Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την χειραποσκευή σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έξυπνες συμβουλές για να αποφύγεις τα "τρικ" της χειραποσκευής.

Τα αεροπορικά ταξίδια μόνο με μία χειραποσκευή είναι απόλαυση! Δεν χάνεις τον χρόνο σου στο drop off των αποσκευών (ιδίως αν έχεις πραγματοποιήσει το check in σου online) πριν την αναχώρηση και δεν περιμένεις για την παραλαβή της κατά την άφιξη στον προορισμό σου, κερδίζεις χρήματα καθώς η χειραποσκευή δεν χρεώνεται και πραγματοποιείς γρηγορότερα τις μετακινήσεις σου. Το πιο σημαντικό απ’ όλα; Δεν πρόκειται να χάσεις σε καμία περίπτωση τα προσωπικά σου αντικείμενα καθώς τα έχεις πάντα μαζί σου και έτσι δεν αγχώνεσαι για τίποτα. Απλώς απολαμβάνεις το ταξίδι σου. Μάθε, ωστόσο, όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την χειραποσκευή σου, έτσι ώστε στο επόμενο ταξίδι σου να είσαι απολύτως "διαβασμένος".

1. Πάρε μαζί σου τα απολύτως απαραίτητα. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις μαζί σου πράγματα που δεν θα χρειαστείς. Γράψε μια λίστα με τα απολύτως απαραίτητα (εντάξει ένα δύο εξτρά μπλουζάκια μπορείς να έχεις σε περίπτωση ανάγκης) και πακετάρισέ τα σωστά. Στον πάτο τα πιο βαριά και ογκώδη και πάνω πάνω τα πιο μικρά και ελαφριά.

2. Απέκτησε μία από τις τεχνικές πακεταρίσματος. Υπάρχουν τρεις "σχολές" όσον αφορά στην προετοιμασία της μικρής αποσκευής. Περιτριγυρίζεις τα πάντα γύρω από ένα κεντρικό σημείο, διπλώνεις πάντα σε τετράγωνα ή ομαδοποιείς τα πράγματά σου σύμφωνα με την κατηγορία τους.

3. Βάλε τα ρούχα σου μέσα σε τσάντες συμπίεσης. Αφαιρούν τον αέρα και έτσι μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο. Άφησέ τον ελεύθερο για την επιστροφή, καθώς (σίγουρα) όλο και κάτι θα ψωνίσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

4. Τσέκαρε τα όρια της κάθε αεροπορικής για το επιτρεπόμενο βάρος της χειραποσκευής. Ειδικά αν ταξιδεύεις με ανταπόκριση ή επιστρέφεις με άλλη εταιρεία. Δεν έχουν όλες το ίδιο όριο. Κάποιες για παράδειγμα ορίζουν τα κιλά και κάποιες συγκεκριμένες διαστάσεις της βαλίτσας.

5. Αγόρασε την σωστή τσάντα. Μόλις ενημερωθείς για τα κιλά ή τις διαστάσεις της επιτρεπόμενης χειραποσκευής εξασφάλισε (αν δεν την διαθέτεις ήδη) την σωστή τσάντα, έτσι ώστε να αποφύγεις καθυστερήσεις και ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

6. Σε περίπτωση που έχεις και κανονική αποσκευή, φρόντισε στη χειραποσκευή σου να έχεις ένα έξτρα ζευγάρι καθαρά εσώρουχα, μια αλλαξιά ρούχα, μία μικρή πετσέτα, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Ποτέ δεν ξέρεις αν η αποσκευή σου θα φτάσει στον προορισμό της στο χρόνο της.

7. Προτίμησε η χειραποσκευή σου να είναι από μαλακό υλικό. Προσαρμόζεται καλύτερα στο περιεχόμενο και μπορείς να τοποθετήσεις περισσότερα πράγματα απ΄ ότι σε μία με σκληρό υλικό.

8. Πριν από κάθε ταξίδι μετάγγιζε τα αγαπημένα σου προϊόντα σε δοχεία των 100 ml ή μικρότερα μέσα σε πλαστική σακούλα χωρητικότητας ενός λίτρου, αν δεν θέλεις να τα δεις να πετάγονται στα σκουπίδια. Τοποθέτησέ τα πάνω πάνω στην αποσκευή σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να τα βγάλεις εύκολα όταν σου ζητηθεί.

9. Σκέψου έξυπνα για να εξοικονομήσεις χώρο και να αποφύγεις επιπλέον ελέγχους. Για παράδειγμα στη θέση του αφρόλουτρου πάρε ένα σαπούνι, αντί για καθαριστικό προσώπου προτίμησε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ κλπ.

10. Φόρεσε τα πιο ογκώδη ρούχα σου για να εξοικονομήσεις χώρο στη χειραποσκευή σου.

11. Αν κουβαλάς μαζί σου smart συσκευές (tablet, ipad, laptop κλπ) φρόντισε να τις τοποθετήσεις πάνω πάνω στην αποσκευή σου. Στον έλεγχο θα σου ζητηθεί σίγουρα να τις ανοίξεις και έτσι θα αποφύγεις το ψάξιμο και την ταλαιπωρία.

12. Αξιοποίησε τις τσέπες των ρούχων σου. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού προτίμησε να φορέσεις ρούχα με πολλές τσέπες, έτσι ώστε να μπορείς να τοποθετήσεις εξτρά αντικείμενα που ίσως να μην χωρέσουν στη χειραποσκευή σου.

13. Αν επισκεφτείς τα duty free του αεροδρομίου μην ανοίξεις την συσκευασία πριν τον έλεγχο. Αν η ποσότητα του προϊόντος ξεπερνάει τα 100ml το πιο πιθανό είναι να σου το κατασχέσουν.

14. Σε περίπτωση που πρέπει να έχεις μαζί σου φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει αυτή να συνοδεύεται και από επίσημο χαρτί γιατρού έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η αναγκαιότητά της. Το ίδιο ισχύει και για τον ιατρικό εξοπλισμό.


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.