Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια τουρίστριας στους Δελφούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νεαρή κοπέλα είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η επιχείρηση διάσωσης νεαρής τουρίστριας, που είχε εγκλωβιστεί από νωρίς χθες βράδυ σε απόκρημνη χαράδρα, στους πρόποδες του Παρνασσού, κοντά στη Κασταλία Πηγή, στους Δελφούς.

Πρόκειται για μια Νεοκορεάτισσα, η οποία είχε πάει για περίπατο στην περιοχή χθες το απόγευμα. Όταν έπεσε το σούρουπο χάθηκε και εγκλωβίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή.

Η νεαρή τουρίστρια φοβισμένη και απελπισμένη, κατάφερε με το κινητό της να επικοινωνήσει με την αστυνομία μέσω του τριψήφιου ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης (112) και άρχισαν οι αναζητήσεις.

Ο εντοπισμός ήταν δύσκολος αφού η τουρίστρια δεν ήξερε να τους πει πού περίπου βρίσκεται. Τελικά μέσα από το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου εντόπισαν την περιοχή και τα ξημερώματα ενημερώθηκε η 7η ΕΜΑΚ, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

Με το πρώτο φως ξεκίνησε η επιχείρηση από την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον διοικητή Αντιπύραρχο Αντώνη Μίχα.

«Ήταν εγκλωβισμένη σε πολύ δύσκολο και επικίνδυνο σημείο. Υπήρχε γκρεμός τουλάχιστον 50 μέτρων. Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να την απεγκλωβίσουμε με ασφάλεια. Χρειάστηκε να την μεταφέρουμε και με φορείο. Ευτυχώς ήταν συνεργάσιμη. Πάλι καλά που εντοπίστηκε και επιχειρήσαμε έγκαιρα γιατί στο σημείο που ήταν αν την χτυπούσε ο ήλιος τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα γι’ αυτήν. Τέλος καλό όλα καλά...», δήλωσε ο επικεφαλής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας.

 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.