Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Άντρες που έγιναν γυναίκες και πάλι άντρες


Ο όρος Detransitioning που ορίζει όσους μετάνιωσαν την αλλαγή φύλου.
Πριν από περίπου εφτά χρόνια, ο Joel Nowak έστειλε ένα γράμμα σε φίλους και συναδέλφους μέσω του οποίου τους ανακοίνωνε την απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου. Είχε αρχίσει να προσδιορίζεται ως γυναίκα: έκανε ενέσεις με ορμόνες, άλλαξε το όνομα και τελικά προχώρησε στην επέμβαση. Τώρα, επιθυμεί να αλλάξει φύλο και να γίνει και πάλι άντρας.

«Ήταν πραγματικά μια συναρπαστική στιγμή», ανέφερε ο ίδιος στο Vocativ «αλλά άρχισα να έχω αμφιβολίες. Άρχισα να πιστεύω ότι ήμουν γυναίκα μέσα σε αντρικό σώμα-αλλά όσο περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησα ότι είμαι άντρας και μάλλον δεν έχω πρόβλημα με το να είμαι άντρας…», παραδέχεται.

Οπότε, ο Nowak άρχισε το detransition (όσοι επανέρχονται μετά από μια αλλαγή φύλου).

Η αλλαγή μετά από μια αλλαγή, το De-transitioning, όπως στην περίπτωση του Nowak είναι εξαιρετικά σπάνια. Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό όσων μετάνιωσαν για την επέμβαση, είναι της τάξης του 1%-2%.

Εκτός από την περίπτωση του Nowak, υπάρχει και αυτή ενός 41χρονου ο οποίος γράφει στο σάιτ Third Way Trans με το ψευδώνυμο TWT. Σε ένα από τα κείμενά του αναφέρει ότι ο λόγος που άλλαξε φύλο στα 19 ήταν, εν μέρει, και στο bullying που γίνονταν εις βάρος του. «Υπήρχε βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι δεν μπορούσα ταυτόχρονα να είμαι ο εαυτός μου και άντρας, οπότε έπρεπε να γίνω γυναίκα με σκοπό να ολοκληρωθώ…».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στο Ηράκλειο


«Άγιο» είχαν οδηγός και συνεπιβάτης που δεν έπαθαν ούτε… γρατζουνιά.

Σε γκρεμό 20 μέτρων έπεσε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι τουριστών σημαίνοντας συναγερμό σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι όταν – για άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες – ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και στο δρόμο Ηρακλείου – Μοιρών στο ύψος του Αγίου Αντωνίου έπεσε σε γκρεμό 10 περίπου μέτρων.

Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστιική αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι πυροσβέστες ανέσυραν το ζευγάρι τουριστών που ευτυχώς δεν είχαν πάθει ούτε… γραντζουνιά.


Πηγή: http://www.cretapost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαφανισμένη αράχνη εντοπίστηκε ξανά στην Αγγλία


Το είδος αυτό θεωρούνταν ότι είχε εξαφανιστεί το 1912.

Ένα είδος αράχνης, που οι ειδικοί πίστευαν ότι είχε εξαφανιστεί από το 1912, ανακαλύφθηκε ξανά στη Μ. Βρετανία, σχεδόν έναν αιώνα μετά.

Οι περιβαλλοντολόγοι έμειναν άναυδοι, όταν βρήκαν μια αράχνη Hypsosinga heri, ενώ έψαχναν για πεταλούδες σε μια προστατευόμενη φυσική περιοχή στο Weymouth.

Το κόκκινο αραχνοειδές είχε καταγραφεί προηγουμένως στη χώρα από το 1898 μέχρι το 1912, όταν εξαφανίστηκε.

Παρότι θεωρούνταν αρκετά κοινό στην περιοχή, πιστεύεται ότι ο πληθυσμός του επηρεάστηκε δραματικά από την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα. Και παρότι είχαν γίνει αρκετές έρευνες σε διαφορετικές περιπτώσεις για τον εντοπισμό του, καμία δεν είχε στεφθεί με επιτυχία.

