Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Νέα, «σέξι» εφαρμογή από το iPhone


Θα μετράει πόσο συχνά συνουσιάζεστε.
Την σεξουαλική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη του υπόσχεται να καταγράφει το νέο λειτουργικό iOS 9 αφού θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν που πότε και πως κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Independent, η επιλογή για την «σεξουαλική δραστηριότητα θα προστεθεί στις λειτουργίες παρακολούθησης της «αναπαραγωγικής υγείας». Όταν ο χρήστης κλικάρει πάνω της θα μπορεί να κρατά ημερολόγιο για την σεξουαλική δραστηριότητά του, στο οποίο θα καταγράφεται η μέρα και η ώρα που είχε την τελευταία επαφή του ακόμη καθώς και άλλες λεπτομέρειες όπως αν για παράδειγμα πήρε μέτρα προστασίας.

Οι χρήστες θα μπορούν στη συνέχεια να βλέπουν έναν πίνακα με γραφική αναπαράσταση των στατιστικών στοιχείων που είχαν καταχωρήσει ακόμη και να τον μοιραστούν – αν θέλουν – με άλλους χρήστες.

Το iOS 9 θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο με λειτουργίες οι οποίες – σύμφωνα με την Apple – θα βελτιώσουν τις επιδόσεις των συσκευών της. Βέβαια να η εν λόγω εφαρμογή καταφέρει να καταφέρει να βελτιώσει τις σεξουαλικές επιδόσεις των χρηστών του κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθηγητής έβαλε ανήκουστη εργασία στους μαθητές του


Ζήτησε να τραβήξουν selfies με τα ερωτικά βοηθήματα των γονιών τους.

Στην διαθεσιμότητα ενός καθηγητή της γεωμετρίας προχώρησε η διοίκηση ενός σχολείου μετά από καταγγελίες γονέων για μια «ιδιότυπη» εργασία για το σπίτι που έβαλε σε μαθητές του. Συγκεκριμένα τους ζήτησε να τραβήξουν φωτογραφίες με τα ερωτικά βοηθήματα των γονέων τους.

Μάλιστα ο Wing-Wah Leugh, από το γυμνάσιο Encinal, της Καλιφόρνια, ανέφερε στην τάξη πως θα πριμοδοτούσε με επιπλέον βαθμούς όσους μαθητές ολοκλήρωναν με επιτυχία την εργασία τους. Όταν η «άσκηση» ήρθε στο φως ο ίδιος ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα – τουλάχιστον κακόγουστο – αστείο το οποίο δεν περίμενε πως κάποιο παιδί θα υλοποιούσε. Παρόλα αυτά η ιστορία δεν εξελίχθηκε ακριβώς έτσι.

«Να πάτε στο δωμάτιο των γονιών σας, στα συρτάρια τους ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να κρύβουν τα ερωτικά τους βοηθήματα, τα προφυλακτικά ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιας φύσης και να τραβήξετε μια selfie με αυτό», ανέφερε μια μητέρα πως ήταν η «εντολή» του καθηγητή.

Το «αστείο» αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους μαθητές του καθηγητή δεν αντελήφθη το χιούμορ του και όχι μόνο τράβηξε την εν λόγω selfie αλλά την παρουσίασε και στην τάξη. Από τον σάλο που προκλήθηκε το περιστατικό έφτασε στα αφτιά των γονέων και της διοίκησης και είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του καθηγητή.

«Η ασφάλεια των μαθητών είναι προτεραιότητα για εμάς αλλά με βάση τον κανονισμό λειτουργίας δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες που αφορούν υπάλληλό μας χωρίς εξουσιοδότηση των αρχών» ήταν η πρωτοφανής απάντηση του εκπροσώπου τύπου του σχολικού ιδρύματος που κατά πάσα πιθανότητα άφησε γονείς και κοινή γνώμη με ανοιχτό το στόμα…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτη σύγκρουση αυτοκινήτων σε αγώνα ταχύτητας


Μια Aston Martin τινάχτηκε στον αέρα - Δείτε το βίντεο.

Από ένα σοβαρό ατύχημα στιγματίστηκε ο αγώνας ταχύτητας της Αυστρίας, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος GT4 European Series.

Οι οδηγοί Jorg Viebahn και Rosen Daskalov βγήκαν ζωντανοί αλλά σοβαρά τραυματισμένοι, μετά από μια απίστευτη σύγκρουση στην τελευταία στροφή της πίστας, πριν το τέλος του αγώνα, την Κυριακή.

Η Aston Martin του Viebahn έστριψε προς τα πλάγια αφότου συγκρούστηκε με το Sin R1 GT4 του Daskalov. Οι οδηγοί αδυνατούσαν να σταματήσουν την τρελή πορεία των αυτοκινήτων τους πριν αυτά προσκρούσουν στο προστατευτικό τοίχωμα, με αποτέλεσμα το όχημα του Viebahn να τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα.

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παιδοκτόνος: Δεν είμαι καλά, θέλω να εξεταστώ από γιατρούς - Τι λέει η ΠΟΑΣΥ


Τι είπε ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την 7χρονη κόρη του.



Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι πήρε από τον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικίας 7 ετών κόρη του.

Ο κατηγορούμενος, που εισήλθε και εξήλθε από τα δικαστήρια από την πίσω είσοδο, δεν θέλει να αναλάβει την υπόθεσή του ο δικηγόρος Νίκος Στεργιόπουλος στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του 47χρονου.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Δεν είμαι καλά, θέλω να εξεταστώ απο γιατρούς".

Με τη σειρά του ο κ. Στεργιόπουλος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της γονικής άδειας ο 47χρονος είχε επισκεφτεί ιδιώτες ψυχολόγους οι οποίοι είχαν διαγνώσει μανιοκατάθλιψη, ενώ σε ερώτηση αν ο 47χρονος είχε εκδηλώσει συμπτώματα βίας κατά το παρελθόν, δήλωσε πως κάποια στιγμή πρέπει να είχε χτυπήσει την κόρη του.



-------------

"Η Ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή τη χθεσινή δολοφονία της 7χρονης από τον αστυνομικό πατερά της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

"Με αφορμή το χθεσινό ειδεχθές συμβάν της παιδοκτονίας με δράστη αστυνομικό, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου παιδιού, που δυστυχώς έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ένα μείζον πρόβλημα το οποίο διαχρονικά αποτελούσε ταμπού για την Ηγεσία όταν αναδεικνυόταν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Επιτέλους, η Ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το σχετικό Π.Δ. και περαιτέρω να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές είτε με τη δημιουργία νέων (Ιατρός Εργασίας) είτε με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.

Η επίκληση των όποιων οικονομικών δυσχερειών είναι πλέον ανεπίτρεπτη όταν πρόκειται για την διασφάλιση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ζωής".


Πηγή: http://news247.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασπρόπυργος: Εξελίξεις και μέτρα για την αποπνικτική ατμόσφαιρα με τις πρώτες μετρήσεις


Ασπρόπυργος: Στον εισαγγελέα ο υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης


Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης λειτουργούσε το εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά η οποία επί τέσσερις μέρες ήταν σε εξέλιξη, προκαλώντας σοβαρή μόλυνση στην Αθήνα, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες παραβάσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη ένας 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ αναζητείται ο 46χρονος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατηγορούμενος για τις ίδιες παραβάσεις.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

-------------

Έκτακτα μέτρα προστασίας στον Ασπρόπυργο


Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συστήνει το υπουργείο Υγείας για τους κατοίκους στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Η κατάσταση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην περιοχή εκτιμάται ως επιβαρημένη, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ασπροπύργου και για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας το υπουργείο Υγείας εισηγείται τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας του πληθυσμού.

