Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Οι ιδιαίτερες στιγμές εραστών


Φωτογράφος, «κρυφοκοιτάζει» γυμνά κορμιά σε έκσταση.

Ότι αγαπάς, το σύμπαν στο φέρνει στη ζωή σου! Η φωτογράφος από το Βουκουρέστι Natalia Mindru, δεν ενδιαφέρεται για τις γλυκανάλατες φωτογραφίες αλλά ως γνήσιο παιδί της πόλης, την ελκύει η ωμή αστική πραγματικότητα, η αληθινή αγάπη, όλα εκείνα δηλαδή που φέρνουν χαμόγελα στα χείλη και ταχυπαλμία.

Αυτό ακριβώς κατάφερε, με τη νέο της προτζεκτ Lubiri Urbane ή Urban Love, που αποτελεί μια ωδή στο φιλί, τις παθιασμένες αγκαλιές και τα ανομολόγητα λόγια που ανταλλάσσουν δυο εραστές.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μικρογραφία έργου του Ροντέν πουλήθηκε για 2,2 εκατ. ευρώ


Στην κατοχή ενός Αμερικανού «Το Φιλί».

Για 2,2 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε σε έναν Αμερικανό ένα μικρό αντίγραφο από εκμαγείο του φημισμένου γλυπτού του 19ου αιώνα «Το Φιλί», που δημιούργησε ο γάλλος γλύπτης Ωγκίστ Ροντέν σε δημοπρασία στο Παρίσι χθες.

Μικρογραφία έργου του Ροντέν πουλήθηκε για 2,2 εκατ. ευρώ

Ο οίκος δημοπρασίας Binoche et Giquello δήλωσε ότι το έργο πουλήθηκε σε τιμή κατά 10% υψηλότερη από την μέγιστη προβλεπόμενη τιμή και ότι έθεσε ρεκόρ για έργο το οποίο χύθηκε από εκμαγείο του Ροντέν μετά το θάνατο του καλλιτέχνη.

Το άγαλμα, ύψους 85 εκατοστών, αποτελούσε τμήμα ενός συνόλου πέντε αγαλμάτων του Ροντέν μικρού έως μεσαίου μεγέθους, από τη συλλογή του εκλιπόντος γάλλου εμπόρου τέχνης Ζαν ντε Ρουάζ. Φτιάχτηκε το 1927 από καλούπι δέκα χρόνια μετά το θάνατο του Ροντέν στο χυτήριο Alexis Rudier, το οποίο είχε δημιουργήσει πολλά από τα έργα του γλύπτη με την μέθοδο αυτή.

Ο οίκος δημοπρασίας είπε ότι ο αγοραστής, ο οποίος έκανε την προσφορά του τηλεφωνικά, είχε αγοράσει επίσης και άλλο ένα μπρούντζινο άγαλμα του Ροντέν, την «Αιώνια Άνοιξη», για 693.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσια τιμή από εκείνη της εκτίμησής του.

Άλλα τρία αγάλματα από χυμένο ορείχαλκο πουλήθηκαν για πάνω από την διπλάσια εκτιμώμενη τιμή σε Γάλλους και Ευρωπαίους συλλέκτες, σε τιμές που κυμαίνονταν από 95.000 μέχρι 190.000 ευρώ.

«Το Φιλί» (Le Baiser) είναι ένα από τρία από τα γνωστότερα έργα του Ροντέν, μαζί με «Τον Σκεπτόμενο» και τους «Πολίτες» του Καλαί.

Η δημόσια γνωστότερη παραλλαγή του έργου, η οποία είναι από άσπρο μάρμαρο και βρίσκεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο Μουσείο του Ροντέν, έχει ύψος δύο μέτρων. Τα μπρούτζινα αντίγραφα εκμαγείων του Ροντέν είναι ιδιαίτερα φδμοφιλή σε συλλέκτες, αλλά αγάλματα αδιαμφισβήτητης υπογραφής και ψηλής ποιότητας σπανίζουν.

