Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Οικογενειακή θαλπωρή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα


«Ένα Σπίτι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» από τη ΜΕΤΑδραση.

Εδώ και δέκα ημέρες, ένα ζεστό σπιτικό έχει υποδεχτεί ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη πατρίδα του στην Αφρική και έφτασε μόνο του στην Ελλάδα. Άλλο ένα ασυνόδευτο κορίτσι από το Αφγανιστάν φιλοξενείται από οικογένεια ομοεθνών του, μέχρι να επανενωθεί με συγγενείς του στον Καναδά.

Πρόκειται για τα πρώτα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκουν οικογενειακή θαλπωρή μέσω της πρωτοπόρου για τα ελληνικά δεδομένα δράσης «Ένα Σπίτι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από ανταλλαγή τεχνογνωσίας με οργανώσεις και οργανισμούς από την Ολλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, με μακρόχρονη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, η ΜΕΤΑδραση προχώρησε στη δημιουργία μητρώου ενδιαφερόμενων οικογενειών που μπορούν να φιλοξενήσουν προσωρινά μικρά, ασυνόδευτα παιδιά. Οι οικογένειες, κατά προτεραιότητα μιλούν την ίδια γλώσσα με τα παιδιά, προέρχονται από το ίδιο πολιτισμικό περιβάλλον και αναλαμβάνουν να τους προσφέρουν οικογενειακή ζεστασιά και φροντίδα, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για να επανενωθούν με συγγενείς τους.

Η πρακτική αυτή ακολουθείται εδώ και δεκαετίες σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει πλέον αποδειχθεί ότι η διαμονή των παιδιών σε οικογένειες αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Για παράδειγμα στην Ολλανδία, το 30%-40% των ασυνόδευτων ανηλίκων φιλοξενούνται σε οικογένειες.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά και φιλοδοξεί να στεγάσει 20 παιδιά, 10-14 χρονών τα περισσότερα, ενώ στο μητρώο έχουν εγγραφεί 17 οικογένειες από την Αθήνα, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Λώρα Παππά, πρόεδρος της ΜΕΤΑδρασης. «Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα, ούτε εμείς δεν το περιμέναμε να πάει τόσο καλά. Μας το έλεγαν συνάδελφοί μας από το εξωτερικό, αλλά αλλιώς είναι όταν το βλέπεις», προσθέτει.

Οι οικογένειες θα πρέπει να είναι έτοιμες και πρόθυμες να φιλοξενήσουν ένα παιδί για αρκετούς μήνες, ίσως και χρόνο, μέχρι, και αν, εντοπιστούν οι συγγενείς του, επισημαίνει η κ. Παππά.

Τα αραβικά και τα φαρσί-νταρί είναι οι κύριες γλώσσες που μιλούν τα παιδιά, αλλά, πολλές φορές το γλωσσικό και το πολιτιστικό φράγμα, βλέπουμε να μην είναι τόσο σημαντικό όσο η αγάπη, η επικοινωνία και το παιχνίδι στο περιβάλλον μιας οικογένειας, υπογραμμίζει η κ. Παππά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τζελ με ρομποτικούς μηχανισμούς, το μέλλον των sex toys


Θα ανταποκρίνονται σε σήματα μέσω ίντερνετ.

Σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που δεν θα είναι καν όχι στο ίδιο κρεβάτι αλλά ούτε στο ίδιο δωμάτιο ούτε στην ίδια χώρα προβλέπουν για το μέλλον οι «ειδικοί» των sex toys. Τα νέα παιχνίδια χρησιμοποιούν ένα είδος ζελέ που περιέχει μικροσκοπικά ρομπότ, το οποίο θα μπορούν να τοποθετήσουν πάνω τους οι δύο σύντροφοι. Τα ρομπότ θα ανταποκρίνονται σε σήματα που θα τους αποστέλλονται μέσω ίντερνετ.

«Θα ανταποκρίνεται ο ένας στον άλλο μέσω του τζελ, θα μπορεί ο ένας να νιώθει την ολοκλήρωση του άλλου και να την ενισχύει. Έχουμε ακόμα μέλλον αλλά γίνεται πρωτοποριακή δουλειά», εξηγεί η Ghislaine Boddington, ερευνήτρια και σκηνοθέτης που εξειδικεύεται στις τεχνολογίες σωματικής απόκρισης. Είναι επίσης επιμελήτρια του λονδρέζικου φεστιβάλ FutureFest τον Σεπτέμβριο.