Άτομα αυξημένου κινδύνου (αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών) θα πρέπει να αποφύγουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία, καθώς και την σωματική άσκηση.

Αναφέρεται ακόμη ότι άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου, ενώ εάν τα συμπτώματα επιμένουν συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Οι συστάσεις στο γενικό πληθυσμό περιλαμβάνουν την αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους και ο περιορισμός του χρόνου παραμονής σε αυτούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Κατά την παραμονή του κοινού σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να διατηρούνται οι πόρτες, οι μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα κλειστά.

-------------

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από το νέφος του Ασπροπύργου


Η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο συνεχίζει να καίει και το τοξικό νέφος συνεχίζει να «πνίγει» την Αττική.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική καθώς η έντονη δυσοσμία έχει προκαλέσει την ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις στην υγεία τους, καθώς η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων.

Δείτε το βίντεο από το Star:



-------------

Οι πρώτες μετρήσεις του "Δημόκριτου" στον Ασπρόπυργο


Με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προχώρησε σε μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης που έχει προκληθεί από τη φωτιά που καίει από το Σάββατο 6 Ιουνίου στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να ενεργεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή (Σάββατο, 6/6/15) όταν εκδηλώθηκε η επικίνδυνη πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Έτσι, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σε συνεννόηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς, προχώρησε σε μετρήσεις δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, με εντολή της Περιφερειάρχη Αττικής, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προχώρησε σε μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης που έχει προκληθεί από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης στον Ασπρόπυργο. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τοξικών ουσιών, όπως διοξίνες και φουράνια.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει σε ό,τι της ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως πράττει από το Σάββατο, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και ενεργεί συστηματικά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βρίσκονται παρακάτω, στο συνημμένο αρχείο.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»».

Πρώτες μετρήσεις - ενημερωτικό σημείωμα

-------------

Ανακρίσεις για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο


Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ασπροπύργου έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αυτήν την ώρα βρίσκονται σε ταχεία εξέλιξη οι ανακρίσεις για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παρά τις μεγάλες δυσκολίες του εγχειρήματος, η πυρκαγιά βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάσβεσής της μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες, που ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή, των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, των γειτονικών Δήμων, ειδικότερα της Περιφέρειας Αττικής και πρώτα απ' όλα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι φοιτητές του ΑΠΘ... απογυμνώνονται


Φωτογραφική έκθεση αποτυπώνει πως η αντίληψη και τα πρότυπα του «ωραίου» είναι σχετικά.

Φορώντας, κρατώντας ή... πατώντας ένα μαντήλι δώδεκα φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης φωτογραφήθηκαν γυμνοί για λογαριασμό της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ».

fu6m83qp

Στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άνοιξε τις πύλες της η Ομαδική Έκθεση των φωτογραφικών ομάδων του με τίτλο «Η φωτογραφία στο ΑΠΘ».


Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογραφικές ομάδες του ΑΠΘ: Φωτογραφική Λέσχη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΦΛΑΣ, ο Φωτογραφικός Ομιλος ΑΠΘ (ΦΟΑΠΘ), η ομάδα του Πολύδρομου, η «Phototopos» και η Άρτεμις Μάλτα.

Όπως δήλωσε η φωτογράφος Άρτεμις Μάλτα, «έναυσμα της έκθεσης ήταν η γενικευμένη αντίληψη σχετικά με το "όμορφο". Ιδιαίτερα αυτή που αναπαράγεται και υπαγορεύεται από τα ΜΜΕ και την μαζική κουλτούρα. Η δική μου προσέγγιση δεν αναγνωρίζει ελαττώματα αλλά χαρακτηριστικά και όλα τα χαρακτηριστικά είναι όμορφα γιατί έχουν κάτι να πουν. 


Χρησιμοποίησα ένα μαντήλι, 12 φίλους, ένα δωμάτιο και μια κάμερα. Δίνοντας στον καθένα και την καθεμία το μαντήλι, πρότεινα να καλύψουν οι ίδιοι ότι ήθελαν. Κάποιοι δεν έκρυψαν τίποτα και κάποιοι πολλά. Κάποιοι ένιωσαν άνετα και ασφαλείς αμέσως, κάποιοι χρειάστηκαν χρόνο. Η διαδικασία έπαιξε τον ρόλο της. Όπως κι ο χώρος και η σχέση μου μαζί τους.


Απόρροια όλου αυτού, όπως συμπληρώνει η φωτογράφος είναι μια και μόνη συνειδητοποίηση: Τα πρότυπα ομορφιάς υπάρχουν και ίσως θα υπάρχουν για πάντα, η επίδραση όμως που έχουν στον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι διαφορετική, μεταβαλλόμενη, όχι προκαθορισμένη και σχετική».


Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή τις εργάσιμες μέρες και ώρες 8:00-13:00 και 18:00-21:00. Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη και πραγματοποιείται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στην οδό Απόλλωνος 45-47, στην Πυλαία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταύρος κάρφωσε τα κέρατά του στην «ευαίσθητη περιοχή» ταυρομάχου


Μια οδυνηρή επαφή - Δείτε το βίντεο.

Ο Ματαντόρ Marco Galan, ένιωσε την οργή του ταύρου για τα καλά κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στη Μαδρίτη, την περασμένη Κυριακή.

Χιλιάδες θεατές που παραβρέθηκαν στη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχίας, στο Plaza de Toros de Las Ventas, έγιναν μάρτυρες της επώδυνης επαφής που είχε ο Galan με τον ταύρο. Όπως φαίνεται και στα παρακάτω πλάνα, ο ταυρομάχος τρέχει μέχρι τον ταύρο και μπήγει στη ράχη του ζώου δυο μικρά ακόντια.

Κίνηση που δεν έμεινε ατιμώρητη, μιας και το ογκώδες ζώο, εκδικείται καρφώνοντας τα κέρατά του στο ευαίσθητο σημείο του διώκτη του, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Το αριστερό κέρατο, τρύπησε τη βουβωνική περιοχή ενώ το άλλο κέρατο διαπέρασε το σακάκι του και σύρθηκε κατά μήκος του εδάφους μαζί με το ζώο, το οποίο είχε αρχίσει να αιμορραγεί. Ο Galan κατάφερε και έφυγε από την αρένα, την ίδια στιγμή που άλλοι ταυρομάχοι μπήκαν προκειμένου να αποσπάσουν τη προσοχή του ζώου.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 6χρονη χορεύτρια που τρέλανε το ίντερνετ


Η ιστορία και η καθημερινότητα της χαριτωμένης μικρής - Δείτε βίντεο.

Η 6χρονη Johanna Colón έκλεψε την παράσταση στην χορευτική παράσταση στην οποία συμμετείχε το Σαββατοκύριακο με τον όλο χάρη, νάζι και ρυθμό χορό της υπό τους ήχους του «Respect» της Aretha Franklin.

Η μητέρα της ανέβασε στο Facebook το βίντεο με τις χορευτικές επιδόσεις της μικρής και μέσα σε λίγα 24ωρα έχει γίνει share από χιλιάδες χρήστες.