Τα έργα του Ροντέν έχουν αντιγραφεί παράνομα ευρέως, με γνωστότερα αυτά του διαβόητου πλαστογράφου Γκάι Χέιν, ο οποίος κατασκεύασε χιλίαδες πλαστών μπρούτζινων αγαλμάτων του Ροντέν τη δεκαετία του 90, χρησιμοποιώντας συχνά τα πρωτότυπα εκμαγεία του γλύπτη και τη σφραγίδα του χυτηρίου Rudier.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» που καθηλώνει


Δείτε φωτογραφίες από το εκπληκτικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Μια απόκοσμη ομορφιά που καθηλώνει και εντυπωσιάζει. Η «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» είναι μια υποβρύχια καταβόθρα η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή και βρίσκεται ανοικτά των ακτών του Μπελίζ, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Με διάμετρο πάνω από 300 μέτρα και βάθος 124 μέτρα αποτελεί μια από τις πιο εντυπωσιακές «μπλε τρύπες» του πλανήτη.

Το όνομα «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» επινοήθηκε από το βρετανό δύτη και συγγραφέα Ned Middleton στο βιβλίο του «Δέκα Χρόνια κάτω από το νερό» και πράγματι ταιριάζει απόλυτα στην πραγματικότητα. Η ατόλλη βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα από την Πόλη του Μπελίζ και δημιουργήθηκε μετά από διάφορα στάδια, κατά τη διάρκεια παγετώνων της πιο πρόσφατης περιόδου.

Πλέον θεωρείται ένα από τα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η ανάλυση των σταλακτιτών που βρέθηκαν στη «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» δείχνει ότι ο σχηματισμός πραγματοποιήθηκε 153.000, 66.000, 60.000 και 15.000 χρόνια πριν. Το σημείο έγινε διάσημο από τον Κουστώ όταν δήλωσε ότι είναι μία από τις 10 κορυφαίες τοποθεσίες για καταδύσεις στον κόσμο. Σήμερα τα σκάφη καταδύσεων ακολουθούν το δρόμο που χάραξε το διάσημο Calypso και εξερευνούν το μοναδικό μέρος. Το 2012, το Discovery Channel κατέταξε τη «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» ως νούμερο ένα στη λίστα των «10 πιο συγκλονιστικών τοποθεσιών στη Γη».

Αν και αποτελεί ένα αγαπημένο μέρος για καταδύσεις, δεν αφορά τους δύτες όλων των επιπέδων. Η θερμοκρασία στον αέρα είναι συνήθως υψηλή, και η θερμοκρασία του νερού στους περίπου 24 βαθμούς Κελσίου. Ακόμη και τη βροχερή περίοδο επιτρέπονται οι καταδύσεις, αλλά ίσως υπάρχει πρόβλημα στις άλλες δραστηριότητες. Η βροχερή περίοδος είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και οι πιο ξηροί μήνες είναι από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο. Η «Μεγάλη Μπλε Τρύπα» δίνει βέβαια ευκαιρία για καταπληκτικές εναέριες φωτογραφίες όπως θα δείτε παρακάτω...














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνας ερευνητής ανίχνευσε την ατμόσφαιρα του «διαμαντένιου πλανήτη»


Κατάφερε να αναλύσει τα αέρια του εξωπλανήτη «55 Cancri e».

Ερευνητές στη Βρετανία και στο Βέλγιο, με επικεφαλής έναν έλληνα διδακτορικό φοιτητή-ερευνητή αστροφυσικής, κατάφεραν να κάνουν την πρώτη επιτυχή ανάλυση και ανίχνευση αερίων στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης, ενός κοντινού εξωπλανήτη παρόμοιου, αλλά 8 φορές μεγαλύτερου σε μάζα από τη Γη.

