Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η παραίσθηση που κράτησε ζωντανό τον Νορβηγό που χάθηκε στα Λευκά Όρη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εφιαλτικές ώρες για τον 32χρονο Σίβερτσεν.

Mια εβδομάδα πριν, ο 32χρονος Νορβηγός, Arne Christian Sivertsen, παραλίγο να αφήσει την τελευταία του πνοή στα Λευκά Όρη, όπου χάθηκε εν μέσω σφοδρής χιονοθύελλας και διασώθηκε χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια 5 πυροσβεστών.

Η ιστορία του 32χρονου πήρε μεγάλη δημοσιότητα και στην πατρίδα του, τη Νορβηγία όπου ο ίδιος, μιλώντας σε ηλεκτρονική εφημερίδα περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις ώρες αγωνίας που έζησε μέχρι να τον εντοπίσουν οι πυροσβέστες και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια σε Νοσοκομείο, σώζωντάς του στην κυριολεξία τη ζωή.

Ο 32χρονος χαρακτηρίζει τους διασώστες του, "ήρωες" ενώ εξομολογήθηκε, ότι τις στιγμές εκείνες όπου η θερμοκρασία ήταν στους μείον 20 βαθμούς και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο, μια παραίσθηση τον κράτησε ζωντανό τη παγωμένη νύχτα στα Λευκά Όρη.

Όπως είπε, όταν πλέον έχανε και την τελευταία του δύναμη, εκεί μέσα στη σπηλιά από χιόνι που έφτιαξε για να προστατευθεί από την θύελλα, είχε μια παραίσθηση που όμως τον βοήθησε με απρόσμενο τρόπο να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Άκουγε μια γερμανόφωνη γυναίκα που του μιλούσε όλη νύχτα και τον κράτησε ξύπνιο και ζωντανό!

Οι εφιαλτικές ώρες στα Λευκά Όρη

Το βράδυ της Κυριακής προς την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, ο 32χρονος, διανυκτέρευσε σε μια σκηνή, πάνω στο βουνό, μέσα στα χιόνια. Από νωρίς, παρά το γεγονός ότι είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είχε χαθεί ή ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει μόνος του, αποφάσισε να συνεχίσει ανεβαίνοντας κι άλλο μέσα στα χιόνια! Βρήκε το πρώτο καταφύγιο. Θα μπορούσε να μείνει μέσα σε αυτό και να ειδοποιήσει. Αλλά δεν το έκανε, συνέχισε κι άλλο! Βρήκε ένα δεύτερο χώρο όπου θα μπορούσε να μείνει και να καλέσει για βοήθεια, αλλά και πάλι δε σταμάτησε! Συνέχισε μέχρι που έφτασε στο τελευταίο καταφύγιο, εκεί όπου συνάντησε και μια σφοδρή χιονοθύελλα. Τότε απλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε περισσότερο από το να προσπαθήσει να ειδοποιήσει για να τον βρουν!

Για να προστατευθεί, καθώς ο αέρας και ο πάγος τον χτυπούσαν από παντού, έσκαψε μια "σπηλιά" μέσα στο χιόνι, έβαλε μέσα τον υπνόσακο και μπήκε για λίγες ώρες. Το πρωί της Τρίτης, κατάφερε να μετακινηθεί μέχρι να βρει σήμα και κατάφερε να επικοινωνήσει με τον αδελφό του στη Νορβηγία αλλά και έναν Κρητικό φίλο του, τον Χρόνη Σαββάκη, ο οποίος και κινητοποίησε τις τοπικές υπηρεσίες, ξεκίνησε για το βουνό μαζί με άλλους 5 εθελοντές, τον Σταύρο Πλιμάκη, τον Δημήτρη Μαλινδρέτο, τον Αλέξη Κοκοτσάκη, τον Ανδρέα Koνδρινάκη και τον Στέλιο Νεβράκη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες σε κακή κατάσταση, ταλαιπωρημένος από τις κακουχίες, έχοντας υποστεί υποθερμία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος, μετά που πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Χανίων, έκανε τραπέζι στις Βρύσσες Αποκορώνου, προς τιμήν των πυροσβεστών που τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο, «τους ήρωες» όπως τους αποκαλεί.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.