Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τροχαίο Παντελίδη: Τι είδαν οι πραγματογνώμονες


Τι λέει ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Παντελίδη που εξέτασε το τζιπ


O πραγματογνώμονας της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη εξέτασε για πρώτη φορά το τζιπ του μοιραίου δυστυχήματος και μίλησε στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη.

Ο Αναστάσιος Δέδες δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έχω φωτογραφίσει τα σημεία που ήθελα, έχω μια γενική εικόνα του αυτοκινήτου και έχω κάνει κάποιες μετρήσεις στο αυτοκίνητο. Δεν έχω καταλήξει σε κανένα ασφαλές συμπέρασμα».

Δείτε το βίντεο από το Ε:---------------

Τροχαίο Παντελίδη: Το κάθισμα του οδηγού ήταν 9 εκατοστά πιο μπροστά από του συνοδηγού


Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας Παντελίδη, Αναστάσιος Δέδες, έχει ήδη εξετάσει το μοιραίο τζιπ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR και της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα" το πρώτο στοιχείο της εξέτασης αυτής δείχνει ότι το κάθισμα του οδηγού είναι 9 εκατοστά πιο μπροστά από αυτό του συνοδηγού.

Δείτε το βίντεο από το STAR:---------------

Τροχαίο Παντελίδη: Πως το dna θα δείξει ποιος ήταν ο οδηγός του τζιπ


"Το πρώτο dna που θα βγει θα δώσει κάποιες απαντήσεις, αλλά θα δημιουργήσει και νέα ερωτήματα" σημείωσε ο κ. Φιτσιάλος, δικαστικός πραγματογνώμονας και αναλυτής Dna για το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη.

"Εάν δεν είχαμε ανατροπή του αυτοκινήτου ο αερόσακος θα ήταν το καλύτερο δείγμα για να δούμε ποιος ήταν ο οδηγός. Αλλά εδώ έχουμε ανατροπή και μετακίνηση των ατόμων" τόνισε.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της Realnews, τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA – που θα είναι έτοιμα σε 20 ημέρες, μαζί με τα συμπεράσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων - θα απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα για το ποιος βρισκόταν στο τιμόνι του τζιπ.

Δείτε το βίντεο από το STAR:---------------

Δικηγόρος Αρναούτη: Tο τζιπ του Παντελίδη είχε αυξημένη ταχύτητα


Ο δικηγόρος της Μίνας Αρναουτή αναφέρει πως η 30χρονη φορούσε τη ζώνη ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Κωλέττης, ο δικηγόρος της οικογένειας Αρναούτη, βρέθηκε την Δευτέρα, υπό την παρουσία αστυνομικών και δύο τεχνικών συμβούλων, στη μάντρα που φυλάσσεται το τζιπ που οδηγούσε ο αδικοχαμένος τραγουδιστής και επισήμανε μεταξύ άλλων: «Oι αρχικές μας εκτιμήσεις σχετικά με την ταχύτητα του αυτοκινήτου επιβεβαιώνονται. Η ταχύτητα ήταν αυξημένη σε σχέση αυτήν που έπρεπε να έχει το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη στροφή».

Δείτε το βίντεο εδώ από το Ε:
Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σφαίρα της αθλήτριας του πεντάθλου πέτυχε τον... φωτογράφο


Η Κέντελ Ουίλιαμς "σημάδεψε" φωτογράφο κατά τη διάρκεια της σφαιροβολίας πεντάθλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επιστολή του Μπαλτά σε καλλιτέχνες και διανοούμενους


Ανοιχτή Επιστολή προς τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου απέστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Αναλυτικά:

Μιλώ από την Ελλάδα. Όπου όλο και περισσότεροι πρόσφυγες εγκλωβίζονται. Επειδή κάποια Ευρωπαϊκά κράτη κλείνουν τα σύνορα τους. Δηλαδή αρνούνται να παρέχουν στους πρόσφυγες έστω μόνο ασφαλή δίοδο: για εκεί που τους δέχονται και οι ίδιοι μπορούν να ζήσουν.

Μιλώ από την Ελλάδα της κρίσης. Όπου οι κάτοικοι της, θύματα της λιτότητας, είναι καταπονημένοι, φτωχότεροι, άνεργοι, με παρόν δύσκολο και μέλλον αβέβαιο. Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που διέρχεται μια δεύτερη μεγάλη κρίση. Πολιτική τούτη τη φορά. Ίσως υπαρξιακή.

Μολαταύτα οι κάτοικοι της Ελλάδας, τα θύματα της λιτότητας, πασχίζουν να συνδράμουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τα θύματα των πολέμων και της άκρας ανέχειας. Τους σημερινούς κολασμένους της Γης. Να τους συνδράμουν όπως μπορούν. Με γενναιοδωρία και αυταπάρνηση. Συχνά από το υστέρημα τους. Γιατί η Ελλάδα ξέρει από προσφυγιά. Αλλά και γιατί σε τούτα τα χώματα ο σεβασμός του ξένου είναι πανάρχαια επιταγή. Και η Ελλάδα παραμένει η χώρα της φιλοξενίας. «Βάλε και άλλο πιάτο στο τραπέζι» εξακολουθούμε να τραγουδάμε.

Ψυχή της Ελλάδας είναι και ήταν πάντα ο πολιτισμός της. Εσείς οι καλλιτέχνες και οι διανοούμενοι του κόσμου το γνωρίζετε. Το γνωρίζετε γιατί μελετάτε την κληρονομιά της που είναι και δική σας. Το γνωρίζετε γιατί ασκείτε την τέχνη σας, όπως βρίσκεται πάντα σε μόνιμη ένταση με αυτή την κληρονομιά. Την τέχνη σας σε όλες τις μορφές της. Το γνωρίζετε γιατί έχετε αγγίξει με πολλούς τρόπους τις σύγχρονες εκφράσεις του πολιτισμού της.

Ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών εδώ υποχρεώνει την Ελλάδα να σηκώνει τούτο τον καιρό το βάρος του κόσμου. Το βάρος από τα αποτελέσματα πολέμων και καταστροφών για τα οποία η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη. Ωστόσο έχει αναλάβει την ευθύνη να σηκώσει αυτό το βάρος. Πρόθυμα. Υπακούοντας την πανάρχαια επιταγή. Και αναδεικνύοντας το σημερινό της ήθος. Σώζοντας την τιμή του κόσμου.

Αλλά η Ελλάδα είναι χώρα μικρή. Και τούτο το βάρος έχει πολύ σκληρά υλικά συμφραζόμενα. Τα οποία ή ίδια – λαός και κράτος – δεν μπορεί να σηκώσει μόνη.

Γι αυτό απευθύνομαι σε σας. Τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου. Σε σας που γνωρίζετε καλά πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με άρτο. Που γνωρίζετε καλά ότι ακόμα και μέσα στην μέγιστη ένδεια , ακόμα και μπροστά στο θάνατο, ο άνθρωπος θα σιγοτραγουδήσει ένα σκοπό, θα χαράξει ένα σκίτσο, θα χορέψει δυό βήματα, θα θυμηθεί ή θα φτιάξει ένα στίχο.

Απευθύνομαι σε σας, τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου, που μπορείτε να μεταδώσετε παντού τούτη τη γνώση. Για να συνεγείρετε παντού τις συνειδήσεις. Με τους μύριους τρόπους που η δημιουργική σας δύναμη θα εφεύρει. Δείχνοντας έτσι ότι το βάρος του κόσμου ανήκει σε όλο τον κόσμο. Όπως και η τιμή του.

Απευθύνομαι σε σας, τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους του κόσμου που με τις δημιουργίες σας και τον στοχασμό σας οικοδομείτε κάθε στιγμή την συνείδηση του κόσμου. Δηλαδή εκείνου του άυλου κάτι που διασφαλίζει την μνήμη της ανθρωπότητας και τη συνέχεια της ιστορίας της.