Η αράχνη έχει μήκος 2-4 χιλιοστά και ζει σε χαμηλά φυτά κοντά σε νερό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τον περασμένο Μάη είχαν εντοπιστεί δύο θηλυκές αράχνες και τώρα μια δεύτερη ομάδα εντοπίστηκε σε καλαμιές σε κοντινή απόσταση. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί μόνο θηλυκά μέλη και οι ερευνητές αναζητούν τις αρσενικές αράχνες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγικό τέλος για τα ζώα στον ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας


Θλιβερές εικόνες της άγριας ζωής.

Τα νεκρά σώματα αγρίων ζώων που είτε πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Γεωργίας είτε σκοτώθηκαν στις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Τιφλίδα- και στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων- απομακρύνονται από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι εικόνες προκαλούν θλίψη και επαναφέρουν στο προσκήνιο και το ζήτημα της αφύσικης και βασανιστικής ζωής των άγριων ζώων σε μέρη και χώρους ακατάλληλους και σε συνθήκες εγκλεισμού.

Η πλημμύρα που σάρωσε την πρωτεύουσα της Γεωργίας μετέτρεψε τον ζωολογικό κήπο της Τιφλίδας σε «πισίνα από την κόλαση» και όσα ζώα γλίτωσαν από τα νερά βρέθηκαν στρεσαρισμένα και τρομοκρατημένα να περιφέρονται μεταξύ των… αυτοκινήτων.

Η επιχείρηση καθαρισμού άρχισε χθες με την περισυλλογή των σορών των αρκούδων, των λύκων και των τίγρεων που κείτονταν μέσα στους λασπωμένους δρόμους της πόλης.

Τυχερός ήταν ο ιπποπόταμος του κήπου που γλίτωσε και από τα νερά και από τα όπλα και αφού ναρκώθηκε ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Η οδηγία προς τους πολίτες να παραμένουν μακριά από την περιοχή του ζωολογικού κήπου παραμένει σε ισχύ καθώς παραμένει άγνωστη η τύχη τεσσάρων λιονταριών, τριών τίγρεων κι ενός ιαγουάρου.

Δείτε τις φωτογραφίες






































Διαβάστε περισσότερα...

Οι … 50 αποχρώσεις της τρίχας


Η νέα τάση στα μαλλιά θέλει πολλά χρώματα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Αν κουραστήκατε με το χρώμα των μαλλιών σας, καιρός να το αλλάξετε. Τι θα λέγατε να μετατρέπατε το κεφάλι σας σε… ουράνιο τόξο; Οι γυναίκες στο εξωτερικό πάντως, το τολμούν και ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα social media. Ποζάρουν πανευτυχείς με τα πολύχρωμα… κεφαλάκια τους λαμβάνοντας άπειρα likes για την επιλογή τους.

Από το μοβ, στο γαλάζιο, το κίτρινο και το πορτοκαλί, βάλτε χρώμα στη ζωή σας και στην κεφαλή σας.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τζορτζ Μάικλ σε κλινική αποτοξίνωσης


Κάπνιζε μέχρι και 25 τσιγάρα με μαριχουάνα την ημέρα.

Ο Βρετανός ποπ σταρ Τζορτζ Μάικλ, εισήχθη σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, στην κλινική αποτοξίνωσης The Kusnacht Practice στην Ελβετία προκειμένου να καταπολεμήσει τον εθισμό του στη μαριχουάνα.

ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΙΚΛ

Ο 51χρονος τραγουδιστής, φέρεται, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να κάπνιζε περί τα 25 τσιγάρα με μαριχουάνα κάθε ημέρα πριν αποφασίσει την εισαγωγή του στην παραπάνω κλινική.

Η θεραπεία στην Kusnacht Practice κοστίζει τουλάχιστον 100.000 ευρώ και στις εγκαταστάσεις του έχουν «φιλοξενηθεί αρκετοί διάσημοι.

Ο πρώην τραγουδιστής των Wham, είχε συλληφθεί το 2006 για κατοχή ναρκωτικών και το 2007 είχε πάλι μπλεξίματα με το νόμο όταν πιάστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική διάκριση για την VW στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό


Τρίτη θέση στον «VW Retail Qualification 2015».