Η ανακάλυψη, που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal», αφορά τον εξωτικό πλανήτη «55 Cancri e», γνωστό και ως «Γιάνσεν», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός από τη Γη και περιφέρεται γύρω από το άστρο 55 Cancri, γνωστό και ως «Κοπέρνικος». Ο εξωπλανήτης έχει έτος διάρκειας μόνο 18 ωρών (κινείται πολύ κοντά στο άστρο του, γι' αυτό μια πλήρης περιφορά του είναι σύντομη) και η θερμοκρασία στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι φθάνει τους 2.000 βαθμούς Κελσίου.

Ο Άγγελος Τσιάρας της Ομάδας Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας του University College του Λονδίνου (UCL), ο οποίος ειδικεύεται στη φασματοσκοπία εξωπλανητών, ανέπτυξε μια τεχνική φασματοσκοπικής ανάλυσης, που επέτρεψε στους επιστήμονες να αποκαλύψουν την παρουσία αερίου υδρογόνου και ηλίου στην ξηρή ατμόσφαιρα του εξωπλανήτη, όχι όμως υδρατμών.

«Είναι ένα συναρπαστικό εύρημα, επειδή για πρώτη φορά μπορέσαμε να βρούμε τα φασματοσκοπικά αποτυπώματα που δείχνουν ότι υπάρχουν αέρια στην ατμόσφαιρα μιας υπερ-Γης», δήλωσε ο κ. Τσιάρας. Όπως είπε, «ο "55 Cancri e" έχει καταφέρει να διακρατήσει μια σημαντική ποσότητα υδρογόνου και ηλίου από το αρχικό νεφέλωμα, από όπου προήλθε».

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που είχαν συλλεχθεί από το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ». Μέχρι σήμερα η κάμερα ευρέος πεδίου (WFC3) του «Χαμπλ» είχε μελετήσει τις ατμόσφαιρες δύο εξωπλανητών, αλλά δεν είχε κατορθώσει να ανιχνεύσει αέρια.

Ο εν λόγω εξωπλανήτης, όταν είχε ανακαλυφθεί, είχε πάρει το παρατσούκλι «διαμαντένιος πλανήτης», επειδή μερικοί αστρονόμοι έκαναν την εκτίμηση ότι μπορεί το εσωτερικό του να είναι πλούσιο σε άνθρακα, άρα και σε διαμάντια.

Η νέα ανάλυση, προς το παρόν, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, αν και ανίχνευσε στην ατμόσφαιρά του την πιθανή «υπογραφή» του κυανιδίου του υδρογόνου, ενός δείκτη ύπαρξης άφθονου άνθρακα. Όμως η παρουσία της εν λόγω χημικής ένωσης θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από περαιτέρω έρευνες στο μέλλον. Βέβαια, αν αυτό όντως συμβεί, τότε ακόμη και αν ο πλανήτης είναι διαμαντένιος, η ζωή πάνω του θα είναι κόλαση, όχι μόνο λόγω των τρομερά υψηλών θερμοκρασιών του, αλλά και επειδή το κυανίδιο του υδρογόνου -γνωστό και ως υδροκυάνιο ή υδροκυανικό οξύ- είναι άκρως τοξικό και εξαιρετικά δηλητηριώδες.

Οι υπερ-Γαίες θεωρούνται η πιο κοινή μορφή πλανητών στο γαλαξία μας, κατέχοντας ένα ενδιάμεσο μέγεθος ανάμεσα στους μικρούς πλανήτες, όπως η Γη, και στους πολύ μεγαλύτερους αέριους γίγαντες όπως ο Δίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορκίστηκε η υπουργός… Ευτυχίας στο Ντουμπάι


Η είδηση που όλοι ακούγαμε με έκπληξη της τελευταίες ημέρες είναι πλέον πραγματικό γεγονός. Σήμερα το πρωί στο Ντουμπάι ορκίστηκε η υπουργός Ευτυχίας, με την ατζέντα του συγκεκριμένου υπουργείου να έχει βασικό σκοπό την ευτυχία του λαού του Ντουμπάι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η σύσταση του υπουργείου Ευτυχίας δεν γίνεται για πρώτη φορά καθώς υπήρχε και στο παρελθόν.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί η Coca Cola έχει πιο ωραία γεύση σε γυάλινο μπουκάλι παρά σε κουτί


Η επιστήμη απαντά...

