Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στην έκτη θέση η Καλπακίδου




Στο μεγάλο τελικό των 50μ. ύπτιο γυναικών της κατηγορίας S2, η Μαρία Καλπακίδου δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε κάποια καλύτερη θέση, από την έκτη και τελευταία της κούρσας με χρόνο 1:24.37.

Νέα «χρυσή» Παραολυμπιονίκης είναι η Γιαζού Φενγκ με 1:03.00, η οποία έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τα ρεκόρ δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς η Ουκρανή Γκάνα Ιελισαβέτσκα τερμάτισε δεύτερη με χρόνο 1:04.14, που είναι πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ακόμα μια Ουκρανή και συγκεκριμένα η Ιρίνα Σότσκα, με επίδοση 1:05.16.



Διαβάστε περισσότερα...

Αργυρό μετάλλιο ο Μακροδημήτρης!



Και άλλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στον τελικό των 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τερματίζοντας σε χρόνο 1:04.71.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά ο Έλληνας πρωταθλητής και έβδομο συνολικά της αποστολής μας. Ο τελικός είχε και περαιτέρω ελληνικό χρώμα, καθώς συμμετείχε και ο Γιώργος Καπελλάκης, ο οποίος κατετάγη έβδομος με χρόνο 1:10.73.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Κινέζο Γιανγκ Γιανγκ, ο οποίος με το 1:00.90 έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τρίτος με το χάλκινο στο λαιμό τερμάτισε ο Ντιμίτρι Κοκάρεφ με 1:05.70.


Διαβάστε περισσότερα...

«Εχθρός» του εγκεφαλικού η σοκολάτα



Μειώνει τον κίνδυνο στους άντρες.

Μια νέα σουηδική μελέτη ρίχνει φως στις ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας στους άνδρες, στους οποίους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού...

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε περισσότερους από 37.000 άνδρες των οποίων η υγεία παρακολουθήθηκε επί μια δεκαετία, εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες σοκολάτας διέτρεχαν κατά 17% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό σε σχέση με εκείνους που δεν ενέδιδαν στο γλυκό πειρασμό.

Η μελέτη δεν είναι η πρώτη που συνδέει την κατανάλωση σοκολάτας με τα οφέλη για το καρδιοαγγειακό σύστημα καθώς αρκετές έρευνες στο παρελθόν έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι λάτρεις της σοκολάτας κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό.

«Η ευεργετική επίδραση στον οργανισμό από την κατανάλωση σοκολάτας αναφορικά με το εγκεφαλικό μπορεί να συνδέεται με τα φλαβονοειδή που περιέχει», γράφει η επικεφαλής της μελέτης Σουζάνα Λάρσον του Karolinska Institute της Στοκχόλμης.

Τα φλαβονοειδή, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχεται σε φρούτα, λαχανικά, στη μαύρη σοκολάτα και στο κόκκινο κρασί, μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα της χοληστερόλης και την αγγειακή λειτουργία, σύμφωνα με μελέτες.

Ωστόσο άλλοι ερευνητές επισημαίνουν ότι καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αποδείξει ότι η σοκολάτα είναι η αιτία για τον μειωμένο κίνδυνο για εγκεφαλικό.

Όπως υποστηρίζει ο Ρίτσαρντ Λίμπμαν, αντιπρόεδρος του τμήματος Νευρολογίας στο Cushing Neuroscience Institute στο Μανχάσετ της Νέας Υόρκης, η θεωρία ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο παραμένει απλά μια θεωρία, ενώ μια ευρεία κατηγορία πολύ πιο υγιεινών τροφίμων επίσης περιλαμβάνουν φλαβονοειδή, όπως τα μήλα, τα λάχανα, τα μπρόκολα, η σόγια και τα καρύδια.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα καταπολεμήσετε την κατακράτηση



Τι να κάνετε.

Υπάρχουν τροφές που σας βοηθούν να νικήσετε την κατακράτηση και άλλες που διογκώνουν το πρόβλημά σας…

Έτσι λοιπόν για να απαλλαγείτε από αυτήν, μπορείτε, να καταναλώνετε αρκετό νερό ώστε να ενεργοποιούνται τα νεφρά και να αποβάλλονται τα περιττά υγρά.

Μπορείτε επίσης να τρώτε γιαούρτι με προβιοτικά αλλά και φρέσκα λαχανικά όπως καρότα, μαρούλι κ.ά.

Πρέπει να αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες αλατιού γιατί αυτό είναι που συμβάλλει περισσότερο στην κατακράτηση υγρών. Καλό είναι να αποφεύγετε τα αναψυκτικά που δημιουργούν πρήξιμο και τα τηγανιτά.


Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήρια Παπούλια στους Παραολυμπιονίκες




Τα συγχαρητήριά του στους Παραολυμπιονίκες που ανέβηκαν στο βάθρο κατά την έκτη μέρα της διοργάνωσης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας μέσω τηλεγραφήματος.«Δώσατε ένα μάθημα ζωής από το οποίο έχουμε όλοι πολλά να διδαχθούμε».

Το τηλεγράφημα προς τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίνο Πανάνο και Ελένη Κορδάλη, την ομάδα του μπότσια: «Η επιτυχία σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μας γέμισε χαρά και περηφάνια. Δώσατε ένα μάθημα ζωής από το οποίο έχουμε όλοι πολλά να διδαχθούμε. Στις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, έχουμε ανάγκη από παραδείγματα αγωνιστικότητας, επιμονής και ψυχικής δύναμης. Θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την ανάταση που μας χαρίσατε, Κάρολος Παπούλιας».

«Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Θαυμάσαμε το πάθος σας και το ψυχικό σας μεγαλείο, παραδειγματιστήκαμε και εμπνευστήκαμε. Σας ευχαριστούμε για τη συγκίνηση που μας χαρίσατε», ανέφερε η επιστολή του προς τον «αργυρό» Παραολυμπιονίκη στη δισκοβολία της κατηγορίας F40, Πασχάλη Σταθελάκο.

Τέλος, ο Κάρολος Παπούλιας έστειλε τα συγχαρητήρια του και στον τρίτο της «παρέας», Παύλο Μάμαλο για την επιτυχία του στην άρση βαρών σε πάγκο: «Η επιτυχία σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες μας έδωσε ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Σ' αυτούς τους καιρούς, κατακτήσεις όπως η δική σας προσφέρουν σε όλους μας λόγους να ελπίζουμε και να πιστεύουμε στη σημασία της προσπάθειας και της ανθρώπινης θέλησης».



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλεισμός για Παπαδάκη, Σουλάνη



Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην φάση 1/8 του μικτού ατομικού (κατηγορία BC2) στο μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Αλέξανδρος Παπαδάκης.

O Έλληνας αθλητής ηττήθηκε με 4-3 από τον Ισπανό Μανουέλ Μαρτίνεθ Πέρεθ, μένοντας εκτός συνέχειας του αγωνίσματος.

Ανάλογη τύχη είχε και ο Παναγιώτης Σουλάνης στο μικτό ατομικό (κατηγορία BC1). O 21 ετών αθλητής δεν μπόρεσε να περάσει στα προημιτελικά του αγωνίσματος καθώς στη φάση 1/8 ηττήθηκε από τον Κορεάτη Μιεόνγκ-Σου Κιμ.


Διαβάστε περισσότερα...

«Είστε νικητές της ζωής»



Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνεχάρη, εκ μέρους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Ολυμπιονίκες Πασχάλη Σταθελάκο και Παύλο Μάμαλο, που κατέκτησαν, αντίστοιχα, το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία και το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών πάγκου, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στο μήνυμά του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει: «Σας συγχαίρουμε και σας καμαρώνουμε, γιατί έχετε ψυχή, θέληση, αγωνιστικότητα. Οι επιτυχίες σας μας γεμίζουν χαρά και συγκίνηση. Είστε νικητές όχι μόνο στα αθλήματά σας, αλλά και πρωταθλητές στη ζωή».


Διαβάστε περισσότερα...

Βάλτε το αυγό… στο πρωινό σας



Κάνουν περισσότερο καλό απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί.

Το πρωινό είναι από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας και σύμφωνα με τους επιστήμονες αν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και αυγό ακόμη καλύτερα!

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα αυγά είναι πιο ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου απ’ ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες πριν από 30 χρόνια. Όχι μόνο βρήκαν ότι τα αυγά περιέχουν χαμηλά λιπαρά και θερμίδες αλλά είναι και πολύ πλούσια σε βιταμίνη D.

Όπως αναφέρει μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, τα αυγά μεσαίου μεγέθους έχουν σήμερα περίπου 25% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, συγκριτικά με αυτά που πωλούνταν τη δεκαετία του ’80.