Ολοκληρώθηκε ο 6ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός «Volkswagen Retail Qualification 2015», με την Ελληνική αποστολή να κατακτά την τρίτη θέση στην κατηγορία των Συμβούλων Ανταλλακτικών.

Ο διαγωνισμός RQWC 2015 που αφορά στους συνεργάτες VW, πραγματοποιήθηκε στην ακαδημία της φίρμας στο Wolfsburg καθώς και στο Βερολίνο, το διήμερο 28 - 29/5/2015, όπου οι διαγωνιζόμενοι επέδειξαν τις θεωρητικές και τις πρακτικές τους ικανότητες σε τρεις κατηγορίες.



- Service Person World Championship
- Master Technician World Championship
- Parts Advisor World Championship

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γεώργιος Καβγαλάκης από τον Εξουσιοδοτημένο Έμπορο και Επισκευαστή Karenta A.E. (Πατήσια) με την αρωγή και την στήριξη της Kosmocar Α.Ε., έλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία «Σύμβουλος ανταλλακτικών».



Για την Kosmocar A.E. η επιτυχία αυτή της Karenta A.E. όχι μόνο επιβεβαίωσε, αλλά και τεκμηρίωσε εμπράκτως το υψηλό επίπεδο κατάρτισης που είναι σε θέση να προσφέρει όλο το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών της Volkswagen.

Το επίτευγμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν ληφθεί υπόψη, το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού από σχεδόν 70 χώρες και 250 συμμετέχοντες, αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ελληνική αγορά κάτι που ενισχύει το κατόρθωμα της Ελληνικής αποστολής.

Ο διαγωνισμός «Volkswagen Retail Qualification 2015» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοινώνονται αύριο οι μεταθέσεις στη Δευτεροβάθμια


Αισιοδοξία για διψήφιο ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων.

Αύριο θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί ξεπερνούν τις 8.000 και συγκεκριμένα φθάνουν τις 8.248, δηλαδή είναι στα επίπεδα του 2014.

Στη Β/θμια τα τελευταία χρόνια ικανοποιείται αρκετά μικρός αριθμός μεταθέσεων σε αντίθεση με την Α/θμια. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτουμε, τα τελευταία 4 χρόνια μόνο το 2012 το ποσοστό ικανοποίησης έφθασε σε διψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα 16.4%. Τόσο το 2013 όσο και το 2014 το ποσοστό ικανοποίησης, παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις ήταν σε μονοψήφιο ποσοστό. Πιθανόν φέτος ο αριθμός των μεταθέσεων να είναι μεγαλύτερος από το 2014 και να επανέλθει σε διψήφιο ποσοστό.

Θυμίζουμε ότι πέρσι ο κ. Κορδής είχε κατακρίνει το γεγονός ότι το υπουργείο αποδέχτηκε τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά εκτός από τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01 για τους οποίους ο υπολογισμός των κενών για τις μεταθέσεις έγινε με τις εκτιμήσεις του συστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν να δοθούν λίγες μεταθέσεις αν και υπήρχε μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων στις πιο πάνω ειδικότητες.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση της απασχόλησης στην Ελλάδα κατέγραψε η Eurostat


Κατά 0,8% μειώθηκε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο κατά το προηγούμενο έτος, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 0,7%.

Συνολικά στην ευρωζώνη η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αυξήσεις ήταν 0,3% και 1,1%, αντίστοιχα.



Η Λετονία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σταθερά παρέμειναν τα αντίστοιχα ποσοστά σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία.

Διαβάστε εδώ την έκθεση της Eurostat.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανθρωπιστική παρέμβαση της «Αποστολής» στους πρόσφυγες της Χίου


Διένειμε εκατοντάδες πακέτα προσωπικής υγιεινής και παιδικές τσάντες με γραφική ύλη.
Σε ανθρωπιστική παρέμβαση που συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες μετανάστες που συνωστίζονται καθημερινά στην Χίο, προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την αμέριστη και συνεχή οικονομική στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC.

Σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και τις τοπικές αρχές, κλιμάκιο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, σε επιτόπια επίσκεψή του, κατέγραψε τις πλέον επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει το νησί σχετικά με τη φύλαξη-στέγαση των μεταναστών όπως επίσης, και τις συνθήκες διαμονής των ίδιων των μεταναστών λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αδυναμία των Αρχών – λόγω κρίσης – να ανταποκριθούν και την αναγκαιότητα τήρησης των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» , προχώρησε στην:

• Πλήρη αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής στους οικίσκους του παλιού Κέντρου Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου.
• Παροχή και εγκατάσταση 5 κινητών ντουζιέρων στο νέο Κέντρο Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου
• Διανομή 1.700 πακέτων προσωπικής υγιεινής διαφορετικά για άνδρες, γυναίκες και μωρά
• Διανομή 200 παιδικών τσαντών με γραφική ύλη και είδη ζωγραφικής

Με την συγκεκριμένη προσφορά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμβάλει ουσιαστικά στην ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από το μαζικό κύμα εισροής μεταναστών-προσφύγων, αλλά και σ’ αυτά που βιώνουν οι ίδιοι οι μετανάστες. Κυρίως όμως η συγκεκριμένη βοήθεια συμβάλει στην αξιοπρεπή διαμονή και το σεβασμό των ανθρώπων που οι συνθήκες ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Σήμερα παραδόθηκαν από τον Μητροπολίτη Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα ολοκληρωμένα τα έργα αποκατάστασης στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των Κέντρων στο Μερσινίδι, καθώς επίσης και τα πακέτα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας αλλά και οι παιδικές τσάντες στο Λιμεναρχείο Χίου προς διανομή στους μετανάστες. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον τόσο του Μητροπολίτου κ. Μάρκου όσο και του κ. Δήμτσα γα τους ανήλικους μετανάστες που έχουν χαθεί στην Ελλάδα και τους αναζητούν οι γονείς τους.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι μετανάστες σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκουν καταφύγιο στην Χίο αναζητώντας έτσι μια δίοδο για ένα καλύτερο αύριο. Περισσότερο από ποτέ η Εκκλησίας μας αναγνωρίζοντας αυτές τις δυσκολίες, με την συγκεκριμένη προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επιχειρεί να καλύψει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος αυτών των αναγκών προσφέροντας χαμόγελα σε εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε». Τέλος, επεσήμανε την διακονία της Εκκλησίας στους μετανάστες όπως προκύπτει από τη Ορθόδοξη Θεολογία.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities – IOCC και πρόσθεσε: « Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και στο επίκεντρο του προβλήματος είναι τα νησιά του Αιγαίου. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες, που κάτω από άθλιες συνθήκες φτάνουν στην Χίο και σήμερα προχώρησε σ’ αυτή την προσφορά που επιχειρεί να καλυτερεύσει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Όλοι μαζί ας ενώσουμε, επιτέλους, τις προσπάθειές μας και ας ξαναδείξουμε την ανθρωπιά μας. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη και κατανόηση».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το δράμα του «Μπατι-γκολ»


Ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ζει τους τελευταίους μήνες ένα δράμα από την ασθένεια που πάσχει (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση και αντιμετωπίζει φρικτούς πόνους στα πόδια) και την Τρίτη ο γιατρός του, αλλά και η οικογένειά του παρουσιάστηκαν καθησυχαστικοί σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο ο πρώην σπουδαίος άσος να ακρωτηριάσει τα άκρα του!

Βλέπετε, δέκα μήνες μετά την αποκάλυψη του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα ότι είχε σκεφτεί ακόμη και να ακρωτηριάσει τα πόδια του προκειμένου να απαλλαγεί από τους πόνους, η εφημερίδα της Κλομβίας «Las Orillas 2» αναφέρει ότι το δράμα του 46χρονου να συνεχίζεται. Ο πρώην άσος της Φιορεντίνα και της εθνικής Αργεντινής, είχε μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό το περασμένο καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας ότι πάσχει από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση και αντιμετωπίζει φρικτούς πόνους στα πόδια. Και τότε ο Τύπος στην Αργεντινή ανέφερε πως υπέφερε πολύ, με αποτέλεσμα, και ζητήσει ο «Μπατιγκόλ» να του ακρωτηριάσουν και τα δυο κάτω άκρα.