Πολλοί από σας έχετε ήδη πράξει. Πολλοί από σας έχετε ήδη μιλήσει. Αλλά η δική μας –και δική σας – Κική Δημουλά προτρέπει να μιλήσουμε όλοι: «Μίλα. Πες κάτι, οτιδήποτε. Μόνο μην στέκεις σαν ατσάλινη απουσία.» Και ο δικός μας – και δικός σας – Γιώργος Σεφέρης θυμίζει σε όλους μας: «Ζωή, είναι ό,τι έδωσες».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο ρεκόρ burn-out στο Βιβλίο Γκίνες


Ο Joe Dryden έκανε 3,6 χλμ. με μια Victory Octane.

Με πολύ έξυπνο μάρκετινγκ η Victory, μια εταιρεία με μόλις 12 μοντέλα (παραλλαγές όλα σε 4 βασικές πλατφόρμες) καταφέρνει να μένει για καιρό στην επικαιρότητα.

Πριν μόλις μία βδομάδα γράψαμε για την Victory Combustion, την οποία περιγράψαμε σαν έναν ύμνο στο «αμερικάνικο muscle bike».

Λες και ο τίτλος μας χρειαζόταν επιβεβαίωση, σήμερα γράφουμε για ένα σχετικό ρεκόρ που πλέον ανήκει στη φίρμα.

Αφορά το πιο.... μακρόσυρτο burn-out του κόσμου και επιτεύχθηκε στις 2 Μαρτίου τρέχοντος έτους. Η επιτυχία πιστώνεται στον στάντμαν Joe Dryden (μέλος της Stand Team Victory), ο οποίος κινήθηκε επί 3.588,07 μέτρα σπινάροντας την πίσω ρόδα μιας Victory Octane. Το σταντ διοργανώθηκε στην πίστα Orlando Speed World της Φλόριδα.

Αν και αναμφισβήτητα ήταν μια επιτυχία, ο Dryden δεν πέτυχε απόλυτα τον στόχο του που ήταν να καλύψει ακόμη μεγαλύτερη απόσταση μέσα στην οβάλ πίστα. Όμως το φουκαριάρικο το πίσω λάστιχο είχε άλλη άποψη.

Διαλύθηκε νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί, βάζοντας τέλος στην προσπάθεια. Μόλις είδε ότι το πράμα δεν πήγαινε άλλο, ο Dryden πέταξε κάτω τη μοτοσυκλέτα του με το πίσω λάστιχο ακόμα να βγάζει καπνούς και γύρισε πεζή στην αφετηρία, πανηγυρίζοντας με τα χέρια σηκωμένα σε έναν γύρο του θριάμβου που θα έπρεπε κανονικά να κάνει πάνω στη σέλα της Victory.

Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε και καταχωρήθηκε από έναν επίσημο κριτή του οργανισμού Guinness World Record που μέτρησε τη μαύρη λαστιχένια υπογραφή του Dryden στην άσφαλτο. Η πίστα είναι μικρή και για τα 3,6 χλμ. χρειάστηκαν 7 ολόκληροι γύροι. Ο κριτής παρέδωσε την ίδια μέρα το πιστοποιητικό στον αναβάτη που γιόρτασε το επίτευγμα με σαμπάνια.

«Δεν ήταν εύκολο, σίγουρα όμως με τη Victory ήταν ευκολότερο από ό,τι με οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα», δήλωσε. «Από τη στιγμή που βρήκα τη χρυσή τομή μεταξύ γκαζιού και φρένου, το ρεκόρ ήταν ζήτημα χρόνου - ή μάλλον ελαστικού...»

Ο Alex Hultgren, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Victory που παρακολούθησε την καλοστημένη προσπάθεια, έχει παράξενο χιούμορ. Μετά την καταστροφή του ελαστικού άρχισε να φωνάζει «να δώ τώρα ποιος θα το πληρώσει!» Ύστερα αποκάλυψε στους παραβρισκόμενους που τον τρελοκοίταζαν, ότι αστειευόταν. Μερικοί άνθρωποι είναι αλλόκοτοι...

Πριν την προσπάθεια ένας τοπογράφος είχε ασκήσει την τέχνη του, καταμετρώντας την περίμετρο της πίστας, ώστε να εξασφαλιστεί ο υπολογισμός του burnout με απόλυτη ακρίβεια. Κατόπιν, τόσο ο Dryden όσο και ένας συνεργάτης του έκαναν δοκιμαστικά burn-out, ώστε να καταλήξουν στη χρυσή τομή της παράλληλης χρήσης γκαζιού, φρένου και συμπλέκτη. Τελικά την τέλεια ισορροπία βρήκε ο Dryden. Οπότε όταν θελήσει να σπάσει το ρεκόρ του, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να βρει ένα «σιδερένιο» πίσω λάστιχο.

Δείτε το ρεκόρ στο βίντεο...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δέκα επικά tweet στην πρώτη δεκαετία του Twitter


#HappyBirthdayTwitter!

Το Twitter γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του. Με τους 140 χαρακτήρες του, τόσο περιοριστικούς και ταυτόχρονα τόσο επαρκείς, κλείνει μια δεκαετία ζωής και το Russia Today το γιορτάζει αναδεικνύοντας δέκα tweet που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σηματοδότησαν αυτά τα τελευταία δέκα χρόνια.

1. Όταν ακούστηκε το πρώτο «τιτίβισμα»

Είναι μόνο πέντε λέξεις αλλά είναι καθοριστικές. Αυτό είναι το πρώτο tweet που αναρτήθηκε το 2006 από τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey.2. To tweet που «έριξε» το TwitterΠόσοι άνθρωποι χρειάζονται για να «ρίξουν» το ίντερνετ; Τον Ιούνιο του 2009 αποδείχθηκε πως και μόνο ένας μπορεί να το… καταφέρει και ήταν ο Michael Jackson. Δεν ήταν το Twitter ο χώρος όπου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο θάνατος του βασιλιά της ποπ αλλά η είδηση «έριξε» το Twitter με περισσότερα από 5000 συλλυπητήρια μηνύματα να «ποστάρονται» κάθε λεπτό!

3. Live-tweeting της επιχείρησης εξολόθρευσης του Οσάμα Μπιν ΛάντενΟ Sohaib Athar από το Πακιστάν έγινε διάσημος online όταν παρατήρησε- και «τιτίβισε» πως ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το σπίτι του το 2011. Οι αθώες real-time αναφορές του κατέληξαν να είναι live περιγραφή της αμερικανικής επιχείρησης στο καταφύγιο του Μπιν Λάντεν.

4. «Τέσσερα χρόνια ακόμα»Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημέρωσε το αμερικανικό έθνος πως εξασφάλιζε δεύτερη προεδρική θητεία μέσω Twitter, πριν απευθυνθεί στους συνεργάτες της προεκλογικής του καμπάνιας. Μόλις τρεις λέξεις και μια «χαριτωμένη» φωτογραφία και το tweet του έγινε το νούμερο 1 re-tweet μέσα σε λίγα λεπτά.

5. Το πιο… viral tweetΗ Ellen DeGeneres έκανε viral την τελετή απονομής των Όσκαρ του 2014 με αυτή τη μοναδική selfie. Τη στιγμή που φωτογραφιζόταν με όλες τις διασημότητες γύρω της δεν γνώριζε πως το post αυτό θα γινόταν re-tweet περίπου τρία εκατομμύρια φορές και θα γινόταν το δημοφιλέστερο tweet στην ιστορία.

6. Το περί του φορέματος debateΗ ιστορία αυτού του φορέματος δεν έχει σημασία αλλά όταν το BuzzFeed το πόσταρε στο Twitter, ξεκίνησε ένα παγκόσμιο debate, εκτός συναγωνισμού με κάθε άλλη παρόμοια συζήτηση στην ιστορία των social media. Οι χρήστες έφτιαξαν τα hashtag "#whiteandgold", "#blueandblack", “dress” and “#dressgate” για να συζητήσουν αν τελικά το χρώμα του ήταν μπλε και μαύρο ή λευκό και χρυσό.

