Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Προς νέα αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η βενζίνη ενδέχεται να ανατιμηθεί κατά 12-13 λεπτά το λίτρο.

Σημαντική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα που θα σημάνει άνοδο των λιανικών τιμών και επιβαρύνσεις για όλα τα νοικοκυριά προτείνει η ελληνική πλευρά στους θεσμούς.

Το οικονομικό επιτελείο ψάχνει νέα μέτρα καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα προκειμένου να καλυφθεί λογαριασμός ύψους 1,7 δισ. ευρώ από πρόσθετα φορολογικά μέτρα τα οποία όμως δεν αφορούν τις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος και το αφορολόγητο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά τάσσεται υπέρ της αύξησης των φόρων στα καύσιμα, υποστηρίζοντας ότι οι λιανικές τιμές έχουν υποχωρήσει πολύ τους τελευταίους μήνες λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα 680 ευρώ ανά 1000 λίτρα καυσίμου, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τη βαρύτερα φορολογημένη βενζίνη στην Ευρώπη.

Η νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σημαίνει πρακτικά ότι η βενζίνη θα ανατιμηθεί κατά 12-13 λεπτά το λίτρο κάτι που σημαίνει ότι θα επανέλθει στα επίπεδα των 1,5 ευρώ περίπου.

--------------

Αντίθετοι οι πρατηριούχοι σε αύξηση του φόρου στα καύσιμα

Η απάντηση της ΠΟΠΕΚ στις πληροφορίες.

Κάθε επί πλέον φορολογική επιβάρυνση λειτουργεί αρνητικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, αφού μειώνει την κατανάλωση και παράλληλα αυξάνει το μεταφορικό κόστος και το κόστος παραγωγής αγροτικών, βιομηχανικών και βιοτεχνικών προϊόντων, σε βάρος της επιδιωκόμενης ανάπτυξης, επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων με αφορμή τις πληροφορίες περί αύξησης του φόρου στα καύσιμα.

Η ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι η φορολογική επιβάρυνση των πετρελαιοειδών προϊόντων διαμορφώνεται ήδη στο 70% και ότι παραμένει προς το παρόν σε εκκρεμότητα η εφαρμογή διατάξεων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων, από την οποία χάνονται δημόσια έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.