιση;

Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει κουπόνια σίτισης σε όλους τους Έλληνες υπηκόους ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν στο εξωτερικό και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο, δικαιούνται δωρεάν σίτιση για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους. Τα ημερήσια κουπόνια σίτισης, αξίας €7.00 το ένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δωρεάν διατροφή στα εστιατόρια των Πανεπιστημίων κατά τις εργάσιμες μέρες.

18. Άλλες παροχές

Τα επιδόματα του Κρατικού Φοιτητικού Πακέτου παραχωρούνται τα τελευταία χρόνια από την Κυπριακή Κυβέρνηση, υπό μορφή επιδομάτων προς οικονομική ενίσχυση όλων των προπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι προέρχονται από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

Αναλυτικότερα τα ετήσια επιδόματα που παραχωρήθηκαν κατά το τρέχον
ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνουν τα εξής:
1. Επιδότηση Στέγασης, μέχρι και €150 μηνιαίως
2. Επιδότηση Αγοράς Πανεπιστημιακών Βιβλίων μέχρι €300
3. Επιδότηση Αγοράς Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μέχρι €500


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παρέμβαση του EDF για το ζήτημα της Ελλάδας


Δελτίο Τύπου 01.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1833

Το EDF, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ατόμων με Αναπηρία, θέλει να υπενθυμίσει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ότι όσο συνεχίζονται οι αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα παραμένουν σε εκκρεμότητα: οι καθημερινοί άνθρωποι πρέπει να επιβιώσουν χωρίς χρήματα, χωρίς δουλειά, χωρίς πρόσβαση σε πιστώσεις και σε ένα εντελώς άγνωστο μέλλον.

Παρά το φιλόδοξο πρόγραμμα της Τρόικας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελλάδα έχει δει μια πτώση 25% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της (ΑΕΠ), από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα. Αυτή η κατάπτωση έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Το 60% των νέων στην Ελλάδα σήμερα είναι άνεργοι. Τα άτομα με αναπηρία έχουν επίσης πληγεί και τα θεμελιώδη δικαιώματα για τα οποία αγωνίζονται εδώ χρόνια πλέον κινδυνεύουν.

Το EDF στέλνει την ειλικρινή υποστήριξή του προς το λαό της Ελλάδα και ταυτόχρονα θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ: Αυτή είναι η στιγμή να βρούμε λύσεις για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα και η ελληνική οικονομία έχουν τη δυνατότητα να ανακάμψουν και να μην επικρατήσει η αναταραχή. Οι πέντε Πρόεδροι της ΕΕ (της Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Eurogroup, του Κοινοβουλίου και της Κεντρικής Τράπεζας) εξέδωσαν έκθεση στις 22 Ιουνίου με τίτλο «Ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης» (ΟΝΕ). Στην έκθεση αυτή, μόλις 10 ημέρες πριν, δήλωναν: «Η πλήρης ΟΝΕ δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσο για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη και δικαιότερη ζωή για όλους τους πολίτες».

Είναι πια καιρός να υπερβούμε το σημερινό αδιέξοδο, η ευρωπαϊκή ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βρεθεί ένα δρόμος για την οικονομική ανάκαμψη για την Ελλάδα που δεν θα κάνει τον ελληνικό λαό να υποφέρει κι άλλο.

«Τα θεσμικά όργανα και οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για την Ελλάδα. Τα θεσμικά όργανα θα πρέπει να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα πρέπει να πληγούν περισσότερο από την κρίση. Η αρχή της αλληλεγγύης θα πρέπει αμέσως να εφαρμοστεί. Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι μόνο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού, αλλά και στα χέρια των θεσμικών οργάνων και των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης», δηλώνει ο πρόεδρος του EDF και της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Το δελτίο Τύπου του EDF στο πρωτότυπο http://is.gd/ZdUAY4
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.08 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Όλοι μαζί να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας


Δελτίο Τύπου 01.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1824

Μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αγωνία και συγκλονισμένοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και για τη χώρα μας. Το δημοψήφισμα είναι αδιαμφισβήτητα βασική δημοκρατική συνταγματική επιλογή αλλά δε συνιστά λύση στη κατάσταση που ζει η χώρα. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει ένα νέο διχασμό και μια νέα ακραία πόλωση.

Ελπίζαμε και προσδοκούσαμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η νηφαλιότητα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την προστασία του κοινωνικού κράτους, των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Δε διανοούμαστε όμως ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Αυτές τις ημέρες ζούμε απίστευτες, συγκλονιστικές και αχαρτογράφητες εξελίξεις. Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους ήταν από τα πρώτα θύματα της κρίσης και σίγουρα είναι από τα πρώτα θύματα της παράλογης κατάστασης που ζούμε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι εάν στην περίοδο κρίσης οι πολιτικές για την αναπηρία συρρικνώνονται στη περίοδο που έχουμε εισέλθει τις τελευταίες μέρες με άγνωστο μέλλον οι πολιτικές αυτές εξαφανίζονται αφανίζονται.

Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συνδέθηκε άρρηκτα με την ευρωπαϊκή πορεία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είτε με τις χρηματοδοτήσεις της είτε με την επιρροή που άσκησε στη χώρα και στην κοινωνία ενδυνάμωσε τη διάσταση των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων γύρω από την αναπηρία.

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, απευθυνόμαστε και καλούμε όλους τους πολίτες, πριν πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή να αναμετρηθούν με την ιστορία και με την κοινή λογική. Όλοι μαζί, χωρίς νέους διχασμούς, να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Καταβλήθηκε και το υπόλοιπο των συντάξεων του ΟΑΕΕ


Η ενημέρωση των ατομικών λογαριασμών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης.
Καταβλήθηκε σήμερα από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), και το υπόλοιπο ποσό των συντάξεων, όπως είχε προαναγγείλει ο διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.

Η ενημέρωση των ατομικών λογαριασμών των συνταξιούχων θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως την Πέμπτη, στις 11.30 το πρωί.

Είχε προηγηθεί ολιγόωρη καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων, που ο πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος, είχε αποδώσει στις διαδικασίες του τραπεζικού συστήματος.

«Το διατραπεζικό σύστημα διαχέει την πίστωση σε όλες τις τράπεζες μέσω του συστήματος "Δίας" και είχαν δοθεί νέες καταστάσεις με τα σχετικά ποσά, μειωμένα κατά 50%. Οι συντάξεις είναι μειωμένες επειδή μέρος της κρατικής επιχορήγησης δεν κατεβλήθη ακριβοχρόνως, και επίσης λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειονότητά τους δεν κατέβαλαν εισφορές, οι οποίες μάλιστα στο τέλος του μηνός είναι υψηλότερες», είχε δηλώσει ο κ. Πετρόπουλος στο ΑΠΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Παρασκευή κρίνεται η τύχη του δημοψηφίσματος


Θα αποφασιστεί στο ΣτΕ η συνταγματικότητα της διαδικασίας.

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να κρίνει την τύχη του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Στο μικροσκόπιο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου μπαίνει η προσφυγή των δυο πολιτών που κάνουν λόγο και αντισυνταγματικό και παράνομο δημοψήφισμα και ζητούν το «πάγωμα» του.

Μετά την συζήτηση της προσφυγή σε δημόσια συνεδρίαση, οι σύμβουλοι Επικρατείας θα μπουν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση της Ολομέλειας θα δημοσιευθεί αυθημερόν και θα κρίνει εάν θα διεξαχθεί ή όχι το δημοψήφισμα.

Η αίτηση ακύρωσης των δύο πολιτών ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ θα συζητηθεί με πρόεδρο τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου

και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο πολίτες έχουν δηλώσει πως αύριο θα καταθέσουν στο ΣτΕ αίτηση με την οποία θα ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να μπλοκάρει το δημοψήφισμα. Ωστόσο, μετά τον προσδιορισμό της κυρίας προσφυγής καθίστανται άνευ αντικειμένου η αίτηση για προσωρινή διαταγή.

------------------------

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του δημοψηφίσματος

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την διεξαγωγή του.

Η πρώτη προσφυγή με την οποία επιχειρείται το «πάγωμα» του δημοψηφίσματος της Κυριακής μπαίνει στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη της διεξαγωγής του.

Η προσφυγή φέρει την υπογραφή ενός μηχανικού και ενός δικηγόρου, πρώην συμβούλου της Επικρατείας οι οποίοι ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ή απόφαση του Τμήματος Αναστολών που θα μπλοκάρει το δημοψήφισμα.

Όπως υποστηρίζουν τόσο η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, όσο και το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματικά και παράνομα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι:

-από τις συνταγματικές επιταγές δεν επιτρέπεται να τίθεται σε δημοψήφισμα ερωτήματα τα οποία «ανάγονται στην διαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής και την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτει ή επηρεάζουν άμεσα (δυσμενώς ή ευμενώς) την δημοσιονομική κατάσταση του κράτους».

-Τα έγγραφα των τριών διεθνών οργανισμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) του Euro group της 25.6.2015, για τα οποία ο Ελληνικός λαός καλείται να αξιολογήσει και να αποφασίσει αν θα τα δεχθεί ή αν θα απορρίψει, έχουν «σαφέστατο και σχεδόν αποκλειστικό οικονομικό αντικείμενο και άμεσο δημοσιονομικό αντικείμενο στην λειτουργία του κράτους και την χρηματική επάρκεια για αντιμετώπιση των κρατικών δαπανών», σημειώνεται στην προσφυγή.

- παραβιάζεται η νομοθεσία που αφορά την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων (νόμο 4023/2011), καθώς το ερώτημα που τίθεται και καλείται να αποφανθεί ο Έλληνας πολίτης, δεν διατυπώνεται με τρόπο σαφή και σύντομο -όπως απαιτεί ο νόμος- αλλά είναι πολυσύνθετο, περιγράφεται με ειδικούς τεχνικούς και επιστημονικούς όρους, οι οποίοι είναι «αδύνατον να γίνουν κατανοητοί από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων».