7. Νερό στον ΆρηΜε αυτό το τιτίβισμα η ομάδα του οχήματος Phoenix της NASA που προσεδαφίστηκε στον Άρη επιβεβαίωσε μέσω Twitter πως υπήρχαν ενδείξεις πάγου στον Άρη. Κι αν υπάρχει πάγος, υπάρχει και νερό. Ο Κόκκινος Πλανήτης δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

8. Όταν ένα «βαθύ λαρύγγι» τιτιβίζειΈνας από τους πιο διάσημους πληροφοριοδότες στη ιστορία, ο Edward Snowden, ανακοίνωσε πως είχε αποκτήσει κι εκείνος λογαριασμό στο Twitter τον Σεπτέμβριο του 2015, από την κρυψώνα του στη Ρωσία. Το τιτίβισμα του ήταν καταπληκτικό και το προφίλ του έγινε αμέσως πολύ δημοφιλές.

9. Η συμφωνία για τα πυρηνικά του ΙράνΤο πιο διάσημο tweet της διπλωματίας ανέβηκε από τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Javad Zarif, που κοινοποίησε στον κόσμο πως η πολυαναμενόμενη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είχε επιτευχθεί.

10. Η φωτογραφία που «πρόδωσε» τα νέαΠριν το Goddard Space Flight Center της NASA επιβεβαιώσει επισήμως πως μια από τις πιο σημαντικές θεωρίες του Αϊνστάιν για το σύμπαν ήταν σωστή, η ερευνήτρια Erin Ryan τουιτάρισε αυτή τη φωτογραφία που αποκάλυπτε την είδηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάνα και κόρη γέννησαν με λίγες μέρες διαφορά


Η 46χρονη έγινε μαμά και γιαγιά ταυτόχρονα.

Αποτελεί μια από τις όχι και τόσο συχνές περιπτώσεις όπου μαμά και κόρη είναι έγκυες ακριβώς την ίδια περίοδο και γεννούν με λίγες μέρες διαφορά.

Ο λόγος για την 46χρονη Pam Berners από το Μίσιγκαν η οποία μέσα σε 12 μέρες έγινε μητέρα, αλλά και γιαγιά! Ανακάλυψε σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ότι είναι έγκυος 3 μέρες πριν την ανακοίνωση της 21χρονης κόρης της Morgan ότι περιμένει κι εκείνη παιδί.

Η Pam γέννησε τη μικρή της κόρη, Samantha, στις 21 Ιουλίου του προηγούμενου έτους και 12 μέρες αργότερα έγινε γιαγιά αφού τότε γέννησε και η πρώτη κόρη της. Έτσι η μικρή Samantha είναι τυπικά θεία του Jace που ήρθε στη ζωή λίγες μέρες αργότερα. Η Pam ανακάλυψε ότι είναι έγκυος το Νοέμβριο του 2014, αφού προσπαθούσε με το σύζυγό της να κάνει ένα παιδί για περίπου 6 μήνες. Λόγω της ηλικίας της, ωστόσο, θεωρούσε ότι μπορεί να μην τα καταφέρει. Αρχικά η 46χρονη κράτησε την εγκυμοσύνη μυστική από τα υπόλοιπα 7 παιδιά της μέχρι ο γιατρός να επιβεβαιώσει ότι το μωρό ήταν υγιές.

«Λόγω της ηλικίας μου, δεν το είχαμε πει σε κάποιον άλλον», εξήγησε και πρόσθεσε: «δεν ήθελα να δώσω στα παιδιά μου ελπίδες και στη συνέχεια να συμβεί κάτι, οπότε σκεφτήκαμε να περιμένουμε έως ότου περάσει το πρώτο τρίμηνο».

Όταν η κόρη της, της ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος, σοκαρίστηκε, αλλά ήταν απόλυτα έτοιμη να στηρίξει την απόφασή της να αποκτήσει παιδί σε μικρή ηλικία. Ωστόσο η 21χρονη τους πρώτες μήνες της εγκυμοσύνης δεν είχε ιδέα ότι εκτός από παιδί θα περίμενε και αδερφάκι. Μιλώντας στην βρετανική Mail, η 46χρονη δήλωσε ότι το να είναι έγκυος μαζί με την κόρη της ήταν μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ και ότι δέθηκαν ακόμη περισσότερο. Μοιράζονταν τις ίδιες καταστάσεις και συζητούσαν για τα ίδια θέματα που τις απασχολούσαν. Επίσης όπως είπε η μητέρα, η κόρη της, της υπενθύμιζε πόσο συναρπαστική περίοδος ήταν αυτή που διένυαν, καθώς η ίδια έχοντας πολλές δουλειές και τη φροντίδα των υπόλοιπων παιδιών, το ξεχνούσε.

Ωστόσο, όπως η ίδια παραδέχεται, υπήρχαν άνθρωποι που κατέκρινα αυτήν την κατάσταση, αλλά η 46χρονη Pam δεν άφηνε κανένα σχόλιο να την αγγίξει και να την επηρεάσει. Τα δύο μωρά τώρα είναι αχώριστα, όπως και οι μαμάδες τους, ενώ πολλές φορές τα έχουν περάσει ακόμη και για δίδυμα...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπερδιπλάσια και... «μόνιμη» η εισφορά αλληλεγγύης - Δεν θα πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ το αφορολόγητο, εκτιμά η κυβέρνηση


Έως και υπερδιπλάσια εισφορά αλληλεγγύης, η οποία από «έκτακτη» γίνεται «μόνιμη», θα κληθούν να πληρώσουν για το 2016 όσοι έχουν εισοδήματα τα οποία τους συγκαταλέγουν στη μεσαία προς υψηλή εισοδηματική τάξη.

Οπως αναφέρει το Euro2day, οι κυβερνητικές προτάσεις δίνουν οριακές μειώσεις στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια, οι οποίες κυμαίνονται από 9 (για εισόδημα 17.000 ευρώ) έως και 69 ευρώ (για εισόδημα 13.000 ευρώ), αλλά αλλάζουν τα… φώτα σε όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ, όπου η εισφορά από 1.000 ευρώ σήμερα κάνει άλμα στα 2.026 ευρώ.

Ο μόνιμος, άλλωστε, λογαριασμός της εισφοράς προκαλεί ίλιγγο με ετήσια έσοδα 1,3 δισ. ευρώ, στα οποία έρχονται να προστεθούν και έξτρα φόρου 600 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις φοροκλίμακες.

Το σοκ των επερχόμενων αλλαγών δεν σταματά εδώ. Ηδη έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων από το 10% στο 15%, ενώ «ψήνονται» αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης με έμφαση σε καύσιμα και Ι.Χ.

Όλα αυτά, για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 όπως απαιτεί το Μνημόνιο του καλοκαιριού στο οποίο έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση και επιχειρεί να στρογγυλέψει πετώντας τη μπάλα των τεράστιων επιβαρύνσεων στα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια.

Η νέα πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητική πηγή, η κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης την οποία πρότεινε τελικά η κυβέρνηση στους δανειστές προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κλιμακωτούς συντελεστές:

• 2,2% για εισόδημα από 12.001 έως 20.000 ευρώ

• 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ

• 6,5% από 30.001-40.000 ευρώ

• 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ

• 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ

• 10% από 220.001 ευρώ και πάνω

Σήμερα η εισφορά, υπολογίζεται με συντελεστές:

• 0,7% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ

• 1,4% για εισοδήματα από 20.001 έως 30.000 ευρώ

• 2% για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ

• 4% για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ

• 6% για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ και

• 8% για εισοδήματα από 500.001 ευρώ και πάνω.

Οι ισχύοντες συντελεστές επιβάλλονται στο σύνολο του εισοδήματος. Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισόδημα 50.000 ευρώ επιβαρύνεται με εισφορά 2% στο σύνολο του εισοδήματός τους, με το λογαριασμό να βγάζει 1.000 ευρώ.

Με τις προτεινόμενες αλλαγές, στα πρώτα 8.000 ευρώ εισοδήματος μετά τα 12.000 ευρώ του αφορολόγητου επιβάλλεται συντελεστής 2,2%, για τα επόμενα 10.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται σε 5%, για το τμήμα εισοδήματος από 30.000 έως και 40.000 ευρώ διαμορφώνεται σε 6,5% και για τα επόμενα 15.000 ευρώ, ο συντελεστής είναι 7,5%. Έτσι, στα 50.000 ευρώ εισοδήματος η εισφορά ανέρχεται σε 2.026 ευρώ.

Στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια υπάρχουν ελαφρύνσεις. Για φορολογούμενο με εισόδημα 15.000 ευρώ, η εισφορά μειώνεται κατά 39 ευρώ από 105 ευρώ σήμερα, στα 66 ευρώ.

Από τα 18.000 ευρώ και πάνω αρχίζουν οι επιβαρύνσεις. Στα 30.000 ευρώ η εισφορά από 420 ευρώ αυξάνεται σε 676 ευρώ και στα 40.000 ευρώ από τα 800 στα 1.326 ευρώ.

Αλλαγές και στα «μπλοκάκια»

Ανατροπές, αναφέρουν πληροφορίες και για όσους έχουν εισόδημα τόσο από μισθούς όσο και από «μπλοκάκι». Οι αρχικές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ανέφεραν ότι δεν θα προστίθενται τα εισοδήματα από τις δύο πηγές αλλά θα το κάθε εισόδημα θα φορολογείτο ξεχωριστά με τη δική του κλίμακα. Αν τελικά αυτό δεν ισχύσει, οι επιβαρύνσεις θα είναι δραστικές για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων, με μικρομεσαία και υψηλά εισοδήματα. Για παράδειγμα φορολογούμενος με 20.000 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και 5.000 ευρώ από μπλοκάκι θα κληθεί να πληρώσει φόρο 5.750 ευρώ από 3.600 ευρώ πέρυσι.

Από την ενιαία φορολόγηση προκύπτουν όμως ελαφρύνσεις για τα πολύ χαμηλά εισοδήματα. Για παράδειγμα, μισθωτός με εισόδημα 10.000 ευρώ και «μπλοκάκι» 5.000 ευρώ, το 2015 πλήρωσε φόρο 1.400 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα ο φόρος του θα διαμορφωθεί 100 ευρώ χαμηλότερα, δηλαδή 1.300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ενιαία κλίμακα θα εξαιρεθούν οι αγρότες, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια (κατ' επάγγελμα αγρότες), όπως επίσης τα εισοδήματα από ενοίκια.

Τα ενοίκια

Νέα πρόταση φέρεται να υπέβαλλε η κυβέρνηση, όπως αναφέρει το Euro2day και αναφορικά με τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προβλέπεται αύξηση του συντελεστή 11% σε 15% (έως 12.000 ευρώ) και του 33% σε 35% (για εισοδήματα από 12.001 έως και 35.000 ευρώ) αλλά και καθιέρωση ενός ακόμα συντελεστή 45% για εισοδήματα από ενοίκια πάνω από 35.000 ευρώ.----------------


Το ζήτημα της αξιολόγησης απασχόλησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του, στη Βουλή.

Η εκτίμηση είναι, επίσης, ότι το αφορολόγητο δεν θα πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ, ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της και ότι η διαφορά ανάμεσα στους θεσμούς και το ΔΝΤ είναι πλέον σαφής.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως είναι εφικτή η υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος, όπως αυτό έχει περιγραφεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, για ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παραμένουν οι αποκλίσεις για τα κόκκινα δάνεια.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιστοσελίδα σε βοηθά να βρεις τις ταινίες που δε θυμάσαι


Ένα δώρο για τους... ξεχασιάρηδες.

Θέλεις να εντυπωσιάσεις ή να περιγράψεις στους οικείους σου εκείνη την καλή ταινία που είδες που πρωταγωνιστεί αυτός ο διάσημος, με τον άλλο διάσημο και που συμμετείχαν σε εκείνο την εκπληκτικό κινηματογραφικό διαμαντάκι του τάδε σκηνοθέτη αλλά σου διαφεύγει το σπουδαιότερο: ο τίτλος της ταινίας!

Μια ομάδα από την Φινλανδία ήρθε για να σου λύσει το πρόβλημα και να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Οι ίδιοι, δημιούργησαν μια ιστοσελίδα που υπερηφανεύεται ότι είναι η «πρώτη περιγραφική μηχανή αναζήτησης ταινιών» που υπόσχεται να λύσει το πρόβλημα που σίγουρα όλοι αντιμετωπίζουμε.

Η εταιρεία Valossa, έχει βάση το πανεπιστήμιο Oulu στη Φινλανδία, έλαβε 650.000 δολάρια από επενδυτές προκειμένου να δημιουργήσει το whatismymovie.com, που λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως το Shazam για τη μουσική.

Οι χρήστες μπορούν να περιγράψουν με δικά τους λόγια σκηνές από μια ταινία ή να βάλουν κάποιους όρους αναζήτησης κι αυτό θα ψάξει να βρει τους τίτλους που ταιριάζουν σε μια βάση που αποτελείται από 45.000 αγγλόφωνες ταινίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έσπασαν κάθε ρεκόρ συνεχόμενης τηλεθέασης


Πέντε νέοι στην Αυστρία παρακολούθησαν τηλεόραση επί 92 συνεχόμενες ώρες.

Πέντε νέοι έσπασαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ καθώς παρακολούθησαν χωρίς διακοπή τηλεόραση για ένα διάστημα 92 ωρών, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές αυτού του «μαραθωνίου» επί του καναπέ που πραγματοποιήθηκε σε μια εμπορική έκθεση στη Βιέννη, στην Αυστρία.

«Στο τέλος, ήταν πραγματικά δύσκολο για εκείνους» παραδέχθηκε ο Μόριτς Άρνολντ, που οργάνωσε την εκδήλωση. Το ρεκόρ καταγράφθηκε στο βιβλίο Γκίνες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι 5 τηλεθεατές ηλικίας 19 έως 24 ετών, που επελέγησαν μεταξύ 400 υποψηφίων, δεν είχαν δικαίωμα να διακόψουν την αναμέτρηση παρά για μόλις 5 λεπτά κάθε ώρα, ένα διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου έκαναν κυρίως ένα ντους.

Για να παραμείνουν ξύπνιοι μπροστά από τη μικρή οθόνη, οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους ένα στατικό ποδήλατο, καφέ και ενεργειακά ποτά.

Το προηγούμενο ρεκόρ που έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 όταν μια ομάδα ανθρώπων παρακολούθησε αδιάκοπα τηλεόραση για ένα διάστημα 91 ωρών στο Τορόντο του Καναδά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελικά πόσο μεγάλο είναι το ίντερνετ;


Τουλάχιστον ένα δισ. δικτυακοί τόποι και 4,5 δισ. ιστοσελίδες, χωρίς το «σκοτεινό διαδίκτυο».

Το ίντερνετ διαρκώς μεγαλώνει. Αλλά πόσο μεγάλο είναι τελικά σήμερα; Απάντηση γρήγορη και ακριβής είναι αδύνατο να δοθεί, αν μη τι άλλο επειδή κάτω από το ορατό ίντερνετ, κρύβεται ένας τεράστιος διαδικτυακός «υπόκοσμος», το «βαθύ» ή «σκοτεινό» διαδίκτυο.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση, ο «πάνω κόσμος» του διαδικτύου περιέχει περίπου ένα δισεκατομμύριο δικτυακούς τόπους (web sites) - ενώ για τον «κάτω κόσμο» απάντηση δεν υπάρχει. Ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξομειώνεται, καθώς δικτυακοί τόποι κλείνουν και άλλοι ανοίγουν κάθε ώρα και στιγμή.

Όσον αφορά τις επιμέρους online ιστοσελίδες (web pages), σύμφωνα με μία από αυτές, την www.worldwidewebsize.com, υπολογίζονται τον Μάρτιο του 2016 σε τουλάχιστον 4,66 δισεκατομμύρια. Και πάλι, είναι ασαφές πόσες ακόμη υπάρχουν στο «deep» ή «dark» διαδίκτυο, τις οποίες ούτε καν το «ραντάρ» της Google δεν πιάνει.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το Live Science, υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι να περιγράψει κανείς το μέγεθος του παγκόσμιου ίντερνετ. Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο στατιστικής ανάλυσης Internet Live Stats, κάθε δευτερόλεπτο στον πλανήτη στέλνονται πάνω από δύο εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), γίνονται πάνω από 40.000 αναζητήσεις στη Google και στέλνονται περίπου 6.000 «τιτιβίσματα» μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τη Cisco, έως το τέλος του 2016 η συνολική κίνηση δεδομένων στο ίντερνετ θα φθάσει τα 1,1 zettabytes ετησίως και το 2019 θα φθάσει τα 2 zettabytes (ένα zettabyte ισοδυναμεί με 36.000 χρόνια βίντεο υψηλής ανάλυσης).

