Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Παιδοκτόνος: Δεν είμαι καλά, θέλω να εξεταστώ από γιατρούς - Τι λέει η ΠΟΑΣΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι είπε ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την 7χρονη κόρη του.



Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι πήρε από τον γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια την ηλικίας 7 ετών κόρη του.

Ο κατηγορούμενος, που εισήλθε και εξήλθε από τα δικαστήρια από την πίσω είσοδο, δεν θέλει να αναλάβει την υπόθεσή του ο δικηγόρος Νίκος Στεργιόπουλος στον οποίο ανατέθηκε η υπεράσπιση του 47χρονου.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Δεν είμαι καλά, θέλω να εξεταστώ απο γιατρούς".

Με τη σειρά του ο κ. Στεργιόπουλος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της γονικής άδειας ο 47χρονος είχε επισκεφτεί ιδιώτες ψυχολόγους οι οποίοι είχαν διαγνώσει μανιοκατάθλιψη, ενώ σε ερώτηση αν ο 47χρονος είχε εκδηλώσει συμπτώματα βίας κατά το παρελθόν, δήλωσε πως κάποια στιγμή πρέπει να είχε χτυπήσει την κόρη του.



-------------

"Η Ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με αφορμή τη χθεσινή δολοφονία της 7χρονης από τον αστυνομικό πατερά της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

"Με αφορμή το χθεσινό ειδεχθές συμβάν της παιδοκτονίας με δράστη αστυνομικό, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου παιδιού, που δυστυχώς έφερε στην επιφάνεια με τον πιο τραγικό τρόπο ένα μείζον πρόβλημα το οποίο διαχρονικά αποτελούσε ταμπού για την Ηγεσία όταν αναδεικνυόταν από το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Επιτέλους, η Ηγεσία οφείλει να εγκύψει στα προβλήματα και να λάβει μέτρα αυστηρής εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το σχετικό Π.Δ. και περαιτέρω να ενισχύσει τις υφιστάμενες δομές είτε με τη δημιουργία νέων (Ιατρός Εργασίας) είτε με τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.

Η επίκληση των όποιων οικονομικών δυσχερειών είναι πλέον ανεπίτρεπτη όταν πρόκειται για την διασφάλιση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης ζωής".


Πηγή: http://news247.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.