Περιέχουν 1,3 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών, ενώ παλαιότερα περιείχαν 1,7 γραμμάρια, ενώ η συνιστώμενη ημερήσια δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 20 γραμμάρια την ημέρα.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι περιέχουν 177 μικρογραμμάρια χοληστερίνης, ουσία που προκαλεί το φράξιμο των αρτηριών, περίπου 10% λιγότερο από τα 202 μικρογραμμάρια που είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες. Προσδίδουν ακόμη λιγότερες θερμίδες στον οργανισμό απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα περιέχουν μόλις 66 θερμίδες και όχι 78.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αυγά περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης D που πίστευαν ότι περιείχαν τη δεκαετία του ’80.

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών και την πρόληψη της ραχίτιδας, μια πάθηση που προκαλεί παραμορφώσεις των οστών σε μικρά παιδιά.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να προσέχουμε στην αγορά σχολικών ειδών



Την απάντηση δίνει στο metrogreece.gr o πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος), Γιώργος Λεχουρίτης.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Γονείς και μαθητές θα ξεχυθούν στις αγορές προκειμένου να προμηθευτούν σάκες, στυλό, μολύβια, τετράδια και ό,τι άλλο τους ζητηθεί από τους δασκάλους. Τι θα πρέπει όμως να προσέξουμε όταν θα προβούμε στις εν λόγω αγορές;

Την απάντηση δίνει στο metrogreece.gr o πρόεδρος του ΙΝΚΑ (Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος), Γιώργος Λεχουρίτης.

--Να καταγράψετε τις ανάγκες πριν βγείτε στα καταστήματα.

-Κάντε έρευνα αγοράς γιατί το ίδιο προϊόν μπορεί να το βρείτε και 100% ακριβότερο από το ένα τετράγωνο στο άλλο.

-Να αποφεύγει να αγοράζετε προϊόντα από υπεύθυνους μικροπωλητές, καθώς υπάρχουν προϊόντα απομίμησης (στυλό, μαρκαδόροι, μολύβια) τα οποία είναι φτιαγμένα με απαγορευμένες ουσίες. Τα παιδιά έχουν την κακή συνήθεια να βάζουν τα μολύβι α και τα στυλό στο στόμα, με αποτέλεσμα οι ουσίες αυτές να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό τους.

-Αποφύγετε τα πλαστικοποιημένα τετράδια τα οποία μυρίζουν πετρέλαιο ή έχουν άσχημη μυρωδιά.

-Μην αγοράσετε γομολάστιχες και προϊόντα που έχουν γεύση ή μυρωδιά φρούτων, διότι τα παιδιά μηχανικά τα βάζουν στο στόμα.Τέλος, ο κος Λεχουρίτης πρόσθεσε «υπάρχουν μεγάλες επιλογές προϊόντων ξεκινώντας από τις σάκες μέχρι τα τετράδια τετράδια πολυτελείας είναι πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Ωστόσο, τα παιδιά είναι καταναλωτές που δεν αντιλαμβάνονται το κόστος της αγοράς ενός σχολικού είδους και απαιτούν από τους γονείς να αγοράσουν με βάση τη διαφήμιση και όχι με βάση τις ανάγκες του παιδιού.


Διαβάστε περισσότερα...

"Να σέρνω τον ανάπηρο πατέρα μου;"


Αναγνώστης που έχει φτάσει «σε απόγνωση» με την κατάσταση στον χώρο της Υγείας, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι χρειάστηκε να πάρει φάρμακα αξίας 20 ευρώ για τον ανάπηρο πατέρα του, τα οποία πλήρωσε, αφού οι φαρμακοποιοί δεν εκτελούν πια συνταγές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες το ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να συγκεντρώσει «έναν σκασμό χαρτιά» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- για να τα υποβάλει ο πατέρας του στον ανταποκριτή του ΟΓΑ.

Μεταξύ των εγγράφων που υποχρεούται να προσκομίσει δε, συγκαταλέγεται και μία φωτοτυπία από το βιβλιάριο τραπέζης.

Ωστόσο ο 73χρονος πατέρας του αναγνώστη μας, δεν διαθέτει λογαριασμό στην τράπεζα και του είναι ιδιαίτερα δύσκολο «να στηθεί στην ουρά για να βγάλει», καθώς είναι ανάπηρος.

Επιπλέον, ο αναγνώστης μας σημειώνει ότι την τιμή του εν λόγω φαρμάκου είναι απλώς ενδεικτική, καθώς η αξία των φαρμάκων που χρειάζεται ο πατέρας του, ανέρχονται σε 150-200 ευρώ τον μήνα.

«Τι κάνουμε τώρα; Σέρνουμε 73 χρονών ανάπηρο στην ουρά για να βγάλει βιβλιάριο;» διερωτάται ο αναγνώστης…



Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπεία… μετά μουσικής


Εξερευνώντας τον κόσμο της Μουσικοθεραπείας παρέα με το metrogreece.gr και την Διδάκτωρα Μουσικοθεραπείας στο ΑΠΘ, κ.Ντόρα Ψαλτοπούλου!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι εκτός από εκσυγχρονισμένος και συνεχώς εξελισσόμενος σαφώς και ιδιαίτερα απαιτητικός, επηρεάζοντας τη γαλήνη της ψυχής μας και την σύνδεσή της με την εστία δύναμης και ηρεμίας, που ενυπάρχει σε όλους μας. Το ότι όλες οι ασθένειες πηγάζουν από ψυχογενή αίτια, μας έχει κάνει να αναζητούμε και εναλλακτικούς τρόπους θεραπειών πέρα από το ό,τι έχει να μας προσφέρει η παραδοσιακή ιατρική.

Στις θεραπείες αυτές εντάσσεται και η μουσικοθεραπεία, η οποία είναι ένα αναγνωρισμένο επάγγελμα υγείας, που επικεντρώνεται στις ευεργετικές δράσεις της μουσικής στον ανθρώπινο οργανισμό. Εφαρμογές της μουσικοθεραπείας βρίσκουμε στη ρύθμιση του κυκλοφορικού, στη διαχείριση του άγχους και του πόνου και γενικότερα στην εσωτερική σωματική και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου.

Ας συντονιστούμε λοιπόν στις μελωδικές συχνότητες της μουσικής, για να εξασφαλίσουμε μια γαλήνια ζωή, κατάμεστη από υγεία, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, ανακαλύπτοντας όλα τα θαυμαστά που μας περιβάλλουν!

Το metrogreece.gr, συγκέντρωσε πληροφορίες από την κ.Ντόρα Ψαλτοπούλου, Διδάκτωρα Μουσικοθεραπείας και Λέκτορα στο ΑΠΘ και σας παρουσιάζει από το Α ως το Ω, τη θεραπεία υπό τους ήχους της μουσικής:

«Η μουσικοθεραπεία είναι πλέον μια επίσημα αναγνωρισμένη και στη χώρα μας προσέγγιση ψυχοθεραπείας μέσω της μουσικής, που αγγίζει βαθιά τον άνθρωπο και συμβάλλει στη γενικότερη αναμόρφωση του ανθρώπινου εαυτού μας. Η συγκεκριμένη θεραπεία βασίζεται σε διαδραστικές μεθόδους, στη φαντασία και στον αυτοσχεδιασμό, καθώς δημιουργούμε μουσική μαζί με τους συμμετέχοντες στη συνεδρία, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του καθενός και τα θέματα, που επιθυμεί να επεξεργαστεί και να επιλύσει, όπως για παράδειγμα το άγχος, το πένθος, η απώλεια και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Κατά περίσταση, χρησιμοποιούνται ηχογραφημένες μουσικές για χαλάρωση ή κινητοποίηση του ατόμου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο το ταξίδι στο ασυνείδητο και στο όνειρο. Στις συνεδρίες μουσικοθεραπείας μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου και χωρίς να υπάρχει απαραίτητα κάποια παθολογία, με σκοπό την κατάκτηση της αυτογνωσίας, της χαλάρωσης και της ώθησης προς δημιουργία και δράση. Τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορεί να εμφανιστούν άμεσα ή και σε βάθος χρόνου και σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, η πιο μεγάλη βελτίωση εμφανίζεται ακόμη πιο έντονα σε περιπτώσεις ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν βαριές, ψυχοπαθολογικές καταστάσεις».


Διαβάστε περισσότερα...

"Τώρα με θυμήθηκαν όλοι!"



Δεν του αρκεί το αργυρό, θα παλέψει αύριο στη σφαίρα για το χρυσό ο Πασχάλης Σταθελάκος από το Αχλάδι Φθιώτιδας.

