Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τραυματισμένη μία Ελληνίδα από το Βόλο στο δυστύχημα στην Ισπανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Καθαρός» ο οδηγός του λεωφορείου - Διήμερο πένθος στην Καταλονία.

Μία 23χρονη από τον Βόλο είναι ανάμεσα στους τραυματίες στο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής λίγο έξω από την Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheNewspaper.gr η 23χρονη Βολιώτισσα νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, αλλά εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης.

Εν τω μεταξύ αρνητικό βγήκε το τεστ για αλκοόλ στο οποίο υποβλήθηκε ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε χθες στη βορειοανατολική Ισπανία και προσέκρουσε με διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άτομα.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νότια της Βαρκελώνης, ενώ το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής εορτής.

Ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου» είπε καταλανός αξιωματούχος. Οι επιβαίνοντες του οχήματος τραυματίστηκαν.

Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστική ενώ οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, σκευάσματα ή ναρκωτικές ουσίες βγήκαν αρνητικές.

Τριάντα τέσσερις τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται, έξι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο διευθυντής του περιφερειακού υπουργείου Υγείας της Καταλονίας, Τονί Κομίν.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον ομόλογό του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών Χόρδι Χανέ.

Οι 13 νεκροί είναι όλες γυναίκες, ανακοίνωσε ο ίδιος. Τα στοιχεία εννέα εξ αυτών ταυτοποιήθηκαν, πρόσθεσε ο Χανέ, ενώ αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα ή τις εθνικότητές τους. «Δεν θα δημοσιεύσουμε κανέναν κατάλογο που δεν έχει απόλυτα διασταυρωθεί» τόνισε ο αξιωματούχος. Οι επιβάτες, άνδρες και γυναίκες, ήταν ηλικίας 20 έως 32 ετών και προέρχονταν από 20 διαφορετικές χώρες. «Γνωρίζουμε ότι μια οικογένεια από την Ιταλία βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βαρκελώνη» είπε ο Χανέ.

«Φοβόμαστε ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχουν επτά που ενδέχεται να είναι Ιταλοί. Δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι καθώς οι διαδικασίες ταυτοποίησαν βρίσκονται σε εξέλιξη» δήλωσε μία εκπρόσωπος τύπου της υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας στη Ρώμη.

«Είμαι συντετριμμένος για τα θύματα από την Ιταλία και τους υπόλοιπους νέους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν στο δυστύχημα στην Ισπανία» έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

«Τα τελευταία χρόνια, κάθε φορά που γίνεται ένα δυστύχημα, συμβαίνει στο συγκεκριμένο χιλιόμετρο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος του Φρεγινάλς, Χοζέ Ρονθέρο Παλάρες. «Δεν γνωρίζω γιατί, το οδόστρωμα μοιάζει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι ένα ευθύς δρόμος. Τη νύχτα έβρεξε πολύ και ενδεχομένως αυτό έπαιξε ρόλο» πρόσθεσε.

Η βασιλική οικογένεια και τα πολιτικά κόμματα απέστειλαν συλλυπητήρια, ενώ η Καταλονία κήρυξε διήμερο πένθος.

Αυτό το δυστύχημα είναι ένα από τα πλέον πολύνεκρα των τελευταίων ετών στους δρόμους της Ισπανίας. Την 9η Νοεμβρίου του 2014, πούλμαν που μετέφερε προσκυνητές κατέληξε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν 41. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες που αγωνίστηκαν χθες τήρησαν ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του αγώνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.