Όσον αφορά τις συνολικές πληροφορίες που «κρατά» το ίντερνετ στους κόλπους του, σύμφωνα με μια εκτίμηση του 2014, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό πληροφορικής «Supercomputing Frontiers», η αποθηκευτική ικανότητα του διαδικτύου είναι 10^24 bytes ή ένα εκατομμύριο exabytes.

Επειδή τα bytes είναι αφηρημένα, σε φυσικούς όρους το 2015 μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο διεπιστημονικό περιοδικό «Interdisciplinary Science Topics» υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν να κοπούν το 2% των δέντρων στο δάσος του Αμαζονίου, για να τυπωθεί όλος ο Παγκόσμιος Ιστός (Web). Η εκτίμηση αυτή βασίσθηκε στον υπολογισμό ότι για την εκτύπωση μιας μέσης ιστοσελίδας χρειάζονται 30 σελίδες χαρτιού Α4. Αν αυτό έχει κάποια δόση αλήθειας, τότε όλο το ίντερνετ θα χρειαζόταν περίπου 1,36Χ10^11 σελίδες χαρτιού για να τυπωθεί σε τόμους. Σύμφωνα με μια εναλλακτική εκτίμηση, όλο το Ίντερνετ μπορεί να τυπωθεί σε 305,5 δισεκατομμύρια σελίδες.

Εννοείται ότι μια τέτοια εκτύπωση δεν θα περιλάμβανε τον τεράστιο όγκο online δεδομένων που δεν είναι σε μορφή κειμένου. Σύμφωνα με τη Cisco, το 2015 η κίνηση βίντεο διαδικτυακά έφθασε τα 8.000 petabytes το μήνα, έναντι μόνο 3.000 petabytes το μήνα για τη διακίνηση δεδομένων web, e-mail και data (1 petabyte ισούται με ένα εκατομμύριο gigabytes ή 2^50 bytes).

Σύμφωνα εξάλλου με άρθρο στο περιοδικό «Science», η παγκόσμια χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων διπλασιάζεται κάθε τρία χρόνια, ενώ η παγκόσμια επεξεργαστική ικανότητα των υπολογιστών διπλασιάζεται κάθε ενάμιση χρόνο. Οπότε το Ίντερνετ έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό. Πολύ περισσότερο, αν στο μέλλον γίνει και κβαντικό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι γλιτώνουν τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις


Πέντε κατηγορίες συνταξιούχων, όσον αφορά στις κύριες συντάξεις, και δυο στις επικουρικές δημιουργεί ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, περικοπές συντάξεων έρχονται για τους περισσότερους, ωστόσο δεν θα είναι ίδιες για όλους και μάλιστα, ακόμη και τώρα, χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να γλιτώσουν τις συντάξεις τους από τις επερχόμενες μειώσεις σπεύδοντας στη σύνταξη, ακόμη και αν είναι μειωμένη. Οσοι φύγουν μετά την ψήφιση του νόμου είναι βέβαιο ότι θα χάσουν περισσότερα, ενώ ο λογαριασμός των μειώσεων θα γίνεται μεγαλύτερος κάθε χρόνο.

Οσοι συνταξιοδοτηθούν για παράδειγμα το 2017, θα έχουν μεγαλύτερες απώλειες απ’ ό,τι αν έφευγαν το 2016. Το ίδιο και για όσους φύγουν το 2018: Οι απώλειες θα είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι αν αποχωρούσαν το 2017. Αυτό θα συμβεί γιατί η βάση υπολογισμού των νέων συντάξεων δεν θα είναι οι αποδοχές μιας σταθερής περιόδου (π.χ. η καλύτερη 5ετία από τα 10 τελευταία έτη εργασιακού βίου), αλλά οι αποδοχές είτε ολόκληρου του εργασιακού βίου είτε των τελευταίων 15-20 ετών. Αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος, που θα αποχωρήσει το 2016, μετά την ψήφιση του νόμου, θα πάρει σύνταξη με βάση το μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας 20ετίας, δηλαδή το διάστημα 1995-2015. Αν φύγει το 2017, η βάση θα πιάσει τις αποδοχές 1996-2016, ενώ αν αποχωρήσει το 2020, η βάση υπολογισμού θα είναι οι μέσες αποδοχές 2000 με 2019. Οσοι έχουν μειώσεις μισθών μετά το 2010 θα έχουν και μικρότερες μέσες αποδοχές στα τελευταία 15 ή 20 χρόνια. Με αποτέλεσμα να οδηγούνται και σε μικρότερη σύνταξη, καθώς οι μειωμένες αποδοχές θα υπολογιστούν και με τους μειωμένους συντελεστές αναπλήρωσης του νέου νόμου!

Οσοι προλάβουν και συνταξιοδοτηθούν έστω και στο «παρά πέντε» της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού θα χάσουν επομένως πολύ λιγότερα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down


Ο Στυλιανός Αντωναράκης είναι καθηγητής και πρόεδρος στο τμήμα Γενετικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία και αυτός που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down»

Ο Έλληνας που καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα για το σύνδρομο Down

Το 2006 με πρωτοβουλία του Αντωναράκη καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down», προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί και να ενημερωθεί η διεθνής κοινότητα.

Ο Αντωναράκης έλαβε το πτυχίο του το 1975 και το διδακτορικό του το 1983 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Αφότου ολοκλήρωσε την εξειδίκευση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ξεκίνησε να εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, όπου το 1990 έγινε καθηγητής Παιδιατρικής Γενετικής, Βιολογίας και Ιατρικής.

Το 1992 εγκαταστάθηκε στην Ελβετία όπου και έλαβε τη θέση του Προέδρου και καθηγητή στο τμήμα Γενετικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ο ίδιος μαζί με την ομάδα του κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την ακολουθία του ανθρώπινου γονιδιώματος και ιδιαίτερα του χρωμοσώματος 21 το οποίο και ευθύνεται για το σύνδρομο Down. Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής έχει εξειδικευτεί στις διαταραχές του χρωμοσώματος 21, στην κλωνοποίηση γονιδίων για γενετικές διαταραχές, στην ανάπτυξη διαγνωστικών δοκιμών, στη δομή και λειτουργία του γονιδιώματος και στις μη-κωδικοποιημένες αλληλουχίες του ανθρώπινου DNA.

Ο καθηγητής διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Γενετικής (2001-2002) και έχει υπάρξει μέλος πολλών οργανισμών συμπεριλαμβανομένου και του EMBO.

Είναι μέλος του Ελβετικού Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών, πρόεδρος της Επιστημονικής Ομάδας Γενετικής και επικεφαλής του τμήματος γενετικής ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Γενωμικής (iGE3).

Μια ομάδα ερευνητών από την Ελβετία, την Ελλάδα και τη Φινλανδία, με επικεφαλής δύο Έλληνες καθηγητές μεταξύ των οποίων και ο Στυλιανός Αντωναράκης, ανακάλυψαν ένα γενετικό μηχανισμό που εξηγεί τη μετατροπή ενός προκαρκινικού πολύποδα του εντέρου σε κακοήθη όγκο.

Η επιστημονική αυτή ομάδα με επικεφαλής τον Αντωναράκη, προχώρησε σε γενετικές αναλύσεις ιστών από πολύποδες εντέρου που είχαν ληφθεί για βιοψία. Η μελέτη τους έδειξε ότι αυτές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις έχουν ένα συγκεκριμένο «προφίλ» μεταλλάξεων και ότι η αυξημένη συχνότητα ορισμένων μεταλλάξεων των πολυπόδων οδηγεί σε κακοήθεια.