Η συνταγή για την Coca Cola είναι η ίδια είτε είναι σε ένα μεταλλικό δοχείο, είτε σε πλαστικό μπουκάλι ή σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Οπότε τι είναι αυτό που κάνει την τελευταία να έχει τόσο καλύτερη γεύση από τις άλλες δύο;
Γιατί η Coca Cola έχει πιο ωραία γεύση σε γυάλινο μπουκάλι παρά σε κουτί

Σύμφωνα με τη βιοχημικό και ιδρυτή της Scince by Design, Sarah Risch, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό αντιδρά με τα πολυμερή στη συσκευασία. Τα πολυμερή είναι τα μόρια μέσα στη συσκευασία, τα οποία τα ίδια αποτελούνται από μικρότερες μονάδες ενωμένες μαζί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην περίπτωση των δοχείων από αλουμίνιο, τα πολυμερή της συσκευασίας μπορεί να απορροφήσουν ένα μέρος της διαλυτής γεύσης από το ποτό.



«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίες και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων κάποιες περιπτώσεις μπορούν να συμβούν», εξήγησε η Risch. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Mirror, το πολυμερές «ακεταλδεΰδη», η οποία χρησιμοποιείται σε πλαστικά μπουκάλια, θα μπορούσε να επηρεάσει το ποτό μέσα στο μπουκάλι, αλλάζοντας διακριτικά τη γεύση του.

Και ακόμα κι αν οι Οργανισμοί για τα πρότυπα των τροφίμων ρυθμίζουν την επαφή μεταξύ των τροφίμων και των συσκευασιών τους υπάρχουν πολύ μικρές ποσότητες που θα μπορούσαν να απορροφηθούν, σύμφωνα με το Popular Science. Η Risch επιπλέον αναφέρει ότι το γυαλί είναι η πιο αδρανής ουσία που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία και ως εκ τούτου δίνει την πιο φυσική «εμπειρία» και γεύση στο ποτό.



Ουσιαστικά αυτό που εξηγούν οι επιστήμονες ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Coca Cola άλλα με όλα τα τρόφιμα ή ποτά που συσκευάζονται σε γυαλί ή άλλες συσκευασίες. Πάντα πιθανόν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στο ίδιο προϊόν ανάλογα με τη συσκευασία στην οποία έχει αποθηκευτεί. Πάντως λόγω της έντονης γεύσης της Coca Cola και το γεγονός ότι είναι πολύ οικεία η γεύση της είναι και πιο διακριτή η διαφορά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπεραποδοτικό σαφάρι της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο


Βεβαιώθηκαν πάνω από 8.300 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Συνολικά 8.303 παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαίωσε τον Ιανουάριο η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 14 έλεγχοι, σφραγίσεις και άλλες διαδικασίες που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 469 ενστάσεις - αιτήματα πολιτών.

Κατά τον τέταρτο μήνα επαναλειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή, Λεωφόρο Νίκης, Μητροπόλεως, κλπ).

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μέσα στον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν 78 θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με αυτό το βίντεο θα κοιμηθείτε σαν πουλάκια


Υπάρχουν φορές που πρέπει να κοιμηθείτε και το μάτι σας είναι...γαρίδα; Έχετε πρωινό ξύπνημα και όσο το σκέφτεστε τόσο επιδεινώνεται η αϋπνία σας;

Ξεχάστε τα βότανα που προκαλούν χαλάρωση και δοκιμάστε την τύχη σας με το παρακάτω βίντεο.

Πρόκειται για μια εκπληκτική πανοραμική λήψη πάνω από τα μαγικά βοσκοτόπια της Νέας Ζηλανδίας.