Πικραμένος όμως για την αδιαφορία των αρμοδίων και για τη ανυπαρξία υποδομών άθλησης στην περιοχή στέλνει μήνυμα :"Δεν θέλω τις ευχές σας και τα συγχαρητήριά σας, τόσο καιρό δεν με θυμήθηκε κανείς".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγχαρητήρια Ιωαννίδη στους Παραολυμπιονίκες



Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τις μέχρι τώρα επιτυχίες της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων – Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε αυτή στέκεται στην προσπάθεια των Ελλήνων εκπροσώπων οι οποίοι όπως αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης «μας έχουν δώσει ένα μάθημα ζωής στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει

Θερμά συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα ζευγαριών του Μπότσια, που νίκησε στον τελικό με 4-1 την Πορτογαλία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Αγώνες.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, ο Νίκος Πανανός και η Μαρία- Ελένη Κορδαλή μας χάρισαν μοναδικές στιγμές γεμίζοντάς μας συγκίνηση και στέλνοντας πίσω στην πατρίδα λίγο από το δικό τους περίσσιο θάρρος.

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου μας έχουν ήδη χαρίσει τέσσερα μετάλλια, αλλά το σημαντικό είναι ότι όλοι οι αθλητές, μας έχουν δώσει ένα μάθημα ζωής στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Το μεγαλείο της ψυχής όλων των αθλητών και το πείσμα με το οποίο μάχονται είναι βασικά αυτό που μένει σε όλους όσοι παρακολουθούμε με θαυμασμό την μεγάλη τους προσπάθεια.

Συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή για ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα και ειδικά στους:

• Πασχάλη Σταθελάκο (ασημένιο στη δισκοβολία, κατηγορία F40)
• Αριστείδη Μακροδημήτρη (χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο κατηγορία S2)
• Χαράλαμπο Ταϊγανίδη (χάλκινο στα 100μ. ύπτιο κατηγορία S13)
. Αλεξάνδρα Δήμογλου (χάλκινο στα 400μ Τ13 στον στίβο)
• Παύλο Μάμαλο (χάλκινο στην άρση βαρών, κατηγορία 90 κιλών)


Διαβάστε περισσότερα...

Δέκατος ο Ναλμπάντης



Δεν τα κατάφερε ο Ηλίας Ναλμπάντης στον τελικό της δισκοβολίας στην κατηγορία F54/55/56. Ο Έλληνας αθλητής πλασαρίστηκε στη δέκατη θέση με βολή στα 31.37 μέτρα, σημειώνοντας ωστόσο προσωπικό ρεκόρ για τη φετινή σεζόν.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κουβανός Λεονάρντο Ντίαζ, κάνοντας μάλιστα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία F56 με βολή 44.63.
Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντραζένκο Μίτροβιτς από τη Σερβία, ο οποίος ωστόσο έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία F4 με βολή 32.97.

Τέλος, το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Γιάρι Μοχαμάντ της κατηγορίας F56, σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός συνέχειας ο Πανανός



Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην φάση 1/8 στο ατομικό της κατηγορίας BC3 του μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Νίκος Πανανός.

Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης στο μικτό της ίδιας κατηγορίας, ηττήθηκε από τον Γε-Τζιν Τσόι (Κορέα) με 10-0 και έμεινε εκτός συνέχειας του αγωνίσματος.

Εκεί, πάντως, θα δώσει το «παρών», την Πέμπτη, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό, Τζέικομπ Τόμας.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα κατάφερε ο Ζησίδης



Στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης στο αγώνισμα της σφαίρας στην κατηγορία F32/33 πλασαρίστε ο Δημήτρης Ζησίδης ρίχνοντας βολή στα 7.48 μέτρα, απόδοση που αποτελεί την καλύτερη του τη φετινή σεζόν.

Ο Έλληνας αθλητής έριξε έξι βολές ενώ το ρεκόρ του το πραγματοποίησε στην τρίτη, συλλέγοντας συνολικά 747 βαθμούς.
Το βάθρο των νικητών… βάφτηκε στα χρώματα της Αλγερίας, αφού και τα τρία μετάλλια πήγαν στους Αλγερινούς αθλητές.

Το χρυσό πανηγύρισε ο Καρντγιένα Καμέλ, κάνοντας και Παραολυμπιακό ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Μπετίνα Καρίμ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μπακιρί Μουνίρ.


Διαβάστε περισσότερα...

Πήραν τα… εισιτήρια Μακροδημήτρης, Καπελλάκης



Την πρόκρισή τους στα 50μ. ύπτιο της κατηγορίας S2 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήραν οι Αριστείδης Μακροδημήτρης και Γιώργος Καπελλάκης.

Ο «χάλκινος» στα 100μ. ελεύθερο (κατηγορία S2) τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 1:07.14, ενώ ο συναθλητής του ήρθε πέμπτος στην ιδία σειρά, ωστόσο εξασφάλισε μία θέση στον τελικό χάρις στον χρόνο του (1:11.80).

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα σημείωσε ο Κινέζος Γιάνγκ Γιανγκ με χρόνο 1:01.35.

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης στις 21:53.


Διαβάστε περισσότερα...

Διπλή εκπροσώπηση στον τελικό



Το εισιτήριο για τον τελικό των 100μ. της κατηγορίας Τ13 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήραν οι Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη.

Η «χάλκινη» στα 400μ. (κατηγορία Τ13) και η -τρεις φορές- «αργυρή» Παραολυμπιονίκης, πραγματοποίησαν τις καλύτερές τους φετινές εμφανίσεις εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό του αγωνίσματος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Η Δήμογλου, με χρόνο 12.76, τερμάτισε δεύτερη στην πρώτη προκριματική σειρά παίρνοντας απευθείας την πρόκριση ενώ η Καραγιάννη πέρασε χάρις στην επίδοσή της (13.16), παρότι τερμάτισε τέταρτη στην δεύτερη προκριματική σειρά.


Διαβάστε περισσότερα...

Έβδομος με ρεκόρ ο Πετρόπουλος



Την έβδομη θέση στον τελικό του μήκους, στην κατηγορία F36, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέλαβε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο 22χρονος Έλληνας αθλητής πραγματοποίησε καλή εμφάνιση ισοφαρίζοντας, μάλιστα, την καλύτερη επίδοσή του (4.90μ.).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ουκρανός Ρόμαν Πάβλικ (5.23μ.), το άργυρο ο Μάριους Σόμπτσακ από την Πολωνία (5.14μ.) και το χάλκινο ο Ρώσος Βλαντιμίρ Σβιρίντοβ (5.08μ.).


Διαβάστε περισσότερα...

Νέος φόρος στα ακίνητα



Πρόταση η οποία προβλέπει την ενοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβάλλονται στην κατοχή ακίνητης περιουσίας σε ένα ενιαίο τέλος, μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Η ενοποίηση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην κατοχή ακινήτων σημαίνει επί της ουσίας την κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για το 2012 το ΕΕΤΗΔΕ θα εξακολουθεί να εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ αλλά δεν θα διακόπτεται το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν. Απλά η ΔΕΗ θα ενημερώνει το ΥΠΟΙΚ για τους λογαριασμούς πουν δεν εξοφλήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα διεκδικούν τα οφειλόμενα ποσά από τους υπόχρεους ιδιοκτήτες ακινήτων με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Παράλληλα, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) που επιβαρύνει όσους φορολογούμενους κατέχουν κατοικίες και λοιπά κτίσματα, καθώς και οικόπεδα σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών, συνολικής αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ, θα καταργηθεί.

Έτσι, οι δύο φόροι θα ενοποιηθούν σε ένα μόνιμο τέλος χωρίς αφορολόγητο όριο για τους οποίους θα εκδίδεται ένα εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά τα έσοδα θα είναι στο ίδιο επίπεδο, με εκείνα που εισπράττονται σήμερα από ΕΕΤΗΔΕ και ΦΑΠ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατροί επισκέπτονται τη Γαύδο



Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Πολιτικών Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, διοργανώνει επίσκεψη κλιμακίου γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και λοιπού προσωπικού στη νήσο Γαύδο, την Κυριακή 9 έως την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012.

Η επίσκεψη που πραγματοποιείται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης και σε συνεργασία με το Δήμο, στόχο έχει την παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, πρόληψης και την παρακολούθηση και καταγραφή προβλημάτων υγείας του τοπικού πληθυσμού.