«Σκεφτείτε τα πλεονεκτήματα που θα έχει για ανθρώπους που αναγκάζονται να είναι μακριά από τις οικογένειές τους για μεγάλες περιόδους λόγω δουλειάς. Η δυνατότητα να μοιράζονται τα ζευγάρια προσωπικές στιγμές μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση και την ενίσχυση των σχέσεων», είπε στην εφημερίδα Independent.

Τέτοιου είδους προϊόντα απέχουν πολλά χρόνια από την παραγωγή τους αλλά υπάρχουν ήδη παραδείγματα χρήσης της τεχνολογίας αυτής. Το Apple Watch για παράδειγμα επιτρέπει σε εκείνους που το φορούν να στέλνουν τον παλμό τους σε άλλους χρήστες μέσω ίντερνετ. Μια εταιρεία έχει κατασκευάσει γυναικείο sex toy που ελέγχεται μέσω smartwatch.

«Ο τρόπος με τον οποίο προσφέρουμε ευχαρίστηση ο ένας στον άλλο θα αλλάξει. Αν μπορούμε να στείλουμε μέιλ ο ένας στον άλλο, γιατί να μην μπορούμε και να διεγείρουμε ο ένας τον άλλο;» προσθέτει η Boddington.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το θαύμα της ζωής μέσα από υπέροχες φωτογραφίες


Το θαύμα της ζωής σε 15 υπέροχες φωτογραφίες.

Η Διεθνής Οργάνωση Επαγγελματιών Φωτογράφων Τοκετών, ανακοίνωσε τους νικητές του ετήσιου διαγωνισμού για την «Φωτογραφία της Χρονιάς».

Οι νικητήριες φωτογραφίες επιλέχθηκαν με βάση ένα συγκεκριμένο σύστημα και κρίθηκαν για τη τεχνική λεπτομέρεια, το συναίσθημα και τη σύνθεση σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: τον τοκετό, την παράδοση, τις στιγμές μετά τον τοκετό και τη συνολική φωτογραφία.

Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές σε κάθε κατηγορία μαζί με μερικές αξιοσημείωτες λεπτομέρειες.


Πρώτη θέση : "Υποβρύχια γέννηση, το μωρό με τα πανέμορφα σγουρά μαλλιά"

Καλύτερη φωτογραφία στην κατηγορία: Τοκετός

Καλύτερη φωτογραφία στην κατηγορία: Παράδοση.

Καλύτερη φωτογραφία στην κατηγορία: Πρώτες στιγμές μετά τον τοκετό - H ηρεμία σε όλο της το μεγαλείο!

Ειδικός έπαινος δόθηκε σε όλες τις παρακάτω φωτογραφίες:
























Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσθετα φορολογικά έσοδα λόγω e-συναλλαγών


Η άνθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών φαίνεται ότι διαδραμάτισε βασικό ρόλο στον περιορισμό της παραοικονομίας.

Η περαιτέρω συρρίκνωση της παραοικονομίας μέσω αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε επίπεδα παραπλήσια του ευρωπαϊκού νότου, θα προσθέσει 0,5% στο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της περιόδου 2016-2020 και περίπου 1,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα, εκτιμά μελέτη της Εθνικής Τράπεζας.

Η μείωση της εξάρτησης από το ρευστό εκτιμάται ότι συνεισέφερε άμεσα 1,4% στο ΑΕΠ του δεύτερου εξαμήνου του 2015, στηρίζοντας συναλλαγές στην επίσημη οικονομία και συρρικνώνοντας την παραοικονομία, αναφέρει η ανάλυση.