Η γυναίκα αποκάλυψε πως η μικρή έκανε πρόβα το χορευτικό της καθημερινά καθώς πλησίαζε η παράσταση.



Εξομολογήθηκε σε τηλεοπτικής της συνέντευξη πως ο μικρός γιος της πάσχει από μια ασθένεια που απαιτεί πολλή φροντίδα και συχνή νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις με αποτέλεσμα να αφιερώνουν πολύ χρόνο για εκείνον οι γονείς του. Παρ' όλη τη δοκιμασία, εξήγησε, η Johanna παρέμεινε «πολύ γλυκιά κι ευγενική».

«Περνά πολύ χρόνο φροντίζοντας τον αδελφό της, τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο. Ο χορός είναι για εκείνη το μέσο να χαλαρώνει και να διασκεδάζει».

Και φαίνεται!

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάστε κιλά ή… τα λεφτά σας!


Ένα επιπλέον κίνητρο για όσους δεν έχουν τη θέληση.

Η γυμνάστρια Julia Buckley άρχισε ένα πρόγραμμα ασκήσεων online με το οποίο χρησιμοποιεί τα… χρήματα για να πείσει όσους αποφασίσουν να το ακολουθήσουν να μείνουν πιστοί στο στόχο τους.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα της Julia καλούνται να καταβάλουν μέσω Paypal εγγύηση 50 λιρών και να στείλουν στη γυμνάστρια φωτογραφίες τους πριν αρχίσουν τις ασκήσεις της.

Αν 12 εβδομάδες μετά δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθειά τους, θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους εφόσον στείλουν φωτογραφίες τους στις οποίες θα είναι εμφανής η αλλαγή στο σώμα τους που επιτεύχθηκε με το πρόγραμμά της.

Η 37χρονη Julia, που ζει στο Λονδίνο, εξηγεί πως η ιδέα πίσω από την καταβολή της «εγγύησης» είναι να δώσει στους συμμετέχοντες ένα επιπλέον κίνητρο για να ασκηθούν και να διατρέφονται σωστά, αν η θέλησή τους κάποια στιγμή καμφθεί.

«Σκέφτηκα να τους προσφέρω ένα βραβείο αλλά είναι στην ανθρώπινη φύση να αγωνίζεται περισσότερο για κάτι που είναι ήδη δικό του», λέει.

Δείτε τις φωτογραφίες














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικό τέλος για 3χρονη σε φουσκωτό παιχνίδι


Ριπή ανέμου το σήκωσε στον αέρα με αποτέλεσμα τη θανάσιμη πτώση της - Δείτε βίντεο.

Τη χειρότερη κατάληξη είχε για ένα 3χρονο κορίτσι από την Κίνα το παιχνίδι σε φουσκωτό κάστρο.

Ριπή ανέμου παρέσυρε το κάστρο και το σήκωσε στον αέρα με αποτέλεσμα η 3χρονη, που δεν πρόλαβε να κατέβει εγκαίρως, να πέσει από μεγάλο ύψος και να χάσει τη ζωή της.

Στα πλάνα από κάμερα ασφαλείας φαίνεται μια γυναίκα να προσπαθεί απελπισμένα να κρατήσει το κάστρο την ώρα που ο αέρας το παρασέρνει ενώ όλα διήρκεσαν περίπου πέντε δευτερόλεπτα.

Το κάστρο χάνεται από το πλάνο ενώ φαίνονται άλλοι γονείς να τρέχουν κρατώντας τα παιδιά τους.

Το άτυχο κοριτσάκι φαίνεται να τρέχει προς τη γυναίκα την ώρα που το κάστρο αρχίζει να αιωρείται αλλά δεν πρόλαβε να βγει από το παιχνίδι, τραυματίστηκε σοβαρά κατά την πτώση της και εξέπνευσε στο νοσοκομείο.

Το φουσκωτό παιχνίδι είχε στηθεί έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ και σύμφωνα με Kινέζους αξιωματούχους δεν είχε άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε στερεωθεί στο έδαφος με πέτρες και σύρματα.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίλογος στην τραγωδία της Germanwings


Επιστρέφουν στη Γερμανία σοροί των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος.

Ακόμα μια δύσκολη- αλλά ίσως και λυτρωτική- στιγμή περιμένει τους συγγενείς 44 από τα 150 θύματα της μοιραίας πτήσης της Germanwings, που βλέπουν σήμερα τα φέρετρά τους να φτάνουν στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.

Στη συνέχεια 16 από τα φέρετρα, Γερμανών μαθητών, θα περάσουν μπροστά από το σχολείο τους στο Haltern.

Οι σοροί αυτές είναι οι πρώτες που επαναπατρίζονται ύστερα από καθυστερήσεις που οφείλονται σε λάθη στα πιστοποιητικά θανάτου.

Ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz πιστεύεται πως έριξε επίτηδες το Airbus A320 στις γαλλικές Άλπεις τον περασμένο Μάρτιο.

Δεκαοκτώ από τα θύματα, 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, επέστρεφαν στη Γερμανία ύστερα από ταξίδι ανταλλαγής με άλλους μαθητές στη Βαρκελώνη.

Οι υπόλοιπες σοροί αναμένεται να επαναπατριστούν τις επόμενες εβδομάδες. Οι επιβαίνοντες στο μοιραίο αεροσκάφος προέρχονται από 18 χώρες, ανάμεσά τους την Αυστραλία, την Αργεντινή, την Ιαπωνία- αλλά οι περισσότεροι ήταν από την Ισπανία και τη Γερμανία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα… «βρίσκουν» για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα


Σύμπτωση απόψεων υπουργού Υγείας και φαρμακοποιών.

Η πρόταση για απελευθέρωση του δικτύου διανομής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ) είναι απαίτηση των θεσμών, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διατηρηθούν οι σχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των φαρμακοποιών σε αξιοπρεπές και αξιόπιστο επίπεδο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, υπουργείο Υγείας και φαρμακοποιοί συμφώνησαν ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αποφυγής οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών και δημόσιας υγείας, τα μη συναγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), θα πρέπει να διατίθενται στους πολίτες από τον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το φαρμακείο.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Το πρόβλημα προέκυψε ύστερα από την απαίτηση των εταίρων. Για το λόγο αυτό η θέση μας είναι ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο ζήτημα», ανέφερε, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι ζήτησε τη συνδρομή του προέδρου του ΠΦΣ για την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας που υπάρχει. «Όλα τα στοιχεία καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά πρέπει να παραμείνουν στα φαρμακεία», τόνισε.

Ο κ. Κουρουμπλής, υπογράμμισε, επίσης, ότι η προσπάθεια συνεχίζεται, καθώς η διαπραγμάτευση δεν έχει κλείσει. «Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε αυτή τη θέση, να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εταίρους ότι δεν εξυπηρετεί αυτή η απαίτησή τους. Από εκεί και πέρα οι θέσεις μας είναι σαφείς. Στηρίζουμε το φαρμακείο, θεωρούμε ότι το φαρμακείο είναι μία μονάδα που συμπληρώνει το σύστημα Υγείας, συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών διότι το πρόσωπο που μπορεί να βρει πιο άμεσα κάποιος στο χώρο της υγείας είναι ο φαρμακοποιός».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε για εποικοδομητική συζήτηση και επανέλαβε τη θέση των φαρμακοποιών, που συμπίπτει με του υπουργείου, ότι το φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό προϊόν.