Δεν χρειάζεται να μετρήσετε τα προβατάκια, αρκεί μόνο να τα παρατηρήσετε και να αφεθείτε στη θέα του βουκολικού τοπίου.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πίτσα από… χρυσάφι


Κοστίζει όσο ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Με την ίδια τιμή όπως ένα laptop ή μια πτήση προς ένα μακρινό -και εξωτικό- προορισμό οι πλούσιοι και απαιτητικοί πελάτες μπορούν να πληρώσουν για μια πίτσα σε ατομικό μέγεθος που έρχεται μάλιστα μαζί με έναν... μπάτλερ.

Πίτσα από... χρυσάφι

Αν και η πίτσα έχει θεωρηθεί ένα από τα φθηνά και απολαυστικά φαγητά σε πολλές χώρες του κόσμου υπάρχουν περιπτώσεις,όπως αυτή, που μπορεί να μετατραπεί σε μια ακριβή πολυτέλεια. Μια εταιρεία αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την πίτσα και την προσφέρει σε τιμή 500 λιρών!

Η αλυσίδα εστίασης Pizza GoGo στο Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει στους πελάτες της μια πίτσα με χαβιάρι, αστακό, γαρίδες και λάδι τρούφας και ένα… ψέκασμα από χρυσές νιφάδες 23 καρατίων. Με την ίδια τιμή που κάποιος μπορεί να αγοράσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή μια πτήση για κάποιον (μακρινό) προορισμό στον κόσμο, οι πλούσιοι πελάτες μπορούν να πληρώσουν γι’ αυτή την ατομική πίτσα με την ιδιαίτερη γεύση.



Αυτή επίσης έρχεται με υπηρεσίες «κόκκινου χαλιού» ακόμη και έναν μπάτλερ για να κόψει σε μικρότερες φέτες την πίτσα στους… απαιτητικούς πελάτες! Η πανάκριβη πίτσα είναι διαθέσιμη ήδη σε 15 υποκαταστήματα που στέλνουν παραγγελίες delivery, αλλά οι πελάτες πρέπει να περιμένουν.

Για να την παραλάβουν και να την απολαύσουν θα πρέπει να κάνουν τρεις μέρες πριν την παραγγελία στο κατάστημα. Η αλυσίδα με τους πελάτες που έχουν ακριβά γαστρονομικά γούστα επιπλέον, έχει μια χρέωση της τάξης των δύο λιρών (που φυσικά δεν είναι αξιόλογο ποσό μπροστά στις 500 λίρες) για όσους θέλουν η πίτσα να έχει γεμιστή κρούστα. Η αφίσα μάλιστα της προώθησης του νέου προϊόντος είναι επίσης σε χρυσαφί χρώμα για να ταιριάζει με το όλο –πανάκριβο – concept! Πιθανόν πρόκειται για την πιο ακριβή ή από τις πιο ακριβές πίτσες του κόσμου!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα


Γνωριμία με το σημαντικό αξιοθέατο...

Το Κάστρο του Πλαταμώνα αποτελεί ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας. Κτισμένο στις νοτιανατολικές υπώρειες του Ολύμπου, σε στρατηγική θέση προκαλεί δέος στον επισκέπτη που το θαυμάζει από κοντά.

Το κάστρο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα και ο επιβλητικός κεντρικός πύργος του δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό. Γύρω στο 1385 το κάστρο κατελήφθη από τους Τούρκους για πρώτη φορά, αλλά σύντομα περιήλθε στην κατοχή των Ενετών. Κατά την επιχείρηση για την ανακατάληψη του κάστρου από τους Τούρκους, το 1425, οι Ενετοί υπερίσχυσαν και πάνω από 100 Τούρκοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο κάστρο. Μετά από κάποια χρόνια οι Ενετοί έχασαν και πάλι τον έλεγχο του Κάστρου του Πλαταμώνα, αλλά αυτό δεν καταστράφηκε από τους Τούρκους, πιθανόν λόγω της στρατηγικής σημασίας του, δεδομένου ότι χρησίμευε ως βάση των επιχειρήσεών τους.