Η έρευνα τους αυτή ενδέχεται να βοηθήσει μελλοντικά στην καλύτερη αξιολόγηση των βιοψιών που γίνονται στους πολύποδες, ώστε να αναλύεται το γενετικό «προφίλ» του κάθε ασθενούς.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός κινδύνου η Ελληνίδα φοιτήτρια - Αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος στην Ισπανία


Τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα της φοιτήτριας είχε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια, που επέβαινε στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες, έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η φοιτήτρια έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά, όπως προέκυψε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της φοιτήτριας.

------------

Οι φοιτήτριες ήταν 19 ετών η νεότερη και η μεγαλύτερη 25 ετών.

Οι ισπανοί ερευνητές προσπαθούν σήμερα να διαπιστώσουν τα αίτια του δυστυχήματος στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 13 ξένες φοιτήτριες, επτά από τις οποίες Ιταλίδες, όταν ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε αυτοκινητόδρομο κατά την επιστροφή τους χθες τα χαράματα από μια γιορτή.

Οι αρχές της Καταλονίας, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, ανακοίνωσαν τις έξι εθνικότητες των νεκρών.

«Πρόκειται για 13 νέες γυναίκες, η νεότερη ήταν 19 ετών και η μεγαλύτερη 25 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης Εσωτερικών της Καταλονίας, ο Ζόρντι Ζανέ.

«Επτά ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μία από τη Ρουμανία, μία από την Αυστρία, μία από τη Γαλλία και μία από το Ουζμπεκιστάν», συνέχισε σε συνέντευξη Τύπου στον Τορτόσα, όπου εγκαταστάθηκε το επιτελείο των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας» τη στιγμή του δυστυχήματος. «Έχασαν τη ζωή τους όταν συνεθλίβησαν ανάμεσα στο τουριστικό λεωφορείο και το οδόστρωμα», είχε εξηγήσει νωρίτερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 34, όμως ο Ζανέ αρνήθηκε να πει πόσοι απ' αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται συνεχώς. «Ένα από τα πρόσωπα που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, βρίσκεται τώρα σε σοβαρή κατάσταση», είπε μόνο.

Έξι οικογένειες από την Ιταλία έφθασαν σήμερα στην Τορτόσα, όπου θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων, πρόσθεσε ο Ζανέ.

Οι επιβάτες ήταν φοιτητές και φοιτήτριες εγγεγραμμένοι σε καταλανικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγών Erasmus.

Κατευθύνονταν τα χαράματα προς βορρά με μια πομπή πέντε τουριστικών λεωφορείων αφού είχαν συμμετάσχει στην παραδοσιακή γιορτή «Λας Φάγιας», στη Βαλένθια, 350 χλμ. νότια της Βαρκελόνης.

Στις 6 το πρωί (07:00 ώρα Ελλάδας) το τελευταίο τουριστικό λεωφορείο της πομπής παρεξέκλινε της πορείας του, έπεσε στο διαχωριστικό φράγμα του αυτοκινητοδρόμου και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, όπου ανετράπη κι έπεσε σ' ένα αυτοκίνητο που κινούνταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

«Το τουριστικό λεωφορείο κινήθηκε απότομα προς τα δεξιά, τα ίχνη των ελαστικών φαίνονται στην άσφαλτο, μετά ξαφνικά γύρισε το τιμόνι και διέσχισε το διαχωριστικό φράγμα και βρέθηκε κάθετα στον αυτοκινητόδρομο, πριν ανατραπεί», αφηγήθηκε ο Ζανέ. «Στη συνέχεια έπεσε πάνω του ένα αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς τη Βαλένθια».

Αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυστυχήματος, ο καταλανός αξιωματούχος έκανε λόγο τόσο για ανθρώπινο σφάλμα όσο και για τεχνική βλάβη. «Οι χρόνοι ανάπαυσης που προβλέπονται από τους κανονισμούς έγιναν σεβαστοί, σύμφωνα με τον ταχυγράφο», δήλωσε. «Όμως το ζήτημα είναι να μάθουμε αν στη διάρκεια αυτών των χρόνων ανάπαυσης ο οδηγός αναπαύθηκε αρκετά».

Ο οδηγός αρνήθηκε να μιλήσει

Ο οδηγός, ο οποίος ήταν έμπειρος σύμφωνα με τον Ζανέ, εισήχθη σήμερα στην εντατική με κάταγμα στον θώρακα. Κατά συνέπεια αναβλήθηκε η κατάθεσή του σε ανακριτή, που επρόκειτο να δοθεί το πρωί.

Χθες ο οδηγός αυτός, ηλικίας περίπου 60 ετών, είχε αρνηθεί να μιλήσει στην αστυνομία κατόπιν συμβουλής του δικηγόρου του, έκανε γνωστό ο Ζανέ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ευθεία, όμως υπήρχαν προηγούμενα, σύμφωνα με τον Ζοζέ Ρονθέρο Παγιάρες, τον δήμαρχο του Φρέζιναλς, της πόλης που βρίσκεται κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

«Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που γίνεται ένα δυστύχημα, γίνεται σ' αυτό το χιλιόμετρο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. |Δεν ξέρω γιατί, το οδόστρωμα μοιάζει σε καλή κατάσταση και πρόκειται για μια ευθεία. Αυτή τη νύχτα είχε βρέξει πολύ και μπορεί αυτό να έπαιξε κάποιο ρόλο».

Οι 26 επιβάτες που είναι σώοι αναχώρησαν τη νύκτα από την Τορτόσα.

Χίλιοι πεντακόσιοι φοιτητές απ' όλη την Ισπανία, 275 από τους οποίους από το πανεπιστήμιο της Βαρκελόνης, παρακολούθησαν τις γιορτές της Λας Φάγιας, σύμφωνα με πηγή του πανεπιστημίου αυτού. Πολλοί επιβάτες των άλλων τουριστικών λεωφορείων έφθασαν στον προορισμό τους χωρίς να αντιληφθούν αυτό που είχε συμβεί στους συμφοιτητές τους.

Ο βασιλιάς Φίλιππος 6ος τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ισπανική Πολιτοφυλακή στη Μαδρίτη.

Στην Καταλονία, ο πρόεδρος της περιφέρειας Κάρλες Πουτζντεμόν επρόκειτο να τηρήσει το μεσημέρι πέντε λεπτά σιγής στο πανεπιστήμιο της Βαρκελόνης, μαζί με τον πρύτανη του ιδρύματος και τη δήμαρχο της Βαρκελόνης Άντα Κολάου.

------------

Στη δημοσιότητα οι εθνικότητες των φοιτητριών στην Ισπανία

Τα 13 κορίτσια σκοτώθηκαν στο δυστύχημα με το πούλμαν.

Επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν χθες στο τροχαίο δυστύχημα με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές της Καταλονίας όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Η Ιταλία πενθεί γιατί επτά από τα θύματα είναι Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μια Ρουμάνα, μια Γαλλίδα, μια Ουζμπέκα και μια Αυστριακή», δήλωσε στο ραδιόφωνο της Καταλονίας ο διευθυντής του υπουργείου Εσωτερικών της Καταλονίας, Τζόρντι Τζανέ.

Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και «μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας» την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο. «Είναι νεκρές», δήλωσε ο καταλανός αξιωματούχος. Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία.

Ο οδηγός του λεωφορείου, που ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία, σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα, πρόσθεσε ο καταλανός αξιωματούχος.

Η εμφάνισή του ενώπιον του ανακριτή, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε, δήλωσε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η παραίσθηση που κράτησε ζωντανό τον Νορβηγό που χάθηκε στα Λευκά Όρη


Οι εφιαλτικές ώρες για τον 32χρονο Σίβερτσεν.

Mια εβδομάδα πριν, ο 32χρονος Νορβηγός, Arne Christian Sivertsen, παραλίγο να αφήσει την τελευταία του πνοή στα Λευκά Όρη, όπου χάθηκε εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας και διασώθηκε χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια 5 πυροσβεστών.

Η ιστορία του 32χρονου πήρε μεγάλη δημοσιότητα και στην πατρίδα του, τη Νορβηγία όπου ο ίδιος, μιλώντας σε ηλεκτρονική εφημερίδα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις ώρες αγωνίας που έζησε μέχρι να τον εντοπίσουν οι πυροσβέστες και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια σε Νοσοκομείο, σώζωντάς του στην κυριολεξία τη ζωή.