Η άνθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών φαίνεται ότι διαδραμάτισε βασικό ρόλο στον περιορισμό της παραοικονομίας, αυξάνοντας τις συναλλαγές και την τελική ζήτηση στην επίσημη οικονομία και ασκώντας πίεση στους εμπλεκόμενους σε άτυπες/αδήλωτες συναλλαγές - με χρήση, κατά βάσει, μετρητών - είτε να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις είτε να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η στήριξη στην οικονομική δραστηριότητα από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (από 4,7% του ΑΕΠ το 2014 σε εκτιμώμενο 6,8% το 2015) ανήλθε στο 1,4% του ΑΕΠ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, ενώ μεταφράστηκε σε συνολική ώθηση +0,8% στο ετήσιο ΑΕΠ για το 2015. Χωρίς αυτή τη συνεισφορά και χωρίς την ευνοϊκή επίδραση των χαμηλότερων, από το αρχικά αναμενόμενο, τιμών πετρελαίου η ετήσια ύφεση το 2015 θα προσέγγιζε το -2,5%.

Τόσο τα στοιχεία της πορείας των φορολογικών εσόδων όσο και αναγωγές βασισμένες στην εκτιμώμενη αύξηση των συναλλαγών χωρίς μετρητά κατά την ίδια περίοδο συνηγορούν στις ανωτέρω εκτιμήσεις, σύμφωνα με την ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας.

Τα περιθώρια διατηρήσιμων κερδών στην ανάπτυξη και τα δημόσια έσοδα τα επόμενα χρόνια είναι σημαντικά δεδομένου ότι η παραοικονομία στην Ελλάδα, παρά τη μείωση το 2015 (στο 23,8% του ΑΕΠ το 2015), παραμένει από τις υψηλότερες τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ, και οι τάσεις των τελευταίων μηνών επιβεβαιώνουν τη στενή συσχέτιση μεταξύ επέκτασης των ηλεκτρονικών πληρωμών και μείωσης της παραοικονομίας, αναφέρεται επισης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΤΕ, μία ετήσια αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών της τάξης του 10% προσθέτει περίπου 0,2%, κατά μ.ο. στον ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ. Ως εκ τούτου, η περαιτέρω αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα εγγύτερα στο μ.ο. των χωρών του ευρωπαϊκού νότου (περίπου 12% του ΑΕΠ κατά μ.ο. Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και 15,5% στην Ευρωζώνη 11) από 6,8% του ΑΕΠ το 2015 εκτιμάται ότι θα προσέθετε 0,5% στο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της περιόδου 2016-2020 (+4,5 δισ. ευρώ σωρευτικά στο ΑΕΠ) και άνω των +1,5 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα κατά την ίδια περίοδο (0,8% του ΑΕΠ του 2015).

Σε αυτό το πλαίσιο η έγκαιρη παροχή σταθερών κινήτρων για παγίωση και επαύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών αποτελεί βασική πτυχή της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής στρατηγικής, αναφέρει η μελέτη.

Και ειδικότερα:

- Η εκδηλωμένη ήδη βούληση για σύνδεση του αφορολογήτου ορίου στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων με τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών,εξυπηρετεί αναμφισβήτητα αυτό το στόχο. Η αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω αν παρεχόταν μία κλιμάκωση των κινήτρων, ώστε να σταθμίζονται περισσότερο οι ηλεκτρονικές πληρωμές για αγαθά και κυρίως υπηρεσίες με μεγαλύτερη ροπή προς την παραοικονομία.

- Επίσης, η παροχή φορολογικών κινήτρων που να σχετίζονται με τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των επιχειρηματικών συναλλαγών που γίνονται μέσω ηλεκτρονικών μέσων, θα μπορούσε να διευκολύνει ιδιαίτερα τις μικρότερες επιχειρήσεις.

- Άλλες διοικητικές αποφάσεις που μειώνουν περαιτέρω τα επιτρεπτά όρια για πληρωμή με μετρητά ή/και καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων σε συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλαγών με μεγάλη ροπή προς φοροδιαφυγή θα μπορούσαν να προσδώσουν επιπρόσθετα οφέλη.

- Οι τράπεζες από την πλευρά τους προσπαθούν να καταστήσουν όσο το δυνατό ελκυστικότερες τις ηλεκτρονικές πληρωμές τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τη επιχειρήσεις έχοντας σε λειτουργία προγράμματα επιβράβευσης συναλλαγών, μειώνοντας σε επίπεδα συμβατά με άλλες συγκρίσιμες χώρες τα κόστη συναλλαγών που σχετίζονται με τις ίδιες, και εμπλουτίζοντας τα προϊόντα τους προκειμένου να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά ειδικά για τις ΜΜΕ και ελεύθερους επαγγελματίες.