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από την διατύπωση του ερωτήματος δεν προσδιορίζονται «έστω κατά προσέγγιση» οι νομικές και οι οικονομικές συνέπειες στην κρατική λειτουργία και την κοινωνική ζωή του τόπου «εκ της υιοθετήσεως της μίας ή της άλλης εκ των δύο ζητουμένων απαντήσεων».

Έτσι, λόγω του τρόπου διατύπωσης του ερωτήματος οι νομοθετικές πράξεις για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι μη νόμιμες και άκυρες.

Παράλληλα, είναι παράνομες λόγω του σύντονου χρόνου διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, που έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά αδύνατη την ενημέρωση του εκλογικού σώματος.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι η πράξη του υπουργικού συμβουλίου και το Προεδρικό Διάταγμα, είναι άκυρα, καθώς έχουν εκδοθεί «κατά κατάχρηση εξουσίας», αφού εκδοθήκαν για «σκοπό τελείως διάφορο από εκείνον για τον οποίο προβλέφθηκε συνταγματικώς ο θεσμός του δημοψηφίσματος και άσχετο προς την έννοια του εθνικού ζητήματος, όπως αυτή γίνεται δεκτή από την επιστήμη και στην κοινή αντίληψη».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς


Συνάντηση Σταθάκη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων.
Οι διαθέσιμες ποσότητες τροφίμων στην αγορά είναι επαρκείς, οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, ενώ τα όποια προβλήματα που παρατηρούνται είναι διαχειρίσιμα. Αυτές είναι οι κοινές διαπιστώσεις των εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων, στον οποίο εκπροσωπούνται αλυσίδες λιανεμπορίου, εμπορίου τροφίμων και βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνη Παπαδεράκη με τον πρόεδρο Μιλτιάδη Μαρουλίδη και μέλη του Συνδέσμου και στη συζήτηση που έγινε διατυπώθηκαν προτάσεις αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος συναλλαγών με τις τράπεζες και ειδικότερα τις συναλλαγές που σχετίζονται με τις εισαγωγές προϊόντων και πρώτων υλών. Η εξέταση των προτάσεων αυτών καθώς και η υλοποίησή τους κρίνεται αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων και - κατ' επέκταση - της αγοράς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με επιπλέον υποκαταστήματα και πέραν του ωραρίου λειτούργησε η ΕτΕ


Καταγράφηκαν προβλήματα από την μεγάλη προσέλευση κυρίως το πρωί.

Η Εθνική Τράπεζα, για την κατά το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, έθεσε στη διάθεσή τους 30 επιπλέον καταστήματα. Τα περισσότερα εκ των 280 καταστημάτων που λειτούργησαν τελικά, έμειναν ανοικτά και μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου.

Παρά τις όποιες προσπάθειες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, υπήρξαν, σε ορισμένα καταστήματα, δυσκολίες λόγω της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων κυρίως τις πρώτες ώρες λειτουργίας.

Η πρόθεση της Εθνικής αλλά και των άλλων τραπεζών για την εξυπηρέτηση του κοινού με αλφαβητική σειρά, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι συνταξιούχοι δεν επετεύχθη, καθώς η αναγκαία πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η Υπουργική απόφαση που όριζε το ποσό της καταβολής των 120 ευρώ σε κάθε συνταξιούχο, απεστάλη μετά τα μεσάνυκτα. Συνεπώς τα Δελτία Τύπου, τόσο της Εθνικής όσο και των άλλων τραπεζών, για την ενημέρωση του κοινού, εξεδόθησαν στη 1 τα ξημερώματα.

Μετά τις 11 το πρωί, η ροή στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων ήταν μειωμένη συγκριτικά με τη ροή που εμφανίζεται στις, υπό κανονικές συνθήκες, ημέρες πληρωμής συντάξεων και αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο από αύριο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογράφηκε η σύμβαση για δωρεάν παροχή ρεύματος σε απόρους


Αφορά 1200 kwh ανά τετράμηνο σε 89.228 νοικοκυριά.
Σύμβαση για τη δωρεάν παροχή και επανασύνδεση ρεύματος στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, υπέγραψαν σήμερα με τη ΔΕΗ ΑΕ, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Σήμερα υπογράφηκε με τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ η σύμβαση, η οποία υλοποιεί το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μας, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίση» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης και σημείωσε ότι με τη σύμβαση υλοποιείται «η δωρεάν παροχή 1200 kwh ανά τετράμηνο σε 89.228 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε 212.216 άτομα».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ που σε αγαστή συνεργασία με τα στελέχη του υπουργείου μας εργάστηκαν εντατικά για να βρουν λύσεις σε όλα τα τεχνικά θέματα» δήλωσε από την πλευρά της η κ. Φωτίου.

Τη ΔΕΗ ΑΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανουήλ Παναγιωτάκης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Γούτσος, o γενικός διευθυντής Εμπορίας Λάζαρος Καραλάζος και η διευθύντρια Σχεδιασμού και Ανθρώπινου Δυναμικού Εμπορίας Αλεξάνδρα Σταυρινού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...