Ο 32χρονος χαρακτηρίζει τους διασώστες του, "ήρωες" ενώ εξομολογήθηκε, ότι τις στιγμές εκείνες όπου η θερμοκρασία ήταν στους μείον 20 βαθμούς και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο, μια παραίσθηση τον κράτησε ζωντανό τη παγωμένη νύχτα στα Λευκά Όρη.

Όπως είπε, όταν πλέον έχανε και την τελευταία του δύναμη, εκεί μέσα στη σπηλιά από χιόνι που έφτιαξε για να προστατευθεί από την θύελλα, είχε μια παραίσθηση που όμως τον βοήθησε με απρόσμενο τρόπο να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Άκουγε μια γερμανόφωνη γυναίκα που του μιλούσε όλη νύχτα και τον κράτησε ξύπνιο και ζωντανό!

Οι εφιαλτικές ώρες στα Λευκά Όρη

Το βράδυ της Κυριακής προς την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ο 32χρονος, διανυκτέρευσε σε μια σκηνή, πάνω στο βουνό, μέσα στα χιόνια. Από νωρίς, παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είχε χαθεί ή ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει μόνος του, αποφάσισε να συνεχίσει ανεβαίνοντας κι άλλο μέσα στα χιόνια! Βρήκε το πρώτο καταφύγιο. Θα μπορούσε να μείνει μέσα σε αυτό και να ειδοποιήσει. Αλλά δεν το έκανε, συνέχισε κι άλλο! Βρήκε ένα δεύτερο χώρο όπου θα μπορούσε να μείνει και να καλέσει για βοήθεια, αλλά και πάλι δε σταμάτησε! Συνέχισε μέχρι που έφτασε στο τελευταίο καταφύγιο, εκεί όπου συνάντησε και μια σφοδρή χιονοθύελλα. Τότε απλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να προσπαθήσει να ειδοποιήσει για να τον βρουν!

Για να προστατευθεί, καθώς ο αέρας και ο πάγος τον χτυπούσαν από παντού, έσκαψε μια "σπηλιά" μέσα στο χιόνι, έβαλε μέσα τον υπνόσακο και μπήκε για λίγες ώρες. Το πρωί της Τρίτης, κατάφερε να μετακινηθεί μέχρι να βρει σήμα και κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αδελφό του στη Νορβηγία αλλά και έναν Κρητικό φίλο του, τον Χρόνη Σαββάκη, ο οποίος και κινητοποίησε τις τοπικές υπηρεσίες, ξεκίνησε για το βουνό μαζί με άλλους 5 εθελοντές, τον Σταύρο Πλιμάκη, τον Δημήτρη Μαλινδρέτο, τον Αλέξη Κοκοτσάκη, τον Ανδρέα Koνδρινάκη και τον Στέλιο Νεβράκη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες σε κακή κατάσταση, ταλαιπωρημένος από τις κακουχίες, έχοντας υποστεί υποθερμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος, μετά που πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Χανίων, έκανε τραπέζι στις Βρύσσες Αποκορώνου, προς τιμήν των πυροσβεστών που τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο, «τους ήρωες» όπως τους αποκαλεί.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιητές διάβασαν ποιήματα σε κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού


Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Μια ιδιαίτερη ημέρα έζησαν οι μαθητές του παραρτήματος του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας «Γεώργιος Ζουγανέλης» του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού. Η γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με την «Atta Labs Inc.» και το περιοδικό «Μαύρο Πρόβατο», διοργάνωσαν μια ποιητική παρέμβαση, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η συγκεκριμένη δράση σκοπό είχε να φέρει σε επαφή την ιδιαίτερη ομάδα των οροθετικών κρατουμένων με την ποιητική έκφραση, συνδέοντας έτσι τους ποιητές με τους μαθητές του σχολείου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού».

Στη δράση αυτή οι Νάσος Αθανασίου, Χάρις Κοντού, Μιράντα Διακουμάκη, Γιώργος Ερνέστο Μουρελάτος και άλλοι συμμετέχοντες διάβασαν ποιήματά τους, «χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας με βασικό υλικό την ποίηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα προς τους εκπαιδευόμενους κρατουμένους να μοιραστούν δικά τους κείμενα, επικοινωνώντας τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, ενώ αποτέλεσε το έναυσμα για περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με ταχύτερους ρυθμούς η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης


Χωρίς τις σιδηρόφραχτες κατασκευές τα περισσότερα εργοτάξια.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Ιωάννης Μυλόπουλος επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το Μετρό Θεσσαλονίκης με ρυθμούς ταχύτερους από αυτούς του παρελθόντος. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Παντελή Φιλιππίδη και τον αντιπρόεδρο, Κοσμά Καλογιάννη.

Όπως είπε, η πρόθεση αυτή εδράζεται σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, βάσει του οποίου έως και την άνοιξη του 2017 θα έχουν απομακρυνθεί από τα περισσότερα εργοτάξια οι σιδηρόφρακτες κατασκευές. Η ημερομηνία-«σταθμός» για την περάτωση του έργου κινείται στον χρονικό ορίζοντα του 2020. Στη διάρκεια της συνάντησης προέκυψε επίσης ότι έχει βρεθεί τεχνική λύση και για το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου (όπου είχαν δημιουργηθεί επιπλοκές λόγω σημαντικών αρχαιοτήτων που ήρθαν στο φως στο εργοτάξιο).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε εφαρμογή από σήμερα οι «έξυπνες» στάσεις στην Αττική


Τι πληροφορίες θα λαμβάνουν οι επιβάτες από τις οθόνες.

Ξεκινάει από σήμερα σταδιακά η εφαρμογή της τηλεματικής και των «έξυπνων» στάσεων του ΟΑΣΑ, που βάζει τέρμα στην αναμονή του επιβατικού κοινού και διευκολύνει τον προγραμματισμό των μετακινήσεων. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το έργο προβλέπεται να έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του Απριλίου 2016.

Το νέο σύστημα διασφαλίζει την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των επιβατών, όσον αφορά στην εκτέλεση των δρομολογίων και ταυτόχρονα την καλύτερη διαχείριση του στόλου και την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ, αναφέρει το υπουργείο. Χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια έως ότου αρχίσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι:

- Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τελικά τον Ιούλιο του 2014 και αφού είχε μεσολαβήσει χρονικό διάστημα τριών περίπου ετών από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, ως την οριστικοποίηση και υπογραφή της σύμβασης.

- Στην αρχική σύμβαση του έργου δεν είχαν προβλεφτεί σημαντικοί όροι, όπως π.χ. αυτός για τη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας του έργου. Όροι, που διασφαλίστηκαν με παρεμβάσεις της νέας Διοίκησης ΟΑΣΑ.

- Επίσης σύμφωνα με την αρχική σύμβαση η εφαρμογή της τηλεματικής περιλαμβάνει μόνο 1.000 «έξυπνες» στάσεις από ένα πολλαπλάσιο σύνολο στάσεων που υπάρχουν στο δίκτυο του ΟΑΣΑ. Θέμα που εξετάζεται να αντιμετωπιστεί με ολοκληρωμένη λύση.

- Η νέα Διοίκηση του ΟΑΣΑ εξετάζει επίσης τη διασύνδεση του συστήματος τηλεματικής με το αντίστοιχο του τραμ, καθώς δεν υπήρχε ανάλογη πρόβλεψη.

- Σημειώνεται ακόμη πως η νέα Διοίκηση του ΟΑΣΑ άσκησε ιδιαίτερη πίεση προς τον ανάδοχο να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις και να παραδώσει το έργο μέχρι τις 21 Μαρτίου 2016, σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό.

Η τηλεματική, σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο έργο του ΟΑΣΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο («ΑΣΣΚ»), αποτελούν μια νέα σελίδα για τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας. Από κοινού αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός προς το επιβατικό κοινό, βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

Οι επιβάτες θα πληροφορούνται από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις στάσεις:

- Τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων όλων των γραμμών που διέρχονται από αυτές

- Τη γενικότερη λειτουργία του δικτύου των Αστικών Συγκοινωνιών με έκτακτα μηνύματα.