Το επιβλητικό κάστρο του Πλαταμώνα έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά των μεσαιωνικών φρουρίων: τον πρώτο περίβολο, το δεύτερο περίβολο που αποτελεί μάλιστα και την ακρόπολη και τον κεντρικό πύργο. Ο εξωτερικός τοίχος του κάστρου έχει πολυγωνικό σχήμα, ενισχύεται από πύργους που είναι τοποθετημένοι σε ακανόνιστα διαστήματα και διατηρείται σε καλή κατάσταση. Το ύψος των τειχών του κάστρου φτάνει δεξιά από την είσοδο τα 9,5 μέτρα και αριστερά τα 7,5 μέτρα, με το πάχος να κυμαίνεται μεταξύ 1,2 και 2 μέτρων. Ο επισκέπτης εκτός από το κάστρο μπορεί επίσης να δει επίσης την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία κατά την Τουρκοκρατία είχε μετατραπεί σε τζαμί.

Αν βρεθείτε στην περιοχή, αξίζει μια επίσκεψη στο σήμα-κατατεθέν του νομού Πιερίας. Το μεσαιωνικό κάστρο λειτουργεί σαν «μαγνήτης» με την επιβλητική παρουσία του και σας καλεί να το εξερευνήσετε και να ταξιδέψετε σε μια άλλη εποχή στο χρόνο... Μια ακόμη εκδρομή που μπορείτε να κάνετε είναι στον Παλαιό Παντελεήμονα, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο του Πλαταμώνα, επάνω στις πλαγιές του Ολύμπου. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα χωριά της Μακεδονίας με μοναδική θέα και ομορφιά. Σήμερα, ο οικισμός έχει κηρυχτεί διατηρητέος και είναι μια πλευρά της Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσετε...












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τραγελαφική πραγματικότητα της Βόρειας Κορέας


Από την κωμικοτραγική νεκροκρατία και το κακό Photoshop μέχρι και τον μονόκερο του Κιμ!

Εκεί που άλλα έθνη είναι γνωστά για την ουδετερότητά τους ή για τα αγαθά σήματα-κατατεθέν των οικονομιών τους, η Βόρεια Κορέα παραμένει η μόνη χώρα που απασχολεί την οικουμένη για τον παραλογισμό των ηγετών της, τους κωμικοτραγικούς θεσμούς αλλά και τους απίστευτους νόμους που διέπουν τη λειτουργία της.

Και βέβαια μέσα στην τραγικότητα της καθημερινότητας που έχει φτιάξει το καθεστώς για τους πολίτες του, υπάρχει και μια σειρά από ιστορίες που είναι κωμικές μέσα στο δράμα τους.

Με πολλά μπορεί να γελάσει κανείς από τα πεπραγμένα της Βόρειας Κορέας και του απολυταρχικού καθεστώτος της, όπως για παράδειγμα τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που αποδείχτηκε τελικά πως ήταν πληρωμένοι κινέζοι ηθοποιοί!

Κι αν για τους κατοίκους που στενάζουν δυστυχώς κάτω από την τρέλα του Κιμ Γιονγκ-Ουν και των προγόνων του τα παράλογα κυβερνητικά μέτρα μόνο αστεία δεν είναι, για μας τους υπόλοιπους αποκτούν γελοία χροιά. Όπως, ας πούμε, η απαγόρευση του τζιν, καθώς στα μάτια του Κιμ συμβολίζει τον Νο 1 εχθρό του, τις τρισκατάρατες ΗΠΑ. Αλλά και ο πρόσφατος νόμος για το κούρεμα των πολιτών ώστε να μοιάζουν στον Ανώτατο Ηγέτη: μόλις 28 επιλογές κουρέματος έχει πλέον ο Βορειοκορεάτης.