Υπό αυτό το πρίσμα, το ΑΕΠ αναμένεται να εμφανίσει σταθεροποιητικές τάσεις το 2016 με αυξημένη δυναμική κατά την πορεία του έτους (οριακή μέση μείωση 0,2% ετησίως για το σύνολο τους έτους και ανάπτυξη 1,7% ετησίως το 4ο τρίμηνο του 2016), με τις ηλεκτρονικές πληρωμές να αυξάνονται περαιτέρω κατά 2,5% του ΑΕΠ (+35% ετησίως στο σύνολο 2016 και +13% ετησίως το Β' εξάμηνο του 2016) προσθέτοντας 0,7% στο ΑΕΠ. Η επίδραση αυτή- σε συνδυασμό με το εκτιμώμενο 0,6% που αναμένεται να συνεισφέρει η νέα ετήσια μείωση των τιμών πετρελαίου - εκτιμάται ότι θα εξουδετερώσει το υφεσιακό αποτέλεσμα από την εφαρμογή νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι απίστευτοι τρόποι περάσματος μεταναστών στην Ευρώπη


Τα παίζουν όλα για όλα με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής - Δείτε φωτογραφίες.

ταν η απελπισία είναι μεγάλη και η μόνη λύση φαίνεται να είναι η φυγή, τότε οι άνθρωποι φτάνουν στα άκρα για να καταφέρουν να περάσουν εκεί που θεωρούν πως μπορεί να έχουν μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Αυτό αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες αυτές με μετανάστες που κρύβονται στα πιο απίθανα σημεία για να περάσουν στην Ισπανία, στο θύλακα της Melilla, από το Μαρόκο.



Έχουν βρεθεί άνθρωποι δεμένοι μέσα στον προφυλακτήρα, άνθρωποι στριμωγμένοι μέσα στην πλάτη του καθίσματος, εγκλωβισμένοι δίπλα στη μηχανή. Εντοπίζονται, συνήθως με ειδικές συσκευές, πολλές φορές σε πολύ κακή κατάσταση.



Ο εικονιζόμενος άνδρας μέσα στον προφυλακτήρα είναι ένας 29χρονος από τη Γουινέα. Εντοπίστηκε στο όχημα όταν αισθητήρες κατέγραψαν τον καρδιακό παλμό του.



Ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς είχε δυσκολία στην αναπνοή.

Λίγο νωρίτερα άλλοι δύο άνθρωποι από τη Γουινέα, ένας 24χρονος κι ένας 13χρονος, βρέθηκαν στριμωγωμένοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από το κάθισμα οχήματος που επιχείρησε να περάσει τα σύνορα.



Στο παρελθόν έχουν βρεθεί ένα παιδί κρυμμένο μέσα σε βαλίτσα κι ένας άνδρας κρυμμένος πίσω από το ταμπλό αυτοκινήτου.





Σε άλλο περιστατικό ένας άνδρας χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μέσα από το ντεπόζιτο οχήματος.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκατέσσερα σακιά αλεύρι, 700 αυγά και 26 μπουκάλια γάλα για ένα ρεκόρ


Δείτε τι έφτιαξε ο σεφ James Haywood.

Ο σεφ James Haywood θέλησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ και τα κατάφερε! Έφτιαξε και έβαλε σε στοίβα 123 τηγανίτες (τα λεγόμενα pancakes) οι οποίες ξεπέρασαν το ένα μέτρο!

Το εγχείρημα έγινε στο Center Parcs στο Nottingham τη Δευτέρα και χρειάστηκαν τέσσερα άτομα, ώστε να μαγειρευτούν όλα αυτά τα pancakes και να στηθούν το ένα πάνω στο άλλο. Όπως θα δείτε στο βίντεο τελικά το να σπας το παγκόσμιο ρεκόρ με μια στοίβα pancakes είναι ένα αρκετά τεχνικό ζήτημα, που απαιτεί ένα αλφάδι και μερικά πολύ συγκεκριμένα μεγέθη τηγανίτας. Ευτυχώς τα pancakes του James μετρήθηκαν και πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του επίσημου κριτή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες και έτσι τα κατάφερε!