- Θα υπάρχει η δυνατότητα ηχητικής ενημέρωσης μέσω του σχετικού κομβίου στο στύλο της στάσης, ώστε να λαμβάνουν τη σχετική πληροφόρηση και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως οι τυφλοί.

- Η ενημέρωση των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών θα γίνεται επίσης με αντίστοιχη εφαρμογή, η οποία μέσω έξυπνων συσκευών (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές) θα πληροφορεί για τις θέσεις των οχημάτων κάθε επιλεγμένης γραμμής πάνω σε χάρτη, για την άφιξη επόμενου οχήματος, για την πλησιέστερη στάση στον χρήστη, καθώς και για την βέλτιστη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος, έτσι ώστε να προγραμματίζει έγκαιρα τις μετακινήσεις του χωρίς να σπαταλά χρόνο περιμένοντας στις στάσεις.

Τέλος, από τα κέντρα ελέγχου του ΟΑΣΑ θα γίνεται η επίβλεψη των δρομολογίων σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα τον καλύτερο συντονισμό, τη διαχείριση και εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη


Διαμαρτυρία ενάντια στην «κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Παναττική στάση εργασίας προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23 Μαρτίου από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη λειτουργίας ωραρίου των υπηρεσιών ενάντια στην «κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης».

Την ίδια ημέρα στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με αφορμή την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος από το ΜΤΠΥ, μια απόφαση που, όπως υποστηρίζει, η ΑΔΕΔΥ οδηγεί σε συρρίκνωση και διάλυση του Ταμείου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους-συνταξιούχους του.

Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου, καθώς και την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.

Ταυτόχρονα ζητάει από το κράτος να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου και παράλληλα να μην υπάρξει περαιτέρω περικοπή του μερίσματος.

Η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των Ταμείων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ


Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Κατερίνη με τη συμμετοχή 610 παιδιών.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 610 παιδιών και 1.000 γονέων – συνοδών πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης, την Κυριακή 20 Μαρτίου, η τέταρτη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Στο φεστιβάλ που αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Πιερίας, Σερρών, Κιλκίς και Φλώρινας, έδωσαν δυναμικό παρόν 9 ακαδημίες: ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Ατρόμητος Πτολεμαΐδας, Νηρέας Βέροιας, Ερμής Αμυνταίου, ΠΑΣ Φλώρινα, Μ. Αλέξανδρος Φλώρινας, Αλμωπός Αριδαίας, Πανσερραϊκός Σερρών, Σερρών ΠΟ 2000.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Στο φεστιβάλ της Κατερίνης συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν οι: Βασίλης Χατζηπαναγής, Κατερίνα Νικολαΐδου, Γκρέμης Μωϋσιάδης και Πασχάλης Κουλούμογλου.

Η ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Στα τέσσερα φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί σε Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Αθήνα και Κατερίνη, η ΟΠΑΠ έχει μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με 3.370 παιδιά και του 5.250 γονείς και συνοδούς τους. Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ συνεχίζεται σε Λάρισα, Άργος, Ιωάννινα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη.


Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:

  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
  • Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
  • Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ και τα φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στο: www.sportsacademies.opap.gr/el
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Kρίσιμη η κατάσταση του ποδοσφαιριστή που μαχαιρώθηκε μετά από «ντου» οπαδών


Ο 24χρονος άσος, βρέθηκε στο στόχαστρο των αντίπαλων οπαδών.

την εντατική παραμένει από το πρωί της Δευτέρας, ο ποδοσφαιριστής που δέχθηκε δυο δολοφονικά χτυπήματα από μαχαίρι σε «ντου» οπαδών σε παιχνίδι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στην Ανδαλουσία!

Ο 24χρονος άσος, βρέθηκε στο στόχαστρο των αντίπαλων οπαδών κι εκείνοι, προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν εν θερμώ στον αγωνιστικό χώρο, σύμφωνα και με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Όσο κι αν προσπάθησε ν' αντισταθεί, δέχθηκε δύο μαχαιριές, τη μια στο στέρνο και την άλλη κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, ο ποδοσφαιριστής παραμένει στην εντατική και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή μετά το χειρουργείου, όμως είναι λογικό οι επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται κρίσιμες...


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα είχε συμβεί αν ο πόλεμος στη Συρία είχε γίνει στη χώρα σου


Μια αρκετά σοκαριστική εφαρμογή.

Η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 μετά τη σύλληψη και το βασανισμό 15 περίπου εφήβων που έγραψαν σε τοίχους επαναστατικά συνθήματα. Μετά την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων και την αναταραχή στην πόλη Deraa, εκατοντάδες σύροι διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους αρκετών πόλεων, αξιώνοντας την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ σε μια πανεθνική διαμαρτυρία που εξελίχθηκε σε ένοπλη εξέγερση.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2011, εκατοντάδες πολίτες είχαν βγει στους δρόμους ενώ ταυτόχρονα οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πήραν τα όπλα προκειμένου να διώξουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η βία κλιμακώθηκε και η χώρα οδηγήθηκε σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς οι αντάρτες διαμορφώθηκαν σε ταξιαρχίες που μάχονται τις κυβερνητικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ πάνω από 270.000 είναι οι νεκροί, μισοί από τους οποίους είναι πολίτες. Δεκάδες χιλιάδες είναι και οι πρόσφυγες εντός και εκτός της χώρας. Εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου η πόλη Χόμς σήμερα είναι σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη.

Καθώς ο εμφύλιος πόλεμος κλιμακωνόταν, η άνοδος της ομάδας των τζιχάντ του Ισλαμικού Κράτους έχει προσθέσει μια νέα διάσταση..

Το pri.org, ανέπτυξε μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δείτε ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις του πολέμου στη Συρία αν γινόταν στη χώρα σας.

Κάντε εδώ την εφαρμογή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ισόβια για τον Νορβηγό μουσικό που σκότωσε την πιανίστρια σύζυγό του


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Νορβηγός μουσικός που σκότωσε τη σύζυγό το και διάσημη πιανίστρια, Ναταλία Στρελτσένκο, επειδή ζήλευε τη λαμπρή καριέρα της.

Ο Τζον Μάρτιν 48 ετών, στραγγάλισε και ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη Ναταλία Στρελτσένκο, 38 ετών, μέσα στο σπίτι τους στο Μάντσεστερ, ανήμερα της δεύτερης επετείου του γάμου τους, πέρσι τον Αύγουστο.

Να σημειωθεί πως ο Μάρτιν θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναστολή της ποινής αφού εκτίσει τουλάχιστον 17 χρόνια στη φυλακή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ρωσικής καταγωγής Στρελτσένκο ή "Στρέλε", όπως ήταν γνωστή, ήταν διάσημη πιανίστρια και είχε εμφανιστεί στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές του κόσμου, όπως στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης και το Γουίγκμορ Χολ του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-θαύμα καθώς εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 12 ετών με τη συμφωνική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Μάρτιν, που παίζει κοντραμπάσο αλλά δεν έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα, ζήλευε τις επιτυχίες της συζύγου του την οποία έβλεπε ως "υπηρέτριά" του. Το ζευγάρι καυγάδιζε συχνά και ο Τζον Μάρτιν είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι "φοβόταν" πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα αν εκείνη συνέχιζε να τον "τρελαίνει".

Μια φίλη τους, που ήταν παρούσα στον τελευταίο καυγά, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εκείνος ρίχτηκε πάνω στο θύμα του "σαν να ήταν ζώο", την έριξε από τη σκάλα και την ξυλοκόπησε άγρια. Η Ναταλία Στρελτσένκο υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Έφερε πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό.

Ο μουσικός υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα από το επεισόδιο γιατί είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αφού προηγουμένως είχε πάρει αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του τον άκουσαν να τους φωνάζει: "Σκοτώστε με, σας παρακαλώ, σκοτώστε με".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...