Αν και η καθημερινή τρέλα δεν εξαντλείται φυσικά εδώ…


Το ημερολόγιο της Βόρειας Κορέας



Το μικρότερο από τα παραδείγματά μας είναι ωστόσο και το πιο δηλωτικό για τα χρονικά ενός καθεστώτος που δεν ασχολείται μόνο με τη διακυβέρνηση του λαού, αλλά πρακτικά με τα πάντα. Την ώρα λοιπόν που τα περισσότερα ημερολόγια του πλανήτη βασίζονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο ή έλκουν την καταγωγή τους από ιστορικούς και παραδοσιακούς παράγοντες, οι Βορειοκορεάτες βασίζουν το δικό τους ημερολόγιο στη γέννηση του Ανώτατου Ηγέτη Κιμ Ιλ-Σουνγκ!

Κι έτσι το 2016 είναι για τη Βόρεια Κορέα το έτος 104, αν και τα παρατράγουδα δεν τελειώνουν εδώ. Γιατί τα χρόνια πριν από τη γέννηση του Κιμ Ιλ-Σουνγκ (1912) συνεχίζουν να ακολουθούν τη γρηγοριανή μεταρρύθμιση, ενώ μετά το 1912 η αρίθμηση αρχίζει και πάλι από την αρχή. Είναι όμως και το άλλο, οι ημερομηνίες γέννησης (15 Απριλίου) και θανάτου (8 Ιουλίου) του Ιλ-Σουνγκ δεν μπορούν να γιορτάζονται ως μέρες γενεθλίων από τον απλό λαό!

Το παροιμιωδώς κακό Photoshop



Στη διεθνή πολιτική σκηνή, η δύναμη επιδεικνύεται συνήθως μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων ή διά της διπλωματικής οδού, αν και η Βόρεια Κορέα έχει τη δική της στρατηγική για την αυτοαποκαλούμενη υπεροχή της. Το 2015, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν απόλαυσε με τα μάτια του την εκτόξευση πυραύλου από βορειοκορεατικό υποβρύχιο και χαιρέτισε τη στρατιωτική ισχύ της χώρας του. Αν και όπως αποδείχτηκε τελικά, οι εικόνες που κυκλοφόρησαν ήταν αποτέλεσμα μοντάζ και μάλιστα κακού Photoshop.



Αν κι αυτή δεν είναι φυσικά η μόνη απόπειρα της Βόρειας Κορέας να τρομοκρατήσει τον κόσμο με πλαστές φωτογραφίες. Όπως το περιστατικό με τα βορειοκορεατικά χόβερκραφτ που βγαίνουν στη στεριά και δεν είναι παρά πολλαπλασιασμός του αρχικού σχήματος! Αλλά και κάθε εικόνα του Κιμ δίπλα στους στρατηγούς του και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους περνά από το άγγιγμα του Photoshop ώστε να φαίνεται τουλάχιστον ισοϋψής ο Ανώτατος Ηγέτης, παρά το εξόφθαλμα μικρότερο ύψος του…

H ψεύτικη πόλη



Και τι δεν κάνει ο Κιμ για να προωθήσει την πολυαγαπημένη του προπαγάνδα. Σε ένα από τα πρόσφατα παραδείγματα, ο Ανώτατος Ηγέτης χρηματοδότησε τη δημιουργία μιας ολόκληρης πόλης στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας ώστε να δελεάσει τους Νοτιοκορεάτες να περάσουν στα εδάφη του. Από απόσταση, η συνοριακή κωμόπολη μοιάζει αληθινή σε όλα της, καθώς έχει σπίτια, σχολεία, νοσοκομείο, ακόμα και παιδικό σταθμό.

Αν πλησιάσεις όμως θα διακρίνεις τη βορειοκορεατική απάτη: η πόλη, που βρίσκεται στην πολύ καλά φυλασσόμενη Αποστρατικοποιημένη Ζώνη, χαρακτηρίστηκε ήδη «το χωριό της προπαγάνδας», καθώς δεν ζει κανείς εντός της, παρά τις εμφατικές διακηρύξεις του Κιμ ότι οι 200 και πλέον κάτοικοί της ζουν και βασιλεύουν. Τα σπίτια δεν είναι παρά τσιμεντένια κελύφη χωρίς καν τζάμια στα παράθυρα, τα φώτα λειτουργούν με αυτοματοποιημένο μηχανισμό και οι μόνοι άνθρωποι που έχουν ποτέ εντοπιστεί στο εσωτερικό της είναι οι οδοκαθαριστές. Σε μεγάλο κόπο έχει μπει ο Κιμ για να τηρεί τα προσχήματα της προπαγάνδας…