Στους κατοίκους του νησιού θα γίνουν μεταξύ άλλων, καρδιολογικός και πνευμονολογικός έλεγχος, ορθοπεδική και παθολογική κλινική εξέταση, υπερηχογραφήματα, τεστ Mantoux ενώ θα εξετασθεί ο παιδικός πληθυσμός.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται ρύθμιση για υπερχρεωμένους


Έως το τέλος Σεπτεμβρίου επιδιώκεται να βρεθεί ένα συνολικό σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και για τον σκοπό αυτόν, όπως αναφέρθηκε, θα υπάρξουν αρκετές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης έγινε μια πρώτη εξέταση της κατάστασης και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών υπογράμμισαν από την πλευρά τους ότι ήδη βρίσκονται στην κατεύθυνση της ρύθμισης αρκετών υποθέσεων δανείων.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου δεν αποκλείεται ακόμη και η νομοθετική παρέμβαση, μέσω της επικαιροποίησης του νόμου Κατσέλη, η οποία όμως θα πρέπει να έχει και την έγκριση της τρόικας, προκειμένου να μην απειληθεί η συνολική διαπραγμάτευση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εκτός από το θέμα των δανείων, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι τράπεζες να εμπλακούν πιο ενεργά και στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων, ενώ στην αναμόρφωση του επενδυτικού νόμου που δρομολογείται περιλαμβάνεται και η πρόβλεψη για μεγαλύτερη αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα στον έλεγχο των επενδύσεων για μεγαλύτερη ταχύτητα και διαφάνεια. Απλοποίηση των διαδικασιών εξετάζεται, και για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αλλά και για το ΕΤΕΑΝ, για το οποίο παράγοντες του υπουργείου αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νομοθετικών παρεμβάσεων προκειμένου να "απεγκλωβιστεί" το 1,2 δισ. ευρώ που δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο ρομποτικό πόδι



Οι χρήστες μπορούν να το ελέγχουν με την σκέψη τους.

Μπορεί η τεχνολογία που θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε υπολογιστές με την σκέψη μας να απέχει αρκετά χρόνια ακόμα, ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Veterans Affairs στο Long Beach της California όμως είναι πολύ κοντά στην δημιουργία του πρώτου τεχνητού ρομποτικού ποδιού.

Το σημαντικό είναι πως το σύστημα αυτό θα μπορεί να ελέγχεται μέσω ηλεκτροεγκεφαλικών σημάτων, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να το ελέγχει τα ρομποτικά πόδια μόνο με την σκέψη του!

Βέβαια το project είναι ακόμα στην αρχή και προς το παρόν το σύστημα μπορεί να εκτελέσει εντολές εκκίνησης και στάσης αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν καταφέρει να πετύχουν ανταπόκριση 100% χωρίς κανένα λάθος. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και ελπίζουν σύντομα να αρχίσουν να δοκιμάζουν επιπλέον εντολές οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να στρίβουν ή να κάθονται.

Το σύστημα προς το παρόν δοκιμάζεται σε υγιής ανθρώπους, αν όλα πάνε καλά όμως αναμένεται στο μέλλον να μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να περπατήσουν ξανά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην έξοδο όσοι παίρνουν σύνταξη το 2017



Τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση.

Πιο κοντά στη συνταξιοδότηση θα βρεθούν 35.000 υπάλληλοι που συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2017, με στόχο να ενταχθούν στο καθεστώς συνταξιοδοτικής ωρίμανσης και να επιτευχθεί ο στόχος των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Α. Μανιτάκης έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών τα βασικά σενάρια τα οποία είναι τα εξής:

1. Μείωση ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης κατά δύο ή τρία χρόνια, σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα διαρκέσει μόνο τη διετία 2013-2014.

2. Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς: Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για 2-3 χρόνια, λαμβάνοντας αμοιβή το 60% των αποδοχών τους και μετά να συνταξιοδοτηθούν αμέσως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συμπληρώνουν τον εργασιακό τους βίο το 2016 και το 2017.

3. Συζητείται ακόμα το σενάριο να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα ή της αξιοποίησης του δικαιώματος για πρόωρη συνταξιοδότηση σε όσους το δικαιούνται.

Μετά το τέλος της ημερομηνίας που θα οριστεί, δεν θα υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης από τους δημοσίους υπαλλήλους των συγκεκριμένων μέτρων.

Το οικονομικό όφελος από τη «συνταξιοδοτική ωρίμανση», αναμένεται να φτάσει τα 160 εκατομμύρια ευρώ. Τα παραπάνω σενάρια αναμένεται να τεθούν υπόψη της τρόικας τις επόμενες μέρες.


Διαβάστε περισσότερα...

Θυσιάζουν βαριά ασθενείς στο βωμό των περικοπών



Σε απόγνωση οι νεφροπαθείς στην Κρήτη.

Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς της Κρήτης που έχουν έρθει σε απόγνωση, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης. Στο βωμό των περικοπών, βασικά επιδόματα για την υγεία των νεφροπαθών θυσιάζονται με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις η μετακίνηση στα νοσοκομεία του ΕΣΥ να γίνεται απαγορευτική.

Ένα από τα μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει οριστική απόφαση, είναι η περικοπή του επιδόματος μετακίνησης για τους αιμοκαθαρόμενους, εξέλιξη που θα βάλει ταφόπλακα στη μάχη των ανθρώπων αυτών για ζωή. Και αυτό γιατί για τους ανθρώπους αυτούς, που η μεταφορά τους στο νοσοκομείο σε τακτική βάση (τρεις φορές την εβδομάδα) είναι απαραίτητη για αιμοκάθαρση, όσοι μένουν σε απομακρυσμένα χωριά, η περικοπή του επιδόματος μεταφοράς ισοδυναμεί με διακοπή της αιμοκάθαρσης.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, ειδικά στην περίπτωση της Κρήτης, όπου οι μεγάλες μονάδες του ΕΣΥ βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, οι βαριά πάσχοντες που ζουν στην ενδοχώρα, δεν θα μπορούν να μετακινούνται κάθε δύο μέρες στα νοσοκομεία καθώς δεν θα μπορούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού Ρεθύμνου σε επιστολή της προς τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητάει την επανεξέταση της περικοπής του επιδόματος και επισημαίνει:

Υπάρχει μια μεγάλη οικογένεια ασθενών που στα έγγραφα ονομάζονται απλά αιμοκαθαιρόμενοι.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν οφείλετε εκ του επαγγέλματος να γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό για ένα άρρωστο και την οικογένειά του.

Ο αιμοκαθαιρόμενος με την ένταξή του σε πρόγραμμα υποκατάστασης της νεφρικής του λειτουργίας, εντάσσεται σε πρόγραμμα χρόνιας περιοδικής αιμοκάθαρσης για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Είτε είναι 20 χρονών είτε 80, όση ζωή του απομένει πρέπει να την περάσει συνδεδεμένος σε ένα μηχάνημα μέρα παρά μέρα, είτε για 10 είτε για 20 χρόνια. Δεν είναι επιλογή του. Είναι το εισιτήριο του για τη ζωή. Το επιβάλλει η συνθήκη της υγείας του και η απόφαση του γιατρού.

Αυτός ο άνθρωπος δούλεψε μια ζωή πληρώνοντας τις ασφαλιστικές του εισφορές για τη δύσκολη στιγμή και υπηρετώντας μια πατρίδα που τώρα τον προδίδει κόβοντας του το δικαίωμα στη ζωή.

Η περικοπή του επιδόματος μετακίνησης θα αναγκάσει πολλούς ασθενείς μας να διακόψουν την αιμοκάθαρση, ως μη δυνάμενοι να καλύψουν οικονομικά την μετακίνησή τους. Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, διαβητικοί, ακρωτηριασμένοι, ταλαιπωρημένοι από τα χρόνια στο μηχάνημα και την αρρώστια. Την ώρα που τελειώνει η αιμοκάθαρση είναι ζαλισμένοι, κατάκοποι και συνήθως με χαμηλή πίεση. Αρκετοί έρχονται και φεύγουν με αναπηρικό καροτσάκι.

Με τη σύνταξη του ΟΓΑ των 350 ευρώ ή του ΙΚΑ πως είναι εφικτό να καλύψουν την μετακίνηση τους και συγχρόνως να ζήσουν; Πολλοί κατοικούν σε χωριά μακρινά με δρόμους κακούς και το κόστος για το ταξί μπορεί να φτάνει τα 500 ή τα 1000 ευρώ το μήνα.

Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτοί οι άρρωστοι, οι περισσότεροι, δεν είναι δυνατόν, δεν είναι καν ανθρώπινο να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετακίνησή τους μέρα παρά μέρα.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, οι νεφρολόγοι και οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση στο Ρέθυμνο αιτούνται να επανεξετασθεί η περικοπή του επιδόματος μετακίνησης των νεφροπαθών, ως απάνθρωπη και απαγορευτική για την επιβίωση των ασθενών.


Διαβάστε περισσότερα...

Με προσλήψεις αναπληρωτών τα κενά στα δημόσια σχολεία



Εγκρίθηκε ο διορισμός 12.584 αναπληρωτών και ωρομισθίων.

Με πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου θα αντιμετωπιστούν τα κενά που, ενδεχομένως, δεν καλυφθούν από τους διορισμούς εκπαιδευτικών ή τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος (συμπλήρωση ωραρίου και αποσπάσεις), διευκρίνησε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 22 Αυγούστου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου με την οποία είχε καταγγείλει ότι είναι ανεπαρκής η κάλυψη των αναγκών στα σχολεία και ότι είναι ανεπαρκής ο αριθμός των προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών για την περίοδο 2012- 2013.

Ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει, ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρει στον βουλευτή ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας είχαν διαβιβάσει στο υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αίτημα για διορισμούς 1.065 μονίμων εκπαιδευτικών και 14.517 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών (με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) κατά το σχολικό έτος 2012- 2013 σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επιπλέον η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων έχει υποβάλει αίτημα για έγκριση πρόσληψης 4.050 αναπληρωτών εκπαιδευτικών από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Παιδείας η αρμόδια διϋπουργική επιτροπή (Επιτροπή της 33/2006 πράξης Υπουργικού Συμβουλίου) ενέκρινε τον διορισμό 225 θέσεων μονίμων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Eπιπλέον εγκρίθηκαν από την ίδια Επιτροπή οι προσλήψεις 12.584 αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

«Ήδη, οι Διευθύνσεις Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν προβεί σε συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών για τον καλύτερο έλεγχο της όλης διαδικασίας με στόχο την ορθολογική διαχείριση του διαθέσιμου προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Παιδείας και υπενθυμίζει τον Ν. 3475/2006 στον οποίο γίνεται σαφής μνεία για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και τη διαδικασία της διάθεσής τους από τη μία βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Με αναστολή σύνταξης απειλούνται 6.972 άτομα



Αν δεν απογραφούν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Με το ενδεχόμενο να ανασταλεί η καταβολή της σύνταξή τους είναι αντιμέτωπα 6.972 άτομα τα οποία δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το Λογιστήριο μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν είχαν απογραφεί 6.972 άτομα και αν δεν απογραφούν μέχρι τις 14 Σεπτέμβρη, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι αρχίζει η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές.


Διαβάστε περισσότερα...

«Μας κυνήγησαν θεοί και δαίμονες»



Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, παρά τα τεράστια προβλήματα είναι ο Άρης Πανανός, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Άλλωστε, ο γιος του Νίκος, μαζί με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τη Μαρία-Ελένη Κορδαλή κατέκτησαν το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στη διοργάνωση επικρατώντας 4-1 της Πορτογαλίας στην κατηγορία BC3 του μπότσια.

«Είναι τιμή για την Ελλάδα οι αθλητές με αναπηρία να φέρνουν τέτοιες επιτυχίες. Μας κυνήγησαν θεοί μια δαίμονες, όμως τα καταφέραμε. Τα παιδιά ήταν εξαιρετικά. Με δύο καταπληκτικά με Βέλγιο στα ημιτελικά και την Πορτογαλία στον τελικό πήραμε το χρυσό. Ελπίζω και πιστεύω πως θα πάρουμε και άλλα. Στο μπότσια γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και χρόνια. Έχουμε έναν άξιο προπονητή τον Γιώργο Τζήμα. Η ομάδα είναι πολύ καλή πρώτα από όλα με τον Πολυχρονίδη, που είναι εξαιρετικός αλλά και τον γιο μου τον Νίκο και Κορδαλή. Το μπότσια είναι ένα άθλημα που μοιάζει σαν μπιλιάρδο δαπέδου που χρειάζεται σκέψη σαν το σκάκι», δήλωσε αρχικά ο κ. Πανανός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που προσεγγίζουν τους αγώνες οι κάτοικοι του Λονδίνου.

«Οι Άγγλοι έχουν πετύχει κάτι απίστευτο. Έχουν ευαισθησία και γνώση των αθλημάτων. Τα στάδια είναι κατάμεστα. Βράδυ 11 η ώρα, στο στίβο έριχναν μόνο τυφλοί σφαιροβόλοι και δεν είχε φύγει ούτε ένας θεατής από τη θέση του».

Σχετικά με το πώς υποδέχτηκε αυτήν την επιτυχία ο Νίκος, είπε:

«Ο γιος μου έχει πρόβλημα με εγκεφαλική παράλυση, όμως εμείς έχουμε το δικό μας τρόπο να επικοινωνούμε. Ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, όπως άλλωστε και όλη η ελληνική αποστολή».

Τέλος, αναφέρθηκε στη βοήθεια που δίνει (ή δεν δίνει σε άλλες περιπτώσεις) το κράτος:

«Πρέπει η πολιτεία να σκύψει πάνω από τα παιδιά. Να μας βοηθήσει να βγάλουμε τα ανάπηρα παιδιά από τα σπίτια. Αν είχαμε όσα έχουν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή οι Καναδοί, θα πετυχαίναμε θαύματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και χρειαζόμαστε βοήθεια».


Διαβάστε περισσότερα...

Τεστ «χρώματος» δείχνει εάν το συκώτι κινδυνεύει από το αλκοόλ



«Χρωματική» προειδοποίηση για την κατάσταση του ήπατος.

Ένα απλό αιματολογικό τεστ θα μπορεί να αποκαλύψει κρυφές βλάβες του ήπατος που προκαλούνται από την υπερκατανάλωση αλκοόλ. Το τεστ, μάλιστα, θα αλλάζει χρώμα, ανάλογα με το βαθμό της βλάβης στο ήπαρ, κάτι ανάλογο δηλαδή με τα τεστ εγκυμοσύνης.

Βρετανοί γιατροί οι οποίοι επινόησαν το τεστ, επισημαίνουν ότι όσοι πίνουν τακτικά λ.χ. τρία ή τέσσερα μπουκάλια κρασί την εβδομάδα, είναι σε σημαντικό κίνδυνο και αυτό μπορεί να αποτυπωθεί με το «κιτ» της συγκεκριμένης αιματολογικής εξέτασης. Το τεστ μπορεί, μάλιστα, να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο σε άτομα που δεν γνωρίζουν ποια είναι τα όρια της ασφαλούς κατανάλωσης αλκοόλ.

Συνήθως, οι βλάβες στο ήπαρ γίνονται αντιληπτές μόνο όταν είναι σε προχωρημένο στάδιο, όταν δηλαδή έχει αρχίσει να εμφανίζεται ηπατική ανεπάρκεια.

Από τη στιγμή που ο ασθενής θα φτάσει στο νοσοκομείο με πόνους, το συκώτι μπορεί να είναι πολύ σημαδεμένο. Ακόμη, μάλιστα, και αν σταματήσει εντελώς να πίνει, ίσως ήδη να είναι πολύ αργά και τελικά πεθάνει από επιπλοκές του ήπατος κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Το νέο αιματολογικό τεστ μπορεί να δώσει μια πρόωρη «χρωματική» προειδοποίηση για την κατάσταση του ήπατος. Εάν το τεστ βγει «πράσινο» σημαίνει ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια βλάβη. Εάν βγει σε χρώμα «πορτοκαλί» σημαίνει ότι υπάρχουν πιθανότητες 50:50 να έχει σημειωθεί βλάβη, ενώ εάν βγει «κόκκινο» σημαίνει ότι το ήπαρ έχει σίγουρα υποστεί βλάβη και, ενδεχομένως, ανεπανόρθωτη.

Η συγκεκριμένη εξέταση συνδυάζει ένα ηπατικό τεστ ρουτίνας που ήδη γίνεται από τους γιατρούς, και ενός άλλου που μετρά την ίνωση, δηλαδή το επίπεδο των ουλών στο ήπαρ.

Οι δοκιμές

Για να το δοκιμάσουν, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον εξέτασαν περισσότερους από 1.000 ασθενείς.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η χρωματική καταγραφή της κατάστασης του ήπατος αποδείχτηκε πολύ καλός παράγοντας για την πρόληψη και την πρόγνωση της νόσου. Κατ΄ αρχήν, οι μισοί από τους ηπατικούς ασθενείς είχαν κόκκινη ένδειξη στο τεστ,

Από αυτούς, περίπου το ένα τέταρτο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. Αντίθετα, οι ασθενείς με πράσινη ένδειξη στο τεστ δεν εμφάνισαν την παραμικρή επιπλοκή και, φυσικά, κανείς τους δεν πέθανε από ηπατική βλάβη.

Η ίδια ιατρική ομάδα ερευνά, επίσης, πώς μπορεί το τεστ να χρησιμοποιηθεί στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, λ.χ. ως οικιακή αιματολογική εξέταση, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι γνωρίζοντας κανείς ποια είναι η κατάσταση του ήπατός του λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, μπορεί να τον βοηθήσει να αλλάξει συνήθειες.

Είναι ενδεικτικό ότι το ένα τρίτο όσων είχαν «καθαρό» συκώτι, δηλαδή πράσινη ένδειξη στο τεστ, έκοψαν εντελώς το ποτό, προκειμένου να μην αλλάξει μελλοντικά σε πορτοκαλί ή κόκκινο. Και ακόμη, πάνω από τα δύο τρίτα των ατόμων με πορτοκαλί ή κόκκινη ένδειξη, περιόρισαν σημαντικά την κατανάλωση αλκοόλ, με την ελπίδα να περάσουν κάποια στιγμή στην πράσινη ζώνη ή, έστω, να καθυστερήσουν τις ηπατικές βλάβες.