Αναφερόμενος στη στάση του υπουργείου για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., είπε ότι αυτή την ξέρουμε. «Είναι απέναντι, 100%, αυτό μου το έχει πει εδώ και ένα μήνα ο κ. Κουρουμπλής. Αυτό μου είπε και χθες το βράδυ που μιλήσαμε τηλεφωνικά, αυτό μου είπε και σήμερα το πρωί που μιλήσαμε. Αλλά ξέρετε ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το υπουργείο Υγείας αλλά και από τη συμφωνία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ασπίδα» προστασίας από τον ΕΦΕΤ στο ελληνικό ελαιόλαδο


Συστηματικοί και αυστηροί έλεγχοι για την αυθεντικότητά του.

Συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους διεξάγει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο τόσο της προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της αυθεντικότητας και ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από τα αποτελέσματα των ελέγχων των δύο τελευταίων ετών και, μετά από μία σειρά δειγματοληψιών και χημικών αναλύσεων, προκύπτει ότι, αν και η πλειοψηφία των διακινούμενων ελαιολάδων είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές ποιότητας και γνησιότητας, εντούτοις έχει διαπιστωθεί μη σύννομη διακίνηση προϊόντων, κυρίως σε περιοχές των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά κεχρωσμένα, αγνώστου προέλευσης, χαρακτηριζόμενα ως μη ασφαλή και νοθευμένα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ως παρασκευαστές φαίνονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα ανύπαρκτα ή που δεν έχουν επί του παρόντος εντοπιστεί, ενώ η επισήμανση των προϊόντων παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, κατά βάση της Πελοποννήσου και της Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και φορείς του κράτους, καθώς και τις Εισαγγελικές Αρχές, αξιοποιώντας κάθε δυνατή πληροφορία, βρίσκεται σε καθημερινή κινητοποίηση για την εξάλειψη και καταπολέμηση των φαινομένων απάτης, τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ελαιόλαδο.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταναλωτές καλούνται:

- Να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης (της μορφής EL-40-_ _ _) o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης.

- Να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές.

- Στην περίπτωση υποψίας, λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717.

Οι επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, με προσοχή να επιλέγουν τους προμηθευτές τους διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας. Επισημαίνεται ότι, σε περίπτωση μη συμμορφώσεων, φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία μπορεί να τους επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012


Ανεβάζει κατακόρυφα τον πήχη των δυσκολιών για το οικονομικό επιτελείο η δημοσιοποίηση της αναμενόμενης απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κηρύσσει αντισυνταγματικές τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μετά το 2012.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης πραγματοποιείται στη σκιά των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ η οποία είναι αμετάκλητη, δεν μεταβάλλεται με κάποιο ένδικο μέσο, όλες οι περικοπές που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά το 2012, (με το λεγόμενο δεύτερο μνημόνιο) είναι αντισυνταγματικές και δεν πρέπει να ισχύουν στο εξής.

Από τη δημοσίευση της απόφασης, δηλαδή από την 9η Ιουνίου, όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του 2012 και οι όποιες περικοπές σε αυτές δεν θα ισχύουν στο μέλλον.

Ωστόσο, το ανώτατο δικαστήριο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί και να ελεγχθεί το δυσβάστακτο δημοσιονομικό κόστος που παράγεται από την απόφασή του, όρισε η αντισυνταγματικότητα των περικοπών στις συντάξεις, να μην έχει, τουλάχιστον, αναδρομική ισχύ.

Με άλλα λόγια, οι περικοπές κρίνονται αντισυνταγματικές μεν, δεν θα ισχύουν δηλαδή στο εξής, αλλά οι συνταξιούχοι δεν έχει λαμβάνειν ως τη δημοσίευση της απόφασης, τα ποσά των συντάξεων που τους περικόπηκαν.

Οι μόνοι που δικαιούνται και αναδρομικών είναι εκείνοι που προσέφυγαν, αλλά εν προκειμένω, είναι ελάχιστοι σε σχέση με το σύνολο ων δικαιούχων.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μήπως φοβάστε πολύ τους σεισμούς; Δείτε τι πρέπει να κάνετε


Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα. Ο εγκέλαδος μας επισκέπτεται συχνά με αποτέλεσμα να μεγαλώνει την ανησυχία και τους φόβους μας σχετικά με ένα καινούριο χτύπημα. Ο φόβος για τους σεισμούς είναι μια υγιής και φυσιολογική αντίδραση μπροστά σε ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό που μεγαλώνει το άγχος μας για μια τέτοια κατάσταση είναι ο παράγοντας του απρόβλεπτου, η έλλειψη γνώσης δηλαδή για το πότε μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν σεισμό και γι αυτόν ακριβώς το λόγο νιώθουμε απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι. Η άγνοια της στιγμής του κινδύνου και η έλλειψη προετοιμασίας ειναι κάποια από τα στοιχεία που γιγαντώνουν το φόβο μας.

Τι γίνεται όμως όταν ο δικαιολογημένος φόβος μετετρέπεται σε φοβία;

Η φοβία ξεκινάει στο σημείο που οποιοδήποτε ερέθισμα σχετικό με τον σεισμό, γεγονός, κατάσταση, κάθε πληροφορία ή εικόνα ή συμβολισμός, αρκεί για να ενεργοποιήσει τον υπερβολικό μας φόβο ο οποίος εκφράζεται με δύσπνοια, ταχυκαρδία, αίσθημα πνιξίματος, πίεση ή πόνο στο στήθος, ζαλάδα, εφίδρωση, τρέμουλο σε διάφορα σημεία του σώματος, ταραχή, αίσθημα λιποθυμίας. Η ιδέα μόνο ενός σεισμού ενεργοποιεί όλα τα παραπάνω συμτώματα, μαζί με σκέψεις σκοτεινές ενός καταστροφικού σεισμού όπου δεν θα μπορούμε να προστατευθούμε και θα κινδυνεύσει η ζωή μας, το σπίτι μας κλπ. Τέτοιου είδους σκέψεις βάζουν σε λειτουργία λανθασμένους συναγερμούς στο σώμα και τη συμπεριφορά μας.

Η φοβία του σεισμού ανήκει στις λεγόμενες Ειδικές Φοβίες, όπου το ερέθισμα που προκαλεί φόβο είναι πολύ συγκεκριμένο και συνήθως πυροδοτείται
από κάποιο τραυματικό γεγονός. Τα άτομα που έχουν γενικότερη προδιάθεση στο άγχος και το φόβο, καθώς και άτομα που έχουν ζήσει έναν καταστροφικό σεισμό,
είναι εκείνα με τις περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη φοβία του σεισμού.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος που επηρεάζεται τόσο έντονα από την ιδέα του σεισμού;

Ενημερωθείτε. Η έλλειψη γνώσης μιας κατάστασης δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια για το άγνωστο.

Συγκεντρώστε όσες πληροφορίες χρειάζεστε για να αισθανθείτε καλυμμένοι και ασφαλείς.

Πάρτε μέτρα πρόληψης. Μπορείτε να φτιάξετε ένα σχέδιο προστασίας του εαυτού σας και των δικών σας σε ενδεχόμενη περίπτωση σεισμού ώστε να αισθανθείτε καλύτερα.

Θυμηθείτε ότι οι περισσότεροι σεισμοί δεν είναι καταστροφικοί.

Κρίνετε με ψυχραιμία αυτά που ακούτε από τα ΜΜΕ.