Αυτή η φημολογία ξέσπασε και τις τελευταίες ώρες για τον πρώτο σκόρερ της εθνικής Αργεντινής, με ρεπορτάζ να αναφέρουν πως η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί. Κάτι τέτοιο διαψεύδεται ωστόσο κατηγορηματικά από την οικογένεια του, ενώ και ο γιατρός του προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση. Η οικογένεια του «Μπάτι-γκολ» έκανε γνωστό ότι δεν ισχύουν οι πληροφορίες για επιδείνωση της κατάστασης του Μπατιστούτα, οπότε δεν υπάρχει ενδεχόμενο ο πρώην διεθνής επιθετικός να σκέφτεται ξανά να του κόψουν τα πόδια.

Ο γιατρός Ρομπέρτο Αβάντσι που παρακολουθεί τον «Μπατι-γκολ», τόνισε ότι αυτό αυτό είχε συμβεί προ τριετίας και πλέον ο πρώην άσος αντιμετωπίζει ψυχραιμότερα το πρόβλημά του, σκεπτόμενος κι άλλες θεραπείες: «Ήταν όντως σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε. Ήρθε μια μέρα και μου είπε ότι ήθελε να του κόψω και τα δυο πόδια. Ωστόσο, μιλήσαμε και τον ηρέμησα. Η πάθησή του ήταν αποτέλεσμα ενέσεων στεροειδών που του έκαναν στο Κατάρ στην τελευταία σεζόν της καριέρας του. Χρειάζεται επέμβαση και στον άλλο αστράγαλο. Ίσως πρέπει να βάλουμε κάτι προσθετικό. Εκείνος το σκεφτόταν γιατί είναι μια μέθοδος που βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο. Οπότε το αφήσαμε και περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει σε άλλους ασθενείς».

Να θυμίσουμε ότι ο Αργεντινός είχε υποβληθεί σε εγχείριση πριν από οκτώ χρόνια προκειμένου να απαλλαγεί από τους πόνους στα κάτω άκρα... Σύμφωνα με τον γιατρό του οι πόνοι άρχισαν όταν ήταν στο Κατάρ και ήταν συνέπεια κάποιων ενέσεων που έκανε εκεί την τελευταία σεζόν του.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξυπνητήρι σε ξυπνά με μυρωδιές αντί για ήχο


Σε κανέναν δεν αρέσει το υποχρεωτικό πρωινό ξύπνημα και για αυτό ένα νέο ξυπνητήρι προσπαθεί να κάνει την διαδικασία λίγο ποιο ευχάριστη. Πρόκειται για το SensorWake και είναι ένα ξυπνητήρι που αντί για εκνευριστικούς ήχους χρησιμοποιεί ευχάριστες μυρωδιές.

Οι κάτοχοι του SensorWake μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα διάφορων μυρωδιών όπως φρεσκοψημένο κρουασάν, καφές, σοκολάτα, θάλασσα, φρεσκοκομμένο γρασίδι και πολλά άλλα, βάσει των προτιμήσεων τους

Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι κατά την διάρκεια tests ανακάλυψαν ότι το 99% όσων συμμετείχαν μπόρεσαν να ξυπνήσουν σε λιγότερο από 2 λεπτά. Όσο για το υπόλοιπο 1% που δεν κατάφερε να ξυπνήσει, υπάρχει ενσωματωμένο και κανονικό ξυπνητήρι που ενεργοποιείται μετά από 3 λεπτά, αν δεν το απενεργοποιήσεις.