Ο Δρ Νικ Sheron, ο οποίος επινόησε το τεστ, αναφέρει: «Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τους ανθρώπους. Με το τεστ, μπορούμε να τους προειδοποιήσουμε. Να τους πούμε λ.χ. ότι υπάρχουν 50% πιθανότητες να έχετε ένα σημαδεμένο συκώτι, και ότι μπορεί να πεθάνετε από ηπατικές βλάβες μέσα στην επόμενη πενταετία εάν δεν κόψετε τώρα την κατανάλωση αλκοόλ. Θεωρούμε ότι για τους περισσότερους ασθενείς είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να σταματήσουν να πίνουν ή τουλάχιστον να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ σε ασφαλή επίπεδα».


Πηγή: http://www.cosmedic.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιονικό μάτι τής χάρισε και πάλι την όρασή της



Ελπίδες μετά την επιτυχή εμφύτευση σε Αυστραλή.

Βιονικό μάτι επέτρεψε στην Dianne Ashworth από την Αυστραλία να ανακτήσει μερικώς την όρασή της και οι ερευνητές λένε πως είναι ένα σημαντικό βήμα για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Στην Ashworth, που είχε χάσει σε μεγάλο βαθμό την όρασή της λόγω μίας κληρονομικής ασθένειας, της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας, τοποθετήθηκε το πρότυπο μάτι στο νοσοκομείο Royal Victorian Eye and Ear Hospital.

Τέθηκε σε λειτουργία ένα μήνα αργότερα και σήμερα οι ερευνητές αποκάλυψαν τα αποτελέσματά του. «Ήταν αστείο όταν τέθηκε σε λειτουργία, περίμενα, περίμενα… Φορούσα κάτι γυαλιά και δεν ήξερα τι να περιμένων, δεν ξέρω αν κανείς άλλος γνώριζε τι θα έβλεπα», δήλωσε η ίδια. «Τότε ξαφνικά είδα ένα μικρό φως, σαν μια σχισμή στο σκοτάδι. Άρχισα να βλέπω διαφορετικά σχέδια και γραμμές μαύρες και άσπρες. Μετά έγιναν πιτσιλιές μαύρου με λευκό γύρω τους και έμοιαζαν με εικόνες σαν μέσα από σύννεφο».

Το βιονικό μάτι σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και δοκιμάστηκε από την Bionic Vision Australia, μία ομάδα ερευνητών χρηματοδοτούμενη μερικώς από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Διαθέτει 24 ηλεκτρόδια κι ένα μικρό καλώδιο που εκτείνεται από το πίσω μέρος του ματιά σε έναν δέκτη που προσαρτάται πίσω από το αυτί. Τοποθετείται δίπλα στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, μέσα στο μάτι.

«Η συσκευή ερεθίζει ηλεκτρικά τον αμφιβληστροειδή», εξήγησε η Dr Penny Allen, ειδική χειρουργός η οποία εμφύτευσε το μάτι. «Ηλεκτρικοί παλμοί περνούν μέσω της συσκευής, η οποία ενεργοποιεί τον αμφιβληστροειδή. Αυτοί οι παλμοί περνούν στον εγκέφαλο και συνθέτουν την εικόνα».

Η συσκευή μπορεί να αποκαταστήσει σε ένα βαθμό μέρος της όρασης, δίνοντας στους πάσχοντες τη δυνατότητα να «βλέπουν» τις αντιθέσεις των χρωμάτων και φωτεινά ή σκοτεινά αντικείμενα.

Οι ερευνητές ελπίζουν να εξελίξουν το μάτι ούτως ώστε να μπορούν οι άνθρωποι που έχουν πλήρως χάσει την όρασή τους να κινούνται με ανεξαρτησία.

«Η Di είναι η πρώτη από τρεις ασθενείς με το μάτι αυτό, το επόμενο βήμα είναι να αναλύσουμε την οπτική πληροφορία που λαμβάνουμε από την ενεργοποίηση», τόνισε η Allen. «Δεν θέλαμε μία περίπλοκη συσκευή ή μία χειρουργική διαδικασία που ήταν δύσκολο να γίνει», πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλεργία από τις μυρωδιές;



Το 20% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι αλλεργίες σου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και δεν ξέρεις πού οφείλονται; Τσέκαρε το αποσμητικό χώρου ή άλλες μυρωδιές που κυριαρχούν στο χώρο, στον οποίο περνάς αρκετές ώρες της ημέρας. «Περίπου το 20% των ανθρώπων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας εξαιτίας διάφορων αρωματικών προϊόντων», λέει ο αλλεργιολόγος Stanley Fineman.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν τη δράση των χημικών που εκπέμπουν αυτά τα προϊόντα». Κάνε το τεστ: Φτιάξε μία περιοχή απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μυρωδιά και δες αν τα συμπτώματά σου ελαττώνονται.


Πηγή: http://www.myself.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διαιτολόγιο του αθλητή



Προϊόντα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Μάθετε τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή ενός αθλητή. Για παράδειγμα τα δημητριακά ολικής αλέσεως: Ιδανικά για πρωινό αλλά και ως επιλογή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες προάγουν το αίσθημα πληρότητας και συμβάλλουν στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Παράλληλα, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των έντονων προπονήσεων. Συνδυάστε τα με φρούτα, ξηρούς καρπούς και βέβαια με την επόμενη υπέροχη επιλογή.

Γάλα / γαλακτοκομικά

Και τα δύο πηγές ασβεστίου και πρωτεΐνης για γερά οστά και μυϊκό σύστημα, μπορούν να καταναλωθούν μετά το τέλος της κάθε προπόνησης. Επιπρόσθετα, το γιαούρτι περιέχει 'καλά' βακτήρια που προφυλάσσουν από διάφορα παθογόνα βακτήρια και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Χτυπήστε λοιπόν στο μπλέντερ γάλα ή γιαούρτι, το φρούτο που σας αρέσει, μερικά παγάκια και πιείτε ένα απολαυστικότατο και ταυτόχρονα υγιεινότατο μιλκ σέικ!

Μπρόκολο

Εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες A, B1 και η β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο. Το μπρόκολο περιέχει ακόμα, σε μικρότερη βέβαια ποσότητα, σχεδόν όλα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες! Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μπρόκολο σχετίζεται με την πρόληψη διάφορων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού, του στομάχου, του παχέως εντέρου, του προστάτη και του πνεύμονα. Πέρα από την αντικαρκινική του δράση, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, που ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ η αντιοξειδωτική της δράση βοηθά στην ταχύτερη επαναφορά του καταπονημένου από τις έντονες προπονήσεις μυοσκελετικού συστήματος. Τέλος, μια χρήσιμη συμβουλή: αποφύγετε να μαγειρέψετε το μπρόκολο για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε πολύ υψηλή θερμοκρασία διότι θα χαθούν πολύτιμες θρεπτικές του ουσίες.

Πολύχρωμες σαλάτες

Αποτελούν μία εύκολη και πρακτική επιλογή. Απαραίτητη στο αθλητικό διαιτολόγιο, μιας και μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες σε όλα τα μικροθρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Ζυμαρικά

Και βέβαια δεν θα έλειπαν από το ψώνια σας τα ζυμαρικά, διότι είναι αυτά που αποτελούν την πιο σημαντική ενεργειακή πηγή κατά την έντονη άσκηση και την προπόνησή σας. Ο απαραίτητος υδατάνθρακας βοηθά στην πλήρωση των αποθηκών γλυκογόνου και στη βελτίωση της απόδοσής σας. Δοκιμάστε επίσης τα ζυμαρικά ολικής άλεσης που είναι χαμηλότερου γλυκαιμικού δείκτη, περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες και extra βιταμίνη Β, ενισχύοντας τις ενεργειακές σας ανάγκες.

Αυγά

Η εποχή που τα αυγά ήταν συνώνυμο της χοληστερίνης έχει πλέον περάσει. Μέσα από επιστημονικές μελέτες φαίνεται ότι περισσότερο κινδυνεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις όσοι αποφεύγουν τα αυγά παρά αυτοί που τα προτιμούν. Άλλωστε το αυγό, καλύπτει το 5-10% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη, παρέχοντας όλα εκείνα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζονται οι καταπονημένοι μυς για να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Επίσης, μεταξύ άλλων περιέχει βιταμίνη Κ, για υγιή οστά και χολίνη, που ενισχύει τη μνήμη και προφυλάσσει το συκώτι από την υπερβολική συσσώρευση λίπους. Προσθέστε λοιπόν στη διατροφή σας αυγά…βραστά, ομελέτα και πιο σπάνια, ακόμα και τηγανιτά! Προσοχή όμως μην το παρακάνετε, 'πάν μέτρον άριστον'.

Κοτόπουλο

Καθώς οι αθλητές έχουν ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις σε πρωτεΐνη, το κοτόπουλο αποτελεί μία πολύ καλή και χαμηλή σε λιπαρά επιλογή. Περιέχει επίσης σελήνιο, χρήσιμο στοιχείο για την αντιοξειδωτική του δράση καθώς και νιασίνη, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, που ρυθμίζει την απελευθέρωση ενέργειας από τα λίπη, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες κατά την άσκηση.