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετρήθηκε η στοίβα η οποία είχε ύψος 101,8 εκατοστά και στάθηκε χωρίς υποστήριξη για πέντε δευτερόλεπτα, χρόνο αρκετό για να δώσει στον σεφ το ρεκόρ για το συγκεκριμένο εγχείρημα. «Είναι μια ανακούφιση μετά από όλη αυτή τη δουλειά που είχαμε κάνει γι’ αυτό και είμαι πολύ περήφανος» είπε ο ίδιος. Για να το κάνει βέβαια αυτό χρειάστηκε σύμφωνα με την Telegraph, 14 σακιά αλεύρι, 700 αυγά και 26 μπουκάλια γάλα!



Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι… χασάπηδες των χορτοφάγων


Το «κρέας» από φυτικές πρωτεΐνες κυριαρχεί σε Ευρώπη και Κίνα.

Τα παραδοσιακά κρεοπωλεία μπορεί να κλείνουν το ένα μετά το άλλο στη Βρετανία, αλλά μια άλλη «φυλή» ακονίζει τα μαχαίρια και τους μπαλτάδες της προκειμένου να τεμαχίσει ένα διαφορετικό είδος κρέατος - φτιαγμένο από χορτοφαγικές λιχουδιές.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «vegetarian χασάπηδες» ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, πουλώντας προϊόντα που «μιμούνται» το κρέας, αλλά δε περιέχουν καθόλου ζωική σάρκα. Οι πάγκοι τους, είναι γεμάτοι με κοτόπουλα, ζαμπόν, κεφτέδες, κιμάδες, μπριζόλες -ακόμα και με θαλασσινά- που υποτίθεται ότι μοιάζουν, φαίνονται και έχουν τη γεύση του κρέατος αλλά στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα από φυτικές πρωτεΐνες.

Ο Niko Koffeman, διευθυντής μάρκετινγκ του ολλανδικού Vegetarian Butcher, Niko Koffeman, λέει ότι καινοτομούν με μια μεγάλη γκάμα… ακρέατος κρέατος και θαλασσινών που είναι «δυσδιάκριτα από τα αληθινά» τόσο σε εμφάνιση, υφή και γεύση που πλέον πωλούνται σε εστιατόρια και πράσινα «κρεοπωλεία» σε 13 χώρες- από την Ελβετία μέχρι την Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ελέφαντας τουριστική ατραξιόν κατέρρευσε και πέθανε


Μέχρι την τελευταία στιγμή, παρότι άρρωστος, μετέφερε τουρίστες - Δείτε φωτογραφίες.

Στην Ταϊλάνδη οι ελέφαντες είναι σκληρά εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Όπως η εικονιζόμενη Samruai, που ζούσε στην Pattaya και τη χρησιμοποιούσαν για να κάνουν οι τουρίστες, επί πληρωμή, βόλτες στην πλάτη της.

Ο 50χρονος ελέφαντας πιστεύεται πως αρρώστησε αφότου υπέστη σοκ από την επίδειξη πυροτεχνημάτων στην περιοχή για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς, πριν από πολλές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται τοπικά μέσα, η Samruai άρχισε να δείχνει σημάδια ασθένειας και κάποια στιγμή κατέρρευσε.

«Της δόθηκε άμεσα ορός και αντιβιοτικά και επρόκειτο να μεταφερθεί σε καταφύγιο ελεφάντων για θεραπεία», αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης. Αλλά η Samruai πέθανε το ίδιο βράδυ.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η διαδικασία της ταφής της.

«Είναι μια θλιβερή κατάσταση, ένας άρρωστος ελέφαντας που έπρεπε να περάσεις τις τελευταίες του ημέρες σαν τουριστική ατραξιόν, να τον σέρνουν πέρα- δώθε στο όνομα της διασκέδασης», δήλωσε στη Daily Mail εκπρόσωπος της οργάνωσης World Animal Protection.