Όπως αναφέρει το techblog.gr, οι διαφορετικές μυρωδιές «μπαίνουν» στο πάνω μέρος του ρολογιού και επιλέγεις ανάλογα με το πως θέλεις να ξυπνήσεις το πρωί.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντοπίστηκε ο 70χρονος αγνοούμενος κολυμβητής


Από το πλήρωμα του ελικοπτέρου που συμμετείχε στις έρευνες διάσωσης εντοπίστηκε ο 70χρονος κολυμβητής, που αγνοούνταν από νωρίς το πρωί. Ο ηλικιωμένος περισυνελέγη από πλωτό του λιμενικού και μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι της Σκάλας Κατερίνης. Ο 70χρονος δεν έχει τις αισθήσεις του, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη στο λιμάνι για να διακομίσει τον ηλικιωμένο εσπευσμένα στο νοσοκομείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 81χρονου ρακοσυλλέκτη στους Αγίους Θεοδώρους


Συνελήφθησαν δύο άτομα.

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 81χρονου ρακοσυλλέκτη, που διαπράχτηκε χθες, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Δράστες είναι δύο άνδρες, ηλικίας 46 και 50 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στην οικία του θύματος στα Σπάτα, όπου προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα της εξέτασής του για τροχαίο ατύχημα, τον έπεισαν να τους ακολουθήσει. Τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στην εξοχική κατοικία του 46χρονου, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Εκεί τον έδεσαν και τον χτύπησαν, προσπαθώντας να του αποσπάσουν πληροφορίες, σχετικά με μεγάλο χρηματικό ποσό που είχαν πληροφορηθεί ότι είχε στο σπίτι του. Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του και όταν κατάλαβαν ότι είχε πεθάνει τον εγκατέλειψαν στο πάτωμα και αναχώρησαν από το εξοχικό. Στη συνέχεια μετέβησαν στην οικία του θύματος στα Σπάτα, προκειμένου να ερευνήσουν τους χώρους για να βρουν το ποσό, που πίστευαν ότι είχε κρυμμένο.

Την ώρα που ερευνούσαν την οικία, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων μετέβησαν εκεί, αναζητώντας το θύμα, μετά από καταγγελία για εξαφάνισή του.

Εντόπισαν τους δράστες στην αυλή, όπου είχαν κρυφτεί και τους προσήγαγαν στο Τμήμα.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι αστυνομικοί μετέβησαν με τον 46χρονο στην εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους, όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο 81χρονος.

Από τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 46χρονου δύο πιστόλια, μία καραμπίνα και πλήθος φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα, εντός των ορίων του αυτοφώρου, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραγωδία με 5 νεκρούς και 8 τραυματίες στην Καλιφόρνια


Κατέρρευσε το μπαλκόνι διαμερίσματος.

Πέντε νεαροί Ιρλανδοί έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 8 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος στο οποίο βρίσκονταν, στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπέρκλεϊ Τζένιφερ Κόουτς είπε ότι τα τραύματα που φέρουν οι επιζώντες είναι «πολύ σοβαρά και πιθανότατα απειλείται η ζωή τους».



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Τσάρλι Φλάναγκαν, επιβεβαίωσε ότι όλα τα θύματα είναι ιρλανδοί πολίτες. «Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, οι 4 σκοτώθηκαν επί τόπου και ένας υπέκυψε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Οκτώ ή εννιά άλλοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι ήταν φοιτητές», είπε ο υπουργός μιλώντας στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTE.

«Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των νεκρών και εκείνων που τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Χιλιάδες Ιρλανδοί φοιτητές ταξιδεύουν κάθε καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εργαστούν προσωρινά, με βάση ένα πρόγραμμα χορήγησης προσωρινών αδειών παραμονής και εργασίας στη χώρα. Η Καλιφόρνια είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και πολλοί Ιρλανδοί εκμεταλλεύονται την αναχώρηση των φοιτητών του Μπέρκλεϊ για τις καλοκαιρινές διακοπές και νοικιάζουν τα δωμάτιά τους στην πόλη.

Η Κόουτς είπε ότι οι αρχές ενημερώθηκαν για την κατάρρευση στο τριώροφο κτίριο, στην πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϊ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, γύρω στις 00.45 τοπική ώρα (10.41 ώρα Ελλάδας). Η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι δημοτικές αρχές συνεργάζονται για να διαπιστώσουν τα αίτια της κατάρρευσης του μπαλκονιού στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Σύμφωνα με τον Ιρλανδό υπουργό, όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για «ένα τραγικό δυστύχημα».

Διαβάστε περισσότερα...