Ψάρια

Μικρά, μεγάλα, βραστά, ψητά, πλούσια σε πρωτεΐνη και ψευδάργυρο, πρέπει να περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας πλάνο. Προτιμήστε ψάρια πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, όπως σαρδέλες, τόνο, σολομό, που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και θωρακίζουν την υγεία.

Ξηροί καρποί

Καταναλώστε τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της προπόνησης, τουλάχιστον 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Ιδανικά σνακ, τα φουντούκια, τα καρύδια και κυρίως τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, ακόρεστες λιπαρές ουσίες και βιταμίνη Ε. Μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, φημίζονται για την αντιοξειδωτική τους δράση, ενώ φαίνεται να προστατεύουν και από διάφορες μορφές καρκίνου.

Μαύρη σοκολάτα

Μπορεί ως αθλητές να στοχεύετε σε χαμηλά ποσοστά σωματικού λίπους και να αποφεύγετε επισταμένως κάθε γλυκό πειρασμό, ωστόσο η κατανάλωση σοκολάτας και ειδικότερα μαύρης φαίνεται να έχει πολλά οφέλη. Πλούσια σε κακάο και σε αντιοξειδωτικές ουσίες ονόματι φλαβονοειδή, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων, βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL. Σε περίπτωση λοιπόν λιγούρας προτιμήστε μαύρη σοκολάτα και απολαύστε τη χωρίς τύψεις και ενοχές!


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγανακτισμένοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ



Μεγάλη και η ψυχολογική ταλαιπωρία για καρκινοπαθείς που πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα.

Ανάστατοι είναι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Πριν από μερικούς μήνες μου διέγνωσαν καρκίνο. Ανεξάρτητα από το σοκ και την ψυχολογική ταλαιπωρία, αυτό σημαίνει ότι από το πουθενά πρέπει να εξασφαλίσω τεράστια ποσά και να ορίσω άλλες προτεραιότητες και ισορροπίες στην ζωή μου», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ η 27χρονη Έλενα Μαυράκη από το Χολαργό.

Συμπληρώνει δε ότι «το ένα κουτί με φάρμακα που παίρνω κοστίζει 700 ευρώ και για κάθε χημειοθεραπεία χρειάζομαι κατά μέσο όρο τρία από αυτά. Ξέρετε τι ψυχολογική πίεση βιώνω κάθε φορά που ψάχνω φαρμακείο σε διάφορα μέρη της Αθήνας, ώστε να βρω το φάρμακο; Τι θα γίνει αν δεν το βρω ή αν δεν μου εγκριθεί από τον ΕΟΠΥΥ; Εγώ είμαι τυχερή μέσα στην ατυχία μου, καθώς λόγω ηλικίας έχω και προτεραιότητα σε σχέση με άλλους ασθενείς. Αν κάποιος άλλος δεν έχει την ηλικία μου τι θα απογίνει; Δεν φτάνει όλο αυτό που περνάμε, θα πρέπει να έχουμε το άγχος και για την διαθεσιμότητα του φαρμάκου».

«Με μισθό 700 ευρώ τον μήνα πιστεύετε ότι μπορώ εύκολα να πληρώνω 80 ευρώ για φάρμακα; Τα ίδια τράβηξα και πριν μερικούς μήνα όταν έκοψαν τις παροχές του ΙΚΑ. Τώρα όπως και τότε πήγαινες στο ΙΚΑ που καθυστερούσε μήνες ολόκληρους να σε πληρώσει, μας έλεγαν ότι εντός τριάντα ημερών θα μας αποζημιώσουν καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει υπάλληλος για να δουλέψει το σύστημα. Αντιλαμβάνεστε ότι χωρίς την υπογραφή του υπαλλήλου δεν μπορεί να γίνει η διασταύρωση, όλα κολλάνε. Και πάλι θα περιμένουμε, αν τα πάρουμε ποτέ δηλαδή», αναφέρει η Χρυσούλα Πέγκα που λαμβάνει εφόρου ζωής συγκεκριμένη αγωγή.

Έκτος όμως από τους ασθενείς, ιδιαίτερη δυσφορία με την κατάσταση στον χώρο της υγείας εκφράζουν και οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

«Δεν αντέχουμε άλλο με την υπάρχουσα κατάσταση. Μας χρωστάνε όλο το 2011 αλλά και τον Ιούλιο του 2012. Το πρόβλημα καταντά λειτουργικό. Αρχίζουμε να έχουμε έλλειψη στα φάρμακα, ενώ οι φαρμακαποθήκες μας πιστώνουν 2-3 μήνες το πολύ. Σας θυμίζω ότι υπογράψαμε και δήλωση για μείωση 3,5% των οφειλών του κράτους ως μέτρο συμβιβασμού, αλλά ακόμα κι έτσι δεν έχουμε πληρωθεί. Ο ΕΟΠΥΥ μας κοροϊδεύει, δεν έχουμε άλλη λύση από το να προχωρήσουμε σε απεργία από τις αρχές Σεπτεμβρίου», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο φαρμακοποιός Σπύρος Μαυροειδής, ιδιοκτήτης φαρμακείου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.


Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτωσε το καλό για την Ελλάδα!



Ακόμα ένα μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο εξαιρετικός Πασχάλης Σταθελάκος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη δισκοβολία της κατηγορίας F40, με βολή στα 44,11μ.

Ο νέος «αργυρός» παραολυμπιονίκης δεν αρκέστηκε μόνο στο μετάλλιο, αλλά παράλληλα έκανε και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ! Αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο της ημέρας, μετά το χρυσό του μπότσια και το χάλκινο στην άρση βαρών.

Μάλιστα, ο τελικός του αγωνίσματος είχε ακόμα μια ελληνική συμμετοχή, καθώς στην έκτη θέση κατέληξε ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης με βολή στα 37,59μ., όπου είναι και η καλύτερη φετινή του επίδοση.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανβέβηκε ο Κινέζος Ζιμίνγκ Γουάνγκ, ο οποίος έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 45,78. Τρίτος και με το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό κατετάγη ο Βραζιλιάνος Τζόναθαν Σάντος.


Διαβάστε περισσότερα...

Στην έκτη θέση ο Καναβός



Στον τελικό του μήκους ανδρών στην κατηγορία F20 στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, ο Βαγγέλης Καναβός δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα και τερμάτισε έκτος, κάνοντας άλμα στα 6,25μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αρκετά σταθερά άλματα, με την καλύτερη του επίδοση να έρχεται στο τέταρτο κατά σειρά.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ισπανός Πινέριο Εθποσίτο, με 7,25μ., που είναι και νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ στην κατηγορία. Δεύτερος κατετάγη ο Κροάτης Ζόραν Τάλιτς με άλμα στα 7,09μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πορτογάλος Λένιν Τσούνα, καθώς πήδησε 6,95μ.


Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρια εμφάνιση ο Δεληκούρας



Δεν εξελίχθηκαν και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η έβδομη και όγδοη ιστιοδρομία για τον Γιώργο Δεληκάρη στην κατηγορία 2.4mR της ιστιοπλοΐας, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Στην πρώτη κούρσα της ημέρας ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 10η θέση, ενώ στη δεύτερη «έπεσε» ακόμα μια θέση, τερματίζοντας 11ος.

Ο αγώνας του Δεληκάρη φυσικά, δεν τελειώνει, καθώς την Τετάρτη έχει μπροστά του ακόμα δύο ιστιοδρομίες, που θα κρίνουν αν θα συμμετάσχει στην τελική κούρσα της Πέμπτης.


Διαβάστε περισσότερα...

Λίγο ήθελε ακόμα…



Μια θέση μακριά από τη ζώνη των μεταλλίων τερμάτισε ο Αντώνης Τσαπατάκης. Στον τελικό των 100μ. πρόσθιο των ανδρών στην κατηγορία SB4, ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη τέταρτος με χρόνο 1:41.37.

Στο πρώτο σκαλί ανέβηκε ο Βραζιλιάνος Ντάνιελ Ντίας με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τερματίζοντας σε 1:32.27. Δεύτερος κατέληξε ο Κολομβιανός Γκαρσία Φουέντες με 1:36.92, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ισπανό Ρικάρντο Τεν με 1:37.23.


Διαβάστε περισσότερα...

To αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου



Νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών.

Νέα έρευνα παρέχει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που το αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Όταν ο οργανισμός μεταβολίζει το αλκοόλ, δημιουργείται ουσία που ονομάζεται ακεταλδεΰδη που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο DNA, δήλωσαν ειδικοί.