Η βορειοκορεατική Διαστημική Υπηρεσία που δεν είναι η NASA



Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θεωρούνται οι παραδοσιακοί εχθροί της Βόρειας Κορέας και του καθεστώτος της, αυτό δεν εμπόδισε το έθνος να φτιάξει ένα διαστημικό πρόγραμμα που διατηρεί χαρακτηριστικές ομοιότητες με το αντίστοιχο της Αμερικής! Όσο για το όνομα, μάλλον πλάκα μας έκαναν οι Βορειοκορεάτες, αφού παρά την ισπανική προέλευση του «nada», όλος ο κόσμος το χρησιμοποιεί και το ξέρει. Και μάλλον αναφέρεται στα διαστημικά επιτεύγματα της υπηρεσίας, που είναι «τίποτα»!

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η δημιουργία της NADA έγινε για να επιτευχθούν οι διαστημικές φιλοδοξίες των Κιμ Ιλ-Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ-Ιλ και να μετατραπεί το κράτος σε υπολογίσιμη διαστημική δύναμη. Αν και με τέτοιο όνομα, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να εξερευνήσει το τίποτα του Σύμπαντος…

Νεκροκρατία



Το πιο εντυπωσιακά παρανοϊκό χαρακτηριστικό της βορειοκορεατικής καθημερινότητας είναι ίσως η νεκροκρατία του πολιτεύματός της, καθώς οι κυβερνητικές αποφάσεις συνεχίζουν να βασίζονται στα κελεύσματα ενός νεκρού ηγέτη! Κι αυτό γιατί ο εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας, αυτός που ανέλαβε την Αιώνια Προεδρία στις 8 Ιουλίου 1994 για να μην τη χάσει ποτέ, είναι ο Κιμ Ιλ-Σουνγκ, ο οποίος λείπει από τα εγκόσμια εδώ και 22 χρόνια!

Κάτι που μετατρέπει τη Βόρεια Κορέα στη μόνη νεκροκρατία του κόσμου και εξηγεί πολλά παράλογα του καθεστωτικού πολιτεύματός της, όπως το ημερολόγιο που ακολουθεί τη ζωή του Ιλ-Σουνγκ ή την απαγόρευση επετείων και γενεθλίων στις σημαδιακές μέρες γέννησης και θανάτου του.

Εκτός συναγωνισμού: Ο μονόκερος της Βόρειας Κορέας



Αν μπορεί πλέον να μας κάνει κάτι εντύπωση και να είναι ακόμα πιο παλαβό από τα άλλα, αυτό θα ήταν ίσως ο μονόκερος που εμφανίστηκε στη χώρα του Κιμ το 2012, κάνοντας τους επιστήμονές της να γνωστοποιήσουν στον πλανήτη πως οι μονόκεροι είναι πραγματικοί! Σύμφωνα με το πάντα έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, που δεν είναι το όργανο της κυβερνητικής προπαγάνδας, οι επιστήμονες της χώρας επιβεβαίωσαν λέει ότι τα οστά που βρέθηκαν σε πανάρχαιο τάφο του παλιού βασιλείου της Κορέας (37 π.Χ.-668 μ.Χ.) ανήκουν πράγματι σε μονόκερο.

Ο τάφος του μονόκερου εντοπίστηκε κοντά σε ναό της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ και έφερε επιγραφή στην είσοδό του που έγραφε «Φωλιά Μονόκερου», για να είναι ακόμα πιο σαφές προφανώς. Αν και δεν δημοσιεύτηκαν ούτε φωτογραφίες ούτε περαιτέρω πληροφορίες και όλοι πιθανότατα μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...