Το αίσθημα ανημποριάς του ανθρώπου μπροστά στα φυσικά φαινόμενα είναι φυσιολογικό. Έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ψυχραιμία και αντικειμενική γνώση του θέματος, αυξάνουμε σημαντικά τις πιθανότητες να
προστατευτούμε από κάθε απρόβλεπτο γεγονός. Ας κάνουμε θετικές σκέψεις και ας μην αφήσουμε σκοτεινές ιδέες να αναστατώσουν τον ψυχισμό μας και να ανατρέψουν την καθημερινότητά μας.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Νέο πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής: Τα κριτήρια για δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζονται οι επίσημες συναντήσεις στον ΟΗΕ


Δελτίο Τύπου 10.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1651

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 9 Ιουνίου το side event της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ ΑμεΑ (EDF), στο περιθώριο της της 8ης Συνόδου της Διάσκεψης των Συμβαλλόμενων Κρατών της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στη Νέα Υόρκη, στο οποίο προέδρευσε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Φόρουμ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Θέμα της παράλληλης εκδήλωσης ήταν η «Αντιμετώπιση δίχως αποκλεισμούς φυσικών καταστροφών, ανθρωπιστικής κρίσης και ένοπλων συρράξεων: από το Sendai και πέρα».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο κ. Βαρδακαστάνης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο και την εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης Rehabilitation International, με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Μεγάλης Βρετανίας στον ΟΗΕ, με τον συν-εισηγητή, από πλευράς ΕΕ της Επιτροπής για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και με τον πρόεδρο της επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Επίσης ο κ. Βαρδακαστάνης παρευρέθηκε στη δεξίωση που οργάνωσε η μόνιμη αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.77 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύεται η Frontex στην Ελλάδα


Η ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex θα ενισχύσει την αποστολή του στην Ελλάδα λόγω της "έκρηξης" του αριθμού των μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα προερχόμενοι κυρίως από την εμπόλεμη Συρία, ανέφερε σήμερα ο διευθυντής της, Φαμπρίς Λεζερί.

"Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα διευρύνουμε την επιχείρηση Ποσειδών" στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε ο Λεζερί μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο Λεζερί διευκρίνισε ότι η επιχείρηση της Frontex "πιθανώς θα επεκταθεί" και σε άλλα ελληνικά νησιά αν και ο κύριος όγκος των αφίξεων μεταναστών αφορά κυρίως νησιά όπως τη Μυτιλήνη και την Κω που βρίσκονται απέναντι από τις τουρκικές ακτές. Θα σταλούν επίσης περισσότεροι συνοριοφύλακες γιατί "υπάρχει έλλειψη στην Ελλάδα", πρόσθεσε.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Λεζερί προτείνει επίσης να αυξηθούν τα οικονομικά μέσα που διατίθενται στην Ελλάδα ώστε να βελτιωθούν τα καταλύματα που φιλοξενούν μετανάστες, κυρίως στα νησιά.

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρώπης και η Frontex είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός που μπορεί να εφαρμόσει αυτήν την αλληλεγγύη", ανέφερε.

"Η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Στα ελληνικά νησιά υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που ζητούν άσυλο, κυρίως από τη Συρία" σημειώνει στο κείμενο αυτό ο Γάλλος διευθυντής της Frontex. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα περίπου 50.000 "παράτυπες αφίξεις" μεταναστών και το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε μια από τις κύριες διόδους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ανθρώπους αυτούς. Κατά την ίδια περίοδο έχουν φτάσει στην Ιταλία περίπου 55.000 μετανάστες, διευκρίνισε ο Λεζερί.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης περίπου 1.800 άνδρες, γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν, ενώ επιχειρούσαν να περάσουν στην Ευρώπη. Οι 800 από αυτούς χάθηκαν στο ναυάγιο ενός πλοίου τον Απρίλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Εργασίας: Δεν κινδυνεύουν τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών


Δεν κινδυνεύουν τα περιουσιακά στοιχεία των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τη διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Μέτρα ανακούφισης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες» και προβλέπει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών ακόμη και αν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, διευκρινίζει, ότι «η διάταξη η οποία βρίσκεται ακόμη σε ανοιχτή δημόσια διαβούλευση, δεν αφορά τα λαϊκά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφορά μόνο τους συστηματικούς και κακόβουλους μεγαλοοφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και τους συστηματικούς μεγαλομπαταχτσήδες με οφειλές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι αξιοποιούν τις όποιες ρυθμίσεις οφειλών για να συνεχίζουν τις επιβλαβείς για τα ασφαλιστικά ταμεία και το λαό αθέμιτες πρακτικές τους.

Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες βρίσκονταν μονίμως στο απυρόβλητο, λειτουργούσαν πάντα εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, ενώ αυτό γινόταν με τις ευλογίες των μνημονιακών κυβερνήσεων».

Το υπουργείο Εργασίας σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η ρύθμιση αφορά το σύνολο των οφειλετών σημειώνει ότι, «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» και «προσπαθούν να δημιουργήσουν αδικαιολόγητο φόβο και ανασφάλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση οφειλών για τα ασφαλιστικά ταμεία».

Καταλήγοντας το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι «η ρύθμιση συνεχίζει να προσελκύει χιλιάδες οφειλέτες, δίνοντας «ανάσα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αυτοαπασχολούμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη έχουν ρυθμίσει οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 4,5 δισ. ευρώ περισσότεροι από 215.000 πολίτες και επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εισπράξει ως πρώτη δόση περίπου 170 εκατ. ευρώ».

Στο άρθρο 17 του σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι, «οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε:

α) να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη,

β) να μην χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.

γ) να προβαίνουν σε συμψηφισμό των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη κατά του φορέα και μέχρι του ύψους των οφειλών».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκαν γιατί φωτογραφήθηκαν γυμνοί σε ιερό βουνό


Καταζητούνται ακόμα έξι άτομα από τις Αρχές της Μαλαισίας.

Δύο καναδοί τουρίστες, ένας Βρετανός και ένας Ολλανδός προφυλακίστηκαν στη Μαλαισία επειδή πόζαραν γυμνοί πάνω στο όρος Κιναμπάλου, μία ενέργεια που σύμφωνα με μία ντόπια φυλή προκάλεσε έναν φονικό σεισμό στο ιερό βουνό, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΒΟΡΝΕΟ

Φωτογραφίες των δέκα γυμνών τουριστών διαδόθηκαν μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής έπειτα από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε την περασμένη εβδομάδα το όρος Κιναμπάλου, μία από τις πιο υψηλές κορυφές της Νοτιοανατολικής Ασίας, και προκάλεσε τον θάνατο 18 ανθρώπων.
Οι άλλοι έξι τουρίστες καταζητούνται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το όρος Κιναμπάλου, που ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco και είναι πολύ δημοφιλές στους εραστές του τρέκινγκ, θεωρείται ιερό από τη φυλή Κανταζάν Ντουσούν που ζει εκεί και πιστεύει πως είναι ο τόπος ανάπαυσης των πνευμάτων.

Οι τέσσερις προφυλακισμένοι δυτικοί τουρίστες «συνελήφθησαν την Τρίτη (χθες) και εξακολουθούμε να καταζητούμε τους άλλους έξι τουρίστες», δήλωσε ο Τζαλαλουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, αστυνομικός επιθεωρητής της πολιτείας Σάμπαχ, στο νησί Βόρνεο, όπου βρίσκεται το βουνό.