«Θα έπρεπε να έχει ζήσει ελεύθερη στη φύση και όχι να έχει βιώσει τον τρόμο και το φόβο των πυροτεχνημάτων και το αφύσικο περιβάλλον της πόλης στο οποίο εξαναγκάστηκε να ζει. Οι ελέφαντες είναι άγρια ζώα, όχι διασκεδαστές».

Σύμφωνα με τη WAP τουλάχιστον 550.000 άγρια ζώα υποφέρουν «διασκεδάζοντας» τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ζωή της «ανθρώπινης Barbie»


Η ιστορία της 22χρονης με τα 55 εκατοστά μέση.

Η 22χρονη φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, Hannah Gregory, έχει μια μικροσκοπική μέση μόλις 55 εκατοστά. Η ίδια απολαμβάνει να την αποκαλούν Barbie και μάλιστα ασχολείται καθημερινά με την εμφάνισή της για να μοιάζει όσο τον δυνατόν περισσότερο με την κούκλα. Ξοδεύει περίπου 90 λεπτά την ημέρα για να φτιάξει τα μαλλιά, το ντύσιμο και το μακιγιάζ της. Φοράει ειδικούς φακούς επαφής για να φαίνονται μεγαλύτερα τα μάτια της και βλεφαρίδες, ενώ προτιμά το ροζ ντύσιμο. Όλα ξεκίνησαν όταν στο Πανεπιστήμιο κάποιοι συμφοιτητές της, της έλεγαν ότι μοιάζει με την κούκλα Barbie και εκείνη άρχισε να το καλλιεργεί περισσότερο.

«Μου αρέσει να φοράω κοντές φούστες και ροζ φορέματα, οτιδήποτε φαίνεται χαριτωμένο και τα πράγματα που μια πριγκίπισσα Barbie θα φορούσε. Φοράω τακούνια όλη την ώρα», λέει η ίδια, αλλά όπως αναφέρει ότι μπορεί η εμφάνιση της να την βοήθησε την να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά δεν την βοήθησε να βρει έναν φίλο. «Μεγαλώνοντας, ήμουν οδυνηρά ντροπαλή για την εμφάνισή μου. Νόμιζα ότι ήμουν άσχημη και ψηλόλιγνη», ανέφερε.

Ωστόσο, πλέον νομίζει ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για την εξωτερική της εμφάνιση και όχι για την προσώπικότητά της. «Συχνά, ξετρελαίνονται με την εμφάνισή μου και να μου λένε πόσο τους αρέσει. Αλλά δεν ξέρουν καν ποια είμαι εσωτερικά. Με βλέπουν μόνο σαν κούκλα», αποκαλύπτει. Όπως λέει μάλιστα δεν είναι μόνο ότι τους αρέσει η εμφάνισή της, αλλά την σταματούν ακόμη και στο δρόμο για να της ζητήσουν να βγάλουν μια selfie μαζί της. Άλλοι πάλι κάνουν αγενή σχόλια όταν την βλέπουν και γελούν κάνοντας την ίδια και την οικογένειά της να νιώθουν άβολα.

Πέρυσι η Hannah έφτιαξε έναν λογαριασμό στο Instagram και ανεβάζει τις «κουκλίστικες» φωτογραφίες της έχοντας πλέον πάνω από 18.000 followers. Ωστόσο αυτό που θέλει να βρει η ίδια είναι ένα αγόρι όπως λέει που δεν θα ενδιαφέρεται μόνο για την εξωτερική της εμφάνισή της και την ομοιότητά της με τις κούκλες...

Διαβάστε περισσότερα...

Θεραπεία του τζετ λαγκ με «φλας» φωτός την ώρα του ύπνου


Τα ευρήματα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.