Τα χημικά στοιχεία της ακεταλδεΰδης είναι παρόμοια με το γνωστό καρκινογόνο, φορμαλδεΰδη, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ερευνήτρια Silvia Balbo, του University of Minnesota στη Μινεάπολις, δήλωσε ότι τώρα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις από ανθρώπους ότι η ακεταλδεΰδη που δημιουργείται μετά την κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σημαντική βλάβη στο DNA.

Η ακεταλδεΰδη προσκολλάται στο DNA, και παρεμβάλλεται με τη δραστηριότητα του DNA με τρόπο που συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, εξήγησε η Balbo.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 10 εθελοντές αυξημένες δόσεις βότκα μια φορά την εβδομάδα για 3 εβδομάδες. Ανακάλυψαν ότι στοιχεία του DNA που προσκολλώνται σε χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του DNA αύξαναν μέχρι 100 φορές στα στοματικά κύτταρα, ώρες μετά από κάθε δόση. Τα επίπεδα μειώνονταν περίπου 24 ώρες αργότερα.

Οι ερευνητές σημειώνουν ωστόσο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ σε κοινωνικές περιστάσεις δεν εμφανίζουν καρκίνο επειδή έχουν φυσιολογικό μηχανισμό επιδιόρθωσης. Οι περισσότεροι έχουν ένα ένζυμο γνωστό ως αλκοολική αφυδρογονάση που μετατρέπει την ακεταλδεΰδη σε αβλαβή ουσία γνωστή ως οξικό άλας.

Ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να μετατρέψουν την ακεταλδεΰδη σε οξικό άλας επειδή έχουν ποικιλομορφία του γονιδίου αλκοολική αφυδρογονάση.

Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου από κατανάλωση αλκοόλ.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν την τρέχουσα εβδομάδα στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Χημικών. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε συνέδρια θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Καταδικασμένοι» οι καρκινοπαθείς στις Κυκλάδες



Δε βρίσκουν φάρμακα και αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα.

Σε αγώνα δρόμου για να κρατηθούν στη ζωή είναι αναγκασμένοι να επιδίδονται εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι ζουν στις Κυκλάδες, καθώς τα φαρμακεία των νησιωτικών νοσοκομείων δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά των πανάκριβων χημειοθεραπευτικών συσκευμάτων.

Όπως καταγγέλλουν ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και του ΙΚΑ στη Σύρο, που έχουν πλέον ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, απευθυνόμενοι στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, αρμόδιο για την προμήθεια φαρμάκων χημειοθεραπείας, κινδυνεύουν να χάσουν τις ημερομηνίες της θεραπείας, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για τη μεταφορά των φαρμάκων, και έτσι αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη φαρμακαποθήκη του Ρέντη (όπου εκεί εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι των Κυκλάδων) με ιδιαίτερα αυξημένο κόστος και ταλαιπωρία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Ελλάδα αύριο» η δυνατότητα προμήθειας φαρμάκων υψηλού κόστους από το φαρμακείο του Νοσοκομείου Σύρου καθίσταται αδύνατη, καθώς, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο «Τα προϋπολογισθέντα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης των εγκεκριμένων οικονομικών προϋπολογισμών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και ΓΝ-ΚΥ Νάξου για το έτος 2012, δεν επαρκούν» και συνεπώς το Νοσοκομείο «στερείται της δυνατότητας διάθεσης των φαρμάκων υψηλού κόστους στους εξωτερικούς ασθενείς, ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», ενώ όπως ενημέρωσε το ίδιο το Νοσοκομείο, αρκετά, σημαντικά φάρμακα για την ιατρική υποστήριξη των καρκινοπαθών έχουν εξαιρεθεί από τη λίστα των φαρμάκων που προέβλεπε ο Ν. 3816/2010 μετά από απόφαση ΕΟΦ και ΕΟΠΥΥ.


Διαβάστε περισσότερα...

Απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί σε 29 νομούς



Tα χρήματα έχουν κατατεθεί αλλά δεν δίνεται εντολής εξόφλησης.

«Παρά τις δημόσιες και γραπτές διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, δεν κατεβλήθησαν ακόμη σε 29 νομούς της χώρας το ποσόν των 67.000.000 ευρώ που οφείλεται για τις συνταγές Μαΐου και έπρεπε να είχαν εξοφληθεί στις 23 Ιουλίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως επίσης σημειώνεται, «το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα στην Αγροτική Τράπεζα και δεν δίδεται η εντολή εξόφλησης των δικαιούχων».

«Αναρωτιόμαστε εάν η κυβέρνηση θέλει λύση του προβλήματος και εάν πιστεύει ότι έτσι φροντίζει για την αξιοπιστία της», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.


Διαβάστε περισσότερα...

Φόρος ακινήτων και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα



Υπό επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο των νέων μέτρων.

Την επιβολή φόρου ακινήτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου των νέων μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους εδαφικές εκτάσεις είτε εντός είτε εκτός σχεδίου πόλεως θα υπόκεινται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ουρές για φαγητό στην Πάτρα


Αυτή είναι η εικόνα της Πάτρας του Μνημονίου και της Τροϊκας.

Η εικόνα της Πάτρας της ανέχειας, της ανεργίας και της απόγνωσης για δεκάδες χιλιάδες πολίτες της. Ουρές σήμερα το πρωί έξω από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου και της Μητρόπολης στην οδό Κοραή.

Ουρές για ένα πακέτο μακαρόνια ή ένα κιλό ρύζι, από πολίτες που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έφτανε ο καιρός που θα βάσιζαν την διαβίωση τους στην φιλανθρωπία και στην αλληλεγγύη των άλλων.

Η Τράπεζα Τροφίμων υποστηρίζει πάνω από 1.000 οικογένειες στην Πάτρα, με τον αριθμό των άπορων να έχει υπερδιπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια και από την άλλη οι προσφορές να έχουν μειωθεί καθώς όλο και λιγότεροι έχουν την δυνατότητα της προσφοράς προς τις άπορες οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι θα γραφτείτε στη σχολή


Από 11 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2012 θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα Eπαγγελματικά Λύκεια –ΕΠΑΛ– (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια περίοδο, θα εγγραφούν και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Αίτηση για εγγραφή.

- Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του Σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

- Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

- Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β' (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης).


Διαβάστε περισσότερα...

7οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Θέμα: 7οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων
Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της η Ελληνική ομάδα αιμοκαθαιρομένων και μεταμοσχευμένων στους 7ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες αιμοκαθαιρόμενων και μεταμοσχευμένων που έγιναν στο Zagreb, στην Κροατία. Οι Πανευρωπαϊκοί αγώνες, μια ιδέα που ξεκίνησε το 2000 από την Ελλάδα, γίνονται κάθε δύο χρόνια και έχουν σαν σκοπό να προωθήσουν την υπέρτατη προσφορά ζωής από τον άνθρωπο προς τον συνάνθρωπό του, την ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Αγωνιστικά, οι 20 αθλητές που αποτελούσαν την Ελληνική ομάδα κατέλαβαν την 5η θέση μεταξύ 26 χωρών που συμμετείχαν στους αγώνες συγκεντρώνοντας 35 μετάλλια (12 χρυσά, 14 αργυρά και 9 χάλκινα). Οι Έλληνες αθλητές αντιμετωπίζοντας τις οργανωτικές δυσκολίες και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν αγωνίστηκαν με πάθος και προσήλωση καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ομάδα σε μετάλλια στο bowling.
Οι 9 αθλητές του Σ.Α.Ν. (5 αιμοκαθαιρόμενοι και 4 μεταμοσχευμένοι) συγκέντρωσαν 23 μετάλλια (17 χρυσά, 5 αργυρά και 1 χάλκινο) στα αθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στα darts, στο bowling και στον στίβο. Αναλυτικά τα μετάλλια των αθλητών του Σ.Α.Ν. έχουν ως εξής:
ΧΡΥΣΑ
ΑΡΓΥΡΑ
ΧΑΛΚΙΝΑ
ΑΝΑΧΟΥΡΛΗΣ ΑΘ.
4
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Μ.
1
2
ΕΛ ΛΑΤΙΦ Μ.
2
ΜΟΚΚΑΣ Κ.
1
1
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ Σ.
1
1
ΜΑΝΙΚΑΣ Ι.
2
ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ Δ.
3
ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ Ι.
2
1
ΣΠΑΝΟΥ Θ.
2
ΣΥΝΟΛΟ
17
5
1

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (www.san.gr) θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς την Ελληνική Ομοσπονδία Bowling (www.hbf.gr)  και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.httf.gr) για την υποστήριξη και την προσφορά αθλητικών εμφανίσεων προς τους αθλητές του.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους αγώνες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.etdg2012zagreb.com , από το www.san.gr  και μέσω αυτής από την σελίδα μας στο facebook.

              
Οι Έλληνες αθλητές με τα μετάλλιά τους και τους προπονητές

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
 Κλεοβούλου 26,   ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 3306716 – 6973001715  san@san.gr
Διαβάστε περισσότερα...