Οι ύποπτοι μπορεί να κατηγορηθούν για δημόσια όχληση, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού της πολιτείας Σάμπαχ, Μασίντι Μαντζούν, δήλωσε ότι ξεκίνησε δικαστική διαδικασία εις βάρος των τεσσάρων ξένων που προφυλακίστηκαν για τέσσερις ημέρες.

Μετά τον σεισμό, έναν από τους πιο ισχυρούς που σημειώθηκαν στη Μαλαισία εδώ και δεκαετίες, χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μαλαισιανοί αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν στο θέμα των γυμνιστών, με μερικούς να υποδεικνύουν πως οι ενέργειες των τουριστών αυτών προκάλεσαν την οργή των πνευμάτων και είχαν ως επακόλουθο τον φονικό σεισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύμφωνο συμβίωσης θα συνάπτουν και τα ομόφυλα ζευγάρια


Στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούν , πλέον, να συνάπτουν και τα ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με το νέο νόμο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η νομοθετική πρωτοβουλία έρχεται επτά χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση συμφώνου συμβίωσης που απέκλειε τα ζευγάρια του ίδιου φύλου και ενάμιση χρόνο μετά τη σχετική καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπει το δικαίωμα να τελέσουν γάμο (πολιτικό) δυο άνθρωποι του ίδιου φύλλου.

Αντίθετα τα ομόφυλα ζευγάρια θα αποκτήσουν (όπως και τα ετερόφυλα σε περίπτωση συμφώνου συμβίωσης) τα δικαιώματα (π.χ. εργασιακά, συνταξιοδοτικά, κληρονομικά, φορολογικά) που έχουν δυο ετερόφυλοι που βρίσκονται σε γάμο τα οποία όμως θα καθοριστούν επ΄ ακριβώς με προεδρικό διάταγμα του Υπουργείου Εργασίας το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί εντός 6μηνου. Π.χ:

-Πιθανότατα θα υπάρξει δυνατότητα να εισπράττουν από τη δουλειά τους μια μορφή οικογενειακής παροχής (αντίστοιχης με το επίδομα που χορηγείται στους παντρεμένους), αποκτώντας παράλληλα δικαίωμα να ζητήσουν και συνυπηρέτηση (στην ίδια πόλη) με βελτίωση των κληρονομικών δικαιωμάτων που σχετίζονται και με περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν στη διάρκεια της συμβίωσής τους.

-Επιπλέον, θα δικαιούνται διατροφή σε περίπτωση χωρισμού αν ένα από τα δυο πρόσωπα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, όπως συμβαίνει και με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Οι βασικοί άξονες του νέου νόμου είναι οι εξής:

- Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η άρση της διάκρισης που είχε εισαγάγει ο προηγούμενος νόμος, η οποία οδήγησε στην καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

- Η αναγνώριση των οικογενειακών σχέσεων μεταξύ των μερών του συμφώνου. Όπως έχει αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, οι οικογενειακοί δεσμοί δεν δημιουργούνται μόνο μέσα από το γάμο, αλλά και μέσα από άλλες σχέσεις, αναγνωρισμένες από τον νόμο ή και όχι.

- Η προώθηση της ιδιωτικής αυτονομίας, δηλαδή του σεβασμού της ιδιωτικής βούλησης των μερών. Τα μέρη μπορούν να ρυθμίσουν τις περιουσιακές τους σχέσεις, σύμφωνα όμως με τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης, διατηρώντας σε μεγαλύτερο βαθμό την περιουσιακή τους αυτοτέλεια, εφόσον το επιθυμούν, ακόμη και σε κληρονομικά θέματα. Εάν ωστόσο δεν το επιλέξουν, έχουν πλήρη δικαιώματα, περιουσιακά και κληρονομικά.

- Η ανάγκη προστασίας των οικογενειακών σχέσεων και εμπέδωσης της αρχής της ισότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις των μερών. Ο νέος νόμος αντιλαμβάνεται τα δύο μέρη ως ισότιμα, αλλά δεν παραβλέπει την κοινωνική πραγματικότητα που απαιτεί την προστατευτική παρέμβαση του νομοθέτη. Έτσι, ορισμένα κρίσιμα ζητήματα ρυθμίζονται με αναγκαστικού δικαίου διατάξεις. Για παράδειγμα, τα μέρη δεν μπορούν να παραιτηθούν από την αξίωση συμμετοχής στα αποκτήματα, έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν διατροφή μετά τη λύση του συμφώνου κ.λπ.

- Ο νέος νόμος επιδιώκει ισορροπία μεταξύ της ιδιωτικής αυτονομίας και της ανάγκης προστασίας των οικογενειακών σχέσεων, με βάση τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης. Πρόκειται μεν για μια σύμβαση, δημιουργούνται ωστόσο οικογενειακές σχέσεις μεταξύ αυτών που την συνάπτουν.

- Αναγνωρίζονται στα μέρη δικαιώματα τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η απόλαυση της οικογενειακής ζωής, αλλά και ο σεβασμός της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Όπως επισημαίνει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην πλειονότητα των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα άτομα που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης αποκτούν καθεστώς παρόμοιο με αυτό των έγγαμων και πρόσβαση σε πλήθος δικαιωμάτων.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξόρυξη αποβλήτων από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης


Θα γίνει εκσκαφή 2.000 κυβικών μέτρων θαμμένων απορριμμάτων.
Ξεκίνησε η λειτουργία της πιλοτικής μονάδας εξόρυξης αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Πολυγύρου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, με αποτέλεσμα ειδικοί επιστήμονες να ξεθάβουν μέσα από τα σκουπίδια μεταλλικό, πλαστικό και χαρτί.

«Γίνεται η ανάκτηση των μετάλλων και των πλαστικών μέσα από την αναμόχλευση των σκουπιδιών. Είναι ένα καλό εγχείρημα για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς τα πλαστικά θέλουν χρόνια για να λιώσουν», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει η εκσκαφή 2.000 κυβικών μέτρων θαμμένων απορριμμάτων.

Μετά τις διαδικασίες του κοσκινίσματος και του μαγνητικού διαχωρισμού θα προκύψουν ποσότητες χώματος, πλαστικά, χαρτί που θα οδηγηθούν για ανακύκλωση και φυσικά μέταλλα.

Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE+reclaim, που υλοποιείται από το δήμο Πολυγύρου, τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ, με συντονιστή δικαιούχο την εταιρία ENVECO AE. Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 50%.

Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε σαλμονέλα σε μπούτι κοτόπουλου


Ανάκληση του προϊόντος από τον ΕΦΕΤ.

Κατεψυγμένο μπούτι κοτόπουλου Ολλανδίας στο οποίο ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα (Salmonella), ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία παρασκευάσματος στην εγκατάσταση Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ από κατεψυγμένο μπούτι τεμαχισμένου κοτόπουλου Ολλανδίας, ατομικά συσκευασμένο υπό κενό, με χώρα σφαγής την Ολλανδία.

Ο κωδικός του σφαγείου ήταν NL 5021 EG και χώρα τεμαχισμού η Ελλάδα με κωδικό GR Α 132 EU, Lot number 201527834, ημερομηνία παραγωγής 20/3/2015 και με ημερομηνία λήξης 19/3/2017.