Η έκθεση, το βράδυ, σε φως που αναβοσβήνει σαν φλας μπορεί να βοηθήσει τους νυσταγμένους ταξιδιώτες να ξεπεράσουν το τζετ λαγκ και να προσαρμοστούν καλύτερα στη διαφορετική χρονική ζώνη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το φως εισχωρεί μέσα από τα κλειστά βλέφαρα και φθάνει ως τον εγκέφαλο, δίνοντάς του σήμα να ρυθμίσει εκ νέου το εσωτερικό βιολογικό ρολόι. Ο επικεφαλής επιστήμων, επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής Τζέιμι Ζάιτσερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, έκανε λόγο για «βιολογικό χάκινγκ», επειδή το φως ξεγελά τον εγκέφαλο να νομίζει ότι η μέρα είναι μακρύτερη από ό,τι πραγματικά είναι, πράγμα που ισοδυναμεί με χρονική μετάθεση του βιολογικού ρολογιού.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Investigation, πειραματίσθηκαν με 39 εθελοντές ηλικίας 19 έως 36 ετών, που χωρίσθηκαν σε δύο ομάδες και κοιμήθηκαν στο εργαστήριο. Η μία ομάδα (οκτώ ατόμων) εκτέθηκε σε συνεχόμενο φως και η άλλη (31 ατόμων) σε «φλας», που ήταν στροβοσκοπικοί παλμοί φωτός διάρκειας δύο χιλιοστών του δευτερολέπτου ανά δέκα δευτερόλεπτα - περίπου όσο το φλας μιας κάμερας.

Τα μέλη της δεύτερης ομάδας (του «φλας») ανέφεραν ότι την επόμενη νύχτα η νύστα τους εμφανίσθηκε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, έναντι μέσης καθυστέρησης 36 λεπτών στην πρώτη ομάδα. Μία ώρα έκθεσης σε διακεκομμένο φως ήταν αρκετή για να αλλάξει το βιολογικό ρολόι κατά δύο ώρες περίπου.

Ο οργανισμός των ανθρώπων συγχρονίζεται σε ένα 24ωρο κύκλο φωτός-νύχτας, με βάση τον τόπο όπου ζει. Τα μακρινά ταξίδια αποσυντονίζουν αυτό τον συγχρονισμό λόγω του νέου κύκλου μέρας-νύχτας. Όσες περισσότερες χρονικές ζώνες αλλάζει κανείς απότομα, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αναπροσαρμογή του βιολογικού ρολογιού του. Έτσι, όταν κάποιος φθάνει στο νέο προορισμό του, προκαλείται το αίσθημα του τζετ λαγκ, που μπορεί για μερικές μέρες να του προξενήσει κούραση, ευρεθιστότητα, αποπροσανατολισμό, γαστρεντερικά προβλήματα κ.α.

Ως λύσεις, μερικοί άνθρωποι παίρνουν χάπια μελατονίνης (που αναπροσαρμόζουν το βιολογικό ρολόι με ορμονικό τρόπο), ενώ άλλοι δοκιμάζουν τη φωτοθεραπεία (ένα κουτί με συνεχόμενο φως πάνω από το κεφάλι). Η νέα μελέτη όμως δείχνει ότι πιο αποτελεσματική λύση είναι -ήδη από το βράδυ πριν το ταξίδι, καθώς και τα αμέσως επόμενα βράδια- να κοιμάται κανείς μπροστά από ένα στροβοσκοπικό μηχανισμό που εκπέμπει διαδοχικούς παλμούς φωτός.

Όπως είπε ο Ζάιτσερ, η τεχνική μπορεί να αξιοποιηθεί όχι μόνο από ταξιδιώτες με τζετ λαγκ, αλλά επίσης από όσους εργάζονται συχνά σε νυχτερινές βάρδιες, όπως γιατρούς, φύλακες, οδηγούς κ.ά., στους οποίους επίσης αποσυντονίζεται το βιολογικό ρολόι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χόρευε στην άκρη του δρόμου και προκάλεσε καραμπόλα


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε δρόμο της Βραζιλίας όταν μία γυναίκα αποφάσισε να χορέψει στην άκρη του δρόμου προκαλώντας καραμπόλα τριών αυτοκινήτων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η γυναίκα ξεκινά να χορεύει στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να αποσπάσει την προσοχή των διερχόμενων οδηγών.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σούπερ υπάλληλος που έπιασε τον κλέφτη


Κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψε την αποτυχημένη προσπάθεια ενός άνδρα να κλέψει έναν φορητό υπολογιστή από κατάστημα στη Ρωσία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο άνδρας σκοντάφτει και γίνεται αντιληπτός από μία υπάλληλο του καταστήματος, η οποία καταφέρνει να τον πιάσει και τον ακινητοποιήσει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...