Στα δείγματα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα (Salmonella).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ιερά Εξέταση» για τους ιερείς που κατηγορούνται για παιδεραστία


Αλλαγές στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ειδικό τομέα στο πλαίσιο της πρώην Ιεράς Εξέτασης αποφάσισε να δημιουργήσει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος θα κρίνει τους εκκλησιαστικούς που κατηγορούνται για παιδεραστία.

Έπειτα από πρόταση αρμόδιας επιτροπής καρδιναλίων θεσπίζεται παράλληλα το αδίκημα της κατάχρησης επισκοπικού ρόλου, βάσει του οποίου θα διώκονται οι υψηλόβαθμοι κληρικοί οι οποίοι δεν έδωσαν το ανάλογο βάρος σε καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις ανηλίκων και σε βάρος ανυπεράσπιστων γενικότερα ατόμων από ιερωμένους.

Οι αλλαγές αυτές, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, είναι αποτέλεσμα λεπτομερούς εργασίας επιτροπής που αποτελείται από εννέα καρδινάλιους και συνεπικουρεί τον ποντίφικα, έπειτα από σχετική απόφασή του, στη διακυβέρνηση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτές τις προτάσεις και έδωσε πράσινο φως ώστε να δοθούν ανάλογες και επαρκείς απαντήσεις για την επίτευξη των προβλεπόμενων στόχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστρέφει ο θεσμός των επιλαχόντων στις στρατιωτικές σχολές


Στην Ανώτερη βαθμίδα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι Σχολές Υπαξιωματικών.

Επιστρέφει ο θεσμός των επιλαχόντων στις στρατιωτικές σχολές σύμφωνα με ρύθμιση, που περιλαμβάνεται σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για μια ρύθμιση που αναμένεται να ενισχύσει με προσωπικό τις στρατιωτικές σχολές καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο κάποιοι υποψήφιοι να μην παρουσιάζονται προς κατάταξη με αποτέλεσμα να μένουν κενές θέσεις.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση με το άρθρο αυτό ρυθμίζεται η συμπλήρωση των κενών που δημιουργούνται στις στρατιωτικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ- ΑΣΣΥ) είτε λόγω μη προσέλευσης επιτυχόντων υποψηφίων, είτε λόγω παραίτησης, απομάκρυνσης και αποχώρησης καταταγέντων για οποιονδήποτε λόγο. Με αυτή τη ρύθμιση εξασφαλίζεται η επαρκής στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων από μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως αυτός είχε υλοποιηθεί από τα Γενικά Επιτελεία.

Ο θεσμός των επιλαχόντων ίσχυε κατά το παρελθόν αλλά καταργήθηκε με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του ν. 3648 του 2008. Η εν λόγω ωστόσο παράγραφος αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Αν εντός διμήνου από την αρχική, ανά κατηγορία εισακτέων, ημερομηνία κατάταξης στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), υπάρχουν κενές θέσεις λόγω μη προσέλευσης των εισακτέων που περιλαμβάνονται στον κυρωμένο πίνακα ή λόγω παραίτησης ή απομάκρυνσης ή αποχώρησης καταταγέντων από τις ίδιες σχολές για οποιονδήποτε λόγο, εισάγονται σε αυτές για την πλήρωση των κενών θέσεων ισάριθμοι, ανά κατηγορία, υποψήφιοι κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ)».

2. Στο άρθρο 11 του ν. 3648/2008 προστίθενται παράγραφοι 6, 7 και 8 ως εξής:

«6. Εφόσον και οι εισαγόμενοι με την ως άνω διαδικασία δεν προσέλθουν για κατάταξη ή απομακρυνθούν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο από τις παραπάνω σχολές, εισάγονται προς πλήρωση των κενών θέσεων που θα προκύψουν νέοι υποψήφιοι με την ίδια διαδικασία, μέχρι την οριστική πλήρωση των θέσεων που προκηρύχθηκαν, σε κάθε περίπτωση εντός της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου.

7. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις ειδικών κατηγοριών, των οποίων η πλήρωση δεν είναι δυνατή για οποιονδήποτε λόγο, σύμφωνα με τη διαδικασία των παραγράφων 5 και 6 του παρόντος άρθρου, αυτές συμπληρώνονται από υποψηφίους της γενικής σειράς με την ίδια διαδικασία και εντός της ίδιας χρονικής προθεσμίας.

8. Για την εφαρμογή των προηγούμενων παραγράφων, ως «ΑΣΕΙ» νοούνται οι Σχολές που αναφέρονται στην περίπτωση ε. του άρθρου 1 του ν. 3883/2010 (Α΄ 167) και ως «ΑΣΣΥ» οι Σχολές που αναφέρονται στην παράγραφο στ. του ιδίου άρθρου και νόμου».

Οι Σχολές Υπαξιωματικών στην Ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπάρχει ρύθμιση στην οποία αναφέρεται ότι Οι Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η φοίτηση σε αυτές είναι τριετής. Όσοι αποφοίτησαν από αυτές θεωρούνται απόφοιτοι Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών, εφόσον εισήχθησαν σ’ αυτές κατόπιν εξετάσεων και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμων τεχνικών σχολών, ανεξάρτητα από το χρόνο κτήσης αυτού.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει δοθεί για δημόσια διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διήμερο εκπαιδευτικό workshop για την επιχειρηματικότητα


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ReStart your Business στις 24-25 Ιουνίου.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Educational Thinktank StudySmart, σχεδίασαν το εξειδικευμένο στην επιχειρηματικότητα εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Re)Start your Business, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Ιουνίου 2015 στην Εξέλιξη. Tο πρόγραμμα υλοπoιείται με την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Hellenic Start up Association), του πρώτου ελληνικού φορέα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, με την οποία η Εξέλιξη έχει συνεχή συνεργασία.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό διήμερο workshop, το οποίο εμπνέει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν διαφορετικά για τις επιχειρήσεις, εστιάζοντας στα θέματα στρατηγικής και επιχειρηματικού σχεδιασμού ως απαραίτητα εργαλεία για μια βιώσιμη επιχείρηση. Απευθύνεται σε όσους σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση αλλά και σε όσους επιθυμούν να κάνουν restart την επιχείρησή τους, υλοποιώντας νέες ιδέες.

Μέσα από μία ειδική μεθοδολογία οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αναλύουν βήμα-βήμα τη βιωσιμότητα της ιδέας ή της επιχείρησής τους καθώς και να αποτυπώνουν την ιδέα τους στη μορφή ενός επιχειρηματικού πλάνου ενώ αντιλαμβάνονται τους τρόπους για να αναπτύξουν σωστά την επιχείρησή τους. Εισηγητής και εκπαιδευτικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Dr. Ντίνος Κυρίτσης, ιδρυτής της εταιρείας StudySmart και ειδικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, με μακρόχρονη διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους αναδυόμενους τομείς της οικονομίας και έχει στόχο την υποστήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η StudySmart αποτελεί έναν σύγχρονο και καινοτόμο οργανισμό, αποτελούμενο από εξειδικευμένα στελέχη με πολύχρονη εμπειρία στους τομείς της εκπαίδευσης, του Professional Training και της συμβουλευτικής για πανεπιστήμια, επαγγελματικούς τίτλους και τη διαχείριση καριέρας.

Περισσότερες πληροφορίες στο site της Εξέλιξης www.excelixi.org.

Λίγα Λόγια για την Ε.Ε.Ν.Ε.

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων δημιουργήθηκε το 2011 από την κοινότητα των start-up επιχειρηματιών ώστε να προωθηθεί ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στη χώρα μας το οποίο, έχοντας χαρακτηριστικά καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης, θα συνεισφέρει καθοριστικά στη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας και στη συνολική ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.

Μερικές από τις δράσεις μας περιλαμβάνουν: α) networking (συναντήσεις με τίτλο “Είμαι-Κάνω-Θέλω”), β) εκπαιδευτικά workshops (HSA University), γ) ανοιχτές Brainstorming συναντήσεις με σκοπό τη διαμόρφωση συλλογικής στρατηγικής και αντίστοιχης ανάληψης δράσεων για την προώθησης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, δ) pitching events με επιλεκτική παρουσίαση των πιο προχωρημένων επιχειρηματικών σχεδίων από μέλη της ΕΕΝΕ, στο δίκτυο των Hellenic Angels, του πρώτου μη-κερδοσκοπικού δικτύου business angels στην Ελλάδα, ε) διεθνή events (Global Entrepreneurship Week) για την απόκτηση διεθνούς εμπειρίας και δικτύωσης, τη δημιουργία συνεργειών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες επισκέψεις ανασφάλιστων πολιτών έχει δεχθεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής


Ραγδαία αύξηση σημειώνουν οι επισκέψεις στο ιατρείο.

Ραγδαία αύξηση που φτάνει το 290% σημείωσαν οι επισκέψεις στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που ίδρυσαν και λειτουργούν από κοινού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τα τρεισήμισι χρόνια της λειτουργείας του ( 2012-2015). Συγκεκριμένα το 2012 δέχθηκε 5.500 επισκέψεις ανασφάλιστων πολιτών , 12.000 το 2014 και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν το 2015 οι επισκέψεις θα φτάσουν τις 16.000.

Συνολικά, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, έχει δεχθεί, μέχρι σήμερα, 31.500 ιατρικές επισκέψεις. Καθημερινά πάνω από 100 πολίτες δέχονται την φροντίδα 63ων γιατρών, 23ων ειδικοτήτων καθώς και 150 εργαστηριακών και κλινικών ιατρών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς χορηγούνται δωρεάν 300-500 φάρμακα την ημέρα.
Το Ιατρείο έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τριάμισι χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 25 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα και έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί πήραν μετάθεση


Σε 15 μέρες από σήμερα οι αιτήσεις αμοιβαίων μεταθέσεων.

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των αιρετών στο ΚΥΣΠΕ κκ Μπράτη και Παληγιάννη. Ο συνολικός αριθμός των μεταθέσεων έφθασε τις 1.604. Το ποσοστό ικανοποίησης για τους δασκάλους ήταν 42.18% ενώ για τους νηπιαγωγούς στη Γενική Εκπαίδευση 29.33%. Το συνολικό ποσοστό ικανοποίησης έφθασε το 38.93% και ήταν ελαφρά μειωμένο συγκριτικά με το 2014 που ανήλθε στο 41.53%

Χαρακτηριστικό των φετινών μεταθέσεων ήταν το γεγονός ότι οι αιτήσεις ήταν αισθητά μειωμένες συγκριτικά με το προηγούμενο έτος αφού έφθασαν συνολικά τις 4.025 έναντι 6.747 του 2014.

Οι δυο αιρετοί αναφέρουν στο ενημερωτικό τους που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΟΕ ότι οι μεταθέσεις ανακοινώνονται με μεγάλη καθυστέρηση, και όχι για όλες τις ειδικότητες , επειδή το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, παρά τη δέσμευσή του ότι θα το έλυνε από τον περασμένο Μάρτη.

«Θεωρούμε απαράδεκτο οι συνάδελφοί των ειδικοτήτων να παραμένουν όμηροι της αναποφασιστικότητας, της αναβλητικότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας» τονίζουν οι δυο αιρετοί.

Οι μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα οργανικά κενά που κατέθεσε η Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου στο ΚΥΣΠΕ, στα οποία συνυπολογίστηκαν και οι παραιτήσεις που έγιναν από 20 έως 30 Απρίλη του 2015. Έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις ανάκλησης που υποβλήθηκαν μέχρι και τη Τρίτη 9-6-2015.Ανακλήσεις μεταθέσεων δεν γίνονται.
Οι αιρετοί υπενθυμίζουν ότι οι αιτήσεις για αμοιβαία μετάθεση, δασκάλων και νηπιαγωγών, γίνονται εντός 15 ημερών από σήμερα ενώ επισημαίνουν ότι εκκρεμεί η υπογραφή των μεταθέσεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.



ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου


Θα πραγματοποιηθούν έργα.

Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 9.00 σήμερα το βράδυ, έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, από το ύψος των Σελιανιτίκων της Αιγιάλειας, έως και τον κόμβο του Ρίου, στην Πάτρα.

Ειδικότερα, στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Πάτρα, τα οχήματα θα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό από τον ανισόπεδο κόμβο Σελιανιτίκων και θα επιστρέφουν στη νέα εθνική οδό, μέσω του ανισόπεδου κόμβου Ρίου.

Αντίθετα, στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα, τα αυτοκίνητα θα εισέρχονται στην παλαιά εθνική οδό, μέσω προσωρινού κλάδου εξόδου, που βρίσκεται στο 196ο χιλιόμετρο και θα επανέρχονται στην νέα εθνική οδό, μέσω του προσωρινού κλάδου εισόδου, που βρίσκεται στο 192ο χιλιόμετρο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κρίθηκαν απαραίτητες, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες εκσκαφής υψηλού ορύγματος, κοντά στην χιλιομετρική θέση 195,5.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Ρέθυμνο


Εφέτος ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Mε αφορμή τις διαμαρτυρίες πολιτών του Ρεθύμνου προς τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την εμφάνιση κουνουπιών και των κατσαρίδων, ο Δήμος Ρεθύμνης ξεκίνησε, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το πρόγραμμα μυοκτονίας, απεντόμωσης και τοποθέτησης δολωματικών σταθμών.

Προς ενημέρωση των πολιτών, ο επόμενος ψεκασμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου 2015, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, δεδομένου ότι με τη βροχή, η επίδραση του φαρμάκου ακυρώνεται. Ο Δήμος διευκρινίζει ότι οι ψεκασμοί, από το συμβεβλημένο με το Δήμο εργολάβο, γίνονται σε κοινόχρηστους χώρους. Εστίες όμως τρωκτικών και εντόμων υπάρχουν και σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών, αυλές σπιτιών και ιδιωτικούς χώρους, για τους οποίους θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ώστε και οι παρεμβάσεις του Δήμου, συνδυαστικά με την παρέμβαση των ιδιωτών, να είναι αποτελεσματικότερες.

Παράλληλα όμως ο δήμος προτρέπει τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο, να μεριμνήσουν ώστε να λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα όπως το να φροντίζουν να μην υπάρχουν επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά στους χώρους τους, να τοποθετούν σίτες στα παράθυρα, να μεριμνούν εφόσον διαθέτουν πισίνα για το συχνό καθαρισμό της κλπ.

Σε ότι αφορά τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, πρόκειται για έργο που το εκτελεί η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, σε όλο το Νομό, μέσω εργολάβου. Την εποπτεία εκτέλεσης του έργου έχει ο Δήμος και ήδη προγραμματίστηκε έκτακτος ψεκασμός, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στην περιοχή Γεράνι, λόγω της εκδήλωσης έντονων κρουσμάτων επίθεσης κουνουπιών στους κατοίκους της περιοχής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...